Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hővezető paszták
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
Topikgazda
Van egy rakat gomb a távirányítón, de nincs dedikált gomb az alapfunkciókhoz, pl. play/pause, hangsáv váltás, felirat ki-be. Be lehet ezeket valahogy állítani a Kodi-ban a nem használt gombokra?
-
Dikri
tag
Kicsit tesztelgettem a rendszert (Tronsmart S95 Telo)
Frissítettem a legújabb rendszerre 20160309. Kodi alatt működik a frekvencia váltás automatikusan.
Ami hibákat észrevettem eddig: Hálózatos másolgatáskor, nem tudok közvetlenül SATA HDD-ra írni
Ha először a belső memóriára másolok, onnan már engedi HDD-re.
Kipróbálom majd úgy is, hogy USB-n keresztül csatlakoztatom a HDD-t.A másik nagy problémám, de ez valószínű az összes eszközön van, hogy bizonyos alkalmazásoknál, amikor egy listából kéne választani egy opciót, nem lehetséges. Mivel ha ráklikkelek, akkor azt nem érzékeli, csak visszalép.
Pl Heartstone-ban amikor regisztrálni kéne és a titkos kérdést kell kiválasztani....
Létezik erre valami megoldás? Mert így nem tudok tovább lépni...... -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #186 üzenetére
Jól emlékszem, hogy abban maradtunk, hogy a mini mx lesz a mx64 megfelelője?
Azért elég dinamikusan alakul ez az s905 storyA tronsmartos vidon pro-t nem lehetne kimasolni (a romban gondolom van egy telepítő apk) és másra is felrakni?
-
interstate76
addikt
válasz
robi1979 #187 üzenetére
Intel Z3735F Kodi teszt win 8.1 alatt. A 4K anyagok kivételével elég meggyőző. Szerintem.
-
robi1979
aktív tag
Nagy dilemma: Tronsmart Vega Meta 2/8gb-vel, Tronsmart Vega Telos 2/16gb-vel (megér ez ennyivel többet?) vagy egy Raspberry Pi3 ami már ugye tud kadenciahelyességet is de 1/X gb?! Vagy érdemes várni a Wetek lejátszókra? Vagy inkább egy Wintel dual boottal?! Ez mennyire megbÍzható KODI és kadenciahelyes lejátszás szempontjából?
-
lacko6
senior tag
New Firmware For Vega S95 Coming,Version 20160309
Here is the changelog:
1) Fix Random volume popup problem;
2) Fix “! “ in Wi-Fi icon;
3) Fix Apps being killed automatically when home button pressed
4) Fix Yomvi app playback issue (our engineer is working hard to fix other App problems reported);
5) Fix "10mb" error when connect to external HDD
6) Add automatic framerate function by request;
7) Add memory clear shortcut in status bar;
8 ) Fix DTS pass-through problem. (should use the official vidon 15.2.3 xbmc, not our last beta release, vidon will push ota update to official 15.2.3 for the old 14.2 users)
9) Fix OTA update problem, now system will inform you a new update , and you can choose to update or keep the current firmware.(apply for next update) -
Sziasztok! MiniMx playerem van, szeretném feltenni az alex-féle OpenELEC firmware-t. Ha mégsem válna be, a visszaállításhoz hogyan tudom lementeni a jelenlegi (gyári) rendszert. A mentéshez szükséges rootolni a playert?
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #161 üzenetére
Wetek tesztelve,felejtos... Vidon marad,az tokeletes.
-
törölt tag
válasz
DoItYourself #176 üzenetére
Szia.
Igen pont a gyerekbetegségek miatt kérdeztem van-e ajánlott kipróbált, nem klón beszerzési lehetőség. Áramos bolt most kivan fosztva.
Nekem jelenleg mxq m10 van de nem vmi stabil rajta a kodi ezért keresek vmi megbizhatóbbat.
Tronsmart ez jónak tűnik. Honnan lehet eu bol áfa mentesen Dhl-el beszerezni? -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
#88470784 #175 üzenetére
Ketten értettük félre, szóval meglehet, hogy zavaros volt a kérdésed.
Ezeken a dobozokon az operációs rendszer android vagy openelec (spéci linux) lehet, a Kodi egy szoftver ami ezeken fut - mindkettőre elérhető. Egyszerre nem tudod őket futtatni, csak felváltva: indításkor kiválasztod melyik töltődjön be (dual-boot).
Ahogy írtam, minden doboz gyárilag androiddal érkezik, de némelyikük átflashelhető OE-re, nézz szét az amlinux fórumán.
Ha csak egy szimpla androidos lejátszó kell Kodival, vedd meg akármelyiket.
Ha másra is használnád az android OS-t (pl. játék), nem csak Kodi-ra, akkor 2G/16G dobozt javaslok.
Ha fontos a kiemelt szoftvertámogatás, akkor a Wetek, Minix, Tronsmart márkák között nézz szét.
EU raktárban nem láttam mostanság S905-ös dobozt, itthon az áramosboltban volt MX64.
Kifejezett ajánlást nem tudok adni egyikhez se, mert vannak még gyerekbetegségeik. -
törölt tag
válasz
interstate76 #171 üzenetére
Rosszul érted.
Nem akarok két rendszert egyszerre futatni.
Valaki aki tudna segíteni? Köszönöm szépen -
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #173 üzenetére
Android és OE dual bootról még nem hallottam, de az elmúlt hetek során nem voltam jelen errefelé (konkrétan ebben a topikban pedig előtte sem), biztos ezért maradtam le.
Egyébként - ha már dual boot, akkor - nekem bőven elég a Wintel winnel és droiddal, és mindkettőre telepíthető Kodival, win alatt néhány régebbi (AoE 3, GTA III, Tropico 3), android alatt pedig szinte bármilyen játékkal. Emellett windowson a 4K-s anyagok kivételével szinte mindent kadenciahelyesen visz, szóval nálam mini PC és olcsó médiaplayer témakörben továbbra is ez a legajánlottab kis gép. Főleg akkor volt az, amikor EU raktárból lehetett rendelni 85 USD-ért. Csak azért nem ajánlgatom minden mini pécé-keresgélőnek, mert egyrészt unalmas lenne, másrészt pedig előbb-utóbb megkapnám, hogy elfogult vagyok a saját, jól bejáratott kis kütyümmel. Pedig teljesen őszintén azt gondolom, hogy - az összes mini pécés topikot figyelembe véve - az új masinát keresők kb. 95%-ának minden igényét messzemenőkig kielégítené - sőt! A gigabit lan és egy kicsit erősebb GPU jól jönne, no de majd egy Z8500/8700-as CPU-val felvértezett dobozka teljesíti ezeket a kritériumokat és képes lesz a 4K-s anyagok lejátszására is. Ha még natív SATA-csatit is raknak bele, akkor meg már rohanok is megvásárolni!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
interstate76 #171 üzenetére
Az új Wetek dobozok (Play2, Play2S, Hub) gyárilag dual boot-osok lesznek, az Odroid C2-n is megoldható a többféle OS fájdalommentesen. Kodi meg ugye van mindegyikre.
Az olcsó dobozok Androiddal érkeznek, némelyikre már készült OE, link a #2-es hsz.-ben található. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #140 üzenetére
Frissítés: már lehet választani olcsó szállítást is a 30$-os DHL helyett, 15-17$ a 3-4 hetes szállítás.
Így 62$-ra jön ki szállítással együtt a 2G/32G verzió, ac-s wifi-vel. Nem rossz ajánlat ez, kérdés el fogják-e érni a kitűzött célt. -
törölt tag
Tudtok ajánlani vmi normális Amlogicos készüléket, amin jól fut android, kodi, openelec és kapható itthon vagy euwarehouse-ban?
Fontos legyen hozzá megfelelö szoftver támogatotság.
Köszi szépen. -
Arolotifar
őstag
válasz
DoItYourself #167 üzenetére
Én nyertem, nálam 1.82 GB
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #167 üzenetére
Nem tudom, csak meglepodtem.
Nálam kB 120 film, 10 sorozat van a mediatárban, a thumbnails mappa 270mb, az add-ons mappa 50mb. -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #161 üzenetére
Másfél giga? Mit tarolsz a Kodi mappában?
-
interstate76
addikt
válasz
DoItYourself #164 üzenetére
Kösz!
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
interstate76 #163 üzenetére
Második félév, azt írják itt: Amlogic Roadmap.
Az S905-nél is írnak 6.0-s Androidot is, ez jól hangzik. -
interstate76
addikt
S912-esekkel mi a helyzet? Lefújták a piacra dobást vagy csak várni kell rá? Nem olvastam végig a topikot, a kereső találataiból pedig nem igazán derült ki semmi konkrét infó.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Tidzsimon #160 üzenetére
Tegnap néztem, nekem a Kodi 1,25GB helyet foglal, pedig még csak kb. az anyagok felét tallóztam be neki (~1TB SD és HD tartalom).
Senkit nem akarok rábeszélni semmire, mindenki azt vesz, és onnan ahonnan jónak látja, annyiért amennyit megér neki, de tapasztalatom szerint az androidos rendszerek tárhelye hajlamos elfogyni, főleg ha egy-két játék is felugrik rá. A +8GB átlag 20$-os felára húzósnak tűnik, ha összevetjük az sd kártya árakkal, de ezért eMMC-t kapunk (gyorsabb mint az sd) és a 2G/16G dobozokban már jobb wifi chip is van, esetleg más extrák, mint pl. sata csatlakozó a Tronsmart Vega S95 Telos-ban.junkpod: itt találtam egy linket hozzá.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #153 üzenetére
Ez a wetek player szabadon tölthető valahonnan?
-
válasz
DoItYourself #152 üzenetére
Nem lesz rajta [link]
-
robi1979
aktív tag
Ha a Tronsmart Vega Meta mellett döntök ami ugye 2/8gb, akkor a 8gb elég lesz nekem mindenre? Játék, programok stb? Természetesen van memória kártyám. A torrent kliens tud memóriakártyára Írni? A Tronsmart Vega Telos 2/16gb, ez szerintetek jobb megéri? Ez 20 dollár plusszt jelent.
-
DoItYourself
Topikgazda
Ez egy szép hozzászólás a Kodi fórumról az S905-el kapcsolatban. Röviden: dolgoznak rajta, türelem.
-
válasz
DoItYourself #150 üzenetére
Vajon lesz rajta optikai audio kimenet? Ha igen, akkor lehet inkább egy ilyenre neveznék be mint valamilyen kétséges supporttal rendelkező testvérére.
-
DoItYourself
Topikgazda
Új játékos S905-H processzorral 1G/8G kiszerelésben: Wetek Hub. Szoftveresen erős ajánlat: hivatalos Kodi és openelec támogatás, dual-boot, mindenféle licencek.
Extrák: ac-s wifi külső antennával, infra vevő hosszabbító. ~70-90$ áron várható. -
Dikri
tag
válasz
DoItYourself #148 üzenetére
Ez a széria igen, csak 46-os az enyém
-
DoItYourself
Topikgazda
Köszi, ez lenne az pontosan: Panasonic TX-P42G20E ?
-
Dikri
tag
válasz
DoItYourself #146 üzenetére
Megnéztem működik. Panasonic plazma g20-om van.
-
DoItYourself
Topikgazda
-
Dikri
tag
válasz
Beni2360 #142 üzenetére
Ha bekapcsolom az automatikust akkor 60Hz-re áll át. Majd még tesztelem.
Ez a vidon XBMC nem igazán megy nekem
Fogalmam sincs hol lehetne beállítani a hdmi passthrough opciót. Nem találok ilyet. Egyébként regisztráltam a weboldalukon azzal bejelentkeztem a programban, de nekem azt írja ki a programban, hogy 2035-ig érvényes.....
Egyébként meg nekem alapból pro verzió volt fent. -
Beni2360
félisten
Frekvenciaváltás nem működik automatán, pedig 24P jöl jönne. Alapból nálam 1080p-60hz-en üzemel.
Ha a droidban a képernyő beállításoknál az 1080/50 hz és fentebb az automatikust választod akkor sem kapcsol át?
A vidon xbmc a kodi alapja. Ha felmész a honlapjukra és regelsz akkor fél évig ingyenes a támogatás, utána e-mail címet váltasz és újból fél év. A gépen meg a beállításoknál találod a vidon funkciót és ott is be írod az adatokat és ennyi.
Beállítása olyan mint a kidié, talán még több is a lehetőség. -
Dikri
tag
Látom sok kérdés érkezett.
Leszögezném, nem vagyok "hardcore user" ezért lesz sok kérdés amire nem tudok válaszolni, ott vissza fogok kérdezniA gép és a tv hdmi kábellel van összekötve. Így HDMI/SPDIF passthrough nálam nem opció. Ehhez ha jól gondolom komolyabb cuccos kéne.
Frekvenciaváltás nem működik automatán, pedig 24P jöl jönne. Alapból nálam 1080p-60hz-en üzemel.
HDMI CEC az mire való? Erről Fogalmam sincsen.Nálam sata portra egy 2Tb 3,5 Hdd van dugva, ami táp nélkül tökéletesen működik. És volt kábel is hozzá a dobozban.
vidon xbmc soha nem használtam, ugyhogy erről majd inkább én kérdezősködnék
Elvileg a héten megjön a xioami gampad is, így a komolyabb játékokat csak akkor fogom tesztelni.
Egyenlőre egy rapoo 6700 billentyűvel használom, a z és y betű fel volt cserélve, de External-Keyboard-Helperrel megoldódott a gond. -
DoItYourself
Topikgazda
Türelmes embereknek javaslom ezt az indiegogo kampányt: Unuiga S905 with Remix OS. 25-60$ közötti áron lehet egészen jól felszerelt S905 dobozokat kapni két verzióban Remix OS-el (a pluszos jobb vételnek tűnik...). Szállítás májusban.
upd: 30$ a száll. költség, így már nem is annyira érdekes...
A lap alján érdekes videók láthatók a gyártásról és a tervezésről. -
-
DoItYourself
Topikgazda
Üdv. a klubban, mesélj egy kicsit nekünk.
HDMI-CEC működik? Automata felbontás és frekiváltás működik? HDMI/SPDIF passthrough működik mindenféle hangsávval?
Szolgálati közlemény: Tronsmart Vega S95 Telos. Ez egy fullos S905 lejátszó 2G/16G verzióban Samsung memóriával és eMMC-vel, ac-s wifivel, bónuszként sata csatlakozóval. Erős vidon xbmc támogatás, jó support, ~100$ körüli nettó ár.
-
Dikri
tag
Végülis egy s905 chipes gépet vásároltam. Thronsmart Vega S95 Telo.
Hétvégén már meg is érkezett!Egyenlőre nagyon tetszik, ha lenne valakinek kérdése a géppel kapcsolatosan nyugodtan keressen.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #129 üzenetére
Na de 3 különböző szoftverbol kijon a HD hangsáv, csak kodibol nem? Ok, az alap player és a vidon meg akár warez is lehet, de az mxplayert a play aruhazbol telepítettem és az is működik.
Nem tűnik licence gondnak.Na, közben elolvastam a linkelt oldalt is és azt írja, hogy az S905-H azt jelenti, hogy dekódolni tudja a DD és DTS hangsávot, ezáltal lekeverheti akár 2.0 sztereóra is. Ez logikus, hogy ehhez kell licence. De a Passthrough-hoz nem kellhet licence, hiszen olyankor az erősítő végzi a dekódolást (és nekik van licencük erre) a játékos csak átstreameli a hangsávot érintetlenül neki.
-
DoItYourself
Topikgazda
Még egy gondolat a hangkimenet témához: régebben, még a Realtek 1073 idején probléma volt, hogy melyik chipre fizették ki a DD/DTS licenc díját, melyikre nem. Ugyanaz a SoC volt mindegyikben, de amelyikre ki volt fizetve, az más típusjelet, azonosítót kapott, és a szoftverrel se volt gond, a többinél maradt a hekkelés.
Nem lehet, hogy az S905-nél is hasonló probléma van? A DD/DTS az Amlogic oldalán is opcionálisként van megadva a 905-höz. Már többször olvastam a cnx-software-en egy S905-H típusról (pl. ezekben: Xiaomi Mi 3 TV Box, WeTek Play+, Zidoo X5 TV Box), ami ugyanaz mint az S905, csak DD/DTS licenccel. -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #124 üzenetére
Vidon.hdmi beállítást használok.
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #124 üzenetére
Miért kell neked sd-ről bootolható?
-
DoItYourself
Topikgazda
Nekem semmi hang nem volt vidon-nal spdif-en.
Most raktam fel a Kodi 16.1 RC1-et, de továbbra is dropout-os a hang spdif-en.
Tegnap egyébként készült új OE verzió mini MX-re és M18-ra is, pt fix-el. Kipróbálnám ha lenne sd kártyáról bootolható verzió, de azt még nem tudták megoldani. -
junkpod
veterán
Valahogy meg kéne hekkelni a kodi-t, hogy abban is tudjunk audio kimenetet választani és a vidon. hdmi-t választva lenne abban is hd-audio.
Egyelőre beraktam a vidon-t, kodi nyárig csak implementalja az s905 - öst ...
Ami nem megy vidon-ban: vob fájlok, e-ac3 (dd+) de ilyen film nem sok van. -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #120 üzenetére
Kodi forum: már olvastam, sok butaság van ott, kezdenek a kodisok a wazesekre hasonlítani, ok, hogy ingyen van de azért ne ők diktáljanak már a világnak.
Vidon GPL sertes: nem az xbmc adják pénzért, hanem a plusz fícsört: HD audio, BD menü. -
DoItYourself
Topikgazda
Találtam két S905 topikot a Kodi fórumon is:
Beelink Mini MX Amlogic S905
Budget AML S905 Boxes Shootout!
Mit gondoltok, lesz ebből rendes S905 támogatás?A vidon témához: ha jól értem a vidon-osok megsértették a GPL-t a saját verziójukkal, ráadásul még pénzt is szednek érte.
-
envagyok
veterán
Mindegyik amlogic platformon tudja a speckó VidOn xbmc a hd hang kimenetet. Kell hozzá egy email cím, és már megy is 6 hónapos trial.
-
DoItYourself
Topikgazda
-
robi1979
aktív tag
ok, de ez melyik készülék és honnan -nem szeretnék klónba bele futni- mert a Tronsmart Vega Meta-nak nincs magyar topikja, pedig nagyon tetszik. Olyat meg nem akarok agyon amihez nincs magyar "support". A Tronsmart telosnak meg van SATA csatlakozója is, ennek mi hasznát tudnám venni? Erre csak 3,5"os vinyók mennek föl vagy a 2,5"osok is?
-
robi1979
aktív tag
válasz
robi1979 #111 üzenetére
Ugyanebben a tesztben a Tronsmart Vega Meta-nál Ír egy ilyet is:
"I have only tried a few local video files, up to 3840x2160, so far, they have played and sounded well, further experience needed. Created an account at VidOn.me. Logging in to VidOn XBMC enables VidOn XBMC Pro. Pro offers some features such as Dolby TrueHD and others. Using VidOn XBMC Pro to play some local Dolby Digital, Dolby TrueHD and dts-HD Master, test videos, I noticed no issues. My AVR, an Onkyo HT-R391, was used for testing these formats, pictures of the display are in the first post. I still need to evaluate the online streaming side of VidOn XBMC."
-
robi1979
aktív tag
No akkor vissza térve az előző kérdésemre: szerintetek a Tronsmart Vega Meta-n a TrueHD megy alapból vagy ezzel is mókolni meg romolni kell? Ebben a rivjúban [link] azt Írja hogy out of the box megy, pedig ez is Amlogic s905, le is fotózta erősÍtőre kötve........???????
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #108 üzenetére
na ez mind szép és jó lenne de nem jutok el a mentésig mert semmire nem hajlandó írni avval az üzivel, hogy nem írható a pen, vagy akármi. Valamit kellene telepíteni de nem tudom már mit. gy kis segítség jól jönne.
-
Beni2360
félisten
Ez jó kérdés.
Hol tudom megnézni?
A TV LB671V csak 24 mutat de kevesebbet nem még RPi2+ OE alatt sem.
A KODI lejátszása közben az "O" betű megnyomására elő jövő sorokban kellene lennie?
--------------------------------------
Ha eltávolítom akkor a 16 feltétele után eltűnnek a gyártó által kapott különböző tv lehetőségek? -
Beni2360
félisten
Üdv mindenkinek a klubban.
Látom mindenki küzd valamivel. Nekem egy K1 Plus gépem van de eddig senki nem írt ilyen lejátszóról de remélem azért valakinél található és nem leszek egyedül.
Nekem is felugrik a hangsáv film nézés közben és ráadásul dupla példányba.
1x a kodi + 1x a droid hangsáv kijelző. 104' film alatt vagy 4x jött elő.
Van egy RPi2+b és ez a kettő közt ugrálgatok melyik a jobb.
A K1 kényelem szempontjából jobb de a másik képe egy picit jobb.
A RPi váltja a frekiket a K1 nem. Ezt muszáj direkt 24 állítani. Ebben benne vannak a kódok, mindent lejátszik. Ha rá tudnám venni az automatikus freki váltásra ennél maradnák, de olvastam, kinti oldalról, hogy nem megy nekik sem. Hiába állítom be a droidban az 1080p/50 és az automatikus váltás marad az 50-en. Bosszantó habár semmi hátrányát nem veszem észre.
Még valamit, ugyan az a KODI van mindkettő gépen és mégis más a beállítási menüje. A K1-ben nincs minden meg mint az OE alatt levő KODI-ban.Valaki tudja a választ.
Én még feltettem a KODI mellé a videon XBMC és van olyan film ami a kodiban nem indul vagy akadozik azt a videon simám lejátssza.
És még valami a KODI nem engedi magát frissíteni, nem tudok magasabb számút rá telepíteni sem. -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #97 üzenetére
Aha, nem szabványos, mégis az alap playeren kívül az mx playernek mégis sikerült lejatszania a videókat...
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #97 üzenetére
Most végig futtattam a fájlokat mxplayerbol is, a trükk a hw+ mellett a hw bekapcsolasakor és akkor jön a hang.
Ami mindig tuti ok: dts, dd, dd+, dd-trueHD. Dts-hdma esetén az erositom csak dts logót ír ki de rendesen szól, azt nem tudom, hogy esetleg mást kellene még kiírnia mert ahogy nézegetem a sávok adatait a dts és DTS hdma szvsz csak savszelben különbözik.
Ja és ezt most HDMI pass-through teszt volt, majd kiprobalom a pcm pass-through - t is. -
DoItYourself
Topikgazda
Ugyanerre jutottam én is, hogy a Kodi miatt nem jó még a passthrough.
Tegnap leszedtem a 17-es alfa Kodit, és felraktam egy pt tesztverziót a Kodiból, ezzel már jó lett az 5.1-es AC3. A DTS és a 2.0-as AC3 továbbra is kihagyós maradt.
Ezt be is írtam a topikba, erre kaptam egy választ az egyik fejlesztőtől, miszerint az Amlogic nem szabványos rendszert használ a passthrough-ra. Úgy tűnik annál bonyolultabb ez az egész, mint hogy kijelentsük, a Kodiban van a hiba, pedig eddig én is így gondoltam. -
junkpod
veterán
Na, jó híreim vannak: a Beelink MX64 105L1 firmware Androidból is képes a Dolby True Hd és hasonló HD hangsávok HDMI átengedésére erősítő felé.
A saját lejátszójával teszteltem, ott tökéletesen működik: az erősítő szerint is TrueHd és a csatornák is a helyükön szólnak. És nincs drop-out sem a hangban!
Tehát a KODI az ami nem tudja még kezelni az S905-öt. )hiába mutogatnak az ázsiai gyártók hibás fw-jeire...)Így már az OE sem annyira sürgős, megvárom a KODI frissítést, azért az Android sokkal több szolgáltatást ad mint egy csupasz OE.
Esetleg abban tudnátok segíteni, hogyan kell NAS SMB megosztását becsatolni (ennek a gyártónak nincs közvetlen SMB támogatása)
Részletes tesztet is fogok majd közölni.
-
envagyok
veterán
válasz
DoItYourself #91 üzenetére
A chrome tud fordítani
-
DoItYourself
Topikgazda
Az amlinux M18 topikjában van két baidu-s link mx64_105L1 fw-hez (update/full), de nem tudtam letölteni, csak a kínai betűkig jutottam.
-
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #89 üzenetére
aha, köszi. Szóval az MX64-hez az M18-as OE lesz a jó és nem a MiniMX verzió?
Illetve kíváncsi lennék a gyári firmware-ben van-e különbség, hsizen a számozás szerint (105L1) ugyan az.
CNX-en írták, hogy simán megy az openelec <> android ROMolás:
Use Openelec file (http://amlinuxmedia.com/downloads/alex/OpenELEC-MiniMX.arm64-7.0-devel-20160109002102-r21816-g767dc42.zip) to update via recovery sdcard.
When done, use 103L1 zip to flash via recovery from sdcard.
Then update to 104L1 online.
It work for me.I installed the latest build of OpenELEC and the recovery menu works fine. I was able to go from 103L1 -> 104L1 -> OpenELEC 20160109 -> 103L1. Now that I verified I can switch back and forth I will go back to OE.
Kérdés csak, hogy az MX64-re jó-e a Mini-re való FW, avagy valahonnan elérhető-e az MX64 105L1 FW sdcard update formában? Mert akkor nagyon könnyű lenne kipróbálni.
-
DoItYourself
Topikgazda
Majd azért fusd át a topikot, ha lesz időd.
A mini MX-ben másfajta wifi chip van, és a távirányítója is különbözik.
Az MX64 legközelebbi rokona a Beelink M18, erre viszont már csináltak szorgos kezek OE-t a mini MX verzióból (link fentebb).
Eléggé kiforratlan még a OE az S905-re, ahogy olvasgatom az amlinux fórumát.Az android viszont szépen hasít rajta, perpill. csak a Kodi passthrough problémán akadtam fel. Meglehetősen használható a cucc a dobozból kivéve.
-
junkpod
veterán
Úgy látszik a CNX tesztes commentekben van aktív élet és a fejlesztők is ott leselkednek:
Mini Mx Firmware 103L1:
USB image package:http://pan.baidu.com/s/1kTroe5h password:wd1g
USB Flash Tool:http://pan.baidu.com/s/1o65Zrqa password:jw5v
SD image:http://pan.baidu.com/s/1c0ukerQ password:yt2a
For the wifi performance, we have optimized it in the mass production batch..
Other bugs,we’ll fix them step by step by OTA.Bízom benne, hogy jobb supportja lesz mint a jobblétre szenderült Xtreamer dobozomnak
-
junkpod
veterán
Sziasztok!
Akkor ezt a topikot is berakom a kedvencek közé és beszúrom ide is a KODI topikba írt rövid beszámolómat.
Beelink MX64 a drágaszágSzóval működik rendesen, gyors is eléggé, H265-öt is viszi, de azért még vannak benne kihívások:
- KODI 16.0 még nem rendelkezik S905 direkt támogatással, így nem tudja kihasználni a SOC adta lehetőségeket: továbbra sincs HD hang kimenet például.
- openelec-et már találtam MX mini-re, talán erre is jó lehet (?) majd körbejárom a témát
- MX playert egyelőre még nem tudtam rávenni, hogy hangot is kiadjon magából, de ma olvastam, hogy talán a HW+ -ról vissza kell kapcsolni HW -ra a gyorsítást, illetve van valahol egy kapcsoló a passthrougra is, mejd rákeresek
- legjobban zavaró dolog az, hogy KOD lejátszás közben a hang viszonylag rövid időközönként egy tizedmásodpercre elhallgat/megtorpan. Valahol olvastam, hogy S905-ös probléma a Dolby Digital sound dropout, majd még megnézem, hogy ez valóban csak egy hangformátumot jelent-e vagy mindent? Mondjuk mp3 zenehallgatáskor nem észleltem ilyet.
Pozitívum, hogy kapott frissítést is OTA-n keresztül a box, amiben tényleg történtek javítások a dbozos verzióhoz képest. Ahogy olvasgatom viszonylag új a SOC és a szoftvereknek még nem volt idejük utolérni magukat. Bízom benne, hogy mind KODI, mind Openelec és FW fronton gyors fejlődés várható.
Itt egy elég részletes teszt, ezeket én is ki akarom próbálni a 105L1-es FW-vel. MX mini reviewKODI-ba az elmúlt 2 évben eléggé beástam magamat, így remélem értem, ez alapján egyelőre még várnunk kell egy jól működő KODI-ra, mert még nincs támogatva a SOC.
OpenElec-et nagyon szeretném ha SD-ről bootolva, az eredeti ROM felülírása nélkül is menne. Most még OE-t csak MX mini-re láttam, de az az érzésem, hogy a Mini és a 64 között talán csak a RAM a különbség? -
DoItYourself
Topikgazda
Már vagy 2 hete nyomkodom a gombokat az M18-on, de még nem jöttem rá, hogy a főképernyőről elérhető Amlogic setting app Sound/Digital sounds: Auto detection, PCM, HDMI, SPDIF beállítása mire jó? Úgy tűnik, hogy a Kodi csak a saját beállításait veszi figyelembe hangkimenet ügyben, ezzel nem foglalkozik.
Azt olvastam, hogy a 17-es Kodiban átdolgozzák a hangkimenetet, úgyhogy tegnap fel is raktam belőle egy alfa verziót tesztelésre.
Tapasztalatok: a felület sokkal lassabban reagál, mint a 16-os (alfa, érthető).
HDMI-n semmilyen hang nem jött ki rajta, akárhogy állítottam, akármit.
S/PDIF-en jó volt az AC3, a DTS néma maradt. PCM (mp3) csak akkor szólalt meg ha a Kodiban engedélyeztem ezt: Enabled Dolby Digital transcoding - ekkor viszont az erősítő 5.1-es AC3-at kapott. -
DoItYourself
Topikgazda
Új openelec jött ki a mini MX-re, letölthető innen. Van aki android helyett ezt használja?
-
DoItYourself
Topikgazda
Kíváncsi vagyok mit fognak kihozni belőle a koreaiak, lesz-e ebből is olyan ajánlott médialejátszó vas, mint a málnából. Az S905 videós képességekből jobban áll, mint a málna, az Amlogic pedig kipakolta a forráskódot a netre. Ebből még akármi is lehet.
Egyébként 40$-ért komplett S905 lejátszót kapsz táppal, házzal, távirányítóval, HDMI kábellel. Az olcsó árnak persze van kompromisszuma: az 1G/8G lejátszóknál figyelni kell, mert némelyiken nincs BT, csak 100-as a háló, gyengébb a wifi chip is, nincs külső antenna. A 2G/16G-s lejátszók egy fokkal már jobbak ilyen szempontból. A kezdetleges support viszont mindkettőre igaz, ebben az ODROID sokkal jobb. -
lacko6
senior tag
válasz
DoItYourself #81 üzenetére
Igy 40$ jol mutat, de a vege 30000ft minimum.
( lap tap haz posta afa) -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #76 üzenetére
Kipróbáltam a gyárilag telepített filmlejátszó appot (MoviePlayer névre hallgat), és teljesen jó az S/PDIF passthrough, nincs kihagyás - DTS-el és AC3-al teszteltem.
A hiba tehát a Kodiban van. -
DoItYourself
Topikgazda
Barkácsoló kedvűek ma biztos örülnek: 40$-ért rendelhető az ODROID-C2, ami egy bankkártya méretű gép S905 procival, 2GB RAM-al, alapból tárhely nélkül, de van rajta eMMC és microSD slot. További infók itt, egy kis málnaPC összehasonlítással együtt.
Fw ügyben erős ajánlat, a koreaiak komolyan veszik a támogatást. -
DoItYourself
Topikgazda
RK lejátszókat nem ismerem, itt egy topik, ha ez segít. A 805-ös topikban volt róla szó, kb. január elejétől keresd vissza.
robi1979: MXIII ügyben szintén a 805-ös topikot ajánlom, ott több embernek van olyan lejátszója.
S905 OE ügyben a Freaktab fórumon érdemes szétnézni. -
robi1979
aktív tag
Erről valakinek véleménye, tapasztalata:
[link]
Tronsmart Vega S95 meta, 80 dollár, OTA, BDISO, állítólag real 4k és 3D - ez tényleg igaz? - és s905. Vagy inkább Tronsmartból egy MXIII plus? Ez ugye ugyan az mint az mxIII g? Az MXIII G melyik gyártó? Ezekre mindre van openelec? RK chippek nagyon gagyik médiázásra?
Boccs a sok kérdésért, de nem szeretnék mellé nyúlni.
-
Dikri
tag
Segítsetek, hogy mi a különbség a a Beelink r68 és i68 között.
Mivel árban duplája az r68, de másban nem igazán látok különbséget.
Ami érdekes, hogy az r68-ra 100Mbit lan-t ír, de a gyártó szerint 1000Mbites....http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_232100.html
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_211700.htmlEgyébként érdemes 8 processzoros gépben gondolkodni vagy bőven elég a M18?
-
juhéj
csendes tag
válasz
DoItYourself #76 üzenetére
Igen , bekapcsoltam. Direkt figyeltem is, de nem hagy ki.
-
juhéj
csendes tag
válasz
DoItYourself #70 üzenetére
Csak egy Samsung házimozim van, de ott jól működik, nem akad a hang.
Hdmi-n és és spdif-en sincs gondja. -
djherby
tag
válasz
DoItYourself #73 üzenetére
Akkor OK! Köszi a választ! Akkor valószínűleg ilyen lesz.
-
juhéj
csendes tag
válasz
DoItYourself #70 üzenetére
Köszi.
Addig még nem jutottam, de ha lesz időm szerintem megnézem. -
djherby
tag
Sziasztok!
Ha egy box-nak hdmi 2.0 a kimenete, azt fogom tudni használni nem 2.0-ás eszközökkel? Gondolok itt erősítőre, tv-re. Kell esetleg másik kábel?
-
juhéj
csendes tag
válasz
DoItYourself #57 üzenetére
Én is tulajdonosa lettem egy Beelink M18-as kütyünek.
Nálam Samsung tv-vel valóban működik a HDMI CEC.
A hangerő csúszkás dolgot eddig 1x vettem észre, tehát tényleg létezik, hogy megjelenik magától.
A feliratot a Kodi probléma nélkül megjeleníti, ha a film mellett van. -
xsipi78
tag
válasz
DoItYourself #67 üzenetére
Köszönöm az infót. Leformáztam fat32-re és működik rendesen.
-
DoItYourself
Topikgazda
Azt írják a Mini MX tesztjében a Storage résznél, hogy az Amlogic SDK-ban van egy hiba, ami okozhat problémát (“10 MB free space bug”) a csatlakoztatott külső tárhelyek kezelésénél, lásd az ott lévő táblázat. Ezt az újabb fw-ekben javítják, pl. a mini MX 105L1 changelog-jában meg is van említve (16. pont).
-
DoItYourself
Topikgazda
A csehek is készülnek egy 905-ös lejátszóval: EVOLVEO ANDROID BOX Q5 4K. 2G/8G, külső wifi antenna, a többi a szokásos.
Azt írják az oldalukon, hogy "Gigabyte hálózati kártya a számítógépes hálózati csatlakozáshoz" -
DoItYourself
Topikgazda
Befutott a gearbest-re a Videostrong K1 Plus S2 T2 dual tuneres verziója is 76$-os áron. Ritka darab, 1G/8G felszereléssel. Kérdés, hogy írnak-e rá olyan fw-t amitől nem egy bughalmaz lesz az egész.
-
adi1234
tag
válasz
Arolotifar #63 üzenetére
Köszönöm az építő jellegű kritikát ! Elgondolkoztató !
Megpróbálok jobban utána járni ,addig is ha valaki venne ilyet akkor várok egy beszámolót róla !
Köszi !
-
Arolotifar
őstag
Gearbest-en vagy Geekbuying-on kaphatsz eredetit, a többi oldalon általában klón van. Több ember is belefutott abba a hibába, hogy az árat nézte és nem hallgatott a jó szóra... A kolléga és én is csak javasolni tudjuk, hogy hagyd ki ezt a nagyszerű ajánlatot, de a döntés a tiéd. Ráadásul Androidnál az 1GB RAM elég kevés...
-
adi1234
tag
válasz
Arolotifar #61 üzenetére
Természetesen az volt az első amit megnéztem de nincs találat !
S905 -re is egy alis van csak az sem e-bay -es .
Szeretnék venni egyet ezért kérdezem ráadásul ez egy frissebb termék mert csak mostanában került ki az e-bayre . Ahogy én láttam !
-
adi1234
tag
válasz
DoItYourself #59 üzenetére
Hol hallottad ?
-
adi1234
tag
-
DoItYourself
Topikgazda
Meg tudom erősíteni azt, amit már több helyen leírtak az S905-ös lejátszók tesztjénél, miszerint nem működik a HDMI CEC. Hiába nyomogattam a tévén a Viera Link gombot, a menüjében engedélyeztem, stb. csak annyit írt ki a tévé: "Ez a funkció nem elérhető". Ha a lejátszóban próbálom bekapcsolni, akkor ezt írja ki: “This remote device does not support CEC”.
A cnx-software Mini MX tesztjének hozzászólásainál azt írják LG és Samu tévékkel megy. Szó van még valami ötjegyű kódról, amit valahova be kellene írni, de ötletem sincs, hogy hova. -
Arolotifar
őstag
válasz
DoItYourself #55 üzenetére
Nálam szerveren vannak a filmek, sorozatok. Főleg angol nyelvű HD anyagok, mellettük van a magyar felirat, mégsem tölti be automatikusan
A hangerőcsúszka a Jarvis betánál is megvolt, egyszer szinte nullára vette le a hangerőt
A képpel nálam nincs ilyen gond
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Arolotifar #52 üzenetére
Kipróbáltam a vidon-t, semmi hang nem jött ki az spdif-en. Felraktam az új Kodit (16 Jarvis, nem béta), de semmi javulás, úgyhogy kikapcsoltam a passthrough-t. HDMI-n egyébként van hang passthrough-nál, de a hang mellett egy sípoló modemhang is hallatszik.
A képnél volt olyan, ami elsőre fel se tűnt, hogy magától belezoom-olt, de nem a kép közepébe, ilyet se láttam még. Mintha 1920-ra rendelrelt volna, de csak 1280-at jelenített volna meg a bal felső saroktól. Lehet, hogy ennek van valami köze ahhoz, hogy néha eldobja a beállított 1920p felbontást és beáll 720p-re.
Hopp még egy bug: a hangerőcsúszka felül néha magától megjelenik.
Felirat: kezdő vagyok még a Kodi-ban, de úgy tűnik, ha van a film mellett, akkor megjeleníti magától, feltéve, ha idegen nyelvű a film. Ehhez persze a beállításokban magyarra állítottam a kedvelt hangsáv és a felirat nyelvet is.xsipi78: egy FAT32-re formázott pendrive-ot és egy microSD kártyát próbáltam, mindkettőt látta a rendszer, tudtam róluk lejátszani.
-
xsipi78
tag
Kipróbáltam ntfs és fat32 formázással is.
-
xsipi78
tag
válasz
DoItYourself #51 üzenetére
Igen jó. Pc látja és az s805-ös box is.
-
Arolotifar
őstag
válasz
DoItYourself #51 üzenetére
Nálam egyből a TV-be megy a hang HDMI-n, szóval erről tudok nyilatkozni
A képpel voltak apróbb gondok. Próbaképpen feltettem a VidOn XBMC-t, lekopogom, hogy jelenleg majdnem minden ok. Csak az idegesít, hogy a felirat nem jelenik meg automatikusan, mindig be kell kapcsolni...
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Arolotifar #50 üzenetére
Szerintem ugyanaz, csak más a doboza. Most frissítettem a fw-t 105L1-re, de a hang spdif-en továbbra se folyamatos. Leszedtem a béta kodit, ráraktam a stabil 15.2-t, de semmi változás. Neked is ilyen?
xsipi78: jó az a pendrive? PC-n működik rendesen?
-
Arolotifar
őstag
válasz
DoItYourself #48 üzenetére
A doboza olyan, mint az MX64-é
A kütyü is úgy néz ki, mint a enyém, a külső wifi antennát leszámítva
-
xsipi78
tag
Sziasztok. Nekem egy mxq pro quick play s905 boxom van. Elég láma vagyok hozzá. Mit kell csináljak vele, hogy lássa és kezelje a rádugott pendrive-ot? Tettem rá total commandert de az is csak ilyen-olyan pluginokkal látja vagy éppen nem. Rootolt a készülékem.
-
DoItYourself
Topikgazda
Meghozta a postás a 'Beelink' M18 dobozomat, ami az előre kalkuláltnál kevesebbe került. Azért tettem idézőjelbe, mert a dobozon csak M18 felirat van, Beelink nincs, csak egy kis ráragasztott cetlin. A cég honlapján se találtam, ha egyáltalán jó helyen kerestem.
Kibontva feltűnik, hogy mennyi anyagot megspóroltak egy régebbi játékoshoz képest: kb. 2 cd tok méretű a lejátszó, kicsi a távirányító is. A kábelek is rövidek, a táp és a hdmi is csak 1 méteres, némi fejvakarás után tudtam csak elhelyezni a polcon. Az alu ház szépen néz ki, érdes felületkezelése van. Szellőzőlyuk nincs rajta egy sem, három óra után kézmeleg volt. Állítólag a hátoldalán van reset, de én ezt nem találtam meg.
Egy Pana TH-42PX8E (XGA) plazmára kötöttem, az S/PDIF-et egy Yamaha RXV-357 erősítőre, a NAS-hoz és az internethez gigás kábeles hálón keresztül kapcsolódik.
Első indításkor felkínált egy frissítési lehetőséget, de elnyomtam. A rendszer sebessége nagyon jó, pattog minden. MX64-nek nevezi magát, 104L fw van rajta, Kodi 16 beta 3-al.
Első blikkre a képminőséggel nincs gond, a hang viszont nem az igazi: ha passthrough-ra állítom, akkor kb. 10 másodpercenként szakadozik, kihagy egy fél másodpercre. A hangnál azt se tudtam beállítani, hogy egyszerre legyen jel a digitális kimeneten, és a hdmi-n is - este már nem szoktam az erősítőt bekapcsolni.
A képkimenetet 1080p60hz-re állítottam, de a Kodi 720p-t ír a rendszer infóban.
A tévé viszont 1080p-t ír ki, ahogy váltogatom a bemeneteket rajta.
-
Csicsóka
őstag
válasz
guesswho620 #46 üzenetére
Szuper, ha ennyit tud, az nekem már elég! Köszi az infót.
-
guesswho620
csendes tag
igen, simán, rootolt androiddal, és app2sd-vel Flud simán írja a külső vinyót. Ami érdekes, hogy a 4 usb aljazatból egyszere mindig csak kettő tud tárhelyet kezelni, függetlenül, hogy mit dugsz rá, aktív/passzív vinyó, pendrive, akármi, mindig csak kettőt látok egyszerre. Természetesen az aljzatok működnek, oda van bedugva egér+bill.
-
DoItYourself
Topikgazda
Az előző lejátszómat is ez a cég gyártotta, így jár nekik egy link ide: Sumvision Cyclone X4+ (S905, 1G/8G).
-
Csicsóka
őstag
válasz
guesswho620 #43 üzenetére
Ha jól értem, akkor a 2.5 colos usb HDD meghajtása nem gond neki. Tud rá torrentezni is? Ha elkészül az openelec megoldódik minden problémánk. Személy szerint, a linux nekem jobban fekszik mint a droid. Régóta foglalkozom már vele.
-
guesswho620
csendes tag
szia, nekem is mxq pro-m van, egy aktív tápos hdd, és egy táp nélküli hdd lóg rajta, gond nélkül. Mindkettő elmegy aludni, így simán bekapcsolva tartom.
Kodira tökéletes az 1 giga, torrentezni is sima ügy, ha mellette nem akarsz mást csinálni. Kodi mellett már lelövi ram-ból a torrentet, nem fut.
Nagyon keresek rá én is valami slankított rom-ot, de még nem mertem belevágni egyik be sem
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #41 üzenetére
Köszi az infót!
Egy 2/8G változat valszeg jobb lesz nekem, pláne addig, míg nem lesz OpenElec.
A rootolás tényleg pofon 1szerű akár WiFi adb, akár SD kártyás módszerrel. -
DoItYourself
Topikgazda
Ha csak pár torrentet futtatsz, biztos elég az 1GB, de mivel android az OS, előbb-utóbb kerül rá még ez+az, és akkor be fog lassulni. Opelelec alatt valószínű elég lesz az 1GB is. Legalábbis ezt olvasom mindenütt, mert nekem még nem jött meg a dobozom, így csak az elméleti tudást osztom itt bőséggel.
Az árkülönbség ~15€: 40 €-tól indulnak az 1G/8G dobozok, 55-től a 2G/8G, és 60-tól a 2G/16G-vel szereltek.
A rootoláshoz a Freaktab fórum S905 szekciójában nézz szét.
A Minix U1 rootolása elméletileg mindegyik S905-höz jó. -
Csicsóka
őstag
MXQ-Pro-t nézegetem. Elég soványka ez a 10W-os táp.
Képesek ezek a kis dobozok a rádugott 2.5 colos USB HDD-t ellátni elegendő árammal, vagy külső táp, aktív hub, stb. kell?
Nem volt még a kezem alatt ilyen cucc, Debian 8 alapú HTPC-t használok. -
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #16 üzenetére
Az általad említett amlinuxmedia fórumon található javított android 5.1.1, és apk-ból telepíthető kodi erre a vasra. Azt írják, jól megy, jobb mint az eredeti. Már csak az openelec kellene, akkor beruháznék én is egy ilyen kis masinára. Openelec alatt nem lenne probléma a transmission daemon, és a samba server.
Szerinted a droiddal, néhány torrentet képes lenne kezelni a transmission, és a letöltött állományokat smb-n kiszolgálni?
Elég lehet ehhez az 1G RAM?
A rootolást hogy lehet megoldani, mert a smb server-t a droid nem engedi futni a használt port miatt csak rootolt rendszeren? -
Milka 78
nagyúr
válasz
guesswho620 #37 üzenetére
Köszönöm!Ja a flud simán ír külső sd-re,egyenlőre az is elég.Még elszórakozok vele kicsit
-
guesswho620
csendes tag
Szia, root accessel, 5.1 lollipoppon Flud gond nélkül ment nekem torrentet USB vinyóra. Rémlik, hogy esetleg valamit még kellett állítgatni az App2SD applikációval (hogy android engedje a direkt mentést külső merevlemezre), de nem vagoyk benne 100%-ig biztos, hogy kellett hozzá. De egy kis hegesztés után menni fog, tuti, nekem is sikerült..
-
Arolotifar
őstag
válasz
DoItYourself #35 üzenetére
Köszi
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Arolotifar #34 üzenetére
Több helyről is azt lehet olvasni, hogy az MX64 és az M18 csak az eMMC méretében különbözik, és más a dobozuk. Ha megnézed a nyákokat (1. hsz.), mindkettőre ugyanaz van írva (MX64_V2), én nem látok különbséget a kettő között. Ez ugye azt jelentheti, hogy ugyanaz a fw jó lesz mindkettőre. Majd kíváncsi vagyok Lifeforce mit mond.
-
Arolotifar
őstag
válasz
DoItYourself #33 üzenetére
Jó lenne, ha már MX64-re is készülne valami...
-
DoItYourself
Topikgazda
Bíztató, hogy már van a Beelink M18-ra is letölthető openELEC firmware, amit a miniMX verzióból raktak össze: amlinuxmedia fórum (regisztrálni kell az oldalon).
Milka 78: passz. -
Milka 78
nagyúr
Tudtok olyan torrent app-ot ami hajlandó külső meghajtóra írni?MX64-re kéne.
-
Debilon
addikt
válasz
Arolotifar #30 üzenetére
köszi!
-
Debilon
addikt
válasz
DoItYourself #26 üzenetére
magyarországon, hol lehet ezeket a cuccokat kapni?
-
DoItYourself
Topikgazda
Állítólag a Beelink MX64 és az M18 azonos fw-t használ, itt egy letölthető MX64_104L1.img
Még mindig nem jött meg az M18-am, kezdek türelmetlenkedni -
DoItYourself
Topikgazda
-
Debilon
addikt
válasz
DoItYourself #24 üzenetére
igazából csak a torrent lenne érdekes a videózás mellett, mehetne 7/24-ben (gondolom) kis fogyasztással
a 2Gb-osok közül van valami javaslat?
pl: Beelink MX64
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
guesswho620 #21 üzenetére
No para, arra is hallgatok :Đ.
Ha a mega.x-s linkekre kattintasz, akkor ott vmi kulcsot kér a letöltéshez. -
Debilon
addikt
én is nézegetem az ilyen kis dobozokat, gearbest-en még tart az akció.. de valahogy nem merek belevágni
igazából a videozáson kívül szeretném használni, esetleg torrent kliens futtatása+külső vinyó.. ezeken megoldható az ilyesmi?
-
guesswho620
csendes tag
válasz
DoItYourself #19 üzenetére
DIY (ha nem sértődsz meg a rövidítésen..), van tipped hogy ez decrypt key mi a csuda lehet?
Idézem: Can u give me a decryption key? I can't download anything
aztán valaki belinkelte geekbuying.com oldalát erre válaszként...
-
guesswho620
csendes tag
válasz
DoItYourself #19 üzenetére
szuper vagy, köszi mindent, igen, nekem a quickplay verzió van, meg is kuksolom mit mondanak
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
guesswho620 #15 üzenetére
Jó lesz figyelni, mert azt írják kétféle MXQ Pro létezik, különböző fw-ekkel.
MXQ Pro "4K"
MXQ Pro "Quick Play" -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Pedig egyszer el kell kezdeni
, mert potyognak az új fw-ek a gépedhez.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Szerintem ne kapkodj, tényleg új a cucc, de már beindult a barkácsolás, openelec-et is elkezdtek faragni hozzá az amlinuxmedia fórumán.
A Freaktab-on is érdemes figyelni a topikját, amit fentebb linkeltem, bár most épp karbantartanak.
A jelenlegi fw mentése jó kérdés, még nekem se világos teljesen, hogy megy ez, de azt hiszem a twrp.me oldalt érdemes olvasgatni ebben az ügyben, ill. a megfelelő fórumot ehhez a freaktab-on. -
guesswho620
csendes tag
válasz
DoItYourself #14 üzenetére
nagyon köszönöm, megnézem, utánaolvasok róluk, de még fosok felpakolni
-
DoItYourself
Topikgazda
Nem is olyan 'mini' teszt az Acemax G9C lejátszóról.
guesswho620: itt egy január 20.-i fw az MXQ Pro-hoz.
-
Tidzsimon
őstag
válasz
DoItYourself #8 üzenetére
Android alatt. '' Az ART a Dalvik Java-motort váltja le, a JIT fordítás helyett telepítéskor fordul le a mobilos alkalmazás.''
Android 4.4 alatt is bekapcsolható, 5.0-tól Art van, ami eléggé tudja növelni az appok méretét, viszont (elvileg) gyorsabb.Majd várom a tapasztalatokat, pár hónapon belül igény lesz egy ilyen cuccra, csak még a kategóriát nem döntöttem el.
-
guesswho620
csendes tag
válasz
DoItYourself #10 üzenetére
Nagyon köszi, megnézem ezeket. A mostani romot le tudom úgy menteni, hogy vissza pakolható legyen? És bele tudok úgy nézni, hogy ki vegyek belőle fontosabb dolgokat, hogy egy másik romba alkalom adtán beletegyem?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
guesswho620 #9 üzenetére
Elég új SoC ez az S905, túl sok tapasztalat nincs még a lejátszókkal. A Freaktab fórumot érdemes olvasgatni, úgy látom >>ez<< a topikja a lejátszódnak.
Firmware-t csak saját felelősségre égess be, mert könnyű téglásítani az eszközt, ahogy olvasgatok. Több embernek az OTA frissítéstől bootlop-ba került a gépe, igaz azok Beelink S905 lejátszók voltak.
A chinagadgetsreviews-on van két fw is a gépedhez, de mindkettőről azt írják, hogy téglásít, inkább be se linkelem.
EM95 - ez nagyon hasonlít a te MXQ Pro lejátszódhoz. -
guesswho620
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék egy kis szakértő segítséget kérni tőletek. Megérkezett hozzám ez a box: S905-ös klón 1 gig RAM-mal.
A gondom az, hogy bár nagyon szépen működik ahogy kivettem a dobozból, de nagyon lassúnak érzem, azon is túl, hogy csak 1 giga ram van benne. Félek, hogy a firmware-rel van a gond. Facebook-ot nem tudom telepíteni, fél óra telepítés után elszáll, Chrome valami olyan elkúrt lassú, hogy félelmetes, egy sima angry birds is nehezen indul, és általában elszáll, játék közben visszadob a launcherbe, szóval nem túl felhasználóbarát, na. Ezen szeretnék egy kicsit javítani, ha lehetséges.
Régen droidos voltam, túl vagyok egy-két firm cserén, de most kicsit óvatosan merülnék ismét a habok alá, kérlek lássatok el tanácsokkal, olvasnivalókkal. Kérdéseim:
- mennyire tudom lecserélni a firmware-t, mennyire vannak ezek hardverhez kötve. Minél gyáribb lollipoppot szeretnék, amibe esetleg belepakolnám azokat a dolgokat, amik elengedhetetlenek a box helyes használatához (pl távirányító, stb)
- mennyire bonyolult saját rom-ot főzni manapság, tudtok-e nekem jó guide-okat mutatni
- mennyire lehet kinyerni a most a box-on lévő ROM-ből azokat az elemeket, amik elengedhetetlenek a helyes működéshez (pl processzor specifikus dolgok, távirányító cuccai, stb)
- le tudom-e úgy menteni a jelenlegi rom-ot róla, hogy ha téglásítanám esetleg, vagy csak szimplán nem tetszenek az új rom, akkor egy-az-egybe vissza tudja térni a jelenlegi eredeti állapothozNagyjából ennyi elsőre, aztán menet közben biztos lesz még pár kérdésem.
Előre is köszi mindenkinek/bárkinek a segítséget.
Üdv
-
Tidzsimon
őstag
Gondolom, ezeknél nem csak a belső memóriába lehet telepíteni? 8 giga nagyon kevés lehet, főleg ART-tal.
-
DoItYourself
Topikgazda
Szintetikus tesztek:
Amlogic S812 vs S905
Amlogic S905 vs Rockchip RK3368
Az S912 papíron jóval erősebb lesz ezeknél 3D-ben, de mivel még nincs piacon, ezért nem sok tesztet lehet látni a neten. -
DoItYourself
Topikgazda
Szintén igényesebb darabnak tűnik a Zidoo X5 is az egyedi távirányítóval, bár csak 1G/8G-vel szerelt, és a LAN is csak 100-as rajta. Szétkapva így néz ki.
-
DoItYourself
Topikgazda
Fullos darab lesz még a Wetek Play+ gépe is, ha majd kapni lehet: hivatalos openELEC támogatás, DVB tunerek + kártyaolvasó a kódolt adásokhoz, mSATA bővítési lehetőség.
-
lacko6
senior tag
Ez is érdekes MX Plus [link] aka Tronsmart Vega s95 Pro.
Érdemes megemlíteni hogy hálózaton (SMB) mennek a BDremuxok (sorozat 10GB/45 perc) akadás nélkül. Még tesztelés alatt...De média playerként elég az 1GB ram és csak 12000ft.
Openelec készülőben,kódnév CX A8
-
DoItYourself
Topikgazda
Szétszerelve:
Minix NEO U1
Alapos teszt ugyanerről a dobozról.Itt is érdemes nézelődni openELEC ügyben (regisztráció kell hozzá).
-
DoItYourself
Topikgazda
» TÉMA ÖSSZEFOGLALÓ megnyitása «
________________________________________________Az Amlogic népszerű S8xx SoC sorozatának 64 bites utódja az S905 ill S912. Szintetikus tesztekben az új SoC 1,5-2,5× gyorsabb az előd S805-nél.
Főleg tenyérnyi médialejátszó dobozokban (tv box) használatos, általában Android 5.1 operációs rendszerrel, előre telepített Kodi (XBMC) médialejátszó programmal.Fő tulajdonságok (S905):
CPU
Quad-core 64-bit ARM® Cortex™-A53 up to 2GHz
GPU
Penta-core ARM® Mali™-450
Video Processing
UHD 4K 60fps HW decoding, supports multiple formats including H.265 10-bit, H.264 and AVS+
FHD 1080p 60fps HW encoding, supports H.264
Video Interface
HDMI 2.0 and CVBS output
Supports 2-channel ITU 601/656 DVP camera input
TS stream input
Audio Interface
S/PDIF, I2S and PCM input and output
Digital stereo MIC input
Security
Supports secure boot and secure OS
Memory / Storage
Supports 32-bit DDR3/3L, LPDDR2/3 1066MHz
Supports SLC/MLC/TLC NAND Flash and eMMC 5.0
Supports SPI NOR Flash
Ethernet
10/100/1000M MAC
IP License (Optional)
Dolby Digital, Dolby Digital Plus
DTS Digital Surround, DTS HD, DTS Express
Real, DivX HD
Process
28nm HKMG
Applications
OTT/IP/DVB STB, Smart TV dongle, Smart homeA már kapható dobozokban 1 vagy 2GB RAM és 8 vagy 16GB flash tárhely van, némelyikben DVB tuner(ek) is, de ez elég ritka. Általában 2-4 USB, micro USB, microSD csatlakozók, S/PDIF optikai hangkimenet, HDMI 2.0, és ethernet aljzat a jellemző, a régi megjelenítőkhöz pedig kombinált analóg kimenet (AV port).
A teljesség igénye nélkül itt egy gyűjtés a jelenleg már kapható típusokról.
Néhány fotó szétszerelt gépekről:
Beelink MX64
Beelink M18
Beelink Mini MX
Videostrong K1 Plus
Ugoos AM1Itthon az áramosboltban az MX64 típus kapható jelenleg (2GB/8GB). Külföldről rendelve a gearbest ill. a geekbuying oldalak javasoltak - ez esetben a garancia érvényesítése lehet problémás, és az ezeken lévő árakhoz némi egyéb költséget is célszerű hozzáadni, kínai raktárből rendelve az áfát is.
Az Amlogic elérhetővé tette a linux forrásokat, amiből remélhetőleg születik majd openELEC alternatív firmware is a jövőben. Itt lesz érdemes majd nézelődni: FreakTab fórum.
[ Módosította: vond ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Interactive Brokers társalgó
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Politika
- További aktív témák...
- 10. GEN - FULL HD - GAMER PC /I3 10100 + H510 + 16GB DDR4 + 512GB NVME + RX 6600 8GB DDR6 + 600W.../
- 12. GENES GAMER PC /I5 12400F - 16GB RGB - 512GB NVME SSD - RED DEVIL RX 6600 XT/8GB DDR6 - 600W/!
- 1440P- GAMING PC - I7-11700F - VÍZHŰTÉS - 32GB - 512GB NVME SSD - GAINWARD RTX 3070 8GB - 650W+RGB !
- PC játékra is
- HP Prodesk G1 SFF i5 4590, 8Gb, 120Gb SSD, 1 Tb HDD, Radeon R5 430
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest