Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
Mákosmetélt #4295 üzenetére
Asust vedd sztem is
GDDR3 az, nem tudom mért DDR3-nak írják.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #4295 üzenetére
Nehogy megvedd a Gigabyte-ot!!
Igazi porszívó.
Az Asus-t vedd.
-
Mákosmetélt
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek melyiket vegyem?
GIGABYTE GV-R467D3-512I
[link]vagy
ASUS EAH4670 HTDI 512MB PCIE
[link]Különbség pár száz forint, 2 év gari mindkettőre.
Giga oldalán 512 MB gddr3-at írnak, míg asusnál ugyanennyi ddr3-at (lehet elírás?).
Gigabyte-hoz nem találtam gpu és mem működési frekit..Köszi előre is
Üdv. -
Mach5
aktív tag
De van 4850 azzt is kilehet válogatni na mind1 ne azzal foglalkozun, de az ttvan hogy nvdia 9600gt meg 9800gt és 9600gt-t jobbnak adja le.
De a core clock meg shader clock-ba nagyobb memory clock-ba meg ugyanaz.
-
barnam_
nagyúr
válasz
wwenigma #4289 üzenetére
Cpu score nálad nagyon alacsony, lehet hogy a Vista x64 miatt. Nálam 2.6Ghz-en lett 2300 a cpu score.
(#4290) Mach5: Nem tudom mit néztél, amit én linkeltem abban nincs 4850, csak 4830.
szerk.: 1 helyen gyorsabb a 9600GT mint a 9800, Stalker Clear Sky 0xaa 1920x1200-ben...
-
stewe2
aktív tag
válasz
Balage21 #4270 üzenetére
Én lebontottam a burkolatot (4 csav.), mert utálom az ilyen műanyg bizbaszokat, de nem mértem hőfokokat. Logiokusan gondolkodva: a meleg levegő nem reked meg a cucc alatt, könnyebben szív hideget, jobb a keringés. Egy halk 8 cm-es biztosan segít, de lehet, nincs is rá szükség. Nálam Assassin's 2 óra után 54-56 c., ja 822/1144-en, fagyés nélkül. Ami egyébként szvsz sokat számítana: a prochűtő, és a vga hűtő kintről szívna ( valamilyen csöves rendszerrel), nem a benti meleg keringene. Még socket A kormban építettem ilyen rendszert gégecsővel, de eladtam házastúl-mindenestűl. Amúgy brutálisan nagy volt a különbség a mért értékek között! Látom sokan foglalkoznak ezzel a hangproblematikával, de én nem reagálnám túl ennyire a dolgot! Rivával csináltam 3 ventiprofilt (10%, 20%, 100%), és ezeket töltöm be, vagy aut. megy 1%-100%. Szerintem az olyan dobozoké a jövő, amik kitről tolják a hűtést a cuccokra. Már dolgozom is egy ilyen faházon (40*40*20 cm).
-
Mach5
aktív tag
Köszönöm szépen a linket! Amugy ez jo link? 4850 rosszabb mint 4670?
nem is tudtam mert gpu-ja kisebb a 4850nek, meg memory clock is.
Hát ez egy nagy ... amit küldtél már bocs, 9600gt jobb mint 9800gt meg ilyenek vannak..
-
wwenigma
Jómunkásember
-
Mach5
aktív tag
Kérdeznék valamit! A Radeon HD 4670 1giga vagy pedig a nvidia 9800gt 512mb a jobb? És léccives testeket is irjatok le mind a kettöjükröl j olesz a 4670 512mb is.
-
malwy
senior tag
válasz
Taifa Díaz #4281 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire illeszkedik alaptalan dolgok ismételgetése, és flame keltés a ph szabályzatába, de ...
/nem pont erre a hszre irányul, hanem általánosságban az előző hozzászólásira/ -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Taifa Díaz #4277 üzenetére
Néha én is kiverem az AMD karimra...
-
R.P.
aktív tag
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
wwenigma #4276 üzenetére
Köszönöm. Egész pontosan tisztában voltam ezekkel, de nem baj
. Más talán hasznát veszi az adatoknak
Mindenesetre köztük van az én kártyám, és büszke is vagyok rá
Nagyon jó vásár volt. A fenének se kell a DirectX 10.1 támogatás, a legjobb játékokban semmire se megyek vele, mert nem támogatják
Shader 4.1 dettó...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Taifa Díaz #4250 üzenetére
-
zodo
nagyúr
Na...mit kaptam 10:36-kor ? Sms-t.
Kedves Partnerünk!
Ön által rendelt termék kifutott / hiánycikk, beszerzése nem lehetséges ezért rendelését töröltük. 2 hét múlva érdemes újra megrendelni. Megértését köszönjük.
Tisztelettel: xySzerinted....(majdnem vittek az üzemorvoshoz) hosszú évek útán, vennék végre egy új kártyát és ezt kapom.
Nem hiszem el ,hogy 1 db kártya érkezett kis hazánkba.
Ha mégis, Rossi duplán mázlista.gyiku: lehet, hogy mégis megvárom!
Az is lehet ,hogy índítok egy topikot: " Ati Radeon HD 3200 "
-
Balage21
tag
Valaki próbálta már a Gainward 4670-es kártyát úgy hogy leszedte róla azt a burkolatot?Mert sztem az csak felfogja a meleget.Arra gondoltam hogy ha leveszem róla a burkolatot akkor oldalról egy házba szerelt 8cm ventivel jobban lehetne hűteni.Hogy lenne érdemes szerintetek ha elszívná a meleget a vga-ról, vagy ha fújná rá?
-
barnam_
nagyúr
Ez így jónak tűnik. A hysteresis-t is állítottad?
Jó a look-up table is, de a transfer function elvileg jobb. Próbáld meg így: tmin: 55, tmax: 85, duty cycle min: 15 %. Ez azt eredményezi, hogy 55°C-on kapcsol be a ventilátor, és lineárisan emeli a fordulatszámot, egészen 85°C-ig, onnantól 100%-on megy. Én az alsó értékeket (hysteresis) alapon szoktam hagyni.Ha nem jól sülne el, visszalehet rakni, egy pci vga segítségével. Meglehet anélkül is csinálni, pl. csinálsz egy bootolható pendrive-t. Kipróbálod miket kell beírni, utána vakon is menni fog
2D-ben beállíthatsz 0.9V-t, én kimértem és tényleg annyi.
-
R.P.
aktív tag
válasz
barnam_ #4266 üzenetére
És ha Radeon BIOS Editorral beállítom szépen, és ráflashelem? pl. ilyen beállításokkal?
Ha eltolom, akkor van rá esély hogy visszategyem a régit (lementettem)? Vagy csak két PCI-E-s lapban?
Még valami: ugye 2D üzemmódban alacsonyabb órajelek vannak beállítva, de Isten tudja miért, ugyanakkora a feszültség. Mekkora feszültséget lehet neki beállítani 300/1000-en hogy még stabil legyen?
-
RaiDani
tag
válasz
Taifa Díaz #4255 üzenetére
Jajj, de "zöld párti" itt valaki
A 4670 egyáltalán nem egy forrófejű típus
Örülök ha eléri a 60 fokot játék alatt
Az X1950XTX-em, na az melegedett!!!, csak kár hogy megdöglött
-
D.Orion
veterán
válasz
Taifa Díaz #4252 üzenetére
Hát te kiváló társaság lennél Kiszel Tündének ha az itt leírtakat komolyan gondoltad.
Már egy 6600GT is többet evett 70W-nál, nézd már mikor kellett arra AC S1 szintű hűtés.
-
barnam_
nagyúr
válasz
a 4670 egy kazán
Dehogy kazán, pont hogy alig melegszik. -
Taifa Díaz
őstag
Na, megyek játszani, mert kezdek megfagyni
-
matyiGo
aktív tag
válasz
Taifa Díaz #4255 üzenetére
"dupla plusz jó". fűtöd a lakást és még kevesebbet is fogyaszt, szerintem ez nem hátrány
-
matyiGo
aktív tag
válasz
-
Taifa Díaz
őstag
Én itt az effektív teljesítmény és a környezetbe leadott hő arányára gondolok, ami meg nem nevezett NVidia chipsettel rendelkező kártyámon sokkal kedvezőbb, a nagyobb fogyasztás ellenére - tudod, valamit valamiért
A tökéletes játékélményért hajlandó vagyok kicsit magasabb villanyszámlát fizetni
-
gyiku
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #4252 üzenetére
jo, legyen 70. az miota kazan?
-
R.P.
aktív tag
Üdv!
Szerintetek érdemes BIOS moddal normálisabb venti fordulatszámokat beállítani a kártyámnak, mondjuk úgy, hogy 2D-ben 50 fokig ne is pörögjön a venti? 3D alatt nem zavar, de folyamatosan 3%-on megy a venti a kártyán, és semmivel nem tudom leszabályozni.
Érdemes ilyenbe belefogni, illetve meg lehet-e csinálni egyáltalán?
Sose moddoltam még BIOS-t.
u.i.: ja, igen ami a legfontosabb: alap verziós GDDR3-mas Sapphire vicc-hűtős darabom van.
-
gyiku
nagyúr
válasz
beszelsz itt zoldsegeket. 60W-os kartya hogy lenne mar kazan?
-
malwy
senior tag
A Philips megalkotta a HD4690-et. Várom a teszteket
-
matyiGo
aktív tag
Hi
Szerintetek egy ilyen házba:
asus TA-882befér egy Accelero S1 a 4670-em re??
sírnék ha nemmod: sajna nincs bele 12cm ventihely sem. majd moddingolok
-
Damil
csendes tag
Szerintetek melyik éri meg jobban:
Galaxy GeForce 9600GT Xtreme Tuner OC
ASUS Radeon EAH4670/DI/512MHiába néztem teszteket, nem jöttem rá semmi jóra. Nektek van valami tapasztalatotok a két kártyával kapcsolatban, hogy melyik érné meg jobban?
-
barnam_
nagyúr
Megcsináltam a multiméterem (csak a vezetékkel volt gond, jó hogy nem vettem újat
), és kimértem a feszeket:
idle (gpu/ram): 0.9V/2.03V
load_gpu cv: 1.31V/2.04V
load_gta4: 1.28V/2.04VIdle pontosan tartja a 0.9V-t, ami a bios-ban van, de load alatt elmászik a biosban beállított 1.25-ről. És még én akartam 1.3V-ra tenni bios-ból...
Még nem biztos, de lehet hogy jövő héten kipróbálom a vmodot
Ha mást is érdekel a vmod: [link] -
Speed®
titán
válasz
D.Orion #4234 üzenetére
A 4670eshez is adnak HDMI adaptert..szóval ne ez legyen a szempont ;)
A 4650 GPUja valszeg viszi a 4670 szintjét, de a RAM az lutri szerintem.
Az 1GBos memója is megy 1000MHzen, de a hűtése jóval korrektebb
Amíg meg lesznek nekünk GTA4ek, jól jöhet néha a +VRAM is, nemde? -
D.Orion
veterán
Hát igazság szerint jelenleg nem légszükséglet még a HD port. Lehet, hogy Sapphire lesz belőle. Azt viszont nem tudom eldönteni, hogy 4650 512MB GDDR3 vagy 4670 512MB GDDR3 legyen. Az órajelek közt azért van némi különbség, de én szeretek kísérletezni: 600/700 vs. 750/1000. Jó lenne tudni, hogy milyen ramok vannak a 4650-en. Az ár különbség kb. 2K, de olyan vonzó a HD port. Igaz jelenleg még nem venném hasznát.
Szerk.: 1GB-ost nem veszek az tuti, mert lassabb ramok vannak rajta(873MHz) és egyébként sem használja ki a kártya.
-
Speed®
titán
válasz
D.Orion #4232 üzenetére
Hacsak nem ragaszkodsz a Paliton található kimenetekhez, nem ezt venném..az utóbbi időkben felbukkant Sapphire 1GBon lévő hűtés igen korrekt. Lehet persze, hogy a Palité is elbírja kultúrált hangon, passz..mindenesetre a hűtőkompatibilitás miatt valóban gond lehet a DSub.
-
D.Orion
veterán
Helloka!
Érdeklődni szeretnék, hogy a HD4670 gyári hűtését mire érdemes lecserélni, ha egyáltalán ez szükséges. A kiválasztott kártya egy Palit HD4670 Super, sajnos az AC S1 és Chilla kiesik, mert erős a gyanúm, hogy nem férne el. a hagyományos monitor csati miatt.
-
wwenigma
Jómunkásember
Sapphire 4670-hez tudnatok irni "idealis" RBE beallitast?
Screenshottal pl...
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #4227 üzenetére
Az engem nem érdekel mihez találták ki
Fakkom se tudja mért lett ilyen olcsó, de a lényegen nem változtat, jó kártya volt jó körítéssel
Most 18k már ott ahol én vettem nemrég...viszont az 512-es verziója csak 20k..wááá nem is tudtam, hogy van 512 megás ebből, és milyen hűtője van
Újabb bestbuy 3850 az MSI-től
Kellékek ugyanaz, asszem a 2 game nincs benne, ha nem adtam volna el a gépet, jövő héten már rendelném is meg
...kérdés itt milyen hűtővel adják, mert a honlapon 3 féle szerepel
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #4222 üzenetére
Én ezért csalódtam kellemeset a 256 megás MSI 3850 OC-ban, 2 full game, DIRT és LOR, annak valami online verziója, rengeteg kábel, sztem csak a kábelek magukban megértek 3k-t
, driver cd-k, manualok, fasza doboz, mindez boltból volt tavaly év vége felé 16k alatt kicsivel. A 4670-es GB-hez asszem csak cd és manual járt, meg talán DVI-DSUB, az asushoz meg csak cd és manual...
-
Rossi
addikt
-
zodo
nagyúr
válasz
barnam_ #4222 üzenetére
Jól van ,részemről zárom a csomagolás témát. Csak gondoltam,hogy mégis jobban esne a felhasználóknak,ha kapnának pluszba ezt-azt attól függetlenül,hogy mekkora annak tényleges értéke. Ha ma már nem divat (pedig a linkem magáért beszél) akkor ez van, tudomásul vettem.
Majd a kínai írásjeleket nézegetem a user guide-ban.Rossi nincs kedved megosztani velünk a ddr4 -es tapasztalataidat?
-
barnam_
nagyúr
Én úgy vagyok vele, hogy demókat, meg hasztalan programokat ne is adjanak nekem a vga-hoz. Szerintem nem kell elvárni, hogy egy 20k-s vga mellé legyen egy halom átalakító + teljes játék
Most már egyre inkább a minimum-ot adják, egy manual, egy driver cd, meg dvi->dsub adapter. -
zodo
nagyúr
Rossi,Symbio Első és egyben utolsó kártyám ídáig egy Asus EN6600GT/TD/TOP 128mb -hoz is adtak egy DVI-I - VGA átalakítót, driver cd-t, user guide-t, PowerDirector 3DE-t, Medi@Show SE 2.0, ASUS DVD player cd-t, és egy kommandos játékot asszem Joint Operations volt a neve. Ehhez ill. ehhez a Sapphire csomagoláshoz képest nem értem miért spórolnak egy-egy kártyánál a körítéssel.
A matricának persze örülök és megelégszem azzal is ,hogy jó kis kártyám lesz. -
-
zodo
nagyúr
válasz
CHIPman #4214 üzenetére
Honnan veszed,hogy segítségre szorulok!
Viccet félre téve ,sejtettem,hogy meg leszek találva.
De sajnos az én képességeim valóban kimerülnek egy demo everest telepítésében és indításában.Viszont.. nagyon szivessen várok minded olyan tagot aki rendelkezik a kellő szoftverekkel és van kedve utánajárni a kiváságodnak!
-
latrab
csendes tag
Köszi a segítséget!
ACs1rev2 lesz
a zalman jobban néz ki de úgysem látom a házban, úgyhogy a barátságosabb ár mellett döntöttem.
+AC-hoz találtam egy jó kis beszerelési leírást itt.
(köszi a keresős tippet új vagyok még itt és nem gondoltam h ennyire hatékony)
-
Speed®
titán
1. Nem veszik el a gari, ha sérülésmentes a csere és visszaszerelés.
2. Használd a keresőt, jópár megoldásról írtunk (jómagam is) 4670re.
3. Az általad írt 3ból csak a VNF100 jó rá bizonyítottan, a többi lutri..Ahogy CHIPman is írja, jó rá a Chilla és az S1 is. Bár utóbbi túlzás
-
latrab
csendes tag
Hello!
Sapphire HD 4670 512MB egy ilyen van a gépemben, de nekem túl hangos (ha kézzel megállítom a ventijét nem is hallom h megy a gép..)
tudom, hogy elvesztem a garit, ha leveszem a gyárit róla, de túl fogom élni..
szerintetek az alábbi megoldások megfelelőek lennének a halkításra?1) passzív hűtő
- ZALMAN VNF100
- ZALMAN ZM80D-HP2) hűtőcsere
- THERMALTAKE CL-G0076D TMG AT1jók ezek rá? elegek ahhoz hogy a kártyát életben tartsák?
kösszi a segítséget előre is!
-
rum
tag
üdv
erre tud valaki valami okosat mondani?:
[link]
[link]
kiszámíthatatlan időközönként ilyen lesz a monitor.valamikor napokig nem csinálja.játék közben még nem csinálta.(monitor áramtalanít,várok 2percet,de utána is.gép reset és utána minden jó megint) konfig.:amd 5000+,sapphire hd4670,gigabyte ga-ma770,2gb ram,winxp,ccc8.12.
mitől lehet ez a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Google Chrome
- Azonnali notebookos kérdések órája
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik