Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eastone1
senior tag
válasz
ricshard444 #25586 üzenetére
Vagy vedd meg az enyémet 90 ért neked adom. 2 hónapos vapor x tri x.
-
eastone1
senior tag
Csökkent az ár egy tizessel, ha esetleg valakit érdekel........
-
eastone1
senior tag
Ismét eladóvá vált a Sapphire r9 290x vaporx tri x kártyám.
-
eastone1
senior tag
Szent ég! 130ezer lett a vapor? Én meg 90 ért akartam eladni az 1 hónapos kártyát.
Lehet az emelés oka, egy 390x vaporx trix brutál ár?
Csak, hogy ne érezzük túl nagynak a különbséget a teljesítmény javulásához képest? -
eastone1
senior tag
Érdekes hőmérsékletet produkált win 8.1update alatt a rendszer. Chrome teljes kiiktatás és IE használat alatt az egész rendszer hőmérséklete csökkent 6 fokot.
-
eastone1
senior tag
válasz
Attix82 #24162 üzenetére
Más játékban is próbálrad már?
Még a végén kiderül, nem hogy húzni nem érdemes, de még az alap órajelen is ugyan akkora fps t produkál mint alulfeszelve majd fele annyi fogyasztás mellett.
Egyébként tuningnál is ugyan ez a helyzet. Pár fps t hoz a konyhára csak. A fogyasztást nem is néztem. De tuti duplája. -
eastone1
senior tag
Hát én nem értem mi a gond ezzel a dying light al. Nálam minden fullon van, még az nvidiás opciók is bekapcsolva, vsync szintén és úgy hasít mint az állat. Sokkal gyorsabb mint a farcry4.
Win 8.1 hez találtam egy kis herélést, lehet sokatok már kikapcsolt dolgokat, de a cikkíró szerint neki duplájára nőtt az fps szám. Amit egy kis túlzásnak tartok, de tény, hogy bika lett az egyébként sem lassú win8.1.
Mérni még nem mértem, hogy változott az fsp. Farcry hoz tudom majd viszonyítani. -
eastone1
senior tag
Kíváncsi vagyok a trinity procim mennyire fog küszködni.
-
eastone1
senior tag
Szerintem ez ugyan olyan ventiprofil kapcsoló mint ami a vaporon is van. Silent módban vagy csak az egyik venti jár és magasabb, 70-80C' nál kapcsol be a másik. Vagy mind a kettő alacsony fordulaton jár amíg a gpu el nem ér egy bizonyos hőfokot. A másik performance módnál már nem "engedi" az elején könnyen felcsúszni a hőmérsékletet.
-
eastone1
senior tag
Ez egy meddő vita. Ne kezdjétek megint. Inkább szidjuk az nvidia t mint egymás kártyáját.
-
eastone1
senior tag
-
eastone1
senior tag
válasz
lowzor #23685 üzenetére
Magyarán a gpu nak 1030 on kell járni fixen, függetlenül, hogy van e "cselekmény" vagy csak állok egyhelyben.
Az az igazság, hogy kisérletezgetek. IGP ki be kapcsolással, amd power management ki be szintén. Illetve ram tuning. Már meg nem mondom, hogy ez a mérés milyen beállítás mellett történt.A video mem. nek is fix órajelen kell állni?
-
eastone1
senior tag
válasz
lowzor #23682 üzenetére
Alapon megy a kártya. Mozgásban, események közben normál értéket mutat . Bár a memória órajelére nem emlékszem mit mutatott a gpu 1030 ra kúszik fel.
Érdekes, hogy hasonló minőségben, hogy a francba oldották meg az xbox one nál, hogy egy akkorka kis dobozban jóformán néma tud maradni egy szem ventivel.
-
eastone1
senior tag
Nyitott háznál van azért hangja, bár lehet a kompakt víz ventijének sem lesz sokkal halkabb.
Röhögjetek csak. Nem zavar.
Na majd ha lecserélem egy kaverire......
Ha összejön az új meló talán bevállalok valami erősebbet.
Az fm2+ topikba már linkeltem, de ide is beteszem.Ahhoz képest, hogy csak egy trinity nem is olyan rossz.
66% procihasználat mellett.
Ultra,fhd, 8xélsim. -
eastone1
senior tag
válasz
MPowerPH #23669 üzenetére
Ház is kell majd. A mostani igen leharcolt ezer éves vacak. Csak úgy üzem biztos, hogy az egyik oldala nyitva van. Befújás nyista csak egy nyolc centis ventilátor próbálkozna elszívni a kártya és a húzott proci hőjét. Nem megy neki. Így inkább lekaptam a ház oldalát. Nincs összehasonlítási alapom, de úgy érzem nem lehet nagyon hangos a vapor tri x ventije terhelés alatt mert asszony még nem pánikolt miatta. De én jobb szeretném ha nagyon csendes lenne.
Házra egy define r4 re spórolok. -
eastone1
senior tag
Eladóvá vált szeretett
SAPPHIRE VAPOR-X R9 290X 4GB GDDR5 TRI-X (UEFI) kártyám. -
eastone1
senior tag
Egész véletlen nincs valakinek ncore meghívója? Vagy olyan oldal is jó lenne ahol iso formátumú bd 25, 50 es filmek fellelhetőek.
-
eastone1
senior tag
Itt kérdezném meg hát ha valaki belefutott már ilyesmibe. Power dvd vel játszok le egy BD50 es filmet.
Menet közben átvált magától teljes kitöltésre aztán meg kis idő elteltével visszavált szélesvásznúra. Ha be van állítva a stretch to fit, ha nem. Amikor kitölti a kijelzőt képváltáskor a bal oldalon hagy egy fél centis függőleges sávot következő képváltásnál meg kitölti. Hardveres gyorsítás van beállítva illetve a catalyst globál ban kipipálva a támogatott lejátszók. -
eastone1
senior tag
válasz
DroiDMester #23174 üzenetére
Hűű.. Akkor ez még jobb mint a vapor trix hűtés. Szuper.
-
eastone1
senior tag
válasz
Montesantos #23143 üzenetére
Ez a crysis3.
-
eastone1
senior tag
Szerintem rossz virágboltba mentem.
Keresgélek egy picit.64x est indítom, Omega driver van fent.
-
eastone1
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #23100 üzenetére
-
eastone1
senior tag
Bf4 ben hol és milyen cím alatt lehet keresni a mantle vs dx opciót? Grafikai beállításokban nekem nincs ilyesmi.
-
eastone1
senior tag
Én nem mondtam, hogy az a max. Csak annak adtam hangot, hogy felkapcsoltam és nem verte le a biztosítékot egyből. Chrome stb simán ment 1250 en.
Közben is itt irogattam, csak mikor elindítottam a valleyt akkor szemetelt de csak a programban. Bezárva ismét normális volt minden.Miért? Nálad azt jelenti, ha nem írok semmit, hogy BF4?
-
eastone1
senior tag
Akkor értelmezd.
1250 en szimplán gond nélkül ment az asztalon. Aztán elindítottam a valley t. Artifaktolt. Visszavettem 1150 re és itt már nincs gond. Feszt nem emeltem.
Bár igazság szerint majd játék közben fog kijönni, ha van bármi gebasz.
Te nem tudod mit lehet állítani a vddc offset el? -
eastone1
senior tag
Hát igen. Csak az asztalon hibátlan. Amint elindítom a valleyt artifaktol. Viszont feszemelés nélkül 1150 gond nélkül megy. Igaz a maximumot nem, csak a minimum fps t emelte.
Csak a ventillátort állítanám be azért kellett a progi. Megeszik ez a kártya alapon mindent, egyelőre nem tuningolnám.
Viszont valley alatt 50% ventihasználatnál 70C on tartotta a gpu t. Full ra állítva 66C. -
eastone1
senior tag
Komoly ez a vapor tri x. Feltelepítettem a sapphire tweak utility t. GPU Clock ot 1030 ról 1250 re húztam és szó nélkül teszi a dolgát. Mi lehet a határ amit feszegetni érdemes komolyabb következmény nélkül?
Viszont akadt egy kis bökkenő. A beállítások fülre kattintva leáll a tweak. Másnak is előfordult?
Ja és mi az a VDDC Offset?
-
eastone1
senior tag
Mi lehet az oka hogy ugyan az a catalyst omega 2 félekép is feltelepülhet?
Egyszer magyarul virtual super resolution nélkül. A következő és ugyan az win8.1 telepítése után már angolul
és vsr el telepedik. -
eastone1
senior tag
válasz
Televan74 #22540 üzenetére
Nem pontokat akarok vadászni. Engem az érdekel hogy játék alatt mit bír az apu.
Tom's hardware on azt ajánlották, hogy a speed fan 4.49 et használjam monitorozáshoz.
4100Mhz en alap feszkón 1óra Valley benchmark után max 70 C ra ment föl a proci hőmérséklete, kihasználtsága 41-55% között ingázik. Ugyan ez a helyzet a windows erőforrás figyelőben is.
A HWINFO szerint 82% a max, átlag 42%a cpu0 package t továbbra sem értem miért ír 121C fokot HWINFO alatt, de ha az nem is fontos akkor nem is érdekel.
-
eastone1
senior tag
Csak azt nem értem, hogy ha már alsótáposra tervezik az új házakat a tápot miért a vga alá teszik. Sztem jobb helye lenne a jobb alsó sarokban ráadásul elforgatva, hogy ne alulról szívja a szöszmöket a parkettáról, hanem elölről és lefelé fújná. Így maradna hely egy ventinek hátul alul, ami elszívná a vga által kifújt meleg kevegőt.
Így elég lenne 3 házventi a teljes és célirányos szellőztetéshez. 1 elöl befúj 2 hátul proci ill. vga tól elszív. -
eastone1
senior tag
Így már más a leányzó fekvése. Csak az a "vasdarab"? Akkor mennyibe fáj egy komplett rendszer?
Egyébként tényleg jól néz ki az a kuckó. Csendesség miatt egy define r4 et néztem ki, de már annak az árát is fájlalom.
Aham. Közben megkaptam a választ a komplett árra.
Ki kell találni valami olcsó és hatékony megoldást. Egy mini fagyasztóládát berendezni. -
eastone1
senior tag
válasz
Snip3r_HUN #22498 üzenetére
A fehér csíkoknak milyen szerepe van? Ragasztó?
Dobozában szereled? -
eastone1
senior tag
Köszönöm mindenki segítségét. Végre megoldottam.
A hang a tv n nagyon "ütős" lett. Viszont a képminőségtől többet vártam. Virágbolti hobbit 23Gb. Mpc-hc a lejátszó.
De az is lehet hogy a film ilyen.
PowerDVD vagy az xmbc jobb mint az mpc-hc? -
eastone1
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #22246 üzenetére
És ez az egér dolog is megoldható? külön külön kellene működnie, hogy egymásra ne legyenek hatással.
Az áthúzást hogy tudom megoldani windows os felületen(8.1) Mert a monitoron csak a fő asztalt látom a tévéjét nem. -
eastone1
senior tag
No, addig eljutottam, hogy megvan a kiterjesztett asztal, az elsődleges a monitoré. Viszont a tévé előtt ülve egy wireless egeret használok de nem tudom megnyitni csak a vezérlőpultot úgy hogy az látszódjon is. Minden más csak a monitoron látszódik. Hogy oldható meg, hogy a tévén is megjeleníthető legyen minden, intéző, chrome, mpc hc, de ugyanakkor ne legyen hatással a monitor előtt ülő munkájára. Ha a tévé előtt mozgatom az egeret, mozog a monitoron is.
Lehet nagyon láma a kérdés, de még sose csináltam ilyesmit. -
eastone1
senior tag
válasz
daveoff #22227 üzenetére
Ahogy rákötöm a tévét, a monitoron megszűnik a kép.
A tv képernyőjén megjelent egy ablak valaminek az észlelése, engedélyezem e. Engedélyeztem erre szétcsúszott a kép a tévén. Hiába csinálok gyári visszaállítást a catalystban marad a visszintes csíkozódás. A kiterjesztést értettem. -
eastone1
senior tag
A monitort dvi-hdmi vel a hdtv t hdmi-hdmi vel csatlakoztattam a videokártyára. Meglehet azt oldani, hogy egyszerre nézzünk filmet a tévén míg a lányunk netezik vagy filmezik a monitoron?
-
eastone1
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #22219 üzenetére
A box one hoz viszonyítva. Sokkal jobb a térérzet. Gondolom az élsimítás miatt is.Tényleg lehet érezni a 60fps és a 100-120fps közötti különbséget. Sokkal simább, pörgősebb.
-
eastone1
senior tag
Vettem egy új procit és alaplapot. Az új COD optimális beállításon eszement jól néz ki. Sokkal szebb mint az xbox one. 60-70 a min. fps de többnyire 100-120. Milyen lehet uhd vagy 4k ban.
-
eastone1
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #22177 üzenetére
Most adtam el az xbox one t. Abból vettem a kártyát. A haverok pc sek így kölcsön tudják adni a játékot, ha érted.
Nekem teljesen simán fut. Mint már írtam. 30-50fps, fhd, ultra, 8xélsim, VSR mellett. -
eastone1
senior tag
-
eastone1
senior tag
válasz
MiklosSaS #22154 üzenetére
Jobban szeretem a vörös feketét mint a kék fehéret.
Csak hogy mondjak valamit. Szeretem az új dolgokat.
Egy darabig nézegettem a használt piacot. 40et adjak egy használt i5 ért? Minek? Régi is használt is. Lehet annyit volt nyúzva hogy bírja vagy fél évig. Persze minden hirdető úgy kezdi " nem volt húzva" Nem az anyád!!!
Szvsz maradok amd fronton. Nyóc mag meg nem kő. -
eastone1
senior tag
Nem értelek benneteket.
A6 os lIano val most is fhd ultra 8x élsimítás, VSP mellett fut a farcry4 40-50fps el. Ha teszek beke egy athlont vagy egy fx6300 at, szerintem stabilan meglesz a 60 fps.
Xbox one után nekem az tökéletes.
Marad benne kraft? Kit érdekel! Legalább könnyebben segít mantle alatt a procinak. Illetve ha 2 év múlva megkínálom az akkori ügyeletes zsíroskenyérrel nem fogom úgyérezni, hogy nem lett gyorsabb a talicska és tolom tovább még 2 évig. Akkor is csak 50eft nál fogok tartani. Most ill. 2év mulva 25-25 eft.Ha csak a procit nézem.Az xbox one árát mindenképpen dvga ra akartam költeni. Bocs ha nem ugrok a kútba. Pityu vagyok nem hülye!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- EVGA GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! Beszámítok!!!
- Eladó GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- ASUS ROG Strix LC NVIDIA GeForce RTX 4090 OC Edition
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest