Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
VGYke
addikt
Köszönöm!
Elhatároztam, hogy fénykép csatolások helyett készítek egy excel táblát, ami a különböző tesztek (3DMark ilyen-olyan, Unigine, FurMark, rendelkezésemre álló játékok) alatt mutatja a teszt eredményét és részletes adatait, valamint a TechPowerUp GPU-Z-ben látható lényeges max. adatokat.
Kérdésem GPU-Z: mik a lényeges adatok, a GPU Temp, VRM Temp1-2 kívül?
Ha elkészülök a mérésekkel, excellel, letölthetően itt is linkelem. -
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor #23688 üzenetére
Ha a pumpának van hangja akkor megette a fene az egészet...persze hallottam olyat is hogy garinál visszadobták "hogy ez ilyen"...na akkor toltam volna le a torkán a az embernek
3db H80-ast vittem vissza pumpa hang miatt amiket cseréltek is,mert hibásak voltak,igy vágom milyen az amikor nem működik rendesen...
Tailor,Cole,Cseneles és még jó pár fórumtárs használ(t) kompaktot (nálam pl mindenen,mind két gépemben az van) és ha minden klappol mély kusban teszi a dolgát még szétfeszelve is,amit szerintem ők is megerősítenek.
Ettől függeltlenül egy jó működő custom hűtést tuti nem cserélnék le.Én is akkor szereztem amikor nem volt Custom hűtős verzió a földön csak ref. és az akkor utólagos léghűtésekkel is sok volt a baj a vrm hőfok terén,nem igazán győztek meg. -
eastone1
senior tag
válasz
lowzor #23685 üzenetére
Magyarán a gpu nak 1030 on kell járni fixen, függetlenül, hogy van e "cselekmény" vagy csak állok egyhelyben.
Az az igazság, hogy kisérletezgetek. IGP ki be kapcsolással, amd power management ki be szintén. Illetve ram tuning. Már meg nem mondom, hogy ez a mérés milyen beállítás mellett történt.A video mem. nek is fix órajelen kell állni?
-
eastone1
senior tag
válasz
lowzor #23682 üzenetére
Alapon megy a kártya. Mozgásban, események közben normál értéket mutat . Bár a memória órajelére nem emlékszem mit mutatott a gpu 1030 ra kúszik fel.
Érdekes, hogy hasonló minőségben, hogy a francba oldották meg az xbox one nál, hogy egy akkorka kis dobozban jóformán néma tud maradni egy szem ventivel.
-
eastone1
senior tag
Nyitott háznál van azért hangja, bár lehet a kompakt víz ventijének sem lesz sokkal halkabb.
Röhögjetek csak. Nem zavar.
Na majd ha lecserélem egy kaverire......
Ha összejön az új meló talán bevállalok valami erősebbet.
Az fm2+ topikba már linkeltem, de ide is beteszem.Ahhoz képest, hogy csak egy trinity nem is olyan rossz.
66% procihasználat mellett.
Ultra,fhd, 8xélsim. -
Habugi
addikt
Röhögjetek basszus de tényleg nem tudom követni, hogy mivan..
Fogalmam sincs eastone1 milyen felbontáson játszik, amikor megláttam hogy "szét akarja robbantani" a VaporX-et (
) rákerestem a topicban, de semmilyen értékelhető infót nem találtam arról milyen üzemi hőmérsékletek vannak nála.
Aztán.., nálam az 5ös FX mellett a húzott 280X-el amikor procilimitem van, kb 10fokkal alacsonyabbak a hőfokok kártyaszinten. El nem tudom képzelni nála mitől/hogy melegedhet fel a VaporX annyira, hogy
105centinél távolabbról hallani lehessen a hangját.Nemrég úgy volt cserélünk, aztán végül mégse de ennek apropójából nézegettem azt a kártyát elég sokat és a szívem belesajdul ha arra gondolok valaki szétrobbantja. Számomra az a kártya kb.: [link]
Persze semmi közöm hozzá, csak mondom.., nem értem!
-
törölt tag
HSM már délelött besz@rt s röhögéstől!
-
Habugi
addikt
válasz
eastone1 #23670 üzenetére
Ha jól tévedek most tulajdonképpen azt mondtad, nyitott oldalappal sem hangos a VaporX Tri-X, ráadásul nemsokára házat is fogsz cserélni egy olyanra aminek bőven jobb a szellőzése mint a mostaninak.
Adja magát, azon zárva lesz az oldallap és még annyira sem lesz "hangos" mint most, viszont fő hogy ne legyen hangos (bár most se az, ergó csukott oldallapal sem lesz hangosabb) ezért kompakt vizet akarsz tenni a 290X-re?!
Mennyire melegszik fel a VaporX 290X az A8 5600K mellett?
-
GAbre
veterán
válasz
Tomdriver #23654 üzenetére
Nem rossz bár a sapphire kicsit jobban adja a sárga-feketét(a "darázst").
(#23671) idegbeteg18:
Üdv a klubban,jó kártya,remélem elégedett leszel vele te is! -
idegbeteg18
tag
A mai naptól Sapphire R9 290X Vaporral beszálltam a klubba...
-
eastone1
senior tag
válasz
MPowerPH #23669 üzenetére
Ház is kell majd. A mostani igen leharcolt ezer éves vacak. Csak úgy üzem biztos, hogy az egyik oldala nyitva van. Befújás nyista csak egy nyolc centis ventilátor próbálkozna elszívni a kártya és a húzott proci hőjét. Nem megy neki. Így inkább lekaptam a ház oldalát. Nincs összehasonlítási alapom, de úgy érzem nem lehet nagyon hangos a vapor tri x ventije terhelés alatt mert asszony még nem pánikolt miatta. De én jobb szeretném ha nagyon csendes lenne.
Házra egy define r4 re spórolok. -
MPowerPH
félisten
válasz
eastone1 #23668 üzenetére
Nincs, ellenben 2db kompakt-al meg lehet oldani a dolgot, ha a kartyara is akarsz pakolni. Nekem igy nezett ki anno. Bar a 290X ugy isten igazabol kivanja a dupla radit, foleg ilyen keskeny kivitelnel. Nem volt rossz, GPU-t 48 fok-nal megfogta, VRM -re kell figyelni, mert az ilyenkor konnyen elmelegszik.
Az fugg attol, hogy milyen hazad van. Kraken X31, X40 pl... Vagy ugyan ebben a meretben a Corsair vagy CM termeke, ezek mind ugyan azok. Azt hogy megeri e... Jo kerdes. Mondjuk ha belegondolsz, hogy csak egy FC blokk+backplate 40-44k, akkor meg. Foleg, hogy univerzalis.
-
-
Tomdriver
őstag
válasz
fatal1ty1984 #23647 üzenetére
-
Asbee
veterán
válasz
A 8. utas #23649 üzenetére
Ne a saját felfogásodból indulj ki és akkor rá fogsz jönni a rossz emberre ebben a szövegkörnyezetben mit jelent. Azon sem tudom mi nem érthető, hogy egy vga szakmai topikjában nem fogom neked azt elemezni szerintem mitől prémium egy telefon. Kérlek szakadj le itt erről a témáról, ne keljen fölöslegesen modnak takarítani. Köszönöm. Részemről tényleg ez az utolsó.
-
daveoff
veterán
válasz
fatal1ty1984 #23647 üzenetére
Egyébként ez volt az egyik indok, amiért megváltam tőle.
Viszont egy full fekete-sárga konfigban baromi jól mutatna.
(#23650) Televan: A magas árától szerintem eltekinthetünk, mivel prémium termékről beszélünk!
-
Asbee
veterán
Ok értelek. Nekem nem kell semmit magyarázni én elfogadom ha jobbnak tartod. Én személy, magamnak úgy egálra hozom ki őket, csak azért vennék inkább lightningot ha egy áron lennének, mert szeretem a lightning karikat. De amúgy totál mindegy lenne, mindkettővel elégedett lennék.
(#23629) A 8. utas: Nem tehetek róla, hogy értelmezési problémáid vannak. Itt nem fogok semmit elmondani, magyarázni. Azért mert az iphone-t prémiumnak tartom az nem zárja azt ki, hogy más prémium telefon nincs. Iphone és iphone között is volt nem iphoneom és tökéletesen elégedett voltam vele. Senki nem arcoskodott, de ha arcoskodtam volna akkor sem te mondanád meg hogy csinálhatom-e vagy nem. Rossz emberre akadtál, ez nem mobil híres topik.
(#23643) players111: Nem is szoktak ilyenkor bordát rajta hagyni, nem?
-
daveoff
veterán
válasz
fatal1ty1984 #23632 üzenetére
Nem, ez nem igaz! A Lightningnak nincs negatív tulajdonsága.
-
HSM
félisten
válasz
CsigaGyilkos #23639 üzenetére
Szerintem csak máshogy gondolkozunk a kártyákról. Te próbálod leírni, Te hogy gondolod, én is a magam elképzeléseit.
Nem vagyok az a sértődős fajta.
Én leírtam, amit gondolok, azt hiszem Te is, szóval a topik lassan megnyugodhat.A ventilátoros dolog tapasztalat volt, ugyanabban a 7,5cm-es méretben ez a lapátkialakítás borzalmas rossz volt, míg más, hagyományos kialakítások sokkal jobbak.
De részemről is itt a vége, nem kívánok többet hozzáfűzni.
-
válasz
lowzor #23618 üzenetére
Ő tudja nagyon jól, hogy Te mire értetted csak ilyenkor keres mindent amibe bele tud kötni és érvként felhasználni. Nekem az a bajom, hogy máskülönben okos Ő, csak nem fogadja el és nem akar beletörődni, hogy mertem nem neki adni igazat. De ha neki ez ekkora sérelem nem tehetek róla.
(#23629) A 8. utas: Azért mert csak az árazása miatt is. Ugyanis tudtommal durván 150K-s telefon nem az alsó szegmensbe tartozik. Vannak más készülékek is amik szintén prémiumba tartoznak. Nincs ezzel semmi baj, kivéve, akkor ha valaki csak azért veszi...
(#23632) fatal1ty1984: Én nem veszekszem, nem is szeretek. Van egy véleményem és amellett kitartok, érvekkel és gyakorlati érvekkel.
(#23637) HSM:
"nálad így nincs is semmi, ami összekarcolhatná"
Por nincs a gépembe és törlés közben nem karcolja a műanyagot. Jó hagyjuk..."A gagyi alatt a lapátok formájára gondoltam, amik nem a legjobbak zaj/légmozgás tekintetében."
De nincs semmi amiben ez megnyilvánul és alátudnád támasztani és valóban hátrány lenne. Ez a Te véleményed, ennyi, nem több. Ráadásul a Vapor-x -et hangosabbnak mondják más felhasználók. Akkor most? Szvsz ezt is hagyjuk..."Szerintem egyszerűen a más hűtőfelépítés az oka. Máshogy van megtervezve/megépítve a Vapor-X. Nem hiszem, hogy jelentősen olcsóbb lenne az a vastag műanyag, mint rádobni valami fémet."
Jó tehát, akkor a tervezőknek kevesebb munkába telt, rátenni a Vapor-x hűtését. Könnyebb volt megtervezni a SZERINTED jobb hűtési kialakítást, ettől olcsóbb Ja de a jobb hűtési tervezésbe az olcsóbb fém már nem fért bele műanyag helyett?Már kértem többször is, hogy légy szíves hagyjuk a témát. Nem tudtál meggyőzni 1. sem 2. sem. Nem tűnik föl, hogy nem fog sikerülni? Légy szíves hagyjuk a témát. Szerintem jobb prémium kártya a Lightning, a szerinted nem. A Vapor-x egy jó ellenfele a Lightning -nak egy olcsón, olcsó anyagokkal, de jól kivitelezett hűtéssel. Ennyi. Nem lehetne ezt itt lezárni?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #23631 üzenetére
Tényleg nincs jobb dolgotok, mint itt vitatkozni? Úgysem érdekli a másikat mit írtok.
-
HSM
félisten
válasz
CsigaGyilkos #23631 üzenetére
A felhasznált alkatrészek paraméterei pl. teszt nélkül is ismertek. De mind1.
"Egy fém burkolat nem fogja gátolni a meleg levegő kiáramlását egy megfelelően szellőző gépházban."
Szerintem ezt gondold át mégegyszer.Az előbb töltöttem fel képet, hogy nézett ki kiszerelés után 2db Vapor-X 280X-em, és egy Toxic.
[link]
Nem rád céloztam, de nálad így nincs is semmi, ami összekarcolhatná, tehát okafogyott a karcolódás kérdése.
Látom, hogy fest, de a Vapor-X nem így festett. Sajnos így direkt telibefotózott képem nincs róla, nem láttam előre, hogy szükség lenne ilyen fotóra.
A gagyi alatt a lapátok formájára gondoltam, amik nem a legjobbak zaj/légmozgás tekintetében.
A nem fair összehasonlítást arra a linkelt furmark tesztre értettem, míg a többit az egész hsz-re.
Azért béna tervezés, mert ha már LN2-es kártyát terveznek, profibb lett volna alapból úgy tervezni, hogy a gyári VRM hűtés jó legyen LN2-zni is, nem?
Persze, így is korrekt, de egy plussz felesleges szerelés.
Szerintem egyszerűen a más hűtőfelépítés az oka. Máshogy van megtervezve/megépítve a Vapor-X. Nem hiszem, hogy jelentősen olcsóbb lenne az a vastag műanyag, mint rádobni valami fémet.
-
Joshi
titán
Szerintem ez a legjobb Radeon R9 290/290x kártya.
Ez nem hangos és nem rezonál.
-
törölt tag
válasz
fatal1ty1984 #23632 üzenetére
+1 És kiegészíteném azzal, hogy összes fórumozó vs HSM.
-
fatal1ty1984
őstag
már lassan átmegy veszekedésbe a topik.a 2 legjobb hütésü kártyárol beszélünk most,minda2-nek van pozitiv és negativ tulajdonsága is,mindenki maga döntse el melyiket válassza ha ilyet akar venni.szerintem ezt a cigánykodást ami itt megy zárjuk le.
-
"Nem szubjektív véleményről írtam, hanem tényekről. Sajnos egzakt, alapos mérést nem találtam,
Ettől fügetlenül én jobbnak tartom a Vapor-X hűtését, jól értetted."
Ha nem tudod állításodat alátámasztani, akkor mi ha nem szubjektív vélemény?"A hűtő BURKOLATÁRÓL beszéltünk, ha nem tűnt volna fel. Nem a hűtőborda van műanyagból, hanem a burkolata!
Az nem része a hőleadó felületnek."
A GPU és a VRM-ről nem is. Viszont a bordáról tovább áramló meleg levegőt bent rekesztheti a gépházban a műanyag burkolat. Melegítheti a körülötte lévő alkatrészeket? Van róla mérésed, hogy nem? Egy fém burkolat nem fogja gátolni a meleg levegő kiáramlását egy megfelelően szellőző gépházban."Karcolódás... Érdekes, nekem nem karcolódott meg egyik műanyagburkolatos Vapor-X-em sem."
Gondolom képed nincs róla, hogy milyen volt amikor kivetted a gépházból (és letöröltél róla néhány porszemet)..."Ja, igen, mondjuk rendesen elvezettem a kábelek, nem csapkodták a VGA-t. Ha már igényes prémium cuccot veszek, nem csak úgy csapkodnak az elszabadult kábelek a gépemben.
Persze, lehet másnak csak a doboz számít, amit kitesz után a polcra, meg a tanusítvány, amit az asztalra."
Én is rendesen elvezettem a kábeleket a gépházamban, konkrétan úgy, hogy kb. nincs is kábel a gépházamban. Így: [link] Szóval, ha rám céloztál, akkor nem, nem csak a tanúsítvány számít... De had mondjam el, attól mert valakinek nem ilyen gépháza van attól még nem, nem csak a tanúsítvány számít... Épp ellenkezőleg olyankor jön jól több okból is, hogy nem műanyag burkolatos a kártyája. Vannak jó szellőzésű házak a régiekből, amiknél még nem lehetett hátul elvezetni a kábeleket, de attól még jól szellőztek és lehet az illető nem akarta még cserélni a gépházát. Akkor ne is vegyen inkább prémium kártyát? Nos nem csak saját példánkból kell kiindulni.
Arról nem is beszélve, hogy a fényes műanyag felületnek nem kell, hogy kábel érjen hozzá, bármitől megtud karcolódni és meg is szokott.
Itt egy példa a fényes felületű műanyagra: [link] [link] -->tudod bizonyítás. Ez a monitorom talpa. Sajnos nehéz volt jó fényviszonyokat teremtenem, mert besötétedett már. De így is jól kivehetőek a karcolások, amik vannak rajta és elhiheted, hogy nem a lakáskulcsommal karcoltam össze rossz kedvemben..."Ja, egy év alatt sikerült rájönniük, hogy amit kitaláltak gagyi, és visszatértek arra a formára, amit más gyártók évek óta használnak. "
Szerintem nem gagyi és ez a hűtés teljesítményében is megmutatkozik, azonkívül nem kerreg, nem mennek tönkre a ventilátorok, nem tudom akkor mitől "gagyi"?"Mivel másra vonatkozott a két állítás.
"
Na ne mond, egymás után írtad a két állítást. Így nézett ki:"De szerintem ez így nem fair összehasonlítás.
Remélem így már elfogadhatóak az érveim, hogy részletesen kifejtettem, mit miért írtam"
Ezt a legvégén írtad a hsz-odnak, így ámblokk az egész hozzászólásodra értetted. Így van értelme a kérdésednek. És erre írtam, hogy saját magad cáfoltad meg."Ez nem a prémiumság jele, hanem a béna tervezésé"
Nem tartom bénának, Ők így oldották meg, gondoskodtak erről a lehetőségről is. Miért béna tervezés"Hát ez az év vicce! Remélem, ezt te se gondoltad komolyan.... "
De márpedig komolyan gondolom, nem azt mondom, hogy ez jelenti a 30K különbséget, de nyilván azért tettek a Vapor-x -re műanyagot, mert költségeket akartak csökkenteni, ez ennek a jele. Vagy szerinted mi az oka?(#23619) Tomdriver: Erről most eszembe jutott egy logout cikk,
amit még évekkel ezelőtt olvastam. Ide illő. Érdemes végig olvasni. Olyan rég volt már, hogy azt gondoltam nem lesz egyszerű megtalálnom, de sikerült, így meg is osztanám veletek. Cikk: Egy LCD TV vásárlás tanulságai
-
daveoff
veterán
Linkelhetsz akármilyen tesztet, tőlem még írhatsz tele oldalakat mindenféle érveléssel, a Vapor-X akkor sem lesz prémium termék, és látom már, hogy nem is fogod megérteni, mitől prémium egy termék. Nincs ezzel gond, de Lightning vs. Vapor-X témát (aminek mellesleg semmi köze ehhez), Te folytatod továbbra is, és szerintem ezt is túlzásba vitted, mint ahogy mindig szoktad....
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #23625 üzenetére
Ezt el tudom hinni, köszi az infót!
Az az 1710Mhz tényleg szép egy 290X-től, bár személyes véleményem, hogy inkább GPU-ból kell ennél a szériánál nagyon jót bemákolni ehhez a magas órajelhez. -
Malibutomi
nagyúr
-
HSM
félisten
Más hangja van a kis ventinek?
Ilyet így nem írtam. A lapátok kiképzésének van komoly jelentősége, én erre akartam kilyukadni, de nem lényeg.
Azt jól látod, érzelmileg kicsit kiverte nálam a biztosítékot pár dolog, egyszerre idegesít, hogy ilyen mélységbe zuhant a beszélgetés, és egyszerre vicces, egyesek miket hoznak fel érvként.
Nem beszéltem végig öngólról, gagyiságról pedig végképp nem, legjobb tudomásom szerint csak a lapátra és a ventivezérlésre írtam, hogy nem a legjobb. Azt próbáltam megindokolni, miért tartom jobb tervezésnek a Vaport. Milliószor leírtam, hogy jó kártyának tartom a Lightninget, sőt, azt is, hogy magamnak is olyat vennék a 3 év gari miatt, és azt is, hogy ennek ellenére jobb minőségű/tervezésű kártyának tartom a Vaport. Ez nyilván az én személyes véleményem, amit megpróbáltam levezetni, miért gondolom ezt, mivel néhányan felháborodtak rajta és nem értették. Teljes mértékben a lehető legőszintébben írtam le, amit gondolok.
(#23618) asdxv: A kezedtől nem karcolódik, erre mérget vehetsz.
Egyedül az ujjlenyomatokat gyűjti, de azt meg egy pillanat alatt letörlöd róla, ha megfelelő kendővel, akkor karc nélkül.
Igen, a ventivezérlés a kulcs, ha a hűtő képességei adottak, nem véletlen írtam épp neked, hogy a hűtések összehasonlítására az egyetlen értelmes teszt az, amit a hardware.fr oldal csinált, akik 85 fokra, és 150W-ra lőtték be a kártyákat, és úgy nézték meg, milyen hangosak.
Mellesleg a Lightninget kifejezetten hangosnak írják a TPU-n, főleg üresben: [link]
A Sapphire sokkal jobb számokat hozott: [link].(#23619) Tomdriver: Nem reklámozásból írtam. Semmiféle érdek nem fűz a Sapphire-hoz.
Mellesleg, marhára nem velem szúrsz ki, ha emiatt vetsz el egy még meg sem jelent terméket. -
daveoff
veterán
válasz
fatal1ty1984 #23621 üzenetére
290X Lightningod volt? Vagy valami régebbi Lightning, nagyon nem mindegy....
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Tomdriver #23619 üzenetére
erre meg én azt mondom,mig kinem probálod addig nemtudod milyen.nekemis vapor van,messze álljon tölem a reklámozás,de volt nekemis lighting amitöl nemestem hasra.elözö hozzászoláshoz pedig annyit,hogy nemsok ember használja az LN2-t.aki meg arra vesz kártyát nem azt nézi milyen a gyári hütöje hanem hogy mennyit megy a gpu,viszont a gpu-t nem válogatják ami köztudott igy lehet,hogy a leggagyibb kártyára fog kerülni a legjobb chip.
Asbee:viszont,hogy legyen egy kis Off,abbol a nagyon prémium iphone-bol 2-t csaptam eddig neki a falnak.annyira prémium hogy normálisan egy szar cseng9hangot se lehet a retek itunes nélkül felrakni rá,mikormeg nemakarta lefrissiteni a software-t akkor repült neki a szomszéd falának az i5s és én ezzel befejezteem az apple prémiumot.
-
Tomdriver
őstag
Azt hiszem sikerült néhányunkkal megutáltatnod a Vapor X-et, legalábbis velem. Az "érveidet" és ellenérveidet olvasva tuti soha nem veszek ilyent, pedig bennem volt, ha jön majd 300-as széria, talán kipróbálom azt is.
Hogy miért is?
Ez az egész Vapor dicsőítés olyan mint egy rossz reklám, minél jobban akarnak meggyőzni valakit arról, hogy egy termék hibátlan, annál jobban átlátszik a gyengesége.
Hát ez van... -
lowzor
veterán
Én a fényes felületre értem, hogy karcolódik és nem azért, mert nekicsapódnak a dolgok.
Végigsimítod rajta a kezed és máris tele lesz kis mikrokarcokkal.
De írtam, hogy a Vapor szerencsésebb ilyen szempontból, mert a nagyrésze nem fényes műanyagból áll.
Igen, nem túl bizalomgerjesztőek számomra azok a ventilapátok (kb 20 fillérből lehetnek fröccsöntve), annak ellenére, hogy nem teljesítenek rosszul.
Bár a Vaport nem írják túl halknak a tesztek terhelés alatt, de gondolom most jössz majd az egyedi ventiprofillal. -
Asbee
veterán
Nem akarok annyira bele folyni, de szerintem kicsit már túlzás részedről, ahogy kényszeresen mindig meg akarod magyarázni, ha egy ilyen szerintem értelmetlen vitában másnak más a véleménye. Az tény a műanyag burkolatos dolgot én sem értem, de az ilyen okos vrm elrendezés ilyen kis helyen, meg más hangja van a kis ventinek dolgokat belemagyarázásnak tartom.
Azt sem értem miért kell ennyire élesen védeni a vaport. Végig rossz msi tervezésről, meg gagyiságról, meg öngólról beszélsz, de azért odaírod, hogy szerinted a lightning is nagyon jó. Ez így nekem annyira nem őszinte...
Nem kertelek, megmondom őszintén nekem ezekből az írásaidból a sok smile használatból az jön le nem tudod elviselni, hogy kritika éri az egyik általad favorizált kártyát és már kicsit szinte indulatosan meg akarod magyarázni. Lehet én látom rosszul de ebből az utolsóból nekem ez jött le. Amúgy no offense meg semmi, de szerintem ezt már fölösleges bármelyik részről folytatni. -
HSM
félisten
Újabb szalmabáb érvelés. Javaslom, máskor olvasd el alaposabban, amit írtam, akkor talán tudnál rá érdemben reagálni is.
(#23606) -Solt-:
(#23607) asdxv: Igen, pontosan ezt kívántam kifejteni.
(#23608) CsigaGyilkos: Nem szubjektív véleményről írtam, hanem tényekről. Sajnos egzakt, alapos mérést nem találtam, ahol mindkét kártya szerepelne, azonos körülmények között.
Ettől fügetlenül én jobbnak tartom a Vapor-X hűtését, jól értetted. De nem a hőfokok miatt, hanem mert úgy vélem, halkabban képes normális hőfokokat hozni.
"Szerintem nem, mert a köztudatban a fém jobb hővezető, mint a műanyag..."
Hát itt leborultam a székről a röhögéstől...A hűtő BURKOLATÁRÓL beszéltünk, ha nem tűnt volna fel. Nem a hűtőborda van műanyagból, hanem a burkolata!
Az nem része a hőleadó felületnek.
Karcolódás... Érdekes, nekem nem karcolódott meg egyik műanyagburkolatos Vapor-X-em sem. Ja, igen, mondjuk rendesen elvezettem a kábelek, nem csapkodták a VGA-t. Ha már igényes prémium cuccot veszek, nem csak úgy csapkodnak az elszabadult kábelek a gépemben.
Persze, lehet másnak csak a doboz számít, amit kitesz után a polcra, meg a tanusítvány, amit az asztalra.
"A GTX 970 durván 1 évvel később jött ki, ergo volt idejük fejleszteni és újratervezni a hűtést, mi ezzel a gond?"
Ja, egy év alatt sikerült rájönniük, hogy amit kitaláltak gagyi, és visszatértek arra a formára, amit más gyártók évek óta használnak."Az első mondatoddal már cáfoltad is a 2."
Mivel másra vonatkozott a két állítás."A téma a prémium érzésről szólt."
Prémium érzés, sírok.És ha nem Te rakod össze a gépet?
Ja, bocs, akkor is ott a tanusítvány. Én arról beszéltem, a Vapor-X is prémiumm termék, semmiféle "prémium érzést" nem kevertem ebbe bele.
" Az, hogy számodra azok jelentéktelen dolgok, mint pl. LN2 plate (hidd el sz@r kártyákhoz nem készítenek ilyet), attól még a prémium jelet képviselik."
Azért van hozzá LN2 plate, mert a gyári platni alkalmatlan LN2-höz. A Vapor-X-en külön van a VRM hűtőbordája, így ha leveszed a hűtőt LN2 tuninghoz, akkor nem kell külön VRM borda, mivel tökéletes a gyári. Ez nem a prémiumság jele, hanem a béna tervezésé, hogy külön hűtő kell az LN2-höz, nem jó ami amúgy van rajta. Újabb öngól az MSI tervezéséről!(#23609) asdxv: Talán nem kéne ide-oda kocogtatni a gépházhoz. Vagy a user csak addig igényes a cuccára, míg kibontja? Utána már lehet ide-oda vágni? Nem értem én ezt.
Tessék, fél éves kártyák, mutas rajtuk karcot: [link].
Persze, lehet én vagyok a hülye, hogy a prémium kártyáimmal nem a gépházam oldalát ütöm-vágom szerelés közben.
Érdekes, hogy rá se bírsz nézni arra az amúgy kitűnő cuccra. Szélzaj/légmozgás arányban sem rossz, kellően masszív, motorhang nuku, és a Vapor-X-en ráadásul dupla golyóscsapágyas. Ehhez képest amik az Asus-odon vannak ventik, amikre rá bírsz nézni, hát, egy másik galaxis, de nem pozitív értelemben.(#23610) CsigaGyilkos:"Vapor-x -en egy olcsóbb minőségű műanyag burkolat van, nem hiába olcsóbb is, mint a Lightning."
Hát ez az év vicce! Remélem, ezt te se gondoltad komolyan....A telefonos példád nem ide való, egy telefont naponta fogdosol, ott persze, előny a fém burkolat, de egy VGA-t, amit beszerelsz, és utána hozzá sem érsz, ott aztán tényleg nagy jelentősége van a burkolat anyagának!
-
Asbee
veterán
válasz
CsigaGyilkos #23613 üzenetére
Én sem akarok lavinát elindítani, főleg nem itt, de bevallom ilyenkor kinyílik a bicska a zsebemben, amikor azt olvasom mint jelenlegi iphone felhasználó, hogy majmolásból veszik. Mondom úgy, hogy nem egy csúcs android telefonom is volt és imádtam azokat is. Részemről téma vége.
-
válasz
Grave_444 #23611 üzenetére
Igen már az Iphone5 kezdett elrugaszkodni árban, de a mai iphonokra ez különösen igaz. 200-300K egy újonnan. Lehet, hogy kezdetben az I4 -nek is volt ilyen ára, már nem emlékszem pontosan. Csak azt tudom, hogy a Galaxy S -nél nem volt sokkal drágább az I4, a Galaxy SII meg már ugyanazon az áron volt, mint az I4 (igaz az már más is volt mint az elődje)... és arra is emlékszem, hogy nem 200K-ért vettem, hanem 140K volt akkoriban vacsi újonnan az I4 és elég jónak számított kategóriájában, nagyon gyors volt és baromi egyszerű volt kezelni rajta mindent, az androidhoz képest.
Az is igaz egyébként amit Asbee ír... Amerikában töredékébe kerül egy új típusú Iphone készülék, mint hazánkban. De ne induljon el egy lavina!
Mint mondtam erről nem szeretnék bővebben itt és ugyan nem vagyok Modi, de légy szíves mások is hanyagolják ezt a témát, mert nem ez volt a szándékom, hogy ez süljön ki belőle. Köszönöm a megértéseteket! -
Asbee
veterán
válasz
Grave_444 #23611 üzenetére
Már csak egy ilyen találó és "helytálló" példa hiányzott. Gondolom ezt mondod úgy hogy életedben 5 percnél tovább nem használtál iphonet. Az iphone egy prémium termék elég csak kézbe fogni, (bár a 6 már annyira nem adja át azt az érzést, mint egy 5S) azért mert nálunk olyan konstrukciókban vásárolható meg vagy olyanok a fizetések, hogy aranyárnak számít az nem jelenti azt, hogy csak az ára miatt lenne prémium.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
CsigaGyilkos #23610 üzenetére
Azért rohadtul nem hasonló. Iphone csak azért prémium, mert aranyáron is megveszik majmolásból.
-
válasz
lowzor #23609 üzenetére
A fém szvsz a funkcionalitását leszámítva egy jobb anyag burkolatokhoz, felesleges összemérni a műanyaggal. Ez egyértelmű számomra is, de muszáj volt kitérőt tennem a műanyagokkal kapcsolatban, mert nem akartam, hogy megmagyarázza, de létezik olyan műanyag is ami jó hővezető... Ja csak annyival többe kerül, hogy nem érte volna meg azt tenni a Vapor-x -re fém helyett. Az olcsóbb ár is ezt bizonyítja, a Vapor-x -en egy olcsóbb minőségű műanyag burkolat van, nem hiába olcsóbb is, mint a Lightning.
"Az a zongoralakk felület, amit a Sapphire szokott használni már az első gépbeszerelésnél össze-vissza karcolódik"
Ettől tartok én is.A prémium érzés meg arról szól, hogy pl.: amikor megvettem az iphone4 emet, milyen q*rva jó kezemben fogni egy ilyen telefont és örül magának az ember. Amit egyébként 4 éve tökéletesen használok, hibamentesen és egyszer sem volt garanciáztatva, le is kopogom. Nem arról van szó, hogy a Samsung Galaxy S nem volt jó vagy ilyesmi akkoriban. Sok vita volt ezzel kapcsolatban régen, amit nem is szeretnék újra (pláne itt). Hanem egyszerűen annyi (ami tény), hogy az akkori Samsung Galaxy S műanyag lepattinthatós hátlapú telefonja nem tudta hozni azt a szintet amit az Iphone4 fémházas telefonja, üveg hátlappal ötvözve. Ezt is csak azért hoztam fel példának, mert hasonló a két eset.
-
lowzor
veterán
válasz
CsigaGyilkos #23608 üzenetére
A fém szvsz a funkcionalitását leszámítva egy jobb anyag burkolatokhoz, felesleges összemérni a műanyaggal.
Az a zongoralakk felület, amit a Sapphire szokott használni már az első gépbeszerelésnél össze-vissza karcolódik, szóval még jó, hogy lefóliázzák gyárilag.
A fém felület összekarcolásához azért kicsit több kell
Mondjuk a Vapor valamivel jobb ebből a szempontból, mert nem az egész ilyen fényes műanyag, ami számomra undorító, hanem csak az a kék rész.
A lapátokon lévő műanyagra meg rá sem bírok nézni. -
"Nem tudom, feltűnt-e, hogy minden második posztomban leírom, hogy a Lightninget is remek kártyának tartom.
De nem a marketingrizsától."
Szvsz a Vapor-x -et is attól tartod annak, csak Téged a Vapor érvei jobban meggyőztek. Nem ismered el, hogy neked az a kártya tetszik jobban (egyszerű szubjektív véleményként)."Nem tudom pontosan, mit szeretnél azokról a dolgokról, amiket leírtam a Vapor-X-el kapcsolatban, részletes kifejtést, mire jók az említett dolgok?"
Nem! 1. sorban hőfokokra gondoltam és csak 2. sorban részletesebb leírásról. Hogy a gyakorlatban hőmérsékletben számokban ez mit jelent, mennyit hoz mínuszban. Azért látványosan dicsérted a Vaport nekem az jött le, hogy jobbnak tartod, mint a Lightningot, de ha nem így van, akkor ok."Én nem arról beszéltem, melyik hűtés szebb, az ízlés dolga, csak azt mondtam, az alapján dönteni, hogy fém vagy műanyag, önmagában megmosolyogtató."
Szerintem nem, mert a köztudatban a fém jobb hővezető, mint a műanyag, ezért egyáltalán nem vicces, hogy azt jobbnak tartják. Lehet jó hővezetést elérni műanyaggal is csak sokkal nehezebb és nem valószínű, hogy azon az áron a fém szintjét fogja hozni. Arról nem beszélve, hogy (képeken jól látszik) ezeknek a fényes műanyag felületű anyagok, mint ami a Vapor-x -nek van sokkal jobban karcolódnak. Ergo rossz minőséget fognak kelteni a felhasználóban és eladáskor is. --> tudod prémium. Tudom erre azt fogod írni "haha a fém is karcolódik". Na ja csak az nem fog megkarcolódni attól, hogy odacsapódik neki egy kábel (a gépház belsejéből pl.), a fényes műanyag meg bármitől karcolódik. Ha nem értesz ezzel egyet, attól még ez akkor is így van!"Ez a ventilátor-kialakítás akusztkailag nagyon messze van az ideálistól, kár erőltetniük. Sőt, nem is erőltetik, valami rejtélyes módon a GTX970-nél már ők is másmilyet használnak: [link]. Érdekes, nem?" Az érdekes az, hogy a GTX780ti -nél is ugyan ez a hűtés volt nem?
A GTX 970 durván 1 évvel később jött ki, ergo volt idejük fejleszteni és újratervezni a hűtést, mi ezzel a gond? Szvsz a gyártó fejlesztői munkáját mutatja. Mindig van mit fejleszteni és van hová fejlődni. Azt meg már meg sem merem említeni, hogy a GTX970 hűtési szempontból (meg még sok más szempontból is) teljesen más, mint a 290x."De szerintem ez így nem fair összehasonlítás. Remélem így már elfogadhatóak az érveim, hogy részletesen kifejtettem, mit miért írtam."
Az első mondatoddal már cáfoltad is a 2. Nem, nem fair egyáltalán. Mitől lenne az? Legalább valami játék lett volna amit írsz, a linken játékok alatt meg 72C fokot produkált a vapor-x, miért nem azt írtad be? Miért a 65C -t írtad? Mert az hangzatosabb? Most akkor ki a hatásvadász? Csak a 65C hangzatosabb volt beírnod.Azt, hogy hozza a Lightning hűtési szintjén a Vapor-x bebizonyítottad.
Kár, hogy ez nem is volt vita téma.
A téma a prémium érzésről szólt. Műanyagból pedig nem lehet prémium érzést kelteni! Kész és pont. Nekem meg ez a véleményem!A témát szeretném részemről lezárni. Én leírtam, hogy mitől tartom a Lightning-ot prémium -nak (javarészt nem reagáltál azokra, én ezt úgy vettem, hogy azért mert igazat adtál nekem). Ne kérdezd meg légy szíves, hogy mi/mik voltak azok, mert tudod nagyon jól.
Nem jobb a hűtése, hanem egyszerűen prémium érzést ad és ezt több ponton is bizonyítja a Lightning kártya. Az, hogy számodra azok jelentéktelen dolgok, mint pl. LN2 plate (hidd el sz@r kártyákhoz nem készítenek ilyet), attól még a prémium jelet képviselik. Leírom még egyszer a 3-as BMW sem attól prémium, mert minden fronton tökéletes, olcsó és praktikus (pláne a kényelmetlen hátsó ülésekkel). Ha ez számodra nem elfogadható, akkor hagyjuk, megértem, de igazad nem lesz. -
fanti
addikt
Hát én feladom.
Ha HSM mondja, akkor a Lightning egy hülyén megtervezett, fos komponensekből kialakított, ócska ventikkel felszerelt, hangos és forrófejű kártya, idétlen fémburkolatban, amit ráadásul még a tojástartós csomagolásnál is gagyibba csomagolnak.
Ezzel szemben a Vapor maga a tökéletesség, és minden szempontból köröket ver a Lightningekre.
Ez van gyerekek.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #23601 üzenetére
Ezek 780 Ti-k. Másfelől az időzítéseket a BIOS szabja meg, azt kell finomhangolni. Elpida kártyás 280X-eknél volt ez téma, pl. bányászatnál jóval lassabak voltak bizonyos órajeleken a bénán programozott Elpidás verziók.
A Hynix-el nem volt gond, mivel ahhoz az AMD-től volt az időzítés, gondosan beállítva.
Én olyan tesztre gondoltam, ahol mondjuk egy 290X Lightning van max power limittel összehasonlítva egy Hynix-es minőségi másik kártyával ilyen szempontból. Pl. egy Vapor-X-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- AliExpress tapasztalatok
- Jogász topic
- Minden ami hőszivattyú
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest