- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- Nikon DSLR topik
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz ricshard444 #25497 üzenetére
Ezeket nem lehetne a játék topicjában?
Vagy ebben![ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
HeZzZ
senior tag
válasz DroiDMester #25488 üzenetére
Abu85 gyönyörűen leírta 1 órája kb. a kepler fórumban hogy miért van ez. Javaslom elolvasni
[ Szerkesztve ]
powered by Tiger Lake & GA10x
-
Erdei88
veterán
Ök ugyanezt mondták a Metro LL-nél... Mindig is vegyes volt az eröviszony
-
haddent
addikt
Az semmi, de az új 780 -al sem büszkélkednék, hogy igen, ez az amit már megint kiadtuk. Az előző generációval is késtük hónapokat a radeonhoz képest, de ezzel még +1 évet, és íme:+8.6FPS
-
nagyúr
-
eszakas
senior tag
válasz apollo12 #25469 üzenetére
Ilyen nekem is volt, cserélték a kártyát.
A kártyát a hazai diszributorhoz küldik szerintem onnan viszik ki javítani.
[ Szerkesztve ]
Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
apollo12
veterán
hát igen ez a lagnagyobb bajom
egyébként a sapphire-ral nem lehet valahogy le gariztatni??
daveoff
köszi mennyi lehet az a bizonyos összeg
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
ricshard444
veterán
Pompáns ismét a hangulat ahogy nézem, kíváncsivá tettetek, ha sikerült beszereznem egy BF3-t, akkor nézek egy Multi mérést, és meglátjuk, hogy 2667-n CF mellett vajon rosszabbul fut e majd a cuccos, mint 4200-n CF nélkül. Anno mikor teszteltem a CF-t 4400-n nagyobb Map-eken a kihasználtság szépen verte sok helyen az 50-60%-t, mert annyira CPU limites némelyik pálya. Eddigi eredményeim szerint még mindig jobb egy gyenge processzor CF-el, mint egy erős anélkül, de azok nem is ennyire CPU intenzívek /illetve Single/ így mindenképp érdekes lenne megnézni. A tesztbe is bekerül, de amint lemérem ide is bebököm.
Lesz még
3200, 3600 és HT OFF-s 4200
Pontos értékeket ugyebár nem lehet mérni, mégiscsak Multi, de egy hozzávetőleges képet lehet róla alkotni amiből lehet következtetéseket levonni.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
De akkor most akkor azért kéne 5X-annyiért platformot venni és szénné tuningolni, hogy ne +50%-nyi FPS-em legyen CF-el alacsony grafikán, a CF nélkülihez képest, hanem mondjuk 80-90%-al több?
Ha multihoz kell brutálsok FPS, akkor alapból erős platform kell a VGA alá, nem CF szvsz.... -
Pug
veterán
De ez általánosan nem a CF miatt, hanem mert neked igényed a 60FPS+ mindig, multiba, alacsonyabb grafikán is. Oda még egy sima 7950-hez is brutál CPU kéne
De, ez konkrétan a CF miatt, olyan eseteknél, ahhol nagyon limitál a CPU. Nem tudom ezen mit olyan nehéz megérteni.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Ezekszerint CF mellé akkor nem elég a 4,2-es IB, ha 60FPS felett akarsz folyamatosan, MSAA nélkül, ráadásul multiba, ami alapból CPU-intenzívebb mindig. Ezt aláírom, ide tényleg irreálisan brutál erős CPU kell. De ez általánosan nem a CF miatt, hanem mert neked igényed a 60FPS+ mindig, multiba, alacsonyabb grafikán is. Oda még egy sima 7950-hez is brutál CPU kéne.
Szerk.: Nem tudtam most youtube vidit nézni, mert egyet éppen néztem, és ha többet nyitok, szereti összecsinálni magát, azt meg utálom.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz radi8tor #25454 üzenetére
Ki van maxolva a grafikai beállítás (ott van a videó elején milyen részletességen játszik), ráadásul ahol 75%-os a GPU usage, ott az FPS is szépen bekúszik 50 alá, ami azért ciki. Ez nem CPU limit?
Én meg továbbra is tartom hogy elég gyakori ahol a CF mellé alacsony egy 4.2-es ivy. Persze ha csak az a cél hogy a fix60 meglegyen, oda lehet gyakran elég, csak a GPU-k akkor 50-60% körül dolgoznak, oda meg már minek ugye CF? Inkább leveszek az MSAA-ból.
HSM
Ezt a kérdést megspórolhattad volna ha belenézel az első 2-3 percbe.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
HSM
félisten
Itt az a kérdés igazából szerény véleményem szerint, hogy amikor visszaesik a GPU kihasználtság 75%-ra, az okoz-e jelentős sebességbeli problémákat, vagy mondjuk a 80FPS esik le 60-ra, amit mondjuk észre se venni. Vagy akár marad a 80FPS, csak kevesebb a dolga a VGA-nak, ezért esik vissza 75%-ra. Sokminden elképezelhető.
-
daneeeeee
aktív tag
Jó is, hogy mondod nálam a Crysis 3 medium beállításokon 5760*1200-as felbontáson vsync-el stabil 60 fps-el szalad a multi alatt, azzal a géppel ami a tag-emben található.
1 GPU-val kb fele ennyit kapok hasonló beállításokon.Nem lehet, hogy mivel MSI Afterburner-el veszi a játékot ezért alacsonyabb a GPU kihasználtság?
(tudtommal felvételkor pont a procit eszi ez a program)[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Erre a hozzászólásodra reagáltam, hogy túlzás kijelenteni azt, hogy 4.7GHz-en kell járatni a CPU-t 2 kártya használata esetén. És továbbra is fenntartom.
A GPU kihasználtság függ a kiválaszott részletesség és postprocessing mértékétől is.
Tudok olyat beállítani, hogy 100%-on pörögnek a kártyák és olyat is, hogy nem megy 80% fölé.És azt se felejtsd el mondani, hogy itt 2-3 esetleg 5 FPS-ekről beszélünk. Nem 20-30-ról ami miatt megérné rángatni a CPU-t, folyadékhűtést rakni rá, stb.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
N_A_S
veterán
válasz radi8tor #25451 üzenetére
Szerinted. De akinél adott a rendszer hogy mérésekkel megmutassa az kettőnk közül te vagy. Ahogy írtam, BF3 multi alatt igenis van jelentősége. Ott még egy kártyánál sem árt ha van alatta egy 4.5-ös Sandy. De ugyanez igaz mondjuk egy Crysis2 vagy Crysis3 multira is.
Itt egy példa és ez Crysis 3 single! 7970CF, és 3930K@4.6, a GPU kihasználtság pedig nem egyszeri esik 75% környékére.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz daneeeeee #25443 üzenetére
Nem én példálóztam BF3-al
N_A_S: elhangzott 4.7 GHz és 5GHz környéke is, nem ez a lényeg, hanem az hogy totálisan felesleges játékok alatt 4.5GHz felett járatni a CPU-t. Szerintem.
De ha gondolod mérésekkel megmutathatod azt a 2-3 FPS pluszt amit kaphatsz ilyen áron.HSM: de akkor elmondhatjuk, hogy nem CF miatt kell a magasabb órajel, hanem az 1-2 szálat használó játékok miatt.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
HSM
félisten
válasz Motion_Blur #25437 üzenetére
Persze, 6 mag + HT azaz 12 magnál ez nagyon becsapós, mivel rengeteg játéknak max 2-3 processzormag kell, de azok jó magas órajelen. Ezért szerepelnek bizonyos játékban olyan csúnyán az "új" AMD FX-ek annak ellenére, hogy remekül helytállnak rendesebben megírt motorú játékokban.
Az a szép a 12 szálban, hogy feladatkezelőben 8% CPU használatnál is lehet 100%-os CPU-limitben egy egyszáló programban.
Én a nyamvadt 4 magommal és tuningolatlan 7950-el is számtalanszor láttam ilyen 50% CPU használat mellett CPU-limitet, mivel a VGA 80-90% környékére esett a kihajtott 99%-hoz képest...
Mondjuk 3570k tuning nélkül, de sehol nem ütköztem még zavaró limitbe, nem éreztem szükségét, hogy felhúzzam 4,5Ghz-re, pedig röhögve viszi.[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
Na legyen egy kis jó hír is mára (meg egyúttal jó kis flame-war ) Grid 2 Benchmark
-
N_A_S
veterán
válasz radi8tor #25441 üzenetére
Ez egyértelmű hogy single. Én arra próbáltam célózni hogy szvsz fölösleges CF rendszert építeni arra a procira FHD mellé. Nem lesz akkora javulás 1 kártyához képest, hogy megérje a ráfordított anyagi költséget, sőt... még lehet hogy rosszabb is lesz bizonyos esetekben mint 1 kártya az esetleges microstuttering miatt. 4,7GHz meg nem egyenlő az 5-tel.
[ Szerkesztve ]
-
daneeeeee
aktív tag
válasz Apone33 #25431 üzenetére
Szerintem nem olyan drámai a helyzet mint ahogy azt a fenti két kolléga kifejtette.
Ennek ellenére szerintem is húzd fel a procidat olyan 4-4,1GHz környékére (ha tud többet akkor menjen)Ügyelj arra, hogy legfrissebb driver+CAP legyen fent.
A GPU limitessé tevéshez pedig annyi a dolgod, hogy szépen az adott játékban bekapcsolsz minden fölösleges grafikai funkciót mint MSAA, HBAO stb.
Ha még ezek után is 60fps felett vagy (jó pár játéknál elő fog fordulni ) no problem, rá kell kapcsolni a vsync-et.
Ettől majd szépen elhalgatnak a kártyáid (mivel nem mennek 100%) meg aztán a monitorod úgysem tud 60 képkockánál többet megjeleníteni (szóval akkor most mit küzdjenek szegények, nem?)Valamint ezt nem tudom hányan tudják de a CF-es microlag-ra is nagyon jó orvosság a vsync, csak ezt valahogy a tesztekben nem kötik az orrunkra, nálam több esetben is megoldotta a problémát, de legalábbis segített rajta.
radi: A BF pont rossz példa az szinte minden esetben GPU limites nézd meg például az alatta lévő F1 2012 azon látszik a proci limit.
Ettől függetlenül teljesen egyet értek veled 100 feletti fps-eknél szerintem sem számít.[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
Ez a cpu limit miben nyilvánul meg? Nem megy a vga 100%? Esetleg másban is?
-
N_A_S
veterán
válasz Apone33 #25438 üzenetére
Jobb az Ivy, ha a 3820-ra gondoltál mint legolcsóbb 2011. Másrészt meg játékhoz a 3930K-t is kb pont ugyanannyira kell tuningolni mint egy 3770K-t.
radi8tor1
környezet függő, azért megnézném a 4.2-es ivy-t egy bf3 multi alatt GHz-es 7970-ek mellett mit művel.[ Szerkesztve ]
-
Apone33
őstag
Ne már, ez nem ér. De akkor már nem járnák jobban a 2011-el? Abból megvenném a legolcsóbb procit?
Nem lesz komplett gép, csak a két kártya, minden más megvan. Azért is váltottam 950-re, mert havernak is van egy 965 extreme egy 6990-el, és azt mondta hogy húzás nélkül, mindenhol elég neki a proci bőven.
Motion_Blur: Ugye, sok játéknál van ez így.
[ Szerkesztve ]
Play Hard!!!
-
Motion_Blur
félisten
Mennyire sz*r már hogy 5GHz környéke kell kihajtani egy CF-et, közben a processzorhasználat meg 10% körül van...
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
haddent
addikt
Bizony atiflash -f -p 0 ROM.bin és dobja a hibát, csak már nem tudom mit, de elég egyértelmű volt, hogy írásvédett. (Ha jól tudom másnál is volt ilyen, szóval nem hinném, hogy hibás az egyik biosom, vagy hasonló..)
Most nézem, hogy van ilyen, hogy -unlockrom paraméter Érdekes, erről nem tudtam (bár winflashnél látszik csak..), meg azt hittem csak az nvidia szórakozik ilyenekkel.. Minek lezárni, ha úgyis 2 bios van? Ha valaki még ígyis brickelni tudja, az meg is érdemli szvsz.
#25430 Erdei88 Igen de nem nagyon akart működni rendesen semmi... 7970DC2T, Matrix, M. Platinum
[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
Matrix bios felrakásához segítség + tapasztalatok: [link]
A poén kedvéért megpróbálom, ha lesz itthon tartalékkártya
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Apone33
őstag
Akkor nem lesz vele gond, egy idő után a 6990-et is megszoktam.
[ Szerkesztve ]
Play Hard!!!
-
N_A_S
veterán
válasz Apone33 #25420 üzenetére
Attól is függ mennyire szellős a ház, de terhelés alatt azért ki lehet hallani ezeket is. Ha halk kártyát akarsz akkor itt is az ASUS DC2 az egyik jó alternatíva, meg talán a Lightning, de arról nincs személyes tapasztalatom. @IDLE persze halkak a Dual-X-ek is.
Erdei88
Lehet mind2 biost át kéne flashelni, hogy ne tudjon honnan visszatölteniEzt nekem is csinálta amúgy az origi Matrixom, amikor ráraktam a Platinum BIOS-t, gép kikapcs után megint non Platinum-ként indult.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Erdei88 #25418 üzenetére
Arra nem lehet feltenni a Matrix Bios-t? Vagy attól sem nyílik ki?
Apone33:
Sajnos ezt az álláspontot meg tudom érteni..mod: viszont ha 2 kártyás rendszert akarsz, akkor (és most lehet meg fognak kövezni) én 2 ref eVGA 680-at tennék össze. Azért refet mert azok még közvetlen egymás mellett sem főttek meg nálam a P180Mini-ben, ellentétben a két 670DC2-vel.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Apone33 #25414 üzenetére
Teljesítményben is igen elenyésző a különbség, ha erre céloztál. Persze ha valaki a maximumot akarja...
1-2 hónapja BF3-ban kockaharcossal felmentünk üres szerverekre és csekkoltuk a 7950 vs 7970-et azonos beállítások mellett, ugyanazon órajelen, és 2-3 FPS különbségek voltak. Igaz neki win7 volt a 7950 alatt, nekem meg win8, nem tudom ez mennyire játszhatott közre.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz lowzor #25411 üzenetére
És még kupon sincs hozzá...
Ha valaki tuningolni szeretne, annak megéri, ha az az a darab amire én gondolok akkor megy 1300-at GPU-ba, léggel.
Mondjuk CF-et szerintem jobban megérné 7950ekből összerakni. Azt könnyebb is eladni amikor rájönnek, hogy nem pálya a 2GPU AMD vonalon. Sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Apone33 #25408 üzenetére
Ezeket jól lehet húzni. Enyém így vitte a markot: [link] , 24/7-re pedig 1200/7000-en stabil, alulfeszelve viszi az 1GHz-et. Sötét PCB-s, Dual-X, non-Boost, ritkaság, iPon-ba is csak ez az egy darab van. Ha kettő érdekel nyugodtan írj rám, épp eladó.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Apone33 #25406 üzenetére
Van ilyen is: 11197-01-40G. Ez a legjobb Sapphire 7970, nekem is ilyen van.
-
Apone33
őstag
válasz fatal1ty1984 #25405 üzenetére
Ha jól nézem, az akkor az 1-es kártya lesz. Mi a baj a boostosal?
Play Hard!!!
-
fatal1ty1984
őstag
válasz Motion_Blur #25398 üzenetére
elég jo eredmény az asustol,nállam 1200-nál droppol le 1.059-re
-
poli27
veterán
Én megrendeltem pár napja és ma ezt írták vissza :
Tisztelt Partnerünk!
Forgalmazónk mai napon jelezte, hogy az általa kiajánlott kártya nem a MATRIX típusnak felel meg, hanem a sima, alap kártyának.
A fentiek miatt nem tudjuk a megrendelést visszaigazolni, amiért szíves megértését kérem.
A megrendelést töröltük.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- PlayStation 5
- Hardcore café
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest