- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
SkyS1gn #29188 üzenetére
EK 290 Matrix csak nickelben. van hozza backplate is.
-
sixpak
nagyúr
válasz
SkyS1gn #22297 üzenetére
Nem...ki játszik 1080-nál nagyobb felbontáson?
Csak a burzsujok.
Viccen kívül, remélem sikerül megoldanod.A másikhoz: soha nem volt még olyan kártyám, ami nem cicergett volna 1000fps felett.
De ez csak a töltőképernyőnél fordulhat elő, annyit meg ki lehet bírni.Ja, és boldog karácsonyt minden kedves fórumtársnak.
-
Nagylajos_1
tag
válasz
SkyS1gn #15267 üzenetére
Én olvasgathatom az összefoglalót... de akkor is az a vége, hogy nem igazán tudom hova tenni az x-et, azok alapján amit írtatok, és a tesztek mutatnak, vicc ez az árbeli különbség
Szerintem ez már csak arról szól, hogy aki megveszi... veregetheti otthon a mellét hogy " nekem x van "...
Ezért fizetni + 30-40-50K-t ...
-
drunkyboy
aktív tag
válasz
SkyS1gn #15128 üzenetére
Sajnos nem jött be a videó hardvergyorsítás kikapcsolása. Így is BSOD. Persze, nekem a Youtube-nál nem volt gond, csak ennél az egy játéknál eddig.
Viszont utánajártam, ezt konkrétan az Atikmdag.sys nevű AMD fájl okozza, ami a Windows könyvtár driverei közt van. Van valami módszer, hogy az Expand paranccsal kicseréljük az ATI telepítő könyvtárában lévőre, de nálam ez nem működött.
De tovább olvasva kiderült, hogy a problémát maga az Ati Control Center okozza, amit eltávolítva tényleg megszűnt a fagyás(Eddig kb fél óra után fagyott, most két órát próbáltam, de eddig okés)
Most csak a 14.6os driver van fent, az ACC nem annyira fontos szerintem. Esetleg pótolhatók a funkciói valamivel, pl ha szükségem lenne órajel emelésre? -
CsonkaImo
addikt
válasz
SkyS1gn #15128 üzenetére
Nekem csak youtube-ozás közben dob kéket, akkor gyakori ha beletekerek vagy kiteszem teljes képernyőre a videót. Értem, hogy ki kell kapcsolni a hardveres gyorsítást de ez miért van? Driver vagy Flash probléma? Nálam már elég régóta jelentkezik. Szerencse, hogy nem túl gyakran és csak YT-n.
-
HSM
félisten
válasz
SkyS1gn #15034 üzenetére
Gond egy szál se.
(#15035) daveoff: Függetlenül attól, neked voltak-e gondjaid DX-el, másoknak voltak, amivel kezdeniük kellett valamit....
Amúgy azt se felejtsük el, hogy egy dolog a mantle, és egy másik dolog a program, ami használja. A BF4-nek is a fő irány tudtommal a szélesebb felhasználóbázis miatt a DX, a Mantle nem prioritás. De ez semmit nem jelent a jövő Mantle játékaira nézve. Biztos lesz, ahol jó lesz, és olyan is, ahol nem.Amúgy abban se legyél biztos, hogy a DX12-vel is a legelején minden móka és kacagás lesz... Annak is lesz egy felfutása.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
SkyS1gn #14984 üzenetére
Az artic kitalálta ezt a "zseniális" hűtést vga ramhűtés passzív bordával a kártya HÁTOLDALÁN!
!? A ramsüniket én tettem rá mert kb 100 fokosak voltak.Így '1000/1300 enyhe tuninggal 80-90 fokos a vram.Előnye hogy a hűtés nagyon csendes és a gpu max 70 fokos. (http://rendszerigeny.hu/arctic-accelero-hybrid-ii-120-videokartya-hutes-jart-nalunk/2014/03/31)
-
-
SkyS1gn
félisten
válasz
SkyS1gn #13991 üzenetére
Ez a 14.6 trollkodik az Windows scalingezéssel.... felállítja 150%-ra vezérlőpultban... az a baj ha visszaállítom 100%-ra akkor normál a méret de win + p gombbal nemtudok váltani akkor se.
Megoldás:
Display Driver Uninstaller csökkentett módba uninstall >> 14.4 fel, eyefinity konfigurálása.. >> CCC uninstallerrel 14.4 le >> 14.6 fel eyefinity marad, win+p váltás marad >> örül >> hozzá nem nyúl!
-
TTomax
félisten
-
HSM
félisten
válasz
SkyS1gn #13875 üzenetére
Azért nem megy, mert a Catalyst nem támogatja. Mikor újraindítod a gépet, a CCC megjegyzi az órajeleket, vissza is állítja, de mivel "hivatalosan" csak alapfeszes tuning van, így azt is a gyária rakja. Fogd úgy fel, hogy a feszeléses tuning amolyan hack.
Amúgy lehet, ha Afterburnerben automata 2D/3D tuningot beállítassz, az megoldja. Csak egy tipp.
-
KillerKollar
őstag
válasz
SkyS1gn #13529 üzenetére
Hát ha mind a kettőre vízhűtést akarsz tenni akkor már nem annyival drágább+kevesebb helyet foglal egy kártya,meg ott van az E-Penis érték mert ugye 295X2 az 295X2
Ettől függetlenül én sem váltanám le a már meglévő 290X CF-emet rá,de ha most kéne döntenem a kettő között és fontos lenne a tuning akkor lehet hogy elgondolkoznék a 295X2-őn.
-
Szinyák
őstag
válasz
SkyS1gn #13506 üzenetére
Én barom meg :xD Mindent kipróbáltam az összes drivert (beta,vhql) még azt is ami nem létezik . Még Win reinstall is volt. ,De mind hiába xD . Most a 14.4 whql van fent. Sokat dobna rajta a 14.6 beta teljesítményben? Neked melyik van fent ? Nem nagyon vált be nekem, mert nem működik benne a powerplay normálisan 2d be minor nincs tehelés 1350 járatja a ramot. A 14.4 szépen vissza veszi 150mhz.re.
Thx az infót....
Szinyák.
-
mcwolf79
veterán
válasz
SkyS1gn #13470 üzenetére
Nálam ami legjobban bevállt a stabilitástesztnek az a legújabb 3DMark Firestrike/graphics test 2 ,valamint a WOT!!!!! Nem tom mit csinál a VGA-val utóbbi, de ami több óra stabil BF4-nél stabilnak tűnt, ott a WOT úgy kivágott az asztalra /vagy lefagyott ,hogy "öröm volt nézni".
-
válasz
SkyS1gn #13431 üzenetére
Nálam az AB akadt be és bekapcsoláskor fagyasztotta ki a dolgokat úgy, hogy be sem lőttem az indításkor elinduló profilt...
Meg olyan is volt, hogy a Trixx összeakadt az AB monitorozásával és hiába állítottam be 1150-s órajelet, valami 1011-re rakta, tehát feltettem 1300-ra, ami 1170 körüli valósat adott és onnantól random ugrált az órajel fel 1300-ra, így kifagyott az egész gép.Akkor volt jó világ, mikor nem is nyúltam semmihez, engedtem, hogy 94 fokon visszavegye magát, de úgy is fix 3D órajel kellett ide..., szóval jahm, vannak szoftveres gondok, ilyen 7970-nel nem volt, persze badarság azzal hasonlítgatni ezt a finom működésű valamit.
-
kovab0de
tag
válasz
SkyS1gn #13360 üzenetére
A vga blokk vrm részén átfolyik a víz vagy csak azon a félcentis részen vezeti át a hőt a gpu és memória felé?
Mert ezeknél a blokkoknál látszik [link] [link]
Szerintem érdemes a hátlapon elgondolkozni "EKWB recommends the purchase of aesthetic retention backplate (EK-FC R9-290X Backplate - Black) which improves the looks of your graphics cards and also provide some passive cooling to the VRM section." -
Asbee
veterán
válasz
SkyS1gn #13351 üzenetére
Jól emlékszem EK blokkod van? Ennyire szar lenne a gyárilag hozzá adott gap pad? Lehet EK-nak is írnék, hogy ez a hőfok normális-e. Ami nekem Aqua blokkom volt, most Joshi-nál, nem nagyon volt 50 fok felett egyik vrm-sem, alapfeszes 1150-en. Mintha nem jól illeszkedne.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
SkyS1gn #13334 üzenetére
Mégvalami.
Melyik a VRM1? Már többmindent olvastam, elvileg a gpu VRM-je és a PCB-n jobbra található sorban citromsárga
-
Asbee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- SSD kibeszélő
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anime filmek és sorozatok
- Windows 11
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP szerverek áron alul
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest