Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Hobby elektronika
- Veszélyben vannak az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
brumi1024
üzenetére
kb, 970 refkartya nekem elegge olcson eloallithatonak tunik, 140W ala meg nem kell bivaly elektronika.
---
290xbol melyik kartyak ajanlottak, kozepesen jol szellozo hazba (CM Cosmos valamennyire kordaban tartott ventikkel, CM690 szintnel azert erezhetoen jobb, de nem egy Fortress02), Eyefinity 5760x1080 ala, tehat valszeg TDPig lesz a kartya terhelve.
CF lehetseges. vizhutesem van, de lehetoleg nem akarom kiegesziteni, hogy birjon meg 600Wot.
970 joval jobb fogyasztasra, de ugy nez ki frame pacing tekinteteben extrem felbontasokban hocp alapjan a 290x cf erezhetoen jobb.
zavar a zaj.
-
brumi1024
veterán
Tudom, legalábbis gondoltam, hogy erre gondolsz, és azt simán elképzelhetőnek tartom, hogy lesz egy pár ilyen játék, de a zöldeknél sem hülyék dolgoznak, szerintem nem lépték volna ezt az új architektúrát meg, ha jövőre a játékok nagy része jobban fog futni az AMD előző csúcskártyáin - és ők azért jobban belelátnak a fejlesztői oldalba. Kiadták ezeket a kártyákat, az olcsóbb előállítás és a jelenlegi teljesítményszintek miatt adhatják annyiért, amennyiért, aztán ha kijön a pirosak válasza, lejjebb viszik az árakat, ahol szintén nem lesz gazdaságtalan árulni a Maxwelleket.
-
HSM
félisten
válasz
mazacar
üzenetére
Próbáltam rávilágítani, melyik opció micsoda.

Ha nem bírja, akkor feszt kell emelni. Ha játékban csökkenti az órajelet, mert nem fér bele a TDP-be, akkor power limitet. Monitorozni HWiNFO, vagy MSI Afterburnert javaslok. De ha nagyon nem vágod mi micsoda, akkor inkább hagyd, abból nem lesz füst.
(#21188) ÁdiBá: Hogy reménykedek? Nem reménykedek én semmiben. Most asztali gépem sincs, szóval nekem édesmindegy, melyik VGA hogy fog szerepelni fél év múlva. Én csak a VÉLEMÉNYEMET írtam le, szerintem mi lesz. Ennyi. Egy ember egy véleménye. Kérném, hogy így állj hozzá.

(#21189) brumi1024: Nem konkrétan arra gondoltam, hogy ha írsz egy duplaprecíziós programot, akkor négyszer olyan gyorsan fog futni a Hawaii-on, inkább arra, hogy a konzolokról jövő, jól optimlaizált, modern algoritmusok egyfelől arra lesznek a végletekig optimalizálva, másfelől ott a Mantle is, ami komoly fegyvertény lehet megfelelő kezekben. Harmadrészt pedig, ha sok az általános számítás a VGA-n, ott a sávszélessége is kifingik a Maxwell-eknek, ott nem tud textúratömörítéssel trükközni, és onnantól csak dísznek lesznek benne az adatra váró Gflopsok.... Ezek azért elég borús kilátások számomra.
Az se véletlen, hogy a friss Tesla K80 HPC kártyára nem csillivilli csoda-Maxwell került, hanem egy kigyúrt Kepler GK210 kódnéven. Pedig na ott aztán a legfontosabb lenne a lehető legkedvezőbb fogyasztás, és mégsem Maxwellt vittek oda, ami azért minimum különös.

(#21190) ÁdiBá: Jelenleg az AMD GCN architektúrája az egyik legjobb a piacon, hülyék lennének kidobni.

-
ÁdiBá
veterán
Így van. Ez teljesen jogos sajnos ezzel a hibával nem tud senki tenni semmit, vagy ciripel vagy nem.
Minden kártyánál megfigyelhető ez a jelenség egyedül az új Geforcoknál a jelenlegi sorozatban hangosabb a jelenség picivel.
Amúgy hogy hol jobb mennyivel a kártya az játékok válogatják. -
brumi1024
veterán
Lehet olyan programot írni, ami gyorsabban fut egy 290X-en, mint egy GTX980-on, tehát az állításnak van valóságalapja, de ha tippelnem kellene akkor nem arra a jövőképre tennék, hogy a 290X gyorsabb lesz az újabb játékok nagy részében. Az nV sem hülye. Az elég valószínű, hogy a 390X legalább a 980 szintjére, de inkább fölé fog kijönni.
-
ÁdiBá
veterán
Ez abszurd amiben te reménykedsz...
Mikor lesz gyorsabb mikor mind a két kártya 5-5 FPS futtatja a programokat?
Majd ne felejtsd el a HSZ.-em szólj idővel nekem mikor váltsam le a GTX980/ R9 290X-re. Köszi.
Vicc...(#21184) Rossi Nem temeti itt senki.
AMD -ben nincs jobb, ez igaz. -
mazacar
tag
-
colossal89
tag
Sziasztok!
Olvastam itt többen unlockolták a 290-et. Van e személyes tapasztalata valakinek Asus 290 DCIIOC val kapcsolatban más gyártó kártyáit láttam unlockolva itt, de külföldi fórumokon Asus 290 et is láttam, itt lépésről lépésre leírják hogyan kell csinálni. Pusztán magyar személyes tapasztalat érdekel, nem csak Asus tulajoktól.

-
HSM
félisten
válasz
mazacar
üzenetére
Ha alapfeszen akarod tuningolni, akkor miért piszkálnád a feszt?

A power limit, meg a power limit, azt mi honnan tudjuk, akarod-e piszkálni? Kelleni nem kell, de ha kifut a limitből, akkor nyilván nem lesz a várt gyorsulás, magasabb limittel meg a fogyasztás/melegedés nőhet.
-
mazacar
tag
sziasztok!
MSI r9 290x Gaming 4G kártyám szeretnem alap feszen tuningolni ameddig lehetséges...
MSI AB le van töltve...elég csak a core clockot piszkálnom? vagy voltage illetve power limitet is kell?várom válaszaitokat!
-
HSM
félisten
Igen, határozottan arra számítok, hogy idővel a 290-ek gyorsabban fogják tudni futtatni a modern címeket, mint a jelenleg még gyorsabb Maxwell-ek. Nyilván, a 390X meg méggyorsabban, hiszen az annak egy erősebb, továbbfejlesztett verziója lesz. De ez csak az én véleményem, a dolog úgyis a kiadókon, játékfejlesztőkön fog múlni, meg még egy rakás más faktoron is.

"Eleve az AMD mindig is gyenge, gyengébb volt driveresen."
Ezt hagyjuk, teljesen hülyeség, kár erről itt vitát nyitni.
-
ÁdiBá
veterán
Én végig szoktam követni az új játékokat és látni hol lesz hol van szükség új kártyákra.
Lásd, csak nézd végig a teszteket.
CrySis3-tól kezdve a napjainkban található legújabb programokig.
Ha megnézed az R9 290X/290 nem mai termék így a reális nincs meg bennem hogy azt mondjam kijön a GTA5 Mantle támogatással jobban fog menni mint egy korszerű új videokártya.
Ez az állítás azért nem állja meg a helyét mert a CrySis3 is AMD játék, de a jelenlegi csúcsok könnyedén fogják és gyorsabban viszik a játékot mint az említett AMD típusú kártyák.Te azt akarod nekem, nekünk mondani, hogy kijönnek a next gen játékok akkor a 390X 65 FPs/ 290X 60 Fps / GTX980 50 FPS?
Ez sehol, de sehol nem állja meg a helyét.
Eleve az AMD mindig is gyenge, gyengébb volt driveresen.
Véleményem szerint a ranglétra ugyan úgy megfog maradni.
Tehát R9 390X/GTX980/GTX970/majd jönnek végig le a GTX780Ti/R9 290X szériák.
Én nem látok benne realítást amit mondasz, jó dolog hogy ennyire ismered a kártyádnak a képességeit.
De ezek csak papiron mutatnak jól hidd el, ha követed a piacot rá jössz hogy a több nem mindig több... -
-
Joshi
titán
Most az EK-nál nagy akciók vannak többek között az R9 290X Lightning most 295€.

-
wukodlak
aktív tag
Igen tudom,hogy MSI AB-vel is lehet monitorozni,csak az FC4-nél nem ér semmit.
Amugy a tegnap linkelt PC R9 290x LCS-ről van szó,ami alapjáraton 1050/1350 órajelekkel dolgozik.
Tuning msi-vel,ugye vannak ilyenek,ha jol gondolom powerlimit csuszka akkor teljes kitolása,hogy az ne legyen akadály,és akkor innentől fogva lehet neki nyomatni a plusz mV-t?fatal1ty1984.Köszi megpróbalom azzal
-
Milka 78
nagyúr
válasz
wukodlak
üzenetére
1080-1110-körül van alapfeszen a gpu-k átlaga.A memória terén sokkal nagyobb a szórás.Van ami 1300-nál már elhasal,de pl az enyém 1580-körül még tartja magát.
Nekem +76mv-t kap a kártya folyamatosan 1160/1580-on.A lényege,hogy 1.280-1.290v-körüli (terhelés alatti folyamatos) fesszel nem nagyon lesz gondod és a VRM-et tartsd max 90-fok körül,de az sem baj ha hűvösebb.A 90 foktól sem lesz baja,de a környező alkatrészeket azért fel tudja melegíteni.Tesztelni Heavenel szoktam,főleg a hőfokokat.A kombustort és hasonlókat kerülném,feleslegesen kínozod vele a gpu-t,játékok alatt soha nem kap akkora terhelést és kártya is halálozott már el tőle. -
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.1: FarCry 4-be ti milyen progit használtok,hogy kiirja az adatokat,ahogy az pár linkelt képen látható?
2: Vga tuningban kellene segiteni.Oké,hogy MSI AB,csak a többi dolog merre meddig(nem vagyok kezdő tuningos,mert proci most is meg van húzva)csak nem akarom a zsír új karit elrontani.
Akár priviben is jöhet a válasz.Köszönöm. -
Milka 78
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Tényleg kéne valami erősebb szankció mint ahogy a zöldeknél is van.Nem az a gond,hogy van egy-két off,mert ugy trécselni jó...de amikor 20-30 hsz-en keresztül reszeljük a fingot és dől a b@romság...na az már kiborító.Először a sok NVNV-kolléga(tisztelet a kivételnek) téríti a népet,majd jönnek ezek az atomfizikusok.
Félre ne ért nekem sem kell átmennem a szomszédba egy kis offért (hisz ismersz
)voltam nagy szájkaratés (AMD vs. Intel harcos).Aztán kaptam is a pofimra ami elég visszatartó erőnek bizonyult.
Na ez a visszatartó erő kéne ide is. -
radi8tor
MODERÁTOR
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
-
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Tudnátok abban segíteni h van 3 moncsi Eyefinitiben és ha rádugom az LG 3D TV-t akkor nics jel semelyik kijelzőn sem.Újraindítom akkor van jel de viszont nem működik a 3D a TV-n.Úgy szeretném megcsinálni h menjen a 3 moncsi Eyefinitiben a TV-t pedig tudjam használni külön filmezésre.Vizont ha 1 moncsi megy akkor működik rendesen.Létezne h nem tudja kezelni a VGA az Eyefinity-t és a 3D TV-t egyidejűleg?
-
daveoff
veterán
válasz
Montesantos
üzenetére
Az "csak" a válaszidő, szerintem ha játékra kell, akkor az input lag sokkal fontosabb!
-
daveoff
veterán
válasz
Montesantos
üzenetére
Jónak tűnik ez a monitor, de az input lagjáról nem találok sehol adatot.
-
korcsi
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
A 12 éve alapított, ma már három országban (Bulgária, Románia, Magyarország) jelenlévő online kereskedelmi cég, az eMAG... Véletlenül sem tűnik szlováknak.
-
daveoff
veterán
eMAG black friday akció!
AMD Radeon R9 290 TRI-X 87.900 Ft -
Lapajbacsi
aktív tag
3dmark 11 semmit nem változott (4750)
3dmark 2013 extreme: 250 pont javulás (5340)
Assasins C Unitiy: kb 10 fps javulás (msaa4 -el továbbra is 30 fps alatt van, fxaa-val, épphogy játszható 40 fps körül)
Far Cry 4 SEMMI JAVULÁS!!! (ugyanúgy 25-30 fps smaa-val is, msaa4-el még alacsonyabb)
Watchdogs: kb 5 fps javulás...Hát ezt hozta ez az átállás most nálam, FX 9370 (4,8 Ghz) -ről - Corei7 4930k-ra (4,2 Ghz - eddig tudtam felhúzni stabilra)... és Asus r9 290x oc -val....
Tehát szinte semmi...

Mi lehet a gond?
Lehet a Windows 7 64 a baj..?
Akinek a Far Cry 4 60-70 fps-el megy, az nem win8.1-el hozta ezt? -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Az Smaa vagy az ssbc maszatol így?
-
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Miért jó az ha úgy játszol, hogy egy elmosott/homályosított minőséget látsz? a te beállításaidon egy távolabbi ellenfelet észre sem lehet venni, mert csak egy homályos praclit látsz a távolban annyira elmosódik minden!
De megmutatom hogy mennyi az eltérés!
a te beállításaidon SSBC + SMAA
ugyan ez jelenleg nálam HBAO+ +MSAA2
és egy másik példa, már közeli dolgokat is halára mossa a beállításod a fegyveren is látszódik a homályosítás elég rendesen!

a te beállításaidon SSBC + SMAA
ugyan ez jelenleg nálam HBAO+ +MSAA2
Szóval inkább játszom 60-70.FPS -el szép éles grafikával mint 100.FPS el halára homályosítva elmosódva!
Ja igen a Giga WF3 290X 1100/1350.MHz en járt a tesztek alatt, de ezek látszódnak bal felül az OSD -n is!
a CPU is látszódik, de leírom azért i5-3570K@4400MHz
-
válasz
Piloss
üzenetére
Az igaz, hogy a tuning nem csak attól függ milyen hűtés van rajta. Szerencse is kell hozzá. Alapvetően a Tri-x en sincs rossz hűtő. Szvsz én nem cserélnek, ha jól összejön a tuning is, akkor sem fogsz annyit nyerni sebességben vele, hogy megérje a felárat.
(#21095) Nagylajos_1: Ref-re vagy a custom hűtésre gondolsz? A ref kártyán ugyanaz van, mint a többin. A custom hűtésével sincs gond. Attól függ bővebben mire lennél kíváncsi?
-
Sontir Fel
őstag
Alapon megy, nincs cibálva.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Proci fesz alacsony
-
HSM
félisten
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Arra próbáltam célozni, hogy sokmindentől lehet....
Változott valami a gépen? -
HSM
félisten
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
A legjobb 290. Erős, jó hatásfokú, frankón hűtött NYÁK, maximálisan minőségi körítés, tartós ventik, szép nagy erős hűtő, hibátlan csomag.

+25K-ért húzós, de amúgy nagyon egyben van.
(#21100) Sontir Fel: Hogy valami nem jó.

Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardcore café
- Bittorrent topik
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- BestBuy topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Honor 200 pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Update 10.28. Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-13. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Inkább talán GCN..

)voltam nagy szájkaratés (AMD vs. Intel harcos).Aztán kaptam is a pofimra ami elég visszatartó erőnek bizonyult.

Számomra elsődleges, hogy mit tud -120fokon ln2 alatt.
Grat hozzá.