Hirdetés
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Kirúgással fenyegeti mérnökeit az Intel vezére
- Nem szereti a Linuxot az NVIDIA RTX Spark
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Home server / házi szerver építése
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Computex 2026: a Cooler Master tápjai számára a GPU-nk biztonsága az első
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
nagyúr
ööö, nekem nincs olyan, hogy renderer.ini
vibrálás sincs..
Van random belassulás, de arra majd kell egy tiszta win install (ota 11-re frissítést nem nagyon komálja asszem a rendszer. Valami beakadt). Eddig halogattam a váltást és lám, nem véletlenül. -
ham_
tag
De működik. Alaposan kell tanulmányozni mit, hogyan.

Optiscaler mellé kell a fakenvapi ÉS a NukemFG mod, helyesen telepítve. Plusz nvngx_dlss.dll friss, pl. techpowerupról leszedve. Ha jól telepítetted (optiscaler ini fájlban is a megfelelőket átírva), játék settings DLSS on, FG 2X on. Optiscaler layerben input XeSS (más nem fog működni, mert Unreal játék), output nukemfg frame gen. Tadamm!De, hogy on is legyek: amíg NV a kifizethető kártyáit nevetséges mennyiségű Vrammal szerelve árulja (de azt is durván túlárazva), addig a pénzből élő társadalom résznek jelentős opció egy mókolós AMD, lényegesen olcsóbban. (Az emlegetett AW2 4k-ban Optiscalerrel simán 16GB Vramot eszik).
Ja, mar sikerult reg mukodesre birni, hatarozottan jobb lett, de sok helyen meg mindig zavaro az aliasing, a vibralo villodzo elek. Na meg azt sehol sem irtak le hogy a renderer.init torolni kell inditas elott, en is csak tok veletlenul jottem ra.
-
RetepNyaraB
nagyúr
De működik. Alaposan kell tanulmányozni mit, hogyan.

Optiscaler mellé kell a fakenvapi ÉS a NukemFG mod, helyesen telepítve. Plusz nvngx_dlss.dll friss, pl. techpowerupról leszedve. Ha jól telepítetted (optiscaler ini fájlban is a megfelelőket átírva), játék settings DLSS on, FG 2X on. Optiscaler layerben input XeSS (más nem fog működni, mert Unreal játék), output nukemfg frame gen. Tadamm!De, hogy on is legyek: amíg NV a kifizethető kártyáit nevetséges mennyiségű Vrammal szerelve árulja (de azt is durván túlárazva), addig a pénzből élő társadalom résznek jelentős opció egy mókolós AMD, lényegesen olcsóbban. (Az emlegetett AW2 4k-ban Optiscalerrel simán 16GB Vramot eszik).
-
Sgr_A
addikt
Nálunk a családban 100% az amd kártyák aránya
7800 xt, 9060 xt 16gb, 6600
a prociban is 7700, 7500f, 5600x
engem meggyőztek
-
Alogonomus
őstag
Sajnos nem. Épp most futottam bele LoU P1-nél durván szellemképes a render, plusz néha crash is akad. Igy sajnos tényleg csak 90%-os az állapota, v rosszabb. Illetve valószínű az implementációtól is függhet. 5-6 címmel próbáltam eddig azoknál nem volt gond.
Mindenesetre kísérletezek vele tovább.A felvetés az volt, hogy azért nem érhető el hivatalosan az FSR4 RDNA3-on "Mert lassú
"
A videód igazolja, hogy nem általános igazság, hogy az FSR4 algoritmusa az RDNA3-as kártyákon ne tudna megfelelő sebességgel lefutni, hiszen quality beállítással, vagyis 2/3 felbontás esetén az 50 fps 70 fps-re, tehát 140%-ra emelkedett az FSR4 bekapcsolásával.
A néhány esetben előforduló szellemkép, vagy crash az nem meglepő egy kiszivárgott munkaközi állapotú kód esetén, amit ráadásul külön programmal kell "belecsempészni" a futtatási környezetbe. -
Kr/\toS
senior tag
Kr/\toS LoU 2 tesztje alapján jól tud muzsikálni az RDNA3 kártyákon is, csak Ancient Gameplays (Fabio) pont olyan játékokban tesztelte, amiknek a fejlesztését "némileg" vagy "masszívan" a konkurens gyártócég támogatta, amiért kérhetett is "ezt-azt".
Fabio tesztje nagyjából a worst case helyzetet prezentálhatta.Sajnos nem. Épp most futottam bele LoU P1-nél durván szellemképes a render, plusz néha crash is akad. Igy sajnos tényleg csak 90%-os az állapota, v rosszabb. Illetve valószínű az implementációtól is függhet. 5-6 címmel próbáltam eddig azoknál nem volt gond.
Mindenesetre kísérletezek vele tovább. -
PuMbA
titán
Kr/\toS LoU 2 tesztje alapján jól tud muzsikálni az RDNA3 kártyákon is, csak Ancient Gameplays (Fabio) pont olyan játékokban tesztelte, amiknek a fejlesztését "némileg" vagy "masszívan" a konkurens gyártócég támogatta, amiért kérhetett is "ezt-azt".
Fabio tesztje nagyjából a worst case helyzetet prezentálhatta.Nem értem, hogy mi köze van az FSR4 sebességének egy játék szponzorációhoz
Az FSR4-et az AMD írta, tehát az, hogy milyen gyorsan fut, csak az AMD befolyásolhatja. Tudtommal nincs olyan, hogy felskálázó lassítás. Ha lenne is ilyen, akkor nekem is lassan kéne futnia az FSR4-nek Cyberpunk 2077 alatt, de az RDNA4 kártyámon gyorsan fut. -
Alogonomus
őstag
Fabio tesztje nagyjából a worst case helyzetet prezentálhatta. -
PuMbA
titán
Valójában játékról játékra változik a kiszivárgott béta verzió hasznossága.
- Ezek szerint a LoU grafikus motorja esetén kimondottan hatékony még 7000-es kártyán is.
- A Cyberpunk esetén – nem meglepő módon – csak minimális a sebességbeli haszna az FSR4 használatának az FSR3.1 helyett, viszont képminőségben ott is sokat segít.
- A Wukong esetén pedig – még kevésbé meglepő módon – csak jobb lesz tőle a képminőség, de az fps némileg még csökken is az FSR3.1 eredményeihez képest.Kösz az infót!
Akkor ráadásul még inkonzisztens is, szóval ezért sem adta ki az AMD ezekre a kártyákra, mert jelenlegi állapotban csak RDNA4 kártyákon ad tökéletes eredményt. -
Alogonomus
őstag
Valójában játékról játékra változik a kiszivárgott béta verzió hasznossága.
- Ezek szerint a LoU grafikus motorja esetén kimondottan hatékony még 7000-es kártyán is.
- A Cyberpunk esetén – nem meglepő módon – csak minimális a sebességbeli haszna az FSR4 használatának az FSR3.1 helyett, viszont képminőségben ott is sokat segít.
- A Wukong esetén pedig – még kevésbé meglepő módon – csak jobb lesz tőle a képminőség, de az fps némileg még csökken is az FSR3.1 eredményeihez képest. -
PuMbA
titán
-
Kr/\toS
senior tag
"A kérdés inkább hogy miért nem adták még ki hivatalosan."
Mert lassú
Jelenleg RDNA3 kártyákon FSR4 Quality-ben majdnem annyi az fps-ed, mint natívban, tehát a felskálázás egyik lényege veszik oda, hogy kapnod kéne jelentős plusz teljesítményt.Ez azért van, mert a mostani alsó kategória 9060-as kártya AI teljesítménye nagyobb, mint az előző generáció csúcsa, a 7900XTX-é. RDNA3 kártyákon emiatt muszáj egy kompromisszumot találni, amin dolgozni kell, hiszen hardverileg gyenge.
Hát nem bántásból, de lehet nem kell minden marketingszöveget elhinni...
-
ham_
tag
-
PuMbA
titán
-
ham_
tag
Csak hogy a lényegről is szóljon már valaki, megerősíteném hogy kb mindennel működik optiscalerrel, amibe implementáltak fsr-t vagy xess-t. Spoofolással csak dlss-t tartalmazó játékoknál is használható (Tomb Raider ROTR) 7900xt-vel próbálgattam.
A képminőségjavulás pedig szembeötlő, és valamennyi sebességjavulás is tapasztalható. De a minőségi ugrás szignifikáns az fsr 3.x.x-hez képest.A kérdés inkább hogy miért nem adták még ki hivatalosan. Mert én a vásárlói bázis átbxxásának érzem a cég felállását. Nem az lenne a cél hogy a megszerzett vásárlók vörös oldalon maradjanak?!
Alan Wake 2-ben nálam nem működik (1650s)
-
PuMbA
titán
Csak hogy a lényegről is szóljon már valaki, megerősíteném hogy kb mindennel működik optiscalerrel, amibe implementáltak fsr-t vagy xess-t. Spoofolással csak dlss-t tartalmazó játékoknál is használható (Tomb Raider ROTR) 7900xt-vel próbálgattam.
A képminőségjavulás pedig szembeötlő, és valamennyi sebességjavulás is tapasztalható. De a minőségi ugrás szignifikáns az fsr 3.x.x-hez képest.A kérdés inkább hogy miért nem adták még ki hivatalosan. Mert én a vásárlói bázis átbxxásának érzem a cég felállását. Nem az lenne a cél hogy a megszerzett vásárlók vörös oldalon maradjanak?!
"A kérdés inkább hogy miért nem adták még ki hivatalosan."
Mert lassú
Jelenleg RDNA3 kártyákon FSR4 Quality-ben majdnem annyi az fps-ed, mint natívban, tehát a felskálázás egyik lényege veszik oda, hogy kapnod kéne jelentős plusz teljesítményt.Ez azért van, mert a mostani alsó kategória 9060-as kártya AI teljesítménye nagyobb, mint az előző generáció csúcsa, a 7900XTX-é. RDNA3 kártyákon emiatt muszáj egy kompromisszumot találni, amin dolgozni kell, hiszen hardverileg gyenge.
-
Kr/\toS
senior tag
Pénzügyi okokból. Viszonylag sokan vannak, akik kizárólag azért vettek RDNA4-et, hogy az FSR4-et használhassák. Egyszerű a matek. Van egy másik kis garázscég valami gyümölcsös logóval ami évtizedek óta abból éldegél el középszerűen, hogy mérnökileg teljesen indokolatlan limitációkkal űzi a vásárlóit a pénztárakhoz, ez is hasonló szitu lehet.
Ezt is értem. De hogy élő példát mutassak; itt vagyok jómagam. Én pl elgondolkoztam hogy a 7900xt után amivel egyébként teljesen együtt tudok élni, a képminőség differenciák miatt visszaváltok nv-re. Szóval értem hogy nagyot akarnak markolni, de mégis kifolyik a homok a kezükből.
-
skippper
senior tag
Pénzügyi okokból. Viszonylag sokan vannak, akik kizárólag azért vettek RDNA4-et, hogy az FSR4-et használhassák. Egyszerű a matek. Van egy másik kis garázscég valami gyümölcsös logóval ami évtizedek óta abból éldegél el középszerűen, hogy mérnökileg teljesen indokolatlan limitációkkal űzi a vásárlóit a pénztárakhoz, ez is hasonló szitu lehet.
-
Kr/\toS
senior tag
-
ggbuffon1897
őstag
Ne kelljen mar egy 300ezres kartyaknal kulso programokkal b*szakodni ugyan, amikor ugy volt hirdetve h itt a megvaltas az fsr4el..aztan jott a jozanodas h alapvetoen felevvel megjelenes utan jott hivatalosan (ahogy a 3 is egy evet csuszott) , es ugye eleg foghijasan. A dlss meg ott van mindenhol mokolas nelkul.
Mindezt mondom egy elegedett 9070 tulajkent..
Szval sokadik eve hiaba hoznak jo kartyakat, valahogy sikerul elcseszni allandoan a dolgokat, aztan marad a fejvakaras.
-
ggbuffon1897
őstag
A ténylegesen játékok futtatására használt kártyákat tekintve a részesedés valahol 25% Radeon és 75% Geforce környékén lehet a kínai állami kutatóintézetekben kikötő Geforce kártyákat a kalkulációból kivéve. Az RDNA3 alatti 15%-os részesedéshez képest ez tényleg nagy előrelépés az AMD számára, ahogy ennek hangot is adtak a pénzügyi jelentésükben.
Hat en utoljara nem azt hallottam h micsoda rekordokat dontogetne az RDNA4... persze voltak ilyen elrugaszkodott vagyalmok es latomasok a topikjaban mikor januarban jottek es rogton elerheto volt az nV meg nem..repultek is ra az early birdok, meg a gyengebb tipusokra is (reaper es tsai) h micsoda josag lesz itt meg tarolas.. en meg mondtam h megvarnam azert az ev hatralevo reszet meg kihuznam a fejem a ph buborekjabol par percre..
-
Alogonomus
őstag
A ténylegesen játékok futtatására használt kártyákat tekintve a részesedés valahol 25% Radeon és 75% Geforce környékén lehet a kínai állami kutatóintézetekben kikötő Geforce kártyákat a kalkulációból kivéve. Az RDNA3 alatti 15%-os részesedéshez képest ez tényleg nagy előrelépés az AMD számára, ahogy ennek hangot is adtak a pénzügyi jelentésükben.
-
Zilko87
aktív tag
Egy fejlesztőnek a saját érdeke megfelelni még annak a "csekély" 6%-nak is.
-
PuMbA
titán
Amúgy nincs 94% user bázis, csak 94%-os eladási részesedés van
Kínában gyárak vannak az NVIDIA konzumer kártyák AI átalakítására. Ezeken sose fut játék, mert nem játékosok veszik. A bányászat és az AI előretörésével már szétaprózódott a VGA-k felhasználása, így az eladásokból nehéz megmondani a tényleges játékos bázist, hiszen csak nekik kell a DLSS. -
Citrone39
tag
Amíg ennyire lapos az érdeklődés a Radeon kártyák iránt, addig érthető, hogy a fejlesztők inkább a 94% user bázisnak akarnak megfelelni, semmint a maradék 6%-nak. Az AMD az, aki nem képes elegendő felhasználót meggyőzni magának.
-
Narxis
nagyúr
-
skippper
senior tag
Mindenfele hatrafele mokolas helyett torekedhetne az amd talan arra h tenyleg implementaljak mindenhova a 9xxx szerianak, ha mar ezzel promoztak.
Aztan meg csodalkoznak h a piaci reszesedesuk a beka s**gge alatt van. Mert ha elokerul a dlss - fsr kerdeskore, hat eleg nehez utobbira hivatkozva ajanlgatni..
Tekintve, hogy Optiscalerrel szinte bármibe berakható az FSR4, gyanítom, hogy a hiba nem AMD oldalon van, hanem a játékfejlesztők nem teszik meg a szükséges lépéseket (feltételezés)
-
ggbuffon1897
őstag
Mindenfele hatrafele mokolas helyett torekedhetne az amd talan arra h tenyleg implementaljak mindenhova a 9xxx szerianak, ha mar ezzel promoztak.
Aztan meg csodalkoznak h a piaci reszesedesuk a beka s**gge alatt van. Mert ha elokerul a dlss - fsr kerdeskore, hat eleg nehez utobbira hivatkozva ajanlgatni..
-
bobalazs
nagyúr
Na már azt is szivárogtatják, hogy akár az FSR Redstone is elfuthat majd bármilyen gyártó kártyáján, nem csak RDNA4 kártyán.
Azért az baromi jól hangzik. Főleg, ha könnyen, és mindenbe bele tudják építeni.
-
Alogonomus
őstag
Na már azt is szivárogtatják, hogy akár az FSR Redstone is elfuthat majd bármilyen gyártó kártyáján, nem csak RDNA4 kártyán.
-
Narxis
nagyúr
Állítólag csak egyjátékos címekben biztonságos használni, mert a többjátékos címek csalásvédelmével összeakadhat a nem "hivatalos gyári" dll.
Ezt jó tudni, akkor inkább nem használom.
-
Alogonomus
őstag
Állítólag csak egyjátékos címekben biztonságos használni, mert a többjátékos címek csalásvédelmével összeakadhat a nem "hivatalos gyári" dll.
-
Ribi
nagyúr
-
Yodafon
őstag
Na akkor beröffentem a Radeon 680M-em alá, meglátjuk mit tud művelni
-
bobalazs
nagyúr
Tehát mindenen is mehetne ha a csillagok állása és ŐK is úgy akarnák.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AliExpress tapasztalatok
- Spórolós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 11
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Háborút indított a Google az AI árak ellen
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- PowerColor Radeon RX 6700XT 12GB GDDR6 192bit - GARANCIA, SZÁMLA, UTÁNVÉT - Akár beszámítás is!
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB - GARANCIA, SZÁMLA, UTÁNVÉT - Akár beszámítás is!
- !AKCIÓ! Gainward RTX 4080 Phantom 16GB - GARANCIA, SZÁMLA, UTÁNVÉT - Akár beszámítás is!
- Palit GeForce RTX 3080 GamingPro 10GB 320bit - GARANCIA, SZÁMLA, UTÁNVÉT - Akár beszámítás is!
- EVGA GeForce RTX 3070 FTW3 Ultra Gaming 8GB - GARANCIA, SZÁMLA, UTÁNVÉT - Akár beszámítás is!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

"