- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz
Cole86 #25106 üzenetére
4 Gigás lesz az első generációs HBM miatt. A második generációs HBM memóriával ellátott verziók már 8GB is lehetnek majd.Lassan már a tököm sem érti az egészet.
Átmenetileg vennem kellett egy MSI 290X -t még az új széria meg nem jelenik.Mert nem lehet tudni,hogy április vagy május a megjelenési dátum.Talán a GDC -ről kapunk valami info morzsát. -
HSM
félisten
válasz
Cole86 #23552 üzenetére
A memóriák a meleget nem szeretik, tahát szvsz inkább a meleg kártyától halnak le. A Vapor-X-en viszont igazán királyi dolguk van, hűvös a VRM is, és hűtve van a ram is. Ráadásul két fázis eteti őket.
(#23553) asdxv: Én is a Lightninget venném, ha választani kéne, de kizárólag a +1 év gari miatt. A Vaport jobbnak tartom amúgy.
(#23554) daveoff: Nem egészen értem, miről beszélsz.
Felvilágosíthatnál, szerinted mitől prémiumkártya egy prémiumkártya.
Énszerintem ez a felhasznált komponensek, és a tervezés következtében kialakuló tulajdonság. Nekem az a prémium, ami magasabb minőségű cuccokból, a többinél jobban "túltervezve" készül. Ebbe pedig a 290X-es mezőnyben a Lightning, és a Vapor-X, ami beleesik.A Lightning szvsz LN2-re és gariban erősebb, a Vapor hűtésben. De ahogy írtam, mindkét termék prémium (az én definícióm szerint) és kitűnő.
Meg lehet nézni, elég korrektül összerakott cucc. [link] -
daveoff
veterán
válasz
Cole86 #23552 üzenetére
Én nem is kívántam vitatkozni ezen, HSM az aki vitafórumnak fogja fel az egész PH-t. Maradjunk annyiban, hogy a prémium termék az teljesen mást jelent, mint amire ti gondoltok. A Vapor-X bizonyára egy kifogástalan, jó minőségi videokártya, de ennyi, nem több, a Lightning pedig nevezhető prémium terméknek.
-
eastone1
senior tag
válasz
Cole86 #21967 üzenetére
Az A6, az régi konfigom dvga nélkül. Most csak beleraktam a 290x et egy új táp kíséretében. Mivel számomra játszható szintet ért el ezért gondoltam a trinity re. De egy athlon nal olcsóbban megúsznám. 1-2 év mulva meg lecserélném egy erősebb procira. Attól megtáltosodna a 290x maradék 50% is.
-
válasz
Cole86 #21575 üzenetére
"Öhöm.. engem nem hagytál ki a sorból?"
Hát nem véletlenül.(Csak vicceltem mielőtt komolyan vennéd)
(#21577) Cseneles: Nem eri utol a 970 a 290x-et....maximum egy fos nvidia altal tamogatott jatekban!
Hát nem én mondtam.Abban egyetértek, hogy a GTX 970 max. az NV kártyákra optimalizált játékokban hoz több teljesítményt.
-
-
Montesantos
senior tag
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Cole86 #18707 üzenetére
"Asus kerülendő mert 2 hőcső is lelóg a gpu-ról, mivel az nvidiára lett tervezve a dc2es hűtő.."
Az miért baj ha a hőcső lelóg? Az Asus mérnökei évek óta használják ezt a directcu2 rendszert, ha olyan rossz volna, egy Asus szintű cég röhögve áttervezhetné, mégis marad. Ez nem lehet felelőtlenség, hozzá nem értés, nemtörődömség vagy figyelmetlenség, hanem szerintem csak az, hogy tökmindegy, a világon semmi jelentősége, sőt, nyilván szét-tesztelték és úgy látták hogy ez így a legjobb még mindig, ha kilóg - ha nem lóg.. nemde?
Egyesek számára esetleges esztétikai hátrányon kívül (ami ízlés dolga, mert ha épp úgy nézem, akár még inkább brutális kinézetet is kölcsönözhet) milyen technológiai hátrányt jelent? Emiatt nem hűlne jól? (de hát minden tesztben jól hül)
A hő disszipáció, ha jól tévedek, az nem a hőcsőnél történik, hanem a lamelláknál amik szépen a helyükön vannak és a ventik húzzák-tolják a meleget róluk... Akkor mi? Nem értem...Ezt nem csak tőled, hanem minden szakitól kérdezem...
-
zack
nagyúr
válasz
Cole86 #18707 üzenetére
De itt most nem az alulfeszelésről, van szó, és nem nyitott oldallapos használatról.
Szerinted hány 290-es vásárló akar alulfeszelni? Mindenki a tuningra megy, és ha a hőmérséklet engedi, fesz emelésre.
De jöhet Gaming 290-es tuning eredmény... Lássuk mit megy.Sajnos Maxwell-ek esetében is az MSi a leggyengébb. Az StriX, Giga G1 jobban ajánlható, mert jobb a hűtés, és jobb a tuning is. Ezt a az eddigi vásárlók tapasztalták. Szóval ott is kezd kiesni az MSi mint ajánlható márka.
Félreértés ne essék, velem nagyon korrekt volt az MSi, és amit kaptam tőlük 290-et eszem ágában sem volt eladni, de zárt házban auto ventivel 90 fokos volt, és bár a garanciális ügymenetem pozitívan zárult, senki sem várhatja tőlem (MSi), hogy egy hűvös házban 90 fokos GPU működjön. Ha fesz emeléssel ment volna az 1100 Mhz 80-85 fok környékén, ami nem kiemelkedő, inkább nagy átlag, még mindig itt lenne a gépben. Nem is értem nálad hogy lehet 78-79 fok, mivel az MSi úgy állítja be az auto szabályzást, hogy 90 fokon fogja meg, és ott toljon rá nagyobb venti fordulatot, tehát a hőfok rovására egy bizonyos szintig nagyon halk.
Olvass bele a topikba, hogy engem leszámítva hányan nem ajánlották eddig az MSi-t. Biztos ez sem véletlen.
Tisztában vagyok vele, hogy lehet kifogtam egy gyengébb képességű 290-et,
Gigából nem tudom milyenek a 290-ek, de Maxwell esetében nagyon jók lettek. Remekül mennek, és hűvösek.
Az Asus hűtés egy párszor ki lett már tárgyalva, de még így is hűvösebb volt mint az MSi. Csak ugye az is megállt mint a szög 1070Mhz-nél, és a fesz emelésre se reagált pozitívan, ahogy az MSi sem.
Vapor hiába más kategória, itt úgy működik minden, ahogy kell.Remek auto venti szabályozás, nagyon halk, és még 55% fordulat felett nem láttam még az extrém, és maximálisan adható +300mV-on sem 80 fok környékén. Nem kell bíbelődnöm a venti szabályozással, mint a másik két kártya esetében, és teszi a dolgát. Igaz, ez feláras, bár továbbra is tartom, hogy az 290-es szériának ilyennek kellene lennie alapból, mint amit a Sapphire összerakott felárasan, és akkor még népszerűbb lehetett volna.
Sajnos nem ez az átlag, hogy így mennek, elég sok antituningos, és "forrófejű" példány van belőlük.
1 szónak is 100 a vége. Én megtaláltam azt amit kerestem.
Nálad csalóka lehet a nyitott ház, bár ahogy láttam, túlzsúfolva nem volt, de ez akkor is 5-6-7 fokot jelenthet terhelésen."Asus kerülendő mert 2 hőcső is lelóg a gpu-ról, mivel az nvidiára lett tervezve a dc2es hűtő... rossz lóra tettél.. "
Annyira nem, mert bár tudtam a hűtés tervezésének hibájáról 95k-ért vettem, kaptam rá kárpótlást, így 80k-ba állt meg, amit eladtam 92k-ért. Mind ezt 3 nap alatt sikerült.
530-as SSD-t sikerült eladnod? A 250-es Evo teszi a dolgát, gyors is, és DP kábellel használom.
-
HSM
félisten
válasz
Cole86 #15699 üzenetére
Gép különben is minek hozzá....
(#15698) juve600: Egy 220W-os TDP-s FX mellé már nem raknám, de egy szolidabb fogyasztású platformba bőven elég alá. Nálam egy 460W-os Seasonic Platinmról megy a gép, egy i5 4670K-val, és még némi CPU-tuninggal is 400W alatt maradt, amit mértem fogyasztást a konnektorból.
-
Attix82
addikt
válasz
Cole86 #15603 üzenetére
Szövegértés: "Ezért 3,8 Ghzen csináltam a testet."
Prime95 nem volt jó, ITB már jobban kimutatta. (Prime 95 lehet látni, hogy számolt is valamit a program (HT ON pozicióban) , de 4 magon kb ugyan ott ragadt a programba)
3.8 Ghz ugyan csak + ITB 2 szálon 2Gb memória.
-
válasz
Cole86 #15586 üzenetére
Köszi Cole Uram!
Ahogy mondod, szépnek nem szép, de legalább nem működik...
Szerintem a sok toldó- átalakítónál szúrtam el valamit, most jön az, hogy alaposan utána nézek a témának...
Egyébként kipróbáltam az alaplapra kötve mindhárom ventit, asus thermal radar core-al 1400/1100/1100-as fordulattal...Hát annyira nem voltam elájulva, gpu 85, vrm1 71, vrm2 81 fokos volt, igaz fele hangerővel, mint eddig...
A borda a gyári, csak a keretet vettem le, ventikkel együtt...
Na de majd kitalálok valamit, bár lehet érdemesebb lenne egy peter, vagy peter 2-re össze spórolnom a pénzt.. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Cole86 #14788 üzenetére
A GPU kihasználtság mértéke is függ az adott felbontástól.
Így én ugyan azt mondom, 290X CF illenék egy rendes monitorral hajtani, vagy felbontással.
Ha egy 4,0-,4,5 GHZ közötti i7 nem képes egy BF3 kihajtani multiban, akkor elgondolkodnék azon is, hogy pontosan milyen ez a játék...(#14790) Attix82 Tudnám értékelni azt, hogy a Blizzard is elkészíteni a megfelelő támogatást a játékaihoz, Mantléval kapcsolatban.
Gondolok itt első sorban a StarCraft2-re. -
Chapel
addikt
válasz
Cole86 #14641 üzenetére
Egy Fractal Desing Core 3000-ben lakik a gépem, a jó szellőzés adott. Jól van, akkor nem parázom.Csak mert a korábbi 7950-nél (crysis 3 maxon, skyrim stb.) ilyen 70 fok fölé nem igazán sikerült vinnem, pedig ott már azért megjött a hangja is
A lakás nem a leghűvösebb, meglátjuk, a nyári 28-30 (szobai) hő fok lesz a mérvadó...és persze masszív terhelés, 1200p-n. -
Szinyák
őstag
-
-
hdekakas
senior tag
válasz
Cole86 #12334 üzenetére
Arról lemaradtál akkor, már próbáltam oldalsó szívó ventivel is, helyzet változatlan. Mindenhogy próbáltam most már. Kivettem a takarólemezt közülük, 1 fokot sem jelentett.
Nem szar, single kártyának a legjobb választás. CF-hez is elmegy éppen, de csak alap órajelen. De az msi + asus kombináció a nyerő.Assassin's Creed 4 esetén sem elég két húzott kártya sem, ha mindent maxra raksz, az élsimítást is. (De azért minden csumán "csak" 4x élsimítással még megvan a fix 60 fps.
)
-
deadwing
addikt
válasz
Cole86 #11929 üzenetére
Ahogy elnézem nem haswelled van. Hangsúlyozom, a 2500k-s gépemmel úgy megy a mantle mint az álom.
(#11933) Pacy: az volt az első, hogy azt kilőttem.
Egyébként MSI AB-vel sosem volt bajom. De anélkül is szar, szóval máshol van a baj. Win reinstall lesz ebből. Aztán ha akkor se jó, kivágom az ablakon a haswellt a picsába
-
daveoff
veterán
válasz
Cole86 #11929 üzenetére
Én nem használok semmilyen tuning progit, csak catalystból tuningolok, és úgy jött elô a lagg, de mondom több óra játék után. Ettôl még nálad lehet jó!
Egyébként az MSI AB, TriXX, és barátairól csak annyit, hogy pár napja feltettem a trixx-et, hogy kicsit megrángassam a kártyát, és minden állítgatás nélkül a 24/7 tuning beállításommal azonnal BS-t kaptam. Azonnal le is szedtem a trixx-et, csináltam egy gyors driver reinstall-t, és azóta ismét hibátlan minden. Ezekkel a kártyákkal szerintem fokozottan kerülendô minden 3rd party tuning progi, erre Abu is figyelmeztetett minket elôre, lehet igaza volt.....
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Cole86 #11755 üzenetére
Én megkérdeztem őket, van több darab. Sőt, már az Aquában is megjelent, 91.500ft-os áron, ami még kedezőbb is.
Azt mondták ez valami ideiglenes akció a gigától, ugyanúgy ahogy a 290x-ből, csak abból 3 db volt, ebből még van, de aki akar az most rendelje, mert szerintem nem tart majd sokáig a készlet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Folyamatos vérnyomásmérést kínál a Huawei Watch D2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kompakt vízhűtés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest