- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Sapphire HD4670 GGDR4 512MB bruttó ár: 22.210 huf ,ennyit megér vagy nem ?
Kivácsi lennék a doboza tartalmára! Nem találtam sok mindent a neten max. a cd + kiskönyv. Remélem ez nem így van!
-
Speed®
titán
válasz
#31757056 #4192 üzenetére
Szasz Bari!
#4125ben írtak róla pár sort, halk. Szabályzás passz, én mondjuk rögtön tennék rá egy saját 9.2es ventit 5Von fixre
GDDR4 miatt elméletben magasabb memósávszél vagyon, gyakorlatban nem sokszor limitál, szóval..sok pénzt nem ér a dolog. GDR3 refhez képest hűtő/RAM miatt megérhet +2-3kt, de többet nem, hiszen ott van a 4830 már akkor. -
törölt tag
Sziasztok! Egy apró kérdésem lenne, van valakinek Sapphire HD4670 GGDR4 512MB ? Az érdekelne hogy ez a hűtés konkrétan milyen hangerőn üzemel, illetve szabályozható-e terhelés és hőfok függvényében a ventillátora? Esetleg ér valami plusz teljesítményt a GDDR4-es chipek használata ezen a kártyán? Köszönet annak aki válaszol!
-
tzsolesz
nagyúr
Nah, a ramon tudtam még 5Mhz-et húzni.
Voala +40-50pont lett az 5Mhz húzás.
a többi a 20Mhz proci húzás eredménye, ezt csak én gondolom......Aggregátor köszi a segítséget.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4181 üzenetére
kilép a rohadék. már 10-szer indítottam el.
Most lefutott 839/1167-en, de 9289 pontot adott.
Az a baj, hogy Generic Host Process is leáll állandóan, és közben jut eszébe, na meg látok annyi hibaüzenetet hogy a világon nincs annyi. Annyira instabil más így a rendszerem, hogy csak egy hajszál választja el hogy ne omoljon össze minden másodpercben.
-
zodo
nagyúr
-
Rossi
addikt
Üdv!
Kártya be, driver fel, eszközkezelő: Ismeretlen eszköz, parallel device...
Mi ez?
-
tzsolesz
nagyúr
-
lsc
nagyúr
válasz
brownus #4164 üzenetére
Mondom, csak teszteket láttam, valahol egész jó fps-t hozott 16xx-ben, de valahol azért már gyenge volt /nem a krízis meg gta 4/ . Ennek ellenére mint írtam nem rossz kártya, főleg azon az áron . Sokat gondolkodtam én is a cserén, jött egy lehetőség 25-ért a 30-ra, a 3850-et meg 20-ért elvitték, így szerintem megérte . Aztán ezzel a plafonon vagyok, a következő cseréhez már monitor is nagyobb kellene, az meg nekem most nem üzlet, meg ami van az elég .
-
brownus
veterán
hazaértem a melóból dobok pár képet, beállításokkal együtt a mirrors, meg a fc2ből
lehetséges, ha én is olyan játékkal játszanék ahol több "tárgyat/embert" kell mozgatnia belassulna. de az fc2-ben ilyen nincs, a mirrors edge-ben sem....
egyébként megfordult a fejemben, hogy én is lecserélem egy ilyenre. eladnám nortpole-al a karimat 20k körül, és... de nem folytatom, most más jellegű fejlesztések jönnek...
-
barnam_
nagyúr
Látom páran regeltetek már
na majd én is.
tzsolesz: most már kíváncsi vagyok milyen lesz az RV740...
"Az RV740-A a teljesítmény-mutatókat tekintve szinte másolja az RV770LE-t, egyedül a fillrate (és az összes többi ROP-művelet) terén van komoly hátránya - az RV770LE itt 50%-kal gyorsabb. Ez játékokban AA mellett rossz esetben 10-15% sebesség-különbséget jelenthet, jó esetben minimálisat. Megspórolunk 8 ROP-ot, 2 memóriavezérlőt és 4 clustert - ez a megoldás talán már tranzisztorszám tekintetében is kielégítő eredményt fog adni."Azonos órajel az RV730-al, ua. ROP, csak a shaderek száma nő(ne). Vajon mennyire fogná vissza a ROP-ok alacsony száma? Sajnos ilyet már láttunk Ati-tól
-
lsc
nagyúr
válasz
brownus #4158 üzenetére
Már jó az adatlapom
, viszont a teszteket nézve ha 16xx-es a monitorod akkor biztos velem van a baj de ott azért már nem túl izmos a 4670 /igaz csak teszteket láttam/ . Az a baj hogy a stalkert "gyilkolom" ha rám jön, oda a 3850 kevés volt/ vissza kellett venni/ 1280x1024-ben .
-
-
lsc
nagyúr
válasz
brownus #4154 üzenetére
Amíg 3850 turbo x-em volt én is azt hittem, de tegnaptól már nem így hiszem
. Egyébként ha 30 %-kal gyorsabb akkor 27 körül megéri a váltás, drágábban nem .
Ami kimaradt a tesztet nem én csináltam, de szerepel benne mindkét kártya . A másik a 30-ak majdnem mind mennek 700 körüli órajelen, azért az már nem rossz . Mindezzel nem lenézni akarom a 4670-et, az is jó kártya jó áron, 12xx felbontáshoz tökéletes . -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4153 üzenetére
(még nem olvastam.)
Nah, ezt lássa meg gbors.
Egyébként 5-10fps-ek sem látszanak meg mindíg a játékon.35fps vs 45fps kit érdekel. Ezt a 4830 vs. 4670-el kapcsolatosan mondtam.
Az is igaz, hogy a 320SP vs. 640SP között nem minden esetben van számottevő teljesítménynövekedés. A ROP-ok száma is a duplája, de az is csak kb. 5-10%-ot jelent végső soron. Ezt mondjuk Abu85 szavaiból következtetem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
brownus #4150 üzenetére
japán kurva? Mirror's Edge?
Majd ha szervizből megjön az lcdTV-m v. csereutalvány, akkor majd felrakom, most egy Fusi crt-t kell néznem, itt inkább nem...
Amúgy 10k-t én sem adnék ki 4830-ra, akkor már inkább 4850-re gyűjtenék, de mivel küszöbön az új széria, most garantáltan nem éri meg venni új karit. Majd ha 4850 ára lemegy kicsit az új széria miatt, akkor talán megérné, de akkor meg már inkágg az 5x-es szériából érdemes venni valamit.
-
brownus
veterán
válasz
CPT.Pirk #4149 üzenetére
nekem nem ér meg +10k forintot, így is native&high beállításokkal játszom, aa of term /kivéve egy-két rpg-ét
/. azért a 30-40fps megvan....
első alkalommal megijedtem, hogy 4 hónapig elég mindenre, aztán a kis japán kurva többet akar!? de a patch meg az az nvidiás biszbasz kikapcsolása megoldott mindent
-
brownus
veterán
válasz
barnam_ #4147 üzenetére
mennyivel tud többet a 4830 a 4670től? kerestem egy összehasonlító táblát de nem találtam,
akkor így:
HD 4830 vs 4670
Frame Buffer 512MB GDDR3
Engine Clock 575 vs. 750
Stream Processors 640 vs. 320
Computational Power 740 GFLOPS vs nemtudom
Texture Units 32 TMUs vs nemtudom
Memory Bandwidth 57.6 GB/s vs. kb a fele
Max Board Power 110W vs. kb a harmada -
barnam_
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #4146 üzenetére
Később is ugyanannyi lesz a különbség, sőt lehet hogy kisebb, mert az új termék megjelenésekor drágább. Hacsak nem kezdi el mindenki eladni a 4670-ét, nem fog annyira lemenni az ára. Ha váltani akarsz, inkább most hirdesd meg, ha csak az árak miatt, akkor szerintem ne add el.
Ha meg 4830 teljesítményéhez lesz közel, akkor árban is ott lesz, a 4670 meg marad a mostani árán. Ez lenne a jó döntés ATi részéről, mert a 4830-t kellene kivonni a félresikerült RV770-ek miatt. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mi lesz a 4670 utódjának szánva az 5x szériában? Azon gondolkodok h. hogyan járok jobban, ha az új széria megjelenésekor eladom a 4670-et, és veszek egy neki megfelelő új kareszt, vagy ha használom még jó ideig, és később kell rákölteni egy nagyobb összeget?
Amúgy mennyiért lehet eladni egy átlag sapphire-t?
-
L3on!d4$
tag
válasz
fekeandras #4137 üzenetére
Véleményem szerint ha AMD oldalról nézzük akkor
AMD X2 5600+ 16-17k
Ha Intel oldalról
Dualcore E5200 19k
Ezek a cpu-k biztosan kihajtják ezt a fajta kártyát.
-
fekeandras
őstag
Az volna a kérdésem, hogy egy HD4650 videókártya mellé milyen procit érdemes venni ami alap órajelen mindenféle tuning nélkül teljesítményben illik a kártyához?Átlag netezős kis költségvetésből összerakott otthoni gép lesz, plusz néha egy kis játék régebbi játékokkal (CS:S,DoD:S,CoD2).
köszi.
-
barnam_
nagyúr
válasz
hibavissza #4132 üzenetére
Pci-e 1.0-nál sem kell kiegészítő tápcsatlakozó.
-
hibavissza
veterán
Hi!
4670-es kártya bekötéséhez PCI-E 1.0-ás lapba (p965), milyen plusz kell? Esetleg abból is fel tudja venni a maga kis 70 wattját? A tápon nincs 6pontos videókártya ág sajna. (nem az én konfigom). THX -
losi73
senior tag
üdv van mod a gigabyte 4670-es venti szabályozására mert nekem nem megy
-
zodo
nagyúr
Erről, esett már szó ?
Gigabyte GV-R467D3-1GI
Bedurcisztak és végre felraktak egy hűtőnek mondható valamit. -
matyiGo
aktív tag
Volt szerencsém kipróbálni a sapphire ddr4-es 4670. valami fenomenál, nagyon csöndes, sajna nem az én gépemben van és nem akartam vacakolni vele így nem tudok hőfokot mondani de nem hinném hogy ekkora ventivel ez probléma lenne neki a lényeg hogy nagyon kis csöndesnek éreztem pedig valami gagyi házban megy a gép
COD 5 volt a gépen fullon ment 1280*1024-en nagyon szépen. (nekem club3d van, igazából nem éreztem különbséget gondolom egy cysis-nál jobban kijött volna.)
-
RexpecT
addikt
4670+AC S1 Rev2:
12 Cm venti a tápban + Hyper TX2 1800 RPM a szobában 20°C:
Idle:29°C
Load:55-56°C 5 perc fánk után
3 perc után visszahűlt 36°C ra.Nyáron szerintem max rádugom az alaplapra a 12 Cm-es ventit amit a házhoz kaptam aztán csókolom
.
-
Speed®
titán
válasz
KapusiJ #4118 üzenetére
Rámegy. De barátkozz a keresővel ;p Chilla, VNF100, S1, S2 stb..
Chaser
Az újaknál nincs cicergés/alulterheltségi/keresztterheléses gond tudtommal.
Későbbi tervek: Q9300/Q9400 3-3.2GHzen <1.2V nem különösebben gyilok.
Többet nem a táp miatt nem fogok tolni velük. Hőtermelés-mATX ugyebár
És újfent: a kis Corsairben lévő venti felesleges a procihűtőn lévő venti miatt.
Pontosabban szinte biztos, hogy a pár mm táv miatt le lenne fojtva\morogna.
És nem azért építem össze így a konfigot, hogy ilyesmit kelljen hallgatnom.. -
CHIPman
nagyúr
Sziasztok. Most 4830 vásárlásán gondolkodom, de elgondolkodtam ezen a ddr4-es 4670-en. Melyik lenne a jobb választás?
-
KapusiJ
tag
AC Accelero S1 Rev.2, akkor ez rámegy a 4670-re?esetleg más tippek?várom őket, megnézem mindet
-
Chaser
legenda
56$-ért van neweggen 512-es asus oem verzió..az még kiskerhaszonnal is meg kellene itt álljon 15-16k-nál, biztos nem fogják nálunk árulni
-
zodo
nagyúr
-
Geza26
senior tag
2 hónapja halasztom a VGA vásárlást, de igazából proci+alaplap is kellene már! 50ezret nem szánok játék miatt a gépre, ezért a jelenlegi konfigommal kellene VGA, a 4200+ 2650MHz körül elmenne alapfeszen. Ez kevés már kicsit, de szerintem nem érné meg ha mindent vennék, ha vennék 4670et azzal ellenék még egy darabig, utána meg jöhetne az AM3!
Én most így gondolkozom, ha szerinted nem jól akkor nyugodtan meggyőzhestz!(2 hónapot vártam már, ha csak kis többletet kapok az új VGA-tól akkor lehet jobb lenne nekem most a 4670! A procim miatt úgy se sok jönne ki a másik kártya többletéből! Jól gondolom?)
Köszönöm!
-
stewe2
aktív tag
Hali!
Én Gainwardot vettem (vidéken korlátozottak a beszerzési lehetőségek), a ventit aut., és man. módban is szabályozhatod, de ami a lényeg: Assassin' Creed 1680*1050 minden maxon, 822/1144, atomstabil órákon keresztűl!!! A proc persze 3g-n megy.
A tápon is sokat filóztam, néztem a felsorolt típusokat is, de cimborám ajánlotta az LC Powert. Végül vettem egy 7560 v2.0. Van benne anyag, meg igényesen néz ki, de ami a legfontosabb, hogy egy ilyen takarékos rendszernél alig forog a tizenkettes. Persze ez csak az én véleményem, meg vidéken azért nehezebb. Utálok mindenre heteket várni, meg állandóan telefonon érdeklődni.
-
gyiku
nagyúr
itt ph-n irtak egy tesztben, hogy 3.0 ghz eleg egy 4850hez. az uj vga ennel gyengebb lesz, ezert gondolom, hogy a 3 ghz eleg lesz neki. persze a tobb nem art
teljesitmeny meg nincs alatamasztva semmivel, majd marcius 3-8ig kiderul pontosan minden a cebit-en. tobbek kozt a neve is -
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #4099 üzenetére
Én a magam helyében már megvárom a 40nm-es utódot
De azért kösz
Nem szándékozok venni 4670-et, csak figyelemmel kísérem, mert jó cucc
A passzív zafír különösen érdekel, várom már az MSI-t, mikor dobja ki a 26xt-hez hasonló passzív megoldását 4670-ből is, azé' piros NYÁK az piros NYÁK, ha nem is zafír
-
-
zodo
nagyúr
asszem a Club -ra is írta valaki,hogy szabályozható a ventije.
Ígazából ráérek a vásárlással , augusztus óta halogatom.
Nem tudom ,hogy mit is tud a 4830-as kari pontossan. Ígazából a procim ( amd 4850e ) végett gondolkodom a 4670-en. Az új kártyákról meg nem is nagyon halottam csak annyit,hogy kisebb lesz a csíkszélesége valamijének,kb. ennyit értek a témához.Sikerült ,már venned Ipaq-t ?
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Régóta húzom a vga kari vásárlást,de lassan eljön az ídeje.
Mi a legjobb vétel 4670-ek közül?
Topikot olvasgatva idáig talán a SAPPHIRE HD4670 512MB DDR3 PCIE vagy MSI R4670-2D512/D3 PCIE ill. az ASUS EAH4670 HTDI 512MB PCIE triót ajánjátok. Nemrég érkezett a SAPPHIRE HD4670 512MB DDR4 PCIE. Van már valakinek ilyen karija ,lehet tudni ,hogy mennyire jó a hűtése ?
Továbbá olvastam ,hogy csak furat módosítással lehet felrakni a VF700-as ventit. Ezt ,hogy kell érteni kisebb vagy nagyobb a kártya furattávolsága? -
Geza26
senior tag
Hello! Sapphire DDR4-es tesztek vannak már? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android szakmai topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest