Hirdetés
- Fujifilm X
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
válasz
SkyS1gn #22297 üzenetére
Nem...ki játszik 1080-nál nagyobb felbontáson?
Csak a burzsujok.
Viccen kívül, remélem sikerül megoldanod.A másikhoz: soha nem volt még olyan kártyám, ami nem cicergett volna 1000fps felett.
De ez csak a töltőképernyőnél fordulhat elő, annyit meg ki lehet bírni.Ja, és boldog karácsonyt minden kedves fórumtársnak.
-
HSM
félisten
válasz
Rathrol #22286 üzenetére
Rosszabbodni ez nem fog. Amilyen most, pont olyan lesz 3 év múlva is.
Amúgy nagyon magas FPS-eknél a Radeonoknál is gyakran előfordul cicergés, de normál FPS tartományban nem szokott zavaró lenni (0-200FPS). Ha ennél többet tudna, ott a Vsync.
Alternatív javaslat, hogy ne fülelj, hanem használd. -
Rathrol
senior tag
válasz
csa33ee #22293 üzenetére
Tápom elég hozzá, FSP raider 550W és i5 proci szóval max 420w körüli fogyasztása lehet.
Nekem zárt ház mellet hallani ha nagyon fülelek intró alatt, és hangot letiltom, szóval nem vészes de aggasztó tud lenni. Még van 15 napos elállási jogom ami szerintem épp hogy tudnék élni vele, január 5.-én nyitnak, nemtudom még mi legyen, mert így eladni se tudom ha valaki erre allergiás ha mégis úgy döntök megtartom és idővel jobb kártya vásárlás esetén eladóvá válik, hát kicsit elvette a kedvemet. -
Rathrol
senior tag
Ti mivel monitorozzátok a játékokat, ahol kiírja a gpu % használatát, fokát,fps..stb ?
-
eszakas
őstag
válasz
Rathrol #22286 üzenetére
Hát ha brutál fps-t produkál a kártya pl.10-50000 akkor kicsi cicergés van de az eddig minden kártyámnál volt. Máshol nem hallani semmit nekem nagyon bejött ez a kártya. BF4-nél sincs keretem max felbontásnál csak ott már 50-60fps okoz egy kicsi gondot
Más kártya folyamatosan cicereg
-
Rathrol
senior tag
Lényegében nem zavar, csak félek hogy később ez kihat a játék közben is, nem csak az intrónál, de lehet hülyeség. De így megnyugtató hogy másnál is jelen van, így lehet nem viszem vissza, direkt azért nem vettem GTX 970 mert cicereg, erre tessék!
Bár nem bántam meg, mert rohadtul jól nézz ki a kártya és van benne anyag rendesen!
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Tegnap óta R9 290 vapor-x tulaj vagyok, tetszik a kártya viszont van egy dolog ami elszomorít mégpedig a cicergés, Farcry 4 intrónál lehet hallani ha nagyon fülel az ember, viszont játék közben még ha vsync off is nem cicereg.
Nálatok nincs jelen? Gondolkozok rajta hogy vissza viszem a kártyát 15 napos elállási jogom,csak mert félek hogy ez erősödni fog, vagy lehet ez a kártya is már vissza vitt, bár a hűtőjén rajta volt a fólia amit lehúztam. -
SkyS1gn
félisten
Sziasztok, de rég jártam erre, most raktam fel az Omega drivert, ha az ubersamplinggal pl BF4-ben magasabbra állítom a felbontást mint fHD akkor fekete keret veszi körbe a játékot és összezsugorodik a kép, ez ellen mi az orvosság?
-
Joshi
titán
Egyenlőre HDMI 2.0-DP 1.2 átalakító még nincs a piacon de elvileg nemsokára már kapható lesz, én is erre várok. A kábelnek semmi köze a jel átalakításához, nekem egy jó minőségű HDMI kábelem van High Speed változat. Ha Nvidia 900-as szériád lenne akkor nem gond a 4K@60Hz mert az nv kártyákon már HDMI 2.0 van.
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Már irtam korabban ide egy kerdest a forumba, de valaszt nem kaptam. Hatha most...
Adott egy Asus 290es kártya. DP 1.2 kimenettel.
Illetve egy samsung 4k-s tv, hdmi 2.0 bemenettel.
Ha sima Displayport-HDMI kábelt veszek akkor elérhetem a 4k 60hz-et?
Csak ezért kérdezem mert elméletileg displayport 1.1 es 1.2 közötti kabelnel nincs különbség csak a kimeneti csati számit (az meg 1.2).
Illetve HDMI-nel is azt hallottam h pl 970es kartyanal van 2.0 kimenet és "sima mezei" HDMI kábel vitte a jelet róla egy tvbe ami szinten 2.0-val rendelkezett. Szóval a kábel nem volt szuk keresztmetszet.
Vagy itt esetleg az lehet a gond, hogy egyik fele DP a masik meg HDMI a kábelnek és belül a kábelen belül van valami mókolás?
De lehetséges h rossz a logikam
Köszi a segitseget elore is. -
BullKoxa
őstag
válasz
BullKoxa #22257 üzenetére
Köszönöm szépen a segítő válaszokat!! Akkor megpróbálom gariztatni a Gyártónál! Kérdezni szeretném valaki csinált már hasonló gariztatást egyből a gyártóval? PÜ-ben jöhet a segítség!
-
HSM
félisten
válasz
Pardise #22267 üzenetére
Az ON-on lévő gomb az IFC, azaz lekapcsolja-e kis terhelésen/üresjáratban a két szélső ventit.
A másik pedig BIOS kapcsoló.Ha nem világít, akkor sima, hagyományos BIOS-al indul a kártya, ha benyomod, akkor pedig egy UEFI-vel. Ha nem ugrik be erről semmi, akkor nincs rá szükséged.
-
HSM
félisten
-
Pardise
senior tag
Sziasztok!
Megjött ma az R9 290 Vapor-X-em! Nagyon jó. Alapon 20%venti és 48 fokos, egy venti pörög. A kártyán van egy gomb, amit ha benyomok, kéken világít rajta a Sapphire jel, ez milyen gomb? Hol lehet beállítani, hogy mind a 3 venti menjen? Tuningolni nem akarom a kártyát! Valakinek valami tanácsa van esetleg?
Leszedtem a hozzá való OC programot, ami mutat mindent!
-
-
daveoff
veterán
-
BullKoxa
őstag
Szerintetek ez garis téma lenne Ip.nban ? Vagy cseréljek benne ventit, már utána jártam a dolognak 6k ból meglenne. Igaz még 6 hónap gari van rajta, csak hát egy elég béna boltban. Elvileg egy srác írta hogy a corsair is tud a dologról vagy mi fene.
-
Rossi
addikt
válasz
CsigaGyilkos #22254 üzenetére
Mindegy, így legalább a GTA V-re megoldódik...
Legalább tényleg pihenés lesz a szabadság (olvasás, filmezés).
-
-
Rossi
addikt
válasz
CsigaGyilkos #22244 üzenetére
Ok, köszi.
Mondanom sem kell most vagyok szabin, erre ugrik a VGA kb. egy hónapra...
-
MastR
tag
Nosztalgiából nyomtam egy kis Fallout 3 -at a víz hűtött 290X-el. Kíváncsiságból elindítottam egy gpu-z-t hogy lássam mennyire terheli a játék. 1920x1200 Minden maxon. Kb 1 óra időtartam.
Íme az eredmény: [link]
Max fogyasztás 125Watt?Mivaan? És a GPU egyszer sem kapcsolt fel a gyári 1000MHz-es órajelére az egy óra alatt? Hát nem volt valami megterhelő a kártyának
-
eastone1
senior tag
Köszönöm mindenki segítségét. Végre megoldottam.
A hang a tv n nagyon "ütős" lett. Viszont a képminőségtől többet vártam. Virágbolti hobbit 23Gb. Mpc-hc a lejátszó.
De az is lehet hogy a film ilyen.
PowerDVD vagy az xmbc jobb mint az mpc-hc? -
-
eastone1
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #22246 üzenetére
És ez az egér dolog is megoldható? külön külön kellene működnie, hogy egymásra ne legyenek hatással.
Az áthúzást hogy tudom megoldani windows os felületen(8.1) Mert a monitoron csak a fő asztalt látom a tévéjét nem. -
-
eastone1
senior tag
No, addig eljutottam, hogy megvan a kiterjesztett asztal, az elsődleges a monitoré. Viszont a tévé előtt ülve egy wireless egeret használok de nem tudom megnyitni csak a vezérlőpultot úgy hogy az látszódjon is. Minden más csak a monitoron látszódik. Hogy oldható meg, hogy a tévén is megjeleníthető legyen minden, intéző, chrome, mpc hc, de ugyanakkor ne legyen hatással a monitor előtt ülő munkájára. Ha a tévé előtt mozgatom az egeret, mozog a monitoron is.
Lehet nagyon láma a kérdés, de még sose csináltam ilyesmit. -
válasz
daveoff #22243 üzenetére
Így van ez egyértelműen garis.
(#22242) Rossi: Javaslom, hogy említsd meg garanciális ügyintézésnél, hogy 3DMark -nál nem produkál hibát, csak játékok alatt jön elő a hiba és megnevezném a játékokat is és a hibajelenséget is. Így elkerülhetőek a fölösleges körök. Sok sikert hozzá, reméljük mihamarabb kapsz másik kártyát!
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
daveoff #22227 üzenetére
Köszönöm, hogy ezt leírtad!
Eddig csak kiterjesztett monitorral olyat tudtam, hogy míg a barátnőm filmezik én netezek.
Most már én is külön tudok bármit csinálni a hangkimenetek külön beállításával.
Hihetetlen, hogy a manuális átállítás nem jutott eszembe program szinten.
Új dimenziók nyíltak most meg előttem. Kódoltad nekem a 7-es ékzárat.Köszönöm ezzel még jobbá tetted a karácsonyom!
-
Rossi
addikt
Az hogy lehet, hogy a 3DMark simán lefut, a játékok viszont lefagynak CTD-vel, BSOD-vel vagy RSOD-vel?
A BlueScreenView alapján a dxgmms1.sys-el és a atikmdag.sys-el vannak gondok.
-
eastone1
senior tag
válasz
daveoff #22227 üzenetére
Ahogy rákötöm a tévét, a monitoron megszűnik a kép.
A tv képernyőjén megjelent egy ablak valaminek az észlelése, engedélyezem e. Engedélyeztem erre szétcsúszott a kép a tévén. Hiába csinálok gyári visszaállítást a catalystban marad a visszintes csíkozódás. A kiterjesztést értettem. -
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Sapphire R9 290 4GB DDR5 TRI-X megéri a pénzt?
-
Gyuri09
tag
Bánom énis már hogy nem Sapphire Vapor-t vettem mert a hűtése nagyon király de most azért nem akarok eladni hogy vegyek egy ugyan ilyet meg annyi pénzt amit rá kéne dobni inkább veszek rá egy normális hűtőt....
-
eastone1
senior tag
A monitort dvi-hdmi vel a hdtv t hdmi-hdmi vel csatlakoztattam a videokártyára. Meglehet azt oldani, hogy egyszerre nézzünk filmet a tévén míg a lányunk netezik vagy filmezik a monitoron?
-
csa33ee
aktív tag
Szép estét Urak !
Lőttem néhány képet az R9 290 Vapor-X+I54690 kombóval. Összehasonlításképp felrakom az előző procimmal készült tesztet is, ahol egy FX-8320 volt betársulva az AMD videó kártya mellé.Érdekes hogy az alapon futó Intel mennyivel erősebb a meghúzott FX-nél ugyanazon videó kari társaságában.Üdv.
-
eastone1
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #22219 üzenetére
A box one hoz viszonyítva. Sokkal jobb a térérzet. Gondolom az élsimítás miatt is.Tényleg lehet érezni a 60fps és a 100-120fps közötti különbséget. Sokkal simább, pörgősebb.
-
eastone1
senior tag
Vettem egy új procit és alaplapot. Az új COD optimális beállításon eszement jól néz ki. Sokkal szebb mint az xbox one. 60-70 a min. fps de többnyire 100-120. Milyen lehet uhd vagy 4k ban.
-
Rossi
addikt
Megvolt életem első RSOD-je, hirtelen nem is tudtam mit kezdeni vele...
Eddig minden próbált játék fagy, mehet gariba a kártya?
-
Televan74
nagyúr
válasz
Milka 78 #22211 üzenetére
Érdekes ,hogy ha nincs bent a kártya a gépben az érték felmegy 12,06V -ra.Mindegy rendeltem egy másik tápot.Keddre itt lesz.Együtt nem megy nekik a működés.Szerintem a táppal nem stimmel valami,mert a másik kártyám a 7970 be sem kapcsolt vele.
Közben meg a kis gépben a 350W -táp mellett egyiknek sincs semmi baja.(#22212) odorgg Tudom, azért is írtam oda,hogy a szoftveres mérés nem az igazi, de multiméter híján nincs jobb,majd kérek kölcsön egyet.Seasonic G650 táp.
-
Televan74
nagyúr
Tudom,hogy nem ide tartozik,de elég sokszor kapok ezen a gépen BS -t a 290 kártyával.Akár fórumozás közben is.Tudom a szoftveres mérés nem az igazi.De az AIDA és a HWinfo szerint is 11,76V add le a tápom.
Lehet ez a probléma?
Másik gépben nem nagyon találkoztam BS -el, ha beraktam oda a kártyát.
Tápos topikban csesznek válaszolni. -
sixpak
nagyúr
Giga takarítás volt, úgy nézem.
Más: jól tudom, hogy az r9 kártyák teljesen kikapcsolnak, ha nem terheljük őket egy darabig?
Vagy ezt be kell állítani valahol? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest