- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Lehet hülyeséget kérdezek de ami a képen van->[link] (szürke színű)
VRM1 és VRM2 az gumipasztától van, vagy külön van ráragasztva?
-
Rathrol
senior tag
Miért ami már +100Mhz gpu órajelnél (alap fesz.), az már tuning kártya?
-
Rathrol
senior tag
GPU:1120 / MEM:1350 gyári feszültséggel!
-
Rathrol
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #34330 üzenetére
Power limitet 0% raktad, miközben -50mV lefaragtál? Amúgy szép eredmény!
-
Rathrol
senior tag
-13mV kevesebb, így már a vrm1 se megy 80fok közelébe, 72fok max!
Így már ventit se kell a nyák fölé raknom nyáron.
-
Rathrol
senior tag
Van olyan ha gyárilag valami oc kártya ahhoz adnak +mv ? Mert most telepítettem fel egy tuning programot ott alapból +13mV volt írva, pedig azt nem állítottam.
-
Rathrol
senior tag
Amúgy itt mennyi a rekord feszültség emelés nélküli R9 290 oc-va ?
-
Rathrol
senior tag
R9 390 kártyánál nem magasak ezek a hőmérsékletek?
Alap csak az asztal: 55fok (passzívan hűti a kártyát, 60fok alatt kikapcsol a venti)
Böngészés+youtube: 60-63fok 35% venti 750RPM
Terhelés alatt: 70-77 fok 60-70% venti 2400RPMKlímás szobában lett mérve! Szellős háznál!
-
Rathrol
senior tag
100%-on kemény 4000rpm a fordulat száma!
-
Rathrol
senior tag
Még ezt kitapasztalom, fényerőt hol lehet állítani driveresn hogy ne legyen túl sötét a játék! Az asztali fényerő már megvan.
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Most vásároltam Gigabyte G1 Gaming R9 390, olyan gondom lenne hogy játék közben elég magasan járnak a ventilátor fordulat száma 2400RPM olyan hangos mint a referencia kártya ez normális?
Amúgy alapjáraton nincs gond mert nem mennek a ventilátorok, mihelyst elindítok egy játékot kapcsolgatja magától és a végén már ilyen magasan járnak a ventilátorok!
Legújabb driver van fent! Win8.1 64bit nemértem az okát! Hol tudnám állítani a vezérlést? Illetve driveren belül új kártyánál miket kell állítgatni ventilátoron kívül (még nem volt AMD kártyám)! -
Rathrol
senior tag
válasz
Malibutomi #25415 üzenetére
-
Rathrol
senior tag
Amúgy az köztudott hogy a R9 290 jobban melegedik mint az X-es változata, de R9 280 sokkal hűvösebb mint X-es...ki tudja miért, de érdekes!
-
Rathrol
senior tag
R9 290X közül van olyan hűtés ami nem a házban csapja szét a meleg levegőt hanem kifelé megy mint a referenciahűtés?
-
Rathrol
senior tag
290 vapor-x és Asus 290X között ua. az fps? Vapor-x emelt órajelel olyan mint 290x ?
-
Rathrol
senior tag
Na szóval ha jól értem tuningnál ki lehet nyiffantani a kártyát? Nem az extrém tuningra gondolok, szóval ha 1110 rántom (és nem bírná a kártya), FarCry4 tesztelem, kapok egy sötét képernyőt akkor az azt jelenti game over, mehet a kukába?
Jobbik esetben, pixel vagy aircraft-ol?
-
Rathrol
senior tag
Feszelés nélkül mennyire lehet emelni R9 290 vapor-x órajelét? Vagy ne is próbálkozzak anélkül?
Alapból 1030->1150 tuningolnám fel szép lassan +30 lépésenként, csak azt nem vágom hogy feszelés nélkül érdemes-e belevágni.
Memória 1400->1500 akarom (bár írták hogy felesleges mert az nem növeli a teljesítményt) -
Rathrol
senior tag
válasz
CsigaGyilkos #22802 üzenetére
Hát 1200rpm vannak állítva max.
-
Rathrol
senior tag
Valaki kérem válaszoljon nekem!
(#22791) kérdésemre.
-
Rathrol
senior tag
Szerintetek ez mennyire sok, 80 fok 54% forog olyankor a venti R9 290 vapor-x kártyám Farc Cry 4 közben, pedig azért a házban van 4 venti! :S és még nem is húztam rajta, csak gyárilag oc-zot.
-
Rathrol
senior tag
Msi Afterburner ha felhúztam a gpu órajelét+memóriát akkor a power limitet visszaállítsam a 50+ helyett alaphelyzetre 0+-ra?
-
Rathrol
senior tag
Valakinek fent van a METRO 2033: REDUX BENCHMARK ?
Nekem ezekkel a beállításokkal futott:
Resolution: 1920 x 1080; Quality: Very High; SSAA: On; Texture filtering: AF 16X; Motion Blur: Normal; Tesselation: Very High; VSync: Off; Advanced PhysX: On;Pontom: 2350
R9 290 vapor-x oc (gyári érték)
i5 4690 3.5GhzMásnak is ennyi?
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Valaki leírná nekem részletesen hogy az MSI Afterburner program segítségével hogyan kell kártyát biztonságosan tuningolni fesz emelés nélkül?
Kíváncsi vagyok mennyi a kártyámban a tuning potenciál!
Sapphire R9 290 vapor-x lenne szó.
Odáig eljutottam hogy játék közben beállítottam hogy monitorozza fps,fokot,gpu/memó értékéket.
Illetve még az is leírhatná hogy a mentetett tuning beállításokat hogyan mentsem, vagy elég azt beállítani windows indítással automatikusan induljon a program? -
Rathrol
senior tag
DroiDMester szép eredmény!
-
Rathrol
senior tag
Elég brutál vapor-x hűtés, viszont nekem fura hogy az egész házat belülről egy kohóvá változtatja!
Pedig 5 venti van a házban, és csak úgy ontják kifelé a meleg levegőt, a kártya amúgy 75-80fok között ingadozik, nem tudom az mennyire jó!
Legalább megdolgoznak végre a ventik ha már vannak! -
Rathrol
senior tag
válasz
csa33ee #22293 üzenetére
Tápom elég hozzá, FSP raider 550W és i5 proci szóval max 420w körüli fogyasztása lehet.
Nekem zárt ház mellet hallani ha nagyon fülelek intró alatt, és hangot letiltom, szóval nem vészes de aggasztó tud lenni. Még van 15 napos elállási jogom ami szerintem épp hogy tudnék élni vele, január 5.-én nyitnak, nemtudom még mi legyen, mert így eladni se tudom ha valaki erre allergiás ha mégis úgy döntök megtartom és idővel jobb kártya vásárlás esetén eladóvá válik, hát kicsit elvette a kedvemet. -
Rathrol
senior tag
Ti mivel monitorozzátok a játékokat, ahol kiírja a gpu % használatát, fokát,fps..stb ?
-
Rathrol
senior tag
Lényegében nem zavar, csak félek hogy később ez kihat a játék közben is, nem csak az intrónál, de lehet hülyeség. De így megnyugtató hogy másnál is jelen van, így lehet nem viszem vissza, direkt azért nem vettem GTX 970 mert cicereg, erre tessék!
Bár nem bántam meg, mert rohadtul jól nézz ki a kártya és van benne anyag rendesen!
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Tegnap óta R9 290 vapor-x tulaj vagyok, tetszik a kártya viszont van egy dolog ami elszomorít mégpedig a cicergés, Farcry 4 intrónál lehet hallani ha nagyon fülel az ember, viszont játék közben még ha vsync off is nem cicereg.
Nálatok nincs jelen? Gondolkozok rajta hogy vissza viszem a kártyát 15 napos elállási jogom,csak mert félek hogy ez erősödni fog, vagy lehet ez a kártya is már vissza vitt, bár a hűtőjén rajta volt a fólia amit lehúztam. -
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Sapphire R9 290 4GB DDR5 TRI-X megéri a pénzt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest