- Milyen monitort vegyek?
- E-book olvasók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszzero
őstag
Sziasztok! Van egy Sapphire 4670-esem!
Úgy gondoltam "elkezdem húzogatni a én is"
Milyen lépéseket kell megcsinálnom ahhoz hogy képlékenyebb legyen a kártyám?
Bios-t hogyan kell frissíteni? -
roland17_199
csendes tag
Üdv.!
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Igazából Cod-2 játékot kicsit "fejleszteni" ezt legjobban talán FPS-sel tudom elérni, legalább arra lenne szükségem. Ahhoz kéne egy jó videókari, csak nemtudom, hogy ehhez melyik lenne a legjobb. Ebben kérnék igazából segítséget. Köszönöm.Gépem:AMD Sempron(tm) 2600+
1.83 Ghz 512 Mb ram. -
safy
tag
Sziasztok
Picit módosítottam a Giga 4670em hűtését...Raktam rá másik ventit(8cm! )A gyári picur marha hangos volt..Így moddolva.Cod4 alatt 68-69 fokig kuszott fel a mag hőmérséklete,nem sok ? Ford szám szabályzós a venti, ha kell akkor oda csűröm neki,csak hangos lesz.Bár játék alatt nem gond...
-
törölt tag
Tekintve hogy a 2600+ procija 1.8 Ghz-es amiből feltételezem hogy nem 754-es mert a 754-esek azok 1.6-on járnak, akkor valószínű a Thoroughbred B magos 1833 Mhz-en járó 256K L2-es socket A-s lesz, olyat fogadó lapból pedig nem gyártottak pci-expresszt szóval a 4870 X2 nem fog menni
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #5090 üzenetére
Neki csak egy játék gyorsításához kellene jobb VGA, de, hogy melyik játékhoz és milyen VGA kevés most neki, arról nem szól a fáma. Az a konfig 512MB RAM-mal még az XP-vel is éppenhogy megbirkózik, sokra a 9600XT-n felül VGA-tól már nem lehet számítani, net, könyvelés még elmegy, meg a tetris.
-
fagy53
nagyúr
válasz
roland17_199 #5085 üzenetére
Bírna az egy 4870 X2-öt is, de olyan procilimited van már az X1650 PRO-val is, hogy ne VGA vásárlásban gondolkodj!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
NEM.
De még mennyire nem.
gyiku: Nekem E4500-am volt, ami azért erősebb, de a 21xx széria is elegendő neki, úgy 3Ghz környékére csavarva.
-
zodo
nagyúr
válasz
Szia!
Úgy látom, a megmondó emberek épp mást tesznek. Én meg nem értek hozzá!
Csak tippeket adhatok!Próbáld meg a Milyen videókártyát? topikba feltenni kérdésed,talán hamarabb kapsz választ.
Adatlapodon a cuccaim részt ,töltsd ki a konfigod adataival!Sok sikert!
-
roland17_199
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudná hogy a 4670-est birná-e a gépem? Vagy melyiket bírná, ami a legjobb lenne?
Gépem:AMD Sempron(tm) 2600+
1.83 Ghz 512 Mb ram.
Igazából egy játékhoz kéne tőbb FPS, azt szeretném növelni egy jobb videókarival. Légyszi segítsetek.
Előre is köszönöm. -
-
Baboon
senior tag
Csókolom csókolom.
2 kérdés is voltna.
Egyik hogy egy 4670-es kihajt-e a gépem (adatlapomon van milyen a gép)
Másik hogy mennyivel gyorsabb mint egy HD 2600 pro? (1680x1050es felbontást nézve vagy az egyel kisebb széles vásznút. AA-t nem használok, gondolom így elég ez a kártya erre a felbontásra) -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #5075 üzenetére
Jujj, de kemény a 06 pontod.
Én is csináltam egy Quad-os eredményt. 10514 pont
Ketten már le tudnánk gyűrni Őket.
-
barnam_
nagyúr
Tegnap esti termés:
3DM01: 61170 [hwbot link]
3DM03: 35637 [hwbot link]
3DM05: 20607 [hwbot link]
3DM06: 10729 [hwbot link]
3DMV: 4358 [hwbot link]Azért nem rossz egy 2 magostól
'06-ban egy hajszálnyira vagyok a 2. helytől (hwbot-on), de az már csak gyorsabb procival jönne össze. -
törölt tag
Nagyon jó az hogy zárt házban ugyanazt tudja mint a ventis változat
mondjuk a gyári hűtést nem nehéz teljesítményben lenyomni, oda van dobva egy rézszínű borda, meg rá van csapva az a gagyi blower. Kis hőleadó felülethez még a szellőztető egység is kicsi, legrosszabb párosítás
A mi karinkon is pl béna az az aluborda, de legalább nagyobb, meg hozzá a venti is nagydarab.
-
Vassili
tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szertném kérni van egy Gainward HD3870-emDDR3as, és ezt a kártyát szertném cserélni egy ilyenre: Gainward HD4670 512MB DDR3 860/2320! UVD2 a 4670 ez plusz pont de teljesítményben mit tudhat így húzva az enyémhez képest? Egy az egyben megérné nekem a csere? Egy srác egy másik topicban azt mondta hogy nem érdemes mert nem teljesít jobban sőt még így is gyengébb de azért megkérdezem itt isHátha ti mást mondotok!
-
zodo
nagyúr
válasz
barnam_ #5068 üzenetére
,de 960 mhz-en, már bíztos.
-
barnam_
nagyúr
The memory used on this card boggles my mind. Sapphire used Hynix H5RS5223CFA N0C modules which are rated at 2Ghz DDR but instead chose to run them below 1800Mhz. What gives? Either they have timings that are tighter than a virg…oh, forget about that line… or the memory is running well under its rated speeds.
Szóval annak ellenére hogy 873 Mhz-n megy rajta a memória, valószínűleg menne 1Ghz-n is.
-
igen, monitornál van natív felbontás. Vga az vagy tud valamilyen felbontást vagy nem, de hogy valamelyik "natív" lenne... nem hinném. Amúgy az 1920 már jó ideje nem a VGA-nak akadály, inkább a kisebb monitoroknak.
A kolléga esetében max. natív HDMI-ről lehet szó vagy tévedek? -
zodo
nagyúr
-
éN79
addikt
Most lehet, hogy butaságot kérdezek, de a vga-nal miért számít, hogy mi a natív felbontása, ha egyszer szerintem nincs neki olyan? Lényegében tud megjelenítőtől függően x felbontást, max. azt tudom elképzelni, hogy konkrétan 1920x1080 nincs benne, de mondjuk ezt is kétlem...
-
Mákosmetélt
tag
válasz
#31757056 #5053 üzenetére
Nekem ha nem volt fent a ház oldala max 61 fokra ment fel,
most hogy fent van az oldala max 56 fokot mértem 1 óra Supreme Commander után, 3dm2006 alatt sem ment feljebb. 1 darab 12 cm-es ventillátorom van a házamban (Thermaltake Mambo). Semmi extra. Szóval jobb a légáramlás mint a nyitott házban. jól teszi a dolgát a passzív hűtés. Üdv. -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Egy ilyen kártyát néztem ki magamnak.
http://www.sapphiretech.com/us/products/products_overview.php?gpid=255&grp=3A HTPC amibe lennne:
Gigabyte GA-MA78G-DS3H
Amd X2 4850e
4X1GB OCZ Ati Crossfire RAM
640GB + 1TB HDDA kártyát azért választanám, mert natív felbontásban tudja 1920X1080-at. A 42" LCD TV-is FullHD tehát megfelelő lenne. Hdmi-Hdmi kábellel lenne összekötve.
Az alaplapi GPU-val az a bajom, hogy csak 1366X768 a natív felbontás.Leginkább FullHD filmek nézésére és esetleg egy játékra is lenne használna.
Szerintetek megfelelő ezekre a célokra?Szerk: Most találtam egy ilyet:
Sapphire HD 4670 Ultimate 512MB PassiveVagy ez jobb? (kérdés, hogy tudja-e a natív 1920x1080 felbontást)
Üdv,
Cold5 -
zodo
nagyúr
Köszönjük.
Azt tudja ,amit el lehetett tőle várni,némely esetben talán még többet is nyújt.
Mondjuk a hőfok táblázat ,meglepetést okozott számomra. Mégpedig az,hogy terhelés alatt is hűvősebb ,mint a ddr3 venti hűtéssel szerelt referencia kártya. Ezekszerint, egy jól megtervezett ill. épített hűtéssel van megáldva. -
twollah
nagyúr
Kijott a RivaTuner uj verzioja (v2.24).
Tovabbi info itt.
-
gyiku
nagyúr
elmondom mi a nagy harci helyzet. olyan vgat szeretnek venni, amit az x2 3 ghz-en szepen hajt 1440x900ban. igazabol ebben az evben mar nem szandekozok fejleszteni (max 1 vinyo) legyen meg a vgaban tartalek, ha netan beneveznek pl x3 720ra. (bar ez sem valoszinu. inkabb az van, hogy 2010ben majd elsutom a lapom gariba, csere 890gx am3-ra, bele egy alapfeszen 4 gigas phenom2vel, olcsobb ddr3al, ami melle majd lehetne egy 5850 dx11el win7el) tehat mondjuk 30k a keret, ezert szeretnem a legjobbat kapni, de mostanaban.
-
eztet nem értem. ha a 4850 lemegy 30%-kal, akkor kb. annyi lesz, mint most a 4830. tudom, hogy most nem vagy kapkodásban, de legalábbis teoretikusan kérdem - mennyit érdemes várni egy 15%-kal gyorsabb kártyára?
Aggregátor: igen, igazából lehet, hogy csak nekem voltak túl magasak az elvárásaim
-
gyiku
nagyúr
nah, itt a szentiras
csak en azt nem tudom mar kivarni, ming a 4850 lemegy 30%al -
az a 4850, szerintem a 4830-as cca. 20W-tal kevesebbet ehet - de persze, kell rá tápcsatlakozó. az rv740-nel az a nagy kérdés, hogy mennyire bírják a szivárgást visszafogni - de ezzel a felépítéssel meglepne, ha ki tudnák hozni extra csatlakozó nélül, gyakorlatilag egységek tekintetében az rv730 duplája a chip.
Aggregátor: én valahol a kettő között, egy okosan belőtt chipet relatíve kevés unittal, magas órajellel. mondjuk 480/24/8 felállásban, @750/1000.
-
törölt tag
Várd csak meg, én is megvárom már. Ha pl én sem vettem volna idáig vga-t akkor most ott a link alatti 4830-at megvenném, de így már minek... Ha kijön az RV740 vagy lenyomja a 4830 árát, és megveszed azt 3 hónap múlva, vagy megveszed 6 hónap múlva a 4750-et, és addig mi lesz? A legnagyobb gáz az lehet, hogy valamivel kevesebb a villanyszámlád, a másik meg az hogy nem négyikszaa verihájban játszol még pár hónapot hanem csak kétikszaa hájban
ui. személy szerint én is arra számítottam hogy az RV740 egy RV730 fogyasztású 480sp-s chip lesz ami teljesítményben a 4830 alatt lesz. Éppen csak egy fél kategóriával prognosztizáltam odébb
-
gyiku
nagyúr
4830 az 110w, nem? arra is kell +csoki. aprilis kozepeig ugysem lesz most $em, szal addig nem maradok le semmirol, addigra csak lesz mar konkret adat a kartyarol, raerek akkor donteni. mgurus tesztben 4750-nek hivjak, ez lenne a kisocsi? 100 dodora irjak, kivancsi vagyok mi lesz belole, meg ha a jozan paraszti mast is mond
aggre: en spec 4830 kozeli teljesitmenyt, 110w alatt. arban 25-30k-t
-
hát, én nem most mondtam először a 4830-at
az igazi nagy előnye amúgy az rv740-nek a kisebb fogyasztás és az egyszerűbb vagy halkabb hűtés lett volna - ez most a 6-pines csatlakozóval veszni látszik. emellett, mindenki egy kicsi és kreatív chipet várt, ehelyett kapunk egy brute force megoldást a 4830 elemeivel és magasabb órajellel - egyedül a 128-bit + gDDR5 az érdekes benne...
-
Speed®
titán
Ha akkor léptél volna, azóta 4670et használtál volna..annak az áringadozásával az XTd értéke is változott. Nem mindegy tehát, hogy mikor fizeted ki a különbözetet? Így eddig nyűglődtél, és ha tovább vársz még, eztán is fogsz, gondolod, hogy rögtön a 25ks sávba kerül az RV740..?
Keresni kell egy jó árú 4830ast ha több kell mint a 4670 és meg kell venni.
Ráérsz majd a megjelenés (és tesztek!) után azon agyalni, hogy megéri-e -20Wért a felezett sávszél (128bit..egy 640SPs karihoz..) és az esetleges csere. -
gyiku
nagyúr
klasszak vagytok. dec ota erre varok, erre itt lokitek a 4830 dumat.
most mar csak azert is megvarom, szvsz rosszul nem jarok. ezek meg nagyon az elso hirek, ki tudja tenylegesen mit is fog tudni a 4770, mennyi tdp-vel, mennyiert. ha nem nyero, meg mindig ott a 4830.
-
Speed®
titán
Utolsó soroddal maximálisan egyetértek, hasonlóan gondolkodtam mikor lerendeltem a 4830ast ma délután. A 4670 jó áron ment el, +hűtővel 24ért, innen már csak egy 5ös az új 2 év garos 4830, ami rendesen meghűtve bőven el fog menni 750en..úgy meg már nem lehet egy rossz szót sem szólni rá, 640SP ide vagy oda.
Nabazz..most látom, 4830 - 26.5k. Mennyi lenne erős forinttal..?
-
de mekkora órajelekkel? a táblázatban 650-700MHz van, a 4850 pedig 625. és akkor a 4850-ben +25% ALU és TEX, ill. névleg +25% memória-sávszélesség, ami a gyakorlatban szintén cca. 30-35% (gDDR3 időzítés powa'). szerintem 16 ROP-pal reálisak az eredmények - a Far Cry 2 teszt alapján még az sem kizárt, hogy 700MHz-es a kártya.
nem akarok ellendrukkerkedni, de ha eddig az rv740-re vártam volna, akkor most vennék egy 4830-at
-
gyiku
nagyúr
-
Stirbi
addikt
sziasztok , nemrég vettem egy asus eah 4670 es vga-t, meg voltam vele eddig elégedve a vga val most is megvagyok de a hütéVENTILÁTORRAL NEM oylan érdekes dörzsölödös zajt adott ki magábol, ma is ezt tapasztaltam, meg fogtam a hütöbordárol lekattintottam a ventit és helyre fogattam egy 8x8 cm-s 2000rpm en futo ventit ,-még halkabb is lett és a höfokok is maradtak, csak sajnálom a gyári megoldást
,mért nemtudnak mindent gyárilag rendesen megoldani
-
Mákosmetélt
tag
válasz
tzsolesz #5013 üzenetére
Azért durva hogy 2 darab 2,9 GHz-es mag nem elég neki.. szerintem SC a gagyi mert nem használja
Amúgy érdekes mert trainz railroad simulator 2008 is próbáltam és ott is 50% gpu, a prockomagok kb 60% és 30% volta kihasználva és mégis csak 14-45 fps volt, mikor hogy.
DirectX és OpenGL-ben is merthogy mind2 tudja a játék. Erre valami magyarázat? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Mákosmetélt #5012 üzenetére
és úgy látom a procim volt a szűk keresztmetszet.
És milyen jól látod. Bizony a procid így kevés. Meg kellene kergetni, de én inkább cserélném nagyobbra.
-
Mákosmetélt
tag
Sziasztok,
Na Supreme Commandereztem kicsit
és úgy látom a procim volt
a szűk keresztmetszet..
30-35 fps volt átlagban de volt hogy 15-re lekúszott. (1024*768 - high)
Érdekes hogy ez a játék csak 1 magot használ a cpu-ból..
A képen is látszik hogy nem ment 44 C fölé a gpu és 50-60% volt kihasználva.Üdv.
ui.: 3dm2006-ban 7463 pontom lett alap órajeleken.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #5010 üzenetére
Lassan inkább a 35K-hoz. Sőtt....
nem lesz itt semmi olcsó. A HD4670 is inkább 23-24K-ós kategória, akkor mit várunk ettől. Lesz az kb 31-32K. Majd meglátjátok. Jegyezze meg mindenki ezt a hsz-ást. Mert még kísérteni fog sajnos.
Veszek én ősszel majd egy 4850-et féláron használtan, oszt jó napot. Semmi kompromisszum, semmi butítás. Csak éppen sokat fogyaszt, amit én egyáltalán nem szeretek. Vagy megvárom már a 5670-et, az már úgy is Dx11-es lesz, oszt jöhet a win7, meg az új gammák.
Mind ezt azért mondom, mert lecseréltem nemrég a monitoromat 22" 1680x1050-re, és kezd néha kevésnek bizonyulni a 4670. De mily meglepő, nagyszerűen megbírkózik azért a feladattal, persze mérsékelt beállításokkal.
-
tzsolesz
nagyúr
Azt ugye tudod, hogy ezt a karit (RV740) meg nem kapod 30K alatt.
Mihelyst 30K alá csökken az ára, azonnal kicsapta a helyéből a legjobban fogyó 4850-est, és a 4830-ast. ATI is teljesítmény szerint kalkulál árat, azért nem kell mindent elhinni, hogy majd odaadja ezt 20K-ért meg ilyenek.
a legolcsóbb 4830 28K, ettől egyértelmű, hogy többért kell hogy adja, mert a több ezer 4830-ast mindenképpen el kell adni. Azért Ők sem hülyék gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest