Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
RolEnD_
tag
válasz
zimi1991 #27834 üzenetére
Mert nem bírtam elviselni a ref. hűtő hangját és lecseréltem egy Raijintek Morpheus-ra, így ugrott a gari, mivel nem tudtam levenni a matricát normálisan.
Na most a GPU temp az rendben is van, csak a VRM hőmérsékletek tapogatják a 100 fokot. Egész pontosan a VRM1. Plusz black screen-el a kártya.
A ventikkel tudnék még játszani, de akkor ugyan olyan hangos lesz a gép, mint a ref. hűtővel volt, ami nekem elfogadhatatlan. 22-es csapdája... -
fatal1ty1984
őstag
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
zimi1991 #24176 üzenetére
én meg haver is eladtuk 2 éve minda 9 fx procis gépet.a 8120tol még az 1366-os 4.2re huzott i7 920 is sokkal jobb,nem mellékesen már 9000ft egy olyan proci.ami meg neked és nekemis van i7 3820 mérföldekkel jobb,használtan 50ft a lap hozzá meg 45 egy asrock extreme 4. Az én 3820-asom 5.3mat megy vizzal hütve.ma majd megcibálom és rámegyek a zombie game-re mert olyat még nemláttam,hogy 4.8-on 100-ra van terhelve.bf4 alatt is max 55%.
-
trek81
senior tag
válasz
zimi1991 #24050 üzenetére
valaki tudna nekem segiteni...
Msi R9 290xem van és
Core Clock: 1000 MHz Core Clock:1040 MHz Core Clock: 1125 MHz
Memory Clock: 5000 MHz Memory Clock: 5000 MHz Memory Clock: 5800 MHzezeket szépen viszi +75Mv+50% power
De ennél már sötét lesz
Power Target +50%
GPU clock 1189 MHz
Memory clock 1546 MHz (x4)
Voltage +75 Mv
Fan control RPM @ Default -
daveoff
veterán
válasz
zimi1991 #23997 üzenetére
Mondjuk az 1392Mhz tényleg erős gyári tuningnak számít, de a Maxwellben ez lazán benne van, még ennél jóval több is. Szerintem a 970 és 980 között nagyobb különbség van clock to clock, bár ebből a videóból ezt is nehéz kivenni. De ha megfigyeled, inkább az az érdekes, hogy az 1080MHz-es 290X Lightning nagyjából ugyanazt hozza, mint az 1000Mhz-es 290 Vapor-X, ezt mégis hogy? Sehogy nem áll össze.....
-
HSM
félisten
válasz
zimi1991 #23940 üzenetére
A Cooler Mastert nem az Enermaxhoz mértem, hanem a Seasonic Platinumhoz, ugyanis azonos platformra épülnek, csak a CoolerMasteren kicsit gyengébb alkatrészekből összerakva, kicsit gyengébb hatásfokkal. Látom képben vagy.
Aminek ventilátora van, az hangosabb, mint amiben az sincs, ebben talán megegyezhetünk. Ha nem hallottad a hangját, akkor szimplán csak túl hangos a géped többi komponense.
Leírtam, hogy hány W-al teszteltem, tehát 35A megvolt. Többet nem adtam neki, mivel nem szeretem 100%-ra hajtani a tápokat.
Örülök, hogy röhögsz rajtam, de mielőtt ennek nyilvánosan hangot adsz, nem ártott volna megtanulni legalább értően olvasni.
-
Asbee
veterán
válasz
zimi1991 #23929 üzenetére
Nem chieftech hanem chieftec. Építhetsz te akár mit, ne akard megmagyarázni, hogy normális 750-es táp nem elég egy FX-re meg a vga-ra. Gondolom a cft-ről van szó, aminek köztudottan olyan szarok az ág elosztásai hogy nem csoda hogy lekapcsol. És ezzel nem a chieftecet minősítem, mert hajtottam 2 ágas ctg 500-al húzott 480-at meg húzott FX 6-ot. Na akkor az hogy lehetett.
-
TTomax
félisten
válasz
zimi1991 #23920 üzenetére
Igen mert azok sem single rail tápok,mint ahogy a kolléga által kérdezett táp sem,sőt az az enermax "dinamikusan" álligat a három 12V-os ág között és van pofájuk ráírni mind a három ágra a 25A-t... kis matek után ugye az user azt gondolja az 75A ami ugye 900W... egy 625W-os tápon... gondolhatod...Önmagában persze elég lenne ha mondjuk csak két ágas lenne 25A áganként,de mivel 3 ágas így olyan biztosan nem tesz,hogy egy ágat gyakorlatilag lekapcsol,tehát a maradék kettőre sem juthat 25A... ettől egyébként ez egy minőségi táp hiszen megvan a hatásfoka csak éppen egy erősebb vgaval elhasal..amúgy nagy szakik vannak itt,nem fogod te őket meggyőzni csak úgy szakmai érvekkel,úgy is szépen el lesz trollkodva mint ahogy ez is amit írtam.
-
HSM
félisten
válasz
Akkor mégegyszer megpróbálom! SEMMI köze a táp minőségének a hatásfokához! SEMMI.
Spórolás?Nézd már meg, mennyibe kerül egy Seasonic Platinum 460W Fanless táp.... Jelenleg itthon nem kapod meg 44 000 forint alatt, és a kapható egyik legmagasabb minőségű cucc. Ahogy az a 600-as Enermax Pro sem éppen egy "belépő" olcsó táp volt. Persze, cseréljük egy vagyonért, hogy maradjon benne 300W kihasználatlan erő, mert valakinek a fos, feleannyiba se kerülő 750W-os tápja kevés volt. Teljesen racionális.
Senkit az ég világon nem vezettem félre, az a táp egy gyári, húzatlan FX-et és egy gyári 290-et röhögve elbír. Ebben 100%-ig biztos vagyok. Ugyanakkor amit Te írkálsz, annál inkább félrevezető, hogy a 750W-os tápok is lekapcsolgattak. Persze, ha gagyi, akkor lehet ráírva 150 000W is. A tuning más kérdés, ott kb. csak a fantázia, és a műanyag olvadáspontja szab határt az elérhető fogyasztásnak.
-
Habugi
addikt
válasz
"mert pont haver is az itt leírtak miatt vett 700-ast és nem bírta az fx mellet!"
Vargáné és társa még gyártanak tápot?
Vitatható "minőségű" 650W-os tápról hajtom az FX-et 5Ghzen és húzom szénné a Tahitit párhuzamosan, utóbbi pedig simán többet eszik max fesz/TDP-vel, mint egy 290es alapon.
Summa summárum nem tudom milyen 700W-os táp volt az, de... nálam tuti többet eszik a config mint itt sokaknál.
-
HSM
félisten
válasz
zimi1991 #23915 üzenetére
600W-os tápot írt, ami 600W-ot tud leadni 12V-on. Hol 500W itt bármi?
A 82+ hatásfok pedig semmit nem árul el a táp minőségéről. Hatékony táp is lehet sz@r minden más téren.600W-os minőségi táppal az lenne a durva, ha "döcögne" egy 290.
(#23916) sixpak: Bizony. Egy 460W-os Seasonic Fanless Platinum volt. Simán elvitte. Enermax Modu 82+ 625W Ex-tápommal meg 7970 CF-et is hajtottam, igaz, tuningmentes i5 3570K-val.
Persze, biztos kevés lenne egyszem 290-hez.
-
HSM
félisten
válasz
zimi1991 #23850 üzenetére
"Az AFR miatt mindkét GPU memóriájában benne kell legyen minden adat, ami a képkocka kiszámításához kell."
Ha ugyaqnazoknak az adatoknak kell lenniük a két kártya memóriájában, akkor szerinted összeadódik bármi is?
Azért írtam, hogy mintha 4GB CF lenne. Nagyon konyhanyelven tehát mintha egy 4GB-os kártya lenne, csak "erősebb" GPU-val és CF-nyűgökkel. -
HSM
félisten
válasz
zimi1991 #23835 üzenetére
Igen, mintha 4GB CF-ed lenne.
(#23836) CsonkaImo: Az AFR miatt mindkét GPU memóriájában benne kell legyen minden adat, ami a képkocka kiszámításához kell.
(#23838) asdxv: Azt azért ne felejtsd el, hogy a Gigán/MSI-n is rengeteget hoz, ha a hátuljukat fújod egy 12-es ventivel és igen szellős házba teszed.
Nálam is csomót hozott, ha betettem az erősebb ventit a házamba. Azonos körülmények mellett a Giga kicsit rosszabb MSI hasonló, igazából a Gaming még 1dBA-el még jobb is volt. [link] -
Scholes9
nagyúr
-
válasz
zimi1991 #22389 üzenetére
Keresgéltem de sajnos úgynéz ki ebben a formában NEM kapható(se eBay se Amazon -on)
2.db ból megoldható viszont!
kell egy VGA to 4 pin PWM és hozzá egy 4. pin PWM Y kábel
Azért annyira nem filléres dolog! de azért én kb a feléből kitudom hozni, és nem kell 2.db ból toldozgatni!
-
válasz
zimi1991 #22386 üzenetére
Nagyon egyszerűen, kell egy átalakító kábelt csinálni(vagy aki nem tud annak venni) hozzá!
Én ezt az átalakítót még 4.évvel ezelőtt csináltam az akkori HD5870.esemhez! Azóta már volt a 7850 és 7950.emen is!
És most felkerült ide a 290X -re is, csak most a Gigabyte mérnökei jól meg tréfáltak mert ennél a VGA -nál teljesen másképp van a vga -n a venti csatlakozó láb kiosztása, de csak át kellett dugdosnom az átalakítóba a jó sorrendbe a kábeleket, és máris jó lett itt is! -
válasz
zimi1991 #22375 üzenetére
igen gyárilag nem jár a morfeuszhoz venti, én szerencsére tudtam, és a hűtővel együtt rendeltem a ventiket is!
BlackSilent XLP maximum 2000.RPM -et tudnak, és 2000.en van 31 dBA hangjuk!
Nekem a VGA -ra vannak kötve, és ugyan úgy a VGA szabályozza mint a gyári ventiket, csak csináltam hozzájuk saját venti profilt ami kb ~1500.rpm -ig engedi felmenni őket!
Itt szinte alig van hangjuk(22-23 dBA ra tippelek) mivel itt van szinte a fejemmel egy magasságba, karnyújtási távolságra a gép, nyitott oldal lappal és alig lehet hallani hogy megy a VGA, a gyári Giga WF3 hűtés majdnem ide állapotban volt ilyen halk!a GPU ra MX4 pasztát tettem, nem a gyárit amit adtak a hűtéshez!
-
Daffchy
őstag
válasz
zimi1991 #22324 üzenetére
Igen, sajnos így van!
Annyira rákattantam a vízre, hogy még az is lehet megpróbálom valami módon leszedni róla épen.odorgg: Igen anno vásárlás előtt ezt is számításba vettem, hogy megpróbálok olyat szerezni amin cserélhető a hűtés garvesztés nélkül, de ez adódott és nekem nevetségesen kevésbe volt a kártya...
-
Habugi
addikt
válasz
zimi1991 #21704 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy megmondom mikor lehetsz dühös és mikor nem, ha így értetted elnézésed kérem!
Viszont ez ettől még mindig csak egy driver marad, ha nem tetszik leszeded és felraksz egy másikat ami kedvedre valóbb. Én általában még a bétákat is meg szoktam nézegetni. Persze van az egyes verziók között kilengés de miért is ne lenne. Adott játékkal/verzióval tesztel/optimalizál az AMD, adott beállításokon.
Ez majdhogynem felhasználónként váltzó, arról nem beszélve autoupdatel vagy virágbolti úton mennyi változó esik bele a szatyorban mire egy driver letölthető lesz/eljut hozzád/hozzánk.
Nekem az elmúlt 4 évben egyszer volt problémám a Catalystal/AMD driverrel, az is a közelmúltban és az is azért valószínüleg, mert egy eléggé herélt Win7-et használok, rengeteg számomra felesleges MS szolgáltatás kivan kapcsolva.(#21711) players111:
Nem a topic ilyen hanem Ti!
Én becsüllek téged és daveoffot is a hw-k/VGA irányába történő elkötelezettségetek miatt, de ez a grafikon beszúrkálás 20 különböző helyről, úgy hogy egészen egy szem ember "tesztelte" (bocs zimi) eddig Hawaiial elég gáz. Igazán várhatnátok estig a "hergeléssel", amíg több ember is kipróbálja!
-
daveoff
veterán
válasz
zimi1991 #21698 üzenetére
Nem lehet, hogy valami el van állítva a catalystban, és azért rosszabb a grafika, lehet valami downsampling van bekapcsolva.
Egyébként ez az egész Omega driver az új funkciókról szól, arra lett kiélezve, nagy teljesítménynövekedést nem ígértek.
(#21699) Habugi: Igen ez csak driver, felesleges ezen felkapni a vizet, tudjuk hogy az AMD egyik legnagyobb erőssége a driver készítés...
-
Habugi
addikt
válasz
zimi1991 #21698 üzenetére
Az elmúlt egy órában cirka 20 réteg falon átfejelted már magad, nem fáj még a homlokod?
Amúgy ez csak egy driver, szerintem kár ilyen szinten felstresszelned magad/ráfeszülnöd..!(#21700) Televan:
Omega --> [link]
Amúgy az idézetedből levonva, csak nem UT'99-eztél magyarítással? -
HSM
félisten
válasz
zimi1991 #21681 üzenetére
A szoftverfejlesztés, optimalizálás ilyen. Ha elsőre meg lehetne csinálni egy optimális drivert, akkor sohasem kellene frissíteni. Ugyanakkor ahogy jönnek új ötletek, megoldások, lehet csiszolni, és sebességet nyerni. Ahogy Habugi írta, ez nem egy kenyérpirító, ami maximális teljesítményével jön ki a gyártósorról...
players111-en ne csodálkozz, ő ilyen.
-
Televan74
nagyúr
válasz
zimi1991 #21674 üzenetére
Az AMD -nél.
Nem értem az AMD -t.Mindig a driver gondok.Kezdte a 14.4 utáni driverekkel, sokaknál azért nem működött rendesen,mert a powertune -nal nyeri szerettek volna pár wattot a fogyasztásból.Most itt az omega driver, ami a felhasználók nagy részénél tuti hogy nem fog zökkenőmentesen települni.Bár ne lenne igazam.
-
Sontir Fel
őstag
válasz
zimi1991 #21633 üzenetére
Most vittem vegig. +69en mar nem fagyott ki, de legalabb jobban melegedett
Felek tole, hogy majd a Far Cry 4-hez is ilyesmi beallitas fog kelleni. Fura nekem, hogy a bf4 kevesebb fesz mellett hiba nelkul teszi a dolgat, de itt mar emelni kellett... nem vagyok biztos mar benne, de anno a 7970nel is tobbet kellett ratolnom ha far cry 3aztam.
(#21634) eastone1: ha eladod a civ kuponod, engem erdekelhet a dolog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Projektor topic
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Hobby elektronika
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest