- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apa111
aktív tag
válasz
joysefke #16305 üzenetére
Igen én is arra gondoltam ,mégis csak egymás mellett van a két betű
Sajnos a ram még mindig egy két játéknál hibázik na meg a mem testnél is ,szóval marad 3066 cl 14 .Néztem 3200-nél feljebb nem megy ,viszont a proci most 4100 mhz is be bútól egy két teszt le ment aztán újra indult .Viszont eddig 4070 mhz volt a max ,látszik hogy valamivel stabilabb az egész rendszer ,de úgy érzem ennél a lapnál a 4000 mhz ami nekem be vált ,ez már nem lesz jobb /Nekem/
Itt is látszik 3066 mellett az L3 cach 10 ns alatt van ,kis lépés de jó felé haladnak .13 -k bios után azt kell mondjam nagyon jó ez a konstrukció ,és ha még WINDOWS is egyre jobb lesz akkor nem lesz gond vele.Azért még tesztelgetem . Jut eszembe a bios nem változott semmit kinézetre. -
wassabi11
senior tag
válasz
joysefke #15975 üzenetére
Köszi, igen azt tudtam hogy számít a dual chanel, csak nagyon gondolkozom hogy melyik érné meg játékra jobban, mert 40-50 ezret 8 giga ramért nem adok ki... szerintem az buzi sok, már elnézést a szóért.
ezekről mik a véleményed ryzen mellé?
-Patriot Viper 4 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz PV48G300C6K
-Kingston HyperX Predator 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz HX430C15PB3K2/8
-G.SKILL Ripjaws 8GB (2x4GB) DDR4 3000Mhz F4-3000C15D-8GRKVagy ha ezek nem jók ebben az ár kategóriában mi lenne a legjobb választás?
-
HavocS
senior tag
válasz
joysefke #8206 üzenetére
Na akkor mi az érem két oldalát képviseljük, én sose értettem miért nem fér el egy teljes méretű ATX ház, több hely van mindennek, jellemzően jobban szellőzik (persze tudom, gondosan kialakított légcsatornák stb, de ez inkább az enthusiast kategória), hurcolászni úgyse fogod, szélessége egy mATX háznak is nagyjából ugyanannyi, csak 20 centivel alacsonyabb.
Azért meg lehet nézni a rendszeresen megfőlő xboxokat és társaikat amik okádják ki a forró levegőt főleg így nyáron, na pont ott az értelme a nagy(obb) háznak. Főleg álló háznál aztán olyan mindegy a magasság...
-
wowpegazus
tag
válasz
joysefke #8081 üzenetére
A ház egy deepcool kendomen 5 ventivel, frankó légáramlással.
Azért zavar, mert sokan írják, ill. youtube tesztekben is mindenkinek 40 C körül van biosban, illetve windowsban az idle proci hőfok, játékban megy fel 55-60 körülire, 70 C full stressz teszt alatt van.
Sokaknak 3,7-en nincs akkora hőfoka, mint nálam alapból.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
joysefke #8018 üzenetére
Alkalmi munka, heti 2-3-szor. Meg most dobtam ossze apropenzbol az FX-et....annyi munka nincs hogy egy nagyobb befektetest megerdemeljen. De nem szerettem volona a jatekos gepen dolgozni....meg buzeralgatni sem a hdd-ok cserelgetesevel.
Tehat kapora jott hogy olcson kaptam egy FX kombot.
-
용 Bob
senior tag
válasz
joysefke #6484 üzenetére
1600x, SMT kikapcsolva, RAM 2667-en (egyéb mókolás nélkül), BF1 alatt ennyi a hőmérséklet.
Szerintem a hűtő pozíciója miatt rosszabb egy kicsit az érték. Nem hátrafelé megy a légáram, hanem a ház teteje felé + 2 cm-re van a VGA-tól a hűtő ventije.Reddit-en olvasgattam a hőfokokról, van akinek 80-85 fokig is elmegy (BIOS-BAN már 50 fok) és van akinél 60-65 fok felé nem megy húzva sem...szóval elég vegyesek a tapasztalatok.
AIDA cpu test-el lekapcsolt, mert 90 fok fölé ment a hőmérséklet (+20 fokot érzékel ugye). IBT-vel nem ment 75 felé
-
-
HSM
félisten
válasz
joysefke #5906 üzenetére
Nyilvánvalóan az első bekezdésem a Ryzen előtti időkről beszélt, kb. végig a Sandy, Ivy Bridge, Haswell, Broadwell generációk idejéről.
Ami a B-lapokat illeti... Hát, esetleg egy 7700K-t vagy 4790K-t tudok elképzelni B-s lapban, az összes többinél érdemes rá a tuning szvsz, különben a kis órajel pont az architektúra erős oldalát vágja agyon, a jó IPC-t.
Manapság pedig el se gondolkoznék i-s procin a mai árakon, egy B350-es olcsó lapban egy hatmagos Ryzen egyszerűen annyival jobb vétel az esetek döntő többségében, hogy szavak sincsenek rá, és még olcsóbb is.
-
apa111
aktív tag
válasz
joysefke #5798 üzenetére
Abban az időben celeron gépem volt 7300gt 2x256mb ram,és még nem foglalkoztam photoshoppal .Na meg itt van a mainapig szerver lapom 2procis 4x128mb rammal ha jól emlékszem ezt is útoljára win7 teazt erejéig elö vettem jó kis agp kártyával.A házat ami szerverhez volt fiam mai napig gyüri a méreg drága nagy dög asus lap el veszik benne mintha nem is atx lap lenne,viszont jól szellözik a gyerek 2600k -ja
-
Devas
őstag
válasz
joysefke #5606 üzenetére
Szerintem csak azert nem ajanlanak, mert keves az infojuk az alaplapokkal es a ramokkal kapcsolatban. Ha ezekbol ossze tudnatok allitani egy csokrot, hogy melyik tipusokat erdemes valasztani, az nagy segitsegukre lehetne. Jo lenne tudni vannak-e mar olyan rev2 alaplapok, amik jofele biossal erkeznek. Sokan felnek az ilyesmitol es inkabb a boltra bizzak. Azt is jo volna tudni, milyen esetekben ajanlott az X-es lap a B-vel ellentetben a CF-et es SLI-t leszamitva.
-
Televan74
nagyúr
válasz
joysefke #5606 üzenetére
Ezen már meg sem lepődöm!
Nagyon jók lettek az R5/R7 -es procik.Le a kalappal az AMD előtt.Legutóbb akkor vettem 80 körül processzort mikor a 4690k megvettem, most meg kapok egy 6/12 80.000 alatt.
4790k -m 100.000 fölötti áráról már ne is beszéljünk.És nem azt mondom hogy rossz termék, csak egy kicsit túlárazott.Érdekes a 3570k -t még 45.000 -ért adták, a 3770k -t meg 60.000 forintért vettem,annak idején.Persze közben romlott a forint de nem ennyit.
-
HSM
félisten
válasz
joysefke #5587 üzenetére
Ha már ilyen gyönyörűen levezetted ezt a témát, engedd meg, hogy gyorsan tegyek egy kis kiegészítést, hol jön be az SMT/ HT előnye/hátránya a képbe.
Szóval az előny ott jön be, hogy azáltal, hogy egyszerre két programszál elérhető az egyetlen fizikai processzormag számára, így a végrehajtás sajátosságai alapján válogathat össze magának egy ideális végrehajtási tervet. Pl. ha az adott ciklusban az egyik szál egész számokon dolgozik, és marad szabad lebegőpontos egység, és a másik szálban épp egy lebegőpontos művelet várakozik, akkor egyszerre tud haladni a program a két szállal. Ugyanez, ha az egyik szál éppen a memóriára várakozik, addig a másik teljes gőzzel dolgozhat. Ennél persze többről van szó, de első nekifutásra ez elég szemléletes. Ezzel lehet nyerni alkalmazástól függően ideális esetben 20-30%-ot magonként.Ugyanakkor a hátrány, ami miatt lassulhatnak a kevés szálon dolgozó alkalmazások, vagy laggolások léphetnek fel, az a következő. Ahogy írtad, az iőosztásos ütemező képes kezelni a prioritásokat. Ez SMT nélkül remekül működik. Ugyanakkor SMT-vel a hardver válogat a szálak között, tehát a programozó hiába teszi kritikussá (magas prioritásúvá) a program sebessége szempontjából legfontosabb szálat, nem biztos, hogy ezt meg fogja kapni. Ugyanis az adott szálon ténylegesen ő fog kapni minden erőforrást, azonban az ütemező a másik szálon feladatokat ütemezhet mellé, és onnantól a processzor azt is ütemezni fogja, prioritástól függetlenül, erőforrást és sebességet elvonva a kritikus száltól.
Pl. van egy egymagos rendszer, amin egyszerre elindítasz egy számításigényes videolejátszást, és egy tömörítést. Berakod a videólejátszást magas prioritásra, hiszen az nem von el annyira sok erőforrást, de fontos, hogy azonnal rendelkezésre álljon neki a processzor, amikor szükség van rá, a tömörítés meg elkészül, amikor elkészül, nem lényeges. Ez így remekül működni fog. Ugyanakkor, ha ez az egy magunk SMT/HT-s, akkor gondok lesznek. Ugyanis az egyik szálon fog magas prioritással dolgozni a videolejátszó, de az ütemező azt fogja látni, húdejó, itt egy üres szál, és oda fog kerülni kis prioritással a tömörítő. Viszont az a meglepő dolog fog történni, hogy így a videó akadozni fog. Ugyanis a hardver számára a két szál egyenlő, számára nincsenek prioritások, csak elvégzendő feladatok, és eszerint egyformán fog erőforrást biztosítani mindkét folyamatnak, felborítva az egyensúlyt, amit egyébként beállítottunk prioritást. Emiatt külön optimalizálást igényelnek az ilyen processzorok programozói oldalról az ideális működéshez."Hogy miért szereti a Windows processzormagról processzormagra átdobálni a futó szálat akkor is, amikor igazából nem kéne, azt nem értem. hogy utána miért kell a Task Managerben CPU-magokra lebontott kihasználtságot mutatni, azt sem értem. Mert nagyon zavaró és megtévesztő az biztos..."
Indokolt a léptetés, hardveres okokból. Mégpedig, hogy ne féloldalasan melegedjen a processzor. Ha el van osztva a használat, akkor egyenletesen fog melegedni, így az élettartama is lényegesen jobb lesz. Az, hogy utána a diagrammot úgy látod ahogy már a működés következménye, a diagram ugyanis azt mutatja, mennyire volt használatban az adott mag, és tényleg azt látod, ami történik. Csak nem árt tudni a működést, hogy értsd is, mit látsz.Általában amúgy a kiosztás az szokott lenni, hogy az egymás utáni két szál szokott egy maghoz tartozni.
Régen néhány Intel BIOS-ban volt bug, amikor ez nem így volt, újabb gondokat okozva néhány alkalmazásnak.
Ezt a mérést is azért tudtam ilyen egyszerűen megcsinálni [link], mert ismert számomra, hogy szépen kettesével vannak a maghoz tartozó szálak, így könnyű volt kapcsolgatni, mennyit használhasson a játék.Szval igen, így érdemes kiosztani, hogy egy CCX-en belül minden második szálhoz. De a melléütemezések elkerülés meleltt mégiscsak az SMT letiltása a biztos megoldás.
(#5588) pipo112: A GPU-használatot jól méri a HWiNFO, a max thread usage viszont nem mér jól, csak a max core usage-t mutatja, ugyanaz a megbízhatatlan ütemező által megkevert cucc, ami a sima feladatkezelőnek is baja. Annak a mezőnek kb. semmi értelme.
-
BeZol
őstag
válasz
joysefke #5559 üzenetére
Abból indultam ki, hogy 5820k-nál akárhányszor néztem, mindig a 7. számú szál pörgött 100%-on, mint ahogy a stalkerre és társaira is írtátok h ezt és ezt a szálat tolja csak. Nem tudtam, hogy így eloszthatja (ha valami mondjuk 1szálat támogat, hogyan képes 2 szálból összelegózni az 1szálat
). Szóval ez nekem új, és látom már jöttök a benchmarkokkal, amiknél ez nem probléma, de lehet hogy a játéknak probléma
Néztem anno, 2mag smt off-ig is lementem, ugyanúgy ment a wow, mint 4+0, 2+2, vagy akárhogy volt, szóval CCX nem játszik. Az smt off viszont emlékeim szerint 10%-ot dobott rajta. Majd ezt az affinitásos dolgot rálövöm a wow-ra, hátha segít valamit, mert most hiába futjuk a köröket, adott egy 15%-kal erősebb videókártya, egy ipc-ben lehelettel erősebb proci, és láthatóan/érezhetően rosszabb a helyzet még smt off-fal is 3.9ghz-en, mint amilyen az 5820k-val 3.8ghz-en és a gyengébb gtx 970-essel volt, és 75%-os szálkihasználtságot is csak 3200mhz-es ramokkal látok, egyébként 60-65% csak. (majd lövök erről is képet)
Lehet, hogy nvidia driver lesz akkor a ludas (vagy a blizzardnak kéne a wow-ot felkészíteni a ryzenre), majd szombaton v. vasárnap megnézem javítható-e a helyzet, lemegyek 2magigOtt már nem lesz mit rendezkednie smt off-fal
-
-
Márk
senior tag
válasz
joysefke #5180 üzenetére
2933 vs. 3200 MHz ram sebesség:
Vettem egy 30 centis Bitfenix Alchemy 2.0 mágneses led szalagot, így néz ki beszerelve:
Egyébként ez a ram nagyon alattomos dolog, én szentül meg voltam győződve, hogyha a Windows csont nélkül felmegy, a játékok nem dobálnak ki/indítják újra a gépet, akkor minden fasza.
Erre jön ez a konvertálóprogi, és mindent a feje tetejére állít.
(Bár az is igaz, hogy miután sorban kidobált a program, utána futtattam memtestet, és az kb. fél óra után jelezte is az első hibákat 3200 MHz-en, majd 2933-ra visszavéve a ram sebességet hibátlanul lefutott.)
Ma reggel adtam neki egy durván 6 órás melót, és ahogy hazaértem, a gép nem volt újraindulva, mindent sikerült megcsinálni.
A ram időzítéseken esetleg megpróbáljak faragni?
-
Devas
őstag
válasz
joysefke #5189 üzenetére
Igen a Relive is tudja mar a H.264-et. A chill-t mondjuk lehet en sem hasznalnam, meg en se akarok nyaron izzadni a gep mellett, lehet beerem egy 1600X + RX570 komboval. Ha kell leveszem medium szintre a grafikat, hogy kifussa magat a proci.
Amugy meg, ha nem akarsz futeni nyaron, akkor tenyleg leveszed a grafikat, es az FPS-t Vsync-el kordaban tartod, es nem fut a cucc annyira.
En mar kezdek felni a zold kartyaktol, nalam is jelentkeztek anomaliak video felvetel kapcsan. -
BeZol
őstag
válasz
joysefke #5182 üzenetére
Hát első körben 970-esről váltani szerintem butaság, akkor inkább tuningold meg egy kicsit (kb. 10%-kal), és már majdnem 1060-as szinten leszel (3gb-os 1060as szintje meg is lesz), kár ezért 55körül elpasszolni a régit, és 80körül venni 6gb-os 1060ast, mert ez annyira minimális gyorsulás, hogy szerintem erre kár pénzt és energiát fordítani.
1279 MHz (boost) / 1140 MHz (base) órajelen megy (OC Mode) most a kártyád, és 1230-1350MHz közötti base clock-ra lehet ezeket felhúzni (erre megy rá az extra +140mhz turbo), és így 14% körül gyorsulhatsz.
Itt a gpu ranglista:
A sima gtx 970 eredményét 1,171-el felszorozva (kb. ennyire jön ki a felpöckölt kártyád) a 83%-ból lesz 97,2%, ergo enyhén még el is veri az alap órajeles GTX 1060-ast, csak a gyári tuningostól marad el egy picit.
Az én tanácsom az, hogy ha már kártyát akarsz venni, akkor 1070-est vegyél legalább, DE ősszel úgy néz ki érkezhet az új nvidia sorozat, szerintem inkább várd meg azt, minthogy közel tavaly júniusi árban vegyed meg az 1éve kapható 1070-est, és akkor "talán" új 1060-as árban szerezhetsz 1-1,5 éves 1070-est, vagy megveszed a zsír új technikát, de első körben gondolom az erősebb kártyák jönnek, ha jön most ősszel egyáltalán valamiNem is igazán létezik jobb hűtésű 970-es mint amid van... Az rx480/580-asok is ennyi áramot esznek és hőt termelnek, ez totál normális, csak az 1060-as oldja meg 2/3 annyiból
Ha aktuális lesz a kártyavétel, akkor nézz körül hogyan alakultak a dolgok. Nálam 3gb-os 1060-as van, ami +10% kakaó lehet a 970eshez képest (ha oc módba rakod a kártyád, akkor szerintem egyforma gyorsak és van extra 1gb memóriád), és wow-ban ill. cs:go-ban egyelőre a proci a visszatartó erő, ahogy korábban az 5820k-val is így volt, igaz cs:go-ban több fps-sel ment az 5820k, de szintén procilimittel. BF1-re ránéztem, az fps-ek rendben voltak.
Egyébként nincs egetrengető különbség, szokásos egyik játékban jobb az AMD videókártya, másikban az Nvidia: r5 1600-assal teszt
Az új RX580-as pedig ha jól rémlik olyan órajelen megy alapból, mint egy utólagos felpöckölt rx 480-as, vmi ilyesmi rémlik. -
hobizoli
nagyúr
válasz
joysefke #5094 üzenetére
ja, csak pl a deszka is olcsobb hozza, es RAM-bol se valogatos
berakod a 3200-s RAM-t bele, es megy 3200-n
na?lehet fenyezni a temat, de egyelore szoposabb tema a Ryzen meg, es melle 20-30k-val tobbe is kerul
abbol a diffibol mondjuk pont veszel egy jobb VGA-t akarertem, hogy 6/12, es fuuuu, de alig hasznalja ki vmi a renderelo sw-ken, meg mindenki peldaja BF-n kivul
-
BeZol
őstag
válasz
joysefke #5094 üzenetére
Sima i5-7600-ast látok hardveraprón 61,5-ért újonnan, használt i5-7600K-t 65ért, innen nem nagy ugrás 72-ért a 6magos ryzen, de ha azt is nézem, hogy Intelnél 15ből is megállhat az alaplap (még ha olyan is amilyen
), a Ryzenhez per pillanat 25ezerért van a legolcsóbb, persze később jönnek a karcsúsítottabbak, de azoknál jönnek a megkötések és tuning sem játszik. Tehát "csak" extra 20ezer Ft költség az a nagyon drága 6magos ryzen ami évekig jó lesz. Össze kell spórolni rá a zsetont, max. 1 hónappal később lesz gépe, na bumm.
-
Cathulhu
addikt
válasz
joysefke #5094 üzenetére
Szerintem abba a hibába esett, mint sokan, hogy azt hitték az AMD majd gombokért fogja utánad dobálni a procikat, merthát AMD és akkor max 30k-t ér. Mivel nem így lett, ezért sokan frusztráltak és csalódottak lettek, pedig el kell fogadni, hogy 200 alatt értelmes gépet építeni nem lehet, főleg ilyen RAM árak mellett
-
BeZol
őstag
válasz
joysefke #4916 üzenetére
Csak feltevés volt. Nekem akkor sem szimpi.
Gyors mértem fogyasztást 2mag4szálon és 8mag16szálon 1.1V 3.5GHz-en, és kb. 90W volt netezgetés közben 2magos üzemmódban, addig 8magosban 100W. Ez elég minimális különbség, ezért nem fogom megvagdosni szegényt kevesebb magra, azt hittem combosabb különbség lesz
Egyébként meg automatán 1.2V-ot ad 3.5GHz-en a rendszernek (teljes terhelésnél, egyébként fölszalad mint majom a fára), mindjárt megnézem mennyi lehet az alja 3.5GHz mellett.Értem én h intelligens mert a mérnök annak címkézte, de akkor omoljon össze 1.2V alatt a kevésbé intelligens felhasználó kezei között, aki még csak nem is mérnök, nemde?
Ez csak marketing, ne dőljetek be neki. -
Márk
senior tag
válasz
joysefke #4896 üzenetére
BIOS-ban 1,3V-ra van beállítva.
1 óra World Of Warships alatt nem volt gond.
Nem kellett egyáltalán vacakolni vele, BIOS-ban a szorzót feltoltam Auto-ról 39-re, illetve a feszültséget Auto-ról 1,3V-ra. Ennyit csináltam vele oszt csókolom.
Csak az zavar, hogy így mindig pörög 3,9GHz@1,275-1,3V-on (üresjáratban is), piszkálás előtt meg üresjáratban lement 1,575 GHz-re és 0,8V-ra. Hogyha valahogy meg lehetne oldani BIOS beállítással, hogy üresjáratba levigye magát mint előtte, akkor nyugodt szívvel használnám így. (Az előző Phenom II-es rendszeremnél is 17-es szorzót használtam a gyári 15-ös helyett, de ott üresjáratban levitte szépen magát 800 MHz-re, nem pedig 3,4GHz-en pörgött egyfolytában)
Mert ez most olyan, hogy van egy Ferrarid, amit a piros lámpánál alapjárat helyett padlógázon járatod.
-
Márk
senior tag
válasz
joysefke #4837 üzenetére
Jó ötlet, lehet hogy tényleg ez az oka az eltérésnek.
Én meg közbe felraktam az AMD oldaláról a chipset drivert, és közvetlen Windows indulás után futtatam egy Aidát.
Ez lett belőle, a ram sávszél még kicsit nőtt is, de lehet hogy csak véletlen egybeesés.
Volt előtte egy óra World Of Warships is, az atyaúristent is felraktam maximumra, és így olyan 71-55 FPS között ingadozott, de általában beállt fix 58-ra.
Valaki nem tudja, hogy hány szálat használ a játék?
-
apa111
aktív tag
válasz
joysefke #4775 üzenetére
Vissza raktam a legujabb biost a lapomra ,de sehol nincs ilyen beállitás még a régebbi biosoknál sem
Ezt meg azokkal a forúmtársakkal osztanám meg akiknek ASUS PRIME B350 PLUS lapja van legújabb 0606 elég sok feszt ad ofset módban 3,95ghz nem megy feljebb a proci, a ram 3200mhz lazább idözitéssel megy és még igy is a nagyobb fesz melett gyengébb a tempó több száll 1 szálon.Egy dolgot láttam a biosban ami más volt mint a 0515 -ben @ingom csincs mi az.Nekem bevált 0515 bios feláldozva egy picit a ram 2933 megy,nem zavar a proci 4ghz stabilan és az szerintem többet hoz a konyhára.Egyébként ennél a biosnál is megy 3200 a ram egy két játéknál vacakol amúgy jól megy .
-
hobizoli
nagyúr
válasz
joysefke #4314 üzenetére
ez OK, de ne a CB15 alapjan határozd mar meg, hogy a +30% az bárhol barmikor bármiben jon
vmiben meg csak 5-15% lesz
erosen sw fuggo eza rendereles/videotomorites pont az a felhasznalasi mod, ami jól parhuzamosithato
csomo olyan dolog van, ami meg nem
lasd pl a game-kat
vhogy nehany game-n kivul nagyon nem akarodzik ez most se kihasznalni, pedig lassan 15 eve vannak desktop-ban is tobb core CPU-k is mar
tobb core-nal sem altalanos a plusz magonkenti +100% gyorsulas, sokkal inkabb a 85-90% amivel lehet szamolnine szintetikus tesztekbol indulj ki, az nem a valosag
ez kb olyan mintha orajel szerint nezned, hogy a 3GHz-s CPU helyett ugyanabbol a 4GHz-s az pontosan 33%-l tud majd tobbet kiprodukalni magabol
szintetikusan kb igen, de gyakorlatilag meg nem -
Jack@l
veterán
válasz
joysefke #4314 üzenetére
Nem értem honnan veszitek hogy jobb egy első gen HT klón mint az intel amit tol 10 éve. (csak mert valaki azt mondta?)
A renderelésen kívül is van ám élet , ott meg khmm:
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/74880-amd-ryzen-7-1700x-review-testing-smt-7.html
http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/74880-amd-ryzen-7-1700x-review-testing-smt-5.htmlVannak még játék mérések is.
-
Malachi
veterán
válasz
joysefke #4062 üzenetére
ez itt:
PCPP: So which Intel models are you anticipating will go head to head against the new Ryzen 5 chips?
Travis: The R5 1600X would be matched against the 7600K, and then the R5 1600 would go up against the i7-7600. The R5 1500X will go up against the 7500, and then the R5 1400 would go up against the 7400.
pont azt jelenti, hogy az 1600X a 7600K-nak felel majd meg, és így tovább. mellette fejtegeti, hogy azért, mert az 1080p-re kihegyezett 4-6 magos teljesítmény csak kicsivel lesz gyengébb a 8 magos teljesítménynél. kérdés persze, hogy mennyire igaz, de ezt többen firtatták már, hogy a felépítés miatt a Ryzen 4-6 magon arányosan sokkal jobb lesz, mint a 8 magos a bemutatkozásánál.
-
válasz
joysefke #2572 üzenetére
közben írták, hogy első körben kaptak hardvert az amdtől, szóval nincs számottevő durci, viszont nem volt idejük hamarabb elkészíteni és kiadni a tesztet (ami elég vicces, tekintve, mennyire várt megjelenés volt ez, szóval mégiscsak lehet valami kis durci).
@sb: ez csak a gaming teszt alatt mért fogyasztás. igen, van köztük olyan is, ami szinte tuti, hogy 2/4nél több szálat nem inicializál, ott a proci fele gondolom passziánzozott a windows schedulerrel. 20 játékot néztek meg, egyéni hatások a játékok nagy száma miatt nem igazán érvényesülnek az összegzésben.
-
válasz
joysefke #2572 üzenetére
A tesztelő is megjegyzi ezt.
"This is epic. We're assuming you've sifted through our game-test results before seeing this page, and so you'll find that the gaming power draw of the 8-core Ryzen makes Intel's quad-core i7-7700K look bad. The power-draw is as much as 30W lesser!
Ryzen is hands down the most energy-efficient performance CPU AMD ever made, and easily outclasses Intel's 14 nm "leadership." Good show."
-
Fiery
veterán
válasz
joysefke #1593 üzenetére
A Z270 ellenfele az X370 lenne, tehat a B350 mindenkepp olcsobb kellene, hogy legyen, mint a Z270
Az inkabb a B250 árához merheto. De nem is lenyeges ez, hiszen egy chipset nem csak mint chip kerul sokba (vagy *valamennyibe*), hanem magat az alaplap dizajnt is dragitja, ha kell chipsetet integralni a PCB-re.
-
HavocS
senior tag
válasz
joysefke #1420 üzenetére
Lehet hogy én vagyok naiv, azt gondolom hogy a pár vérpistikét meg azt a néhány megrögzött idiótát akik az Athlon XP időszakban is magyarázták, hogy "ők nem engedhetik meg hogy AMD-jük legyen mert az AMD a videókódolásban hibásan számol és corrupted frame lesz a munkában", ja meg persze hogy melegszik meg leég totál mindegy hogy K6-2, Athlon, Thorton, FX vagy Ryzen-ről van szó - na szóval őket kivéve igenis számít az ár/teljesítmény, talán vállalati környezetben kevésbé. És ha huszat nem is, 30-40% közöttit bizony meg fog érezni főleg az árérzékeny piac. Tény hogy nem belőlük lesz gazdag az AMD, de ha látni fogják, hogy "ez is jó és olcsóbb", akkor nincs ok arra, mint most, hogy kerüljék az FX-et mint a tüzet.
A beárazás meg részben piacszerzés, részben realitás. Még az alsó-közép, tehát i5 szegmensben is aránytalanul el van szállva az intel, mert megteheti. A Ryzen előtt nem volt igazi ellenfél AMD oldalon egy i5 számára se, Celeron G-k meg i3-ak vannak kb úgy árazva, hogy megérje egy FX-8xxx-el szemben. Nyilván az AMD is tisztában van vele hogy már csak az órajel és a kicsit elmaradó IPC miatt sem fogja hozni egy i5-7600k teljesítményét, már csak ezért is alá kell áraznia. Mert azért is, mert ő nem intel logót rak rá. Meg azért is, mert igenis számít most, hogy meg is vegye valaki. Őszintén, szerintem az AMD most még bizakodó is volt az árazással, mert baromira nem olyan olcsók a Ryzenek mint anno az FX-ek voltak (FX-6300 30 ezerért, 8300 36-ért négy éve), egyszerűen az intel árazott úgy ahogy akart, és akkor még nem beszéltünk a pofátlan mikrokód-pushról, amivel blokkolták a BCLK OC-t a non-K procikon meg a Celeron G-ken. Erre példálul most rohadtul kíváncsi leszek mit fog kezdeni a szorzózáras i5-i7-ekkel, mert ott viszont tényleg a vallásos intel fanatizmus fog kelleni ezek után ahhoz hogy bárki megvegye.
-
Marcikapap
tag
válasz
joysefke #1420 üzenetére
Üdv
Csatlakoznék a hozzászólásodhoz.
Az AMD arra árazta be a 1800X ami érték arányba van a teljesítményével.
A melléklet összehasonlítása alapján ezt érdemes venni a munkára felső kategóriában.
A procci meggyőzött, de az alaplap infó az elégé hiányos.
Várom már az alaplapi teszteket.
PH esetleg van várható időpont?
Meg egy RAID 10 teszt mert jelenleg azt használok, és hiába veszek jó CPU ha az alap lap gyengébb az X99 képest. -
HSM
félisten
válasz
joysefke #1218 üzenetére
Normál esetben NUMA rendszereknél egyforma sok magos procik vannak fürtbe rakva, tehát tudja, hogy a 16 szálból 8-8. Ahogy írtam, akkor lehet gond, ha az "okos" BIOS kuszán rendezte a magokat.
(#1219) wwenigma: Az első tesztprogram nem támogat win7-nél újabb OS-t. A Latencymon érték nagyjából normálisnak tűnik. Van valami konkrét gond?
-
Fiery
veterán
válasz
joysefke #1193 üzenetére
Egyelore nincs, varjuk a csomagot az AMD-tol. Lattam teszteket, de azok belso hasznalatu, AIDA64-es eredmenyek voltak, nem relevans feltetlenul. Annyi tunt fel, hogy nem valtozott a lassu memoria kesleltetes a CCX lekapcsolasa utan sem. Ergo minden bizonnyal a CCX nem kerult lekapcsolasra, csak a magok lettek kiszedve (elrejtve) a rendszerbol.
-
Fiery
veterán
válasz
joysefke #1118 üzenetére
En egy tesztelorol tudok, aki ezzel megprobalkozott, de a CCX nem kerul teljesen letiltasra, csak az abban levo CPU-magok deaktivalodtak. Velhetoen egy BIOS frissites es/vagy mikrokod frissites es/vagy stepping frissites kell ahhoz, hogy ez korrektul mukodjon, es nyerni is lehessen vele.
-
Jack@l
veterán
válasz
joysefke #1064 üzenetére
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy aki csak azzal az 1-2 video enkódolóval és renderelő progival dolgozik, annak talán megérheti a dupla ár. Minden más progiba jobb (ár/)teljesítményűt kap intel 4 vagy 6 magosból.
Winrarban vicc hogy totál egy vonalban van a 7700-al, szerver vonalon meg az apache performance egy vicc. -
válasz
joysefke #858 üzenetére
nincs felőle kétségem (na jó, egy kicsi azért van), hogy a retail verziók már tudják, ez viszont egy es deszka volt, amin a gewgl ferdítő szerint nem a végleges bios futott, és többek között az xmp konfigurációt sem lehetett bekapcsolni, ezért csak a default 2133 mhzn indultak el a modulok.
-
Fiery
veterán
válasz
joysefke #752 üzenetére
Nagyon jot kerdezel, de erre majd a review-k adnak valaszt. Ugy nagy altalanossagban elmondhato, hogy a Zen architekturanal az tunik idealisnak, ha az egy processzhez tartozo threadek lehetoseg szerint egy CCX-en belulre vannak kiosztva. A virtualizacio mas teszta, ott elvileg ez nem gond. Elvileg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Proxmox VE
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest