- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
Úgy néztem, hogy ebben a topicban lakók közül szinte senki nem járatja alapórajelen a vga-t, ezért életemben először én is megpróbálkoztam egy kis húzással. A Catalyst-ban felhúztam a power tune-t +20-ra, a mag órajelet pedig 1000 mhz-re. Ez lett belőle:
Alap:
1ghz:
Elég nagy a különbség, ezt nem gondoltam volna.
Kérdések:
- a Valley mérvadó e tekintetben?
- ha ezt bírta, akkor vajon más játékokban is stabil lesz?
- Érdemes további húzással próbálkozni?
-a hőfokok az alap órajelen 59 fok, húzva viszont 65 fok, ez is elég nagy különbség nem?
- a memória órajelét érdemes piszkálni?
- hosszú távon nem árt ez a vga-nak?
Azt hiszem egyenlőre ennyi. Köszönöm.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
E1even
senior tag
válasz Cole86 #24912 üzenetére
Nálam a 7970 DCII TOP-nál (amit Tőled vettem) és a 7970 Matrix-nál is visszavette/visszaveszi üresben a feszt.
Az már más kérdés, hogy nem lehetett állítani a rajtuk.
A Matrix-nál is a legújabb GPU Tweak oldotta meg, és most már minden gond nélkül lehet 1.4V-ig emelni.
Szerintem a TOP-nál is lehetett volna így állítani a feszt, csak akkor nem próbáltam a legújabb Tweak-kel.[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
E1even
senior tag
válasz DroiDMester #24945 üzenetére
+1 a HIS-nek, de én nem azt venném (a szasanyi kolléga által leírtak miatt), hanem az aprón található HIS-ek valamelyikét.
"Régen az égre néztünk és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk a porban."
-
sixpak
nagyúr
válasz N.Ferry #24991 üzenetére
Figyelj, én nem nagyon vágom a témát, viszont a nálam e téren okosabbaknak elhiszem amit mondanak. Ezért kérdeztem rá. Én is a Flex, VaporX, Boost hármasból akartam választani, de nekem ezt javasolták mindenféleképp, ezért megvettem.
[link][ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
-
Cole86
senior tag
válasz N.Ferry #24991 üzenetére
Én ezt venném.. Volt 2 ilyen kártyám, komoly és nagyon jó hűtés, komoly tuning potenciál, minőségi kialakítás. Ebben az árkategóriában best buy!
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Gróf...
aktív tag
Ezt a topikot a hardverker támogatja?
[ Szerkesztve ]
Fogadatlan prókátorokra nem vagyok kíváncsi!
-
sixpak
nagyúr
válasz N.Ferry #24983 üzenetére
Na, küldtem linket a helyes képekről az ipon-nak. Van egy hiba jelzése opció, majd kiderül, hogy kicserélik-e.
Szerk: nem ez nem az, ez a flex verzió. A típusszámnak feltétlen egyezni kell.
Hardverkernél pillanatnyilag csak VaporX, Boost és Flex van.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
N.Ferry
senior tag
Ezt találtam a hardverker-nél.
Igaz ennek más a típus száma,de akkor gondolom ez is megfelelő,nem?Walking Dead
-
szasanyi
félisten
válasz daveoff #24984 üzenetére
Ez csak részben igaz. Én többször néztem az iPON árakat (is) és árfolyamtól függetlenül is változtatják az árakat, ahogy (nekik) tetszik.Az árfolyam csak hab a tortán, és persze hivatkozási alapnak is kiváló (azoknál a termékeknél amik még a kedvezőbb árfolyam kerültek raktárba ).
-
sixpak
nagyúr
válasz N.Ferry #24977 üzenetére
Hi. Amikor én vettem az enyémet, akkor nekem többen is ezt ajánlották:
[link]Annyi, hogy rossz kép van az iponon. Nem azt fogod kapni, hanem egy ilyet (a bal oldalit):
Én is félve rendeltem meg, de teljese mértékben igazuk volt azoknak akik ajánlották.
Igaz akkor nem ennyibe került és talán az is közrejátszott abban, hogy lebeszéltek a többiről, többek közt azokról, amiket linkeltél.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
-
-
daveoff
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Ennyi a vége a kártyámnak órajel tekintetében.
ÁdiBá
-
L1ZRRR
senior tag
válasz kovsol #24964 üzenetére
Persze, én 1 szóval nem mondtam h nem bírja, csak megjegyeztem, hogy azé a gép alá már dukálna az a táp.
Egyébként én is csak pozitív véleménnyel vagyok róla, haveromnak is olyanja volt az előző egy 670-el.You see, u believe that if a fridge falls off a minivan, you better swerve out of its way. I believe it's the fridge's job to swerve out of mine.
-
kovsol
titán
válasz L1ZRRR #24963 üzenetére
Nekem egy Aurum 400 elvitte a gépet amiben egy 7870XT (Tahiti-LE) kártya volt, ami fogyaszt annyit mint a 7950/70 1270/1725 re húzva és mellette egy 3570k@4800Mhz. Ennél a tápnál 14W al többet tud az övé 12V on, szóval alap órajelen csak elviszi a gépét hosszabb távon is.
650W az már kisujjból elvinné a gépet tényleg.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Moretimer
aktív tag
Erre valaki?
Moretimer
-
TomiLi
addikt
-
TTomax
félisten
válasz demmer22 #24952 üzenetére
Elbírja,csak ne egy ágra rakd a két PCI-E power csatit...majd lehet játszani kell,hogy a 6pinest melyik molexról ágaztasd le,mert a tápon ha jól látom csak egy 8pines PCI-E power van,a 6ost úgy kell molexröl átalakítani... na azt kell majd jól megnézni hogy ne azon az ágon legyen amin a 8pin power...bár elvileg nem szabadna neki,de nem ismerem a táp belsejét...
Szerk...Ha jól látom 2X20A 12V...tehát két ágas a táp...
(#24956) demmer22
Most látom kettő van,elnézést... nyugodtan mehet rá...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
demmer22
csendes tag
Helo.Nagyon szépen megkérnélek titeket akarok venni egy 7970 kártyát elbirne egy 500w ctg chieftec tápegység? tudom határát surolná de elbirná?
Sokkan mondják bőven elbirna páran hogy nem! Kiknek higyek?
Ésha elbirna alapfeszen lehetne tuningolni tudomásom szerint igy nem nő a fogyasztás áramfelvétel!
Gépem többi része:
i5 2500k 4,0 ghz alapfeszen 95w max fogyasztás
gigabyte p67-ds3-b3
1winyó
2ventilátor a házba.
Szépen megkérnélek titeket aki tud segítsen hogy elbirná-e nincs másik tápra pénzem ::
Köszönöm szépen!
Üdv -
TomiLi
addikt
Segítsetek legyetek szívesek!
7950-es vga-val (lehet hogy egyáltalán nem vele van a baj) 13.4-es Catalyst-tal, win8 alatt futottam abba a hibába - vagy inkább valamit rosszul állítottam be - , hogy a játékokban nem tudok 1024x768-as felbontásnál magasabbat állítani. A cpu-m egyelőre gyenge, átmeneti megoldás, de gondolom nem ezzel van a baj. (i3@3220)
Előre is köszi a segítséget!
Bogyorisz
-
szasanyi
félisten
Én sem akarok beleszólni, de az az egy darab valszeg az amit az eleven82 barátom visszaküldött, amit HD7970 Ghz Editionként küldték le neki (ti. ő eredetileg olyat rendelt ~110k-ért, ezért nem kellett neki ez). 2-3 napig volt nála ezalatt letesztelte és csak gyenge átlagos tuning-potenciál van benne, viszont a hűtése tényleg jó. Így én igen óvatos lennék.
[ Szerkesztve ]
-
Gróf...
aktív tag
A boost-nak mi a hátránya?
-
nagyúr
válasz Gróf... #24943 üzenetére
Nem akarok bele szólni de én inkább HIS 7970 IceQ X² vennék! Ráadásul ez még NEM BOOST -os így még egy ok amiért érdemes +venni! az ára sem vészes és a hűtése is korrekt!
u.i. : itt egy teszt róla igaz GHz edisönt tesztelik de 2.kattintással te is ilyet varázsolhatsz belőle!
Keress rá itt a fórumba a BOOST -ra szinte minden nap előtérbe kerül a téma! de röviden annyi ha van boost nélküli 79xx kártya azt érdemes választani, és sok kellemetlenségtől megkíméled magad!
még egy teszt itt a sima verzió tesztje
*****************************************************************************************
daveoff sz.tem te napszúrást kaptál ma a nagy melegben hogy fére beszélsz......[ Szerkesztve ]
-
-
Gróf...
aktív tag
Üdvözlet hölgyek, urak!
Beszéljetek le valamelyikről:
MSI 7970 Lighning BE
MSI 7970 LighningPoweColor PCS+ 7970 VortexII
Sapphire 7970 GE Vapor-x
Júliusban szeretném valamelyiket. Sajnos elég gyenge a behozatal. Most épp a zafírok vannak az országban. Ergo, ha valami értelmes (nem pénzéhes) forrást tudtok azt is megköszönném.
Gigabyte-Asus témát lehetőleg kerüljük!
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Kérdezni szeretném hogy az új METRO-hoz honnan lehet megszerezni a patchet? Steam-en kívül. . Csak az árnyékot javítja a patch vagy hozz fps növekedést is? Regg meg minden hülyeség nem érdekel,elég az Origin. Amúgy nagyon szép a játék és a kártya is szépen viszi igaz nem full grafikán de az előzőt sem vitte fullban az 5850-m anno .
[ Szerkesztve ]
-
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
A problémám a következő:
7970.-es vga-ról van szó, aminek a hangját a tv-re kivezetve és ezáltal őt beállítva alapértelmezett eszközként, elkezd hullámzani a hang, mint mikor fel-le húzgálod a hangerőt.
Most jön a legjobb rész. Tehát az előbbi jelenséget csak akkor csinálja ha megvan nyitva a böngésző, mert ha nincs megnyitva akkor meg sem szólal!
(Új rendszerrel is ezt csinálta)
Na erre van valakinek valami ötlete?Moretimer
-
Pug
veterán
válasz tenroland #24922 üzenetére
Nekem hasonló jelenség 60HZ feletti képfrissítési frekvencia esetén jelentkezett. Ha másik gépben, ugyan ezzel a VGA-val nem jelentkezett, akkor nem biztos, hogy a kártya a ludas. Első körben nézd meg más driverekkel is, ha az sem segít, akkor a további tuningolt komponenseket (ha vannak) állítsd defaultra. Ha ez sem segít, akkor még egy win reinstall-t megejthetsz. Ha ezek sem hoznak változást, akkor valóban a garanciális ügyintézéssel érdemes próbálkoznod.
(#24929) HSM:
Nem minden esetben a nagyker végzi a bevizsgálást, gyakran náluk megáll a bevizsgálás.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
-
nagyúr
-
tenroland
csendes tag
válasz L1ZRRR #24924 üzenetére
Hát jó pár évig tőlük vásároltam és amikor visszaküldtem a hibás ssd-t küldtek helyette egy újat szó nélkül + soha semmi gond nem volt velük.Volt hogy este 7kor írtam nekik egy kérdést és még aznap válaszoltak.Meg is lepődtem.
Nem tudom igazából mi legyen.Mert elég váratlanul ért a dolog, szinte egyik napról a másikra.Lehet megpróbálkozom a gariztatással. -
Cole86
senior tag
válasz tenroland #24922 üzenetére
pontos hiba leírással ott is reprodukálható... bár a korrektség az ember függő is ,főleg az iponnál.. lehet lenne 1-2felesleges köröd..
VeMaR™ : gondolom tapasztalatból írtad.. van pár ismerősöm ,akik már lejátszották a saját köreiket párszor az iponnal.. ez van, keménynek kell lenni !
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
tenroland
csendes tag
válasz haddent #24911 üzenetére
Csökkentettem,növeltem az alapértelmezett feszt, órajelet. Bios kapcsolót átpöccintettem.Semmi változás :/ ha ezt visszaküldöm gariba iponhoz megvan az esélye, hogy ők mindent rendben találnak? :/ Mert ugye a másik gépben nem jött elő a dolog +game és tesztek alatt sem.Meg ugye tesztek alatt még ezen a gépen sem.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem a játszótéren vagyunk.
⭐ Stella
-
-
Cole86
senior tag
válasz glspeter1 #24913 üzenetére
Én inkább úgy mondanám ,h egy szégyen lett.. hazug, félrevezető marketing dumák, szánalmas support, a gyártó pedig javítás nélkül visszadob kártyákat összekarcolva... mindezt a legdrágábban!
Haddent kollágnak ajánlom szeretettel továbbra is az Asus kártyákat... egészségére..
(#24914) haddent: persze, a sz*rnál azért többet ér, ezt beismerem..!
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz glspeter1 #24913 üzenetére
Na, akkor összegezzük. Én ezt tapasztalatból írom, amúgy nem igazán érdekel sem az Asus, sem a Sapphire, azt használom ami jó nekem.
Asus HD7950 DC2T V1 -> kuka 1:1 -ben
Asus HD7950 DC2T V2 -> egyik legjobb (nem csak szerintem)
Asus HD7970 DC2 -> lespóroltak mindent, a hűtés elmegy, nem igazán ajánlott szvsz.
Asus HD7970 DC2T -> rendben van, fesz.záras általában, korrekt hűtésÉn ennyit mondtam, ha te (ti) azt állítjátok, hogy ez nem igaz, akkor jó, biztosan igazatok van.
Ja és ha adja el, akkor ki veszi meg? Na jó, fejezzük be. Neked nem tetszik, ettől még nem szar, azt hiszem ebben megegyezhetünk.
[ Szerkesztve ]
-
Cole86
senior tag
válasz haddent #24911 üzenetére
Nekem kicsit több asus kártyám volt mint neked, szóval szerintem az a nevetséges ,h 1 kártya után isteníted...
Asusnál a dc2es hűtésnek 1ik gyengéje a vrm hűtési megoldása.. a többiről már nem is beszélek!
szerk:
Én nem mondtam ,h a sapphire tökéletes, de sokkal jobb nagy átlagban jelenleg már ,mint az asus! Mondjuk erősen függ attól is ,h milyen típus és mennyire feszelte szét az illető.. téged ismerve ez meg sem lep már.. !
A feszültség vezérlés, illetve nem vezérlés a fő gond az asusoknál! Ezt már kiveséztem, nem veszi vissza a feszt a kártya üresben sem a beépített feszültség zár miatt.. kap 1 fixet és kész.. ennyi!
re: gyári hiba vagy user error? Akkor itt azt hiszem a többségre írtad ezt, mivel itt mindenki adja el az asus kártyákat a 79** sorozatból, aki meg nem annak bedöglik... ennyi
hajrá asus, ÍGY TOVÁBB!
[ Szerkesztve ]
-
haddent
addikt
válasz Cole86 #24908 üzenetére
Remélem azt te is érzed, hogy ez kissé nevetséges..
Mégis mi köze van hozzá, hogy Asus? VRAM hiba, menj szídni a Hynix -ot, Elpida-t, Samsung-ot épp ami rajta van. Hűtése az egyik legjobb a DC2T -nek van, vannak olyan kártyák amiken a VRAM és a VRM konkrétan sehogy nincs hűtve. Ha egy olyanon beüt egy ilyen, és ilyen stílusban nyilvánulsz meg, még meg is érteném. Ha szeretnéd tudni, nekem 2 Sapphire kártyám (7950-7970) is volt gariztatva VRAM hiba miatt. És mégsem mondom, hogy "szuper Sapphire... mi?", mert semmi köze nincs hozzá.Más: egyáltalán nem biztos, hogy "szar" is az a ram, de ugye a DC2T már tudtommal eleve tuningolja biosból a ramokat, esetleg még húzva is van egy kicsit, lehet, hogy nem bírja. Vagy, ahogy látom olyankor van gond, amikor szinte "idle" -ben van. Ott is ki tudja mit művel, milyen feszültséget kap stb... Én első körben megpróbálnám átkapcsolni a másik biosra, esetleg flashelni egy másik biost, adni egy kis feszt. a vramnak, esetleg csökkenteni az órajelét. Ha ez mind nem megy, akkor mehet gari..
#24912 Cole86 Ja te számon tartod az én (Asus) kártyáimat is?
Nem egy után jelentem ki, hanem egy szériára mondtam. A 7950 DC2T V2 és a 7970 DC2T jó kártyák. Nem mondom, hogy nincs jobb, de nagyon is jók. Ha nem így van, akkor gyári hiba, vagy user error(Egyébként a 670 DC2 is jó széria, szintén tapasztalat.)
[ Szerkesztve ]
-
tenroland
csendes tag
válasz Foxmulder89 #24909 üzenetére
Alapértelmezetten van minden.
-
Foxmulder89
senior tag
válasz tenroland #24906 üzenetére
Némelyik kártya nem szereti ha csökkented a 3d memória órajelét, kisebben járatod mint a gyári.
Tudtommal az összes 79xx-nek max 150mhz-el tud kisebb órajelen futni a memóriája, mint a gpu-ja.
Öcsémnek volt hasonló problémája driver frissítés után, meghülyült az afterburner, nyomni kellett egy resetet neki. Ha használsz valami OC progit, nézd meg az órajeleket, ha nem, akkor CCC-ben, hogy jók e.A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
Cole86
senior tag
válasz tenroland #24906 üzenetére
Szuper asus ... mi?
-
tenroland
csendes tag
Sziasztok!
ASUS HD7950-DC2T V2 karim van.A mai nap során, amikor elindítottam egy videót ez a kép fogadott.
Restart megvolt kép helyreállt, de film indításnál ugyan ez előfordult másik lejátszóval és filmmel is.Indítottam egy játékot,3dmark,kombustor semmi hiba.Viszont a böngészőbe meg ablak váltásnál ugrál néha a kép és bekerül egy csík is egy pilanatra.
Kivettem a karit, integrált vga val nézve semmi gond.Fogtam a karit beraktam egy másik gépbe ott semmi baja nem volt. Video,film hibátlanul futott rajta, a kép nem ugrált.
Fogtam egy másik kártyát beraktam a gépbe, hátha foglalat.A film hibátlanul indult semmi villogás,csíkozódás.
Visszaraktam az asust.Egy ideig úgy tűnt semmi baj, film elindult.Kiléptem visszaléptem és ez fogadott.Utána kiléptem, villogás abba maradt, újra indítom a lejátszást és hopp megint full csík a monitor.Ilyennel még nem találkoztam, ezért is fordulok hozzátok.Mi lehet a gond?
Annyit még hozzátennék, hogy full csíkozódás alatt rámentem a gépemre TV-vel és látszólag semmi gond nem volt.
Miután megírtam ezt a hozzászólást, most megint indul hibátlanul a lejátszás :S[ Szerkesztve ]
-
senior tag
teszteltem nagy felbontáson is a Metro LL -t
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) + Artic MX-6) ► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest