-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
üdv,
S905x, legújabb CE, Kodi.
Videó pause alatt szeretnék eltűntetni mindenféle OSD-t (csak álljon meg a kép), ami ment is még a Libreelec rendszeren.
Most váltottam Coreelec-re, de hiába szerkesztem át a szükséges DialogSeekBar.xml fájlt a /storage/.kodi/addons/skin.estuary/xml mappában (ez a helyes, ugye?), mégis megjelenik az OSD.Mi változott a Libreelec-hez képest? Ott csodásan tudtam konfigolni.
Most mintha figyelmen kívül hagyná ennek a mappának a tartalmát. -
Beni2360
félisten
válasz
Csicsóka #77141 üzenetére
Hiába dugom rá nem indul el semmi ismeretlen eszközként szerepel az eszköz kezelőben. Két kábellel is próbáltam.
A Yt videókon is rádugás közben rezetelik.
Megírtam az SD variánst is ott is a CE indul nem reagál az SD kártyára. Valahogyan nem lehet SSH-n elérni az SD kártyát és onnan futtatni?
Elindítottam a CE bedugtam az SD amire fel van írva az új rendszer, látja is a fájlkezelőben. -
aldebaran
addikt
válasz
kokokka #77137 üzenetére
Hát, néztem a weboldalt és csak az én soc-om van, de maga az eszköz nincs. Ha a soc-ot kiválasztom, akkor nem dobja fel a második kiválasztó mezőben a memóriát.
H96 Max X3 Amlogic S905X3 4G64G
Ha ezt letöltöm és telepítem, nem lesz tégla a cucc?
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.5-Generic.imgIgen, nekem is így van beállítva, de mégsem jó.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Beni2360 #77134 üzenetére
Ezen lévő fájlok már nem jók! Azok már a CE cuccai.
A legelső próbálkozásnál menti el a droid dolgait. Azok meg már megsemmisültek. Így már csak a gyári FW és az UBT segíthet sajnos.
Reset gomb nem is kell. az FW betallózása után a start-ra kell klikkelni, és akkor rádugni az A-A kábelt. -
mclord
aktív tag
Eszköz : 96MAX Plus 2 (4/32Gb)
Q: Erre rárakható rendszer , ha igen van olyan rész ami nem fog működni (Blue -WiFi etc) ?
Ha igen egy linkkel megdobnátok
Előre is köszi -
Mano66
senior tag
CE 9.2.5-nél a sorozat mappákat ha csak "0"-nak ismeri fel.Pedig ha belelépek ott a tartalom.Hogy tudom hozzáadni?Tudom,hogy lett tárgyalva de az nem segített.Az egész belső memóriában van.Duál bootos.A mester kártyával is kihagy pár sorozatot.Teljes szűz telepítést az SD-re hogy kell?
-
kokokka
addikt
válasz
aldebaran #77133 üzenetére
Tegyél rá egy CE-t és minden gondod megszűnik. De most átléptem a Droidra, hogy megnézzem amit írsz. Nekem is ugyan ezekkel a beállításokkal megy a Kodi Droid alatt, és nálam jó. Egy DTS-X-el próbálom épp, és bár lebutítja sima DTS-re, de szól 5.1-ben. Másik kábellel esetleg tudod próbálni?
-
kokokka
addikt
-
Beni2360
félisten
-
aldebaran
addikt
Vettem egy H96 MAX X3 -at és elég új vagyok még benne, ezért lenne pár kérdésem, bár olvastam az összefoglalót.
1. Google accounttal bejelentkeztem, de semmilyen alkalmazást nem tudok letölteni, telepíteni, vagy frissíteni. Van valami, amit be kell hozzá kapcsolni?
2. A képminőség a mede8er-hez képest eléggé mosott/kásás-nak tűnik. Azon lehet javítani?
3. A VLC-vel a hangok átmennek, látom az erősítőn, viszont a KODI-val bármit is bűvészkedem, nem vált át az erősítőn. Itt van pár kép, mit is próbálok állítani. Remélem, tudtok segíteni. -
Beni2360
félisten
Félre érthetően írtam a beszerzés a ROM-ra vonatkozott van A-A usb kábelem.
Még nem dolgoztam Burn Card Maker-rel.Kérhetek priviben segítséget? Vagy linket.
Reset gomb nincs ezen a boxon.
Na közben lejöttek a dolgok. Mégse.
A kábeles megoldás kellene de ahhoz még kell egy progi a winre.
valami bruntool vagy micsoda. -
Csicsóka
őstag
válasz
Beni2360 #77121 üzenetére
Sajnos azt a kártyát töröltem egy másik rendszer felírása végett.
Nagy kár!
Az ext4 CE nem formázza le a droid system partíciót, mint a sima CE.
Így dd-vel vissza lehetett volna írni két perc alatt a driod boot, dtb, recovery cuccát. Már csak egy ssh-n kiadott reboot recovery parancs kellett volna és elindul a droid. Így már csak az FW újra húzása maradt. -
ztsoft
őstag
-
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #77124 üzenetére
Nem tudom, hogy a Mecool boxokhoz hol található FW, de érdemes lehet az összefoglaló idevágó pontjában lévő linkeket megnézni, hátha van a Tiédhez való is. Vagy esetleg Mexel kolléga hátha tud ebben segíteni.
Ezt Neked kell tudni, hogy pontosan milyen boxod van. Nem szeretnék rossz tanácsot adni, mert még papír nehezék is lehet a boxból a nem hozzá való FW miatt.
-
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #77121 üzenetére
Igen az ami az első kártyáról készült képen is látható (boot20201115121839.img és még a dtb, recovery kezdetű), ezt még az eredeti Android rendszerből mentette. Az sem lett volna baj, ha még egyszer erről futtatod a telepítést, mivel a mentéskor az aktuális dátumot használja (év hó nap óra perc mperc), így eltérő fájlnévvel jött volna létre az új mentés (ami már a korábbi telepítésből származó CE adatokat tartalmazza).
A második kártyán már a CE adatai vannak (boot, dtb). Csak és kizárólag az első próbálkozás adatait lehet használni visszaírásra (csak ez tartalmazza az Android adatait).
Nem, az első partícióra készül a mentés, ami Windows alatt is látható, olvasható.
De ha van hozzá gyári FW, akkor semmi gond, ahogy CoF is írta.
-
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft #77115 üzenetére
Hát akkor ennek annyi mivel nem ment elsőre egy másik kártyával ismételtem az átrakást. Ez volt az első kártyán látható.
Sajnos azt a kártyát töröltem egy másik rendszer felírása végett.
De ugyan ez látható a második kártyán az átrakás után.
Vagy a második partitiora mentette? -
kokokka
addikt
Vezetékesen használom. Szinte sosem játszok hálózatról semmit, mindent csak a boxra csatlakoztatott eszközökről. Mivel csak két USB-je van vettem egy 3.0-ás USB HUB-ot, így már mindent rá tudok dugni közvetlenül. De ahogy blakey is írta már, a gigabites net mindenre elég.
-
Zebu
addikt
válasz
kokokka #77116 üzenetére
Fú na erről majd privátban lehet kérdezek párat, mert nekem ez nem jött össze.... LG TV, Denon erősítő kombo.
Nálam a TV a HUB és az erősítő szólal meg (e)ARC-on keresztül elvileg. Korábban az erősítő volt a HUB, de ott minden egyes frekvencia váltásnál volt egy 2-3mp késés, hogy jött a hang és a kép csak utána ha indítottam valamit. Zavart és csak így tudtam megoldani. Ami igazából nem is baj, mert megszerettük a magic remote-ot.
Előfordul amúgy, hogy az erősítő nem kapcsol ki vagy be. Mondjuk minden 20. alkalommal. Tehát nem vészes, de igazából nem értem miért csinálja.... valamiért ez a CEC tud nálam hülyéskedni.
Az új készülékkel X96MAX plus, kipróbálom majd újra. Egyébként LAN-on vagy 5GHZ Wifin használod? Nekem az a tapasztalatom, hogy bizonyos esetekben a GBit LAN nem volt elég, 5GHz wifi-vel jobban ment LAG nélkül (itt a TV és NAS kapcsolatra gondolok, mert a jelenlegi lejátszóm 100mbit, USB Gbit adapterrel működünk jelenleg)
-
kokokka
addikt
Igen, tökéletesen működik a CEC. Én ha bekapcsolom a TV-t, akkor bekapcsol az Onkyo is és az X96Max Plus is. Ha akarom fordítva is működik így (tehát kikapcsoláskor kikapcsol mindent), de én úgy állítottam be, hogy ha kikapcslolm a TV-t akkor csak az erősítőt nyomja le, a boxot ne. Mert az sokszor szinte folyamatosan megy, vagy egyszerűen csak tovább akarom használni Samba-n. Vagy torrentet töltök le /fel.
-
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #77103 üzenetére
Igen, Csicsóka kell Neked. Meg van még az az SD, amiről legelőször telepítetted az Ext4-es CE-t (csak is a legelső jó, az tartalmazza a mentést az Android dolgairól)? Azon rajta van a mentés az Android dolgairól, csak vissza kell írni a helyére (remélhetőleg működni is fog az Android).
Ha nincs, akkor marad az Android újra rakása.
Azt hittem, hogy régi motorosként tisztában vagy vele, hogy ez a verzió gyalulja az Android-ot (ahogy az Ext4-es LE esetén is volt), írtam is, hogy ez nem a felezős verzió.
Most akkor ismét leírom a figyelmeztetést, amit anno Csicsóka is megtett.
Csak az kezdjen bele a CoreELEC-Amlogic.arm-ext4-9.2.0-Generic telepítésébe, aki vissza is tudja állítani az Android-ot, rendelkezik gyári image fájlal (OTA frissítés nem jó)! Készül mentés a telepítés során a boot, dtb, recovery partíciókról, de nem minden box esetén használható visszaírásra (nálam nem jó)!
-
Crondore
tag
Sziasztok!
Szerintetek a A95X MAX II-ra Fel lehet tenni a CE-t?https://www.banggood.com/A95X-MAX-II-S905X3-DDR3-4GB-RAM-eMMC-64GB-ROM-5G-Wifi-1000M-LAN-blueooth-4_2-Android-9_0-USB3_0-4K-8K-HD-TV-Box-H_265-VP9-Video-Decoder-Mini-PC-Support-SATA-2_5-Inch-HDD-Video-Recording-p-1772273.html?rmmds=search&ID=47184&cur_warehouse=CN
Igazából a belső HDD-t a Gigás lan és a 3db usb 3 keltette fel az érdeklődésem, és ennyit még éppen rásznnék.
A régi Popcornhour A-210 -esemet váltaná. Hdr képesség megléte fontos lenne.Köszi előre is válaszokat.
-
ztsoft
őstag
válasz
Beni2360 #77094 üzenetére
Nem is kellene, mivel az Android-os boot (kernel) felül lett írva, a CE boot került a helyére (ugyan így járt a dtb is). Ennél a módszernél nincs Android (nem úgy mint a felezősnél), ugyan az, mintha a CE-t csak simán a belső tárhelyre telepíted (
installtointernal).Ahogy az LE esetén is volt, ugrott az Android.
-
Zebu
addikt
válasz
kokokka #77100 üzenetére
kokokka: Olyan, mintha nem lenne színhelyes minden jelenetnél. Ha megnyitom mondjuk valamelyik HDR tartalmat apple+, vagy netflixről, a szinek jobbak, nem csak a fényerő van maxra feltolva. Pl a Mandalorian 2160p HDR lejátszásnál a világos részeken mintha lett volna kis "artifact", szín hiba is itt ott.
blakey: Viszont akkor a TV-t nem értem, mert beindítom a HDR tartalmat és a TV átkapocsol HDR módba az X96-ról indított tartalomnál is. Akkor ez nem nativ, hanem valamit mókol vele? De akkor honnan tudja, hogy HDR lenne?
Tegnap böngésztem az Aliexpresst de elvesztem mit vegyek. Szimpatikus a Khadas VIM3L, az gondolom jó lenne, de 95 USD körül jön ki ami szerintem sok érte ahogy visszaolvastam. X96 MAX plus árban jó árban van, viszont atom melegszik ahogy látom. mondjuk a mostani is.
Van más opció is? Mit javasolnáltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest