- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz hokuszpk #32687 üzenetére
Köszi a tippet, nekifekszem a háznak, és kimérem mi a max, bár én jobban szeretem az alaplappal párhuzamos hűtőket, mint a torony coolereket... Igaz nem rángatom a gépet, de rossz nézni, ahogy "lóg" az álló házban az a majd egy kilós fémdarab a proci tetejéről.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
F.B.I.
veterán
válasz hokuszpk #32680 üzenetére
Na most beállítottam 1.275V-ra, 3700 MHz, R23 alatt a Tdie 74.5 C fok volt a max, 10 perc futás alatt, közben a hűtő nem ment 2000 rpm felé. Szóval ez most elfogadható. Most állítottam a BIOS-ban ventiprofilt, így 1500 rpm körül 37 C fokon van alapon.
Megzavart a Hwinfoban, hogy nem a Tdie-t néztem.Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
heavygrip
senior tag
válasz hokuszpk #32680 üzenetére
Nekem 1500X volt, nem emlékszem pontosan,de asszem nálam a max fesz ilyen 1.4V lehetett Single Core tesztnél, de lehet még annyi se. Indokolatlanul magas szerintem az a 1.55V. Egyébként Multi Core terhelésre szépen beállt neki.
Nem értem azt sem hogy hiába megad 1.3 V-ot fixen és mégse azon megy. Lehet a BIOS a ludas.[ Szerkesztve ]
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
F.B.I.
veterán
válasz hokuszpk #32678 üzenetére
Nos, nem találok LLC-t, nyomtam egy cmos resetet, adtam megint a BIOS-ban 1.3V-ot, ezt mutatja a HWinfo64:
A kékkel jelölt maghőmérséklet lenne a jó, amit néznem kell? Mert a tctl érték, nagyon magas. Offsetet sem találtam a BIOS-ban vagy az nincs az 1XXX szériánál?
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
elder troll
őstag
válasz hokuszpk #32582 üzenetére
1600X-et tesztelek épp, és a 3 bekarikázott hőfokból szerintem a 65 fokos tűnik reálisnak.
-
Petykemano
veterán
válasz hokuszpk #32576 üzenetére
Igen, főként az számít, hogy mit futtatsz rajta.
Egyelőre úgy tűnik, hogy túl jó a kihozatal ahhoz, hogy a lapkák vágásával legyen kénytelen többet eladni. Az amazonon jelenleg $349 volt az 5800X és $329 az 5600X. Mondjuk ilyen különbség mellett már én is inkább a 8 magosat venném. Bár a $319-es 5600X a szokásosnál lényegesen drágább. Magyar boltban már lehet kapni 100e-ért, ami inkább egy $260-os árat sejtet. Mindenesetre úgy tűnik, hogy az AMD inkább picit drágábban akarná eladni a teljes lapkákat, minthogy vágottat adjon. De mondjuk $350-et én személy szerint nem adnék érte, mert nincs rá szükségem.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
válasz hokuszpk #32574 üzenetére
Én meg szerintem semmi hasznát nem láttam annak, hogy 30%-kal többet költöttem a 1700X-re 1600X helyet.
De ez nyilván nagymértékben függ attól, hogy mire használja az ember.A 3600X magasabb egyszálas teljesítmény mellett hozza az 1700X többszálas teljesítményét is. És ez szerintem az 5600X vs 3800X esetén is igaz. Ha adott időpillanatban nem indokolja a felhasználási módod a több magot, akkor nem érdemes (nem lehet) több maggal biztosítani magadnak az időtállóságot. Ha akkor 1600X-et veszek 65eFt-ért, lehet, hogy azt már cseréltem volna a maga idejében jóárasnak számító ~75e-s 3600X-re.
Ha nyílna lehetőség a B350-embe egy olcsóbb (mondjuk 40-50eFt) Monet-t rakni, lehet, hogy azon is elgondolkodnék.
De mondom, ez ízlések és pofonok.[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Petykemano
veterán
válasz hokuszpk #32572 üzenetére
Szomorú nem lennék.
Esetleg vennék a fiamnak B450-be 5600x-t és lenyúlnám az ő 3600x=ét.
De ez számomra azért nem lenne olyan jó deal.
Ennyiért túl kicsi ellőrelépés. Ramot se bővítenék.Másülönben meg akkor több msi alaplapot nem veszek.
[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
törölt tag
válasz hokuszpk #32547 üzenetére
Én 2018 végén - 2019 elején rugdostam rá a Win10-et a Win7 Ultimate 64-re még FX-8320-as procival de már SSD-n. Nem emlékszem, hogy hogyan csináltam, de simán megoldható.
Legyen egy mentett rencer imidzs, amit akkor is vissza lehet tölteni további kisérletezésre, ha már a pókok is kidöglöttek a sarokból.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz hokuszpk #32510 üzenetére
No offset nem offset és miegymás.
Adott 5700G mag b550 toma.
Out of box 4300 boost, cr23 alatt 70-71 fok. Egy alpi mattern alatt.
Nyilván rá lehet itt minden mágiát engedne az összes hárombetüst.
De felesleges.
1.2-n már 2 4.6-ra boostol két mag a többi a közelébe 65 fok.
1.16 és rendes venti görbe all core boost 4.6 felé. 60 fok.
És ennyi. Biosban ugye a feszt kellett átirni és venti görbét állitani.
Nyilván ez nem finomhangolás, nem az utolsó mhz kihajtása.
De ennyi a ryzen tuning nagy vonalakban. Ne hagyd, hogy a lap túlfeszelje és melegitse a procit.
Aztán attól függően milyen kockát fogtál ki megy oda ahova tud.
Én ezt tapasztaltam 1xxx, 2xxx, 5xxx-nél is.Amd - Radeon - Ryzen
-
energy4ever
addikt
válasz hokuszpk #32466 üzenetére
Asrock Fatal1ty B450 GAMING-ITX/AC
De amugy szerintem valami hoerzekelo gond lesz. Alap orajeleken, terheles nelkul 107 fokosnak irja a chipset-et.
Regen is voltak ilyenek, csak azt mertem feltetelezni, hogy ma mar sikerul osszehozni egy normalisan mukodo hoerzekelot... -
magmakocka
aktív tag
válasz hokuszpk #32461 üzenetére
Így értelek. Azt hittem ez alaplapi hiányosság. Most feltettem 3.6Ghz-re. -0.0500V-ra. Most még nincsen fagyás.
Valamint az eddigi teszt alapján eddig úgy tűnik most jobb lesz az eredmény.[ Szerkesztve ]
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
magmakocka
aktív tag
válasz hokuszpk #32452 üzenetére
Igen, ott is alap beállítások között futott a teszt. Lehet valami épp zavarta a tesztet, lehet futott valami a háttérben, ami miatt mások lettek az eredmények.
Most egy kicsikét elbizonytalanodtam, hogy mit is csináljak.
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
magmakocka
aktív tag
-
magmakocka
aktív tag
válasz hokuszpk #32437 üzenetére
#2 - 0.1250V jelenleg.
Vcore: 0.994V - 1.138V
TEMP: IDLE: 35.0°C, MAX: 50.6°C
Itt már jelentősebben esett a pontszám, szerinted mit csináljak? Maradjon -0.1V? Vagy ez még mindig jó?[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
-
-
magmakocka
aktív tag
válasz hokuszpk #32428 üzenetére
Most csökkentettem -0.1V-al, ez lett az eredmény.:
INF.:
#1 - 0.1V, jelenleg.
Vcore: 1.016V - 1.168V
TEMP: IDLE: 35.8°C, MAX: 51.1°C
Mc: 3890pts
Sc: 811pts --> 4.8xLeszedem akkor azt a verziót. Itt a single core résznél látok kevéske pontszám csökkenést, ez sok? Viszont stabil, rendesen.
-
magmakocka
aktív tag
válasz hokuszpk #32423 üzenetére
Szerinted így alapon is szép eredményt mutat? Stock hűtő van rajta, max csak egy jó gépház. Silentium PC SG1V EVO TG ARGB. Elvileg a ventik nagyon jól szállítják a hőt! Persze, lehet ez az átlagos hőmérséklet. Így sincsen hűvös a szobámban.
-
magmakocka
aktív tag
válasz hokuszpk #32420 üzenetére
Ha növelném a CPU frekvenciát, az gondolom CPU élettartamcsökkenést okozhat, nemde? Csak azért kérdem, mert sokan ezt írják. Emiatt sem szeretném OC-ni. Persze csábító lenne az a 3.8Ghz!
Most így alapon 57°C-ra megy fel max CB alatt, jelenleg MultiCore teszt alatt.
Vcore hwinfo alapján:
Min: 1.120V
Max: 1.248V
Curr: 1.136V[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
válasz hokuszpk #32418 üzenetére
Egy gyári hűtőnek ez nem lesz egy kicsikét sok? Valamint nem nagyon szeretném OC-ni, mert akkor tutira hamarabb fog tönkremenni, gondolom. No meg szerintem én csak a feszültséget szeretném lejjebb vinni. Vagy mit csináljak? Én optimalizálás alatt ezt értettem.
[ Szerkesztve ]
-
-
magmakocka
aktív tag
-
magmakocka
aktív tag
-
magmakocka
aktív tag
válasz hokuszpk #32411 üzenetére
Hű, vagy 1 éve, de az tuti, hogy 3000Mhz-re pakoltam. 2933 vagy 3000 legyen? Persze átrakom a DRAM Frequency-t. És tesztelem is. (Most addig, 2933-n! Az XMP Profile 2-ben is 2933-van, azt ne rakjam be helyette inkább?)
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz hokuszpk #32380 üzenetére
nem kell ( :
néhány gb lapot ismerek, de nem vagyok privátban free support
és mindig megtalálnak, ne ajánljZufi
bios-ból újabbat néztél?
első körben megnézném két modullal is
easy tune-t felejtsd el, zen mastert is, ha fenn vannak szedd le
csak biosból menj
ezt a gb lapot nem ismerem
de mostaniaknál több helyen lehet állítani soc fesz-t, vcore fesz-t, és van amikor egyik felülírja a másikat
ha nagyon nem boldogulsz 20e ft körül kapsz b450-es gb-t ami megy mint a szél, akár majd 3xxx-ekkel is
b450m s2h, ez két ramot eszik
b450m ds3, ez négy modult eszik - ezzel nincs tapasztalatom, de gyakorlatilag a b450m s2h 4 dimm-mel és apróbb modokkal -
mindkettőből van már rev 2 digit. vrm-mel, azokat érdemes venni újanThunderbolt
az imc-nek sokkal jobb ha azonos chipekkel kapja a 4 modult, ennyi
éppen mehet különbözőekkel is anomália nélkül, de nem garantált
1650s nagyobb terhelést ad a pcie részlegnek mint az előző vga-d
hogy ez összefüggésben van-e a soc-kal, ramokkal, passz, de nem elképzelhetetlen
ahogy az sem, hogy valamelyik kit-ből az egyik modul defektes lett
ezt ki kell tesztelni kizárásos alapon, először megnézném külön-külön a két kitet, utána haladnék továbbszerk:
ez egy nagyon jó ram akinek elég 2x8gb
2021-es e-die micron, 3600 c14-et is tud - persze megfelelő cpu/imc mellett, ami leginkább 3xxx de abból sem mind tudja -[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Thunderbolt
tag
válasz hokuszpk #32390 üzenetére
Én sem szeretnék vitatkozni. Köszönöm, hogy próbálsz segíteni! Kipróbálom, hogy megcserélem a két kit-et, és meglátjuk. Egyébként valóban nem egy időben lettek gyártva a RAM kit-ek, az egyik 2018-as, a másik 2019-es. Ugyanaz a kit-ek típusa (HX426C15FBK2/8) és minden paramétere, direkt ugyanolyat szerettem volna a meglévő mellé. Csak akkor szembesültem vele, hogy más a chip rajta, amikor megjött. A másik érdekesség, hogy cl15-ös RAM-ok, és 16-on mennek. Az 1600x proci is érdekes nekem, 3700 Mhz-en megy és 4100-ra boost-ol. Tudtommal 3600/4000-nek kellene lennie. Próbáltam, hogy a BIOS-ban a szorzót auto értékről fixen 36x-ra állítom, de akkor is 3700. Fura.
-
Thunderbolt
tag
válasz hokuszpk #32387 üzenetére
Ugyanaz a típusa, időzítése, mindene a két kit-nek, csak a chip más rajtuk. Az érdekes az, hogy pár hónapja felfrissítettem az alaplapi BIOS-t a legújabbra, és jöttek a kék halálok. Memtest-et futtattam és rengeteg hibát hozott ki. A Windows memóriadiagnosztikája szintúgy hibákat dobott. Aztán visszaraktam egy régebbi BIOS-t, és azóta se memtest hiba, se kék halál. Viszont játékokban továbbra is előfordul időnként egy-egy crash.
[ Szerkesztve ]
-
Zufi
csendes tag
válasz hokuszpk #32380 üzenetére
A Vcore-t állítgatom, a VID értékeim a SVI2 TFN-hez hasonlóan a béka segge alatt, 1.1V körül vannak... Lehet, hogy egyébként nem is a procim szar, valami más baj lehet, végülis a HWinfo SVI2 TFN értékeiből kiindulva 1.1V-on hozza a 3,6 Ghz-et all core, hiába állítgatom a Vcore-t, SOC-ot, bármit az alaplapon, a SVI2 TFN értékekre semmi hatása sincs: felhúztam a Vcore-t 1,275-re a Vcore SVI2 TFN maradt 1,1; felhúztam a VCORE SOC-ot 0.9-ről 1-re a SOC SVI2 TFN maradt ugyanúgy 0,913, mint előtte. (Mindez terhelés alatti számok)
[ Szerkesztve ]
-
Zufi
csendes tag
válasz hokuszpk #32365 üzenetére
1,25V-on, 3600 Mhz-en 10 percig bírta Prime95-ben, 1,275V-on lettem teljesen stabil. 3700 Mhz-et 1,325-ön próbáltam, és még a Cinebench R23 sem ment végig. Szerintem csak kifogtam egy igen szar példányt... (SOC-ot és DRAM Voltage-et mondjuk nem emeltem; nem tudom annak lehet-e köze ehhez)
[ Szerkesztve ]
-
Lennox
újonc
válasz hokuszpk #32339 üzenetére
Szia. Az az igazság hogy még eddig nem volt ilyen gond a gépépitéseimnél. Amiota megvettem ezt a lapot azota. Azelött B350 f volt ugyanezzel a procival és ramot csak ugy pöcre vettem és működött. Ebbe át akartam rakni a ramot és csak 2 ment.. Ugy akarok ebbe ramot hogy4x8 gb dual chanelbe. Hyperx-en gondolkodom az volt a másikba is.. Néztem a kompatibilitás listát a lapnak de őszintén szólva nem tudom értelmezni hogy mit takar ott az 1dimm 2 dimm 4 dimm.. Azt tudom hogy dual channeles vagyis2 csatornás és ha 2x2 kittes azonos ramot veszek akkor mennie kellene a 32 gb nek. De ez a lap ki fog rajtam😁rengeteget támogat de csak 2 dimmig kevesebbet ami 4 dimmig... Ez mit jelent :/
-
Viktor77
titán
válasz hokuszpk #32335 üzenetére
Ha LLC-zek, azzal csak nőne a hőfok, hiszen magasabb lenne a fesz (jobban tartaná a beállított 1.250-et).
Van egy ilyen heppem, hogy mindent alulfeszelek (az 1650-em pl. 0.9V-on jár) és próbálom minél halkabban, hűvösebben járatni a gépem.
Tudom, a 70 fok nagyon nem sok, de a hűtőm sem túl erős példány (Gammaxx 200T).Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Viktor77
titán
-
Vartanus
őstag
válasz hokuszpk #32323 üzenetére
Igen de úgy fest 2400on sem stabil a procim...semilyen beállítással.
Csak mielőtt nekimennék a gari ügynek inkább megkérdeztelek titeket. nem én vagyok hülye és jól gondolom-e hogy emiatt gariztathatom az 1600omat.
Köszönöm a segítséget.
< AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >
-
luci@85
tag
válasz hokuszpk #32070 üzenetére
Nem csináltam bios resetet ,de szerintem csinált ő magának
cpb mode -ot sem találom hmm...
Pedig teljesítmény centrikusban van a windows energia gazdálkodás !
Mindent amit találtam be ki kapcsoltam de nem ugrik a szorzó 31 ről 34,5 re .
Nem tudom hol lehet vagy mi lehet ,viszont az feltünt ,hogy alacsonyabb a cpu feszültség a többi amd ryzen tulajéhoz képest . Nem tudom mennyinek kellene lennie mert mindenhol az OC feszre mennek ki . Kár ,hogy nem boostol szegény ! -
luci@85
tag
válasz hokuszpk #32068 üzenetére
Az már biztos ,hogy nem core performace boost a neve a biosban.
Mert ezen a néven nem találtam semmit sajnos .
Viszont a Hyper x ramok a gyári 2400 hejett simán mennen 2666-on is !
Kíváncsi vagyok mennyi van benne még 1.2 volton .
Egyébként bios frissítés után ment el a boost órajel... -
U.Orsi
tag
válasz hokuszpk #32012 üzenetére
Na nyomtam egy IBT.is.
Csak very high mert a maxot nem engedte ram miatt csak 8gb van.
a cpu 75,5fok. vrm 62 vsoc(ez nem tudom mi)53 fok volt.
a ventinek semmi hangja és nem megy feljebb mint 1962
De ez a teszt totál 100%-ra hajtja a dolgokat? Mert én csak játékra használom a gépet tehát ezek a hőfokok nem érhetőek játékkal ugye? -
U.Orsi
tag
válasz hokuszpk #32009 üzenetére
aida stresset nyomtam neki. 15 percet. 65 fok volt a max. 3700mhzen megy. 1960 körül volt a venti sebesség. és olyan 1,1volton ment a feszültség.
A fesz az mennyi ennek a cpunak? és a venti tud többet forogni? mert semmi hangja nincs nem volt. ryzen 5 1600AF. lehet megnézem 3,8 Ghzen mit csinál. Az alaplapnak nem lesz baja a tuningtól? giga b450m ds3h[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz hokuszpk #31940 üzenetére
Mint írtam, elég kell legyen a hűtő. De lehetnek következményei egy éppenhogy megfelelő (100W TDP és 130W-ra ajánlott hűtő között nincs nagy eltérés) és egy alulméretezett hűtésnek.
Saját tapasztalatom egy CM Hyper TX4 hűtővel volt a jelenlegi 1600X-re. Kis játék esetén semmi gond nem volt, de 2-3 óra után lassan de magabiztosan 70°C felé kúszott a hőmérséklet a már átmelegedett géphzázban, és ez már jelentős zajjal is járt. Hiába emeltem 100%-ra a ventit, egyszerűen kevés az a hőleadó felület.
Cseréltem Scythe Mugen 5-re, közben semmi nem változott a gépházban, és soha többet nem láttam 65°C felett a CPU-t. -
Bryan65
tag
válasz hokuszpk #31929 üzenetére
Tegnap nem tudtam belépni a régi profilommal de ma már arról írok,köszi a tippet de este még megoldottam, az AMD Ryzem masterben megnéztem a procit és a ccx2 egység amiben 3 mag található disablere volt állítva, ez szerintem már így ment mióta megvettem fél éve,csináltam egy profilt és visszakapcsoltam az egységet most már tökéletesen megy 6 mag 12 szál,máig nem értem hogy lehet zsír új prociként vettem.
Köszi hogy reagáltál üdv.You'll never walk alone
-
speedernet
aktív tag
válasz hokuszpk #31922 üzenetére
Na ez bíztató akkor. Mert igazábol nincs rá szükségem hogy kicseréljem a procit meg a lapot mert teljesítményben elégedett vagyok.
Csak piszkálja a csőröm hogy nem hasít a ram.
Meglátjuk.
Az a baj hogy nem értek annyira ehhez a ram tuninghoz mert ha értenék akkor biztosan ezzel a procival is ki lehetne belőle hozni jó eredményt.
Azon felűl hogy az xmp t be kapcsolom meg a szorzót állítgatom nem sok lövésem van hozzá.
Időzítéseket is próbáltam állítani de csak úgy találaomra ami nem igazán jött be a lapnak kert egyszer sem bootolt -
speedernet
aktív tag
válasz hokuszpk #31910 üzenetére
Abban a két slotban van.
A BIOS ban azt írja hogy A2 B2.
Akkor elméletileg jónak kéne lennie.
Már egy idelye próbálkozom de 3200 on nem megy sehogy.
Próbáltam lazítani az időzítésen, manuálisan be írtam...
3200 IBT eldobja magát.
3066 on nem dobja el magát de ott meg a memória másolás értéke kevés szerintem.
38000 körűl mozog.
Úgy emlékszem a 8GB kittel 3133 16 16 16 36 időkkel 40-41 ezer körűl mozgott.
Vagy ennyit számítana az a pár mhz meg időzítés? -
nagyúr
válasz hokuszpk #31893 üzenetére
Köszi, nem állítom, hogy elolvastam, de a lényeget értem. Most ránéztem, rosszul emlékeztem, nem 81W, hanem 87W, vagyis vszleg a Gigabyte lapban is autora van állítva az, ami a spec szerint disabled Nem baj, ha már megvettem a 150W-os coolert, akkor hadd pörögjön - kapott egy kis Prime95-öt, ott igazából nem is a fogyasztási limiten akadt fenn, hanem a CPU 60A-es áramlimitjén.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz hokuszpk #31891 üzenetére
Igen, pont ezért kérdeztem
No mindegy, egyszerűbb klubon belül átmenni egy másik terembe, mint klubot váltani, úgyhogy maradok itt.
Rövid élménybeszámoló: nehezen szántam rá magam az 1200 -> 1600AF váltásra, elsősorban a normálisabb hűtés szükségessége miatt - egyrészt az ára miatt, másrészt azért, mert a kinézett Freezer 34 az alaplap hátuljára rögzítendő. Aztán beugrott, hogy az AM4-es lapok felfogatásának eleve szerves része a backplate, és nem kell szétbontani semmit Úgyhogy most CPU-hűtés fronton totális kuss van, kellemes hőmérsékletek mellett.
Az idle fogyasztás valamivel alacsonyabb, mint az 1200 esetében, és játék közben a terhelt sem nagyon magasabb - az viszont érdekes, hogy a Ryzen Master 81W-ot ír ki power limit gyanánt, pedig én azt hittem, hogy 65W-os CPU-t veszek. Nem mintha gond lenne, persze.Sebességről egyelőre sokat nem tudok mondani, viszont csinálok majd tesztet. Szubjektív "élmény" terén tökéletes a dolog.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
senior tag
-
leviske
veterán
válasz hokuszpk #31884 üzenetére
Először utánajárva azt hittem, hogy kizárt, hogy ez rám vonatkozik. Utána viszont, hogy alacsonyabb memória órajel mellett is előjött lefeküdtem a gép mellé és a CPU debug led világított. Így pedig a tüneteim egybeesnek pár másik oldalon is emlegetett földelési problémával.
Szóval köszönöm az ötletet! Azt megszabad kérdezni, hogy a villanyszerelő hogy tette rendbe a helységet? Falszétveréssel járt?
-
senior tag
válasz hokuszpk #31884 üzenetére
Hogy oldottad meg a földhurok problémát?
Nekem is van valami földelési problémám, de nem találok rá megoldást sehol. Ha sztatikusan fel vagyok töltődve és a gépházhoz érek, vagy telefont és pendrive-ot dugok a gépbe anélkül, hogy földelem magam, akkor elmegy a kép.Lehet valami hasonló van leviske gépével is.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz hokuszpk #31730 üzenetére
Köszi Minegyikőtöknek!
Valami ilyesmire emlékeztem, csak abban reménykedtem, hogy a BIOS frissítésekkel együtt a Ryzen elnőtte ezt a gyerekbetegségét, hogy háklis a RAM-okra....
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
zsintai1987
tag
válasz hokuszpk #31584 üzenetére
Viszont, most hogy a Rainbow six siege-ben kipróbáltam minimális cpu tuningal van 300 000+pingem, de ha kinyomom a cpu tuningot akkor 23-35ig van a ping....ez mitől lehet?
3700x, ASUS 570prime, 2X16GbCorsair 3200 cl16 , ház:CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ GOLD, rx 5700xt nitro+
-
zsintai1987
tag
válasz hokuszpk #31579 üzenetére
Na 14perc aida64
3900MHz 1,35V 51fok semmmi hiba
Eddig max 40fokot láttam, megis ilyedtem (pedig az fx 8320-am kikapcsolva volt ennyi )
Igaz nem 3900 csak 3892
Viszont a HWinfo szerint a cpu 1,376V amit max felvett.
Mehetek még fentebb szerintetek?[ Szerkesztve ]
3700x, ASUS 570prime, 2X16GbCorsair 3200 cl16 , ház:CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ GOLD, rx 5700xt nitro+
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest