Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Mini-ITX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robohw
aktív tag
válasz
tvamos
üzenetére
Nem tudom honnan vetted, hogy én leszólnám az eredetit, vagy azok használóit?
Mindenki azt használ és vásárol meg, amit akar. Nem én fizetem a számlát.Én inkább a kellő alap nélkül leszólt klónokat védeném, elsősorban olcsóságuk okán.
Biztosan akad olyan személy aki megjárta egy-egy klónnal, de a nagy többség garantáltan nem vesztett rajta.
A klónokon lévő stab terhelhetősége eleve magasabb az eredetiknél (800 mA vs 500). Az meg indifferens, hogy milyen usb-serial illesztőn keresztül van felprogramozva az eszköz, hiszen a ch340-et elég széles körben használják más gyártók is.
Amit említettél, az FTDI kapcsán, az jogi eredetű dolog, a minőséghez semmi köze. Amúgy is, elég szemét volt az MS, hogy meg merte lépni. Kiszúrni jóhiszemű vásárlók millióival két cég jogi allűrje okán, hát, ez nem volt túl gáláns lépés.A probléma szerintem inkább a felhasználók oldalán szokott jelentkezni. Aki azt sem tudja mi az a terhelhetőség, vagy ha tudja is, azt képzeli, hogy egy lábbal direktben meghajthat egy relét, annál az eredeti sem lesz hosszabb életű a klónnál. A terhelhetőség más a komplett cuccnál (500 mA) és más lábanként (40 mA) vagy a V3.3 feszültség-forráson (50 mA).
Biztos akad hibás darab, elvégre amit milliószámra gyártanak, ott ez elkerülhetetlen, de az magáért beszél, hogy van az aliexpresszen is, másutt is sok olyan forgalmazó, aki több ezret eladott már, az értékelések mégsem azt mutatják, hogy tömegével lett volna hibás az átaluk értékesítettek között. Egy szóval, a klónok is megfelelőek, remekül használhatóak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt vízhűtés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Még sokáig drágák maradnak – sőt, tovább drágulnak – az SSD-k
- Milyen monitort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G8 i7 32GB RAM 1TB SSD RTX A3000/Garancia
- Precision 5560 27% 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ELADÓ iPad 9th cellular 64 GB space gray - "láthatatlan" karc a kijelzőn, képeket csatoltam
- T14 Gen2i 27% 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold