- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen TV-t vegyek?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Belépőszintű M.2-es SSD-t prezentált a Team Group a PCI Express 4.0-s halmazban
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
gyuszmó #21799 üzenetére
Szerintem van 1-2 magyar áruház is, de ismerősöket kérdezve 2-t tippelhetsz
Más: neked esetleg megfelelhet ez: Ghoo 7000S
-
gyuszmó
őstag
Honnan szoktatok könyvet letölteni a tabra?
-
Balinov
titán
Hmmm....ez meg egy erdekes joszag lesz, ahogy nezem
-
csibe1
addikt
válasz
hun_gery #21789 üzenetére
Most látom,hogy félrement,és már válaszoltak páran előttem.
gyuszmó (#21787)
Olvasgattam egy ismerős tabletjén pár órát,délután és estefelé.A legtöbb ebook olvasó programon jól be lehet állítani a fényerőt,és van éjszakai mód is.
Egyébként nem árt ha van a szobában egy plusz fényforrás,jobban bírja az ember szeme.
A CoolReadert használtam inkább, és még az FBReadert próbáltam ki.
Ránéztem a MoonReaderre is,de az nem jött be a prc támogatás hiánya miatt. -
Gzolo
senior tag
Romolás szempontjából a 808dcc melyik kínai tabnak felel meg? Jb várható hivatalosan? myaudio support 2 hete nem hajlandó válaszolni...
-
hun_gery
aktív tag
válasz
didros #21778 üzenetére
Yuandao (window) n70:
van rá két nemhivatalos JB... Project Margarine, meg CM10. Azok nem jók?itt lapulnak
Inkább egy kernel forrás kéne a bt-támogatás miatt, de a rockchip-et ismerve fújhatjuk... -
rizso
addikt
És véééégre megjött a kicsike
Érdekes, hogy a hátlapján nincs Yeahpad felirat, illetve az is, hogy a csomagban volt töltő adapter/átalakító és OTG kábel is
-
BeLuke
csendes tag
Ezt ismeri valaki? Vélemény?
http://www.wayteq.hu/hu/xbook60w
-
laszlohu
addikt
Most látom, hogy ehhez kijött a JB a supporton:
-
gyuszmó
őstag
Üdv Uraim
Olvas v.ki 800 x 480 felbontáson 1-2 órát? Ki folyik a szem,nagyon pixeles vagy app-tól is függ a minőség?
köszi
-
hun_gery
aktív tag
-
Chaser
legenda
válasz
tvamos #21774 üzenetére
Az árérzékeny felhasználókra gondolva linkeltem
1-2 hete még valaki azt írta 7-esben nincs olyan SoC, pedig elég sok van. Még olcsóbban is TN panellal.
Érdekes, tegnap linkelte valami a myaudio 1016dc topikba az egyik Cube-ot, ugyanaz a gép, talán hátlapot kivéve. Nyilván ide a jobb darabokat szállítják. -
tvamos
nagyúr
válasz
Chaser #21773 üzenetére
Ha mar RK3066...
Crytech jovotabol a cube markarol nekem nem a josag jut az eszembe.
Meg persze ott van a Pipo U1.... Es arrol is ment a cikkezes.
Ebbol a listabol:
www.pandawill.com/notebook-tablet-pc-mid-c438/android-os-c306.html?size=13&tablet_cpu_model=169
tuti a Hyundai Hold X 16GB-t valasztanam... -
Chaser
legenda
Valaki keresett RK3036-os SoC-kal rendelkező 7" gépet, itt van egy Cube. Aurora2 árán és felszereltséggel.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Tussky #21768 üzenetére
"Ellenben ha kínából rendeled és valami nem jó,akkor sűrű elnézés kérés közepette cserélik és küldik a cuccot. Legyen szó egy 5 dolcsis cuccról vagy egy 150 dolcsis tabletről."
Vannak ennek ellentmondo tapasztalataim. (200 folotti mennyisegu cuccot vettem mar e-bay-en...) Persze, igaz, hogy Magyar orszagon is lehet szivni, foleg a nagy cegek stupid alkalmazottaival, akik esetleg megharagszanak rad, es szandekosan szi...nak....
-
kerekfej
őstag
Melyik gép éri meg legjobban itt?
-
Daniel Alves
őstag
Érdemes lenne ezt megrendelni?
Elég jó paraméterekkel rendelkezik.
[link] -
Tussky
tag
Én elég sokat olvasok az xTab70-en,de sose volt gondom a pdf-ekkel,semmilyen fagyásos problémát nem tapasztaltam.
Igaz,hogy ha itthon veszed akkor legalább van hol csapkodni az asztalt,de nekem elég vegyes tapasztalataim vannak ilyen téren. Egyszer fiatal koromban vettünk egy Samsung LCD monitort MM-ban,egy hét után ment vissza,mert a jobb oldalon kb 2-3 pixelnyi szélességű sávban szép kék volt a monitor és ennyi. A MM nem akarta cserélni,semmi szerintük ez teljesen ok.
Kisseb meccs után végül ment a szakszervízbe,én meg vártam a hírt az MM-től. Amikor egy hónap után is annyit hajtogattak,hogy hát még bevizsgálás alatt van a cucc,akkor hívtam fel a márkszervízt. Érdekes módon a beérkezés másnapján rányomták a gyári hibát és meglepődtek,hogy az MM 3 hete nem értesített.
Ellenben ha kínából rendeled és valami nem jó,akkor sűrű elnézés kérés közepette cserélik és küldik a cuccot. Legyen szó egy 5 dolcsis cuccról vagy egy 150 dolcsis tabletről.
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
tvamos #21765 üzenetére
Hát igen, én is ezen vacilálgatok, de amilyen szerencsés vagyok tuti vissza kell küldeni. Asszem marad mégis a cc. Igazából a ghoo nem lenne rossz, csak a hivatalos oldalon nincs pl 7000s és a sima is csak 2.3-as androiddal van feltüntetve, de gondoltam hátha ez apróság. Mint kiderült mégsem. Köszi mindenkinek a segítséget.
-
Nara19
aktív tag
válasz
Kroni1 #21728 üzenetére
Ha e-book (e-ink) olvasóban gondolkodsz, MM-ban 42 kFt a Nook. Ha este olvasnál, világítós könyv kell (pl. kindle v. nook). Ha net, néha film, esetleg sok pdf az igény, akkor tablet ajánlott. A pdf 10"-on kellemesebb, mint 7"-on.
(A Nook tárhelye bővíthető, a Kindle nem) -
tvamos
nagyúr
válasz
Krissz5435 #21759 üzenetére
Azert hallottunk mar olyat, hogy egy ilyen olcso tabot vissza kellett vinni. Ha postan kell kuldozgetni, konnyen elolvad a 4k arelony. Ha meg megy a huzavona a postakoltsegen, ha el is ered, hogy kifizessek, lehet, hetekig nincs nalad az eszkoz. A helyi bolt, ahova elmesz, es megveszed egyszerubb megoldasnak latszik.
-
laszlohu
addikt
Pont a pdf - ről akartam írni :
0.9.2
Sok tabletnél fagy a pdf nézés közben, memória elfogyás miatt.
Ezt meg lehetne próbálni, hogy pdf - ről swf - re átkonvertálni,
majd, lehet, hogy nem fog fagyni. -
rpeter
csendes tag
válasz
Kroni1 #21728 üzenetére
Nem akarlak lebeszélni a tabletről, de ha csak könyveket szeretnél olvasni, szöveges formában, nincs jobb választás az ekönyvolvasónál (szigorúan epapír azaz pl kindle). Én vettem egyet (tabletem még folyamatban) és nem cserélném le semmire, barátnőm be is húzta sokszor, pedig ő mobilon olvasni is szeretett. Jobb, kényelmesebb olvasni, mint bármilyen monitoron, egyáltalán nem fárasztja a szemet, két hétig elvan egy töltéssel(napi több óra használat mellett), végtelen könyvet rá lehet tenni. Pdf-Ben gyenge, de az ugye nem natív formátum. Azonnali szótár, jegyzet és keresés. Sokat olvasónak nincs jobb. Tablet színes magazinhoz és rövid olvasáshoz való. Ezt azért mindenképp mérlegeld választás előtt
Fogdoss meg mindenfélét, Media Marktban lehet kapni mindkettőt, ha nem is fajtaazonosat. -
Magnat
veterán
válasz
BigBlackDog #21757 üzenetére
Nem mintha tukmálni akarnám, mert semmi érdekeltségem nincs benne, de a 21743-ban linkeltem egy kütyüt ami kb pont a te igényeidre van szabva és fele annyiba sem fáj mint a Samu. Persze ha csak hazai beszerzés játszik akkor nem szóltam.
-
laszlohu
addikt
válasz
Krissz5435 #21759 üzenetére
A Ghoo - ra is jön JB
-
Krissz5435
aktív tag
válasz
tjb007 #21756 üzenetére
És akkor ezt tudva, hogy a 7000S van olcsósítva melyik éri meg jobban?
A 7000S mellett szól, hogy 4k-val olcsóbb.
A cc tab one mellett pedig, hogy valszeg jön rá a jb(ami nem nagyon hoz lázba) és hogy helyben meg tudnám venni.Ezeken kívül van valami különbség még ami miatt érdemesebb lenne megvenni az egyiket a másik helyett?
Továbbá van a ghoonak valami weboldala? Mert én nem nagyon találok.@laszlohu: Később írtad a kommentet, minthogy láttam volna. Én mint informatikus nem bízok magamban, szóval pl ha ki is jönne a jb nem hiszem hogy feltenném, mert tuti téglásítanám. Még milyen előnye lenne a cc-nek?
-
laszlohu
addikt
válasz
Krissz5435 #21755 üzenetére
Ha azt veszed, hogy a Concorde - nak van rendes supportja,
akkor egyértelmű a választás. -
BigBlackDog
veterán
válasz
tjb007 #21756 üzenetére
Egyenlőre akkor halasztom, kicsit gyűjtök még. Gondoltam, esetleg van valami jó vétel 25-35 környékén is, de vagy ipari hulladék, vagy csomó minden hiányzik belőle (erős vas, gps, bluetooth, ...). Jövőben várható valami tablet debütálás, ami érdekes lehet számomra szerintetek?
Azért köszönöm a válaszokat. -
tjb007
nagyúr
válasz
BigBlackDog #21749 üzenetére
HDMI -hez is meg az USB OTG -hez is külön-külön átalakítóra lesz szükség, ez a Samsung tabletek legnagyobb átka.
A szoftvertelepítéssel meg annyi csak a gond, hogy nincs mit telepíteni, szóval kénytelen leszel egy beépített 3G modemes verziót venni (ha a Samsungnál maradunk).(#21752) tvamos
Inkább töröltem amit írtam mert csak flame lenne belőle.
Peace.(#21755) Krissz5435
Jól emlékeztél, valóban volt sima 7000 is.
A különbség csupán annyi, hogy a 7000s -en nincs HDMI. -
Krissz5435
aktív tag
Hello, egy kis segítséget kérnék tőletek ismét.
Adott lenne egy Ghoo Tab 7000S. Ez nekem 20k-ért nagyon megérné, de valahol mintha olvastam volna, hogy van a sima 7000 és a 7000S. Jól tudom, vagy csak beképzeltem valamit? Ha jól emlékszem, akkor mi a különbség? Ez érné meg jobban, vagy egy cc tab one 24kért? -
tvamos
nagyúr
válasz
tjb007 #21746 üzenetére
A 3G-s megjegyzeseddel egyet ertek, akkor valoban az SGT-P3100 a nyero.
Az USB OTG csak csatlakozo kerdese, szamomra ez azt jelenti, hogy tudja.
A HDMI hianyat megemlitettem. Ha jol latom, ez is csak csatlakozo/atalakito kerdes. Akkor elvileg ez is ok.
(Nem ertem, mit kel ezeken a csatlakozokon lovagolni. Nekem otthon semmikyen nincs, tehat venni kell. Akkor meg nem mindegy milyet?) -
Lucas Kane
tag
Köszönöm az ötleteket a billentyűzet problémámra, jelzem, ha jutok valamire.
-
Polllen
félisten
válasz
BigBlackDog #21749 üzenetére
A samu tabokhoz kapható usb->hdmi adapter.
-
rob210
nagyúr
sziasztok, újabb technikai segítségre lenne szükségem.
mivel a kedves eladó átkúrt visszavenni nem akarja az usb hibás készülékét, kénytelen vagyok az ftp wifi kombóval telepítgetni filmet másolni.
viszont nem tudom beállítani azt, hogy ne a saját beépített memójába telepítsen, hanem a külső memkártyára.
nem tudom elérni ftp csatlakozáskor.
mit rontok el? mert amúgy ezzel ki tudnám váltani a hibás csatlakozót, ha már rákényszerülök a (gyökér miatt).illetve még egy kérdés, tudtok olyan szakít aki foglalkozik tablet javítással, mert egyértelmű megállapítást nyert, hogy beleerőltette az usb csatit és ezért nem megy most csak a töltés.
köszi előre is. -
Chaser
legenda
válasz
Magnat #21741 üzenetére
Minél nagyobb a felbontás, annál jobb a kép TN-nél. Általában. Legalábbis horizontális irányban sokkal kevésbé torzulnak a színek mint vertikálisban a nagyobb pixelsűrűség miatt. Természetesen IPS-nél emellett életbe lép az élénk színek és felbontástól is független nagy betekintési szögek együttese, ami igaz vertikális irányra is. Röviden
-
Magnat
veterán
válasz
tomi5244 #21735 üzenetére
Inkább csak kevés van amiben van gps...
FreeLander PD10 Leader
Hdmi, BT, GPS, ips kijelző, USB host, külső 3g support. Tegra 2, 1 giga ram, ICS, mi kell még? 169 usd-ért mindez... ok, van ennél gyorsabb SOC, de szvsz még nagyon vastagon használható kategória a Tegra2. -
tvamos
nagyúr
válasz
BigBlackDog #21723 üzenetére
Ha megengedheted magadnak, akkor SGT-P3110. Ez dual core 1GRAM, ICS. Haza viszed es franko. Benne van minden, amot irtal... talan HDMI nincs. Az en tabomban van, de elcserelnem a bt modulra.
(#21738) Tussky
Nekem meg nem hianyzik cipelni azt a + majd' fel kilot, amivel azok nehezebbek mint az Aurora II. Megha kifizetnem csak elhatarozas kerdese is... -
-
tomi5244
őstag
válasz
BigBlackDog #21723 üzenetére
Ha a GPS.-t és HDMI.-t levesszük a felsorolásból akkor már 30 40 körül tudsz nézelődni, 50 környékén már találsz HDMI csatlakozósat is, de a GPS-ért mélyen a zsebedbe kell nyúlni.
Pl. a MyAudio 10" táblájában sincs GPS 70 ezerért.
Samsung Tabok 80 90 környékén kezdődnek, azoknál viszont elérhető a GPS is sok más extrával egyetemben.
Ami a felbontást illeti, 480x800 7"-nál még elfogadható de a felett már nem ajánlom.
Remélem tudtam segíteni.
T. -
devast
addikt
Rossz topikba írok már megint
-
kerekfej
őstag
válasz
Kroni1 #21728 üzenetére
Ghoo Tab 7000 – Mennyi? 30! - Prohardver
-
Vanka
tag
10 napos N70 használat után , még mindig elégedett vagyok
.
Ami szar az a mellékelt töltő . Nagyon gyenge a csatlakozója . A kijelző fényerőt éjszaka tovább kellett szabályozni minimumon is túl fényes . -
Chaser
legenda
-
szente
addikt
-
Kroni1
veterán
-
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Némi segítséget kérnék tablet választás ügyben. Telóként egy Xperia Live with Walkmant nyúzók, ami otthoni használatra már eléggé körülményes a kicsi kijelzője, és néhány dolog hiánya miatt. Valami olyan tabletet szeretnék, ami legalább tud annyit, mint a jelenlegi androidos csoda, persze, ha többet, az sem gond.
Néhány elvárás:
Min. 480*800 pixel felbontású kijelző
Min. 1-2 magos proci (>=1 GHz), legalább 512 Mb RAM, egy jobb GPU
ICS, normális gyári rom (rootolási lehetőséggel)
HDMI csatlakozó, OTG USB
Esetleg valami normálisabb kamera
GPS, Bluetooth, Wifi
USB 3G modem támogatása
Mit ajánlanátok aminek az ára is elfogadható(an alacsony) és teljesíti a feltételeket? -
krain
tag
Hali, samsung galaxy tab 10.1 3G PT-P7500(ez azt hiszem 16gb) vagy P3110 Galaxy Tab 2 7.0( ez meg 8GB) melyiket érdemesebb?
-
kerekfej
őstag
Sziasztok! Van valami összehasonlítás amiből kiderül melyik CPU, GPU hol helyezkedik el?
Adreno 200, PowerVR SGX540, PowerVR SGX531, Mali400, stb -
Chaser
legenda
válasz
Magnat #21699 üzenetére
Bocs, rég voltam boltos
afgk2012: ÁFA van, vám nincs, az 4% lenne ha minden igaz, áfa meg 27.
crue: Biztosan rengetegen vannak akik 500db-ot vennének ebből
Maybe vmelyik nagyker akinek van talonba azonkívül még 50 millája...Elnézve a bayes és egyéb oldalak árait nincsenek itt akkora kedvezmények amilyet elképzelnek néhányan.
De ha valaki bepróbálkozna tabletekkel akkor azoknak árai ki kellene hogy termeljék:
- az üzlet bérlését - igen, ha van saját üzlet nincs bére, de akkor kiadom másnak aztán ő fizet nekem alapon ezzel is számolni kell-
- ilyen-olyan adókat amik az üzlettel járnak
- a garancia ügyintézését - mert ugye saját ktsg-re kell ezeket visszaküldeni, és ha netán nem jön cseredarab saját ktsg-ből kell adni másikat -
- valamiféle haszon hogy megérje csinálni
Nem beszélve esetleges alkalmazottról/akról...szóval 75k elég reális, talán kevés is. Mikor van épp elég más dolog ami kisebb rizikóval kitermeli az árát. Persze lehetne webshopból is nyomni, de ki vásárol egy ismeretlen webshoptól? Akik szeretik az orosz rulettet, más nem igen. -
Kroni1
veterán
Sziasztok! Eredetileg max. 35e Ft-ig egy Ebook olvasót szerettem volna, mert arra lenne leginkább használva a kütyü, de a PC World cikk szerint az ennyiért kapható egymagos tabletek már megbírkóznak a 720p-s filmlejátszással is. Ha ez igy van, és a tabletet tudnám ebook olvasóként is használni akkor inkább azt vennék! Vagy van esetleg valami amit csak az olvasók tudna és a tabletek nem?!
-
tjb007
nagyúr
válasz
tvamos #21710 üzenetére
Ha 35e forint lenne az ára én is inkább lebeszélnék róla mindenkit de vannak akinek megfelel ez is, legfőképp azért mert ennél többet nem tudnak (vagy csak szimplán nem akarnak) rászánni.
Ez most jelenleg egy egész jó ajánlatnak számít ha a hazai piacot nézzük.(#21711) szente
"eléggé jó áron vannak a cuccok, legalább is az SE LiveView az biztos"
Látom nem csak nekem akadt meg rajta a szemem
Épp azon morfondírozok, hogy vegyek e egyet vagy sem. -
tvamos
nagyúr
válasz
afgk2012 #21695 üzenetére
Szerintem nyugodtan szamolhatsz azzal, hogy ha Nexus 7 200USD --> 90kHUF, akkor 170USD --> 75kHUF... hmmm... nem is rossz. Mint a Concorde IPS Plus, ha jol emlekszem.
"Szóval majdnem a duplájába, mintha közvetlenül a ferdeszeműtől veszem meg?"
Azert vannak az AFA/VAM-on kivul egyeb koltsegek is.
Arrol nem is beszelve, hogy egy magyar forgalmazonal jogosan bemesz, es vered az asztalt, ha meg kinai... akkor remenykedsz, hogy lesz valmi, amig uj a cucc. Ha meg fel eves... mar nem is remenykedsz. No, ezzel o is igy van, csak neked, rossz esetben adhat egy masikat a sajat koltsegere, ha eleg erosen vered az asztalt. -
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy fogós kérdésem: Van két ugyanolyan kínai tab. Az egyik megáll a boot képernyőnél, nem bootol be. Le tudom valahogy másolni a másik tabról a romot, amit aztán rá tudok tenni az elsőre ?
-
szente
addikt
A gyorsbolt ajánlata: [link]
-
Magnat
veterán
válasz
osztraksajt #21703 üzenetére
Persze, hozzáadott értkre kivetett adóról beszélünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- LEGO klub
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Béta iOS-t használók topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
- Huawei P20 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest