Hirdetés
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
GRaul
őstag
válasz
Raggie #39637 üzenetére
pl arra, hogy a bf 4 nem mai csirke
Egy dirt rally-t vagy egy tomb raidert , divisiont, hogy tart 60fpsen. nem vagyok fps manias, de sajnos amdnel meg mindig nem okes vmi a drajverben. valahogy nvidia kartya alatt, hiaba nem volt meg a 60 fps mindig, megis folyamatosabbnak tunt a jatek. volt 290es 970es es 980as kartyam is. most pedig 390es van. de microlagokkal meg mindig talalkozok sajnos amd vonalon :/
Bar mar nem annyival mint korabban -
GRaul
őstag
Sziasztok,
850es minosegi tap eleg lehet egy 390es crossfire-re?
4790es proci, nem K-s. -
GRaul
őstag
válasz
hackeeeee #39289 üzenetére
Igen szubjektiv. viszont az emberek kb 2%-a tunningolja a kartyakat es alapon hasznalja. gondolom nem alapon lotted a 970ed. cegre vasarolva mar siman lehet 5Xeft-ert 480as kartyat kapni. Szerintem az apron tovabbra is agymenes arazasok vannak. mindenki ugy akarja eladni a regi kartyajat h ne kelljen hozzadobni pluszba h meglegyen az uj. ami azert eleg abszurd. Szvsz
-
GRaul
őstag
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Egy 390es Cfet egy nagyon jo minosegu 650es tap nem bir el, igaz?
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Hogy tudok a kartyara 4 monitort egyszere beuzemelni?
csak 3mat sikerul. Lehetseges lenne, hogy 4et is tud egyszerre kezelni? -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Hogyan tudom megnezni, hogy a videokartyat mi porgeti a windowsban 90%on ?
-
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37355 üzenetére
Akkor nem tudom, hogy hol a hiba
De ultrara allitva 3 monitoron erdekes belassulasokat produkal. Egyebkent vsync bekapcsolasa ajanlott amd kartyaknal? -
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #37349 üzenetére
a problémám az egyébként, hogy 3db 27 colos monitorom van és ehhez kevés a 390ben magában.
Marmint amit en tapasztaltam. Igy igazabol "csak" full HD-n jatszom, amihez meg sztem sok. igy tiszta pazarlás.
ha azt mondjatok, hogy fullhdra eleg a 380 akkor az lesz -
GRaul
őstag
válasz
CsonkaImo #37346 üzenetére
Koszi a gyors valaszt. egyébként fullhdhoz elég egy 380as kártya is? nem gond, ha nem ultra beallitason viszi, hanem "csak" highon
Omli85: most hozzá tudnék jutni pont két XFX 380es kártyához ugy h a 390esem eladom.
Konfigom az adatlapomon. Ahogy neztem egy 650es jo minosegu tap eleg is lenne. -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Elkepzelheto h egy 380as CF jobb eredmenyeket produkal mint egy sima single 390es?
-
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #36189 üzenetére
Én elég gyernek tartom azt a lapot. az elmult 3 evben kb 15 fajta lap megfordult nalam es sajnos abbol eleg sok problemam volt az Msi gyartotta lapokkal.Senki nem mondta h Z-s lapot vegyen... csak vmi normalisat, mert a tobbi alkatresz minosegehez kepest egy nulla az a lap.
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Ma hozzajutottam vegre egy ilyenhez : Club 3d 1070
Jelentem, frankon muxik a 390es kartyaval es a 4K-s tv-vel. vegre van 60hzes frissites -
GRaul
őstag
válasz
afelaldozhat #35358 üzenetére
Legalabb a "SHAPPIRE"-t normalisan le tudnad irni, ha mar ilyen kartyad van es gondolom a dobozan is rajta van a neve. Vagy esetleg valami utanzat és azért Shapphire.
Gariztatas meg megint mas dolog. Szerintem ezt se kellene belekeverni....
Hencso: Egyebkent az asus kartyaval sincs semmi baj.
Volt Sapphire es Asus kartyam is a 390es szeriabol. egyik kartyaval se volt semmi bajom -
GRaul
őstag
válasz
CptAdamica #35151 üzenetére
itt az egyik ph-s tagnál van a kártya, nem tudom, mivel nem érdekelt sose, hogy hány fokos. Ez egy használati tárgy, nem azért vettem, hogy monitorozzam stb. Ha baja van, megy garba es csere.
Amikor a 390est megvettem akkor neztem meg hány fokos mert kérték itt a topicba. de már nem emlékszem (emlekeim szerint nem volt jo eredmenye).
De ha szeretnéd, holnap megnézem Neked -
GRaul
őstag
válasz
afelaldozhat #35146 üzenetére
ne haragudj de hasznalni veszed vagy nezegetni?
Van ra garancia, ha baja lenne visszaviszed és cserélik.
Felesleges ráparázni a dolgokra.U.i. Ha annyira parazol, nem ertem miert vettel olyan kartyat amire "csak" két év gari van?
Vehettél volna 3 év garisat is ha a biztonságra mészsan01: Egyik se ajánlott itt a topikban. Nekem a 290es kártyám is asus volt DC hutessel.
A mostani 390es pedig Strixes. A 3 év gari miatt vettem. -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Egy 290es kartyam van. Nem tudjaktok veletlenul miert van az, hogy gyengebb nvidia kartyakkal is folyamatosabbnak hatnak a jatekok? Pl Fifa, diablo 3 stb.
Nem szaggat a 290es kartyan, csak nem olyan "smooth" -
GRaul
őstag
sziasztok, mar regota rendelkezek 290es kartyaval. soha nem tuningoltam
milyen progival lehetseges ez? mik az elso lepesek?
koszonom a segitseget elore is -
GRaul
őstag
Akkor marad a 290es meg legalabb karacsonyig
Egyebkent teljesen elegedett vagyok vele, csak lett volna most egy kis felesleges penzem
De akkor nem herdalom el, tartogatom a kovetkezo generacioig -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Lehetosegem lenne lecserelni a 290es kartyamat.
A kovetkezo konstrukciokkal.
390re 18eftot kellene radobnom. 390x-re 27eftot.
Fury prora 90eftot kellene...
Szerintetek erdemes? Vagy hagyjam a fenebe?
Az en giga 290em meg tobb mint 2 evig garis.
Full hdn hasznalom jelenleg
A 4ks tvmre nem szandekozom rakotni, ugyh csak fullhd jatszik.
Koszi a segitseget -
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #29796 üzenetére
Gondolom a full hdhez eleg lesz a 4 giga is. Akkor varok meg 1 generaciot
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Van egy Giga 290esem. Azt szeretnem megérdeklődni, hogy érdemes esetleg lecserélni ezt a kártyát egy 390-esre? Full HD-n játszok vele. Van 4K-s tvm de nem fogom azon használni. Szoval csak 1080P-hez kellene.
Vagy esetleg varjak a következő szériáig?Üdv Misi
-
GRaul
őstag
válasz
Milka 78 #28486 üzenetére
Na de jó. Akkor lehet lesz meg 1 290es kártya és lemondok az új kártyákról.
most szeretnék a meglévő asus 27es monitor mellé pluszba még kettőt. mert van egy uhd tvm de oda pl nem volt eleg sajnos egy 970es kartya. illetve oda kell a hdmi 2.0 a kepfrissites miatt.
ezért is lenne jó egy új kártya. de ennyi pénzért inkább a plusz két monitor.egyébként a cf jobban fog üzemelni dx 12 alatt mint most?
vagy ilyenről ne is álmodjak... -
GRaul
őstag
válasz
GeneraL_XTX #28449 üzenetére
Max HDMI 2.0 miatt lehet erdemes, ha vki 4k-s megjeleniton akar jatszani.
Bar oda, nem 1 kartya kell -
GRaul
őstag
válasz
Milka 78 #28200 üzenetére
Ez elég Epic Fail.
Ezzel igazából csak az a baj, hogyan sokan csak azért regisztrálnak, hogy segítséget "szakmai" tanácsot kérjenek egy már megvásárolt, vagy jövőben várható vásárláshoz.
Ilyenkor pedig, elég sok félkegyelmű osztja az észt, sajnos nem csak videokártya topikokban.
Az ilyen egyének inkább ne is írnának semmit...U.I. Van már vmi hír mikor jön a 390es?
-
GRaul
őstag
válasz
Televan74 #25684 üzenetére
Persze, ez igaz. egyik se tokeltes, csak a legtobb Nvidia tulaj olyan mint a szemellenzős ló. Tisztelet a kivételnek.
En ezekkel a cserelgetesekkel 25eft-ot "sporoltam" meg.
A 3xx szeriara pedig mar felre van rakva a penzem. remelem netto 150 korul lesz a kezdőára max. Bár erről, ahogy olvasgattam meg nincs pontos infoA 980 nem győzött meg és igazából 4K-hoz kellene a kartya, természetesen medium, high beallitassal megelegszem
-
-
GRaul
őstag
Sziasztok, Megvettem a Giga 290est. Mivel tudom tesztelni ,amivel esetleg kijön a hibája ha gyári hibás?
Mivel van rá visszavételes gari mert netes rendelés.Üdv Misi
-
GRaul
őstag
Koszi a valaszokat. Akkor giga lesz
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Melyik 290 illetve 290xet lehet ugy vizezni hogy ne ugorjon a gari? Itt most a csavarokon levo security labelre gondolok pl. Ami az asusokon van. Pl giga vagy sapphiren van ilyen? -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Már irtam korabban ide egy kerdest a forumba, de valaszt nem kaptam. Hatha most...
Adott egy Asus 290es kártya. DP 1.2 kimenettel.
Illetve egy samsung 4k-s tv, hdmi 2.0 bemenettel.
Ha sima Displayport-HDMI kábelt veszek akkor elérhetem a 4k 60hz-et?
Csak ezért kérdezem mert elméletileg displayport 1.1 es 1.2 közötti kabelnel nincs különbség csak a kimeneti csati számit (az meg 1.2).
Illetve HDMI-nel is azt hallottam h pl 970es kartyanal van 2.0 kimenet és "sima mezei" HDMI kábel vitte a jelet róla egy tvbe ami szinten 2.0-val rendelkezett. Szóval a kábel nem volt szuk keresztmetszet.
Vagy itt esetleg az lehet a gond, hogy egyik fele DP a masik meg HDMI a kábelnek és belül a kábelen belül van valami mókolás?
De lehetséges h rossz a logikam
Köszi a segitseget elore is. -
GRaul
őstag
Sziasztok,
Lehetséges, hogy nagyon nagy butaságot fogok kérdezni, de az lenne a kérdésem, h mivel a kártya nem támogatja a HDMI 2.0-át, nem lehetne úgy összekötni a kártyát a 4K-s tv-mel h veszek dp port - hdmi kábelt?
Igy a 60hz-et nem kapnám meg?
Mivel olvastam a forumot és irtatok h dp porton ez reprezentálható ezért.Üdv Misi
-
GRaul
őstag
válasz
fatal1ty1984 #20179 üzenetére
Ipon. Meg van ra boven gari. Mar konzultalok iponos forumozovan is. Az nem gond ha 1-2 honapig gariztatjak. Csak legyen jo.
Addig viszont lehet veszek egy masikat de Msi-t -
GRaul
őstag
válasz
fatal1ty1984 #20173 üzenetére
De regebben semmi bajom nem volt a kartyaval. A 290es Asusra gondolok. Es a kolcson kert 7850al sincs bajom. Az h talcara lerakja nem zavar. De a 290nel fagyogatnak a jatekok rendesen
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
Mar irtam korabban h az asus 290es kartyam vacakol.
Most haverom 7850es kartyajat kolcson kertem. Ezzel nem fagy ki.
Illetve ha az asztalra ki is dob akkor is vissza tudok lepni a gamebe.
Ez lehetseges h win 8.1 miatt van?
Hogyan tudom eloidezni a hibat a kartyaval tutira? Mert ha gariztatni akarom akkor vmit mondanom kell majd -
GRaul
őstag
válasz
fatal1ty1984 #20008 üzenetére
Visszavettem a Corsair Vengeance ramokat 1333ra es igy most eddig ugy tunik jo
-
GRaul
őstag
sziasztok,
Ha visszaviszem Gariba az Asus kartyat akkor leadaskor mit mondjak?
H piros a kepernyo meg ujraindul jateknal ?
Üdv Misi -
GRaul
őstag
válasz
Malibutomi #19956 üzenetére
es hogyan tudok neki tobb feszt adni? milyen progival?
-
GRaul
őstag
válasz
Malibutomi #19956 üzenetére
de-de. 8.1. ami szinten origi mert SSDhez kaptam
Ezt a VRamos dolgot mivel tudom lecsekkolni?
Van erre vmi modszer?
Ugye melegedos Asus 290esem van -
GRaul
őstag
válasz
Malibutomi #19952 üzenetére
14.9-es. Nincs semmi tunning. illetve csinal olyanokat h kidobal az asztalra jatek kozben, ugy h kozben megy csak vissza kell váltanom a jatekra... Eredeti jatokokkal jatszom (többnyire
)
-
GRaul
őstag
sziasztok.
Mostansag a kartyam jatek kozben behal.
full piros a kepernyo, beakad a hang es ujraindul
Vkinek vmi tipp? -
GRaul
őstag
Sziasztok
A 14.8 whql drivert honnan tudom leszedni?
Mert a hivatalos honlapon nem talaltam meg 2 napja.
Koszi -
GRaul
őstag
sziasztok,
Van egy R290es Asus kártyám.
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy ilyen
foglalatban használom : - 1 x PCI Express 2.0 x16 Slot (PCIE2: x4 mode)
Mennyit bukok egy ilyenhez képest: - 1 x PCI Express 3.0 x16 Slot (PCIE1: x16 mode)?Köszönöm a segitseget
-
GRaul
őstag
Sziasztok
Van egy asus 290es kartyam. Mivel erdemes a ventijet szabalyozni?
A konfigot az adatlapomnal latjatok. A problemam az, h halk a kartya, de eppen emiatt elegge melegszik a gephazban a levego :/ -
GRaul
őstag
válasz
Devid_81 #11183 üzenetére
Igen. 4 vagy 5 nap alatt meghalt. Először csak szaggatott minden jatek. gondolom visszavette az órajeleket. Majd Biosban is mar szemetelt. érdekes pottyok, szinek jelentek meg a monitoron.
De szerencsémre x napon belül voltam, így vittem is vissza cserére
Cserélni nem tudták, ezért lett Asus -
GRaul
őstag
Teljesen mind1, milyen giga cuccod volt. Ez most egy 290es kártya. Nekem volt sajnos. De szerencsére kicserélték egy Asusra (Ipon). Haverom is gigát vett. Neki 2 honappal tovább birta, es itt is sokan panaszkodtak ra illetve mas forumokon is.
En szvsz nem ajánlom senkinek -
GRaul
őstag
Csak gigát ne vegyél
Nekem kb 4 nap után meghalt...
Ezután jött az Asus kártyakop,kop,kop... eddig jó
Bár azt veszem észre, hogy melegebb mint a giga. Pedig CM Stryker házam van -
GRaul
őstag
válasz
CsigaGyilkos #11166 üzenetére
Gigát ne.
Nekem Asus van. De sokan az MSI-t tolják -
GRaul
őstag
válasz
LackoMester #8895 üzenetére
Egy Cm Strykerbe elfer
Egyebkent, maga a nyak hosszusaga is mas es mas markankent?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Autós topik
- OLED TV topic
- Politika
- World of Tanks - MMO
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- LED világítás a lakásban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest