- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
barnam_
nagyúr
Ref. kártyán (Giga, Sapphire, és társai) biztos hogy nincs ilyen.
Egyébként az MSI-n pont a gpu tápellátó IC-n volt egy matrica, azt arrébb tettem a vmod miattAzt a matricát nem a boltos teszi rá, hanem a GW. De attól még megveheted, azon nem kell hűtőt cserélni. Amúgy is szerintem le lehet azt úgy szedni hogy később vissza lehessen tenni.
-
Tanker21
tag
Tudom, hogy nem ide tartozik, de teljesen átkonfiguráltam a gépet és tudni szeretném milyen teljesítményre számíthatok majd.
Szóval:
Gigabyte EP31-DSL
Intel Dual Core E5200
Sapphire HD4670 512MB GDDR3
Kingmax 2,5 GB 800Mhz
FSP ATX 350PNF táp
GMC R-2 Toast (fekete) házEz úgy 70k környékén + a ram az már megvan.
Üdv.
-
nesa
veterán
Lenne 1 kerdesem akartam ma venni 1 ilyen 4670 kartyat 1 uzletbe lett is volna gainvard csoda
majdnem megis vettem de meg johogy megneztem es a hutoborda 1 csavarja levan ragasztva ilyen garancia matricaval ,ha mondom a boltosnak hogy ez igy nekem nem kell ha a pocs cegnek ennyi bizadalma nincs a vevovel szembe akkor nekem se lesz vele....
Megnezne nekem valaki hogy Giga vagy Sapphire kartyan van-e ilyen
-
Tanker21
tag
válasz
birozoli7800 #5493 üzenetére
Huhh.. még szerencse hogy szóbakerült. Köszi a gyors válaszokat.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Tanker21 #5491 üzenetére
Az önmagában nem jelent semmit hogy 400W-os. Fontos a megbízhatóság (márkanév), hatékonyság (nem mindegy hogy a 400W-ból pl. 320W-t /80%/ vagy 240W-t /60%/ állít elő, mert a maradékból hő lesz), illetve a különböző védelmek. Emiatt azt a konfigot nem bíznám egy Codegen tápra. Pár ezresért lehet kapni FSP 350W-s tápot, aminek bőven elég hozzá a teljesítménye, és biztos hogy nem fog kárt tenni a számítógépben. Annyit mindenképpen megér.
-
-
kisza25
félisten
sziasztok csak annyit szeretnék mondani 5400+ os Black-re cseréltem a procit
és elég nagy külömbségeket észlelek FPS-ben egyenlőre csak GTA4 alatt néztem eddigi stabil22FPS 25-50 FPS-re változott (3000MHZ-en)4600+ os procit cseréltem le
tehát az még kevés volt ehhez a karihoz bár eddig csak ezt az egy játékot néztem igaz ez proci igényesebb -
-
lamasz
tag
Sziasztok!
Az egyik barátomnak van egy 4650-e , felrakta a 9.3-as catalystot majd szépen átállította neki 4 bitesre a felbontást!
Többször is próbálta de maradt a végeredmény!
Kérdés: mi a hiba?köszi
-
Cxgrav
aktív tag
válasz
Tanker21 #5474 üzenetére
Olvastam tesztet itt PH!-n.
Ha jól emlékszem MSI kapta a legjobb értékeket, aztán a Zafír.
HIS sem hiszem hogy nagyon lemaradna.Ha számít a hűtés akkor mindenképpen HIS, de az 25k.
Én GW-t rendeltem az 21k most és állítólag annak is nagyon jó a hűtése.
Zafír hangos terhelésen. (többen mondták)
MSI bordája kicsi, nemtom milyen hangos és hogy hűt. -
Tanker21
tag
Szerintetek melyik videókártya a legjobb választás?
- HIS HD4670 IceQ 1GB DDR3
- MSI R4670-2D1G/D3
- SAPPHIRE HD4670 1GB DDR3Azt olvastam, hogy az MSI memoriájának az órajele 2Ghz. Ez mennyivel jelent több teljesítményt?
Üdv
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
tzsolesz #5472 üzenetére
Odaver a kis HD4670. Azért az elég kemény, hogy meg sem érzi az élsimítás bekapcsolását/növelését. Gondolom azért ennek a játéknak nagyobb a gépigénye, mint pl. egy cod5-nek. Mert azért 1680-ban high-on már egy nagyon picit, de kevésnek tűnik a 17-22 FPS. Köszönjük a tesztet.
"Olvastam olyat, hogy 3Ghz-ig simán fel lehet tolni, de ebben azért kételkedek."
Tanker21: Ne kételkedj. Nekem is E5200-am van (elég sokan párosítják a HD4670-nel, mert ha nincs olyan sok pénzed, ez a két legjobb ár/érték arányú cucc játékra). Én alapon hajtom (12,5x200=2500MHz), de csak úgy próbából bios-ban beállítottam 240-es fsb-t (12,5x240=3000MHz), a memóriát visszaosztottam, hogy továbbra is 800-on menjenek, elment, gép újraindít. Everest stress teszt alatt nem ment 48 fok fölé egyik mag hőmérséklete sem gyári hűtővel. Ez kánikulában megemelkedhet olyan max 55 fokra. De mondom én nem hajtom túl, így max 44 fokosak a magok (teljes terhelés alatt) és csak egy 12-es kifújó venti van a ház hátuljában. Simán menne ez proc szerintem olyan 3400MHz-et is. Lásd tzsolesz E5200-a. -
tzsolesz
nagyúr
Az ígéretem.
Stormrise
E5200@3.4ghz
2Gb 800Mhz
HD4670 alapon 9.3 catalist1280x1024 MEDIUM 1XAA: 48-59fps
1280x1024 MEDIUM 8XAA: 48-59fps1680x1050 MEDIUM 1XAA: 44-52fps
1680x1050 MEDIUM 8XAA: 44-52fps1280x1024 HIGH 1XAA: 24-32fps
1280x1024 HIGH 8XAA: 24-32fps1680x1050 HIGH 1XAA: 17-22fps
1680x1050 HIGH 8XAA: 17-22fpsAz AA természetesen működik, és gyönyörű is, sőt az árnyékok is nagyon szépek. Érdekes, hogy 1680x1050-ben is még játszhatónak tűnik a játék, de a karakterek irányítása már picit nehézkes, ettől függetlenül a mozgások még nem akadoztak nagy mértékben.
-
Gabis
őstag
ha tuningolni akarja a procit akkor p31 esetén fsb fall-ba fog ütközni ill. a PCI-e frekije is gondot fog okozni (anno én is tekingettem ebbe az irányba, de ha nem jól emlékszem akkor a megfelelő topickban utánnaolvashatsz) a magas szorzó miatt az 5200-es jó választás lesz ezekbe a lapokba
-
Tanker21
tag
válasz
birozoli7800 #5469 üzenetére
Hát csak a GTA 4 miatt én sem vennék új gépet. Régóta gondolkozok egy erősebb vasban és ha már belevágtam, akkor legyen olyan amin futnak a legújabb játékok.
Egyébkén E5200-es procit meddig lehet gyári hűtéssel tuningolni? Olvastam olyat, hogy 3Ghz-ig simán fel lehet tolni, de ebben azért kételkedek.
-
Tanker21
tag
tzsolesz: Köszi a választ. Igazából a GTA-4 miatt venném az új gépet szóval maradok az 1GB DDR3-nál. Az hogy mennyire halk a videókártya az számomra lényegtelen a zene ugyis elnyomja.
Gabis: G31 és P31chipsetes alaplap között nem annyi a különbség, hogy a G31-es lapon ott van az integrált videókártya? Vagy tán tévedek? (meglehet mert nem nagyon értek hozzá)
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Tanker21 #5463 üzenetére
igen is meg nem is.
nem
Az 1GB-os szerintem még mindig jobb mint a GDDR4 512MB, mert nem gyorsabb a GDDR4-es RAM miatt még 1%-al sem (ilyen 0.5-1 fps játékok alatt a tesztek szerint).
Ezzel szemben már most vannak olyan esetek, amikor kifut a kari az 512Mb-os keretből, és jól jönne a több RAM. Lásd GTA4, stb...igen
Ha szereted a halk működést játékok alatt is, mert a GDDR4-es hűtője sokkal halkabb, és hatékonyabb, mint a GDDR3-as verzsöné.
Döntsd el mi a fontos.
-
Tanker21
tag
Értem. Amugy láttam 4670-ből 512Mb GDDR4-es változatot. Az jobban megéri mint az 1GB GDDR3?
-
Tanker21
tag
Hali
Sapphire HD4670 1GB DDR3, Dual Core E5200, és Gigabyte EPP31-es alaplap sztetek jó párosítás? Javarészt játékra kéne a gép, max 1440x900-as felbontáson.
Üdv
-
gyiku
nagyúr
válasz
tzsolesz #5456 üzenetére
http://www.sega.co.uk/stormrise/ jah.
Ma 2009. március 24-én hivatalosan megjelent
ma 23. van, es tegnap jelent meg -
tzsolesz
nagyúr
Túl sok a "L"-er, és kevés a "S"-er, így lelassult a "beszerzés".
-
tzsolesz
nagyúr
Délután 13.00 óra körül tudok mondani Stormrise eredményeket 1680x1050-es felbontásig.
Kipróbáljuk mit tol 4xAA-val highon a kis vakarcs DX10.1-ben.
-
Ricco_hun
senior tag
Az "elvisz" ugye azt jelenti, hogy minden max és átlag minimum 30 fps. Én ilyen optimalizálatlan, újféle konzolport címekkel nem fogok játszani, hanem már ezelőtt leírtam, hogy mikkel játszok, azokhoz meg úgy néz ki elég a HD4670, max grafikával esetleg 2xAA-val 1680-ban. Én már eldöntöttem, amint meglesz a fizu (és nem jön közbe egyéb kiadás), rendelek is egy 22"-ost.
-
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #5437 üzenetére
Mint mondtam sok mindent elvisz 1680-ban, sok mindent meg nem, ha nem általánosságban kell hanem pár játékhoz akkor jó lehet
szerk: #5438 P00By: Jó hát, de lehetne jobb is a zafír ultimate. Komolyabb hűtőt el tudnék képzelni rajta- még a 26xt ultimate-nek is komolyabb van- és nem butított gddr3-as ramot, hanem 1000mhz-eset, talán most már az MSI is kidobja lassan a passzív 4670-ét. A piros NYÁK miatt nekem jobban tetszik
-
Speed®
titán
válasz
picike9111 #5443 üzenetére
Természetesen támogatja az 1080pt és támogatja a blu-ray lejátszást. De ha csupán erre kell, nincs szükség 4650re, ugye tudod? Egy <10ks 4350es is tökéletesen megfelel, cserébe alig 25Wot kajál, és gyárilag is passzív.
-
lsc
nagyúr
válasz
picike9111 #5443 üzenetére
Igen .
-
picike9111
csendes tag
Helló!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a hd 4650 számítógépbe építve elbírna egy 42 colos full hd tv-t? Blu-ray lejátszására kellene. -
Ricco_hun
senior tag
Köszönöm szépen az infókat. Akkor ezekszerint nem nagyon kottyan meg a HD4670-nek a felbontásváltás. Ezek alapján bátran veszek egy 22"-os tft-t. Ami szerintem egy Samu 2233bwl lesz. Fú már alig várom a hatalmas moncsit, szerintem sokkal frankóbb lesz a játékélmény. Mire meg jönnek az újabb játékok, addigra meg összegyűjtök valami erősebb videókártyára.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ricco_hun #5439 üzenetére
CoD4-et 1280*720-ban tolom, 4xAA, minden maxon, 50-120fps között megy, ált 70-80 fps.
Most felraktam CNC3 Kane Wrath-ot, 1280*720 minden maxon, röhögve fut.
Végigtoltam Mirror's Edge-t 1280*720-ban, szintén minden maxon volt elvileg, gyönyörűen ment.
Ezek alapján már tudsz következtetni.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Ricco_hun #5439 üzenetére
Nem rég van még meg az új moncsim. Előtte 19"-os volt, ez meg egy 22"-os LG.
cod4, cod5, ut3 <-- Ezeket a játékokat kiröhögi a 4670 kétszer, még szűrőkkel is 1680-ban.
Az az igazság, hogy 20-25%-ot kell nagyjából levenni az 1280x1024-ben produkált teljesítményből. Azt meg még ki lehet bírni.
Most bemondom a frankót, ha valóban csak ilyen gépigényű, illetve alacsonyabb-akkal nyomod, akkor elegendő lesz a 4670 is 1680-ban.Persze a nagy nevek GTA4, Crysis, Crysis Warhead, meg a hasonló gépigényű szarul optimalizált játékok nem fognak menni normális sebességgel.
Plusz: Most néztem a Clive Barker's Jericho-t 1680x1050, minden highon, Motion b. highon, és villámgyorsan fut ez is. fps-t nem néztem, de kegyetlen stabil, és villámgyorsan megy. Ha ehhez tudsz viszonyítani, akkor hajrá.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
tzsolesz #5437 üzenetére
Tzsolesz, te vagy az én emberem!
Látom a procink is megegyezik, csak az enyém nincs húzva. De ha azt mondod, hogy az segít 1680x1050-ben, akkor megrántom kerek 3 gigára. Már próbáltam, meg se érzi. Azt a procit alapból kiadhatták volna 15-ös szorzóval. Kicsit elkalandoztam.
Én ilyen gamékkal játszanék: cod4, cod5, ut3 a többi meg régebbi, nem annyira gépigényes játék szóval azokban nem kételkedem (silkroad, project torque, far cry 1). Akkor azt mondod, hogy ezekkel elboldogulna a kis HD4670-em 1680x1050-ben? Mondjuk közepes vagy max grafikán élsimítás nélkül?
"Én eddig 3 játékkal játszottam 1680x1050-ben fullon"
A többit nem bírja fullon vagy nem 1680-ban játszol velük?
Crysis, GTA4 nálam felejtős. Crysis eleve nem érdekel, a GTA4-et meg nem low budget gépekhez tervezték. Szóval azt majd egyszer a távoli jövőben, amikor futja majd 4 magos procira meg egy minimum HD4870 szintű videókártyára, minimum 1GB vrammal. Most a monitor vételnek jött el az ideje. -
tzsolesz
nagyúr
Én eddig 3 játékkal játszottam 1680x1050-ben fullon. Tomb Raider Underworld (4xAA, minden maxxon) 50+ fps. De szépen megy a COD5, és a Far Cry 2 is. Igaz az utóbbi csak 2xAA-val nem megy 28fps alá, az átlag 35fps.
Van erő azért ebben a kis dögben. A VGA Speed-en van róla teszt. Ott egy két játékban, élsimítással üti a 3870-et.
-
Chaser
legenda
Amikor először megláttam a képen a passzívat megörültem, de persze hogy 4650-es csak, abból is ddr2-es
Viszont egész fasza a hűtése, ha már régi fajta 26xt-s heatpipe hűtéssel nem adnak ki 4670-et, ilyennel ugyan mért nem?
Pofás, sokkal több a lamella és így a hűtőfelület mint a zafr ultimate-on.
szerk: #5435 Ricco_hun: Van játék ami jól elmegy 1680-ban rajta, de van ami nem. 19-es TFT 17-es CRT után még ha flat is felüdülés, a 15-ös TFT-nek van kb akkora látható képe mint egy 17-es flat CRT-nek. Az meg hogy nem natívban használnád, teljesen szubjektív, jó gamenél engem különösebben nem hat meg, de valami elég tré nem-natívon.
-
Ricco_hun
senior tag
Gondolkodtam 19"-oson is, de az nem lenne valami nagy változás a 17"-os crt-hez képest. Nem sokkal lenne nagyobb a látható felület. Meg azért monitort nem olyan sűrűn vesz az ember, hogy most bejárjak minden lépcsőfokot. Akkor nincs még egy ilyen amazon köztetek, mint én, aki HD4670-nel nyomja/nyomná 1680x1050-ben? És mi a véleményetek a natívtól eltérő felbontásokról? Például egy 1440x900 hogy nézni ki a 22"-os tft-n? Valaki tapasztalat ezen a téren? Vagy alap dolog, hogy akinek van pénze monitorra annak legyen pénze egy ugyanolyan értékű videókártyára is? Nem kell nekem a full grafika meg az élsimítás. Közepes graf-noAA, 1680x1050, cod4, cod5, nem lenne elég a kis HD4670. Később, talán egy fél év múlva meg csak összegyűlik annyi, hogy vehetek egy HD4850-et (vagy kitudja hogy fog állni akkor a vga piac [rv740,rv830]) és akkor már fps huszárkodni is lehet majd full grafikán, natívban.
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #5432 üzenetére
Igaz, off-ba is mehetett volna
Ezenkívül az optimalizációról még annyit, hogy kicsit sem úgy érzem mondjuk egy GRID után, hogy ez egy autóverseny lenne. Csak vetődik az autóm, az ellenfeleké is, nem érzem azt hogy harap a grafika, élesek az akciók... Agyon van csillogattva szerintem ettől szaggat, nagyon zavaró a motion blur, és csak k...ródok faltól falig benne, na kész
Senkinek nem ajánlom! Azonnali uninstall!
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #5430 üzenetére
Ezt csináltam, köszi
Pár újraindítás, meg driver sweeper tisztítás megoldotta
Most raktam fel az Undercover-t, már annyi rosszat hallottam róla, hogy idáig vonakodtam, de beigazolódott amit írtak róla! Csúnya a grafika, sőt, randa! Az autók úgy néznek ki mint a ceruzarajzok, 40 FPS-nél is olyan az érzetem mintha szaggatna, ezenkívül unalmas is...
-
törölt tag
Hát úgy gondoltam ezen a szép napon hogy frissítem XP alatt a Catalyst-ot, csak hogy frissebb legyen, de a 9.3 és a 9.2 és a 8.12 is ezzel a képernyővel búcsúzik: [link] Aranyos, nem? Ti mit javasoltok, hogyan erőltessem fel a drivert?
-
zodo
nagyúr
válasz
Ricco_hun #5426 üzenetére
Bízakodhatsz szerintem, ezen írás alapján, vagy majd javítanak!
Nekem csak 19" -m van 1440x900-on natívba , Grid Ultra-High beállítások melett átlag 40 fps-t kapok. -
Ricco_hun
senior tag
Szevasztok!
Lenne egy kérdésem, főleg azokhoz, akik már jártak hasonló cipőben vagy őrült módjára még mindig abban járnak.
Tehát már régóta fontolgatom egy 22"-os LCD monitor beszerzését (egy olcsó tn panelest). Most egy 17"-os crt-t hajt a HD4670. Nincs is semmi gond. Nagyon szépen fut minden játék, de több játék kapcsán is felmerült, hogy de jó lenne nagyobb teret belátni. Sőt pl. Red Alert 3-nál kifejezetten kicsinek bizonyul a crt moncsi 1024x768.as felbontása. Az lenne a kérdésem, hogy vajon mennyire bírná a tempót 1680x1050-ben a kis HD4670-em? Mert arról már lebeszéltek a "milyen 22"-os tft-t" topikban, hogy natívnál eltérő(kisebb) felbontásban használjam a monitort. Arra meg nincs pénz, hogy új (erősebb) videókártyát is vegyek, de a monitor meg "jóljönne". Szerintetek felejtős a 22"-os tft és a HD4670 együtt? Vagy esetleg még ott is kapnék használható fps értékeket? Nagyon betesz a 4670-esnek a nagyobb felbontásra váltás? Vagy elég lenne csak kicsit butítanom a grafikát. Előre is kösz a válaszolóknak (főleg azoknak, akik tapasztalatból beszélnek).
Egyéb paraméterek az adatlapomon. -
Chaser
legenda
-
Cxgrav
aktív tag
Úgy látom a GigaByte R467D3-512I HD4670 512MB GDDR3 PCIe VGA-n direct HDMI bemenet van az egyik DVI helyett, ez még jól jöhet. És a hűtése is csinosnak néz ki, annak ellenére hogy kicsi a borda.
Esetleg van ilyen valakinek, tapasztalat?
-
blancpain
csendes tag
Na igen gyárilag 750mhz, csak éppen nem működik vele. Mondjuk kisebb órajelen is ugrik néha egy egy frame-et a kép. Furcsa. Szerintem olyan mintha hibázna valami (GPU vagy memória a vidkarin), és ha ezen hibák száma a magas órajel miatt meghalad egy bizonyos értéket akkor kiakad. Persze ez csak privát megfigyelésen alapuló vélemény. Vagy olyat kaptam amit már valaki megsütött és a kereskedő használtan adta el nekem.
Nem tudom hogy jól illeszkedik-e rá a hűtőborda, de alacsonyabb órajel mellett nem melegszik fel annyira (max 60 fok).
Még próbálgatom azután írok a szervíznek, hogy cseréljék ki.
Valaki akinek ugyanilyen (Sapphire 4670 Ultimate) kártyája van tapasztal még ilyet?
Köszi mindenkinek!
-
Cxgrav
aktív tag
Hali!
Melyik edition az, amelyiknek a legmegfelelőbb a hűtése és halk is egyben?
Olyat szeretnék ami nem pörög folyamatosan maxon.... -
monti20
tag
Köszi!
Gainward lett a nyerő!
-
blancpain
csendes tag
Na ez érdekes. Levettem az Catalyst Overdrive-ba a mag órajelet 400mhz-re a memóriát pedig 700 mhz-re. Most tudtam az Undercoverral játszani több mint húsz percet, majd kiléptem (nem szállt el). Most fut a Furmark. Sokkal hűvösebb a CPU. Most akkor vagy a táp nem bírja a nagyobb energiafelvételt, vagy a videókari szar (Sapphire 4670 Ultimate) és túlhúzták gyárilag?
Prime95 ment fél órát és nem volt vele gond. magok max 73 fok everest szerint.
-
Speed®
titán
válasz
monti20 #5407 üzenetére
Giga felejtős, ha a Gainward ez a fajta, akkor elgondolkodós..
Hatékony a hűtése és szabályozható, illetve tömve van kimenetekkel.
Sapphire nem rossz, de 3Dben azért megjön a hangja. Szóval ha van hely a Gainwardnak, én kipróbálnám, szimpatikus darab.blancpain
Most nézem, elírtam, bySPDt akartam. Tedd be 800/5-5-5-15be 1.9Val.Procit ki lehet nyírni (degradáció) de nem jellemző. Az előzőben linkelt progikkal menj végig a gépen, kibukik a hiba valszeg. Prociteszt alatt nézd a hőfokokat is, bár ott csak visszavesz a proci ha melege van, nem fagy, általában.
-Random fagyásoknál általában a memória szokott lenni a ludas..
-A vidkarit másik gépbe rakva meggyőződhetsz a hibátlanságáról. -
blancpain
csendes tag
Szia, na igen ventit raktam mellé és úgy sem jó. De valami egyéb gubi lesz, mert a 3d mark teszt vidkari tesztje végigment.
Mi az a 800/bySP a memnél. 2 voltig adtam neki. Elvileg bírja gondolom. Hűtőborda van rajta kingston 800mhz-s 6-6-6-18 cal megy spd szerint.
Próbálgatom majd a prime-ot, meg a memtestet is.A táp korábban egy P4 3ghz northwood-dal és 7800gt nvidia val üzemelt ott nem volt vele probléma. Persze az ördög nem alszik. A procit használtam vettem, nem tudom lehet-e baja. Tuninggal ki lehet nyírni procit teljesen? Az alaplap vidkari mem tejlesen újak.
-
monti20
tag
Helló!
Melyiket érdemes megvenni a 3 kártya közül? ( Főleg a hűtésük érdekel )
- GigaByte R467D3-512I HD4670 512MB GDDR3 PCIe VGA - 19.700 Ft
- Sapphire HD4670 512MB GDDR3 PCIe VGA - 20.800 Ft
- Gainward 9689-BLISS HD4670 512MB GDDR3 PCIe VGA - 21.600 FtHa jól láttam a Sapphire-nak ref. hűtése van, a többinek meg egyedi, ha jól láttam.
-
Speed®
titán
válasz
blancpain #5405 üzenetére
Ejha..tettél rá ventit, hűsebb, és ugyanúgy elszáll? Akkor lehet nem a VGA..
Hardver, konkrétan RAMot és procit, ill. vinyókat lehet még tesztelni progival.
RAMot MemTestel, letölt, kiír CDre és bootol, ha 1 Passig fut hiba nélkül, ok.
Procit Prime95el szoktunk izzasztani, Blend módban legalább 30 percig. Ha tuningolatlan procival hibázik, valószínűleg a memóriák körül van gubanc. Próbáltad amit mondtam amúgy (RAMok 800/byPS időzítésen, de 1.9V feszültséggel)?
Vinyókat HDSentinel és\vagy HDTune Error scan részével.Ha mindezek hibátlanul futnak, akkor lehet biztosan a vidkarit okolni..vagy elkezdeni gyanakodni a tápra..bár meglepődnék, annyira nem tré darab, hiába "olcsó" a passzív megoldások közt.
-
-
Chaser
legenda
Típustól függ milyen a hangjuk, kb kismilliószor már le vannak írva az ajánlott modellek itt
Gainward, HIS ICEQ, Asus 5V-ra kötve, zafír csendes 2D-ben, 3D-ben hangos, ha HTPC-t akarsz én 4670-et vennék bele, lényegesen kisebb a fogyasztása és mérete, könnyebb hűteni. A legolcsóbb 4830 a zafír, 2D-ben is van hangja, 3D-ben még több. Mondjuk HTPC-be még 4670 is bőven sok.
-
Steelheart79
csendes tag
-
jayjay
tag
Két kártya között vacilálok a 4670_4830.Az előbbinek nem passzívan milyen hangja van.HTPC-be lenne egy E5200 proci mellé.Ha valaki esetleg tudná, akkor milyen a 4830-as hangja.Árban passzív 4670-4830 +3000Ft.sima 4670-4830-as 5-6000Ft.
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mikrotik routerek
- Facebook és Messenger
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Gitáros topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Retró És kuriózum AGP kártyák Eladók !!!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest