- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Amazon Kindle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Sgt. Chris #32685 üzenetére
egy wraith max/prism alatt az 5800X is elvan, ha nem akarod tuningolni. Még némi hangolt pbo is belefér ; a kisebb gyári hűtőket felejtsd el, vegyél valami 10k körüli tornyot ; mondjuk nekem ez van a masodlagos gepemben az 5800X -en.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz F.B.I. #32679 üzenetére
1xxx/2xxx esetén hwinfoban a TDIE -t kell nézni, az a valós hőmérséklet ; a tctl -re csinált az AMD valami minuszos ( -10 vagy -20 ) offsetet, amin annó mindenki is kiakadt ; ha jólemléxem még Fiery mester is elküldte őket a vérbe. Szóval TDIE 67 fok nagyon oké ; ha más tesztekben ( Cpu-Z stressz, Aida stressz, Ibt, Realbench, Y-cruncher ( ebben a sorrendben ! ) is oke, akkor valószinűleg stabil a cucc.
* "cpu magfeszültség svi2-tfn" olyan, mintha az 1xxx -en is működne a PBO, ami picit fura, mert az csak 2700X és felette van.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz F.B.I. #32675 üzenetére
hwinfo a legujabb ? toljal mar egy screenshotot, ja es ne a "VID" -et nezd, hanem a "CPU Core Voltage ( SVI2 TFN ) sort.
llc hova van állítva ?
* jahogy itt a biosban 1.424V ; azzal ne foglalkozz, valoszinuleg azelott maszik be a biosba, hogy felprogramozta volna a vrm vezerlest.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz --HARDCORE-- #32673 üzenetére
az 5700X3D tulajok itt laknak !
-
hokuszpk
nagyúr
válasz F.B.I. #32670 üzenetére
4Ghz -hoz kb. 1.3V kevesebbhez kevesebbet A Summit nemnagyon megy 4Ghz felett ; vagy ha igen, akkor minek, nagyjabol ott a fal, ahol megugrik a fesz igeny.
egy cpu-z screenshotot tolhatnal, abbol elvileg kiderulhet, hogy AE vagy AF a cucc.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz F.B.I. #32658 üzenetére
idle valoban sok a 66 fok. lap, biosverzio ?
illetve ha csereled a hutot, az uj felpakolasa elott nezd meg, hogy AE vagy AF ? ( bar ha jolemlexem csak a "sima" 1600 -bol volt AF
esetleg egy kis minuszos offsettel megtamogathatod a korlatozasi erofesziteseidet.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Alyx01 #32651 üzenetére
arra bolintottal, hogy aramtalanitas utan a biosig eljut.
ha ez igyvan, akkor frissitsd tovabb aztan johet a procicsere.
** Ha jolemlexem, a B350 2020 Juliusaban kapta meg a 3xxx supportot, szoval olyan biosra kell felfrissiteni, ami ezen datum utani.+*** erdemes rogvest olyan biosra frissiteni, ami már tudja az uj procit ; a B350 lapokkal az volt a mondas, hogy kicsi a flash merete, ezert nem fer bele minden proci agesaja, szoval elkepzelheto ( bar az Asrock azert az ilyeneket meg szokta oldani ), hogy frissites utan a regi procival nem indul el ( anno az MSI PC-Mate futtyogott meg "unknown" cpu -t irt ki... , de elindult ) szoval ha ez a jelenseg van, ne ess ketsegbe, probald be az uj procit.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Alyx01 #32649 üzenetére
akkor itt az ido tovabblepni a bridge biosról. mert az a nevehez huen egy "bridge" a tovabbi update fele. Sanszos, hogy már az uj procival is mukodik a biosig.
ha jollatom az asrock oldalat, akkor a v5.50 -es biosverziot kellene elerni, en mondjuk meé ennel is ujabbat tolnek ami a 6.60 ; ezutan mar ujabb bridge bios jon, de az már az 5xxx procikhoz töri az utat.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Babineni1 #32642 üzenetére
2933 2 modulos konfigurációban azért szokott menni az elsőgenes Ryzeneknek is ; szóval első tanácsom, hogy a 2x16 -ot szerezz be, a mostani 2x8 -at meg add el.
aprórón pont most láttam, szerintem ez jólesz.
vagy itt ha jollatom a 2666 32GB az 2x16 -ot jelent ; a samu es a micron is jó, a fotózott hynix még nemvolt a kezemben ; de ezeket brand gépekbe teszik, szóval olyan rossz nemlehet az sem.
samu jó eséllyel minimalis feszemelessel ( 1.2V -> 1.25V ) megy 2933 -at.** ja és mivel a mostani ramod 2400 -as, többet fog hozni, mint 2-3%, ugyanis a 2666 -os sebesseg eseteben a fabric frekije is ugrani fog ~+10% -ot ami az elso generációnál elég szűk keresztmetszet bír lenni.
[ Szerkesztve ]
-
-
hokuszpk
nagyúr
az első gentől a 3200 is szép teljesitmény, anno ez volt a "hivatalos" leosztas :
3xxxX vagy 5xxx cpura kell cserelned, azok tudnak ilyen memoriafrekvenciaval üzemelni.
// nemveletlen irtam 3xxxX -et, pl. a 3400G valoszinuleg nem fog menni. //[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz korren #32614 üzenetére
huha, reg volt, lassuk mit toltottem fel 2017 vege, 2018 eleje tajan, akkor volt Zen1 azaz 1700 a machinámban, freezer 33 plus alatt.
avxes ibt 3.7G ac ; 150W -ig elkuszo ppt :
talan meg nem is volt cb23 , cb15 eredmenyt talaltam ezzel a beallitassal :
2019 -ben már volt cb20 ( a feltoltes ideje : 2019.03.06 ) :
sajna cb23 eredmenyt nemtalaltam Zen1 procival.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz dangerzone #32591 üzenetére
sokmindentől függ, én 1700 -> 2700 -> 2700X -> 3700X -> 3800XT -> 5700G uton jutottam el az 5800X -ig, a 2700X -> 3700X , 3700X -> 3800XT es a 3800XT -> 5700G valtasnal is ereztem, hogy pattogosabb lett a rendszer ( mondjuk a 3700X -> 3800XT eseteben a sata ssd is lecserelodott nvme-re ) ; az 5700G -> 5800X kulonbseget viszont már csak szintetikus tesztekben.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Steve_Brown #32589 üzenetére
anno a Vengeace 3000 CL15 volt a problemas ram, ez cl16 -os azaz mennifog ; plane, hogy ha cl15 lenne, akkoris valoszinuleg mar nem 5.30 alatti verziojut kapnal, ami a problemak ~90% -at okozta.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz elder troll #32583 üzenetére
>>> a tdie az mindig jo <<<
-
hokuszpk
nagyúr
válasz elder troll #32581 üzenetére
nem a laptol fugg, hanem a procitol, most fejbol nemtom melyiknel milyen +offset van a tctlre, -- talan az 1800X 20 fok, az 2700X 10 , -- ellenben a tdie az mindig jo, szoval eleg azt nezni.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Petykemano #32575 üzenetére
nemcsak izles, meló ; ritkan, de most pl. epp 4 virtualisgep megy, mert az egyik projectben felvetodott, hogy legyen ceph storage, még sosenemettem olyat, valahol körbe kell szagolni.
Biztos elketyegne 6 maggal, -- ahogy lehetne 12-16 magos is a cucc -- , de valahogy az jott ki, hogy a hasonlo teljesitmenyigenyek felbukkanasi surusegehez perpill nekem a 8 mag az optimalis.
** mondjuk mar az 1700 -at is ugyvettem, hogy kifizette magát.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Petykemano #32573 üzenetére
nekem a -2 mag valamiert nemjottbe, lehet ez ilyen piszologiai ize, hogy legyen mar meg a 16 kocka a feladatkezeloben.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Petykemano #32571 üzenetére
azert ne légy nagyon szomoru, ha az MSI kitol velunk es nemcsinal semmit, neked még ottvan mondjuk a 3800XT, elsokezbol mondhatom, hogy eleg szep temponovekedest hoz még a 2700X -hez kepest is.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Petykemano #32567 üzenetére
szinte biztos, mert nalam a B350 Mateban a 3800XT mellett is ment feljebb ; valami 3466 korul volt a 4 modulos felallas teteje.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Petykemano #32565 üzenetére
amiatt nem aggodnek, hogy nincsbenne a support listben, talan a Corsair letesztelte, ha mar odatette az "AMD Ryzen" feliratot .
elsogennel a 4 modul 3200 nagyon velemenyes, kiemelkedoen jo imc kell hozza, egy 2933 -ra azert tennek nagyobb tetet, de a 3066 is eselyes.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Gyuri27 #32545 üzenetére
hatigen, csak ugy nem marad meg az ezer telepitett ize, meg a vpn meg az emailbeallitasok meg a tokomtuggya mi. Nomeg elotte mentsunk ki mindent, aztan masoljuk vissza.
Szopna ezzel a franc, ha mindenre is emlekeznenek, ami ezen a gepen fentvan.
11 is csak mokolassal megy, mert sima "AE" ami alapbol nem tamogatott proci.@RVR: nagyjabol kozom nemvolt eddig a gephez, user most keresett meg, hogy valami ize mar nemmegy a hetessel, tudok-e ra tizest varazsolni, de lehetoleg maradjon meg a minden is.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz kecsawi #32542 üzenetére
epp egy w7 -et frissitenek , proci : R5 1600
a w10 update leall , ( igen kerek "a windows 10 telepitese sikertelen" uzenettel ) raprobaltam, hogy no akkor elobb frissitsuk meg a w7 -et, de ahogy a frissitesek keresesere boktem, elougrott, hogy " a szamitogepe olyan processzort hasznal, amit a windows7 nem tamogat" , a win11 tamogatott processzorai kozott meg alapbol nincs benne.
nemlennek most R5 1600 tulajElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Gyuri27 #32513 üzenetére
nekem ne meselj az 5700G -rol, az enyem oregebb.
es alapon belekarmol a 4.8 -ba is
de a Summit még nem rendelkezik ennyire fejlett boosttal, ott van a sima PB meg az XFR oszt ennyi. Jo az is, de meg elegge kiforratlan. Tudom, ha ebben a topicban visszaolvasol 2017 Szeptember kornyeketol megtalalod mit szivtam a Corsair 3000 V5.2 rammal, meg mit tudtam kihozni az 1700 -bol.
az lehet, rosszul emlexem, es az Asrockban LLC nincs, offset meg van, majd meglesem, ha legkozelebb kozelembe jon egy asrock lap. Mondjuk epp van otthon latogatoban egy Taichi, de az Z590 azaz Inteles.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Gyuri27 #32506 üzenetére
az a problema, hogy a seggsziklaban nemnagyon van offset.
nomeg az 1xxx prociban még nincs pbo, szoval az max. az xfr segedelmevel maxolná magát, de az meg elegge korlatolt. Talan 1500X kapott 50Mhz mozgasteret. Tovabba csak 1 max 2 magon tudja, a 2xxx már joval fejlettebb ezen a teren.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Tamas991 #32502 üzenetére
az 1xxx szeria jobb darabjai mentek 4-4.1G -t, az 1500X az kb. az a selejt, ami nemvolt eleg jo nyolc de még hatmagosnak sem. probalkozni lehet, de az alap 3.5 , turbo 3.7 -hez kepest a saccolt ac 3.8 nagy vilagmegvaltast nem fog okozni.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz envagyok #32497 üzenetére
az a bolti megjelenes, valamikor 2016 Nov vege / Dec elejen jelentettek be a specifikaciokat, a leendo modelleket, a start datumat, es mutattak be "elesben", mit tud.
-- azt mondjuk elfelejtettek hozzatenni, hogy "Mindent vagy Summit !"[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz envagyok #32492 üzenetére
szvsz ha szazalekosan nezzuk szvsz az 1700 volt ebbol a szempontbol a legjobb, alap 3 Ghz , 1 mag turbo+xfr = 3.75, ac = 3.2 ; namost ezt el tudtam tolni all core 3.9 -ig.
az 1800X ha jolemlexem 3.6 -rol indul, egymagon 4 vagy 4.1 -ig megy, ha azt AC kimatekolod, mar jo chipet fogtal ki.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz envagyok #32489 üzenetére
"Van valahol valami jó kis cikk 1. gen ryzenek cpu és ram tuningjáról?"
hirtelen nememlexem ilyenre, elvileg ha tudod hűteni, core fesznek 1.35V, ami 7/24 -re közmegallapodas szerint még javallott, illetve max. 95 fokig birja a proci a kikepzest ( anno ezt sikerult csekkolni, felette lekapcsolta a hovedelem a Tomahawkomat )
AC tuninggal ( ha autorol atteszed a cpu szorzojat barhova, akkor az AC lesz ) 4-4.1 mar eleg jonak szamit.
sokat kell méregetni, mert egy elb* 3.9 lehet stabil, de lassabb bir lenni, mint egy jol eltalalt 3.7. Soc feszeket is ki kell totozni, ha sok, akkor a soc miatt elmelegszik a proci, ha meg keves, akkor lehet stabil marad, de teljesitmenyt veszit.
En anno belenyultam az egyetlen full inkompatibilis ramba, a Corsair Vengeance 3000 CL 15 V5.20-ba, ( 5.30 már oké, illetve a 16GB -s is jo barmelyik, a 4 GB modulokkal van gáz ) , ezert sokat jatszottam a CLD0_VDDP fesszel, mert az elvileg segit stabilizalni a ramot ; es az jott ki, ha csak azt valtoztatod, meglepoen sok teljesitmenyt lehet nyerni vele. 1.05V korul volt a legjobb. ( Erre tudok egy szabalyt : max. 1.2V lehet, illetve a ramfesz - 0.1V azaz 1.2V ramnal max. 1.1V, tuningramnal, ami 1.35V , meg max. 1.2V )
Talan Jokeph majd benez ide, neki van B350 Crosshair lapja, es szvsz. kb. mindent is vegigzongorazott mar rajta.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz farkas26 #32468 üzenetére
ha az adatlapodon levo konfig valos, akkor inkabb a memoriat huzd meg vagy csereld le valami 3200 -as tipusra, ami aztan majd jol elketyeg 2933 -on.
Rx 580 melle eleg az 1600, viszont a minimum fpseidre valoszinuleg jo hatassal lesz a gyorsabb ram.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz energy4ever #32465 üzenetére
1xxx procit cb r23 alatt asszem nem méregettem, cb20/85 fokra aszondanam, hogy jó ; Bövebben : nemjó.
100 fok folott nemigazan egeszseges, anno az R7 1700 / MSI B350 páros nekem simán lekapcsolt, amikor 95 fok fölé ért.milyen lapot tettél alá ? Mióta Biostar motyóm van ( mert ezen van mezei 32 bites pci slot az ezereves tvkartyamnak ), azóta a hwinfot nemtudom komolyanvenni, a minap szerinte 112 fok volt a 3800XT miközben nagyreszt csinálta a semmit.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32460 üzenetére
hidd el, a 2xxx sorozattal vezette be ezt az AMD, szoval engedelyezheted, de az 1400 -as prociban ettol még nemfognak megjelenni azok a tranzisztorok, amik megvalositjak a pbo logikat.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32457 üzenetére
jo terv.
b verzio, hogy felrakod 3.7 -re, es addig emeled a feszt, amig stabil nem lesz
azt neked kell tudnod, hogy melyik opcio a fontosabb, hogy huvosebb legyen vagy magasabb teljesitmenyt toljon. A ketto egyutt ritkan megy...
*** mondjuk az 5xxx -nel tobben az all core ocra eskusznek, mert huvosebb es gyorsabb, mint a pbo, ami biztos ami biztos alapon tulfeszeli a procit. csakhát ugye itt még nincs pbo.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32451 üzenetére
ez egy ilyen jatek, minden procira ervenyes recept nincs, ezert kell sokat tesztelni meg merni.
szoktak mondani, hogy 1 meres nem meres, raadasul valahol valami hiba van a folyamatban, hiszen itt is aszontad alapon van, ebbol indultunk ki.
3.7 lehet pici feszemelessel vagy feszesebb llcvel elment volna, ha megnezed a bioskepemet, nekem az 1700 1.2875V -vel ment ennyit.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32436 üzenetére
persze, de most egyreszt el kell mennem, masreszt meg szvsz maradhat itt is, ugyis kevesen olvassak, tehat keveseket zavar, viszont hatha hasznos lesz valakinek
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32434 üzenetére
az eredmenyek jok. de ovatosabban menj a -0.2V felé, mondjuk 0.025V lepesekkel , mert az már azért valószinuleg sok lesz neki.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32432 üzenetére
vagy suru iteracioba kezdesz a feszcsokkentes - teszteles haromszogben, vagy hatradolsz, es elvezed a nyarat
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32429 üzenetére
epp meg meresi hibahataron van, az jo jel, hogy a multi felfele mozdult.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32426 üzenetére
jonaktunik, de sajna 1xxx cpuval nincs R23 eredmenyem, egy Cine R20 -at tudsz dobni ?
az van fix. 3.7 -es 1700.aztan majd ebbol derivaljuk a singlet ( nalad szamitasaim szerint valahol 330 - 350 kozott kellene lennie ), meg a multit.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32424 üzenetére
feszre, homersekletre jo, de az eredmenyekrol nehez nyilatkozni ugy, hogy semmilyen teszt szamait nem tetted kozze
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32422 üzenetére
erre szoktak mondani, hogy 25 ev helyett majd legfeljebb 15 evig birja.
a feszemeles inkabb karos lehet, vagy inkabb ugymondom, ha hoszabb idore tulmelegszik, ezert is irtam, hogy figyeld a hofokot, es ha 90+ -ba megy, akkor stop.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32419 üzenetére
akkor a freki maradjon auton.
melyik bios van fent ?
az ujabbakban lehet offsetelni a cpu feszt, minuszos elojellel adj neki 0.1V -t.
elkepzelheto, hogy tobbet is bir. tesztelni kell. ha nem fagy meg, akkor a fesz oke, ilyenkor a teljesitmenyszamokat ( cb pontszam , aida sebessegtesztek, ilyesmi ) nezd, ha tul sokat minuszolsz, akkor elkezd teljesitmenytveszteni, azaz csokkennek a mert ertekek.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32417 üzenetére
kerdes, mire akarsz optimalizalni.
szerintem allitsd 3.8 -ra ( 38x cpu ratio ) a cpu feszt meg 1.275V -ra, ( ez lehet keves, de majd kiderul ) es nem kell a boostElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32414 üzenetére
3 ciklus az alap, ennel azert tobb kell, kb. 10-15 mar oke.
az elso inditas utan letrejon a bin/mt.cfg abban a "Cycles=" sort ird at, es ugy futtasd le.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32412 üzenetére
igazabol mind1, 2933 felett mar sokat nem hoz.
ha elmegy a 3000 , akkor termeszetesen az a jobb, a lenyeg az alapos teszteles.
Memory training meg tud viccelni, ha este kikapcsolod a gepet es a reggeli hideginditas utan visszaall alapra, akkor igazabol nem oke a memoriabeallitas, csak talalt valami kvazi-stabil parameterezest.
ha a memoria stabil, a cpu frekit allithatod fixre, ( kepen "cpu ratio" ) az 1400 vege olyan 3.8 - 4Ghz korul van, feszt nemtudok mondani, erosen cpufuggo, 1.35V fole ne menj. ( kepen "cpu core voltage". )
ha ezt a tesztet kibirja custom 8 vagy 12G memorifoglalassal, akkor valoszinuleg jo.
kozben hwinfoval monitorozd a hofokokat, mert el bir forrni, ha 90+ -ba er a tdie, akkor allitsd le, es vegyel vissza egy frekilepcsot esetleg fesz lepcsot. ( hatha birja, csak tul van feszelve. )
ha tulelte futtass ra mas teszteket, mittomen cine23, aida stressz ( ez a memoria gyorstesztelesre is jo ! ), cpu-z stressz, vagy a frissen megjelent 3dmark cputesztje. ( Esetleg ezek komboja )
ezek utan mar jatekokkal is tesztelheted[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz magmakocka #32410 üzenetére
az a memoria nem a legszerencsesebb valasztas az elsogenes zenhez.
elsokorben ha még nem tetted volna meg nyomj egy F7 -et, az "OC" alatt keresd meg az A-XMP -t es engedelyezd. kb. igy :ezutan kezdj alapos memoriatesztelesbe, testmem5 a baratod.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Thunderbolt #32407 üzenetére
jah, tesztelni mindig hideginditas utan kell, mert amugy a memory training talal valami mukodo beallitast, akkor az pont addig jo, amig ujrainditod.
enmondom Buga Jakab, hogy 2933 esetleg 3066 -on jo leszElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Thunderbolt #32404 üzenetére
attol fugg, mi alatt detektaltad a magasabb homersekletet. y-cruncher be tudja futeni, mert avx -et is hasznal ; de igen magasabb soc fesz magasabb homersekletet eredmenyez.
masik elmelet, hogy a gyorsabb ramorajellel parban emelkedik a fabric orajele is, ami azt is jelenti, hogy felgyorsul a memoria -> cpu adataramlas, amitol viszont javul a procimagok adattal valo ellatasa is, az igy eloallo jobb kihasznaltsag tobb hot termel
socot esetleg kezzel ovatosan visszaveheted, amig a tm5 10-15 kor meg az y-cruncher lefut, addig 99%, hogy jo lesz.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Thunderbolt #32401 üzenetére
szvsz elso szerias procirol leven szo a 3200 inkabb a memoriavezerlon mulik, testmem5 a te baratod ( elso inditas utan a letrejott mt.cfg fileban a cycles=3 -at ird at legalabb 10 -re ), es az y-cruncher a 0-1-6 kombo.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Thunderbolt #32397 üzenetére
Aegis minden lappal megy, ha nem, akkor hibas a kit
* elsogenes cpu imc 2933 -ig jo lesz, felette lutri.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Thunderbolt #32391 üzenetére
a cl16 azert van, mert az elsogenes Zen memvezerloje nemannyira szereti a paratlan idozitest, ezert a legtobb lap "felkerekiti".
az 1600X azert megy fel 4100 -ra, mert az xfr még képes +100 Mhz -t radobni, ha belefer.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Thunderbolt #32389 üzenetére
"Ugyanaz a típusa, időzítése, mindene a két kit-nek, csak a chip más rajtuk."
nincskedvem vitatkozni, hidd azt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Thunderbolt #32385 üzenetére
a 4 modul az Summittal lutri, még ugy is, ha azonos tipusbol teszel bele eltero idopontban gyartottakat.
marpedig ha 2 Micron , 2 Hynix, akkor az biztosan ket eltero sorozat.apro trukk : probald megcserelni, a ket kitet, akkor a masik idoziteseit lovi be az otomatika ( a legtobb alaplap faek egyszeruen, az elso talalt modul idoziteseit kiolvassa, es azt alkalmazza globalice ) ugy talan a "jobbik" ( nem a párt, hanem az a modul, amirol most olvassa a parametereket ) birni fogja a masik idoziteseit.
esetleg lehet a VGA is a bunos, valami haverod hasonloan eros gepeben tudod tesztelni ?
@Zufi : nem ugyanaz, neki 1600X van, ami Summit Ridge ; neked meg 1600AF azaz Pinnacle Ridge, utobbiban azert kikalapaltak par aprosagot a memoriavezerloben.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
"De mitől lehet, hogy terhelés hatására leesik a feszültség, és ekkora különbség alakul ki a két érték között?"
az normalis, hogy terhelesre esik a fesz, en faekmod az OHM torvennyel szoktam magyarazni, tobb melozo tranzisztor kovetkezteben nagyobb ellenallas, stb.
erre talaltak ki az LLC -t, ami probalja a feszultsegesest korrigalni, biztos nincs sehol rautalo pont a biosban ?Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
ide Chaser kell, o a Giga biosok nagy tudora, az a gyanum abba a problemaba esel, mint az Asrock tulajok szoktak, hogy boszen a VID -et allitgatod deaztmeg annyira de annyira l*.* a lap, mert valahol van egy vcore beallitas, amit ad.
-
hokuszpk
nagyúr
biztos, hogy 1600AF es nem sima 1600AE ? mertakkor azt kell mondjam, Pinnaclebol ( merugye az 1600AF az ) ilyen hulladekot még nemláttunk errefele.
soc feszemeles akkor ajanlott, ha a ram hibazik, mondjuk tm5 30 kor eldonti a kerdest.
@#32367 : hwmontort nemigazanszeressuk, hwinfo. ottis az svi2-tfn erteket nezegesd, az mutatja mennyit kap valojaban a cpu.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
3.6 -hoz az 1.275V soknak tunik, llctol fuggoen az 1700 -am megy 3.7 -et ilyen feszen, es nem a legjobb peldanyrol beszelunk.
van egy 1600AF -em is Asus Prime B350 -ben, az auto fesz - 0.125V ofsettel ( ez nembiztos, meg kellene nezni, de most 80KM -re van a gep ) megy fix 3.8 -at.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Dark KillerX #32353 üzenetére
birnifogja, foleg ilyen hofokokkal ; de a 3.7 -hez nekem soknak tunik a fesz, az 1700 -as alacsonyabb fesszel ( 1.2875V ) ment AC ennyit.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Petykemano #32343 üzenetére
volt, hogy az 1xxx is birta, ha visszalapozol van par ilyen kep tolem pl. ez :
de azert mokoltam vele eleget, es ritka volt az a felallas, amiben zokszo nelkul ment, tehat ha pl. ezt itt a kepen megcsereltem, es a Corsair kerult "elore", akkor egyaltalan nem ment.
Most 3800XT van a B350 -ben, de bevallom meg se probaltam 4 modullal.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Lennox #32340 üzenetére
1 dimm = 1 memoriaslotban van modul
2 dimm = 2 slotban
4 dimm = 4 ...ne akard a 4x8 -at 1xxx proci mellett. Ha eddig ment, annak orulunk, de a 4 modul jobban terheli a memoriavezerlot, nemveletlen ez a hivatalos memoriasupportja az 1xxx -nek :
es a ket modul is ugyanugy dual channel, mint a 4 ; jo az a linkelt 2x16 Aegis, es az ára sem elszallt tunigfelaras.
** Mondjuk 1xxx proci melle eleg a 3000 -es, 2933 felett mar nagyon sziliciumlotto az is, hogy menjen.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Viktor77 #32334 üzenetére
pedig lehet egy probat megerne, nekem anno az 1700 -nal 3-4 fokot hozott, amikor eltalaltam az adott fix frekihez az llc beallitast.
70 fok 95W az kb. a nevetseges kategoria, ennyire nem kell felteni a cuccot, 95 fokig birja a proci, szoval 85 felett kezdj aggodni ; a regi screenshotjaim kozul itt egy random.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Vartanus #32319 üzenetére
a soc ajanlott maximuma 1.2V, az 1.3 azert mar nagyjabol a "karos" kategoriaban van.
inkabb a memoriafeszt probald emelni.
Aegisbol van 2400/2666/3000/3200 melyik verziot hasznalod ?
ja es az alapkerdes, A2-B2 -ben vannak a modulok ?*@32322 : akkor targytalan. ha van meg ra gari, probald be.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz proci985 #32217 üzenetére
nekem az R7- 1700 4 modullal elment soc=1.055V -vel, elotte en is probalkoztam ilyen 1.15+ soc feszekkel, nem volt megvaltas, csak termelte a hot.
CLDO_VDDP 1.05V na az volt a megvaltas, bar valamiert azt nem ajanljak a profik, hogy piszkaljuk.
memoriatesztnek nyomjad az y-crunchert, az akkoris hajlamos eldobni magat, ha a memtest napokig stabil.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Mike8212 #32073 üzenetére
kuldjed meg ibt/avx maxxal, valami ilyet fogsz latni, vagy szornyubbet, ( a 198W -s screenshotot epp nemtalalom ) ha nemkapcsol le a tap es nem melegszik el a proci, akkor valoszinuleg birnifog mindent is. nemmondom, hogy ovatosan, mert hulyen hangzik, annyi biztos, hogy nekem a kepen szereplo 1700 nem degradalodott, -- a lap vrmjeert inkabb izgultam -- kb. masfel ev elteltevel is 3.7 -en duruzsol allcore, uresjarat perpill nemnagyonvanneki, megy a folding@home.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Hali1975 #32024 üzenetére
ha a 2700 vagy 2700X -et beszerezted, akkor a fiuk szeretettel varnak a Pinnacle topikban
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Hali1975 #32019 üzenetére
a 4 modul nekem az 1xxx -el is tobb variacioban is ment, megsem merem javasolni, mert azert sokan nem szamoltak be ilyen sikerekrol.
inkabb a 2x16. de azt is ajanlanam, ha nem tudsz pont olyat szerezni, akkor a single modult add el, es vegyel egy 2x16 kitet.
( vagy ha 2x8 -at vettel kezdesnek, akkor azt eladni es 2x16 -ot beszerezni )Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz U.Orsi #32016 üzenetére
erosebb zsugaval is megbirkozik. Mondjuk en inkabb computera hasznalom, de a vega56 -ra // mer az van // meg mernek eskudni, hogy maxra kitekeri.
#32018 : azert az is szamit, hogy ha jolemlexem 1 modult veteleztel. a szintetikus tesztekben annyira nemjonki, de dualban az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz U.Orsi #32011 üzenetére
mielott feljebblovod toljal legalabb 1 ibt very high tesztet is. azert linkeltem.
vagy maxot. utobbival lesz hangja.
alaplapnak nem lesz baja, bar a hwinfoban azert figyeld a vrm homersekletet, 100 fok fole ne nagyon menjen.
* a Tomahawk vrmje 125 foknal kezd throttlingolni, de azert valahol mar nem egeszseges, ha odajut.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz U.Orsi #32008 üzenetére
ez meg gyari huto mellett is sokmindentol fugg.
a legtestreszabottab, ha fogsz egy hwinfot, az aida stresszt meg valami izzasztobbat es elkezded kikiserletezni, a te elkepzeleseidnek megfelelo parametereket. Pl en hiaba mondom, hogy a 80 fok még rendbenvan, ha regi beidegzodeseid miatt odzkodsz tole.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz U.Orsi #31971 üzenetére
Aegist pont azert irtam, mert a tobbihez kepest olcso. Vagy legalabbis a virushelyzet elott az volt.
en meg mindig azon az allasponton vagyok, hogy a freki kell, hogy a Fabric is jo sebesseggel menjen. 2666 -os mar jo, alatta erezhetoen lassabb, a 2666 -> 2933 valtas meg erezheto gyorsulast hoz, 2933 -> 2933+ meg kb. elhanyagolhato.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
hokuszpk
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest