- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
AMD Ryzen 7 1800X Gets a Small Price Cut
499 USD-ről csökkentették 469 USD-re, vagyis ez 30 dolláros árcsökkentést jelent.
-
pipo112
őstag
hi nos valaki tudna nekem nézni bf3 fps értékeket 1060as vga is jó igaz 1070esel jobb lenne vagy akár erx 480
-
Gézengúz
addikt
Ph-s R5 teszt hol van már?
-
jovás
senior tag
Akinek ASUS PRIME B350-PLUS lapja van, új BIOS érkezett.
-
pipo112
őstag
na újra néztem a gpu max 75% cpu volt olyan szál ami 80/90%-ra volt terhelve szvsz érdekes lehet rakok egy új wint azt kezdem előröl
-
pipo112
őstag
na ma itt kicsit tesztelgettem a rendszert meg közben telepítettem chipset driver meg az amd energy balanced +ryzen mastert
a win még régi nem raktam újra eddig stabil a rendszer megy minden nem kaptam bsod vagy hasonlót.
bf3-al valaki esetleg tudna nekem mérni egy 64 fős szeron mekkora fps-t tud mert nálam gtx 1070 el min 70fps max 105 av 90 fps .
viszont ezt keveslem bár néztem hv infóban a tottal cpu kihasználás 100% -ot ír és itt jön a csavar ms ab-vel monitoroztam a játékot egyszer nem láttam 50% fölé menni a cpu kihasználtságot.
az meg számomra fura hgy nem tudna ez a kocka kihajtani egy gtx 1070est és cpu limit be futok az r5 1600-al, vagy ez lehetséges? -
Vartanus
őstag
Üdv Kollegák!
Eddig csak read only voltam a topikban, de most, hogy mind az összes 5K hszt-t elolvastam én is kérdeznék.
Proci téren R5 1600 és 1400 közt vacilálok, mert nálam a WoT,Excel,Word,PP és vagy 10 lapos böngésző egymás melletti futtatása lenne a feladat és lehet erre kissé overkill a 6 magos Ryzen.
Alaplap
Mivel eddig mániákusan APU fan voltam így eddig a képben nálam kvázi az Asus Prime X370-PRO volt képben, hogy majdan a Raven APU-val DP-n tudjam a FreeSync előnyeit élvezni. De ahogy bejött a képbe az 1600 ebből az igényből leadtam.én ezeket néztem ki:
MSI B350 Mortar Artic: ~33K (igaz hogy egy bazi nagy full alu gaming házam van a CM Cosmos S személyében, de rájöttem a Tomahawk Artic kb a 2 PCI foglalattal és a felső bordával tud többet, ezért viszont nem vizetnék kb 10K többletet és a korábbi DP igény is megvan.
Asus X370-PRO jó kis lapnak tűnik erős VRM és DP. csak hát az előbbitől 20K-val drágább és én nem tervezek sem SLI sem CF építését - jelenlegi terveimben egy 470/480(507/580)szerepel, aztán meglátom mit dob a Vega.
Giganál van két olcsóbb X370-es lap is
GA-AX370-Gaming ez egy olcsó lap 7fázis VRM no sallang(pl X370 ellnére nincs 2x8 PCI-E 3.0 sem SLI/CF) még nem kapható de olyan 45K körülre várnám. Ami miatt felkeltette az érdeklődésem, az hogy megkapta a Giga Turbo B-Clock külső órajelgenerátort, amit eddig csak a 70K+os lapokon láttam.
GA-AX370-Gaming K3 a fenti lap kissé csinosított fejlsztett változata 50K-ért amiben szintén a Turbo B-Clock fogott meg plusz a RAm slotok erősítése több RGB (igen én szeretem a karácsonyfát) és a jobb (ALC 1220 a 892 helyett) audio.
Ram:
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 CMK16GX4M1B3000C15
vagy
G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3200MHz CL16 F4-3200C16S-16GVKÁtolvasva a topikot én is abban a helyzetben vagyok, mint sokan hogy akkor most mi is van a ramokkal? Kell a 3200+ Samsung B-Die Single Rank vagy jöhet Hynix 2666 Dual Rank, netán egy mezei Hyper X 2400 is elég?
Alaplap+tuning kérdésben szerintetek a Mortar Artic-hoz képest a Gigák B-Clock-ja sokat dobna a (memória)tuningon ér ez ennyit? Anno még FM2-on volt két lapom is Ext. BLCK generátorral, de nem jutottam tovább 105MHz-nél - úgy ahogy a külső generátort nélkülöző Asrock deszkával sem.(bár lehet én voltam láma)
Sok topikban lehúzzák az MSI lapokat (zB. Kaby/SkyL ),de ahogy figyeltem itt sokan elégedetten használják nagy gondok nélkül a Tomahawk(arctic)-ot, mennyire lehet ajánlott a Mortar egy 1600 alá pl.?Egyelőre ennyi.
Egyébként hűteni majd egy custom loop-al tervezem (360x120x60 + 240x120x40 + EK Supermacy + EK tartály és DDC 10W + 16/10 Masterkleer cső).
-
Barton
senior tag
"Now we have the “fix” to both the VMware PSOD and many other Linux kernel issues: disabling SMT. This is frankly not a good fix. Disabling SMT will yield a 30% (or more) digression in performance."
[link]Meg egy darabig nem kell Ryzen...
-
IstvánLászló
őstag
Köszönöm a korrekt segítségedet.
A lényeg az hogy csak, még jelenleg tervezésnek a fázisában is vagyok és ezért kérdeztem.
Az integrált vga-t is benéztem és kihagynám az mármost is biztosdöntésem a véleményeteknek az alapján.
A vétel előtt pár héttel is körülnézek ez biztos, és akkor választok majd az akkori kínálatból.(#5481) tailor74
+1 -
BiP
nagyúr
Ó, tényleg. Ezek szerint globálisan ugrottak fel, valószínűleg az említett nagyker ár változás miatt.
Nem, csak az árgépet néztem, nem nyomtam rá a boltra. Ott már valóban 80e, az árgép még nem frissült.
(én speciel nem veszek most, csak követem a helyzetet. Én is kb. nyárra terveztem egy gép-újragondolást, addig marad az i7. Még túl bizonytalan a platform.)(#5483) BiP: Tervezgetni mindig lehet, én is állandóan ezt csinálom.
Önmagában nem baj, ha most kinézel valamit, vágyakozol, informálódsz, begyűjtöd a tapasztalatokat. Csak a konkrét vétel előtt érdemes felülvizsgálni a dolgot, mert addig még van 2-3-4 hónap, sokminden változhat addig. Ami _most_ tuti vétel, lehet, hogy pár hónap múlva nem az, mert más típus jobban megéripl. pár napja 84e volt az 1600x, így az 1600x meg az 1600 között alig volt különbség, az X-et lett volna érdemes venni. Ma reggel meg 72.5-ért volt 1600, instant vétel, de most délután 80e-ért már nem az. És ez csak pár nap, nem hónapok
-
válasz
IstvánLászló #5479 üzenetére
Nincs integrált vga az alaplapon.
Sem a jelenleg kapható rysen processzorokban. Az alaplapon vga kimenetek vannak a majdan érkező, integrált vga-t is tartalmazó APU processzorok számára.
Jelenleg külön vga-t is kell vásárolnod, amennyiben használni szeretnéd a géped.Upsz, BIP megelőzött.
-
BiP
nagyúr
Az kemény.
Akkor marad rbx 73e-ért, amíg fel nem tolják az árát ott is(#5479) IstvánLászló: Nincs rajta integrált VGA. Pont az előbb írták sarti-nak is.
Csak jelzi, hogy a 7.generációs APU-kkal lesz.Ha csak nyáron aktuális a vétel, akkor a mostani prociárak csak nagyon gyenge viszonyítási alap, mert sokat fog változni a helyzet, még nagyon ingadoznak az árak, pont erről beszélgetünk épp.
Ahogy az alaplap kiválasztását is felesleges most megtenned. Pár hónap alatt sokminden változik, mindegyik gyártó dobálja az új BIOS-okat, növelik a stabilitást, stb.
Szerintem majd vétel előtt pár héttel érdemes körülnézni, és akkor választani majd az akkori kínálatból, mert simán lehet, hogy most az egyik típus a stabilabb, de nyárra feljön egy másik típus, és azt lesz inkább érdemes választani. -
IstvánLászló
őstag
pipo112 és B@ldrick: Gratula, szép a csomag.
Kérdezem Asus PRIME B350-PLUS alaplapról mi a véleményetek, mert integrált vga-t is van rajta és ez problémát is okozhat?
Az ára a lapnak: 36.990-
A procik árait is leírom mert nehéz a döntés a választásban és nyáron vagy végén, már talán én is itt lehetek ha minden sikerül.
AMD Ryzen™ 5 1400 processzor (AM4) 68.600,-
AMD Ryzen™ 5 1600 processzor (AM4) 89.300,-
AMD Ryzen™ 7 1700 processzor (AM4) 116.900,-
AMD Ryzen 7 1700X processzor (AM4) 138.900,-
AMD Ryzen 7 1800X processzor (AM4) 189.900,-
A ram árak miatt még várnom is kell, de nem is adom fel, addig is olvasom a fórumot.Az alaplap leírása hogy mit is tud.
Foglalat típus: Socket AM4
Processzor támogatás*: AMD Ryzen™ / 7. generációs A-series / Athlon™
Chipkészlet: AMD© B350
Memória típus: DDR4
Memóriacsatornák: 2 (Dual Channel)
Frekvencia: 2666 / 2400 / 2133 MHz (max. 3200 MHz OC)***
Foglalatok száma: 4
Maximális memória méret [GB]: 64
Integrált grafikus vezérlő: AMD Radeon™ R Series Graphics
Maximális megosztott memória: 2 GB
Kezelt kijelzők száma (max.): nincs adat
Multi GPU támogatás: AMD CrossFireX™
PCIe x16: 1x (3.0) + 1x (2.0 x4 módban)****
PCIe x4: -
PCIe x1: 2x (2.0)
PCI: 2x
SATA vezérlő (6 Gb/s): 6x
eSATA vezérlő (6 Gb/s): -
SATA Express port: -
M.2 foglalat: 1x M.2 Socket 3, M Key (2242/2260/2280/22110)
mSATA csatlakozó: -
RAID támogatás: 0, 1, 10 módokban
Vezetékes hálózat típusa: Gbit
Vezetékes hálózat: Realtek© RTL8111H
Vezeték nélküli (Wi-Fi) hálózat : -
Bluetooth: -
Audiovezérlő: Realtek© ALC887
Audiocsatornák száma: 8
Optikai (S/PDIF) kimenet: -
USB 3.1 : 2x
USB 3.0 : 6x
USB 2.0: 6x
Video kimenetek: VGA (D-SUB), DVI-D, HDMI
PS2: 1x
Audio: 3x sztereo audio Jack
Egyéb I/O portok: -
Alaplap formátuma: ATX
Tisztelettel és üdvözlettel.
István László -
szente
addikt
Gondolom elfogyott a nagyker készlet, amiből olcsón tudtak venni, de mindenképpen jó jel, hogy volt már ennyiért. Remélhetőleg 1-2 héten belül általánosan ennyi lesz az ára.
-
Obliterátor
tag
válasz
SECTORnooB #5459 üzenetére
1.4V-ról tudok. Azóta került rá egy hyper 212. De a lényeg h gyárival is tudta ugyanezt.
-
sarti
csendes tag
válasz
SECTORnooB #5469 üzenetére
a hiperurgásban egyet értek, csak lesz egy drótkötél ami közben visszaránt a 6600 GT személyében. Előbbre kell hozni a videókártya beszerzését.
-
sarti
csendes tag
válasz
FollowTheORI #5467 üzenetére
Köszi.
-
-
sarti
csendes tag
12 éves asztali konfigot váltok (AMD venice 3000+, abit AN8 ultra, 6600 GT)
, ma érkezik Ryzen 1600, MSI b350 pc mate. Szerintetek az alaplapi videokártya, mit tudhat. Egyenlőre a komolyabb videókártya vásárlás várat magára (még 1-2 hónap). Érdemes játékkal próbálkozni, vagy addig felejtős.
-
Televan74
nagyúr
Proci pénteken jön, alaplap jövő hét kedden.R5 1600 és MSI X370 Gaming Pro lett a befutó.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Obliterátor #5456 üzenetére
meg lehet kérdezni hogy milyen feszkóval megy gyári hűtőn 3.95 öt?
-
Omli85
őstag
válasz
->Raizen<- #5455 üzenetére
Lehet ám
[link]
-
Obliterátor
tag
válasz
andreas9109 #5448 üzenetére
Unokaöcsém most vett egy sima 1600-ast, asus b350 Plus lappal, a kettő ára most 107k. Gyári hűtővel 3,95 ghz-en megy vett még hozzá QVL lista alapján (fontos) 16Gb Corsair ramot amik 2933 mhz mennek. Fx8350-ről váltott. A különbség az eddig tesztelt játékoknál több nagyságrendi volt.
-
válasz
Walter_White #5439 üzenetére
Valami konzol méretű, nappalikba szánt pc-k kapcsán jött szóba, hogy összefognak. Talán stx alaplapok mxm foglalatú vga-kkal. Van is most cikk róla itt a ph-n.
-
pipo112
őstag
válasz
ttwepinefrin #5442 üzenetére
Üdv vissza nem sírom,de nagyon jó kis konfig volt az szerettem. egy kis bios állítás után ez megy flottul de még csak ismerkedési fázisban vagyunk
-
B@ldrick
aktív tag
Megjött pénteken nekem is 2hó tervezés után az utolsó komponens, az 1600-as proci, 1600X-et akartam de már nem bírtam várni, meg 100-zal indított. Szerelésre kevés időm volt így csak tegnap lett teljesen kész, új házat is kapott. (9 évet szolgált Q9450-et váltott).
Még nem hajtottam meg semmivel, de a boot gyorsult. C6H 1002 biossal érkezett.
- hőmérséklet: hidegen bekapcsolva biosban 38-at mutat, pár óra után (böngészés) 49-et, aida is hasonló bár ugrál, ez jó lehet mert a hőcsövet tapizva nemigen meleg
- memória: docp-standard-ot állítottam be 2933MHz és 16-17-17-17-35 időzítést 1,35V, de a hidegindítás csak másodikra ment neki így a dram vboot feszt 1.41V-ra belőtem, így jónak tűnik (májusi frissítés után szeretném 3200-ra feltolni) -
antikomcsi
veterán
válasz
andreas9109 #5448 üzenetére
A jelenlegi árkülönbséget figyelembe véve, az 1600 a jobb választás. Biztos vagyok benne, hogy nem kell hozzá még csak a legdrágább B350 lap sem, hogy fusson az 1500X órajelén.
-
andreas9109
tag
Srácok, nagyon nem tudok dönteni most, hogy az 1600 is baráti árban van közte és az 1500x között. FM, Fifa, WoW lenne amire kell egy RX480(Strix)/Sapphi 580 társaságában. Megéri a felárat az 1600?
-
válasz
SECTORnooB #5430 üzenetére
ha arra gondolsz, hogy ki fog-e esni játék közben, akkor arra a válasz: nem.
-
BiP
nagyúr
válasz
Televan74 #5443 üzenetére
A linkelt ipont néztem csak, ott 75.6e, valóban van 72.5-ért is (elérhető is), és nem a világ végén van a bolt (13.ker). Fantomkészletekkel ugye nem játszanak.
A 88e-es 1600x felára így már valóban túl nagy, és elvileg hűtő sincs hozzá. Kardoskodnék az 1600x mellett, de így tényleg nagy a különbség. -
BiP
nagyúr
válasz
szatyor1972 #5422 üzenetére
a memória nem a legszerencsésebb. Ez a típus nincs is rajta a támogatott memóriák listáján.
(#5433) Televan : Az 1600X pedig 88e. Akinek megéri a felárat.
(#5439) Walter_White: Jaja, itt a videokártya lesz a ludas. Az a 290 Tri-X OC tuti Sapphire.
De amúgy másik hírben szerepel, hogy valami új PC méretet akarnak a gyártók. De ehhez kellenek a VGA gyártók is. Mindenki más (ASUS, MSI, Gigabyte stb. gyárt kártyát is), csak az Asrock nem, és ő meg a Sapphire-ral fog összeállni. Gondolom alapból szorosabb már a kapcsolat köztük. -
RVR400
veterán
válasz
Walter_White #5439 üzenetére
Sapphire VGA-d van szerintem...
-
Puma K
nagyúr
válasz
SECTORnooB #5427 üzenetére
Nem.
Ilyen eset akkor történhet, ha ki akarod szedni a CPU hűtőt a gépből és elkezded húzni, akkor a mellékelt képen látható módon a CPU hűtőd alján találhatod a CPU-dat annak ellenére is, hogy a foglalat zárva van és nincs nyitva (hűtővel a tetején nem is lehet kinyitni a foglalatot...).
-
pipo112
őstag
szép estét mindenkinek!
na a gép össze szerelve win is aktiválva a csomagról meg az össze rakot gépről dobok fel én is néhány képet hogy milyen lett
össze szerelve
első indításnos elsőre ment minden simán bios flash / win boot ,viszont a ram valamiért nem akar menni 3200-on pedig a qvl listában benne van és 3200Mhz-s frekivel kéne neki menni, de valamiért ezt nem csipázza , A-xmp profillal beállítva se ,de 2933Mhz-en eddig simán indul hw info szerint is ennyin megy szvsz eddig jó
egyenlőre ennyi majd még holnap tesztelem mire képes mit tud ma esetleg rá lesek egy bf3-ra azt alszok
holnap folyt köv. -
Televan74
nagyúr
Már 75.500Ft az R5 1600. [link]
-
-
RVR400
veterán
válasz
SECTORnooB #5427 üzenetére
Attól, hogy a hűtő nagyobb, még az érintkezési felület ugyanakkora.
-
válasz
Nocsak
Nem hallgatsz demmerre?
-
Puma K
nagyúr
válasz
SECTORnooB #5423 üzenetére
Úgy hogy AMD esetén rögzítés szempontjából nem a legjobb megoldást alkalmazták és kiszedheti a CPU hűtő aljára rácuppant CPU-t a hidegen ragasztóként viselkedő paszta segítségével.
Ezért ajánlott előmelegíteni a pasztát és lejátszani a CPU-ról a hűtőt.
Ugyanígy jártam én is FX8320-al...2x is....Kryo-val...a második eladás előtt volt.....túlélte! - [link]
Hasonló eset, de nem az ő fotója. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Jó, a PC Mate abba külömbözik a Tomahawk tól hogy nem vetetik meg veled a karácsonyi hangulatot...
-
szatyor1972
tag
Sziasztok!
Az alábbi alkatrészeket készülök megvásárolni:
Corsair Vengeance LPX Black CL15 (2x8GB) (CMK16GX4M2B3000C15)
MSI B350 PC MATE alap
Ryzen 5 1600
A véleményeteket kérném, hogy jó-e így az összeállítás? -
pipo112
őstag
válasz
SECTORnooB #5404 üzenetére
Nos végül egy Msi x370 gaming pro carbon ,bár nagyon húztam a giga aorus felé amit Hablaty mester is tippelt
Most kávé 5p pihi azt neki esek mint gyerek a húsvéti csokinak!!
Ja és köszönöm mindenkinek az üdvözléseket! -
Puma K
nagyúr
válasz
SECTORnooB #5373 üzenetére
CPU hűtő levétel előtt eressz rá valami CPU bench-et, hogy felmelegedjen a paszta és akkor egyszerűbb levenni.
Levételkor meg ne azonnal húzd, hanem kis forgatással tekergesd meg lehetőséged szerint azaz ha engedi a CPU hűtő-felfogatás és úgy húzd finoman.
-
Televan74
nagyúr
-
schwartz
addikt
-
szente
addikt
válasz
Cathulhu #5408 üzenetére
Igazából az lenne a lényeg, hogy most 6600k-m van, de nincs most gari se a lapomra, se a procira. Kb 0Ft-ból tudnék váltani 1400-ra. Plsu pont, hogy akkor lenne garanciám mindenre, csak nem igazán tudom eldönteni, hogy teljesítményben hol állnék. Leginkább most BF4-el és Pcars-szal játszom ,de ugye ez később változhat.
-
Habugi
addikt
válasz
SECTORnooB #5404 üzenetére
Erős a gyanúm miszerint Giga..
-
pipo112
őstag
Na ma megérkezett az 1600/lap+ram16gb kit hazaére azt dobom is össze kíváncsi vagyok milyen lesz este meg beszámolok
-
Cathulhu
addikt
SMT, inter-CCX kommunikacio, ilyesmik lehetnek. 4 magos ryzeneknel azert arra figyelni kell, hogy csak 2 mag ul egy CCX-en, azaz barmi, ami 3 szalat vagy tobbet terhelne intenziven az mar buntit kap. Marpedig manapsag elvarhato egy-egy jatektol, hogy 2-nel tobb szalon fusson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hálózati / IP kamera
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Stellar Blade
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged