- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ueda
senior tag
200 gigaflops az egyetlenegy szám. Így nézve a x265-nek, több mint 2 x gyorsabbnak kellene lennie a 85 Gflopshoz képest. Tehát nagyon becsapós, mert abban a pillanatban, hogy egy icuri-picurit komplexebb a feladat (x265, nemcsak pure avx2 számol) máris csökken az előny (amit kimértem 24 % és 32 % a konkrét videókkal [link]). A plusz magokkal többet nyersz, mert jóval többmindenre tudod használni, mint az AVX2 -t.
-
HSM
félisten
Igen. Amúgy nekem nem lenne semmi bajom az AVX2-vel, csak önmagában nem csinál csodát csak néhány specifikus alklamzásban. A húzott 4690K i5-ömben nagyon szép volt AVX2-es Lynx tesztben hogy wow, 200Gflops, miközben a húzott mostani hatmagosom tud kb. 85-öt, de a valós felhasználásban lényegesen erősebb procinak érződik a hatmagos, kivéve pár rosszul optimalizált programban, ahol kijön az egyszálas kisebb teljesítménye, de ugye az sem az AVX miatt van, és nem szűk fele tempó, hanem inkább olyan 70%-os .
Mindennapi általános használatra ezért is tetszik nekem a Ryzen, mivel ott azért az egymagos erő is tök oké, azért AVX/FMA támogatás is van, ha nem is olyan erős, mint az aktuális Inteleken, szval szvsz nagyon frankón kitalálták.
-
törölt tag
válasz
headhunter #4695 üzenetére
G.Skill-ek jol mennek Ryzen alatt, itt van egy jo kis lista ki hogy hajtja, a tablazatot nezzetek, memoria tipus, idozites, bios verzio... Ez C6H de a tobbi lapban is hasonloan kell(ene) viselkedniuk.
-
Ueda
senior tag
Jó meglátás ... A Gulftown -t és Zen procikat fel lehet fogni sokmagos pentiumnak is. És mint ilyennek ezerszer több értelme lenne/van (felhasználói szemszögből), mint a kevés magos AVX2 processzornak (beleértve a 4 magos i7 -t is). (Teszkó gazdaságos core i processzorok.
)
-
headhunter
addikt
válasz
Walter_White #4660 üzenetére
-
Malachi
veterán
Hát én nem hittem, hogy húsvét előtt nem lesz meg a R5 teszt...
-
joysefke
veterán
Ez volt már?
https://www.youtube.com/watch?v=oXeenX0FZAY
jó kis multithreaded teszt:
játék+stream mérés frame-időkkel -
kovy79
őstag
Nálam 965BE-t váltott az 1700X (meg 7770-et az RX480 8GB), jó kis ugrás.
Imádom, mikor egy videókonvertálás 400fps-sel megy, szemben a korábbi 60-70-nel!Más:
A friss, 1.30-as bios-szal (B350Tomahawk) már sikerült a 3000-es ramjaimat 2667MHz-re feltornásznom.
Nem tudom, sírjak, vagy nevessek.
Páran írtatok a cmos resetről.
Nálam egyedi eset, hogy félresikerült beállításkor (azaz fekete kép) egy ki-, bekapcs után (nem elég csak reset) elindul a gép és kiírja, hogy rossz a beállítás, leszek szíves módosítani?
Én még egyszer sem nyitottam ki a gép oldalát, pedig volt már pár félresikerült bios-beállítás.Ja, majd elfelejtettem:
Az mitől lehet, hogy ha az XMP be van kacsolva, az aida memória sebesség tesztjei lefagynak?
Fut a teszt, és néha felvillan az eredmény, majd megy tovább a teszt? És így vég nélkül... Feladatkezelővel kell kilőnöm.
A sebességtesztes riportot viszont végig tudja csinálni!
Kikapcsolt XMP-vel nincs ilyen, de ugye akkor 2133-on mennek a ramok. -
Walter_White
senior tag
De ha esetleg hibás a Memória, vagy bármi a lapon, és tuning utáni stabilitástesztnél folyamatosan fagy- kékhalálozik a gép, vagy esetleg a stab tesztek végigfutnam, de random fagy a gép, és nem tudni hogy azért mer rossz valami, vagy azért mert tuningnál nem stabil valami.. tud ám szivatni.. de ha valami hibás az kijön 2-3 nap alatt def beállításokon.
-
joysefke
veterán
Jó lenne egy pár tanács a holnapi teszteléssel kapcsolatban.
1. Először a proci végét keressem meg, vagy a ramok végét (MHz-ben) (feszültséget emeljek vagy hagyjak mindent defaulton)?
Nem engem kérdeztél, de azért leírom amit platformtól függetlenül gondolok:
én használnám a helyedben pár napig, hogy lássam, hogy minden szépen és jól megy, kitapasztaljam, hogy gyári értékeken hogyan viselkedik (nyilván lesz egy-két nyűgje, elég friss a cucc) és utána kezdeném el tuningolni. Azért biztos ami biztos egy egész éjszakás memtesztet már az összeszerelés éjszakáján (memóriatunning előtt is) lefuttatnék.
-
apa111
aktív tag
válasz
SECTORnooB #4678 üzenetére
Elmondom én is a gondolat menetemet ahogy én goldoltam erre az ujdonságra.Szóval azért néztem ki az asus prime b-350 plus lapot/ A MÁRKÁTÓL FÜGGETLEN/ mert úgy gondoltam hogy kezdetnek bőven elég nem kellet csúcs lap már csak a kiforratlanság miatt is,egyelöre megis vagyok vele elégedve.De a késöbbiekben úgy gondolom kb egy fél múlva rendezödik ez a mindenféle probléma ki adják a következö revizios lapokat és még mindig tudok abból választani csúcs lapot ami több évre ki szolgál a Ryzennel.A régi lapot meg akár féláron tul adom vagy meghagyom egy kisebb RIZSÁNAK
szóval igy gondoltam ezt mert azért bevallom egy ilyen proci mellé azért mégis jár egy csúcs lap hozzá ami teljessen ki aknázza a lehetöségeit.
-
nkmedve
őstag
16 GB RAM-mal egyetértek, de szerintem az X-es lap fölösleges ha nem kell SLI. Tuningban nem hoz sokkal többet, a maximum RAM órajelek pedig egyelőre ugyan úgy kérdésesek mint a B lapokban.
A Tomahawk nekem szépen muzsikál azon kívül, hogy van egy kis delay induláskor, kb. 10 másodpercig nem csinál semmit (valószinűleg fog ez még javulni, a legutóbbi BIOS update kb. megfelezte a POST-hoz szükséges időt, azelőtt sokkal többet kellett várni)
Szóval én azt mondanám, hogy B350 Tomahawk + 16 GB legalább 2666-os RAM (lehet több is ha belefér a keretbe, de ha sokkal drágább akkor nem éri meg, annyira nagy gyorsulást már nem hoz a 2933 vagy 3200).
-
-Solt-
veterán
válasz
Szerintem: [link] + 16 GB ram, főleg ha legalább 2-3 évben gondolkozol... 8 GB manapság már egy VGA-n van...
-
Márk
senior tag
válasz
Most lehet hogy hülyén fog hangzani amit mondok, de szerintem vedd azt a lapot amelyik jobban tetszik/szimpatikusabb neked. (és nem utolsósorban van rá zseton)
Én is az Asus Prime B350-Plus és az X370-Pro között vacilláltam, végül azért vettem X370-Pro lapot, mert az szebben néz ki.
-
BeZol
őstag
válasz
SECTORnooB #4672 üzenetére
Nekem B350 Tomahawk Arctic van, és megy 3200MHz-en a ram. BCLK emelés viszont most vagy nincsen, vagy még nem engedélyezték, mert a legújabb bios-szal megint lett pár extra funkció és 2933-ról megy a 3200mhz is. 38ezer volt a lap, de másnak 30ezres van csak és ott is megy a 3200mhz, én biztos nem költenék 50+ezer Ft-os x370-es lapra, a többkártyás rendszerek egyébként is legtöbbször halottak játékok alatt, ill. az a pár extra finomhangolási lehetőség a tuning szempontjából biztos segít abban, hogy ne akadj el 3.9-4ghz-nél, hanem mehet a 4.1ghz is, de ehhez jó proci is kell és keményebb hűtés is, akkor pedig már nem csak alaplap felárat fizetsz...
3200mhz-es ramot vegyél b350-nel, és még ha nem is megy az elején úgy ahogy kéne, idővel tuti kikalapálják.Lefuttattam ezt a superposition-ös tesztet 2133mhz-es ramokkal és 3200mhz-en is, kb. semmi különbség. 8275 kontra 8303 pont, szóval itt nem hiába 99%-os a gpu kihasználtság, ill. ahol fps-beli gyengeség van a játékteszteknél, ott nincsen meg a 100%-os gpu terhelés, és azért annyi az annyi. Ez a teszt tökéletesen van optimalizálva.
Ha nem akartok lutrira menni, akkor nekem ez a lap van, és ezzel a memóriával megy a 3200Mhz a legújabb bios-szal, egyébként pedig 2933mhz-en ment, a proci pedig 1700X.
-
Picco
addikt
válasz
X-es chipset csak par usb-t es sli tamogatast ad ha jol emlekszem, egy jol felszerelt b-s lappal es jobb rammal egyelire ugy tunik jobban jarsz. Ez ugye az igenyeidtol is fugg, szamomra egy 1220alc hangkari, usb type c es gomb-al mukodo cmosclear fobtos, nameg hutobordas m.2-es hutoborda is jo lenne, de lehet neked ezekre nincs szukseged. Nezz szet gondosan, olvass teszteket es ne siess, ugyis csak olcsobb lesz ahogy bovul a kinalat.
-
varmi2
nagyúr
válasz
1db vgahoz elég a b lap.
-
Márk
senior tag
válasz
Szerintem inkább gyorsabb ramot vegyél hogyha biztosan tudod hogy menni fog legalább asszem 2933 MHz-en.
-
Tengo
aktív tag
válasz
Én most cseréltem a gaming 3 lapot gaming 5-re és mit ne mondjak, a drágább sokkal jobban egyben van. Tuning terén is már most jobb mint amit a B350 volt, bios ég és föld, de ez változhat. Viszont a B350 tomahawk-ról csak jókat láttam eddig. Nagyon gyártófüggő a dolog. Egy jó B350 lapnak is jónak kell lennie.
Szóval nem egyszerű.
-
SECTORnooB
addikt
Lehet hülye kérdést teszek fel de eszembe jutott egy olyan hogy B-lap helyett X-eset veszek de most vagy 3000 ramokat veszek és B-lapot vagy X-es lapot és 2666-os ramokat, ti mit gondoltok?
-
Márk
senior tag
-
Márk
senior tag
Jó lenne egy pár tanács a holnapi teszteléssel kapcsolatban.
1. Először a proci végét keressem meg, vagy a ramok végét (MHz-ben) (feszültséget emeljek vagy hagyjak mindent defaulton)?
2. A múlt hét szombatján kiadott új energiagazdálkodás sémát rakjam fel vagy ne (jó lenne mástól is vélemény, hogyha ő felrakta, mit tapasztalt)?
3. Hagyjam, hogy a Windows Update pakolja fel a drivereket magának, vagy éppen ellenkezőleg, minden driverből a legfrissebbet húzzam le az adott gyártó honlapjáról?
Egyelőre ennyi.
-
Márk
senior tag
Az a fóliázás nem gyári, így küldte a webshop futárral.
Idén 8. éve használtam, szerintem ideje volt már váltani.
Megy a vitrinbe az alaplappal együtt (Asus M3N-HT Deluxe/HDMI).
-
Tengo
aktív tag
47ezret adtam a 3200-as tridentz-ért. 3 napig gondolkodtam emiatt, hogy inkább hagyom a fenébe az új gép építését.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Walter_White #4662 üzenetére
Hát úgy néz ki marad a 3000mhz-s Predator, 8 gigáért sajnálni fogok 30k-t de ezvan.
-
Walter_White
senior tag
válasz
SECTORnooB #4661 üzenetére
Tudom.... én majdnem sirvafakadtam, mikor iponon megláttam az árakat visszamenőleg, 23-25.000Ft - 16GB-ért, most meg már 40-45....
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Walter_White #4660 üzenetére
Nekem még elég 8GB-os kit de sajnos nem látok egy 8 gigás samsung kitet sem iponon. 16 gigás kitek meg olyan áron vannak h abból már majdnem még egy processzort veszek
-
Walter_White
senior tag
válasz
SECTORnooB #4659 üzenetére
Össze van gyüjtve pár, én ezekből válogatnék mostmár.
m.prohardver.hu-n, hogy miért nem lehet megoldani a linkelést, vagy a bővitett szerkesztést
..
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Walter_White #4658 üzenetére
Hát az a helyzet nekem remélhetőleg holnap viszik a cumót és vagy az lesz hogy kibekkelek gép nélkül 3-4 hetet vagy lecsapok arra ami van. Mit gondoltok mi lenne a jobb?
-
Walter_White
senior tag
Most a lényeg a memóriáknál hogy Samsung B-Die IC-k legyenek rajta, és csak akkor fogja vinni a 2933-3200-at problémamentesen. Én még 1 hónapot várok, még 1 Biost, ha addig sem lesz előrelépés, akkor eladom a Corsair kitet és nézek valami G.Skillt, jobban utánajárva(mert abbol sem mind1), legjobb a FlareX lenne, de MO-n még nincs forgalomban 3000-3200-as.
-
nkmedve
őstag
válasz
SECTORnooB #4656 üzenetére
Erre nem tudnék biztos választ mondani, nekem HyperX Savage van, az gond nélkül megy 2666-on XMP-vel (legújabb stabil BIOS-t azért nem árt felrakni, a legelső verzióval voltak gondok), de magasabb frekvenciákkal vagy más memóriákkal nincs tapasztalatom.
-
nkmedve
őstag
válasz
SECTORnooB #4654 üzenetére
Megnézném ezt a listát memóriavásárlás előtt: [link]
A lap 2933 vagy 3200-on tudja járatni a RAM-okat, nincs 3000-es opció a BIOS-ban (mondjuk elhanyagolható különbség ha a 3000-es csak 2933-on megy). Nekem például 2800-as RAM-jaim vannak, de mivel a lap ezt a frekvenciát nem támogatja így csak 2666-on mennek (talán manuális időzítésekkel fel tudnám tornázni 2933-ra, de még nem próbáltam).
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Érdemes Msi B350 Tomahawk mellé 3000mhz-s memóriákat nézegetni? -
Honzi
senior tag
-
CSiPet2
tag
Valaki egyik nap kérte hogy gaming 5 tapasztalatokat ossza meg, akinek van, tegnap este az én vasam is összeállt, úgyhogy íme (bár tesztelni még szinte semmi időm nem volt). A CMU16GX4M2C3200C16 memóriával eléggé mellé nyúltam úgy fest, egyelőre nem megy 2100-nál többet (legfrissebb bios). Nem samu b-die, és még csak nem is single rank, de akkor is azért ez egy corsair...
Az xmp profilt próbáltam, boot loop-ba küldi a gépet (f9 hiba). Viszont nincs is fenn a ram a hivatalos qvl listán, úgyhogy csak magamat okolhatom. Még szerencse hogy mostani ram árakhoz képest relatíve olcsón sikerült rá lecsapni.
Reménykedjünk a köv nagy amd bios frissítésben ami ramokat javít.Ezt leszámítva abszolút elégedett vagyok vele, csak így azért nem az igazi...
-
MZperX75
addikt
válasz
Németh Péter #4622 üzenetére
megy inkább privibe!
-
apa111
aktív tag
Csak félig tartozik ide ,de csak a Ryzen óta csinálja ezt a jelenséget a gtx1060 ,hogy böngészek mást nem csinálok a video kártya höfok felmegy 60c viszont a kártya ventije 30% körül megy ami alap helyzet és nem értem mitöl megy 1900-on a gpu vagy csak beragadnának az értékek.Leg ujabb driver de mindegyiknél ezt csinálja a Ryzen melett.Ha elinditom a asus gpu tweket van benne egy funkció ami optimalizálja a gépet akkor szép lassan vissza áll 33c -ra kártya kb fél óra mulva kezdi előröl.Esetleg más nem figyelt fel erre ?Persze én sem ugy vettem észre ,hogy hangos lett volna a vido kártya ventije csak a programokkal/Aida ,Gpu-z,Asus gpu twek/ ezeket ha megnyitom úgy látszik
-
apa111
aktív tag
válasz
Walter_White #4632 üzenetére
Szia. Ofset modba 1,4 volt teljes terhelésnél, 0515 biossal. Az új bios nem vált be az 1,45v adott ugyan ezzel a beállitással.
-
Cathulhu
addikt
Nekem is az a noctua van, barhol megnezed, mindenhol ezt ajanljak a levegok kozul, nem veletlenul. Eredetileg alpenfohnt akartam, de ok toketlenkedtek, igy maradt a noctua, de nem bantam meg. Raadasul csak az egyik 14-es ventit tudtam bekotni mert a masik nem fert be a hazba, az egy 12-essel van helyettesitve, igy sem megy huzva 81-83 fok fole a proci (es mivel az X-es procik +20-fokot ramernek, igy kabe ez 61-63 fok lehet) ugy, hogy 90 fok folott ernek el a 100%-ot a a ventik, azaz az meg sose fordult elo. Csak ajanlani tudom leghutoknek, ennel jobbat a piacon nem kap.
-
apa111
aktív tag
-
HSM
félisten
Hát, nem tudom... Azért van szívás oldala a tuningnak... Nálam komoly érték lenne az 1600X-nél, hogy nem kéne tuningolni, csak betenni és élvezni, és garantáltan atomstabil lenne minden teszt és tortúra nélkül... Mondom ezt úgy, hogy évek óta tuningolt gépeket használok, de ennek eddig az volt az oka, hogy gyárilag nem lehetett értelmes áron olyan procit kapni, amit a képességeihez mérten, korrekt áron belőttek volna ideális teljesítményre....
Az a hűtő meg nem egy nagy szám, én azért nem olvadnék el tőle.... Nekem a toronyhűtőkkel vannak jó tapasztalataim. Nekem fontos, hogy a lehető leghalkabb legyen a gép, ahhoz viszont nagy hőleadó felület kell.
Tény, egy jó toronyhűtő hozzárak még 6-10K-t a végösszeghez, ezt nem tagadom.
Viszont olyan, mint egy jó gépház, egyszer kell megvenni, és utána akár évtizedekig kiszolgál. -
DeckardCain
senior tag
Akit esetleg erdekel msi honlapjara felkerult a b350 gaming pro carbon alaplap.
-
Raymond
titán
Ezt ertem, nem ujdonsag az MSRP, de en nem is az MSRP-rol beszlek hanem a realis piaci arakrol. Minimum arressel dolgoznak az online eladok mindenhol, engedmenyt pedig volumen utan kapsz. Ebben az estben pedig kb. 151EUR vs. 165EUR AFA nelkuli arrol beszelunk, ez 10% ami nagyon sok, akkor a magyar online boltok annyit rendelnek hogy jobb aron kapjak a nemetek vagy a lehetseges profit jelentos reszet inkabb nem szedik be?
-
KRoy19
őstag
válasz
Raymond #4560 üzenetére
Igen még míndíg itt vagyok.
Tegnap párszor nem úgy nyilvánultam meg ahogy kellett volna, ezért elnézést kérek.
Szóval megválaszolnám a kérdésed, ha még mindíg kíváncsi vagy rá.
MSRP= Gyártó álltal ajánlott végfelhasználói ár.
Ez az ár tartalmazza a kereskedő hasznát és erre jön még rá az adó esetleg vám bizonyos országokban.
Ettől függetlenül a kereskedő annyiért adja amennyiért akarja, ez nem ütközik törvénybe.
Ha túl drágán adja akkor a kutya nem fogja tőle megvenni, ha meg olcsóbban árulja, akkor nem lesz rajta annyi haszna, viszont cserébe többen fognak tőle vásárolni.
Adhatná 5ft-ért is, de ezt nyilvánvaló okokból nem teszi meg senki.
-
válasz
MZperX75 #4616 üzenetére
Erről a bevésődés (angol nyelven: imprinting) jut eszembe. Tudod, amikor a kacsák követik az első általuk meglátott dolgot, mintha az anyjuk lenne. Neked ez jutott. Érted amit mondok, de még ott él benned, beléd van vésődve, hogy aki TV-ben szerepel, az egy előre castingolt szépség. Ebben nőttél fel, neked ez a norma, ehhez igazodsz. Közben a világ megváltozott. Adoptálódni kellene. Nyugodtan lehetne youtube csatornád, ha jókat mondanál, lenne előfizetőd is.
-
arabus
addikt
válasz
Malibutomi #4615 üzenetére
A bandwith tulajdonképpen nem érdekel mert a memory spped értéke.
Viszont a speed faktor annál inkább. -
-KP-
addikt
Van olyan ryzen 5 teszt, ahol szerepelnek régebbi procik is? Kíváncsi lennék egy régi 4,6-4,8 körül járó i7 2600k vajon hogy viszonyul teljesítményben az ötös ryzenekhez.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Németh Péter #4613 üzenetére
Én sem teszem ki a dagadt amorf fejemet és a beszédhibás sokszor érthetetlen hangomat a youtube -ra.Mért is? Ja tudom már, van önkritikám! Sajnos sok embernél ez a mai világban hiányzik,ezért születik annyi megmosolyogtató videó.
-
MZperX75
addikt
válasz
Németh Péter #4613 üzenetére
Nem érted!de nem baj,én értem ,hogy mit mondasz,és elfogadom ,hogy ez van.
Én pl kinézetre normálisnak mondanak,de eszembe sem jutna szerepelni ,magamat mutogatni,belőlem ez hiányzik,szerencsére.(bár felvételkor van egy sminkes és egy rendező is ,akkor talán javít valamit a megvilágítás és a fény és kamera beállítással is ,eladhatóvá téve azt amit nem lehetne amúgy.Mindenkinek legyen egészséges önkritikája,ha már szerepelni akar.
-
-
hann
tag
válasz
Szeszkazán #4610 üzenetére
Én is láttam róla cikket, de elvileg kamu.
Gaben-nel volt egy ama redditen, amiben egyértelmûen leírta, hogy nem lesz az egész source2 engine áthozva, csak egyes részei, mint pl. az UI mostanában. Csak azokat hozzák át aminek szerintük van értelme és hasznos. -
MZperX75
addikt
válasz
Németh Péter #4609 üzenetére
Azért a 2 dologról van szó.
Ne mennyen bemondónak a rádióba aki beszédhibás .
Nem arról van szó ,hogy mindenkinek a TV - be vagy a médiába szépnek kell lennie,de azért nézzen ki már valahogy.
Vagy csak beszéljen és a kamera mást mutasson ,pl itt Ryzen tesztnél elég lett volna mutatni a játékot, konfiget,ábrákat,nem a 3 muskétást faluról.Azis lehet ,hogy az operatőr szénne nevette magát,gondolta ezt mindenkinek látnia kell! -
válasz
MZperX75 #4608 üzenetére
Szerintem a TV nézők generációja kapott egy furcsa helyzetet, ahol mindenki szép volt a TV-ben. Korábban évezredekig egymást nézték az emberek a falvakba, városokban. Pár éve, hogy bejött a youtube, twitch és az embereket nem castingolja senki, kezd visszaállni a rend, hogy egymást nézegetjük, nem egy szűk alpopulációt. A mostani youtuber, twitch generáció már ezt szokja meg.
-
MZperX75
addikt
válasz
#45185024 #4598 üzenetére
"4 way Ryzen vs intel A csajt nézzétek miket pislog besírtam rajta milyen tudományos "
Azért a 2 srác sem semmi ,igazi informatikus és szociális gondozó keverék,a csaj helyett én is a gépet nyomkodnám,szegény nem tehet róla, púpos és bűn ronda,de azok a tokák,mindent visznek!
Az meg ,hogy a teszt film felvételre ők hárman voltak a legszebbek,milyen csapat volt akkor ott
Linus is egy kicsit hajaz a Kék osztriga bár pultos i pozíciójára,de legalább nem sírom be magam rajta.
Az igazat megvallva vannak emberek,akik lehet ,hogy egy egy dologban tehetségesek,de nem valók kamerák elé.Azért az AMD hype erről az oldalról is valami szörnyen rossz ,azért Lisa is megéri a pénzét....
-
BiP
nagyúr
Az a memóriasebesség igencsak brutál. 3845MHz CL12-n. Többe kerülhetett az a ram, mint az autóm.
(Kontrasztként én meg azon szenvedek épp, hogy az 1333-as ddr3-jaim 1066-on mennek az ITX-es konfigomban, és végre a single channel helyett menjenek valahogy dualban)
A 60GB/sec-es Ryzen memory read-hez képest az meg megy 10-et -
BeZol
őstag
Átlag 220 fps körül tud cs:go-ban (180 körüli minimummal) egy ryzen proci, mindenhol írják h +100fps-ük van i7-esekkel, tehát ha csak a cs:go a cél, akkor maradj ahol vagy. 2012es dx9-es játék, kétlem h kapna majd optimalizációt. Esetleg használt i7-5820k konfigot ajánlanám, olcsóbb mint egy új i7-7700K konfig, vizezve 4.4ghz-et mindegyik 5820k viszi, és én 300fps alatti értékekre nem emlékszem vele. IPC-ben durván azt tudja 4.4ghz-en mint a 6700k/7700k alap járaton (de inkább 4ghz-en, nem 4.2-őn), és 4.6+ ghz-es oc-val le tudják pipálni, viszont mégis csak 6magod lenne, de még használtan is drágább, mint egy új 6magos amd konfig, viszont cs:go-ra egyértelműen jobb választás ha kell annyi fps.
Én mikor megvettem a gépet, akkor hagytam kifutni az fps-t, aztán abbahagytam a cs:go-t több hónapra, és csak g-synccel játszottam 144fps-es korláttal, és mikor fél évvel később feltettem a cs:go-t újra, akkor bántotta a szememet a folyamatos képtöredezettség a rengeteg fps miatt (ami korábban egyáltalán nem zavart), és egyszerűen nem bírtam normálisan játszani mert folyton zavart a képtörés, úgyhogy g-sync be, fix 144hz/fps, és úgy toltam, és adta ugyanúgy rendesen(cs:go elviekben fix 6 maggal megy a leggyorsabban HT nélkül, most találtam, persze gondolom azonos órajel mellett, szóval 4magos proci jobban felhúzva még mindig jobban üthet)
Még annyi, hogy supreme és global elite rangon mozogtam régen. -
Omli85
őstag
válasz
#45997568 #4594 üzenetére
Amennyiben nyugalmi állapotban kevesebb vagy majdnem szoba hőmérsékletet mutat a cpu akkor bekever az ASUS sensemi bios opció ami az 1700x és 1800x +20 fokos adatait hivatott korrigálni. Amennyiben kikapcsolod az opciót akkor reálisabb hőmérsékletet mutat de ez sem 100%-os jelenleg szerintem.
Rog fórumról:
"Tweaker's Paradise. Disable Sense MI Skew. The Sense MI Offset is fine at auto."HWBot fórumról pedig egy elég korrekt eredmény
:
-
BiP
nagyúr
válasz
Dark Archon #4601 üzenetére
Mi mind egyéniségek vagyunk!
Mi mind egyéniségek vagyunk! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- E-roller topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged