Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Asbee
veterán
válasz
Enclave #4097 üzenetére
Egy másik linket akartam betenni, meg a hozzászólásodhoz írni, hogy már pár napja bejelentették csak valamiért nem foglalkoztak vele komolyabban. Közben el kellett mennem, és véletlenül elküldésre mentem amiben csak a régebbi hsz-ed volt benne, amit csak most vettem észre, így már nem tudtam szerkeszteni, de töröltetem. Remélem többen már nem kérdezik meg miért linkeltem azt.
-
Enclave
aktív tag
Amit ma délelőtt linkeltem, az egy teszt a "sima" R9 290 Tri-X-ről, benne becsült árral a cikk legvégén (360-380 GBP).
Amit később linkeltem és kérdeztem (#4093), az a bejelentés mind a két kártyáról (290 és 290X) de becsült árról nincs szó, pedig utóbbi árára lettem volna kíváncsi... (mivel a 290-nek már láttam)#4096 Sonja:
Miért linkelted be a saját hozzászólását?Erre én is kíváncsi lennék, mire volt jó ez?
-
mcwolf79
veterán
válasz
Malibutomi #4091 üzenetére
Én voltam az a pesszimista
Azóta nekem is itt figyel a vizes 290, a VGA kereken 100k volt -
Enclave
aktív tag
válasz
Gilthanas #4075 üzenetére
Közben elvileg bejelentették a 290X Tri-x-et is.
Bár becsült árakról nincs infó...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#35434496 #4089 üzenetére
Igen, de mikor kijott és 20-al többel kezdett, akkor sem hittetek a csökkenésben, meg mikor a 290 majd 130-on kezdett akkor sem.
Mindkettö bö 20k-val olcsóbb lett kb. két hét alatt.Nem tudom ki volt de valaki itt a ph- irt ilyet, hogy "ne hidd hogy majd 120 alatt hazaviszel 290-et". Aztán 101k-ért is volt.
Hálisten nem a 10-20k különbség számit, megvárom, hogy minden gyártótól legten teszt, aztán tudok dönteni.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #4087 üzenetére
Én nem hiszek az általatok vízionált árcsökkenésben. A ref 290X még mindíg 155K körül van.
-
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #4087 üzenetére
Akarni nem akarok, de lassan addig várunk míg itt nem lesz a maxwell...
-
rhonin
senior tag
válasz
#35434496 #4081 üzenetére
Persze nem a legolcsóbb bolt. Szerintem kezdésnek az olcsóbb boltokban is ennyi lesz maximum egy 170-et még el tudok képzelni.
Kíváncsi leszek a kezdő ár mennyit fog csökkenni mondjuk 2-3 hét múlva.
Már ideje lenne beszereznem egyet, de nem akarom azt, hogy megveszem egy összegért és rá pár hétre meg 10%-ot ugrik az ára mínuszba.290esből szerintem a dc sem fog többe kerülni mint 120-130k...
Aztán inkább pozitívan lepődjek meg... -
SzlobiG
félisten
válasz
KillerKollar #4084 üzenetére
Szoktak ilyet a ccc nem frissult csak a driver.
Vagy szimplan nem írták át a verzió számot náluk ez előfordult már kapkodós a driver író banda ott.
-
rhonin
senior tag
Nem reklámként csak viszonyításként egy Német boltban már van ár giga 290x-re....
[link] -
Gilthanas
aktív tag
A gpu órajelemet 920 OC-sről ledobta 700 ra a memóriámat meg 1350 ről 1300-ra. És nem tudtam visszaállítani. A GPU-Z és az Uigine valley szerint is 700/1300 on, volt a normál helyett.
A rendszer egyébként stabilban ment eddig 920/1350-en egy jó ideje. Nem esett le a mhz a tesztek alatt figyeltem.6950 / 2 gigás sapphire
De ma megpróbálom még egyszer úgy felrakni, hogy előtte leszedem a régi drivert és ezt csupaszra rakom fel.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Enclave #4076 üzenetére
Ha ilyenből lenne X-es...
mindig jön valami ami miatt nehéz dönteni.
Bár a tényleges döntési folyamatot meg fogja könnyíteni, ha már ezeknek a spec kártyáknak a képei és ajánlatai a webshopok szerverein lesznek online megtekinthető módbanÍgy is két topic között ingadozom a 780 TI és e között.
Csak lenne már kinn az összes custom hűtős kártya tesztekkel árakkal. Hónapok óta várok már
-
Enclave
aktív tag
Köszi az infót, így már látom, hogy ez egy Toxic akarna lenni, csak más néven
(#4075) Gilthanas:
Erről nem volt infó, valószínűleg majd kell lennie 290X-nek is idővel, viszont a cikk szerint az ára 360-380 GBP (font) közé várható (128k-135k HUF), amire én kíváncsi leszek. Több teszt/hozzászólás szerint minimális a különbség a 290 és 290X között, így nem éri meg az árkülönbözetet a két kártya, így ha én 290(X)-et vennék, én ezt a Sapphire-t választanám inkább... (hacsak nem derül ki valami időközben a 290-ekről, ami ellenük szólna
)
-
Enclave
aktív tag
Sapphire R9 290 Tri-X OC Review
Már épp írtam volna, hogy a Sapphire mintha késne a custom kártyáival, erre itt a teszt. Amúgy a Sapphire adott ki 3 ventilátoros kártyát az előző szériában? (79xx-ekre gondolok főleg)
-
SkyS1gn
félisten
13.12 WHQL vótmá?
-
SzlobiG
félisten
Ez a DC2-es asus már jónak bizonyul reméljük bs meg driver para nem lesz a jövőben, mert akkor a sima 290 eléggé best bux lesz. A mántelt már nem is említem emlegeti abu eleget.
-
ST05
őstag
válasz
Motion_Blur #4066 üzenetére
köszi, huh az még sok..majdnem kijön rajta két 280X DirectCU
-
egyedülülő
őstag
Jó kis cucc lesz ez szerintem és ha most kb azt tudja amit a 780 Ti, akkor azon játékok esetében amik mantle-t használnak be is fogja előzni, de ez is az elvárás, hiszen ezt ígérték. Jó lesz nekem a sima 290 is custom hűtéssel, nem kell X.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
KillerKollar #4064 üzenetére
Nekem visszadobta az órajeleket
Bár valszeg nem Sapphire 6950 2Gb ra tervezték
Úgyhogy visszaraktam a 13.11 bétát
-
KillerKollar
őstag
Elvileg van új 13-12 WHQL driver,le is szedtem az AMD oldaláról,fölraktam de a Catalystban 13-11-et ír még mindig...wtf?
-
daveoff
veterán
válasz
Motion_Blur #4055 üzenetére
Azért az a +50MHz is számít, hogy ennyivel jobban teljesít a dc2 a ref-nél. Igazából annyi, hogy tartja az órajelet, és ezt valószínű jóval halkabban teszi.
-
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Na igen,ez az amiben csalódtam...
Azt hittem olcsóbb lesz picit,de nem lett igazam. -
Goldmen75
őstag
válasz
De akkor már NV driverei jobbak + physix...
-
Daffchy
őstag
Srácok!
Valahol lehet venni normális áron 290-est?
Hihetetlen, hogy sehol sem kapni a jobb webáruházakban... egy helyen, de ott is ~125.
darky@: Árulank most egy Gigat (290) HA-n ilyen hűtéssel, és külön-külön is.
-
->Raizen<-
veterán
Fx meg r9 290 teszttel szolgálhatok. Még reszelgetem a blog bejegyzést de egyre több adat felkerül!
Valamint összehasonlíthatóak az eredmények az i5 3570k/gtx 670-es kombóval mert azonos beállításokkal teszteltem. Cpu 4.4 ghz mind2 esetben. Tesztprogramok/játékok/beállítások/op rendszer azonos.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Mr Bond 007 #4004 üzenetére
Engem ez a marketing rizsa nem érdekel.
Ami érdekel az viszont az hogy úgy tudjak játszani a számítógépemmel hogy haza jövök a munkából elindítók egy játékot és azt a teljesítményt hozza amire kb szükségem van, minden féle trükközés bugok nélkül.Ilyen tesztekre azért kíváncsi lennék hogy egy i7 3770/4770K ugyan olyan órajelre felhúzott FX AMD 8 magos processzorral mantle alatt mennyi különbséget alkotna.
Szerintem a helyzet változatlan maradna, lenne vagy +30% az intel javára... Hiszen a processzorai még mindig megeszik az AMD-t...
Ez miatt is találom a mantle dolgot picit csalókának.
E mellett persze lehetséges a GPU limit. -
Macka
veterán
válasz
#35434496 #4039 üzenetére
Azért megnéznék működés közben egy Ti-t. Sok különbség nem hiszem, hogy lenne a két kártya között, ami van, az is játékfüggő. Ezzel az árazással viszont közel sem biztos, hogy a 290X a jobb döntés. Kérdés, hogy a custom 290-ek mennyivel lesznek olcsóbbak az X-nél.
Az új WHQL driver melyik beta lehet?
-
Malibutomi
nagyúr
10 fonttal drágább kint mint a ref.
A magyar árak meg inkább a dollár x 250-hez állnak közel, szóval én 165-170-re tenném az árat miután beáll normál szintre. -
Goldmen75
őstag
Hát ha árban majdnem egyek akkor nem sok értelme van....illetve nem értem az árazást akkor...
-
Sonja
nagyúr
-
törölt tag
Akkor ez Magyarországon is ennyi lesz? 171K?[link] Tirexi megelőzött.
-
Tomdriver
őstag
Lehetséges, hogy a későbbiekben a Mantle támogat majd minden játékot, ami a piacon épp elérhető? Máskép: vajon rá lehet bírni majd arra, hogy ne a játékot fejlesszék hozzá, hanem alapból Mantle-ba építsék be a támogatást?
Csak azért kérdezem, mert elég begyöpösödtem egy szim. mellett, amit meg tudtommal NV-hez fejlesztenek inkább (iRacing), így nem biztos h. emiatt váltanom kéne R 290-re, hanem maradnék HD mellett és kötnék inkább egy cf-t 7970-ből, ami meg gyorsabb.
Hát tuti tanácstalan vagyok, mit javasoltok? -
mcwolf79
veterán
Zajlik az élet AMD fronton.
[Itt az új WHQL driver] -
mcwolf79
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#35434496 #4005 üzenetére
A BF4 mellett támogatja még a Thief, a Star Citizen, a Plants vs. Zombies: Garden Warfare és a Sniper Elite 3.
Ezenkívül Repi már elmondta, hogy minden Frostbite 3 játékuk az EA-n belül Mantle rendert kap. 15+ játékról van szó, ezen belül is tudni lehet, hogy ott a Dragon Age: Inquisition, a Star Wars: Battlefront, az új Mirror's Edge és az új Mass Effect.Nem véletlenül mondta Dan, hogy innen már nincs visszatérés. Lassan 6 éve várnak az előadásban taglalt problémák megoldására. Persze nem az AMD-nek kellett volna ezt megoldani, de az MS és a Khronos nem tette meg. Hallgasd végig az egészet. Nagyon érdekeseket mond. És ő nem akárki. A DX10-ig dolgozott az MS API-ján (még ma is a GAB tagja) és az egyetlen ember, aki működő deferred contexts implementációt rakott egy játékba.
-
törölt tag
válasz
Mr Bond 007 #4004 üzenetére
Oxide Games showed off the first live demo.
Demó progival meg kár foglalkozni. Kiváncsi leszek a játékok alatt hogyan teljesít. Kicsit túloztam szóval 1db játék támogatja majd egyszer valamikor BF4.
-
Mr Bond 007
őstag
Abu linkelte másik topikba: Bizonyíték! Nem ígéret
8350 2.0 Ghz-en is gpu limites maradt 290x-el mantle mellett. -
Tomdriver
őstag
válasz
Motion_Blur #3999 üzenetére
...hát én már nem bírom ezt kivárni, már eladtam az egyik 7870-et is a gépemből.
Szerintetek nagy marhaság lenne 7970 cf-be venni, mint várni 290(X)-re? A mantle miatt lehet jobban megéri a 290 custom, viszont 2x7970 meg szerintem jobban teljesít. -
ÁdiBá
veterán
válasz
KillerKollar #3992 üzenetére
Nekem ez a Mantle varázslat kicsit sántít, mindenben jó lesz, mindenben tökéletes, mindenben előrébb mutató, és még gyorsabb is lesz tőle a géped...
Nekem kicsit bűzlik az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- GIGABYTE GTX 1660 OC 6GB GDDR5 Videokártya!
- Eladó EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 Kiváló állapotban!
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest