Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
MastR
tag
A kérdés jogos, de mint írtam is a v-sync on olyan input lagot és darabosságot okoz amit én személy szerint nem igazán tudok elviselni, inkább nézem a tearinget. (ami ilyenkor sajnos gyakori). Éppen ezek miatt elkezdtem nézegetni a freesync/g-sync monitorokat, mert csak ezek oldják meg a problémát teljesen.
Habugi: 100-as fps limittel 20-ból 1 terminálnál lehet hogy majd ottragadsz, de amúgy más bug nincs.
TTomax: Ezt a PowerPlay kikapcsolást kipróbálom. köszi! kiakasztom az órajelet.
-
MastR
tag
válasz
Habugi #34513 üzenetére
Jó hogy szóba hoztad a Fallout 4-et, mert én is ugyanezt tapasztaltam amit leírtál. Tehát V-sync onnal hiába stabil 60 fps, nekem nagyon darabosnak hat, viszont kikapcsolva teljesen kisimul. Ennél a játéknál sokkal jobban érezhető ez a jelenség, mint másoknál. Amire még rájöttem az az hogy érdemes max 90 fps-re korlátozni a játékot, mert 90fps-nél még nem gyorsul be észrevehetően, és 90 vagy alatta a terminál beragadós bug sincs. A 290X-em Diamond City belvárosán kívül mindenhol tudja a 90-fps-t amire korlátozom.
-
MastR
tag
válasz
#02119936 #33190 üzenetére
Hétvégén ha lesz időm tesztelek tovább és csinálok egyet a fogyasztásról is
Így néz ki a gépem két éve kicsit elgurult a gyógyszer és beépítettem egy 420-as és egy 360-as radiátort a gépbe. Nincsenek melegedési problémák.
mackosajt: nálad hogy szuperál a modbios? meg vagy elégedve ? Firestrike vagy 3DM11-et tudsz futtatni?
-
MastR
tag
válasz
Milka 78 #33120 üzenetére
Kellene szerezned kölcsön egy másik Pcie videókártyát. És arra kell kötnöd a monitort, és így bootolni, majd vissza kell flashelni az eredeti biost a 0-ás Slotban (legfelső) lévő kártyára ami a 290-esed. A legfelső slot a 0-ás, az alatta lévő az 1-es és így tovább. Amikor flashelsz a parancsban mindig megadtad ezt az infot is, hogy melyik slotban lévő kártyára írjon.
-
MastR
tag
válasz
Milka 78 #33014 üzenetére
Az én kártyám elég tuningos 1270 /1500-on lehet vele benchelni, de mióta fent van ez a bios 1230 / 1350-nél nem jutottam tovább
Viszont ezen az "alacsonyabb" órajelen is jóval erősebb a kártya. Simán megdöntöttem az eddigi legjobb eredményem Firestrike-ban.
Most újra célbavettem a PH-s toplistát.
-
MastR
tag
válasz
Milka 78 #33011 üzenetére
amit erről a Biosról tudni kell az az, hogy az R9 390X magasabb feszültség értékei és a Stilt bios szűkebb memória időzítései lettek beletéve, na meg persze hogy ne keresse a 8GB video RAM-ot. Nos ezekből a latency tuning a RAM-on az elég erős tuningnak számít, és hiába van a kártya akár full alap órajeleken akkor sem garantálható hogy mindenkinek bírni fogja a kártyája. Szerintem esetedben a Bios váltogatás a Power Play táblázat többszöri váltását valamelyik program (MSI AB, Trixx, AMD Driver) nem tudta lekövetni és ebből adódik, de ez csak egy tipp részemről. Ha visszaállítod a bioskapcsolót a gyári 290X Biosra és kikapcsolod a tuningprogramok automatikus indulását akkor pár újraindulás után jónak kell lennie. A eredeti Fórumban direkt írták is, hogy a Bioscserét úgy kell végezni hogy (Driver le, Bios fel, Driver fel)
"Please be sure UNINSTALL your AMD drivers AND disable crossfire (if applicable) before flashing to a new BIOS as this will help you avoid many possible errors!" -
MastR
tag
Ez a teszt szerint szépen teljesít az R9 290X
Forrás: [Guru3D.com]
-
MastR
tag
válasz
#35434496 #23501 üzenetére
Remélem hamarosan letesztelhetjük
@daveoff: Nekem is azóta vannak fenntartásaim ezekkel a "leak" adatokkal, amikor most nemrég kiderült hogy 300W TDP-je lesz a 390X-nek, miközben a "Captain Jack" méréskor pedig 200W-ot mértek. Bár elképzelhető hogy összehoztak egy 20nm -es ES példányt, ami tényleg beérte 200W-al, de a tömeggyártás a TSMC miatt csak 28nm-en lehetséges.
-
MastR
tag
-
MastR
tag
válasz
daveoff #22962 üzenetére
Nem szeretnék Off-topicolni ezzel a témával tovább, mert nem ide tartozik, de abban egyet érthetünk hogy a HT fontosságát ha mindketten úgy nézzük meg hogy megnézzük milyen a játék, majd kikapcsoljuk és megnézzük megint így milyen a játék. Akkor juthatunk arra hogy nektek inkább jobb a HT On mert Offolva a 4 mag már kevés lehet. Nekem meg jobb a HT Off, mert a 6 mag magában már elég!! Mert a 12!!! szálnak már tényleg nincs értelme egy játékban. Viszont nekem így nem kell számolnom a HT hátrányaival. Mert azt ugye senki nem gondolja hogy a 4 magból lesz "ingyen" 8. A 6 magból meg ingyen 12. Szóval erre szerettem volna rávilágítani.
(Majd nyomhatnánk BF4-et bejelöllek Friendsbe)
-
MastR
tag
válasz
deadwing #22960 üzenetére
Igen ezen én is gondolkodtam, mert eléggé megoszlanak a vélemények a fórumokon, én arra jutottam hogy nálam azért jó a HT Off mert kikapcsolva is 6 mag marad. Míg ha egy natív 4 magos i5-i7-es user kapcsolja ki a HT-t akkor neki már "csak" 4 mag marad és az már kevés lehet.
Az SLI - CF mindig is birizgálta a fantáziám egyébként a 290X-nél is volt kísértés. ( bár ezt 2 db 290-es ből érdemes) ezért is lett nekem 290X inkább egyedül és nem CF.
-
MastR
tag
válasz
daveoff #22949 üzenetére
A BF4 statod a 144Hz-es monitortól most újabb lendületet fog venni ez biztos.
Sokkal simább lesz a játékélmény. Én a freesync-es 120-144Hz-es monitorokra várok, hogy végre megvehetőek legyenek, mert a gépem az nagyon rendben van BF4 szempontjából. Ezt alátámasztja a megjelenés óta beletolt 860 óra
Sokat megy itt a vita hogy mennyit ér a Mantle BF4 alatt, én pl megérzem hogy a proci HT ON vagy HT Off és azt is hogy a renderer DX vagy Mantle. HT Off és Mantle javára persze.
Ha az lenne a feladat hogy rakjuk össze a legjobb gépet BF4-ezéshez (pénz nem számít) akkor ezt egy natív hat magos proci 4.5GHz vagy fölé húzva, HT Offolva, 2400MHz CL9-10 RAM. Win 8.1 64bit és R9 290X + Mantle + Freesync-es 144Hz-es Monitor kombó nyerné. Ebben biztos vagyok!
-
MastR
tag
Nosztalgiából nyomtam egy kis Fallout 3 -at a víz hűtött 290X-el. Kíváncsiságból elindítottam egy gpu-z-t hogy lássam mennyire terheli a játék. 1920x1200 Minden maxon. Kb 1 óra időtartam.
Íme az eredmény: [link]
Max fogyasztás 125Watt?Mivaan? És a GPU egyszer sem kapcsolt fel a gyári 1000MHz-es órajelére az egy óra alatt? Hát nem volt valami megterhelő a kártyának
-
MastR
tag
Malibutominak Haswell procija van az jobban pörgeti az fps-t egy két 3D Mark tesztben. Nekem pl i5 2500K procim volt az i7 előtt és a 3D11 több Graphics score-t dobott a kis i5-el mint az i7-el
De egyébként Grat nagyon szép eredmény!!! Nekem is le kéne porolni a 290X-et és az új driverekkel benézni 12000 pont fölé
-
MastR
tag
válasz
#35434496 #18484 üzenetére
Én azon csodálkozom hogy az AMD miért nem lépi meg ezt a "Boost és Boost 2.0" dolgot. Zseniális amit az NV csinál... tényleg.. pl itt van ez a "ref 980 20%-ot ver a ref 290X-re" mondat. Senkinek nem tűnik fel hogy az egyik kártya 1300MHz-re lépked fel, míg a másik 1000MHz-en megy végig. És mivel gyári a megoldás, lehet is összehasonlítani az alap kártyát a másikkal. Bezzeg ha az én 290X-em a kis kezemtől megy 1200MHz-et és nem a drivertől "az nem ér mer az ÓCÉ" Nem nagyon néztem teszteket, de úgy érzem clock to clock a GTX980 ugyanolyan erős mint a 780Ti és a 290X! Csak van egy nem elhanyagolható tény ami az hogy tényleg veszettül jól mennek ezek az új Maxwellek.
Ádibá: Használd ki ezt a elkövetkezendő fél évet a GTX780-al mert fél év múlva jön a 290X- ami megveri majd 20%-al, majd 1 hét múlva rá jön a 780Ti ami visszaveszi a trónt 3%-al. És újra beáll a világbéke! Ja elírtam pár dolgot.. GTX980, R9 390X és 980Ti akart lenni
-
MastR
tag
válasz
Prosector #18179 üzenetére
Itt összehasonlíthatod a PH Firestrike toplistával.
Amúgy meg a HT-t kapcsold be és jobb eredményt kapsz. -
MastR
tag
válasz
daveoff #14931 üzenetére
Na megnéztem én is, és meglepően jó lapos grafikont kaptam DX-el. A késleltetés sem volt az egekben, mondtam is magamban "daveoffnak igaza van" nincs is semmi baj a DX-el. Teljesen jó ez. Aztán úgy hagytam és lenyomtam 8-10 kört. De ahogy nyomtam éreztem hogy, na azért ez nem az a simaság amihez én szoktam!! Hát nem hiába Mantle megjelenés óta úgy nyomom (biztos benne van vagy 450+ óra) Szóval nem gáz a DX, de becsapódás effektek és robbanások alkalmával mindig sokkal jobban belassult. Ha hozzászoksz a jóhoz, észreveszed a visszalépést.
-
MastR
tag
Általában elmondható, hogy 1100Mhz meg szokott lenni alap-feszen vagy nagyon minimális emeléssel ( +25mV)
És a progikban maximálisan adható +100mV-al pedig 1175 és 1225 közé jut itt a nagy többség. Chipje válogatja kinek milyen jut. A 290X-ek nem mennek 1300MHz-eket mint az NV de clock to clock olyan erős mint egy 780Ti. -
MastR
tag
Ha valakinek fagy a gép a youtube videók nézegetése közben itt a megoldás:
CCC -> Videó -> Globális videó minőségbeállítások -> Egyenletes videólejátszás kényszerítése ( pipát ki )
Firefoxot használóknál jelentkezik a hiba legtöbbször... nálam is előfordult... de ettől a beállítástól megszűnt
-
MastR
tag
válasz
andro93 #11236 üzenetére
Ha már a 295-nél tartunk akkor itt is van ASUS Radeon R9 295X2 elég olcsó hülyének is megéri
-
MastR
tag
válasz
Malibutomi #10434 üzenetére
290X Lightning tulaj vagy?
Csak most esett le
-
MastR
tag
-
MastR
tag
válasz
hdekakas #10339 üzenetére
Meg vagyok elégedve az AX760i-vel, mert az előző tápommal ha offset módban tuningoltam a procit, akkor terheletlen állapotban sípolgatott az "alaplap"? ha húztam az egeret
nem is értettem. De ez a AX760i-vel ez megszűnt! Tehát megérte! Az egyetlen dolog ami nem tetszik benne, hogy bekapcsoláskor és kikapcsoláskor egy oldschool reléhang marhahangosan bekattan stb... De ezt leszámítva pl a Corsair link önmagában megérte azt a pár ezer Ft-os felárat! Jó tudni, hogy mennyi Amperek szaladgálnak a 12V-os ágakon! Ja és még érdekes hogy azt írja hogy a gépem 128W -ot vesz fel a konnektorból és 127-et ad a gépemnek... és mindezt 99% hatásfoknak mondja..
-
MastR
tag
válasz
Werkly #10328 üzenetére
Szerintem az jó neki
Pont velem történt az hogy a 290X-emet tuningolgattam ( 4 X 12V ágú táppal, aminek volt 2 db 18A-es ága és 2db 25A- ága ) És 1220 MHz környékén mindig lecsapta a táp magát
aztán jobban megnéztem a tápot ás átraktam a kártyát a 2 x 25A- ágba és ott már nem korlátozott semmi... Szóval mai napig is mehetne azzal a táppal... De időközben össze kellett raknom egy irodai gépet és a 800W-os régi tápom most abban teljesít szolgálatot
én meg vettem magamnak egy Corsair AX760i-t de semmi javulást nem vettem észre. Nem megy többet se a proci, se a VGA a minőségibb táp stabilabb feszültségellátásától
-
MastR
tag
válasz
KillerKollar #9876 üzenetére
Csak megerősíteni tudom 14.2 driver óta nagyon jó a BF4+Mantle
-
MastR
tag
válasz
Malibutomi #9763 üzenetére
Mikor próbáltad? most? biztos valami elkerülte a figyelmed.. pl: extend official overclocking limits be van pipálva? vagy az hogy az ikon csak beállít, utána még inditani kell az AB-t
mert amikor én próbáltam akkor működöttDe mivel én a GPUTweakben 1,5V-ot is be tudok állítani így nem igazán vagyok korlátozva az MSI-AB-re
(#9767) Malibutomi: Ha 5-nek működött akkor a másik 5 csak valamit nem állított még be amit kellett volna
Itt az eredeti fórum aki szeretne tájékozódni -
MastR
tag
válasz
ricshard444 #9748 üzenetére
A +200mV-ot úgy kell előcsalogatni hogy az MSI AB parancsikonját meg kell hackelni a képen látható módon.
[link]A lényeg hogy létre kell hozni 2 másolatot az MSI AB parancsikonjáról, egyet ami beállítja a + feszültséget
és egy másikat ami visszaállít mindent alapra. A Tuning paracsikon úgy nézzen ki mint a képen. Az alapra beállító, meg ugyanaz, csak a végén a szám 0 legyen./wi6,30,8d,00 = alap
/wi6,30,8d,10 = 100mV
/wi6,30,8d,15 = 132mV
/wi6,30,8d,18 = 150mV
/wi6,30,8d,20 = 200mVHasználata: katt a tuning parancsikonra, és utána katt az MSI AB ikonra és elvileg +200-on fog állni.
Ha kijátszottad magad akkor a nullázó parancsikonnal visszaállítasz minden alaphelyzetbe.Megjegyezném, hogy hónapok óta nem használtam az Ab-t mert nekem a GPUTweak jobban bevált, és most amikor újra feltettem az AB-t hogy ne írjak nektek hülyeségeket, okozott pár kéretlen újraindulást. Úgyhogy eszembe is jutott egyből, hogy miért nem használtam.
De akinek jó az AB próbálja ki nyugodtan -
MastR
tag
válasz
ricshard444 #9745 üzenetére
Enged az többet is csak kérni kell
(#2691) MastR 2013-11-23 19:58:44
(#9747) players111: Simán
-
MastR
tag
válasz
Malibutomi #9681 üzenetére
Vízzel hűtve épp hogy eléri az 50 fokot
Sajnálom is az enyémet nehogy megfázzon! (Pug kolléga is vízzel hűti, szóval ez nem lehet gond szerintem)
-
MastR
tag
válasz
szasanyi #9669 üzenetére
A Mantle a 14.2-es driver óta teljesen jól működik!
A BF4 tényleg nem indult problémamentesen, és az első Mantle patch sem volt tökéletes ( köd, mikrolagg) De ezek mind eltűntek az új driverrel! És én pl teljesen jókat tudok multizni a BF4-el.. Eddig 200 órát töltöttem el a BF4-el tudnék róla ha nem lenne jó.
-
MastR
tag
Alakul az 1250
gyári bios?
Ha minden jól megy, ma én is lecserélem a régi tápomat aminek 4!! db 12V-os ága van egy Corsair AX760i-re! Nagyon remélem, hogy semmiféle cincogás nem lesz! Majd beszámolok! Ha a stabilabb feszültségek miatt, még tuningban is hozna, nem sértődnék megMalibutomi: Nem akartam neked konkrét bios-t ajánlani, mert én is csak a sajátommal bűvészkedek, mert azt ismerem. A PCS az nem tudom, hogy mennyire custom pcb. Ráadásul a TDP unlockos biosok azok úgy születtek, hogy a Ref nyákos Asus bios lett megberhelve. És azt rá merem tenni az enyémre simán
De gyanús vagy te nekem, biztos hogy nem sütötted meg az MSI-det? olyan jó kártyát "eladni"
-
MastR
tag
válasz
Malibutomi #9459 üzenetére
És mi lenne ha felkerülne egy rissz-rossz Asus bios arra a kártyára ?
Szerintem megindulna tőle az a PCS
-
MastR
tag
KillerKollar jól mondja, én elég sok CS1.6- ot nyomtam úgy 2000 és 2005 között, és ott is beigazolódott, hogy a több fps, jobb! Nem kell rugózni azon, hogy a monitor nem jeleníti meg. Simább az élmény! Nekem a BF4 is jobb 100 fps-el mint 60-al.
-
MastR
tag
válasz
Motion_Blur #8333 üzenetére
Motion_Blur : [link]
(#8330) daveoff: Ezt a játékot végpontszámra játsszák, és ott én nyertem
-
MastR
tag
válasz
Malibutomi #7571 üzenetére
Igen! Ez is bizonyítja, hogy egyáltalán nem muszáj a kettőt együtt húzni, sőt! De mindenki kötelező jelleggel cibálja a RAM-ot is- pedig a GPU órajel növelés sokkal többet hoz.
Én még November elején vettem a kártyámat és arra lettem figyelmes, hogy a alig volt a kártya 1 hetes a GPUTweak szólt, hogy van új bios a kártyámhoz, és frissítette is. A többi márkánál tapasztaltatok ilyet? ha valaki esetleg akutt BS-el küzd elküldhetem neki az Asus féle rev2 biost hátha Asusék ezzel oldották meg.
Mert elég lesajnált márka lett az Asus ebben a topikban, mert egy pár tesztben elmaradt pár fokkal a többitől.
De szerintem akkor is az egyik legjobb márka.(#7572) Pug: Ja tudom már mire gondolsz, 1270MHz felé már tapasztaltam ilyet
-
MastR
tag
A 290-es kártyák 512bites széles memória busszal rendelkeznek és már 1250MHz-en is 320 GB/sec adatátvitelre képesek!! Ez hova nem elég? pont ezért a 290-ek esetében nem nagyon kell izgulni a memória tuningon. Pláne ahogy előttem is írták, memória tuningot BS-el hálálja meg a kártya.
Húzzátok csak a magot, és egy csomó gondtól megkímélitek magatokat. A videókártyáknál a vram húzás ugyanúgy elenyésző előnnyel jár, mint ahogy pl a rendszermemória 1866-ról 2133-ra húzása...
Ezek a Ram tuningolások egyedül a benchmark programoknál jönnek ki. -
MastR
tag
válasz
#35434496 #7433 üzenetére
"a 290x karinak itt a vége. Jàtèkok alatt nem megy csak 1150MHz-t" Ez így ebben a formában nem igaz.
Ha lesz egy kis időm nyomok egy tesztet, hogy mi a max órajelem amit bír pl BF4 alatt. Bench-re 1270MHz a kártyám vége, ha játék alatt nem tudná az 1250-et akkor szomorú lennék.
-
MastR
tag
Úgy néz ki ezért "gyengébb" az Asus 290X DC hűtése a többiekénél:
Asus' R9 290X DirectCU II OC has a bit of a problem; its cooler was actually designed for the larger GK110 GPU on its GeForce GTX 780 Ti board. You can see this in the image below, where two of the heat pipes don't tough Hawaii at all, and two others make partial contact. [fotó]
Azért ezt nem vártam volna a kedvenc márkámtól, na mind 1
(#6824) radi8tor1: Hm sajna... viszont így másodjára belegondolva ezekből a vastag hőcsövekből nehéz lenne megoldani, hogy mindegyikhez hozzáérjen mert a GPU mag nem elég nagy
-
MastR
tag
válasz
N.Ferry #6771 üzenetére
"akarok egy kis oc-t nézni,beállítani,de a nagy mantli alatt ha jól olvasom nem működnek?
működik egyáltalán alatta valami?"
Hogyne működne!! A Trixx és az AB is, sőt a Mantle másféle terhelése ellenére sincs semmilyen órajel-visszavétel amit mondtak egy páran hogy lesz. De nincs.. Te erre emlékezhettél... megy a tuning is rendesen.
Ami nem működik Mantle alatt az a Fraps fps mérő progi.. Erre a BF beépített fps mérőjét kell használni.
A video settings-en belül van egy kapcsoló, hogy DX11 vagy Mantle a renderer! Átkattintod és tudsz váltani!
Tehát azon se kell gondolkodni, hogy milyen drivert szedj majd le.. -
MastR
tag
Kiváló észrevétel kolléga! Én észre se vettem, mert a BF4-ben folyamatosan változik az időjárás egyszer napos, egyszer borús.... de a Mantle képeken tényleg nem olyan szép kék az ég.
Na megyek lövök párat... legalább tudom hogy akik az ég felé néztek mielőtt meghaltak miféle kártyával rendelkeztek -
MastR
tag
válasz
ricshard444 #6729 üzenetére
Talán erről lemaradtál ? (#6645) MastR
A másik kérdésedet (#6730) Asbee már megválaszolta és én is ezt tapasztalom! Semmilyen órajel visszavétel nincsen. tuningra gyorsul úgy ahogy kell. -
MastR
tag
Ahogy tesztelgetem a BF4-et arra jutottam hogy a 4x élsimítást annyira nem komálja a Mantle, pontosabban semmi előnyt nem érzek, viszont próbáljátok ki hogy kikapcsoljátok az élsimítást, és úgy játszotok! Szóval textúrák és minden Ultrán, viszont MSAA Off! a 70 fps-ből 140 fps lesz Sokkal simább a játék, és a találat az találat lesz ha lövöd a másik embert! A kinézet szerintem nem változik... a játék hevében biztos hogy nem veszitek észre. Kicsit olyan e-kakas méregetés ez a "de én 4X MSA- val játszom" dolog.
Próbáljátok ki kiváncsi vagyok hogy nektek mi a véleményetek.Jani bácsi: Ak ia szive mélyén NVidia-s annak a pénzügyi osztály ne magyarázzon, vegyél egy Ti-t és minden megoldódik
vagy nem..
-
MastR
tag
válasz
KillerKollar #6651 üzenetére
A windows beépített programok eltávolitásával le kellett volna szedni utána újraindítani a gépet és utána feltenni a 14.1 drivert!
Current driver MUST be uninstalled before updating to AMD Catalyst™ 14.1 Beta driver.
(#6652) Asbee: Ja és ha ez meglesz ,akkor azt se felejtsd el, hogy ha áttérsz Mantle Api-ra akkor a BF4-et is "újra kell indítani" Ne fussunk még egy kört feleslegesen hogy nem megy
-
MastR
tag
válasz
KillerKollar #6648 üzenetére
Le volt írva hogy az előző drivert Uninstalálni kell!! megtetted? szerintem nem.
-
MastR
tag
válasz
daveoff #5424 üzenetére
Parancsolj: The R9 290 -> 290X Unlock Thread
-
MastR
tag
válasz
ricshard444 #5422 üzenetére
Nálam 1210 MHz körül volt egy kis megtorpanás ezért én oda tenném a TDP limitet... de ez nem szentírás!! Aztán feltettem a kártyára a "PT1" Bios-t és mint tudjátok kb 1270 lett a vége
-
MastR
tag
válasz
N.Ferry #4750 üzenetére
Csak Mantle támogatott játék alatt lesz "órajel csökkenés" de mit számít ha több fps-ed lesz mint Mantle nélkül? Mantle nélküli DX11 Game alatt pedig felránthatod 1200MHz-re és ott is minden oké lesz
Én személy szerint várom, már hogy megjelenjen, mert véleményem szerint nem lesz akkora órajel-visszavétel, amekkorát Abu mond! De ez csak akkor fog végre kiderülni, ha megjelenik és letesztelhetjük.
-
MastR
tag
válasz
Morph76 #4522 üzenetére
TechPowerUp GPU-Z v0.7.5
Ezzel, mert ez már ismeri a 290 szériát. Added support for AMD R9 290X, R9 290 -
MastR
tag
válasz
->Raizen<- #4509 üzenetére
Nem tudtam, mert én nem használom a Trixx-et, de megmondom őszintén tegnap amikor alulfeszelve ment a kártyám úgy éreztem magam mintha éheztetném szegénykét
Szóval nálam inkább megkapja ami jár neki
GPUTweak-el feszeltem alul
-
MastR
tag
Hát véleményem szerint az MSI AB a mai napig nem tökéletes a 290X-hez. Lehet hogy nálad jó, de az emberek többsége panaszkodik. A GPU Tweak a többiek elmondása szerint nem engedi a feszültség állítást, ha nem Asus kártyád van, (erre megoldás feltenni egy Asus biost )
A CCC-t hagyjuk
Akkor egy próbát megér a Zafír tulajoknak hogy feltegyék a 290 támogatást kapott Trixx-et!(#4489) darky@ tesztelem az alulfeszelést! -70mV on is lefutott a 3DMark11 max GPU hőfok 43°C
-
MastR
tag
Szerintem a Custom hűtős kártyák hangszintjén már nem kell rugózni, mert idle úgysem hallod...
játék alatt ha fülessel nyomod a gamet, akkor sem hallod, ha meg hangszórón, akkor meg azért nem...Szóval szerintem az új ram és a hűtő egyben helyére tette a dolgokat 290(X) vonalon! Bravó!
Várom hogy megjelenjenekbár nekem már megvan és halkabb és hűvösebb is
talán még tuningosabb is
-
MastR
tag
ASUS Radeon R9 290X DirectCU II OC
Az egyedi tápellátáson kívül különlegesség az is, hogy a friss videokártyák nem Elpida és nem is Hynix, hanem Samsung gyártmányú GDDR5-ös memóriachipeket kaptak
A tuning nélkül érkező modell 499 euróba kerül, megemelt órajelekkel dolgozó társa azonban várhatóan néhány (5-20) euróval drágább lesz
Hoppá
-
MastR
tag
válasz
ricshard444 #3951 üzenetére
Egyezzünk ki abban kolléga hogy csak mérhető, de nem érzékelhető előnnyel jár! Okés?
Én a saját tapasztalatomról beszélek, 290X-el BF4 alatt! -
MastR
tag
válasz
SzlobiG #3946 üzenetére
Én úgy látom a probléma olyankor van amikor a memória vált a nyugalmi és a terheléses órajelek, és időzítések között...pl nekem lefutnak a tesztek 1500Mhz-en is ami ugye 6000MHz effektív, de megmondom őszintén, nem így használom a kártyát, mert tényleg nem stabil ha piszkálom a mem órajelet.
Szerintem egy bios frissítéssel biztosan ki lehetne ezt küszöbölni, az AMD biztosan azon gondolkodik, hogy hogyan oldja ezt meg az userekkel, akik közül nem mindenkinek olyan egyszerű mutatvány ez.Egyébként a memória húzása nem hoz játékokban semmit, szóval nem olyan nagy érvágás ez! húzzátok meg a magot és annak legalább érezhető előnye van. Én így nyomom... bepattintom 1150-re és irány a BF4, és atomstabil..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Házimozi haladó szinten
- Canon EOS DSLR topic
- Premier előzetesen az Assassin's Creed Shadows
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
Állásajánlatok