- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
Szép.
Sajnos ilyen eredménnyel nem tudok harcba szállni. Jó lenne de nem megy így a karim.
Ez a nagyjából 20%-os különbség mindig meglesz a két kártya között.Érdekesség, és ez fontos: a 4670 a játékok nagy részében legyűri a 3850-et, néha a 3870 előtt végez, tréfa nélkül, sok tesztet nézegettem már. A 3DMark-okban meg harmat gyengén teljesít. Az lehet az oka, hogy éppen az olyan helyzeteket nem kedveli a 4670, amik a 3DMark06-ban vannak. Nem vagyok szakértő, nem tudom elmagyarázni.
A VGA-dat egyébként egy 3850-el lenyomnám 3DMark06-ban, és Vantage-ban is, emellett játékokban a tiéd jobban teljesítene.
Érdekes móka ez a 3Dmark-ozás, ezért is mondják sokan hogy inkább játszanak. De hát olyan jó szórakozás ez is.
-
hibavissza
veterán
Hi!
Sapphire gddr4-es kártya hőfoka alapban 50 fok, 3d után 95 fok. Noormális? Pedig olyan bíztatóan nézett ki a hűtője, de legalább nem hangos.
Köszi -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4796 üzenetére
Igen a catalist-ban csak a 3D-ét lehet állítani, a 2D-ét nem.
Így úgy lehetne tuningolni, mint ATT-ben. Hamár ugye nincs még működő.
hibavissza: Pff, az nem normális.
Többet vártam attól a hűtőtől. A GDDr3-on nincs olyan hűtés, de nálam alapon 30C körül van, terhelve pedig 60-65C max.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4792 üzenetére
Héj, akkor arra igényt tartok.
Elvégre ennek Én vagyok az ötletgazdája.
Ugye hogy nem hülyeség amit akartam? Mert így működik a Power Play is
Pluszban azt ugye tudod, hogy mennyi szarakodástól megmenekülhetnének a CF-et, és X2-őt használók ezzel. Sokan nem tudják tuningolni a X2-es rendszerüket, különféle driverek mellett. Ez nagyon hasznos funkciója az RBE-nek. Kezd tetszeni, még catalist profilt is hozzá lehet rendelni a BIOS-hoz, na az még egy jó dolog.Gyiku:
Mindig tanul az ember, köszi.
4795#
-
tzsolesz
nagyúr
Kár, hogy ilyet nem csinálnak 4670-hez.
ZOTAC OC Controller Ez tökéletes lesz vérpistikének vagánykodni. Még a rivatunert sem kell megnyitnia.
Sőtt ha nagymami leül a gép elé Crysis-ezni, és látja hogy akad, nyugodtan, és kényelmesen tuningolhat játék közben is, hisz csak két három gombot kell nyomogatnia.
Szerk: Mondjuk azt nem hinném, hogy csak Zotac kártyáknál működik.
-
fagy53
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4772 üzenetére
Most alapon is 35C°-os a gpu. Félek hogy vészesen megnőne a hőtermelés fesz. emeléssel.
Ez igaz. Úgy is csak a tesztek erejéig akarom megnézni majdan.
Valóban megtudnám magam is csinálni, de nem akarok belefutni egyből egy ilyen PCI-os VGA-s beavatkozós folyamatba tudod.
Meg ha valamit fabrikálsz nekem, abból látom, hogy miken is változtattál. Aztán már Én is bátrabban nyúlok hozzá.
Ment PÜ.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #4771 üzenetére
Most alapon is 35C°-os a gpu. Félek hogy vészesen megnőne a hőtermelés fesz. emeléssel.
Ha átviszed a másik szobába a gépet, nem lesz olyan vészes.A Clock Info 01/02/03-t kell átírni, azt Te is megtudod csinálni. A ventit is állítani akarod?
Nem csak dos alól lehet, a Winflash pont arra való, hogy Windows-ból frissíts.
Jöhet a pü -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4770 üzenetére
Igen sajnos csak ez miatt kell erősen aggódnom.
Most alapon is 35C°-os a gpu. Félek hogy vészesen megnőne a hőtermelés fesz. emeléssel.De ha bios-ba beírod a tuningot, akkor megy a PP.
Még ezt sem próbáltam pl. Valahogy nem ismerte föl a karimat az RBE.
szerk.
Közben rájöttem. lementettem gpu-z-vel, majd RBE-vel beolvastattam, most már látja.
Hallod? Nem készítenél nekem jó kis profilt, mert Én itt látok vagy 10 helyet ahol át lehet írni az órajeleket.
Amúgy ezt csak DOS alól lehet földúrni rá winflashal?Priviben elküldöm neked a lementett biost, ha az úgy jó.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #4769 üzenetére
A Sapphire hűtésével szerintem esélytelen 1Ghz fölé menni, mert az ahhoz tartozó feszen már nagyon melegedne. Talán 1.5v-t még elviselne, azzal meglenne úgy 950 Mhz körül.
Az még 24/7-es használatra se sok, mert 2D-ben mehetne 1.1v-n, egy jobb hűtésnek pedig nem okoz gondot.
Azt tegnap fedeztem fel, hogy ha Rivatuner-el (vagy bármi mással) tuningolsz, akkor nem csak az órajelek (gpu/ram) maradnak fixen, hanem a feszültséget is emeli! Azért nem mindegy hogy 1.23v-n vagy 1.64v-n megyDe ha bios-ba beírod a tuningot, akkor megy a PP.
-
barnam_
nagyúr
-
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #4753 üzenetére
"Akkor viszont a szabályokat kell megváltoztatni." Már elíndult az ezírányú találgatás a topikjában ,hogy is kellene kiszűrni a nem megfelelő eredményeket.
Több lehetőség is szóba jött már ( bár nem figyelem a storyt ) van valami ORB lista amit mellékelni kelljen a Print Screen mellé. Létezik az online Virtual Mark ,mint lehetőség.
"4.) Tuningos teszteknél minden megengedett, ami a csövön kifér... kivéve a 3DMark beállításainak piszkálása!" Ez is arra init a felhasználót,hogy ne simlizzen.(#4754) Cayman HT ! Köszi a fáradságot,de kb. ennyit már kihámoztam a kezdő tuningos topik 1.hsz-ből. Tényleg itt tartok ,elértem a végső értékeket alapjáraton. Most kell átmennem tanulni,hogy ilyenkor mi is a teendő. Ezeket a szorzó visszaosztásokat és feszemeléseket, újraszámolásokat,ha az egyik értéket megváltoztattad téma még kicsitt zavaros.
RAM feszültség! Ramoknak csak a feszültségét kellene,hogy emeljem és ennyi ? Annyit tudok,hogy kb. 1.9-2.0 V kell neki,max.2.1 jó hűtéssel esetleg 2.2V adható. Ha minden ígaz az enyém még alapon 1.9V -on üzemel.
BIOS-ban a proci feszültség a VCORE ? Mert ezt egyszer beállítottam 1.2000-ről 1.2500-ra
kicsitt hisztizett a lap,hogy nem optimális nem akartam próbálkozni így visszaraktam auto-ra.(#4756) Aggregátor: Tényleg nem vagy egyszerű eset. Gratulálok.
-
barnam_
nagyúr
Végeztem a tesztekkel:
3DMark05: 1025/1180 - 3800/1140 MHz - 20540 pont
3DMark06: 1025/1180 - 3800/1140 MHz - 10519 pont
3DMarkVantage: 1020/1170 - 3800/1140 MHz - 4323 pont -
törölt tag
Érdekességképpen egy Vistás 3dmark06 tuningos teszt, ez még gyengébb, pedig még 30 Mhz-et emeltem a procin is
7871
-
törölt tag
Nincs mit
Egyébiránt: HT=HyperTransport, ez egy link amin keresztül kommunikálnak az AMD processzorok, ennek sebessége is a processzor "FSB"-jéből van származtatva, általában alapbeállításon 5x a szorzója, ami értelemszerűen 240-es FSB-nél 1200 Mhz. 1200 Mhz felett ritka az a lap ami bírja ezt a HT sebességet, de nem is kell hogy bírja, mert a 2 magos K8 procik kb 700Mhz-es HT-nál kezdenek lassulni, addig bőven elegendő nekik ez a sávszélesség amit nyújt a HyperTransport link.
RAM feszültség: ugyanaz mint a processzor esetén, ha kezd kifulladni, emelni kell
Mindkét beállítás könnyen megtalálható a BIOS-ban, csak kicsit keresni kell!MÁS:
Valaki nem tudja véletlen, hogy beregizett Pro 3dmar06-ot hogyan tudnám basic-re visszaváltoztatni? -
tzsolesz
nagyúr
tzsolesz: 2. A teszteket a 3DMark programok alapértelmezett (default) felbontásában kell elvégezni. Ez 3DMark2001 és 3DMark05 esetén 1024x768, 3DMark06-nál pedig 1280x1024!
Ezt kérik a listás oldalon Vazz, télleg.Akkor viszont a szabályokat kell megváltoztatni.
Mondjuk lehet többet ártanának vele, mint használnának. Ki tudja mit indítana el.
Ezt lehet még itt a topic-ban is hanyagolni kellene. Én be is fejeztem az erről való diskurálásomat.Szerk:
4.) Tuningos teszteknél minden megengedett, ami a csövön kifér... kivéve a 3DMark beállításainak piszkálása!
Ez elkerülte a figyelmedet.
tehát a szabályok jók, csak be kell őket tartani.
-
zodo
nagyúr
válasz
#31757056 #4743 üzenetére
Köszi.
Amit utána írtál ,ahhoz már gőzöm sincs.
Holnap megyek a " tuning kezdőknek,szájbarágossan" topikba.tzsolesz: 2. A teszteket a 3DMark programok alapértelmezett (default) felbontásában kell elvégezni. Ez 3DMark2001 és 3DMark05 esetén 1024x768, 3DMark06-nál pedig 1280x1024!
Ezt kérik a listás oldalon. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
#31757056 #4749 üzenetére
Köszönöm.
Mivel a szabályzatban is benne van, hogy alapbeállításon kell elvégezni a teszteket, ezt valóban nem szabad piszkálni. A megoldás az lenne, hogy basic-et lehessen csak használni. A képen látszania kell a 3DMark főablakának bal felső része is és kész. Ott fel van tüntetve e verziója.
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #4748 üzenetére
A driverben max teljesítményre állítás eddig is megengedett volt, ATI és NVidia oldalon is van erre lehetőség a meghajtóprogramban, ez nem minősül csalásnak! Viszont a beállítások piszkálása itt a Rendering Options-ban az már csalás, mert az nem default beállítás ugyebár...
Viszont ha ezeket az opciókat piszkálod a pro edition-ban arra nem lehet rájönni, csak az irreálisan magas eredményekből!
-
tzsolesz
nagyúr
A max teljesítményes dolog azért mipmap szinten rendesen elmos részleteket..
Gondolom azért megengedett, mert kideríteni is nehéz lenne i használta és ki nem. Ezeket a dolgokat a Future?ark-nak kellene gondolom kivizsgálni, és javítani. Mármint azt hogy driver-ből ne lehessen állítani semmit. Vagy például ha annyira akarnák, küldetnének program indításkor egy parancsot ami ezeket a beállításokat alaphelyzetbe helyezi. Nem lehet olyan nehéz.
Nem tudtam egyébként ezekről a kiszórásokról.
A másik pedig az, hogy el ne képzeljük, hogy NV fronton nincsenek ilyen beállítások a driver-ben. Mármint amiknek teljesítménynövelő hatásuk van.
Jah., és Speed(R): Miben különböznek ezek a 3DMark verziók egymástól? És mire jó amúgy a post processing, azon kívül hogy csalni lehet vele a 3DMarkban
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #4745 üzenetére
Ezt így látjuk sokan, de sajna akadnak akik nem, és egy 1. helyért megteszik..
Rover épp átfésüli az eredményeket, jópár kihullott már a nagyok közül is sajna.A max teljesítményes dolog azért mipmap szinten rendesen elmos részleteket..
Persze amíg megengedett a dolog, addig mindenki beállíthatja végülis magának.
Legfeljebb pár ponttal feljebb végzünk, de legalább csúnya textúrákat láthatunk ;)Aggregátor
Az durva, hogy itt ennyit számít (még nem próbáltam, azért meglepő). Ebből a szempontból nem tartanám hülyeségnek, hogy csak Basic 06al lehessen tesztelni.. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4744 üzenetére
Nem tudom egyébként mi az Post Processing, de igazából nem is érdekel.
Addig amíg nem az első helyezett valami magasabb összegű pénzjutalomban nem részesül.Komolyra fordítva a szót, most őszintén kit vágjunk át? Fórumtársainkat? Akkor saját magunkat is átvágjuk.
A PH!-ás 4670-es 3Dmark06-os listán csak olyan fórumozók vannak, akikkel nap mint nap dumálunk itt a topic-ban.
Nekem ez a max teljesítményes dolog pont elég. Képminőségben meg nem sok különbség van.
-
törölt tag
Egyátalán nem rossz
Annyit hozzá még, hogy lehet hogy nem a proci fogyott el sőt valószínű hogy nem, hanem talán a RAM-jaidnak kéne emelni egy kis feszt, mert látom hogy tuningban jóval 900 Mhz felett vannak a 800-as ramjaid! Aztán még ott van a HT, az is 5x nálad, 1200Mhz felett már könnyen lehet hogy beblokkol miatta a rendszer! Tehát még visszaoszthatod azt is! Aztán ezenkívül a CPU-nak is mehet még a fesz. 1.35V a Brisbane magos procik gyári fesze, a tiéd csak azért energiatakarékos, mert ráírták hogy "e" és csökkentették a gyári feszét! Az e-takarékos CPU-k válogatottak, azokból kerültek ki amik bírták a gyári fesz alatt stabilan.
Egyébként nekem még 839/1145-ön végigfutott a teszt, de 845-ön már nekem is leállt, pontosabban nem hibaüzivel lépett ki, hanem egész egyszerűen lefagyott az egész gép! -
tzsolesz
nagyúr
Az végül is nem ér, mert 2 gpu. Viszont szóljon mentségemre az hogy az egyik csak 4x-es PCI-E slot-ban volt.
Olyan 15-16K-kat érnek vele el 16 + 16-os lapokban. Ami végül is nem rossz. Hozza egy alapórajeles 4870 teljesítményét néha. Mind ez nagyjából 40K-ból. Csak éppen sok vele a szopás. nekem pl. nem kéne CF, maximum valami X2.
-
zodo
nagyúr
válasz
#31757056 #4722 üzenetére
Na szóval ,felküldtem a Riva 2.22-t a 8.10-es cc mellé.
Cc-t átálítottam 3d-s résznél nagy teljesítményre, Gpu-t 809/1143mhz-re ,de a 9000 még messze van. Pontszám épphogy emelkedet: 8456 -ot kaptam.
Gondoltam nyúzom még a procit,hát innen kezdve lett egy pár automatikus restart.
240-es fsb fölé már nem enged ,még a 242-öt sem. Így marad a 2500@3000mhz-es beállítás.Rivában a fan-t belőttem fix 80%-ra ,azt hittem végre lesz valami hangja,de csak a 5400-es Maxtor rendszer vinyóm kalapált 2 db csavaron lógva a 5.25-ös helyen.
Jöhetett a riva állítgatása és program hibák. Pl:
Gpu 829/1143mhz = Deep frezze teszt
Gpu 829/1139mhz = Léghajós teszt
Gpu 829/1139mhz = Return to ...szóval már az első alatt
Gpu 829/1100mhz = ezt pont nem láttam csak a hiba üzitHirtelen ennyi, csöpnyi öröm azért akadt +35 pont 819/1143-on 8478 pont
(#4737) Cayman: ez most épp High-on történt. De az előzőek kiegyensúlyozott beállításon mentek. Szerintem ez nem számít , nincs sok külömbség a kettő között.Legalábbis nem vettem észre.
-
P00By
nagyúr
(nem olvastam vissza...)
A gddr4-es sapphire karival van már tapasztalat? -
tzsolesz
nagyúr
-
tzsolesz
nagyúr
Nu nu nu. Ne mondj ilyeneket, mindjárt csinálok egy tesztet 8.9-el is.
Egyébként van olyan is, hogy elkapja valahogy a rendszer a fonalat, és kirívóan jól teljesít. ez persze nagyon ritka. Sokszor egymást követően lefuttatva 3-4 tesztet is 50-60 pont eltérést kapok. Sőtt volt már olyan is, hogy először lefuttattam, ami közben megállt, mert valami hibaüzenetet kaptam. Majd amikor újra elindítottam, csak néztem hogy hogy megtáltosodott. Teszem azt az elején nem 48fps-el indult eleve, hanem 54-el. Meg is látszott a végén, mert született egy 9775 pontos két magos eredmény, amihez azért szerencse is kell. Mondjuk azóta egyszer próbáltam csak, de valami 9689 pont lett. Valószínű nem jól állítottam be a RAM-okat sem stb..
Lényege, hogy mázli is kell egy jó pontszámhoz. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4724 üzenetére
Hallod, most nézem milyen procival csinálta.
A Q6700 meg sem közelíti. Az CPU pontszám is szörnyen aggasztó ott.
Azért megpróbálom, az ATT-és trükköt gondolom még nem vetette be az ipse, mert akkor picit több lenne érzésem szerint.
Itt az ipse eredménye Most már működik is. A szemetek levédték rendesen az oldalt. De Én megoldottam.
CHIPman: Így van, az.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #4721 üzenetére
És miért is nem látjuk ott az eredményed?
Regelj, és égesd be őket a két magosoddal.
Figyelj már, +Dmark06-osban le nyomjam azt a turrican-t az első helyéről? A Quados eredményem még trükközés nélkül készült, tudod.
ATT trükk, plusz a Quad 3.8 Ghz-en, plussz átviszem a másik szobába, és adok a ramoknak 1180-90-et, oszt jó napot.
Esküszöm neked meglenne a 11K. -
barnam_
nagyúr
-
zodo
nagyúr
válasz
#31757056 #4718 üzenetére
Köszönöm az infókat.
Bocs,hogy elírtam a 8542-őt. Megelőlegeztem.
"Pedig kilövök szinte minden háttérben futó alkalmazást is, minőségi beállítások High Performace-on, és sehogy nem gyorsabb." még ez is számít,ha ezt előbb tudom.
Szerk: Cc-ben minden úgy van ,ahogy települt! -
gyiku
nagyúr
pistan toljatok a vanteget gyerekek
06 mar semmire sem jo
-
törölt tag
Tedd fel nyugodtan mellé, nem lesz semmi gond! Miután bejött a főlap, a settings fülön pipáld ki hogy send to tray on close, aztán main fül, customize gomb, és húzkodd a csúszkákat!
P.S. = utóirat
Méghogy 8542, az csak 8242! Pedig kilövök szinte minden háttérben futó alkalmazást is, minőségi beállítások High Performace-on, és sehogy nem gyorsabb.
tzsolesz pistán még én sem próbáltam...
-
törölt tag
Nem feltétlen CCC nélkül a tuti, mert akkor pl ilyenekhez nem tudsz nyúlni, mint a minőségi beállítások
Ezért van az hogy pl van aki úgy használja, hogy felteszi a drivert, a rivát azzal tuningol, és az ATT-t mellérak piszkálni a beállításokat.
P.S.: Műxik a Riva meg a Catalyst együtt, de a 3dmark pontok még mindig haloványak, pedig erősebb a tuning
[link]
-
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #4710 üzenetére
Naon vicces
Ok, leszedtem mindkét progit Rivatuner2.22-t ill. 9-1_xp32_dd_ccc_wdm_enu_74230-t.
Mindjárt törlök és telepítek,de bevillant,hogy ha elkezdem leszedni a Catalyst dolgait akkor lejön velük a Net 2 is vagy nem? Az pedig kell a catalysthoz vagy az benne van a 37.4Mb-os csomagba?Cayman szóval ez a tuti Ati display driver magába + Rivatuner. Értem.
-
törölt tag
Igazából úgy szokták akik alternatív tuningprogramot használnak a Catalyst Control Center helyett, hogy nem a Catalyst-ot teszik fel, hanem csak a display drivert! Annak is 9.1 a verziószáma, csak nincs hozzá a Catalyst Control Center, ami maga a segédprogram a beállításokhoz. Itt van a kétféle letölthető verza (9.1) [link] velül a CCC-s verzió, alul a driver csak magában.
-
-
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #4698 üzenetére
Én nem iszok!
Mint említettem catalyst 8.10 van fent (gyári vga cd) abban 800mhz a max.
De próbáltam más beállításokat is. Pl. 790/1150 mhz-en Deep Frezze tesztben kidob a progi.Viszont 795/1145mhz meg lefutott,mint fentebb látható.
Cayman ,lehet hogy Gyiku-nak van ígaza. Nem tudom,hogy mitől függ.
Szerk: így meg pláne,ha te is xp-t használsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Futás, futópályák
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G - 36 hó garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest