- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SONY LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
instantwater #199 üzenetére
Általában a Rikomagic -cuccoknak van. Az AML -es MK902II -ről még csak írogatnak, de RK3188 -on van választék. Egy Málnához képest az sem épp egy gyenge SOC.
-
-
fPApi
őstag
válasz
instantwater #196 üzenetére
Mi gátol meg abban, hogy Te megcsináld (hiszen nyílt a dolog), ha már ennyire profi vagy?
-
törölt tag
válasz
instantwater #196 üzenetére
Jaaa... Úgy kérdezted a mikort, mintha tudnál egy projectről, csak épp nem vagy képben, hogy hol tart. Tudom a VOIP topikból, hogy mit szeretnél. De az az "Androiddal bohóckodni" sztem kicsit erős ebben a topikban. Nem gondolod, hogy kissé degradáló? Ne csodálkozz, ha ez után rád hagyják a Linuxos hackelést azok, akik itt az Androiddal "bohóckodnak"!
-
válasz
#79335424 #195 üzenetére
Hát jó lenne ha lenne
(Én úgy akarok miniPCt venni, hogy minél jobb linux támogatása legyen, mert hackelni akarom, nem androiddal bohóckodni. Azt meghagyom a telóra
Egy Odroid U3 mal szemezek, (tudom van XU is, de duplája mint az U3 árban) csak kérdés, hogy az mennyivel gyengébb mint ez a cucc.
Nekem szervernek kellene, szóval nem esek hanyatt a 4K tól, a fullHD is elég lenne.
Ott van még az RK3188 mint alternatíva (Radxa Rock) de arra úgy hallottam viszonylag régi kernel van. -
törölt tag
válasz
instantwater #194 üzenetére
Lesz rá linux? Ki csinálja? Mesélj, mit tudsz?
-
Körülbelül mikorra várható ezekhez a kütyükhöz Ubuntu vagy legalább Debian linux?
-
Lifeforce
őstag
válasz
Lifeforce #192 üzenetére
Azért az durva, hogy a geekbuyingon 10$ különbség van, ahonnan meg én rendelem ott 4$
Ezért sem változtattam árat.
Viszont az M8 drágábban jön egy kicsivel, és picivel felette lesz az s82 (s89 16gb-os változatának, 8gb-os változata).
Tehát ugyan az mint az s89 16-os normál változat, tehát AP6330 van benne, csak 8gb belsővel, és ugyan úgy eMMc ...stb. -
Lifeforce
őstag
És most írt a gyár, hogy legördült a H-s széria...
Írtam, hogy nem szeptember felé ígérte?
Nagy csönd honolt, mire kibökte, hogy annyi rendelésük van, hogy nem tudják teljesíteni csak nyár végén
Aztán megdumcsiztam vele, hogy legalább a 10db tesztpéldányt hozzám vághatna, így aztán jön 10db elite pro -
SharpSA
veterán
válasz
Lifeforce #182 üzenetére
4K? Na azzal nem foglalkozok, meg ahhoz olyan tv is kellene, értelmét meg nem látom (ahogy 5 colon sem a FHD-nál nagyobb felbontást). HD vagy FHD, amik jók és amiket meg is tartok. Azonban legtöbbször normál filmeket szoktam nézni, amiket aztán le is törlök, mert egyszer nézősek.
-
kazan23
aktív tag
válasz
Lifeforce #166 üzenetére
Végre! Köszönjük!
Persze azért biztosan lesznek meglepi kombók majd...
Van egy Leadtek DTV dongle-m, szerinted működnének vele?...múltkor linkeltem, hogy a Beelink honlapján az M8 mellett ott az S82. Csak én nem látok különbséget?
(azon kívül, hogy az M8 "a"-s wifit is ír) -
törölt tag
Ne érts félre, nem kötözködésből írom, csak nem szeretném, ha csalódnál, "mellé vetődnél". Tudod, hogy pontosan mire akarod használni és tisztában vagy a technológia korlátaival? Ha kizárólag filmet néznél, akkor az működik, bár a kezelőfelület akkor is necces. De pl. böngészni egy 720x576 interlaced megjelenítőn olyan, mint sajtreszelővel rej...olni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas (by Ford Fairlane, alias Nagy Feró
).
-
beers
addikt
Esetleg az AV kimenetet tesztelted már?
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #168 üzenetére
Félreértesz. Én csak a változtatás lehetősége miatt írtam. Ha valaki, akkor én igazán nem vagyok híve a CPU húzásnak. Soha, egyetlen miniPC -n sem használtam "húzott" kernelt. Ha csak nincs rá különösebb okom, akkor inkább lefelé módosítok.
Viszont ez az "alapjárat" szerintem vmi akkus eszközhöz (tab) lett kitalálva. Mini PC -n egyszerűen túl alacsonynak tartom. Itt nincs kikapcsolt kijelzős, DS állapot és az energiával sem kell spórolni. Még az S2 -n is 100Hz a minimum (DS) érték. Viszont ha töltőn van, már nem megy 200Hz alá. Kikapcsolt kijelzővel! -
Lifeforce
őstag
Mondjuk nagyon az alsó érték sem zavar, mert én launcher nélkül fogom használni, pontosabban az XBMC lesz a launcher ahogyan most is az az X7-esemen
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #167 üzenetére
Szerintem nincs értelme feljebb tolni 1,6 fölé.
De tényleg.
Ezek után amit tapasztaltam (minix x7 tulajdonosként), egyszerűen simán beneveznék bármilyen s802-re.
Csak reménykedem, hogy a tronsmart, de inkább az s82 küldi a jelet a hdd leállítására.
Ha ez az egy megvan, bye bye Neo 7 -
törölt tag
válasz
Lifeforce #164 üzenetére
Igen, ezen az értéken én is csodálkoztam. Nem tudom, miért ilyen alacsony. Nekem a 3188T fél éve nem ment 1,2GHz alá. Persze ez a másik véglet, egyáltalán nincs így rendben. Csak az ismert okokból, jelenleg nem tudok rajta változtatni. De ha jól olvastam a freaktabon, ennél a SOC -nál állítható a proci. Úgy tudom, az 1,6 -ot is símán lehet feljebb tolni. Persze a melegedés, stabilitás más kérdés.
-
Lifeforce
őstag
Nah, leveleztem egyet tronsmarttal, kértem világosítsanak már fel erről a processzor mizériáról.
Tehát ez következőképpen működik:s802: HDMI: Sztereó, Optikai: Szoftveres Dolby DTS
s802B: HDMI: Sztereó, Optikai: Hardveres Dolby DTS
S802H vagy DD: HDMI: Hardveres Dolby DTS, Optikai: Hardveres Dolby DTSKészülékek elosztása:
Tronsmart s89 8GB: s802
Tronsmart s89 16GB: s802
Tronsmart s89 Elite 8GB: s802B
Tronsmart Elite Pro 16GB s802HElvileg még mindig
Azt viszont pontosan tudni véli a gyár (még jó), hogy a H-s proci még nincs a piacon (állítólag szeptemberre), a B pedig éppen gyártás alatt van még.
Tehát nem tudják kiszolgálni az elite pro változatokat jelenleg.
Tehát ami az árban van különbség most az M8 és az S89 között azok a következők:M8: Oem
s89: Brand (Tronsmart)
M8: 2A tápegység
s89: 3A tápegység
M8: Védelem nélküli HDMI és USB
s89: Védelemmel ellátott HDMI és USB
M8: Hálózati adb
s89: USB otg
M8: Micron MLC NAND Flash Memory
s89: eMMcÉs most jön a poén...
Rendeltem s82-t is, ami a Tronsmart OEM változata, nyilván jóval olcsóbban, és gyanítom, hogy a rom is ugyan az lesz (kompatibilis).
Szintén zenész még a Beelink s82 és a Measy készüléke is.
Ami még érdekes....
Az utóbbi 3 készülék AP6330-al készül, független mekkora a belső memória, másban nincs változás. -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #159 üzenetére
Hidd el, érthetetlen. Sötétben tapogatózom, mindent átnéztem, és rendben találtam. A végén még wasser minix 7-es kitkattal is összehasonlítottam, de nem találtam semmit.
Biztos van hiba mivel nem működik, de nem volt több időm még jobban átnézni.
A gyárnak a logokat is elküldtem, hátha...
Mindenesetre az asec offal nyertem egy kis időt. -
törölt tag
válasz
Lifeforce #151 üzenetére
Csak egy ötlet. Eszembe jutott az Allvinner A10 és az RK -k externalsd jogosultsági problémája és annak megoldása. Ott egy új "media" csoportjogosultsággal lehetett megtrükközni az írási jogot az alkalmazások számára. Lehet, hogy itt is hasonló a probléma, csak más csatolási pontra vonatkoztatva. Talán érdemes lenne összehasonlítani a /system/etc/permissions/platform.xml -ben levőket egy RK -séval.
-
-
Lifeforce
őstag
azok már nem lehettek, mert az első készlet elfogyott
-
beers
addikt
Azt hiszem egyre be fogok nevezni, de megvárom az első fecskéket
!
-
Lifeforce
őstag
Nem ezekkel teszteltem, mert ez egy androidos kütyü.
Tehát egy durva kódolású anyagot tettem rá, 47gb-os fullhd, több dts hang csatornás filmanyaggal.
És tökéletesen vitte, az erősítőm pedig kirakta az 5.1 dolby dts jelet.
Ezért szerettem bele ebbe a kütyübe.
És az az érdekes, hogy ár/érték arányban kimagasló, a 2. adagot is olcsóbban rendeltem mint amit kaptam elsőre, szóval valósan is levittem az árat nem csak az itt fórumozóknak.
Ezzel csak az a gáz, hogy a cs918 árban igen közeli, és ez lazán agyonvágja, és még van 30db-om belőle. (illetve lesz).
Mondjuk nem vagyok elkeseredve, mert most a külföldiek kaptak rá az MK918-ra -
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #150 üzenetére
"Gratula! Hírnevet szereztél."
Köszi, de ez nem új, és nem szeretem...
Azt gondolom, hogy ha valaki ezt komolyan gondolja, elvárják a további segítséget is.
8 évbe telt mire elfelejtették az e-mail fiókomat a Mio A701 és a HTC Trinity kapcsán.
Akkor nem értettem, hogy akivel együtt csináltuk, miért használ a neten másik nevet és e-mail fiókot. (egyik legismertebb xda-s dev)
Mindegy, én nem ezért csináltam.
Azért csináltam, mert így forgalomba hozni egy készüléket elég ciki, hogy nem lehet letölteni a fizetős alkalmazásokat, és amúgy is itt egy erős vas amiből nincs kihozva amit tudnia kellene.
Egyébként nem tudtam jobban megoldani, mert nem jöttem rá hol a hiba, de nincs több időm foglalkozni vele. (partíciós vagy mount problémája van)
Így fogtam, és megkerültem...
Kikapcsoltam az asec security-t (remélhetőleg nem élnek vissza vele)
Egyébként hiába Bob romjai, ugyan ez a hiba a tronsmartal is.
Hiába cserélgeti a google alkalmazásokat, azzal nem segít ezen az asec hibán. -
törölt tag
válasz
Lifeforce #149 üzenetére
Gratula! Hírnevet szereztél.
A 87 -körüli az reális. Azt tapasztaltam 3066 -on és 3188 -on is, hogy nem az adapter a szűk keresztmetszet, hanem az adatírási képesség. MikroSD -re gyorsabb volt FTP -n, mint belső tárra. Kíváncsi leszek a 16GB -os S89 mit produkál eMMC -vel.
-
törölt tag
-
MarQs
senior tag
válasz
Lifeforce #146 üzenetére
Ilyen remek supporttal kezdek egyre jobban afelé hajlani, hogy mégis csak itthon veszem meg a kütyüt...már csak elvből is.
Gyorsan átpörgetve a topikot mintha még nem merült volna fel: milyen anyagokkal tesztelted eddig a multimédiás képességeit? Értem ezt elsősorban a videolejátszásra - csak kíváncsiságképp!
PH!-s tesztanyaggal próbálkoztál esetleg? -
Lifeforce
őstag
válasz
Lifeforce #142 üzenetére
Hupsz, rossz a link bocsánat: TM8_AP6330_20140518_Lifeforce.zip
-
Lifeforce
őstag
Innen letölthető az új ROM: TM8_AP6330_20140518_Lifeforce.zip
- deodexed
- A fizetős alkalmazások letöltési hibájának javítása (sajnos trükköt kellett alkalmazzak hozzá, de működik)
- Google alkalmazások megfrissítve
- root (su démonként fut)
- init.d support hozzáadva
- 5Ghz fifi probléma javítva
- TCP buffer mérete megnövelve
- LED probléma javítva
- Nagyon nem szükséges alkalmazások eltávolítva (Kínai játékok)
Igyekeztem nem mélyen belepiszkálni, mivel sokan szeretik a gyári állapotot (majd legközelebb). -
Lifeforce
őstag
Innen letölthető az új ROM: TM8_AP6330_20140517_Lifeforce.rar
- deodexed
- A fizetős alkalmazások letöltési hibájának javítása (sajnos trükköt kellett alkalmazzak hozzá, de működik)
- Google alkalmazások megfrissítve
- root (su démonként fut)
- init.d support hozzáadva
- 5Ghz fifi probléma javítva
- Nagyon nem szükséges alkalmazások eltávolítva (Kínai játékok)Igyekeztem nem mélyen belepiszkálni, mivel sokan szeretik a gyári állapotot (majd legközelebb).
-
Lifeforce
őstag
Nagy csönd honol
De mindjárt...
Csak egy utolsó teszt. -
Lifeforce
őstag
Lesz 3 rom, az első egy nemzetközi, egy Magyar, és egy olyan amit én használnék... ha lekapcsolná a külső táppal ellátott merevlemezeimet... de lehet azt is meg tudom oldani, de az időbe telik.
-
Lifeforce
őstag
Na de vissza kanyarodva a témához, egy jó hír az itt lakoknak!
Ma jön új rom, amit bizton tudok, hogy a fizetős alkalmazásokat is lehet vele telepíteni
De azért nem nevezem el lifeforce editionnak de ha kértek egy szebb boot animációt beleteszek. -
törölt tag
válasz
Lifeforce #133 üzenetére
Én értem, amit írsz, csak a "gyári" meghatározás nekem sántít. Ez ugyanis nézőpont kérdése. Ha én a "gyári" alatt a Mali által kiadott Linux drivert értem (mert ugyebár ez egy Mali GPU), akkor ennek hiányában minden egyéb megoldás csak JóskaPista -buhera. Ha belegondolsz, ez az egész Mali -problémakör Linuxostól, Androidostól a Mali forráskód -problémából ered.
-
Lifeforce
őstag
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #129 üzenetére
A gyári megoldás ott kezdődik nálam, hogy a gyár lefejleszti a szükséges drivereket...
Most én ha csinálok egy linux romot az M8-ra, és úgy adom el, attól még nincs az ilyen készülékekhez normális hivatalos támogatás.
Lásd GPU driverek, wifi modulok driver hiánya.
Igen, tudom... már van a mali400-hoz, amit természetesen nem a riko oldott meg. -
törölt tag
válasz
Lifeforce #128 üzenetére
Nem tudom, hogy mit értesz buherálás alatt és hol kezdődik a "gyári" megoldás. A Rikomagic nem elég "gyári"? Mert ezen az oldalon vannak ugyan más készülékek is, de ha megnézed a Riko oldalát, ott is ugyanígy szerepel. Rikomagic MK802IV és MK802IV LE (Linux Edition). Csak a Riko nem ad el kiskerbe közvetlenül. Többek között az általam linkelt oldalt ajánlják, mint Riko partner. Ettől az még egy Riko. Vagy nálad a Rikomagic is a buhera kategória? Mert akkor mi nem az? A Cannonical?
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #122 üzenetére
Ezt már megbeszéltük múltkor
Nem olyan eszközre értem, amit egy júzer megcsinált, majd a kici kínai implementálja a készülékébe.
Én amit írtam arra értettem, hogy majd ha egy ilyen eszköz vásárlásánál megválaszthatom, hogy linuxxal vagy androiddal kérem, akkor lehet mondani, hogy támogatás, de így csak buherálásnak hívom. -
törölt tag
Nem nagyon értelek. Milyen képernyővédőt keresel? Ha jól sejtem, a plazma miatt szeretnéd lesötétíteni a képet. Erre két ötletem van.
1. Telepíted az Apex launchert. Ebben az egyik főképernyőn ki tudsz iktatni mindent, ami a képernyőn van. Nem raksz ki ikont, lehúzod a tálcát, eltűnteted a Google keresőt. Ha nincs elöl semmi, akkor marad a háttér, de az is kikapcsolható. Vagyis marad a feketeség.
2. Ha nem a hátteret tünteted el, akkor húzol elé egy függönyt. Mondjuk Elixír2 Widgets -ben készítesz egy fekete widgetet, aminek a kattintási művelete egy automatizáló parancsa. Ezt a widgetet Floating Widgets -ben felhúzod teljes képernyőre. A Floating Widgetsben profilokat tudsz létrehozni. Minden profil egy ablakelrendezésnek felel meg, benne az elrendezett widgetekkel. Ebben a profilban ez az egy widget lesz. A Floating Widgets Tasker plugin, így automatizálható a profilváltás. Pl. az általam használt E-Robot is kezeli a Tasker plugineket. Az Elixírnek és az E-Robotnak ugyanaz a fejlesztője, így teljes az átjárás a két program között. A floating azt jelenti, hogy minden képernyő előtt jelenik meg. A kattintási művelete az a robotparancs, ami a profilváltást végzi, vagyis belekattintásra eltűnik a widget. Üdv az Androidban! -
törölt tag
3066 -on és az első 3188 -asomon ezeket használtam:
Kikapcsolás:
echo "0">/sys/devices/virtual/display/display0.HDMI/enable
Bekapcsolás:
echo "1">/sys/devices/virtual/display/display0.HDMI/enableAz újon viszont nem akar menni. Lehet, hogy a video overlay, vagy a vsync miatt visszakapcsol. Ezeket is át tudnám íratni a build.prob -ban, de nem sokra mennék vele, mert az érvényesítéshez reboot kellene. Ha eleve ki van kapcsolva, akkor talán működhet a dolog. Csak akkor meg a filmlejátszásnál laggolhat a kép.
Szerk: Most jut eszembe, hogy mégsem jó. Nálam a hang USB -n megy ki, ezért nem befolyásolja a HDMI kimenet kikapcsolása. De ha az is a HDMI -n megy ki, akkor annak is kakukk.
-
interstate76
addikt
Médialejátszás: én már a mostani mini PC-k megjelenése előtt is azt mondtam, hogy valószínűleg kihagyom a Mali 450-essel szerelt generációt, mert nem látok igazi technológiai ugrást, "csak" összedrótoztak 2 db Mali 400-ast. Ha ebből nagyobb előrelépés sül ki, mint gondoltam volna, és megfelelő custom ROM-okkal szuper médialejátszó (értsd: a magas bitrátájú full hd-kat is szépen lejátsszák és az 5.1-gyel is megbírkóznak) lesz a már piacon lévő dolgokból, továbbá az áruk is megfelelő lesz, és időközben még mindig nem lehet kapni az általam olyannyira várt cpu-gpu párost, akkor lehet, hogy meggondolom magam és pár hónapra veszek egyet, de nem hiszem, hogy erre sor fog kerülni, mert egyrészt egész jól elvagyunk az MK908-assal és egy hdmi-kimenetes laptoppal (utóbbit csak akkor üzemelem be, ha nagyon muszáj), másrészt pedig tabletet már elő lehet rendelni RK3288-as cpu-val, szóval talán mini PC-ben sem kell rá az év végéig várni.
Felhasználási területek: akkora TV-n pláne lehet fitneszelgetni!
Őszintén szólva olyasvalakinek, aki nem most lát először androidot, sok újdonságot én biztos nem tudok mondani, a RR3-at meg kilőtted az elsüthető tartalékaim közül.
NAS>FLAC/DTS-HD Master Audio(!)>LAN>Player>SPDIF>
96kHz/24bit>AMP>egy öreg THX-es 5.1 rendszer>DLNA-n keresztül telefonról vezérelve. Ez a jelenlegi nappali felállás - jól hangzik.És ez biztos élőben is igaz!
Reallife egyértelműen jobb a kinectnél, viszont ha valaki esetleg nehezen tudja megoldani a konditerembe és/vagy sportolni járást, de mégis hiányzik neki az edzés, akkor nagyon jó progik vannak (YSFE, Nike Kinect+ stb.)
(#120) Somatom Rákeresek, köszi, de a "fent említett CPU-GPU párosítás"-on az rk3288-mali t760 kombót értettem, azzal lenne igazán ütős a dolog, szóval ez még nagyon a jövő zenéje - sajnos.
-
otoaak
tag
Tud valaki olyan megoldást, ami a mini pc-n csak a képernyőt kapcsolja ki. Tök jó, hogy megoldották a power gombra a ki/be kapcsolást de zenehallgatáshoz pont az lenne a jó ha nem lőné le teljesen.
Per pill sajnos a hangot nem tudom megoldani másképp csak a tv-n keresztül és mivel plazmáról van szó nem szeretném ha valami véletlen beégne. Screen savert keresgéltem de szinte semmi használhatót nem találtam olyat meg végképp nem ami tök fekete képet adna. -
törölt tag
válasz
Lifeforce #121 üzenetére
Hogy érted azt, hogy "nem erőltetik"? Linux miniPC -k.
-
Lifeforce
őstag
Én gyanítom, hogy nem véletlen nem eröltetik a linuxot a miniPC-re.
Csak egy érdekesség...
Ott az "új" és megfizethető intel procis tabletek, vajon miért nincs még beépítve ilyen miniPC-be?
Csak azért érdekes, mert ma is vannak, és voltak olyan kütyük amiknek a linux támogatottsága és teljesítménye kimagasló, még sincs belőle miniPC.
Már csak üzlet szinten nagyot tudna ütni, mert az üzleteinkből rögvest nyugdíjba küldeném az összes PC-t. -
törölt tag
válasz
interstate76 #118 üzenetére
Youtube -on van arról videó, hogy egy Magyar felhasználó Picuntut bootolt 3188 -as tabon (vagy 3066 -on?) , de nem volt touch input. Egér, bill viszont van.
-
kazan23
aktív tag
válasz
interstate76 #118 üzenetére
Kapcsolódj bátran, azért bizonytalankodunk együtt és eszmecserélgetünk itt.
1.Tényleg Messiás-jelenség, mivel én már évekkel ezelőtt látni véltem és azóta sem értem, hogy hol marad
Azonban erős adu, hogy az S802 már a spájzban van, bekapcsolható, szétcsavarozható... az RK3288 meg talán majd év végére érkezik. És amikor kapható lesz, addigra az Amologic rukkol elő majd valamivel, ami üti... papíron. Ez így megy régóta és nem hiszem, hogy változni fog.2.Jó-jó, persze van nagyobb, de azért nálunk az a 96" (244 cm) sem zsebtévé talán
- NAS>FLAC/DTS-HD Master Audio(!)>LAN>Player>SPDIF>
96kHz/24bit>AMP>egy öreg THX-es 5.1 rendszer>DLNA-n keresztül telefonról vezérelve. Ez a jelenlegi nappali felállás.
Telefon>mp3>jack>amp... nem jön szóba.
- Tronnet> NAS > transmission remote GUI
- Tervezés/szerkesztés (beletrafáltál) sajnos klasszikusan Win/PC, azonban egyetértek, azzal hogy az emberek 99%-ának bőven megfelelő lenne egy <RK3188 is, nem eszik, nem zúg, nem foglal helyet, be van kapcsolva és megy az email/net/yt stb, ami kell
- wii/kinect pár éve engem is felcsigázott, de valahogy elmaradt...Asszony meg röplabdázik realllife üzemmődban
- Mondjuk térképet (googlemap, turistautak.hu, stb) nézni 2,5 méteres átlón sem utolsó dolog annak, aki bolondja(persze ehhez nem kell S802).
Egyelőre kényelem (xbmc + no infra), RR3 a gyerekeknek (meg apunak), és androidbuzulás a fő érvek nálam.
De nyissatok nagyobb rést a szememen! Plíz! -
interstate76
addikt
Ha megengeded, hogy belefolyjak a társalgásotokba, akkor bekapcsolódok:
1. A média playeres lehetőségek terén egyetértünk, én is azt várom az új generációtól (én az RK3288+Mali T760 kombót várom Messiásként), hogy legalább közel teljes értékű médialejátszóként funkcionáló mini PC-m legyen végre, mert a mostani messze nem az.
2. Mire használható még? Szerintem mindenre, ami jobb nagy képernyőn és/vagy hangfalszettre kötve, mint tableten vagy telefonon. Pl. a TuneIn Radio jobban szól a nappaliban még az MK908-as sztereó hangkimenetével is, mint akármilyen kisebb eszközön, a telefonomat meg nem akarom állandóan rákötözgetni a hangfalakra, vagy pl. mielőtt az asszony kinectes ftineszprogramokat kezdett volna használni, a hasonló témájú droidos cuccok is használhatóbbak voltak a TV képernyőjén, mint kisebb kijelzőn. De torrentezni is szívesebben torrentezek egy 10-12 ezer Ft-os eszközön, mint PC-n, tableten vagy telefonon. Sőt, asztali pc-t is simán ki lehet vele váltani.
Mindez nyilván felhasználófüggő, mert egy tervezőmérnök vagy egy videószerkesztő nem igazán tudna egy mini PC-n dolgozni, de sok feladat ma már megoldható mini PC-n is.
Én egyébként olyan eszközre vágyom a leginkább, ami a fent említett CPU-GPU párosítás mellett dual boot-os, azaz ha valamit nem tudnék megoldani droidon, akkor be tudnám izzítani rajta a linuxot. Kicsit elkanyarodva a témától: ha lenne ezen feltételeknek megfelelő tablet megfizethető áron, akkor nemcsak a PC, hanem akár a laptop kiváltására is használható lenne. Utána is nézek, hogy van-e ilyesmi!
-
-
kazan23
aktív tag
válasz
#79335424 #115 üzenetére
Tényleg kiváncsi vagyok! Nem viccelek.
A mostani lejátszóm egy bánatos f*s aminek egyetlen előnye, hogy pöccre visz mindent, de amúgy távirányítótól kezdve az egész rendszer (még a custom fw ellenére is) felejtős. Persze amikor vettem, ezek a paraméterek űrtechnikának számítottak.Pár év alatt android fronton végre úgy tűnik, szinte eljutottunk odáig, hogy visz akár egy sok mbites anyagot is és kinyomja magából a DTS-t is. Ezzel számomra valós alternatíva, mint mediaplayer.
Ezen kívül az utálatos infra vezérlést ki lehet váltani rádiós célszerszámra (vagy a telefonra!), amin nem 40 ugyanolyan méretű, logikátlanul elhelyezett, sötétben kiigazodhatatlanul méretezett gombóc van, hanem csak az amire szükséged van. Plusz kiaknázható vele az a bizonyos plusz, ami abban az androidban rejlik ami az oprendszerek közül az én habitusomhoz legközelebb áll. (rengeteg ízléses dolog + némi fúrással faragással majdnem minden megoldható, megszépíthető. ios egy béklyó, linux nekem kocka, win-t meg...hagyjuk)
Szóval, ha ott a kernelben az 1920*1080, netán a 24Hz és kimegy a DTS, akkor 4K anyag és elérhető árú 4K vetítő híján elég sok évig elvagyunk.
Tehát mondd, mire használhatnám még? -
törölt tag
válasz
Lifeforce #113 üzenetére
Boccs! Nem gondoltam volna, hogy ilyen érdekesen értelmezik az elite kifejezést.
kazan23:
Én úgy látom, hogy itt egy lényeges probléma egy Android hiányosságból ered. A rendszer telóra, tabra lett fejlesztve. Pontosabban még arra sem, mert az Androidot eredetileg nem érintőképernyőhöz írták. De a lényeg, hogy ezeknél az elsődleges megjelenítő maga a kijelző, aminek nem változik sem a felbontása, sem a képfrissítési frekvenciája. Van kimenet, de az nem elsődleges megjelenítőként funkcionál. A miniPC -knél viszont muszály, hogy a külső megjelenítő legyen az elsődleges kimenet. Innen erednek a felbontással és képfrissítéssel kapcsolatos problémák és trükközések. -
kazan23
aktív tag
válasz
#79335424 #112 üzenetére
Mire gondolsz? Csigázz föl! Komolyan érdekel!
Mindenre, amire kell a PC, gyakorlatilag ott van a PC. Ha nem ülünk előtte és muszáj a FB, YT, Skype, arra ott a telefon. TV nincs*, mozit projektorról, 96"-on nézünk.*Van azért egy leadtek tv dongle kizárólag "nagy" sporteseményekre... tényleg, működne vele?
Az elite mókára meg jól ráéreztem! Huncut kínai srácok, már megint...
-
törölt tag
"Csak ennyi"? Ez miniPC, nem médialejátszó! Tud ezt-azt, de vannak korlátai. Nekem pár dolog nem kerek abban a tesztben. Ezért várom Lifeforce tesztjét. Mintha felcserélődött volna a standard és az elite verzió. A Tronsmart esetében igaz a 8/16GB -os verziókülönbség. A teszt 8 -ast ír, de az elite sztem a 16 -os. Ráadásul azóta már van H -panelverzió, ami pont az 5.1 DTS miatt érdekes. A teszteket lehúzott tálcával illik futtatni. Szerintem ez egy nagyon első kiadásos kütyü lehetett.
-
kazan23
aktív tag
válasz
#79335424 #110 üzenetére
hmmm, elvitte a cica a linket:
TTTotya #95 - 2.linkNekem a mediplayer kiváltása gyakorlatilag kifulladna 1080/24p lejátszás/tekergetésben és DTS/DD5.1 optikán történő kizavarásában és valami nem infrás vezérlésben, na jó... és az XBMC katalógusában. Minden ezen túli fícsör - pl.: játék a gyerekeknek - csak hab a tortán
-
kazan23
aktív tag
válasz
Lifeforce #83 üzenetére
Nagyon várjuk!
Komolyan lehetne ezeken valós 24p-t állítani, vagy csak valami szoftveres trükk?
If I switch to manual mode, I can also see 4K video output at 24, 25 and 30 Hz -
Lifeforce
őstag
Javítottam az utolsó linket.
-
törölt tag
-
Lifeforce
őstag
Rövid teszteltem az utolsó romot, még mindig nem lehet telepíteni fizetős alkalmazásokat.
-
Lifeforce
őstag
Lehetne egy kicsit hosszabb a szerkesztési idő, így most újra, és már 3 firmware-val...
-
Lifeforce
őstag
És ígértem a linkeket még egyszer:
Amikor van új rom, akkor felteszem őket így. -
Lifeforce
őstag
Tehát a lényeg:
A Tronsmart készülékeknél a különbség a processzor, ram és a WiFi chip.
Ám az összes többi készüléknél ezek nem függenek össze.
Tehát a H végű processzort is szerelhetik 8gb tárral, és bármelyik wifivel.
A pontos specifikációról a gyártó oldalán kell tájékozódni, és még e-mail váltásra sem biztos, hogy helyes specifikációt kapsz.
Ez a helyzet sajnos. -
TTTotya
senior tag
válasz
#79335424 #80 üzenetére
Ennél meg kifejezetten írják, hogy a 8 gigás az AP6210-el jön. Így már aztán egyáltalán nem értem mitől függ...
-
janosgal
tag
Sziasztok!
Tervezek egy ilyen lejátszót venni. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez tudja kezelni az NTFS-re formázott több terrás merevlemezeket?
üdv Jani
-
Lifeforce
őstag
válasz
Moon_Walker #86 üzenetére
A ROM semmiben nem különbözik, kernelt leszámítva.
Ezért kompatibilis Finless romja az M8-ra, csak figyelni kell melyik verziót frissíted bele.
Erre figyelmeztet, hogy amelyikben van boot.img vagy newboot.img, azt nem szabad bele frissíteni az M8-ba, és semelyik hasonló készülékbe. -
törölt tag
válasz
interstate76 #90 üzenetére
"Iróniával fűszerezett válasz".
-
satmen
tag
válasz
interstate76 #90 üzenetére
Senki érdemeit nem vitatom. Az előbb kifejtettem, hogy mit értettem más megoldáson. (esetleges beállítások)
-
interstate76
addikt
Bocs, hogy beleszólok, de elég régóta ismerem Somatomot, és nála többet mini PC-témakörben senki nem segített a többi topiklakónak (akár itt, akár az MK908-asnál, akár az MK808-as topikban). Szóval azért kaptál tőle első körben némi iróniával fűszerezett választ, mert úgy kértél segítséget, hogy a legegyszerűbb megoldást egyből ki is lőtted.
-
törölt tag
Ezt írtad:
"Azon kívül, hogy töltsek le ezt vagy azt, más megoldás nincs?"
Ezt Te mi másnak neveznéd, mint feltételnek? Ha nem ismered az Androidot, akkor egyszerűen bízz meg bennünk, hogy azt a megoldást fogjuk ajánlani, ami számodra a legjobb. Ha ez egy program letöltése és telepítése, akkor azt. De ha úgy kezded, hogy "ezen kívül" ,akkor ez egy feltétel, amivel jelen esetben kilőtted a számodra legkönnyebb megoldást. Utána pedig még Te panaszkodsz? Sztem ez nem fair. Hidd el, hogy figyelembe tudjuk venni egy kezdő szintjét...ha hagyja. -
satmen
tag
válasz
#79335424 #87 üzenetére
Félreértettél: eszem ágában sem volt és nincs feltételeket szabni!
Eddig nem volt androidos eszközöm, így nem vagyok jártas a Googl Play letöltésben/telepítésben.
(tudom "szörnyű", de még gmail címem sem volt, ez nyilván majd változik)
Egy ideje olvasom ezt a topikot, -is- és megjegyeztem a (Lifeforce által belinkelt) keyboardhelper-t, mint később számomra szükséges alkalmazást.
Azonban -mint írtam- az eszközöket -bill./egér- felismerte az M8.
Így jutottam arra a -balga- következtetésre, hogy talán csak valami általam még nem ismert beállítással elő lehet csalogatni pl. a @-ot. Erre kaptam Tőled azt a "kedves" választ...
Nem én vagyok az, aki nem olvas csak kérdez. Sajnálom, hogy a kérdésemmel "tornáztattalak"! -
törölt tag
Naaa... Úgy gondolom, hogy én szoktam segíteni. DE! Miért szabsz feltételeket, ha azt sem tudod, hogy miről van szó? Mi a baj azzal, ha le kell tölteni valamit? Én a következőképpen gondolkodtam:
Van egy problémád a billentyűzettel kapcsolatban. Rákeresel. Ezzel kapcsolatban másról sem zengenek a hsz -ek, mint az EKH. Ezt használjuk mindannyian. De neked ez gőzöm sincs, hogy miért, de nem felel meg. Nyilván ezért kérdezted, hisz ha jó lenne neked az EKH, azt magadtól is megtaláltad volna. Nem logikus a gondolatmenet? Erre én nem kezdek el okoskodni, feltételezem, hogy vagy annyira felnőtt, hogy tudd, mi, miért nem jó neked. Szóval EKH felejtő. Tudok rá más lehetséges alternatívát, hát megírom. Mi is ezzel most a probléma. Miért Lifeforce értette jól, amikor az Ő megoldása első ránézésre sem felelhet meg az elvárásaidnak? Vagy így mégis csak megfelel a letöltés is? Akkor miért tornáztatsz azzal, hogy feltételeket szabsz? Ha ezt nem írod bele, akkor rögtön kaptad volna az EKH -s megoldást. De ezt kérdezned sem kellett volna, mert egész oldalakat hozott volna belőle a kereső. Szerintem nem az én hsz. -em volt kioktató, hanem a Te kérdésed volt hülyeség. -
-
otoaak
tag
Ez amit linkeltél nem egy igazi teszt, az illető jobbára csak olyan dolgokra koncentrált amiben szerinte jobb az S82 és nem csinált részletes mindenre kiterjedő tesztet, ráadásul teszi ezt úgy, hogy az M8-al kapcsolatban szándékosan vagy tudatlanságból de több pontban is tárgyi tévedésekben leledzik. Szóval meglehetősen elfogult lett a teszt, a végén a konklúzió meg teljesen elhibázott szerintem, mivel nem a felhasználókat igazán érintő és tényleges tudást feltáró tesztet készített ezért az S82 top az M8-at pedig low cuccnak beállítani messze nem fedi a valóságot. A 4k lejátszást is csak említés szintjén hozta fel holott szerintem a felépítésbeni különbségeken túl pont az lett volna a lényeg, hogy működés közben az általa jobbnak gondolt dolgokban van e tényleges eltérés vagy sem (melegedés, wifi/bt jel erőssége stb. stb.).
Szóval meg kell várni amíg lesz igaz teszt ami legalább megpróbál objektív lenni mert szerintem ez a freaktabos teszt se nem igaz teszt sem nem objektív.
-
kazan23
aktív tag
válasz
Lifeforce #81 üzenetére
Az M8 szerinted is ennyire gáz, mint ahogy lehúzzák Freaktab-on az S82-höz képest?
Azért kérdezlek, mert én/mi még nem győződhettem/tünk meg saját szemünkkel egyik dobozról sem és beleolvasva az ottani fórumba ...a hangulat eléggé felforrósodott. -
Lifeforce
őstag
Az s802h (tronsmart még 2 hét mire megjön).
Volt valami baki benne, kici kínai szólt, hogy az első adagból ne rendeljek ha jót akrok.
Nem tudtam kiszedni belőle mi volt a probléma, de pénteken szólt, hogy ha szeretnék akkor már rendelhetek.
Így rendeltem belőle, ahogy a beelinkből is.
Mennyire érdemes kivárni?
Jó kérdés, az rk32 szerintem karácsonyra fog csak befutni ha befut, és a t széria után ki tudja milyen lesz.
Az amlogicnál legalább pontosan meg van nevezve mi a különbség, szebb a képe, inkább multimédiára van kihegyezve, és ha nincs szükséged a HDMI-n a Dolbyra, (az optikain kijön), akkor veszed az olcsóbbat... -
törölt tag
Ahogy én tudom, ez egy kicsit másképp van. Van néhány típus, amiből van 8 és 16GB -os kivitel és van, amelyiknél a H -s SOC -ot használják. Én azt mondom, hogy egyedileg kell utánanézni a specifikációnak. Attól, hogy valamelyik 16 -os, még nem biztos, hogy H -s. Ugyanez a wifire is igaz, mert Lifeforce tesztjének alanya 8GB -os, mégis AP6330 van benne. Itt a különbség az, hogy ez a modul látja az 5GHz -es hálókat is, de nem párhuzamosan a 2,4 -gyel. Vagyis csak tisztább lehet a csatorna, de a sávszélesség nem növekszik. További különbség lehet, hogy egyes kütyükben "síma" flash a belső tár, másokban eMMC, ami elvileg gyorsabb elérést is tudhat. Azért csak tudhat, mert az eMMC -nek is vannak verziói, de erre vonatkozó asatot eddig sehol sem láttam.
-
beers
addikt
Csak én nem látom az android verzió számát?
Esetleg jBartot rá lehetne engedni a magyar nyelv miatt! -
TTTotya
senior tag
Sziasztok!
Még az mk 908 as fórumban kezdtelek el olvasgatni benneteket.
Nemsokára szeretnék beszerezni egy ilyen kis kütyüt.
Lenne néhány kérdésem hozzátok:
1. az s802 és az s802H között a hang, a Wi-Fi modul és a belső memo eltérés(8/16GB) csak a különbség?
2. az s802 és az s802H Wifi moduljai között mi a különbség?
3. Melyik gyártó termékét érdemes inkább megvenni? (minőség, megbízhatóság stb) Én jelenleg Tronsmartban gondolkodom...
4. A H-s cuccokról van-e valami teszt vagy tapasztalat?
5. Érdemes-e inkább megvárni a következő generációs cuccokat? Mennyire lesz nagy a felhasználó számára érezhető sebesség különbség?Köszönöm
-
-
törölt tag
válasz
interstate76 #75 üzenetére
Mindkettő. Bár a börtönös és bitófás részeket kihagynám. De egy kupiba beköltöznék én is.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #72 üzenetére
Szóval kell hozzá egy sokkal züllöttebb társadalom? Hmmm... lehet, hogy ezért jön be nekem Villon?
-
törölt tag
válasz
interstate76 #69 üzenetére
Pont ezt akartam írni. Ráadásul a readme -ben arra kér, hogy tartsuk tiszteletben a művészetét. Részemről a respect maximális, de a művészethez nem értek, mert én olyat nem találtam azokban a bootképekben.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #69 üzenetére
Én nem írtam, hogy haragszom bármiért is, sőt eszemben sincs szólni neki, hogy figyelj már engem nagyon zavar az idétlen boot animációd vagy könyöradomány linked, főleg, hogy segít. (nekem nem savanyú a szőlő, egészségére)
Ám ettől még zavar. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #65 üzenetére
"Szerintem ha valaki csinál egy ROM-ot, akkor abszolút nem gáz, ha abban feltünteti az (egyik) internetes nicknevét, sőt!"
Nem, nem gáz...
Megköszönöm ha valaki segít jobbá tenni egy készüléket, de valahogy még is én boot közben jobb szeretem a MINIX (minix készüléken) animációt látni, és nem Lifeforce editiont
Szerintem ezzel mindenki így van, engem zavar.Az álszentséghez hozzá sem szólok, mivel nem ismersz személyesen (elfogadom egy véleménynek).
(Egyébként most szóltam az adminnak, hogy törölje az utolsó sorokat) -
törölt tag
válasz
interstate76 #65 üzenetére
Így van. Azért nem szól érte, mert nem tud róla. A mini PC -s topikokban eddig sok minden belefért. NAS, hálózat, viccelődés, stb. Az volt az off, amit mi annak gondoltunk és egyik miniPC -s topikban sem fordult elő olyan, amibe egy moderátornak be kellett volna avatkoznia. Remélem, ez így is marad, mert ennek én nagyon örülök, ezért a "hangulatért" szeretek "itt lenni".
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #61 üzenetére
Szerintem ha valaki csinál egy ROM-ot, akkor abszolút nem gáz, ha abban feltünteti az (egyik) internetes nicknevét, sőt!
Az első hsz-beli céges hirdetéseddel kapcsolatban nem kívánok többet mondani, leírtam, miért tartom tolakodónak és ultragáznak, de még annyit megjegyeznék, hogy rendkívül álszent dolognak tartom önmagad önzetlenségéről papolni, miközben hirdetéssel nyitsz meg egy topikot. Kérlek, ne írd le újra, hogy szerinted miért volt okvetlenül szükséges belinkelni az ominózus webshopot, mert szerintem meg messze-messze nem volt elkerülhetetlen a dolog.
Más: szerintem privátban kellene folytatnunk, ha van még valami, amire reagálni szeretnél, mert a többiek lassan unni fogják ezt a témát - ha nem unják már most is.
(#63) otoaak A mobilaréna azért nem bánja az utolsó sort, mert nem tud róla, én meg levágnám a kezem, ha olyan lennék, hogy ilyesmivel modihoz futok. Egyébként tilos hirdetgetni a fórumon, topiknyitóban pláne.
-
otoaak
tag
Nem szégyen szerintem kereskedőnek lenni főleg nem lelkiismeretesnek, akinek, ha a mobilaréna nem bánja azt az utolsó sort akkor másnak se kéne szemet szúrjon szerintem. Ide azért nem olyan emberek járnak szerintem akiket egy odavetett linkkel át lehet verni és nem néznek utána mit is vesznek mennyiért és hol.
-
törölt tag
-
Lifeforce
őstag
válasz
Lifeforce #60 üzenetére
És pont ugyan ebből az okból a romjaimba sem teszem bele a nevem, és nem csinálok hozzá olyan boot animációt amiben a nevem szerepel.
Nincs paypal "adakozz a szegénynek" linkem...
Nem az a cél, hogy reklámozzam magam, hanem egy általam kedvelt kütyü/telefon jól működjön, és ezt vagy önzetlenül teszem vagy sehogy. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #57 üzenetére
Tudod amikor Somatom kereskedőnek nevez, engem nagyon zavar.
Aki ismeri a Lifeforce nevet (google: Lifeforce Mio 701 vagy Lifeforce HTC, vagy Lifeforec hungs.hu) az tudja, hogy nála jobban nem gyűlöli senki az ilyen fajta hirdetést.
Ezért mentem el a pdamániáró, és a pdafanclubból is ugyan ezért szálltam ki.
Akkor ki is vagyok, és miért?
Egyszerűen egy kütyümániás, aki kihasználja egy nagyobb cég erőforrásait.
Próbálom szem előtt tartani az üzleti érdekeket bármennyire is nehéz, és a tiéteket illetve az enyémeket is.
Nehéz megfelelni ennek a kritériumnak hidd el.
Elfogadtam, hogy ez az oldal ebből él, így ismertem meg, még ha nehezemre is esik elfogadni.
Ha tudnád mi megy itt és az ilyen oldalakon, lehet gyorsan kivennéd a kedvencek közül, de ez már üzleti titok, így csitt. (privátban sem kapsz rá választ).
Tudod szerintem ez még mindig jobb, mint amikor kiírod hol vetted és mennyiért, és elfelejted leírni, hogy egy készülék esetében a második utalásnál mennyit fizettél (áfa és vám). -
kazan23
aktív tag
válasz
interstate76 #57 üzenetére
Igen, valóban határeset, de a +11-19%-os rés ahhoz képest amennyiért be tudod magad is szerezni még kvázi "kényelmi keretek" közt van. Persze, csak ha a megadott ár áfás, illetve nem feltételezünk postaköltséget egyik oldalon sem
Amúgy meg kölcsönösen jól is járhatunk egymással, mivel ez a játék "sokmagos procit igényel" és ugyan igaz, hogy ebből kezdetben mi vagyunk a magtöbbség, de amint beindul... mi a kereskedő itt megosztott, jóval nagyobb mintavételezésből származó tapasztalatát kortyoljuk. peace.
-
interstate76
addikt
válasz
Lifeforce #56 üzenetére
"Igazad van, ha hiszed ha nem, engem is zavar."
Köszi a visszajelzést, de ezzel együtt is azt gondolom, hogy kettőnk közül engem zavar jobban. Topiknyitóban céges reklámot még nem láttam. Olyannyira zavar, hogy ez nálam már az ellenreklám kategóriája.
A többi, amit írtál, technikailag érthető, de a fentieket nem annulálja. Részemről over. És persze teljes peace, de nem bírtam ki megjegyzés nélkül.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #50 üzenetére
Igazad van, ha hiszed ha nem, engem is zavar.
Ám a megadott ár csak ezt az oldalt érinti aki innen jött.
Miért? Mert ha megkérdezik miért ilyen kevés haszonnal adom el (én szerzem be), ráfoghatom, hogy ez csak egy közös prohardver akció (egy gyenge reklámért cserébe) Te is tudod, hogy pár oldal után szinte senki nem olvas vissza... -
törölt tag
válasz
interstate76 #53 üzenetére
Ez is egy megközelítés. Én nem ennyire "szigorú" szemmel nézem. Olyat még nem írt, hogy csak akkor segít, ha tőle származik a kütyü. Ha drágán adja, akkor ebben a topikban cseszheti a reklámját. Ha meg jóárasítva, akkor mi, magunktól is fogjuk ajánlani, ahogy a T-R42 esetében is történt.
-
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #52 üzenetére
"Én nem a tesztbe, hanem a 2. hsz. -be tettem volna bele egy linket."
Pontosan ez az, ami - neccesen, de - még belefért volna, de az első hsz. végén a tárgyalt link a tolakodó pofátlanság maga. Topiknyitó céges reklámmal.
Ultragáz.
Ha egy telefonos topikban valaki a 2536. hsz-ben bedobja a telefonhirdetése linkjét, akkor - bár az sem szabályos, de - azon természetesen fenn sem akadok, hisz lehet, hogy sokan keresnek épp olyan készüléket, akár még jól is jöhet nekik, de hogy valaki azért nyisson topikot, hogy pofátlanul reklámozhasson, magasról lesz.rva a prohardveres fórumozás alapszabályait, az nálam kiveri a biztosítékot.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #50 üzenetére
De igen, én is "észrevettem" és teljesen igazad van. Miért nem tettem szóvá? Mert nekünk is hasznos, ha ez a szegmens is képviseltetve van a topikban, méghozzá egy olyan kereskedő által, aki nem csak az értékesítés témakörben tud érdemben segíteni. Én nem a tesztbe, hanem a 2. hsz. -be tettem volna bele egy linket. Tudjuk, hogy mivel foglalkozik és hogy érdek is van a teszt mögött. De akkor is segítség nekünk. Élni és élni hagyni. SZERINTEM!
-
robinK
csendes tag
Hello! Megtetszett nagyon a téma és úgy is nagyon aktuális lenne egy pc csere és gondoltam miért is ne egy ilyen androidos "csoda"
Igazából az M8 és a Tronsmart s89 vega közt gondolkodom nagyon. Ami engem érdekelne az az, hogy működik-e rendesen az AV kimenet? Ugyanis a TV-vel csak így tudnám összekötni, a monitoromnak is sajna csak D-SUB kimenete van így hát tudom szükségem lesz majd egy átalakítóra is, ahogy hallom érdemesebb egy drágábbat venni a hangminőség miatt...
Előre is kösz... -
otoaak
tag
Feltettem az új romot, megy a youtube és a film lejátszás ritka megakadását is sikerült megoldani. A fizetős appok telepítése nem működik (bár nem próbáltam mindent végig de egyik se ment abból amit próbáltam szóval sanszos, hogy semmi nem megy még).
Viszont voltam olyan hülye, hogy bepipáltam a 2 wipe-t és nem mentettem le az xbmc-t ezért valaki legyen olyan jó és tegye fel/küldje át nekem legyen szíves az M8 saját verziójú xbmc-t.
(link is jó természetesen ha valahol fent van)
Egyben ez egy tanulság is, hogy a telepített programok nincsenek mind benne a romban ezért ha valaki backupot csinál ne felejtsétek ki. (bezzeg a f**book az megmaradt szedhetem le újra)
-
Lifeforce
őstag
válasz
#79335424 #44 üzenetére
Itt olyan 2005 óta.
Bár sokáig nem írtam
De egyébként nem kell hexa hozzá, egyszerűen felcserélhető a z és az y. Csak az ékezeteket nehéz egy kicsit megadni, de egy kis kitartással és próbálgatással az is megoldható, még ha felesleges is, mivel ezt már más megtette, csak be kell másolni a helyére. -
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #41 üzenetére
De ez nem felel meg az alapelvárásnak. Ettől függetlenül persze teljesen igazad van, hisz mindannyian ezt használjuk. De a kérdés nem az volt, hogy hogyan lehetne ezt a legegyszerűbben, legkényelmesebben megoldani, vagy, hogy mi hogyan orvosoljuk ezt a problémát. A kérdés kifejezetten letöltésen kívüli megoldásra vonatkozott.
-
törölt tag
De, sztem külön alkalmazások letöltögetése nélkül is megoldható. Még az Y és a Z is felcserélhető. Legalábbis SGS2 -n működött. Sztem ez minden droiddal megy. A gyári billentyűzet kódját kell átírni a keychars, keylayout fájlokban. Remélem, otthonosan mozogsz a hexadecimális rendszerben!
-
satmen
tag
Kezdőként nagyon elégedett vagyok az M8-al. Azért kis gondom van: egy Logitech wifi-s egér/bill.-t használok. Azt már megszoktam, hogy a „z” és az „y” fel van cserélődve, de a nagyobb gondom, hogy "@" (kukacot) sehogyan sem tudok írni. Azon kívül, hogy töltsek le ezt vagy azt, más megoldás nincs
-
Lifeforce
őstag
Itt van az utolsó amit átküldtek: Innen letölthető
Rootolt egyébként gyárilag.
Kicsomagolod, SDkártya gyökerébe felmásolod a 3 fájlt, és a megnyitod a frissítő programmal.
Érdemes kipipálni a két wipet. -
otoaak
tag
Keresgéltem a romok után de csak kínai oldal jött be amit én nem igazán tudok értelmezni.
Sajnos nálam az XBMC sem teljesen stabil, de ennek még keresem az okát lehet a hálózattal van a baj mer mindig akkor fagy le ha más géppel is felcsatlakozok a nasra. (akkor se mindig).
Launchereket probálgattam többet egyenlőre a nova launchernél maradtam. Az alsó menüsort valahogy elő lehet csalogatni ? Vissza nyíl nélkül nem élet az élet nekem az kell.
Youtube sajnos nem megy már kb. mindent kipróbáltam de nem sikerült megoldani.
Nekem van sok fizetős cuccom ki fogom próbálni de megvárom az új romot vele, nem akarok fölöslegesen kínlódni ha esélyes, hogy az új romban már megoldották.
Lifeforce: ha lehet légyszíves tedd fel a legújabb romot, illetve az is jó ha átküldöd és kirakom valahova én.
-
törölt tag
válasz
Lifeforce #27 üzenetére
Én meg kifejezetten szeretem, sőt, szerintem kütyüéletmentő. Egyedül miniPC -n fordult elő, hogy nem jelent meg. De betöltődött, csak valami kijelző anomália volt a külső megjelenítő miatt. A telóimon viszont évek óta használom. Soha nem fordult elő ilyen hiba. Az Aroma fájlkezelő pedig szintén zseniális találmány.
-
kazan23
aktív tag
válasz
Lifeforce #21 üzenetére
És melyik Tronsmart van nálatok a standard, vagy az elite?
Elvben az utóbbiban csak 8GB van, de S89-H? Nem egyértelmű.Blamázs a javából
Nem tudom, hogy Kínában ez most már örökre így marad, vagy ők igyekeznének, de így sikerül...
Találtam egy friss belezést"...and should work on Beelink M8/S82, Jesurun S82, MBOX-S82, IdeaStar S82, etc… which are basically the same box with different names."
-
Lifeforce
őstag
Tudod mi a blamázs?
Vagy tronsmart, vagy Riko, vagy Tomato.
(Tomato gyártja a beelinknek a készülékeket egyébként, tehát még ők esetleg)
Az a bajom ezzel, hogy megint 8 féle hardver, és azon belül sem fogják tudni melyik milyen minőség.
Ezt a 908-as topicba írtam, hogy nagyon nem mindegy melyik gyártól rendelsz, mert hiába teljesen ugyan az a hardver, ég és föld a különbség a minőségben.
Ezért is rendelem úgy, hogy M8 és tronsmart...
Mert lehet a tronsmart jobb, de nem tenném rá a nyakam, hogy megbízhatóbb mint az M8.
Teszteltem pár gyárat a 808 és a 908-nál is, bizony pontosan ugyan az a lap más gyárból, az egyiknél 10-ből 5-6 visszajött, a másik gyárból hozott egy sem... -
kazan23
aktív tag
Csak a logo és a matrica... na jó és a doboz piros alja különbözik a Beelink M8-tól?
"Measy-B4A"
"S82" -
otoaak
tag
Délelőtt megjött az M8-am még nem volt időm komolyabban próbálgatni, deamit írtál az nem gond én is így használom. Az erősítőt jól feltekertem és az M8 távirányítójával állítom utána a hangot. Persze ez nem olyan mintha közvetlen az erősítőt tekergetnéd de szerintem így is jó.
Viszont lenne egy gondom is, youtube-ról nem megy a lejátszás valamiért. Nem volt időm még komolyabban belemerülni, lehet csak be kell állítani valamit, frissíteni kellett inditás előtt az alkalmazást lehet az nem sikerült valamiért jól (nem tudom előtte működött e) mindenesetre szépen lehet keresni az alkalmazáson belül meg is találja amit le akarok játszani de valamiért a lejátszás nem indul el.
Filmek mindenesetre tényleg nagyon szépen mennek, kb. mindent kipróbáltam ami csak van itthon és semmivel nem volt gond, többféle 720p és 1080p-t próbálgattam mindent visz röcögés nélkül és a tekergetést is nagyon jól bírja.
-
kazan23
aktív tag
Lámának tűnhet a kérdés, de a távirányítón lévő hangerőszabályzóval lehet-e az optikai kimeneten kiküldött "digitális hang" erejét "elő"szabályozni? (jelenleg nálam - asus o!play mini plus + logitech z-5500 - logikusan a nyersen kiküldött DTS és a DD csak az erősítőn keresztül szabályozható)
Szóval kényelmesebb lenne egyel kevesebb távirányító -
egykettő
aktív tag
Az mk908 kudarca után én is beújjítanék egy ilyet, hátha ez már szeretni fogja a tévém.
A témaindítóban írt "stomato" márkát nem találtam neten, csak "sztomato" vagy "tomato" néven, a gyártó oldala meg ez tán ez sztomato.cn, a márkanév elírás vagy a kínaiak egymást másolják? -
varmi2
nagyúr
Ha media lejátszásnál végre megszűnnek a kompromisszumok, akkor el jött az idő, hogy végre én is beújítsak egy ilyen kütyüt. Nekem egy a lényeg, hogy a számítógépen lévő megosztott fullhd-s filmeket, helyi hálón keresztül le tudjam játszani.
-
-
Lifeforce
őstag
XMBC saját verzió, ám nagyon jól megcsinálták.
Automountol például, nem kell keresgetni a tárolókat benne.
És még sokminden más is belekerült ami szerintem eddig hiányzott.
A Proci S802 (nem H és nem DD amit most látom, hogy elírtam)
De a betűzés a végén csak a HDMI-re vonatkozik, a digitális hangkimeneten amin keresztül a többség az erősítőre csatlakozik, kiad mindent (letesztelve, szépen működik)
Ha emlékezetem nem csal akkor rootolt rom van a készüléken, de ha még sem akkor ez a legfrisebb rom, és ez gyárilag rootolt: EM8-M8 Version-ota-20140418.rar
Holnap feltöltöm azt is, és le tudjátok szedni akinek kell.
Jah és a távirányító egyszerű távirányító, nem légegeres (nem giroszkópos) -
törölt tag
Itt egy másik összehasonlító teszt a freaktabról.
-
otoaak
tag
A távirányító mennyire használható? Van légegerem de az asszony jobban szereti a hagyományosabb megoldásokat.
XBMC saját verzió vagy csak feldobtak egyet amit jónak gondoltak ?
Írtad, hogy 3 féle proci van az M8-ba melyik került?
Van már fóruma xda-n?
Rootoltad is vagy mindent a gyári volt?
-
Lifeforce
őstag
Pillanatnyilag megvásárolható/előrendelhető készülékek listája:
Minix X8 és X8s
Tronsmart Vega S89
Stomato TM8, TS8, S82
Beelink S82
Xiaomi3 típus létezik ebből a processzorból, melyek a következők:
S802 – Nincs a HDMI csatlakozáson tömörítetlen hangtovábbítás
S802 – Van HDMI csatlakozáson tömörítetlen hangtovábbítás Dolby formájában, de nincs DTS
S802 vagy S802H - Van HDMI csatlakozáson tömörítetlen hangtovábbítás Dolby formájában, és van DTSEzúttal, csak a HDMI csatlakozásra vonatkoznak az adatok, a digitális optikai hangkimeneten rendjén megjelenik aminek kell.
Nálam járt tesztre egy Stomato TM8, az ünnepek alatt nyüstöltem rendesen.
Minix Neo X7 tulajdonosként elég magas volt a mérce, és még sem ért csalódás, sőt...Specifikáció:
Processzor: Amlogic AMLS802 Quad Core (4 magos)
Sebesség: 2000 Mhz
GPU: Mali-450MP Octa Core (8 magos)
RAM: 2GB
Beépített memória: 8GB (nand)
Operációs rendszer: Google Android 4.4 (Kitkat)
Bővíthetőség: SD/HC, 64GB-ig
WiFi: 802.11 a/b/g/n (AP6330)
BT: Van, 4.0
További csatlakozók: LAN (10/100 RJ45), HDMI 1.4, SPDIF, A/V (+ rejtett recovery), 2x USB host
Támogatott fájlrendszerek: FAT16/FAT32/NTFS
Infra: Van, távirányító részéreDoboz és tartozékok:
A készülék és a távirányító mérete teljesen megfelelő, nincsenek hatalmas kezeim, még is szépen elfértek bennük.
A távirányítón meglepődtem, mert a gombok gumiból vannak, a távirányító alsó része pedig sötétített áttetsző kék műanyag.Fotók a készülékről, kommentár nélkül:
És a bekapcsolás... (boot)
Az első betöltődés során, egy varázsló segít a beállításokban.
Ezzel egy probléma volt csupán, hogy nem ismeri a magyar nyelvet, pedig a készülék magyar menüvel rendelkezik.
Semmi probléma egyébként, a szokásos beállítások/nyelv és bevitelnél beállíthatjuk később.
A nyelv beállítása után, a képméretet igazíthatjuk, majd a hálózat/internet elérést állíthatjuk be.Miután az alapokat beállítottuk, még ki kell választanunk a megfelelő ikon-indító felületünket (launchert), a jól megszokott tablet launchert, vagy az új mediabox launchert.
Előtelepített programokról nem szólnék, hiszen android lévén mindenki testre szabhatja saját szája íze szerint.
Természetesen ami nem elérhető a Google Play áruházból, mint az XBMC, előre telepítve van a készülékre.És most jöjjenek a tesztek...
Hardver info:Benchmarkok:
Igazából ami ér valamit az a 3DMark, hiszen ezzel voltam képes teljes képernyős, a felbontásnak megfelelő tesztet futtatni (utolsó kép)
Azt gondolom, hogy a mai igényeknek teljesen megfelelő a teljesítménye.
Nem bírtam megizzasztani sem játékkal, sem FullHD-s filmel, teljesen akadás mentesen ment, a film lejátszása hálózatról is (LAN-on próbáltam) úgy, hogy össze vissza bele-bele tekergettem.Kidobják a tesztemet a fórumból így most összeszedném egy csokorba mi az amit próbáltam, teszteltem, jó volt vagy éppen rossz:
Pro:
- Kitűnő, stabil (4 nap alatt) teljesítmény
- Jólműködő és stabil antennák, bele értve a BT is. (Nem sokat teszteltem, távirányítót, fájl átvitelt)
- Akadás mentes FullHD videólejátszás és játék
- Élesebb, tisztább, és automatikusan beállított kép/felbontás (minixhez képest)Kontra:
- Fizetős alkalmazásokat nem lehet letölteni a Google Play áruházból (javításra kerül) ***
- A beépített antennának köszönhetően nem elég érzékeny a WiFi, (ha valaki élelmes ezt meg tudja oldani)
- A gyári új MediaBox launcher akadozik, de tesztnek feltelepített ADW launcherrel szépen ment
- A processzor valós frekvenciája 1600Mhz***
Ha van kérdés a készülékkel kapcsolatban, várom szeretettel, válaszolok amire tudok.
És egy kis ajándék kezdetnek:
Ha Itt rendeled meg és a megjegyzésbe ezt írod: PROHARDVER akció, akkor az első 10 vásárlónak 24990.- Ft az ára
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteDesk PC-k jó áron!
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- Dizájnos Acer Predator AmD Fm2-es Esport-Pc Eladó , Számla-Ready !!
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest