Új hozzászólás Aktív témák
-
MIvel előtte egy 7600GT volt benne és semmi baj sem volt vele (csak kevés klienst tudtam futtatni grafikusan paralell), ezért csodálkozom hogy ilyet csinál...Most lecserélem a catalystot..(egyébként az RC3 az mit jelent a végén?
) Directx10-ből ez a legújabb, nem? Mert jelenleg 9.0c van fennt..
köszi a supportot
essexboy
-
Speed®
titán
válasz
#31757056 #5195 üzenetére
Most csak az XLel tudtam megnézni, de nekem elérhető az opció (alul->Mem).
Nem tudom, hogy működik-e 4670el, friss builddel talán, meg kell nézni hátha..
Ha adott kártya támogat feszállítást, az a Settings alatt Voltage Controlnál van.
De tudtommal a 48x0eknél van csak lehetőség jelenleg ATTvel ennek állítására.Az egyre magasabb órajelű RAMoknak egyre nagyobb a késleltetése, ill. egyre kisebb ezzel párhuzamosan a feszültségigény is. Az borítékolható, hogy a gyártók sokszor nem azért erőltetik a váltást, mert gyorsabb..hanem mert ezzel párhuzamosan kevésbé bonyolult nyákkal is tartható a szint (ld. 4750, GDDR5&128bit).
essexboy
Amíg használtam 4670et, addig 8.12vel tettem, gondmentesen. Aztán eladtam havernak, nála már a 9.2 került fel, ő sem panaszkodott, pedig valami hasonlót csinál vele mint te. Silkroadozik asszem, meg néha WoW mellé.Próbáld ki 8.12vel, ha továbbra is csinálja, ott valami HW gubanc lesz, akár a RAMjaid terén, akár a vidkari hőmérsékletével. Előbbire MemTest, utóbbira FURmark, előbbutóbb kibukik a bűnös.
-
Sziasztok!
Csütörtökön vettem egy HIS 4670-es vid karit újrahúztam a rendszert. ami a következő:
AMD 4200+
2GB Ram
350W-os FSP táp
1 80Gb-os sata és egy 160-as idés winyó.Egy online játékkal játszok és több grafikus felület megy paralell egymás melett. Egyszer ezt a hibaüzenetet kapom van mikor azt írja ki hogy a virtuális memória kicsi, és volt ma hajnalban olyan hogy az illesztőprogram egyszerűen leállt (értsd: 640*480*4bit). Milyen illesztőprogramot illetve hardverfrissítést ajánlotok?
Köszi előre is
essexboy
-
Chaser
legenda
Amit Speed(R) mondott az egyik része, a másik az, hiába áll meg mondjuk a 4830 fogyasztása pl 110W-on, feltételezve, hogy egy nem agyonfeszelt c2d van mellette még a lap is elég áramot tudna adni, de!
, mi van az 1.0-s pcie-vel ami 75W-t tud? Sztem túlnyomó többségben ilyen lapok vannak, és nyilván nem csinálnak külön tápcsati nélküli és tápcsatis verziót pcie1 vs 2-höz.
szerk: #5195 Cayman"GDDRnél más a tokozás és nyílván a feszültségek/késleltetések is. Utóbbit meg lehet nézni, sőt, állítani is lehet, utoljára az X800amnál csináltam, akkor még AtiToolal." by Speed(R)...úh sztem őt faggasd most mivel érdemes
-
Speed®
titán
Nem annyira aránytalan, mint amilyen akkor volt, amikor 80+k volt
Szerintem még belefér, sokkal nagyobb ugrásokhoz szokhattunk hozzá régebben árban..
Alsóbb régiókban szerencsésebb a helyzet mindig, 4830 is ~50% felárért hoz ~50% többletet a 4670hez képest ugye. Mondjuk fogyasztásban is x1.5
Nyílván, nem a két szép szemünkért, de nem sajnálom őket, megélnek így is..RMfan77 3GHzre tolt E6750 mellé tervezi, 4GB memóval. Hát..igaz, hogy 1680ban AAval kevésbé procilimit, de 3.6ot kisajtolnék a prociból, hadd szokja x)
A 420as Chieftek táppal viszont lehet lesznek nyűgök..nem valami erős 12Von.Tőlem nem kapsz késleltetés infót, eladtam a 4670et, kis ideig az integráltat nyúztam, aztán betettem a saját pótkarim, hogy tudjak TF2zni nyugodtan..X800XL powah
Mindenesetre remélem hamar szerzek 4830at..vagy 47x0et
-
Chaser
legenda
+20k-ért +40% teljesítmény az ok, csak ez kp-ban kifejezve +60-70%, innen nézve már nem olyan rózsás..huf hogy áll lényegtelen-ebből a szempontból-, akkor a 4830 se ennyi lenne, emlékszem még tavalyról nem egy 4850-re, ami 30k alatt volt. Persze mindenki azt veszi amit pénze/tehetsége megenged
Azért még nem ártana tudni milyen vas van 1általán a vga alatt. Régen nem volt ekkora árverseny, most szerencsére van, ezért dobálják jóáron a vasakat, nem a mi kedvünkért
Akinek van gddr3-as vagy végül is mind1, ddr3, gddr4-es 4670, megnézhetné akkor a késleltetést nem? Engem érdekelne.
-
Speed®
titán
Ja, 1680hoz a 4830 a belépő, ~30ért best-buy. De ha megnézed, hogy a 4870es mit hoz plusszban az ~50ks árával, nem rossz. Átlagban 40+%ot ráver és az nem kevés. A kreatív fejlesztőknek köszönhetően pedig lesz bőven olyan játék, amihez el is kell a kakaó..ha hosszú távra vásárol, nem hülyeség a 4870, már értelmes áron kapható szerencsére. Azért régen nem volt jellemző, hogy a felsőkategóriás vasakat 50ért hozzánkvágták. +ha nem lenne ilyen tré a forint..
GDDRnél más a tokozás és nyílván a feszültségek/késleltetések is. Utóbbit meg lehet nézni, sőt, állítani is lehet, utoljára az X800amnál csináltam, akkor még AtiToolal.
-
gyiku
nagyúr
powercolor 4650 es 4670 agp
-
Chaser
legenda
válasz
RMfan77 #5187 üzenetére
Ha hosszútávra tervezel, akkor nem elég a 4670 az biztos, 1680-ban már most is sok mindenhez kevés. Egy 512-es 4870 viszont jó, bár én ennyit nem ruháznék be, inkább egy 512-es 4830 zafírt vennék. Méreteket nem tudom, nagyok az biztos
A zafír 4830 kisebb mint a referencia ha jól tudom.
#5188 Speed(R): Engem nem is az izgat főleg, hogy ddr3 v gddr3, a különbésget nem is tudom..beszéltünk régebben erről talán itt, ha pl az órajelük megegyezik, mi a különbség? Nekem az órajel a fontos, amit legtöbbször butítanak 1GB-os 4670-en. Jah ha már itt tartunk késleltetés, azt meg lehet egyáltalán nézni vga-n? A zafír gddr4 gyakorlatilag 100mhz-cel gyorsabb a gddr3-asnál, de mik a késleltetések, vagy vga-nál mind1?
-
RMfan77
csendes tag
Hát, én 1680X1050-ben szeretnék játszani, mert ezt tudja a monitorom, szerintem ez már elég magas felbontás, ezért gondoltam az 1 gigára 4870-re.
Azt nem tudnád megmondani, hogy mekkora a kártya ?
Csak azért fontos,mert az előző vga-m, ami egy ASUS EN8800GTS 320MB, is már elég batár darab volt, bazinagy ventivel és már csak olyan 5-6 centi plusz hely van mögötte, szóval nem akarok még a házzal is szívni. Ahogy megfigyeltem a Toxic nagyobb méretű a hűtőizék miatt, szóval az semmiképp se lenne jó nekem, mert már nemtom mi szerint valami 29 centis ami nehezen fér el itt nálam. A Lite verzió úgy látom kisebb. Van rá esély, hogy nem nagyobb a 8800GTS-nél ???
-
Chaser
legenda
válasz
RMfan77 #5185 üzenetére
Eleve felbontás függő, hogy mekkora vram kell a kártyának, 1280-ban 512 mega azért még sokáig elég kell legyen, de már most vannak kivételek, asszem a gta4 ilyen. A 4670 képességei miatt gyakorlatilag elenyésző teljesítménytöbbletet kapsz 1GB rammal szerelt típusoknál, főleg azok legtöbbször ddr3-asok, nem gddr3-asok. Egy 4870-nél már érdekesebb lenne 1GB vram, ott már lehet 1680-tól felfele az 512MB szűkös lenne néhány esetben, főleg fullHD-ban
4670 512-vel jól 1másra talál sztem, nem kell 1 gigás verziót venni, ezt a kártyát nem 1680 és fölé találták ki, bár sok game még 1680-ban is szépen muzsikál rajta.
-
RMfan77
csendes tag
""Jól gondolod. Nagyon ritka,hogy az 512 MB lenne a szűk keresztmetszet. Ha a tudat megnyugtat, hogy 1GB ram csücsül a kártyádon, akkor vedd azt, ha ez nem fontos, akkor 512. Semmivel sem lesz rosszabb""
Ez valóban igaz ??? Tehát a jövőre nézve sem lesz fontos, hogy 1GB a memóriája?
Csak mert én épp egy 1 gigásba terveztem beúítani épp azért ebbe, hogy ez talán tovább lesz jó a memóriatöbblet miatt, de akkor azt mondjátok, hogy egy 512-es ugyanúgy megfelel???
A Toxix verzióval az a baj, hogy bele se férne a gépházamba
ahogy néztem. Ergo 1GB-s Lite-ot néztem ki Sapphire-tól.
Akinek Toxic van, az meg tudná mondaná a méreteteit úgy kb ???
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Kepi p4 630 #5179 üzenetére
nincs.
Rivatuner-rel tuningolj.
-
Chaser
legenda
válasz
Kepi p4 630 #5182 üzenetére
Ne up-olgass, jön egy modi és megharap
Ha valaki tudja a választ úgyis mondja, ha meg nem, akkor úgyse..
Ez az xfx 4650 nagyon hasonlít a zafír megoldására
Mikor lesz már az MSI-től olyan mint a 26xt-jük volt? Több kép jobb oldalt lentebb van róla. Rv740 nagyon nem olyan lett, mint amit rebesgettek, úh 4670 lenne évvégén is az új gépbe, csak valami normálisabb passzív jöhetne, a zafír butított ramos, nekem ez abnormális -
Kepi p4 630
tag
válasz
Kepi p4 630 #5179 üzenetére
up
-
P00By
nagyúr
-
Kepi p4 630
tag
Hali! Atitool-nak van már a 4670-nel kompatibilis változata? Ha nincs van még olyan progi ami hasonló módon mint atitool megkeresi a gpu és a mem max értékeit? Köszi!
-
glutamin
őstag
Nvidiának nagyon össze kell szednie magát, ha versenyképes akar lenni DX11-es karesszal. Anno a 6-os sorozattal sikerült nagyot alkotni, úgyhogy esély van a feltámadásra. Majd meglátjuk... Lényeg, hogy legyen verseny mert abból mi csak jól jöhetünk ki.
-
glutamin
őstag
Egy kis saját VGA történelem:
Realtek 256 KB ISA 16 passzív
Trident 1 MB ISA 16 passzív
Tseng ET 6100 2 .25 MB PCI passzív
Trio 3D 4 MB AGP 2x passzív
Savage4 32 MB AGP 4x Dx 6.1 passzív
Geforce MX4SE 64 MB AGP 4x DX 7.0 passzív
Radeon 9550 128 MB AGP 8x DX 9.0b aktív
Geforce 7600GS 256 MB PCIE DX 9.0c passzív
Radeon 4670 512 MB PCIE DX 10.1 aktívA következő kártyám valszeg:
geforce, 1GB, DX 11, passzív -
gyiku
nagyúr
gddr4 16k? [link]
-
gabx76
senior tag
...és ha van is rajta csati, hidat a legritkább esetben adnak hozzá.
Én is utólag vettem kettőt a 4670-esekhez.
Az más kérdés, hogy miután lecseréltem a CF-et egy 4850-esre, ahhoz persze adtak! Most alig lehet úgy megfordulni a lakásban, hogy bele ne rúgjak egy CF-hídba... (kicsi a kégli, no)gyiku: Ma vettem egy VGA-t, a kisebbik gépbe ami a tiednek a kistesója. (PRO az istenadta, de jó árban volt, nem tudtam megállni, hogy ne licitáljak rá)
-
Zoleee93
csendes tag
Hello...Az ATI 4670-es kártyát lehet crossfire-be kötni ?
-
Speed®
titán
150
Azért kell a tápcsati, mert a lapra dugott ATX csati vezetékein nem biztos, hogy elfér annyi kakaó, amit egy-két 48x0 és mondjuk egy Quad proci kér. Tehát a külön csatival optimálisabb a táp egyes ágainak terheltsége.
FélOFF: Olybá tűnik mégsem lesz 4830am..elfogyott ahonnan lett volna és csak Ánusz van, 34ért..vicc, inkább nézek apróknál 4850et ennyiért. Bár most találtam egy 3850Ultimate-et jó áron, ha meg tudom csípni, nyertem 5 rugót a 4670+VNF100 kombóhoz képest, és még gyorsabb is itt-ott ugye. A +30W fogyasztás meg elbírja a vas..aztán lehet tényleg 4750 lesz ha értelmes ár/teljesítménnyel érkezik.
-
gyiku
nagyúr
mennyi kakaot tud adni a pcie 2.0? 75w vagy 150w ?ha 150w, akkor minek a 4830 es 4850re + tapcsati?
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #5147 üzenetére
Az enyém Ares Radeon 9550 128 MB/128 bit volt, de már a Most Wanted után lecseréltem egy 9500 @ 9700-ra
De végignyomtam vele az Underground-okat is, meg a Max Payne-eket, NFS HP2-őt, szóval azért volt használva rendesen ez is! Aztán a 9700 után jött a 6600GT, aztán arról váltottam X1950Pro-ra, nekem meg az volt a nagy ugrás
-
Mian
aktív tag
hmm 1gb vagy 512mb, 25ezer vagy 30ezer....5123as kérdés még mindíg
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
#31757056 #5146 üzenetére
Nem, 525/540, de úgy meg néha szemetelt, mondjuk nem minden játékban.
Palit Radeon 9550-es volt 128 bit 256Mb. De akkor jó volt Worms3D, Heroes 4, Most Wanted, San Andreas-ra, meg hasonlókra. Utána jött a Heroes 5, a Carbon, Pro Street, nem beszélve a Jericko-ról, és nem volt elég már, az utóbbi ráadásul SM3-mat igényelt. Ekkor vettem meg a megtakarított 24000-emen a 2600XT-ét.
(gyiku: nee
)
Nah, az nagy lépés volt, mert minden szépen ment után. -
barnam_
nagyúr
válasz
birozoli7800 #5137 üzenetére
Abból nem, de volt ugyanaz pci-e-ben, csak x1050 volt a neve
-
fagy53
nagyúr
válasz
birozoli7800 #5137 üzenetére
Akkor egyértelmű a dolog, AGP kell neki.
-
fagy53
nagyúr
válasz
roland17_199 #5121 üzenetére
Üdv!
Próbálj használtan egy 7300GT-t venni, ha ismernénk az alaplapod típusát meg lehetne tudni, hogy AGP-s kártya kell-e, mert ha igen, akkor azt kell keresned.Ennél erősebb VGA teljesen felesleges. -
törölt tag
válasz
Sajnos 4670-el nem tudod bővíteni a konfigodat, mert az alaplapodba csak AGP foglalatú videókártya illeszkedik. AGP-s videókártyából a legerősebb ma elérhető a piacon, az az ATI Radeon HD3850. Ezt tudod megvenni vagy pedig lecseréled az egész géped, a meghajtók és a házad kivételével (lehet hogy tápot is cserélni kell).
A mi egyhangú véleményünk szerint abba a gépbe már nem éri meg csak egy új videókártyát venni, mert a többi részegysége is túl elavult ahhoz, hogy megérje fejleszteni. Megteheted ugyan, de úgy relatíve drágán fogsz csekély gyorsulást elérni.
Ha az egész gépedben cseréled a teljesítményhardvereket (alaplap, processzor, memória, videókártya) akkor az jóval többe fog kerülni sajnos, de a gyorsulás mértéke egyenes arányban lesz a ráfordított összeggel!Minden attól függ, hogy mekkora összeget szeretnél most szánni a fejlesztésre!
-
zodo
nagyúr
Nem figyeltél, olvass vissza.
Várj ,frissítem az emléked.
Tehát , roland17_199 szeretne kicsit "fejleszteni" a mostani rendszerén, hogy a
Cod-2 játékban több FPS-t tudjon elérni. Vásárolna egy jó videókarit csak nem tudja, hogy a rendszeréhez, melyik lenne a legjobb választás. Ebben kér igazából segítséget. Köszöni.
Konfigja: ,amit tudunk 2 nap alatt.
Microsoft Windows XP Professional 2002-es verzió Szervizcsomag 2
AMD Sempron(tm) 2600+ 1.83 Ghz
512 Mb ram
Radeon 9600 Series a videókártyaMár csak az alaplap típusát kellene kicsikarni.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Steelheart79 #5124 üzenetére
Pedig 3650-ből a DDR3-as is ritka, nemhogy DDR4-es. Szerintem olyan nincs.
-
Mian
aktív tag
Hi!
Mostanság szeretnék majd beszerezni egy ilyen Asus karit, és szivesen fogadnák véleményeket róla, és még egy olyan kérdésem lenne, hogy egy ilyen 1gb-os kari mennyit dob a latba teljesítményben, mennyivel jobb az 512es párjánál, mert végülis ugyanazt tudják, memóriafrekvencia meg stb csak a ram mérete a nagyobb, sokat számít ez?
Üdv.
-
gyiku
nagyúr
válasz
rakerdezek.
mi a kerdes?
-
fagy53
nagyúr
válasz
roland17_199 #5118 üzenetére
Ezt most nem tudom kinek írtad, de... ha közvetlenül valakinek a hsz-ra akarsz reagálni, akkor az illető hsz-ánál a "válasz" gombot nyomd be, ha általánosan, mindenkihez szólsz akkor az "új" gombot, mint eddig. Az adatlapodnál, ha kitöltöd a géped főbb adataival a "cuccok" sort, akkor könnyebb lesz segíteni neked, mert bárki meg tudja nézni a konfigodat.
A videókártyád tipusára lenne szükség és/vagy az alaplap tipusára, amit most írtál ez az operációs rendszer. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #5117 üzenetére
Szerintem egyenesen rosszabb a GDDR4-es teljesítménye.
100Mhz nem dob semmit a teljesítményen, de a kurv@ szar időzítése az már inkább ront, nem keveset.
A 4850-en is rontott, kint a Logout-os írás. A szerző jól ismert.
Szerk:
Jah, mondjuk a hűtése klasszisokkal jobb az már igaz. Igazán kiadhatták volna a GDDR3-as verziót is ilyen hűtéssel.
-
roland17_199
csendes tag
Hali!
Ha erre gondoltál:
Microsoft Windows XP
Professional
2002-es verzió
Szervizcsomag 2 -
Gyuri27
félisten
válasz
Steelheart79 #5114 üzenetére
4650-ből hol láttál gddr4-t? Meg ha van is 4670-l sem dobott akkorát. Gyanitom itt még annyit sem.
-
törölt tag
válasz
Steelheart79 #5112 üzenetére
Az a gond hogy rossz irányból közelíted meg a dolgot, ha a memóriatípusra kívánsz támaszkodni (GDDR3 vs. GDDR4), a válaszokat a GPU-k képességeiben keresd! A HD4650 majdnem 3x annyi stream procival rohan, és gyanítom hogy a textúrázóinak a száma is minimum duplája a 3650-ének... Ég és föld a két kártya 3D teljesítményben.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Steelheart79 #5110 üzenetére
4650 ddr3 ami neked kell.
Használtat nem néztél (4670)? -
Steelheart79
csendes tag
Sziasztok!Kérdésem lenne hogy megéri e ezt a karit megvenni SAPPHIRE HD 4650, 512MB DDR3 vagy inkább ezt SAPPHIRE Radeon HD 3650 512MB DDR4 PCIE TV 2DVI?
Melyik jobb játékokra?Csak ez a 2 jöhet szoba az áruk miatt.Többet nem szeretnék beruházni.Köszönöm! -
talán Titeket is érdekelhet ez a teszt - a 4670-est helyezi el mindkét 3850-es változat viszonylatában.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ateszzero #5099 üzenetére
Üdv!
Ez sajnos nem úgy működik, hogy egyre jobb és gyorsabb VGA-t veszek és a játék gyorsabb lesz! A képalkotás első fázisát a proci végzi és ha ő lassú, akkor az rányomja bélyegét a további műveletekre is. Még mindig nem tudom most milyen VGA-t használsz, de ez a konfig / CPU, RAM, alaplap / annyira gyenge a CoD2-höz is, hogy pl egy 4670 szintű VGA nem húz ki a lekvárból.
Írd meg legalább a jelenlegi VGA-d típusát az adhat egy támpontot nekünk!l
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP OMEN 3080Ti
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest