- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Helyesbítek. Driver terén rossz kiadási számot mondtam, nem 10.4-el használtam.
-
stratova
veterán
Köszönet a válaszokért:
Stirbi: ok, csak néha zavaró a kétféle leírás.
csucsbicep: jó hallani, majd megnézzük mit bír a kis X2-es.
zodo: köszi a linket. Tudom ennek a kártyának elég az 512-es memória és abból minél gyorsabb, de most csak használt vétel játszott, mert nem akartuk még kukázni a 939-es konfigot és az A64 3200+ egy X2 3800+-ra frissült. Ha már azt megvette a tulaj gondoltam ne szenvedjen alatta a 6600GT 128MB (amihez ez a memóriamennyiség tán ideális is csak ma már kevés a kártya is és a memória is).
Ha érdemes még vele foglalkozni és a másik gépben lakozó A64 3500+ tuningbarát, akkor lehet, hogy megnézünk egy 6600GT SLI-t is ha minimális befektetéssel megúszunk egy sli-s lapra való átváltást.
A kártya cd3000 fórumtárstól származik, szerintem jó áron teljesen korrekt átadással (mivel én csak közvetítő voltam véleményt majd ír az új tulaj.
-
kriszbon
őstag
Nincs semmi gond csak én is leírtam hogy az a régi nem is annyira az, mert ugye ennyi erővel a 4870 is az meg sorolhatnám.
A hőfokkal álltalában a reffhűtős kártyáknak voltak gondjaik, a hűtőcserék meg sok esetben csak azért voltak, mert szinte trendy már kapásból lecserélni, (sok esetben még a hangját sem hallotta az illető). Na meg ne feledkezzünk meg az úgymond csendmániásokról "vájtfülüekről" sem (nem értem miért nem vesznek passziv kártyát).
Egyébként (ezekkel) nem igen szokott gond lenni, idle 160/250-re visszavesz jól hűt és szerintem nem hangos, de sokaknak semmi nem jó.
A teljesítménybe nem mennék bele, mert sokan a húzott 4770-et hasonlítják az alap 4850-hez, szerintem csak közelít hozzá ( Gainward 4850 DDR5 vs 4870). A húzásra is sokan írják hogy hú de megy ezeknél, én a megjelenéstől kezdve figyeltem ezt a topikot naponta, és csak pár kivételes darab akadt, a többi meg ....
Amúgy nagyon jó és ajánlott kártyák akár a fogyasztást, hőfököt vagy teljesítményt nézzük (még részemről is) és nem kötekedésként írtam a dolgokat. -
kriszbon
őstag
Az a hatalmas technológiai fölény kb. kimerül abban hogy 40nm-es a csíkszélessége, és DDR5-ös ram van rajta. A csíkszélességből adódóan fogyaszt kevesebbet, na meg kevesebb tranyó van benne így csak 640 SP-s, ja és a DDR5 véget is kevesebbet fogyaszt load, mert idle ezt elbukja. Ettől eltekintve nem igen tudok különbségről.
Mégvalami, ha a 4850 DDR5-os ramot kap akkor már nem is 4850-es. -
Gery15
addikt
-
Chaser
legenda
VNF 100 hogy pontos legyek, 2 hőcsővel, anno egy HIS 26xt-n volt, kártyát eladtam, hűtés maradt. Az új gazdi valamit fabrikált rajta, de már nem használja, kiderül jó lesz-e még így vagy nem. Jó kis kártya lenne vele.
Ezt a tuningot csak "úgy" néztem, vga-t sose szoktam tuningolva használni. De a procit mindjárt csomagolom, 1 darabig sehogyse használom a vga-tHa nem válik be a zalmi, akkor megnézem műanyag burkolat nélkül 12-es ventivel mire megyek, ha úgy se jó eladom, és GB vagy zafír 1 gigás jön helyette, azoknál biztos nem kell hűtést cserélni.
-
Chaser
legenda
Azt nem szeretem, fel se raktam.
Gyuri27 : Számítson, én még ha garis procit is veszek, garlevelet nem kérem
Sokan mások is így vannak ezzel. Használt 4670-ért 1-1.5 évvel meg nem adok 16k-t elvből, legyen az zafír ddr4-es is, ha GB 1 gigás zalmannal bruttó 18kxxx ft 3 év garral, egy ilyenért adtam volna ha jó helyre garis 2+ évvel. Lényeg, HD kis 5-ösig van vga-m
és nem is rossz
-
V.Stryker
nagyúr
Hát remélem, hogy azért nekem jól fogja szolgálni a 20"-os moncsimat. Bár én lexarom általában, ha véletlenül vissza kell vennem 1280x1024-re és ott is mediumra...engem a történet izgat.
Melyik drivert ajánljátok hozzá leginkább? Most a 9.7-es Catalist van. A win 7 most ajánl valamit az update-ról, de még nem mertem feltenni.
-
Gyuri27
félisten
14k egy ilyen vga. Szvsz egy használt gddr4-s 16k-t nem rossz vétel.
Sőt. A zafir 2 dvis 1000MHz-s 4670-m több mint egy év garival 14k-t adtam el. Az is jobb vétel ennél.
Ez persze csak az én véleményem. Mondjuk a vevő is hálás volt (bejött neki a drága).Chaser: ezt a garis dolgot hagyjuk.
-
Chaser
legenda
Köszi, 3trémárk nem tudom mit mér, de nem valós 3D teljesítményt az biztos
Hatalmas különbség nem lehet, ddr3-as 4650 se marad le olyan vészesen ref 4670-től, pedig gpu-ja csak 600mhz-en jár, ram meg 700(1400)mhz. Ennél a GB-nél meg gpu 750, ram 800(1600). De megint találtam egy jónak kinéző vga-t, gainward 98gt green, tápcsati nélküli kis mérettel, netto 20k az egyik boltban, a GB 16k lenne...jó amikor van választási lehetőség, de ennyi?
szerk: De szép kis lapot vettél
-
Chaser
legenda
Nekem meg a monitort, szintén 19", úh lényegében 4670-nél erősebb vga nem kell. De abból milyet?...
800-as ram mennyire fogja meg a teljesítményt 1000-hez viszonyítva?
Csinált valaki ilyen jellegű tesztet? Az 1 gigás GB nem lenne rossz, azért csak vf700 alcu van rajta, hűtéssel nem kellene mókolni, de a 800-as ram mire elég?...
-
Móci
addikt
Én jelenleg 1680-ban CS Source-al, WoW-al, s a DDO online-al játszom/játszottam. Mindegyik elment ebben a felbontásban, igaz nem full részletességgel.
Bár az én kártyám nem DDR4-es, így egy picit a tied előnyben van.
Ennyit tudtam segíteni, sajna nem sok.
A 22-es is megy 1440x900-ban amúgy... -
zodo
nagyúr
Bocs lejárt az ídő. Például ilyet ?
-
TTomax
félisten
Hát igy hirtelen... baromi csendes... még nem tudok sokat mondani rola,hatalmas procilimitem van.Még csak azt sem tudom megnézni amugy,hogy éppen hány fokos... imádom az ilyet máris nézek valami jo kis AGP-s öszvér lapot és aztán meglátjuk hátha meg tudok dönteni néhány rekordot...
Ez az igazi kihivás... -
-
_Orbi_
aktív tag
Pedig nekem az első link is müxik
Prohardver! -
-
-
ps_feri
csendes tag
Köszönöm a véleményeiteket! A Sapphire DDR4 tetszik nekem is a legjobban. Az Asustól azért félek, mert nem szeretném rögtön venti cserével kezdeni egy vadi új kártya beüzemelését :-) A Gigánál meg az UltraDurable dolog tetszik. Csupán attól félek, hogy
20.-áig nem kapok sehol ilyen DDR4-es kártyát. -
JJános
addikt
A GRID miatt érdeklődnék. Anno belinkelted, hogy van egy program, vagy file, amivel ez a progi a dx10-es lesz. Linkeltél képeket, nagyon szép lett. Érdekelne bővebben, hogy mit kell tennem, és érdekelne a tapasztalat. Esetleg képek, és minden ami ezzel kapcsolatos.
Most, hogy végre ilyen jó kis kártyám van, ami a dx10-et is tudja, legalább is tudtommal, jó lenne, ha a kedvenc játékom is szebb lenne. Please!
-
Chaser
legenda
Sokat eszik
Ez volt az egyik ok amiért ment, a másik ha abban táp vagy lap behal, kb vehetsz egy "újat". Táp megoldásra a barkácsolt cucchoz viszont lett volna korrekt megoldásom, 200W-os mATX tápok enhance gyártmány, befért volna
Újan 7-8k-ért lehet kapni, csak az nem enhance. Én olyan gépet akarok, amibe ha úgy hozza kedvem egy 4870-et is bele lehessen vágni, bár biztos nem fogja úgy hozni a kedvem
de no more off, mert kikapunk
-
Chaser
legenda
-
-
Chaser
legenda
Ettől tartok én is, majd megkérdezem a tulaját az ex asusomnak, annyi időt nem töltött nálam hogy megnézhessem.
#6933 zodo: Nem a passzívon van a hangsúly, hanem hogy én irányíthassam a hűtést, megfogant a gondolataimban egy spéci kicsi gép, aminek hangja konvergál a 0-hoz, és jó úton haladok
Lap adott, mATX, jó lenne ha használható maradna a 2 PCI a vga alatt, de nem ártana esetleg a pcie1x esetleges üzembehelyezésének lehetősége sem, akkor meg már a vnf100 se jöhet szóba, se a zafír ultimate. A "sima" zafír viszont igen, nem nagy rajta a borda de biztos nem foglal slotot, és a hűtésére beállított ventim gondoskodna róla kellően. Ezt a cube-ot nem olvastam, ránézésre nekem nagyon zafíros
Viszont piros! És bárki bármit mond, ATI vga piros PCB-vel az igazi
Remélem finom áron lehet kapni hamarosan.
-
Gyuri27
félisten
Elégedett voltam/vagyok ill a kölök zafir 4670 ddr3-s 750/1000 vga-l is. Csak azt ugye nem kapni már. Tehát félig kényszer vitt rá. Hiszen zafir lapba zafir vga-t (ezt kivánom mindenkinek)
De várakozásomat felül múlta. Valóban pötty egy kártya (a dual slottol eltekintve). Ami fontos tényleg halk. Úgyhogy azt hiszem ez marad (mint a szegénység) jó sokáig.
Chaser: nem mindenki szeret tákolni. Pardon, átalakitani.
-
Gyuri27
félisten
Én meg arra gondolok, hogy zsolesz ha kipótolta volna (azt a laza 8k-t) azt vettem volna.
Amúgy nekem matx házam van. Elég kicsi benne a hely. A 3850 is alig fért el. Ez viszont pont pöpec. Majd valami 40nm-s 4770 kistesó ami tápcsati nélkül müködik kell majd nekem. Ha lesz olyan. Ha nem akkor 5670Aggregátor: tehát minden merci szalonba dolgozó embernek mercije van. Aki villát, árul vagy lakást a várba az maga is ilyen helyen helyen lakik?
-
vviktor1
aktív tag
Ilyen az enyém, is és én sem hallom (34% alapon, 42 meghajtva, akkorse), kitárgyaltuk korábban, hogy a másik zafirhoz képest ez hangtalan, nálam volt mindkét fajta és örülök hogy ez mellett döntöttem mert nekem fent van a gép az asztalon a monitor mellett. Asztal alatt talán nem annyira zavaró a másik se, de azért határozottan hallani
-
törölt tag
Hát igen, most eléd kerültem, úgyhogy melegítheted a újra a rendszert, hogy összegyűjtsd azt a pár pontocskát, hajrá hajrá!
Én sem voltam barátja a Vistának, de a DX10.1 miatt kénytelen voltam megalkudni! Szerintem, nyugodtan próbáld ki ezt, én nagyon jónak találom! Egy kollégám is két hónapja használja már, ő és egy másik barátom unszolására tettem fel, és meg kell hogy mondjam, nagyon jó döntés volt! Nem bánnád meg te sem!
-
törölt tag
Hát most pár perce komolyat fordultak a dolgok, megdöntöttem az XP-s alap eredményemet is
Nézd: [link] (most nézem 3-dik lettem az alap listában ezzel
) Szerintem a 9.5-ös 64bites driver nagyon jól sikerülhetett, a CPU pontszámom még mindig sovány, de az SM pontok nagyon rendben vannak. Meg úgy egyátalán ez az egész oprendszer, tegnap tettem fel, és hatalmas ugrás ez XP és Vista használat után. Nagyon gyors.
-
Gyuri27
félisten
Én azt mondom más kárán tanulj.
A kollegának meg olyan a hallásá mint a denevéré.
Én nem panaszkodom a zafir 4670-re. 2d jó (zaj). 3d lehetne jobb de ez nem egy vigyünkel otthonról minden pénz megvenni, mint a 7600gt volt annó.
Ez olcsó és ilyen.
Persze ha a kollega némi felárért his 4670-t vett volna..... Ami alapból iceq.
De akkor nem lehetne elmondani itt még vagy 100x, hogy a 7600gt milyen fasza. Amit amúgy nem kérdezett senki sem. Amúgy meg azt kell venni mert az jó és nem 4670-t ami vacak.111111: nem, nem lesz gyorsabb a konyhában a hűtő. Hanem a vga-n fog a venti gyorsabban pörögni. Ezzel együtt hangosabb is lesz természetesen.
-
Spirit
őstag
Köszönöm szépen
Pár vga-t vmodoltam már, de olyan még nem volt,hogy ne lett volna valamelyik karimhoz leírás. Annyira bosszantott, hogy muszáj volt kipróbálni mit tudok. Nem félek méregetni, ha tudom mire mérek, de itt semmi sem volt ismerős a karin, és bekapcsolt állapotban keresgélni a gpu feszültségét ijesztőnek tűnt, vagy 30 forrasztási pontot tapiztam végig az asztal alá fekve hanyatt. Emiatt nem voltam magamban biztos,hogy merjem-e.Az 1Ghz-et nem sikerült elérni, egy pillanat alatt megfagytam. Nem gáz, jó ez így, teljes terheléssel 70-71 fok a kártya, ez még belefér.
-
nesa
veterán
Nezd meg magad.
De ne offoljunk tovabb -
törölt tag
Mostanában újra GRID-ezgetek meg COD4-ezek, úgyhogy most nincs dolgoztatva a 10
Ha újra kedvet kapok majd akkor meggyűröm a 9.3-al is, de lehet mostmár kivárom a 9.4-et.
Ebből is látszik a segítő szándékod, hogy boldogan leírod akár többször is ugyanazt, de nem baj, jól van ez így
Én sajna lustább vagyok, sokszor azért nem válaszolok, mert azt várom hogy más tegye meg, ami nem mindig jó tulajdonság
-
JJános
addikt
Nagyon érdekes! Ez tetszik! Hát én 24500.-ért jutottam hozzá, de beszámítattam a 76gt-t, és csak 18000.- friccset kellet kifizetnem. Még így is jó vétel volt.
7800 pötty elsőre? Az nagyon jó. Játékokban pedig sokkal jobb azoknál a kariknál, amik a 3dmarkt06-ban több pontot érnek el.
Ma én is megpróbálkozok a teszteléssel.
-
JJános
addikt
Üdv! A kártyát így vettem, és nagyon tetszett. A helyi kereskedőnél rendeltem meg egy képről, ami persze nem volt dupla. Valahol a katamarán szót hallottam rá, és ezért irtam ezt.
Légyszi irj nekem a te kártyádról. Érdekelne.
tzsolesz: Valóban elfoglalja a mellette levő helyet. Van nekem régről egy cooler, amit régen a vga mellé erre a helyre tudtam becsavarozni. Ez a kártya kinti hidegebb levegőt fujt rá a vga hűtőjére. Sajna nagyon hangos volt. Ha kell ajándékba elküldöm, és ha akarod dobok fel képet róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest