Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kokokka

    őstag

    Csak nem hagyott a dolog, hát feltettem a legújabb Slimbox-ot, annak is az ATV verzióját. Tesztelgettem pár órát, gondoltam megnézem milyen lenne a médialejátszás CE nélkül. Egy kis tapasztalat megosztást írnék, ha nem gond.
    A Netflix-et lekaptam a Store-ból, természetesen el sem indul (nem kompatibilis a rendszerrel). Egyenlőre nem próbáltam külső app telepítésével, de ez is meglesz hamarosan.
    A Youtube nagyon szép, tudja a 4K HDR-t. A hangja sztereó, hiába állítottam be az 5.1-et a programon belül. Kezelhetőbb, mint a CE-s verzió, nem mellesleg ugye szebb is.
    De ami igazából érdekelt az a médialejátszás, így aztán ment rá a Kodi is. A beállítása gyorsan ment hála annak, hogy CE-n már kiműveltem magam. Azt mondanám, hogy a CE lejátszási képességeivel teljes értékű lejátszóm lett így, de ettől azért kissé árnyaltabb a kép. A zenék lejátszásával természetesen semmi gond nincs, hibátlanul tette a dolgát android alatt is. Ez kipipálva. Aztán több, különböző hangsávval elátott filmet teszteltem vele, és azt vettem észre, hogy valójában mindent lejátszik, az Atmos-t is. A DTS-X előszőr csak sztereóban szólt, de aztán feltelepítettem az Inputstream adaptive-et, és onnantól az is simán működött. A rossz hír az, hogy van azért némi anomália. Ugyanis ha egy Atmos-os vagy épp egy DTS-X-es filmet magyar hangsávval indítok és menet közben átváltom a hangot az eredetire, elnémul a film. Ez fordítva is igaz : ha ereteivel hanggal indítom és azután váltok magyarra, szintén némaság a vége. Kiderült, hogy ez a DTS-es filmekre is igaz sajnos. Mivel az Atmos miatt "muszáj" eredeti hanggal néznem, így a Kodi-ban alapbeállításnak megadtam, hogy minden film angol nyelven induljon (magyar felirattal), ezzel kiküszöböltem e problémát. Vagy legalább is áthidaltam. Az automatikus frekvenciaváltást természetesen már az elején beállítottam, azzal sincs semmi gond. Kicsit ugyan "sokáig" vált (elfeketedik a képernyő pár pillanatra), de ezt túl lehet élni. Összességében jó a rendszer, a gyárinál (sőt, a Vaszilily féle firmvare-nél is) egyértelműen jobb. Igazából ott járok, ha ezt a hangsávváltás-hibát kiküszöbölnék (hacsak nem nálam van valami hiba), akkor a CE-t többé nem is kellene használnom, hisz mint médialejátszó már az android része is tökéletes lenne. Így azonban egyenlőre még ment vissza az SD, de nem hagyom ennyiben, mindenképpen tesztelem még. Gondolkoztam, hogy letesztelem a sima androidos Slimbox-ot is, csak most nem volt kedvem a teljesen belőtt rendszert megint legyalulni. Ráadásul még ezt sem teszteltem le teljesen. Használja valaki esetleg így csak film (esetleg még zene) lejátszásra az Androidot? Persze úgy kérdezem, hogy házimozival, hisz ott érdekes inkább a hang része is a dolognak.

Új hozzászólás Aktív témák