Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amazon Kindle
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pkc83
őstag
Sziasztok!
Egy Msi x470 Gaming Plus alaplapom van , benne egy
Ryzen 5 2600x-el. Ezt most lecserélem egy 3600x-re de előtte
Biost kell frissítenem. Esetleg tudtok tippet adni melyik Biost
érdemes feltennem? A legújabbat vagy esetleg egy régebbit?
Jelenleg a 2019.01.23.-i Bios van fent. Ez pont az utolsó ami még
nem támogatja 3xxx-es procikat. Köszi előre is a segítséget. -
Albigator
őstag
válasz RECSKA #21448 üzenetére
Igaza van Uram!
Valaki már linkelte nekem ezt a táblázatot csak nem néztem meg figyelmesen azóta pedig bezártam és "elveszett az éterben".
-
Beba Snake
aktív tag
válasz SECTORnooB #21445 üzenetére
Bocsánat.
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
SECTORnooB
addikt
válasz Beba Snake #21442 üzenetére
Ez nem a CNC-s vagyok de gèpet is építek topik, bocsi,köszi
[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
Srácok, egy cimborám most rakta össze a gépét egy Asus X570 TUF lappal. A gép viszont rendszeresen megáll bootkor (fekete képernyő mellett) sárga leddel azt jelezve, hogy RAM gond (egy Ryzen optimalizált Ripjaws kittel). Rákerestem és úgy néz ki, hogy ez egy alaplapgebasz. Találkozott már valamelyikőtök a jelenséggel és talált rá megoldást?
Itt egy Reddit topic neki és "értelmesebbnél értelmesebb" hozzászólások vannak, de nem vettem észre köztük megoldást: https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/eux3ee/asus_tuf_gaming_x570_stuck_on_dram_led/
Van 5letetek?
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Beba Snake
aktív tag
válasz Csaber #21420 üzenetére
Nincs papírom. Kiestem betegség miatt. De 8 hónapba belesüríteni? Elképesztő vadbaromság. Azok tudják elvégezni, akik gépipari technikumba jártak és gépműhelyben dolgoztak legalább 5 évig, na de egy Solidworks-öt sem lehet 3 hónap alatt megtanulni, pláne nem fostalicska 2mag/4szál mobil i5-tel 1,7GHz órajellel és Win10 alatt 4GB rammal.
A Solidworks 15 percig töltődik, aztán a win szeppukut követ el.16-ból 9 ha átevickél. Ja nem! Koronavírus miatt az egész OKJ-s hóbelevanc le lett állítva március 17.-től.
De amit írtam fenntartom, CNC-vel is lehet szart gyártani.
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
tag
Nincs offset, full auto beállításoknál ezt csinálja a 2010-es 2103-as BIOS-szal.
Közben tovább kísérleteztem (#21197) mozso és (#21190) subaruwrc tanácsait is bevetve a Tiéd mellett és meg is lett a stabil állapot. Megszűnt a random újraindulás. Hurrá!!! Szuper!!! Nagy öröm, boldogság stb. Aztán futtattam egy CB20-at és all core tesztben eltűnt 400 pont .
Na itt elengedtem és ismét ment vissza a 1302-es BIOS egyelőre, de nagyon nem tudok belenyugodni, szóval biztos, hogy tovább fogok kísérletezni. Külföldi fórumokon vannak akiknek egyértelmű teljesítménynövekedést hozott az új BIOS, és vannak akiknek azt, amit nekem. Valahogy ebbe nem tudok belenyugodni[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tegnapelőtt kijött a hivatalos 3.2 Bios ( ComboV2 1.0.0.2 ) az asrock X570 PGX-re.
Mivel már kb 2 hete az alfa biost használom, ez pedig cheksum-ra pont ugyan az, igy kételkedve abban, hogy bármi overclock opció visszakerült, felraktam.
Nem tudom mi változott az alfához képest, meg hogy mit csináltak az asrocknál, de nincsenek finomhangolási lehetőségek a biosban, amik eddig voltak, mégis gyorsabb ugyanazon beállításokkal, ugyanazon időzítésekkel, mint az alfa... Nem értem.
3733c14 3.2 asrock hivatalos bios
Nem lett újrarakva, nem lett másik chipszetdriver, semmi... Csak felraktam a biost, előhívtam a mentett profilt, és kész.
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
veterán
válasz DzsannyX #21428 üzenetére
Szívesen! Lassan bele kellene írni az összefoglalóba, hogy a Trident Z Neo 3600 CL16 DOCP mellett 3666 MHz-en érzi jól magát, mert már legalább három embernél igazoltan bevált a módszer. Ha random újraindul, az lehet mástól is. Offset nincs a procin? ECC funkció le van tiltva a memóriánál?
-
Albigator
őstag
Ezt nagyon sokan nézték már be igen, de van a Super változat:
GeForce® RTX 2070 SUPER™ JS - (NE6207SS19P2-1040J ÁK link)és van a sima:
GeForce RTX™ 2070 Super JetStream - (NE62070V20P2-1061J ÁK link)Szóval a gyengébb kártya (2070) egy Super JetStream variáns, az erősebb 2070S pedig csak sima JetStream..
Nekem sima 2070-em van (egy 5700XT Nitro és 5700 Strix után) és annyiért vettem, amennyiért lehetett kapni legutoljára ÁK szerint. Szóval nem volt olyan rossz vétel.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Akkor maradjunk annyiban, hogy csak B450 Plus lapom van, ha már nem is Asus, akkor nem is Prime.
Az a 2070S pedig, sima 2070. A Palit hűtésének a neve, hogy Super JetStream..Tudom h nem sokat nyerek +200-300 MHz-el de jobban érzem magam tőle lelkileg.
Amúgy XT-t sem lenne érdemes vásárolni igen, hanem megvárni a Zen3-at..
300e-s VGA-t pedig nem mostanában fogok venni sztem.[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz hokuszpk #21405 üzenetére
Asusnál nem a procitámogatást emeli ki, de igen, ezek már azok .
Nálam:
ROG STRIX B450-E GAMING BIOS 3103
"01. [E] Improve system performance.
02. Update AMD AM4 AGESA Combo PI V1 1.0.0.6"Tesóm lapja:
ROG STRIX X570-F GAMING BIOS 2407
"- Improved system performance and compatibility
- Improved DRAM compatibility
- Update AM4 combo V2 PI 1.0.0.2"(#21422) Albigator
B450 Prime-od van, nem Asus . Sztem jobban jársz egy XT-vel, de amúgy egy 2070S mellett az a +200-300MHz nem fogja megváltani a világot. Gyűjts inkább egy 3070-re, sztem 3 kiló közelében lesz .[ Szerkesztve ]
-
tag
Kipróbáltam a javaslatodat az új 2103-as biossal.
Félsiker. Ezzel a megoldással már bebootolt a gép, de sajnos később random újraindult. Az a probléma tehát megoldódott, hogy a D.O.C.P beállítását követően el sem jutott a BIOS-ig, de megmaradt a 2010-es BIOS-tól jelentkező random újraindulás.
Minden esetre mégegyszer köszi a tippet! -
veterán
válasz hokuszpk #21421 üzenetére
ahogy en tudom, generacionkent elter az optimalis procODT...
Elso gen pl 50-60 korul erzi jol magat, a zen2 meg 30-40...
Nekem pl 40 felett instant fosh ahogy 30 alatt is... , csak 34-37 kozott tudom stabilizalni 3733/1866-al. 3800/1900on mar csak es kizarolag a 37el nem hibazik tm5-ben...
-
C4mp3r
addikt
gyerekek bocs ha hulye kerdes de ez a wraith prism ilyen fos lenne 3700x alapon vagy csak en kurtam el valamit. alapon 60 fok korul van most toltam fel ora ac odysseyt es 80-90 fokok jonnek. semmi oc csak a ramot allitottam be 3200mhzre. a qfan profilt manualra raktam, hogy 60 fok felett 100%on menjen a fan a haz meg egy nzxt s340 2 szivo venti elol 1 fujo hatul. a szobam 26 fok koruli sajna legkondi nincs. afterburner szerint 4100-4200ra boostol es tartja is csak en ezt soknak talalom
p.s alaplap bios legujabbat is felraktam.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz arabus #21413 üzenetére
Teljesen off, de a technológiai tipp nem jó.
Az öntéshez minimum 1,5mm falvastagság ajánlott, technológiai okokból, és nagyon problémás lenne ilyen kis méretben.
Ez egy mélyhúzott és stancolt lemez. A szerszám kopása miatt, vagy nem megfelelő megfogás esetén előfordulhat domború felület, de szerintem itt különösen figyelnek erre a forrasztás miatt. -
Csaber
senior tag
válasz Beba Snake #21409 üzenetére
Mindig visítok a nevetéstől a munkaügy által szervezett az OKJ-és CNC gépkezelő papírtól.... régen nem véletlen volt a 10. osztályt elvégezve 2 év valamilyen forgácsoló szakma ( esztergályos vagy marós ) na ezután 1 év nappalin csak a CNC majd ha bekerülsz oda ahol használni kéne a tudást pislogni fogsz hogy a másik ember elvileg ugyanazzal a végzettséggel alsó hangon 30- 90%-al többet keres ...
-
arabus
addikt
a kupak indiummal van forrasztva a chipekhez.
nagyon úgy fest öntvény tehát nagy valószinüséggel ez lesz a gépben az utolsó
alkatrész ami meghajlik.
Drp4 meg sok problémás volt.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
veterán
válasz hackeeeee #21410 üzenetére
en is b450rol valtottam x570re...
- Fclk 1900hoz +0.05V chipset fesz kellett
- teljesen eltero procODT, meg hasonlok kellettek az eltero alaplap miatt...Nalam a kitesztelt rambeallitasokat kellett ujra kitesztelni. A proci szogre annyit ment, mint a b450ben...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Malibutomi #21408 üzenetére
Cruncher stabil beállítások most nem azok. Pl. a 4.2 ment 1.26875V-n, most ott reboot van.
Próbáltam full auto-n, ott azonnal reboot.
Véleményem szubjektív...
-
Beba Snake
aktív tag
válasz kellcucc #21363 üzenetére
CNC-vel is gyártanak szart. Kiestem betegség miatt egy OKJ-s tanfolyamból -ezt oktatták-, de csak néhány paramétert kell pocsékul megadni, amit még bír a gép és a kopott szerszám.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az van, hogy a B450-es beállításokkal nem megy a proci az X570-ben.. Vajon mit csinálok rosszul? A ram biztosan oké, szerintem, de a proci, full auto-n sem megy.. Nem értem. :\
LLC is auto-n van direkt, a vvd feszek vannak beállítva kézzel, és a soc-nak van 1.1V.
X570 pro4.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
fudi2002
veterán
válasz GIORGIONE76 #21402 üzenetére
Sztem meg tény. Bqnál kellett csiszolni némelyiket, noctuánál nem.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz GIORGIONE76 #21377 üzenetére
"mivel gondolom a kupak nem egy kemény, merev lapos platform, erőhatásra akár hajolhat is..."
hatize. az Inteles kupak alatt pasztas procikra talan all ez, de a Ryzen a kupak alatt forrasztva van amiota megjelent.
+kozben az Intel is attert a forrasztasra, a 9, 10 gen mar forrasztott.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
fudi2002
veterán
válasz GIORGIONE76 #21400 üzenetére
Figy ne bonyolítsuk. Noctua megoldotta, a régi hűtői is kafák zen2n, meg az újak is. Ezért írtam, hogy számomra a plusz pénzt megéri, én másként tekintek a pénzkülönbözetre. Arról ne is beszéljünk, mikor a 7éves d14emhez 2 hét alatt ingyér küldtek am4 lefogatót zen2höz. Én az ilyet nem felejtem el, nagyon korrekt hozzáállás. Így azóta tőlük vásárolok, nem csalódtam. Igen, kissé drága, de legalább 1x kell megvenni.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest