Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
heavygrip
senior tag
válasz Brekkk #39503 üzenetére
Nem is az volt a célom,hogy PBO val használjam,csak kíváncsi voltam mit tud. Új a proci,így csak teszt gyanánt próbáltam rá hogyha esetleg valami defektes lenne most derüljön ki.
Még a fix szorzót ki próbálom. A képen látható [kép] manual overclockingnál megadom a kívánt órajelet és hozzá a feszt és ennyi? Kezdetben kb 4200 1.25?39504 hokuszp : rendbe azt még ki próbálom, végülis a cél az egymagon 4400mhz volt nem a 90 fok csak azt nem értem mi akadályozza meg, hogy huzamosabban annyin legyen az órajel. A 4x scalart megnézem, köszönöm neked is.
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
nagyúr
válasz Brekkk #39352 üzenetére
Ha lottónyertes példány féle, akkor el tudom képzelni. A korai 3600X-em csak 3,8 GHZ-en volt stabil 1 Volt Vcore-al, 3,9-en már hibázott.
#39354Brekkk: de kipróbálhatod azt is, hogy a BIOS-ban bekapcsolod neki az ECO módot.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
_DiEGO_
őstag
válasz Brekkk #39320 üzenetére
Csak az a kérdés, ha ma veszek ilyet az is menne-e?
Állásábsn, dobozában nem romlik meg
Gondolom újonnan veszed. Miért lenne más jellemző uarra a procira? Max annyi hogy a szilicium ostya melyik részéből lett anno. Lehet hogy még jobb jellemzőkkel rendelkezik, vagy épp kevésbé tűri a tuningot, de nem jellemző ryzenekre.
De lényeg, hogy a másik gép is ilyen mutatókkal rendelkezzen s nem lesz gondod
szerk.:
nédde , [link] iponon van is 33900Ft ![ Szerkesztve ]
-
_DiEGO_
őstag
válasz Brekkk #39318 üzenetére
Ahhoz hogy a gyári TDP keretbe beleférjen csak 1-2 mag tud menni max órajelen. De ha TE ezzel nem foglalkozol és teszel rá megfelelő hűtést + van hozzá elég tápod, elég erős a VRM , akkor manuálisan megoldod...
De ebben tuning mestereket kell keresned. [link] [link] [link]
[link] [link] [link] keresni kell megfelelő videót róla, ami alaplapodhoz okés. -
hokuszpk
nagyúr
válasz Brekkk #39312 üzenetére
talan megy annyit, a feszre mar nem emlexem, a 3700X ac tuninggal nemment 4.35 fole ; de a 3800XT is csak 4.4 -et tudott ( PBO = 4.8 ) ; az 5700G az mar ment 4.5 -ot is ( PBO= 4.85 ) , ezert inkabb optimalizalom a pbo -t ; pedig az 5800X az megy 4.7 -et ( PBO = 5.05 )
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
pengwin
addikt
válasz Brekkk #39169 üzenetére
A hideg hűtőborda nem jó hűtőborda. Az a dolga, hogy átvegye a hőt az alkatrésztől, szóval ideális esetben nagy terhelés alatt olyan kellemsen langyosnak kéne lennie.
PCIe 3.0-4.0 eltérés szerintem nem okozhat ilyen hőmérséklet eltérést, főleg ha a CPU magokon látod, mert a PCIe vetérlő az IO lapkán van. Biztos nem változott semmilyen beállítás? Lehet alapból volt eltérés a két alaplap beállításai között, a te beavatkozásod nélkül. Pl. valami aggresszívebb performance governor be van kapcsolva... vagy a PBO... vagy csak simán hazudik kicsit a Vcore értékről a X570-es lap.
Én most cseréltem CPU-t (3600-ról 5700X-re), 10+ fokot csökkent a CPU hőmérséklete, mert automatikusan kb. 0,2 V-tal kevesebb Vcore-t ad neki az alaplap.
Üdv, pengwin
-
MPowerPH
félisten
válasz Brekkk #27915 üzenetére
Szuper. En nem aggodtam ezen, csak furcsa ez az oriasi diffi a feszultseg szintek kozott. De a 10900K is 1.4V idle -rol indult, 1.27V korul ment AVX off es 1.25V AVX on eros terhelessel. Bar ezt ott az LLC okozta, pontosabban annak a merteke, nem ilyen 'smart' a mukodese, mint itt a Ryzennek.
A prociban van 100MHz tartalek, azert en nem akarom nyektetni, nem eri meg. Az IF gyengesege egyebkent is elvette a kedvemet.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Brekkk #27912 üzenetére
Tudom, ez birja is. Kivancsisagbol raengedtem, 39xxMHz a freki, es 1.27V -ot adott neki a lap, ha jol emlekszem.
Igazabol ha nagyon akarnek, akkor bele tudnek annyit nyulni, hogy az LLC -t manual beallitom a leheto legalacsonyabb ertekre. De nincs kedvem.Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Brekkk #27762 üzenetére
Akkor kifogtam azt a par szazalekot. Igen, visszaosztva az IF -et stabil. Ha 1:1 -ben megy, akkor nagyon csunyan elkezdi dobalni a hibakat a TM5, par masodperc utan. Inditasok is elsore mennek, nem szall el zero hibakoddal POST elott sem.
Es persze a memoria igy boven magasabb frekin is stabil ugyan ezekkel a beallitasokkal, tehat az nem lehett a szuk keresztmetszet.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
HSM
félisten
válasz Brekkk #26937 üzenetére
Egyetértek, én is erősen néztem azon az áron.
Tavaly 330 dolláron nyitott a 3700X. Ahhoz képest elég szépet lépett felfelé árban az erősebb hatmagosuk, a 3600X is 250-en nyitott csak, ma már inkább csak 200. Bár várható volt, hogy ez lesz, amint versenyképesebb lesz a termékük....Egyszer majd én is szeretnék egy CCX nélküli fejlesztést a 3600-ra, de ennyiért inkább meghagyom a termékeket másnak.
-
-
chopin42
addikt
válasz Brekkk #26937 üzenetére
Egyrészt ez az "X" kiadás, sajna nem a sima 5600-jelenik meg először (ha megjelenik egyáltalán), ahhoz képest 50 dolcsi felár. Megjelenéskor a 3600x 249 usd-85k volt itthon (akkor a dollár 290 körül volt júliusban), szóval mostani dollárral a 299usd kerülni fog kb megjelenéskor 107k-ba. Ami kb 25% felár 15-20% teljesítményért, ha lesz annyi. Most a 3600x 75k. Mellesleg ennyivel befogják a 10600k-t, ami szintén 299usd. Megjelenéskor az 130k-volt, most meg 90k körül van. Szóval a 5600x is lemegy később 85-90k körülre. Lejjebb nem biztos.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Alpi.
addikt
válasz Brekkk #26841 üzenetére
Ez nem az offset, hanem a túl sok neg. offset, amikor veszít a teljesítményből !!
Sok helyen olvasni, hogy a boost órajelek nem adják a "valós" teljesítményt, "clock stretching" csak. Ez nem így van, mérges szoktam lenni (inkább még anno, mert már elengedtem ezeket ), mert ez már "urban legend"-é vált kb. sok helyen, abból meg épp elég van Am4 körül.
Elfogadom, hogy egyesek ezt a működést látják, tapasztalják, de ez nem húzható rá az alapvető mechanikára, a precision boost-ra, csupán az aktuális konfig (vélhetően lap / bios) háttal áll a történetnek. Az én lapom már az elejétől egész jól kezelte az offsetelést és újabb bios-okkal még rengeteget javítottak ezen. Amíg van jó működésre példa, azt hiszem általánosságokban, illetve magát a cput vagy annak gyártóját kevésbé ildomos elmarasztalni. [Azt hiszem, ez elég beszédes. Tized fölötti offset és gyönyörű működés !]
Amit a fenti, csökkenő teljesítményes videóban látni, az egy "beépített", tervezett mechanizmus, épp. működés közben. Más céllal került bele a zen2-be, de a túl magas offset által okozott, alacsony Vcore is "triggereli".
Egyébként maga a mechanizmus nagyon hasonlít az Intel throttlingjára, gyakorlatilag a mag "csinál" (igazábol az nem csinálás ) egy üres ciklust. Itt teljesen másik célt szolgál, nem a túlmelegedés elleni utolsó védelmi reakció, hanem arra szolgál, hogy gond nélkül üzemeljenek az akár 16 magos Zen2-k is (de szvsz Tr4-nél is lehet jelene. ) a lapokban, anélkül, hogy top, prémium alkatrészekből épült és még azt is egy egészségtelenül túlfeszített módra kényszerített, Vrm-re legyen szükség. Nagyon gyors a boost órajel emelkedése, ráadásul ugye rengeteg mag is esélyes, teljesen különálló órajellel, így rettentő necces a Vrm-nek követni, ha közel idle állapotból ne adj Isten berobbantja a teljes arzenált. Enélkül egyrészt "túl erős" vrm, másrészt torzan aggressziv Llc és / vagy magas működési frekvencia kéne. Emiatt beleterveztek egy ilyen "feature"-t, hogy ha beesne a Vcore a működési határ alá, ahelyett, hogy dobna egy hátast a cpu egyik része csinál egy (vagy több) üres ciklust, életben tartva a többieket, addig amíg a fesz utol nem éri a kívánt szintet. Ez észre sem vevődik hiszen annyira gyors folyamat. Kivéve ugye, ha folyamatosan fenntartjuk az alacsony Vcore-t, mint pl. túl sok neg. offset. Akkor folyamatosan kiváltva ezt a mechanizmust. Egyébként láthatóan jól működik, hiszen ilyenkor sem egy fain kis "Blue screen" a túlzásokba eső kezelő jussa, csupán a teljesítményből veszít.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz Brekkk #26836 üzenetére
Mert nem is kéne, sőt ! Ha jó a proci és kevesebb fesz is elég, elvileg javulnia kéne egészen a "kívánt" feszültség határáig !
"A negatív offset is valami hasonlót csinálhat. Lejjebb viszi a feszt, de csökkenti a teljesítményt." : Ennek logikusan pont fordítva kéne működnie tehát. De ! (Mert ugye mindig van egy de... :S ) Sajnos legtöbbször mégis az történik, hogy még közelébe sincs az ideálisnak, mégis sokat veszít a boostbol.
Egyébként ha -0.575V még jó volt, az nem rossz jel ! Nálam pl. -0.875 mV -al megy. Bclk oc óta, mert anno 100-on -1.05 is volt és működött.
Egy dolgot kellett csinálnom, vissza kellett állítanom a winbe a cpu min.-t a korábbi 5%-rol 99%-ra (75-80-tol már jó volt), mert 0,82V köré vette vissza a feszt (ugye az offset ott is csökkent) és előfordult, hogy idle crashelt.
100W-nál meg áll ha nézed a videon Cinebench alatt, 4200-4250 Mhz magokkal.
Pbo nálam is disableden van, negatív offset és bclk 102.8-on. (ergo a boost tábla, órajel irányba 2.8% -al fel van tolva. Így 4.6 - 4.65 Ghz boostok is vannak. Cb single 4.5 - 4.55 közt fut pl. átlagba)https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Brekkk #26822 üzenetére
kezded kapisgalni. tobb limit is van, amelyikbe elobb fut bele, ott all meg.
anno kb. az volt a kozmegegyezes, hogy addig megy, amig a homerseklet engedi. Azota persze javult a gyartas minosege, a mostani kockak elobb utkoznek a ppt / tdc / edc limit valamelyikebe.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Alpi.
addikt
válasz Brekkk #26822 üzenetére
Látod, ez egy jó kérdés ! De így reagálnak a vgak is ha limiten tartod őket. Amíg nem fogyasztási limiten van, addig valahogy nagyobb erőfeszítés minden helyzetben "kitartani" az órajelet. Még ha a gyakorlatban szinte nincs is különbség. Érdekes dolog !
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz Brekkk #26818 üzenetére
Sztem nem. Bár ilyen setupot sosem próbáltam, de tippre nem. :)
Egyébként Ppt limitnek ütköztetés nem feltétlen rossz ! Egy-egy jól megválasztott helyzetben, nincs ennél hatékonyabb fogyasztás / teljesítmény ráta ! Nem véletlen mentek el a vgakkal is ebbe az irányba. (Érdekes, hogy az új 3000-es Nvket meg kivették a pwr limitáció alol. )
[PPT limites működés számai][ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Alpi.
addikt
válasz Brekkk #26798 üzenetére
Fix, all-core beállítások mellett nincs szerepük azoknak a limiteknek, csak Pbo-nál.
Itt is be tudod állítgatni, de mivel fix az órajel és a fesz is, úgysem tudna mit csinálni ha eléri vagy túlhaladja az egyiket. Max. lelőhetné a gépet, de azt nem teszi.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
nagyúr
válasz Brekkk #26706 üzenetére
Jogos, de sajnos az a tapasztalatom (és még vagy 10 másik topikban is), hogy a bekérdezők többsége nem olvassa el az adott topik összefoglalóját.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Biga123
addikt
-
Zsolty20
senior tag
válasz Brekkk #26507 üzenetére
Ahogy felettem már írták, igen futtat egy CB20-at és onnan jön az eredmény. Nyilván lehetnek mérési pontatlanságok, de azért szép teljesítmény egy 3600-astól, szerintem. Azonban most, hogy így beállítottam, fixen, mindig és állandóan ugyanazon az órajelen fog pörögni(ami nyilván nem egészséges), vagy azért ha nincs használva lejjebb megy? Ha előbbi, akkor lehet visszatérek az OC nélküli profilhoz és annyi. Játszani mostanság alig játszok úgyis.
-
CJ4567
nagyúr
válasz Brekkk #26507 üzenetére
Futtat egy CB20-at, igen. 4300/4325-ön érek el 3887-et, úgy, hogy minden be van zárva a háttérben.
(#26506) Gróf... Amennyire gyorsan állítja az órajelet, és a feszültséget a Zen2(1ms-onként képes erre), szinte állandóan boost órajelen megy a procid, vagy annak a közelébe, ehhez magas feszültséggel, mert nincsen sok amper alacsony terhelésnél.
Ehhez képest fix órajellel, feszültséggel megy fix 4.3-on, viszont 1.3-1.4V-os ugrások helyett annyin fog menni, amit te beállítasz, pl. nálam a CTR beállításaival 1.275V-on megy idle, és terhelés alatt ez esik(ez természetes) 1.244-1.256V-ra.
Itt már alacsonyabb hőfokon, és feszültségen megy, mint a gyári működés(játékokról beszélek, és nem egy AC Origins/Odyssey szintű CPU killerről, hanem egy átlagos játékról, ami 30-40%-ban terheli a procid), a PBO-ról ne is beszéljünk.
Ezzel nem azt mondom, hogy rosszul van beállítva gyárilag a PB, meg rosszazáemdé, hanem azt, hogy egy jó minőségű procinál nem elvetendő a fix feszes, fix órajeles OC, mert többet kihozhatsz, mint amit az AMD algoritmusai ki tudnak hozni a procidból, mert itt a saját procidra szabod az órajel/Vcore-t, és nem egy összes procira alkalmazható algoritmust használsz, aminek a legrosszabb, megjelenés kori processzort is figyelembe kell vennie, meg az egy évvel későbbi, jobb minőségűeket is.[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Saccco
nagyúr
válasz Brekkk #26450 üzenetére
Gyanús volt, hogy nem volt hülyeség akciós R5 3600-ost venni. Legalább addig is Ryzen-ezhetek, amíg nem jönnek azok.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Brekkk #26355 üzenetére
akkor miert vezeted felre a jonepet ?
" ahogy a kézikönyv ajánlja."...
de orulok, hogy megoldodott.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
palfitom
félisten
válasz Brekkk #26340 üzenetére
Ez van, ha rutinból szerel valaki. Nem te vagy az első, nagyon sokaknál előfordult már. Mindig meg kell nézni a manual-t!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
őstag
válasz Brekkk #26332 üzenetére
Pattintsd át az A2 B2-be (szürke slottok)
Nemtom milyen könyvet néztél de az Asus oldalán is ez az ajánlott[ Szerkesztve ]
We exploited "We spread hate. We raised hate. We thought hate to be our savior. We put all our problems we created on the "Island of Devils". As a result that devil was born, to return the hate we gave it"
-
-
Mumee
őstag
válasz Brekkk #26315 üzenetére
A legtöbben ráugranak, hogy feszültséget emelnek meg a fő latency-ket emelik az égbe. (tCL, tRC,tRP)
Miközben a Bootloop megfelelő biztonsági üzemi feszültségek mellett (3600mhz-hez 1,1V SOC, 1,45V DRAM, 0,85-0,95V VDDP, 0,95-1V VDDG) közel mindig a procODT vagy a CAD_BUS-ok rossz beállítása.Példának az én Rev.E kitem CAD_BUS ClkDrvStr 24 beállítással elküld engem is a halálba bootloop-al 3400mhz felett, 30-40 még kitart 3600-on, afelett 60 v 120.
[ Szerkesztve ]
-
Mumee
őstag
-
Mumee
őstag
válasz Brekkk #26307 üzenetére
Akad itt pár gond, ami miatt lehet nem megy a 3600. A legfontosabbat kiemeltem.
Mindent hagyj így, mint 3400-on csak ezeket állítsd át BIOS-ban:
SOC 1,1V
tRCDRD 19
tRDWR 9
CAD_BUS ClkDrvStr 60
CAD_BUS AddrCmdDrv 20
CAD_BUS CsOdtDrv 20Ha így is bootloop, akkor még a procODT-t tedd fel még 53-ra.
[ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
válasz Brekkk #26309 üzenetére
az biztos hogy nem stabil de már látom a memóriád sem megy rendesen.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
válasz Brekkk #26305 üzenetére
nem hogy lehet,hanem biztos hogy kevés.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
veterán
válasz Brekkk #26253 üzenetére
Nem lestel ve a borda ala?
Regi ballistix sport-nal talalkoztam a borda alatt meg d9vpp-vel is, na az a chip van a sima 2666c19 micronon :(
Mivel bo masfel eve lett felkapott ballistix ramok tuningja, ekorra eljutott oda a micron, hogy lenyegeben az osszes 3200c16ra c9bjz-t rakott, azok pedig az osszes tudja a 4000c16ot...
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
arabus
addikt
válasz Brekkk #26069 üzenetére
az olvasás eredménye.
irásban ez a legjobb: [link][ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz Brekkk #26055 üzenetére
"De cserébe a Micron E-DIE Ballistix-em egy kalap kaki. 3600-on semmilyen formában el sem indul.
Amit stabilan kihoztam belőle az a 3200 CL 14-17-14-35
Már a 3400 CL 16-hoz is 1,38 V felett kér."Én 1,4V-on használom a Patriot Viper Steel Hynix CJR-eket, 3800 16-20-20-20-36-on, 1.4V-ra még azt mondják, hogy biztonságos napi használatra. A JEDEC szabvány szerint 1,5V a maximum, még amit olvastam, hogy 1,45V ami biztonságos. (És most döntsd el, hogy mi az igaz. Én 1,4V fölé nem megyek, max rövid benchmarkra.)
No Sana No Life
-
Biga123
addikt
válasz Brekkk #26055 üzenetére
10 perc 😁 ilyen terhelést soha nem fog kapni. Feleslegesnek érzem tovább gyilkolni. Eddig sehol semmi anomália nem volt. Az ilyen prime több óránál szvsz már a lap fárad el.
[ Szerkesztve ]
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
tirszin
senior tag
válasz Brekkk #25739 üzenetére
"1.137 V BIOS-ban beállított fesszel szépen megy az 4.2 AC.
Terhelés alatt az auto mód 1.25 V-ot is adott és ehhez 3.8 all core bost volt a maximum AVX használatával és mindezt 85 fok mellett. Most olyan 81-82 fokos a CPU 4.2 AC AVX- el."Na épp ez az, amit mond HSM fórumtárs. Az egy dolog, hogy finoman szólva sincs energiatakarékosra belőve ez a szerintük precision boost. Értem, hogy sorozatgyártás, de úgy tűnik kissé túl lett tolva a teljesítmény.
A gond az, hogy még a lehetősége sincs meg ezeknél a ryzen prociknál, hogy te belődd magadnak oly módon, hogy nem fixálod, hanem megmarad egy jól működő energiagazdálkodás is a felesleges túlfeszelés elhagyása mellett.Az is érdekes és mutat valamit, hogy a ryzen balanced win energiaséma alapból 99%-os minimál prociteljesítményt állít be. Persze így biztos fürge lesz a gép, de hogy nem energiatakarékos, az biztos. Ez utóbbi dolog úgy tűnik nem nagyon érdekli őket. :(
Az algorimusuk iránya az, hogy feszeljük szét annyira, amit még biztonsággal el tud hűteni az adott hűtővel, a fogyasztás nem szempont. Na ezért a filozófiáért nem szimpatikus processzor ez a ryzen nekem.
Elhiszem, hogy ott a versenyképesség, de attól még én sem kezdek cigarettát árulni, mert jó rá a kereslet. Meghúzok egy morális határt, hogy meddig megyek el a versenyben.Rendezvényfotózás, kerékpárversenyek: https://nutrixxion.hu/tirszinfoto Fb.: https://www.facebook.com/tirszin.foto
-
hfeco01
tag
válasz Brekkk #25713 üzenetére
Előre leszögezem hogy eddig is hülye voltam a BIOS-hoz és gyanítottam hogy ha próbaképp felteszem nem sok hasznom lesz belőle, de belém bújt a kisördög és úgy voltam vele hogy ha valamit sikerül elbaltáznom akkor nem lesz PC-m, úgyhogy én felraktam. Az jó hír az hogy az eddigi beállításaimmal gond nélkül elindult a gép és rosszabbnak sem tűnik mint amilyen eddig volt. Eddig se nagyon tesztelgettem, max a Chinebench-el. A lényeg az volt hogy menjen és stabil legyen. A rossz hír pedig az hogy eddig is tudtam hogy hülye vagyok a BIOS-hoz, de elnézve a feloldott menüpontokat rájöttem hogy nem egyszerűen hülye, hanem nagyon-nagyon hülye. Gyanítottam hogy én nem sok hasznát fogom venni ha felrakom és úgy is lett. Lehet aki ért hozzá az hasznát tudja venni az új menüpontoknak de nálam ez csak az "Ilyen is van és ennyi!" kategóriába tartozik. Igaz a mondás hogy ami nem megy azt ne erőltessük!
-
nagyúr
válasz Brekkk #25713 üzenetére
Ennyire vissza vannak butítva az X570-es BIOS-ok ?
-
Biga123
addikt
válasz Brekkk #25691 üzenetére
22Ks asrockom simán elbír az R5 3600 -al 4.3 as OC mellett.
És ha úgy hozza a jövő még egy 3700x et is beleszuszakolok.
Értemén h a tomahawk a legajánlottabb, de kérem ha ezzel is megy ?
Valaki egy másik topicban annyira szépen megfogalmazta ezt a : "ha nem a legdrágább cuccod van nem vagy senki" felállást ami egyre többször fellelhető, szinte minden topicban.
Szal azért nemárt megmaradni a realitások talaján. (nem feltétlenül neked szól).Anno én is vettem 13 ks mionix egeret mert rádumáltak, de semmivel nem vagyok előrébb mint 1 500 FT s bármilyen egérrel Szépen világít meg minden lehet programozni.. és ?
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Albigator
őstag
válasz Brekkk #25454 üzenetére
Lehet ebben van valami..
Míg pl csak a RAM-hoz nyúltam, szóval minden egyes paramétert manuál állítottam be akkor még nem volt gond, éppen 0.5mp h felmordult volna a VGA venti de egyből le is állt.
Aztán miután már manuál venti vezérlést állítottam be a BIOS-ban (CPU és FAN-ok) akkor még több időt vacakol ezek szerint a proci beállításaival és a VGA ventik több mp-ig pörögnek maxon már. -
-
nagyúr
válasz Brekkk #25448 üzenetére
No, ez már valami.
VGA ventijei is ?(#25450) Brekkk: igen, a sorrend: CPU, DRAM, VGA és POST.
Több helyen is olvastam, hogy jó páran vagytok kik ilyen jelenséggel vagytok megáldva.
Nálam eddig ilyen nem volt.[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Brekkk #25147 üzenetére
Szerintem a fix 1.15 V 4200 Mhz nagyon jó, én úgy használnám a 3600-at.
De én pont nem zárok be minden háttérpogit.. Vannak fontosak amik kell fussanak.
1 Chrome ablak ami még kell nekem és puff ki is futottam a 16-ból Warezone alatt..."korábban/nem szükséges neki."
Ja igen és minden szükséges (nekem).[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest