Új hozzászólás Aktív témák
-
Reac^
őstag
Kocsiban is hasonló elveket vallok, mint videókártyáknál. Kicsi de annál pörgősebb
Nem direkt törtem össze, elhiheted hogy mivel ritka régi japán autó ezért alkatrészt csak úgy lehet venni ha veszel még 1 komplett autót
Elég batár az MSI-nek a hűtője elég hangos is... Vettem 1 Gainwardot is, mert ismerősnek kell. De ott jó ha kussban van arra azt mondtátok szabályozza magát.
-
Reac^
őstag
válasz
elfelejtette #5292 üzenetére
Volt átmenetileg egy 3850-256 MSI OC változat moddolható nyákos. De idő hijján nem volt érdemleges próbálkozásom. Most jó áron megtudtam tőle szabadulni, így hát kellett vmi utód. Persze játékot már a 7300-as korszakban sem futtattam. De egy crysis-t csak megpróbálnék már így évek múltán...
(BTW: ha van szabad időm akkor a kocsimat szerelgetem)
-
manager9
csendes tag
-
manager9
csendes tag
Nem tudja valaki h :MSI R4650-D512 512MB PCI driverét h kell feltelepiteni ugy hogy működjön?? Mert én feltelepitettem és a telepités után újraindúl és a Windows betöltése után hang van de kép nincs csak egy fekete kép
-
Reac^
őstag
válasz
barnam_ #5288 üzenetére
Szasztok! Közben megtaláltam google segítségével az írást, aztán mivel a tesztben nem volt szó a márkáról az csak a toplistákról derült ki.
Közben persze minden létező márkából foglaltam magamnak a nagykernél, de akkor ugynézki hogy MSI-t hozok magamnak.
mod:
Azt írtad a tesztben, hogy gyári kűlerrel is elég jól adható nekik a kakaó. Ez télleg igy van? Mert nem szándékozom extra kűlingre költeni, (épp az összetört autómra költök
)
-
barnam_
nagyúr
Üdv,
Én az MSI-ről tudok nyilatkozni:
- nem lehet szoftveresen szabályozni a ventit, ennél fogva 100%-n pörög, így egy kicsit hangos, de még elviselhető. 5V-ra kötve csak közelről hallani a hangját, és még úgy is elég jól hűti a gpu-t. idle 25-30 °C körül, load 45-50 °C.
- szinte az összes ref. kártyán 1.0ns Hynix ramok vannak, előfordulhat Samsung is.
- a logout-omban lévő vmod ref. kártyára jó, szóval GW kilőve
- tuning: lásd logout
1.45v-al ment a gpu 900 Mhz-t, 1.50v-al 950-t. Én az előbbit javaslom mindennapi használatra, mert így CCC-ből tuningolva 2d-ben 1.05v-n megy a gpu. (900 Mhz fölé nem sikerült vinnem az overdrive limitet.)
a ramokat felesleges kínozni, mert vmod nélkül is mennek átlagosan 1150 Mhz-t, vmod-al se megy sokkal jobban. -
Reac^
őstag
Na újra összefutok aggregátorral? Még a 7300gt-is időszakból ismerjük egymást
Jó lenne minnél hamarabb megtalálni őt, ugyanis nem mindegyik kártyához szokott lenni vmod.
Van gddr4-es is? Bővebben? A nagyker ahova járok, ott ezek vannak amiket felsoroltam, meg ugyanezek 1Gb-os verziója
-
Reac^
őstag
Sziasztok!
4670-512ddr3-at szeretnék vásárolni.
Szempont:
- Gyári hűtés minőgsége, hangja
- Esetleges lehetséges voltmod/pencilmod lehetőség
- Ebből következőleg túlhajthatósági hajlam, memória modulok, stb.Versenyzők:
Giga - Erről tudom hogy hangos és nem szabályozza magát
Gainward - Erről nemtudok semmit
MSI - Erről sem
Asus - DrágaLécci akinek van tapasztalata az alábbi kártyákkal segítsen!
-
Speed®
titán
Idehaza 8000Ft körül van újonnan, sajna elég drága, tipikus Zalman..én használtan 5ért vettem, holnap adom fel postára, egy VF1000 lett helyette a GTmre.
Ha sikerül hozzájutnod, elégedett leszel vele hőfokok terén szinte biztosan. A felszerelése nem olyan egszerű mint az S1é, de nem vészes, elég hozzá 8 ált. ;) -
Stirbi
addikt
holnap bemegyek üzletekbe érdeklödni a hütö után nagyon megetetszett remélem sikerrel járok,bemegyek 3 pc üzletbe és megkérdezem melyikben tudnak rendelni.és remélem valamelyikben minél hamarabb sikerrel járok
az accelerot 7 szer ujrapasztáztam olyan precizen csináltam ,h az már lehetetlen, igen teljesen felfeküdt.
ez a ,,venticserés,, cuccom is most elégjol megy de szeretnék egy teljesen jol müködö hütöt és legjobb lenne ha passziv lenne ,szoval most nagyon bizok a vnf100 ban.
-
Speed®
titán
Vagy a felszereléssel\pasztázással nem stimmelt valami (ellenőrizted a csavarok meghúzása utáni lebontással, hogy frankón érintkezik-e a GPU és a borda, szétkeni a pasztát?), vagy belevegősödtek az S1 csövei..másra nem tudok gondolni. Havernak S1el adtam el a sajátom, passzívan használja azóta is, terhelve alig megy fel 50°Cra (jól szellőzik a kecó a VGA környékén).
Szerinted felfeküdt? ..különben használhattam volna és jól hűtött volna? Jáj
Zalmanék nem igazán frissítgetik a specifikációkat..88GTre és 4830ra is felmegy minden gond nélkül, a furattávok a lényegesek ilyenkor. Nyílván a teljesítményre is oda kell figyelni, 75+W karira nem érdemes felrakni. Egy 88GTt pl. ventivel kiegészítve épphogy elbír 80°C alatt. De a 4670el mint írtam, passzívan kis huzatban elvan <65°Con. Mégiscsak <60W a kari -
Speed®
titán
Az utolsó mondatodban azt írtad másképp nem oldható meg, arra reflektáltam..
A VNF100 terhelve-tuningolva sem engedte 65°C fölé, nálad valami hiba volt ott.
Mennyire volt zsúfolt a kari környéke, illetve szellőzik rendesen a ház ventikkel?
Persze az sem kizárt, hogy hibás volt az S1, de ez azért nem igazán jellemző..re: #5276
Még jó, hogy az előbb írtam, hogy használtam VNF100al ;p 2 másik srác használt még ilyet, ha jól emlékszem. Kereső: VNF100Eredményt már írtam.
-
Stirbi
addikt
valaki mondanak nekem tapasztalatokat evvel a hütövel kapcsolatban ?
[link] -
Stirbi
addikt
de tudod én gyári hütöre gondoltam
, az asusé alabol takar egy slotot,
ez ahütöd egy árban van egy accelero s1 el, én vettem egy s1et de vmi hibája voltmivel alap terhelésnél a höfok jovolt 30 fok ,de terhelésnél viszont 85 re felkuszott, pedig mindenki mondja ,h passzivban használják és 60 fok fölé nem megy
-
Stirbi
addikt
válasz
Gyuri27 #5265 üzenetére
szia
azért vigyem be az üzletbe h nelegyen vga-m kitudja meddig mert lehet ,h elhuzzák 1honapra is annyit meg nem fogok várni, és az is lehet ,h elromolna.
legjobb választás ha meg veszik a sapphire változatot vagy a giga változatot,
a giga meg a sapphire változat azért jo mert nem takar le a hűtésük egy pci slotot sem, és pl egy gigabite g31 es lapnál létfontosságu slotot takarhat le mivel ha vki használ pci s hangkarit és még van egy pci-s wifi vevöje akkor nem tehet akár milyen vga-t
mert másképp nem megoldhato a pci slot használhatoságának fenntartása -
Gyuri27
félisten
válasz
birozoli7800 #5266 üzenetére
Mint mindig. De egy egy drivernél felsorolják a változásokat, gyorsulásokat a játékokban.
Nem tudom mi a gyári (a kölökének 8.9), de mindenképp érdemes az utolsót használni. -
Gyuri27
félisten
Van. A gecubénak is van. A sima ddr3-s nincs hdmi kimenet.
Stirbi: azért az nem volt titok, hogy az asus hűtése szar. Azt, hogy az asudé rosszabb vagy a gigájé már megitélés kérdése, de nem javalott egyik sem.
Miért nem gariztatod?birozoli7800: talán az utolsó. A ccc-t is cseréld valami 9-re.
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok!
Gigabyte 4670 kártyámon gyári driver van. Meik eddig a legjobb (leggyorsabb) hozzá.
Válszokat előre is köszönöm.
-
Veron
addikt
Hi srácok!
A tanácsotokra vettem egy Sapphire 4670 DDR4-et 512MB memóval.
Nem próbáltam túl sok játékkal, de amikkel igen, azzal nagyon szépen ment. Übercsendes a venti, van HDMI kimenete, csak ajánlani tudom.
Egyedül a Mirror's Edge-ben full felbontásnál (1440×900), mindent bekapcsolva, sokszoros AA-val akadt, amikor menekültem, de valami PhysX nevű nVidias feature is rajta volt, szóval nem csodálkoznék, ha azt nem szeretné az Ati kártyám.
Summa summarum: Megéri! -
Stirbi
addikt
siasztok ilyet kellett tennem a gyári asus hütövel :
[link]a gáyri kis venti sercegett surlodot meg bugott ezt most egy 2 -3 hete kezdte el csinálni és igy oldottam meg, kivágtam a kis ventit és helyére erösitette egy 8x8as 2000rpm en futo ventit
-
Steelheart79
csendes tag
Az alaplap Biosát kérdeztem,mert a régiek nem támogatják a karit a gyárto honlapja szerint.Söt az utolso 3.10 hivatalos Bios sem táámogatja még a kártyát.
Ha most geforcot használok és Atira váltok,akkor mire kell figyelnem?Ujra kell raknom a rendszert vagy maradhat igy is?Melyik driverrel müködik jol a 4650 es kari?Mit ajánlotok?Bocsi a sok kérdést,de még nem volt ati kártyám.Köszönöm! -
éN79
addikt
válasz
Steelheart79 #5256 üzenetére
A vga biosának nincs köze az alaplap biosához. Vagy megfelel a lap a vga által követelt szabványoknak illetve fordítva, de a két biosnak vajmi kevés köze van egymáshoz.
Az viszont tény, hogy napjainkban is akad néhány elszórt anomália, amikor pl. egy 8800-as vga nem ment giga p35-ös lapokban, másban meg tökéletesen. -
Steelheart79
csendes tag
Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy a Hd 4650 es melyik tipusu biosal müködik egy Asrock 775Dual Vsta tipusu alaplapban.Jelenleg a 3.13g van rajta.Valakinek tapasztalata?Köszönöm.
-
Konfigos
őstag
Üdv!
Egy kérdés.
Eladtam a 4870-esem mert sok volt nekem és most egy 4670 cf-et tervezek His iceq kártyákból.
Kérdés az hogy a mostani His iceq 4670 512MB ddr3-as kari hogy menne egy his iceq 1gb ddr3-as karival együtt cfben?Húzni is szeretném őket ameddig csak lehet.Ha jól tudom eltér a memória órajele vagy valami a 2 kártyában.
Jelenleg az 1gb-osat annyiért tudom mint az 512mb-osat
-
gyiku
nagyúr
gecube gddr4 [link]
-
Speed®
titán
válasz
Zoleee93 #5243 üzenetére
A 2db 4670es nem eszik 120Wnál többet. Ehhez jön a Q6600, ha OCs, ~150W.
Elméletileg nem lenne szabad elfogynia a tápnak, de a Q6600 12Vot megrántja..
Szóval ha anomáliákat tapasztalsz, egy izmosabb táp javasolt, például CX400as.Hopp, benéztem, azt hittem 350esed van. Mindegy, a lényegi mondanivaló etttől még elfér, 12Von nem olyan bika a BSII sem, meg lehet fektetni egy "jóféle" Q6600al.
-
Zoleee93
csendes tag
Sziasztok...Szerintetek egy 500wattos fsp bluestorm2-es tápképes lenne kihajtani cf-ben 2db 4670et??? vagy az már sok neki plusz ventikkel és egy q6600 társaságában ?
-
_L_
tag
válasz
#31757056 #5241 üzenetére
Az a baj, hogy XP-s se tudtam belépni az FSbe, pedig SEUSt direkt telepítettem, V630i-mre meg W660i szoftot akarok raknim, anál cserélnikell a display drivert mer tinverz lesz,+ van egy jó kis gyüjteményem az audiodriverre, meg van egy alapos elképzelésem a moddingjával kapcsolatban
-
gyiku
nagyúr
válasz
birozoli7800 #5238 üzenetére
3 gigaig kuldhetned, vga orulne neki
-
birozoli7800
senior tag
Hi
Az lenne a kérdésem, hogy húzzam e még a procim hogy 100%-ig kihajtsa a 4670-em?
Procim: E2200@2,5
-
V!ck
senior tag
Az elmúlt egy oldalon nagyon a témánál vagytok
Sok értékes infót lehet megtudni a 4670-ről -
_L_
tag
válasz
#31757056 #5234 üzenetére
Nem hittem hogy itt hasonló sorstársakba botlok
se-portalon van belinkelve nem vírusos setool lite 1.11, cask nemtaláltam még old drivert vistához, mert újrakéne raknom a régi telómat, mert resetetltem és elcsúszott a kijelző picit(konkrétan a választofeliratokon lívül semmit se látok
) Ha valaki talál rendes old drivert Vista 32bithez, az küldje már el PM-ben, mert kezdem unni hogy 1 sim itt pihen mellettem
-
törölt tag
-
All: köszi
tényleg kíváncsi vagyok, nem jön-e ezzel a chippel egy gDDR5-ös kártya - ütős lehetne...
fagy: mindig először az oldalra teszem ki, és utána küldök linkeket. vagy pont keresztbe kerültük egymást, vagy tréfálkozik a cache-ed
-
barnam_
nagyúr
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #5223 üzenetére
XP-t és Vistát használok egymás mellett
Valóban igyekeznem kéne biztosra mennem, mert a gépemet apám is használja néha, ezért nem telepítgethetek sűrűn, nehogy ne találjon meg valamit ha ideül
Talán oda nem küldenek el, max ha nagyon illedelmes vagyok, akkor simán nem válaszolnak
-
itt találtok egy mélyebb összehasonlítást az RV670 (3870) és az RV730 (4670) GPU-k között - természetesen játékos megközelítésből!
-
tzsolesz
nagyúr
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #5220 üzenetére
Te is már 64-est hasznász? Végülis legrosszabb esetben átnyergelnék XP-re ha nagyon flash-elni akarok, annyi baj legyen... Én csak kameradrivert szoktam cserélgetni a K800i-n, meg ha meghal valaki telója, elhozza nekem.
Aggregátor: Már nyár óta 32-es Vistát használok, kissebb hibák ellenére meg vagyok elégedve vele.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
#31757056 #5219 üzenetére
Én is ezért szívtam a Vistával eleinte. Nem akartak menni a P2K progik, amit motorolákhoz használok (flash-elés, szkinek telepítése, java, beállítások stb....). De nem sokat kellett várni, és kint voltak a driverek. Asszem a progik ugyanúgy mentek, mint XP-én. Azzal neked sem lesz sok gondod.
Aggregátor Üdv, el vagy veszve, mint ahogyan én is. Tanulsz?
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
birozoli7800 #5213 üzenetére
Használd egészséggel.
-
barnam_
nagyúr
válasz
birozoli7800 #5210 üzenetére
Sikerült pont a leghangosabbat kiválasztanod
-
tzsolesz
nagyúr
De nem ám. Az első alsó-középkategóriás ATI kártya mit szerintem valóban érdemes CF-be kötni, feltéve ha már van egy belőle, és teljesítménynövekedést szeretnénk elérni. A 2600XT szinte alig skálázódott CF-be.
ha a 9.2-es drivert rá lehet venni, hogy normálisan menjen a CF Vistán, akkor tudnék csinálni egy házi tesztet, de addig semmi esély. Hisz hiába működik szépen a 8.11-el a CF, ha egy csomó játékhoz már minimum 8.12 kell.
-
gyiku
nagyúr
megint jo fej voltam [link]
-
Speed®
titán
válasz
birozoli7800 #5204 üzenetére
Furcsán hat, hogy tudod milyen vidkarit szeretnél venni és ezt elméletileg megalapozottan teszed, ezzel párhuzamosan meg úgy tűnik nem ismered
Legalább a "saját" tesztünkbe lapozz bele, hogy képben légy ;) -
Speed®
titán
válasz
birozoli7800 #5202 üzenetére
Látsz valahol tápcsatit..?
Nem lesz szükség rá -
birozoli7800
senior tag
Szevasztok!
Valószínüleg holnap boldog tulaja leszek egy sapphire 4670-nek. Az lenne a kérdésem hogy szükségem lesz + tápcsatira? Alaplapom profilomban. PCI E 1.0-s foglalat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- Mozilla Firefox
- sziku69: Szólánc.
- Milyen NAS-t vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest