Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
E1even
senior tag
Tudom, hogy magasabb, de az Asus-é inkább már "majdnem 3 slot-os" hűtés, míg az Sapphire-é meg "közelebb van a 2-höz" (tudom, hogy a honlap szerint 2,5 slot-os)
Szerintem, meg ugyan olyan magasak:
7970 Vapor-X
7950 Vapor-XEgyébként úgy emlékszem, hogy 7950-es volt.
Itt már biztos, hogy fent van az oldallapja:Így néz ki, ha nincs fent az egyik oldallapja (itt éppen a bal):
Megnéztem előtte és úgy néz ki, hogy be fog férni, van még annyi hely.
Ha nem, akkor csere lesz egy olyanra, ami befér.
Majd holnap kiderül... -
-
E1even
senior tag
Szerinted a képet miért linkeltem be???
Egy fél órán keresztül bújtam a net-et, hogy megtudjam be fér e.
És elvileg be kell férnie, mint a kép is mutatja, mókolás nélkül.
Az Asus-nak 3 slotos a vége, enne csak kettő.Nincs, mert közvetlenül kívülről tudják a kártya ventijei szívni a levegőt a lyukacsos oldallap miatt:
KAMELOT: OK, majd csinálok.
Remélhetőleg ez már tovább marad. Vagy a PS4 megjelenéséig vagy marad a PS4 mellé.MrPetya19: Rendben, mindenképpen.
Egyébként nagyon jó kis masszív konstrukció és jól is néz ki. -
N.Ferry
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #27688 üzenetére
Ha elszállt volna, akkor a kártyának is game over lenne!
Volt itt nemrég egy Giga 7970, amin ugyanúgy nem lehetett monitorozni a vrm feszültség értékét valamint a hőmérsékletet, szóval nem lennék meglepődve, ha a többi gyártó is a költséghatékonyság végett szintén valami olcsósított vrm szabályzóval szerelné az új kártyákat. -
HSM
félisten
HWiNFO se írja? GPU-Z volt hogy nálam se jelenítette meg vagy butaságot írt a kari memória-feszültségre, HWiNFO viszont hibátlanul moitorozza.
(#27689) Eleven82: De azt tudod, hogy a 7970 Vapor is 2,5 slot?
[link]
Amúgy nincs nagyon melege egy ilyen pici helyen egy ilyen nagy teljesítményfelvételű (hőleadású) kártyának?
-
E1even
senior tag
válasz
szasanyi #27684 üzenetére
KAMELOT fórumtársnak is szól:
Mivel a Matrix nem fér el (a 3 slot miatt) a jelenlegi házamban (BitFenix Prodigy), és van is rá konkrét vevő, ezért holnap jön a 7970 Vapor-X.
Már nagyon rég ki akartam próbálni, hát most meg is valósul.
És a kör is bezárul, mert az első 7970-esem is egy Sapphire ref. kártya volt.
Azóta meg volt 7970 DCII Top (kettő is), MSI GTX670 PE OC, aztán ref. Asus GTX680, MSI GTX680 Lightning, HIS HD7970 IceQ X2, 7970 Matrix Platinum, és végül meg a GTX670 DC Mini.
Valahogy így fog kinézni, csak nekem fekete színű a kis Prodigy: -
HSM
félisten
-
E1even
senior tag
válasz
szasanyi #27675 üzenetére
Nem, majd csak szerda körül jön érte (mert akkor érnek haza a nyaralásból), S.Feri helyi fórumtárs a szerencsés, aki megveszi.
Ő már törzsvevő, ezért bízom benne.
Igen. megy a 670 Mini is (pontosabban radi8tor1 fórumtárs viszi holnap).
Csak nem bírtam magammal és jövök vissza a piros oldalra. -
szasanyi
félisten
válasz
radi8tor #27676 üzenetére
Nocsak, ez vmi új dolog lehet... Te veszed meg végül?
Én teljesen mársól tudtam, aki "tutira" vevő volt, és aki miatt egy másik vevő, aki már fizette volna nem tudta elvinni. Úgy tudom az meg visszamondta az utolsó utáni pillanatban (de vmi egyéb keverés is volt talán).
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Valaki tudja hogy a Sapphire HD7970 GHZ Edition VaporX es kártyán miért van két VRM hőmérséklet?
A Gpu-z két VRM hőmérsékletet jelez, egyik 5-6 fokkal hűvösebb. -
E1even
senior tag
válasz
ricshard444 #27667 üzenetére
Érdekes, mert nekem sem a Matrix-nál, sem a 7970 DCII Top-nál (kettő is volt belőle) nem írta ki.
Sőt, a 670 DC Mini-nél sem írja ki: -
ZetorGumi
addikt
válasz
ricshard444 #27667 üzenetére
-
N.Ferry
senior tag
Fogyasztás spec. engem nem szokott érdekelni,azért vannak a böszme nagy tápok,hogy elbírják
,nekem csak a hőfokok a fontosak,arra szeretek figyelni,és a gyári alapfeszen,persze ha nem auto venti profilt használok bambaságból
,akkor teljesen jók ehhez az oc-hoz viszonyítva.
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #27658 üzenetére
Azt mondják, olyan 110 fokig nem lesz baja, csak huzamosabb használat esetén esik az élettartam, illetve ha mégtovább melegszik, abból már lehet baj.
Nekem sincs az égvilágon semmi baja 100 fokon a 7970-emnek, a Sapphire 7870XT-t, mikor teszteltem, még 108 fokon se lett baja Kombustorban, igaz, még ment volna fel és kikapcsoltam.
Persze, továbbra is érdemesnek tartom 80 alatt tartani a hőfokokat, de minél hűvösebb, annál jobb. Persze, a ventit se érdemes azért maxon járatni éjjel-nappal, mert az is kopik ám, szóval ésszel. Bár könnyebb és olcsóbb a ventit pótolni, mint egy elfáradt kondi miatt megdöglött NYÁK-ot javítani, szóval azért inkább a ventit tekergetem jobban.
No, meg alulfeszelek ezerrel alapon, akkor halk is hűvös is, igaz, nem olyan gyors, de a hármat nem lehet egyszerre maxra járatni, ez van, ezért jók a feszzár nélküli karik, ott bármikor lehet váltani, ha mondjuk egy low-FPS részre ért a játék, pl... -
N.Ferry
senior tag
Ehhh elfelejtettem kikapcsolni az auto venti vezérlést,aztán 1.5 óra játék után ránéztem a hwinfo-ra(hülye szokásom lett ilyenkor megnézni a maxot
) és 97 'C volt a vrm
,de érdekes hogy semmi "torzulást" nem vettem észre játék közben...
Azért legközelebb jobban figyelek -
haddent
addikt
válasz
Finiarel21 #27653 üzenetére
MSI -t inkább ne szerintem, max. Lightning-et. (De az meg nincs
)
A HD7970 meg alapból erősebb ~5-10% -al C2C. -
Macka
veterán
válasz
Finiarel21 #27651 üzenetére
Kb. pont 3 hsz-szel feljebb...
-
Finiarel21
csendes tag
Üdvözlet!
Szeretnék gépet venni és kaptam két különböző konfigot. A két benne lévő kártya közti különbség érdekelne, és, hogy melyik érné meg jobban?!
Az egyik:
SAPPHIRE 11197-03-40G HD7970 3GB GDDR5 OC BOOST PCIE VGA
Értelemszerűen:
MSI R7950 TF 3GD5/OC BE HD7950 3GB GDDR5 PCIE
Ha valaki szolgálna segítséggel megköszönném! -
szasanyi
félisten
A linket kimásolod a böngésző címsorából majd alul, kissé jobbra (a smiley-k fölött) a LINK gombra klikk, és a megjelenő párbeszéd ablakba illeszd be, majd OK és kész. Mert így nagyon rossz.
Félreértettem, én azt hittem két hasonló (HD7970) kártyát szeretnél összehasonlítani. Ez két, e tekintetben több dologban különböző, azaz egy HD7950 és egy HD7970 kártya.
Alapvető különbség, hogy a HD7970 Shader egységei száma 2078, míg ez a HD7950 esetén 1792 - ez azt jelenti, hogy uo. órajelen nagyobb számítási teljesítményre képes. Mind2 384bit sávszélességgel rendelkező, 3GB VRAM-ot tartalmaz, csak a 7970 esetén picit magasabb órajelen. Viszont ha jól látom, ez a HD7970 egy Ghz Edition, ami ~20%-kal gyorsabb lehet mint a HD7950 Vapor-X. Természetesen mind2t lehet tuningolni, de ez egyrészt nem tudom van-e ilyen szándékod, másrészt a tuning-potenciál nem egyforma, és nem garantált. -
Dopii
csendes tag
válasz
szasanyi #27644 üzenetére
Ez a 7950:
http://3compbolt.3comp.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=6477&pf=75&bt=pdlist&pi=_104961&ck=0Ez a 7970:
http://3compbolt.3comp.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&prods_filter_order=price&pfi=6477&pf=100&bt=pdlist&pi=_104965&ck=0Bár nem tudom ezen így látsz e így valami újat..
A lényeg számomra az hogy mennyivel jobb a 7970? Megéri rááldozni kb +20k-t?
-
szasanyi
félisten
A tápnak elégnek kell lennie, de így nem lehet összehasonlítani. Ahhoz pontos SKU szám kell, mert ezek a termékneven nem pontosak, és akár több - nem teljesen egyező - terméket is jelöl(het)nek. A legjobb az, ha mind2 kártyát be tudod linkelni a gyártó honnapján (de legalábbis az üzlet oldalán).
-
szacsee
nagyúr
válasz
KAMELOT #27601 üzenetére
Oké, csak furcsálltam, hogy van szimulátor konzolra... bár nem lenne elvetemült ötlet, csak ott is a célközönség elég szűk réteg lenne... na konzol téma OFF részemről.
Óvatos kérdésem viszont lenne mindenkihez. Crysis 3 alatt elég stabil a kártya, 3Dmark 11 alatt 8000 vs 8200 pötty a különbség, ha 925/1250-en járatom 0,975V-on. Egyik esetben 0% PL, másodikban +20%. Hibahatár, vagy a power limit miatt lehet? GPU-Z-t épp nem futtattam, előfordulhat, hogy játékok alatt elfér a limitben, 3Dmark11 alatt pedig nem? (GPU teszteknél 2-3FPS különbség van csak).
Dirt 3 alatt bench-nél kilép, vagy leáll, viszont eredeti biossal is ezt csinálta, lehet újra kellene raknom a windowst?
2 éve telepítettem kb és eléggé le van harcolva. -
Dopii
csendes tag
válasz
szasanyi #27639 üzenetére
Sapphire VAPOR-X HD7950 3G GDDR5 PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / DP OC BOOST FULL AMD GDDR5 3G 384bit PCIe videokártya
Sapphire HD7970 3G GDDR5 PCI-E DL-DVI-I+SL-DVI-D / HDMI / DP OC BOOST FULL AMD GDDR5 3G 384bit PCIe videokártya
Ezekről!
Hát az hogy szükségem van e... Egy ideig nem akarok vgat cserélni és azért játszok az új játékokkal 1080p-be.. Szeretem ha van fps és nem akadozik..
-
HSM
félisten
válasz
Whit3Rav3n #27636 üzenetére
Én se ilyen negyvenes vackokra gondoltam. De egy jó helyre és szögben elhelyezett 12-es remekül ellát ilyen feladatokat, és egybe megoldja a VRM és a ramhűtést is.
-
Dopii
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem volna.
Nem rég megadta magát az MSI 6950esem, ezt garanciába kicserélik, mivel ilyet már nem tudnak adni, ráfizetéssel kérhetek nagyobb kártyát.
A 7950 és a 7970 között nem tudok dönteni.
7950re 30k-t kell ráfizetnem, a 7970re kb 50k-t
Megéri ez a plusz 20k? Vagy bőven elég lesz egyelőre a 7950 is?
Köszi -
Whit3Rav3n
senior tag
Jó úgy valamivel jobb bár a külön vrm-re meg memókra irányított ventit kihúznám mert biztos vagyok benne hogy senki sem fogja 40mm-es ventikkel teleaggatni a káryát hanem betesz alá egy 120mm-est és kész. Azért nekem akkor is elég fél megoldás marad ez a gpu only, ha már vízhütés legyen vizzel hütve mert így hogy + venti meg stb kell a többi résznek továbbra is azt mondom hogy szinte maradhatna is az ember egy jó aftermarket léghütönél. A blokkok drágák de hát a vizhütés már ilyen.
-
szasanyi
félisten
válasz
Gróf... #27631 üzenetére
És van, aki ír is bele információ tartalmú postokat (nem csak kritikát).
És hát mi van akkor, ha vkik szeretik korbácsolhatják magukat? Azok BOOST kártyát vesznek / hegesztenek.
HSM: nekem sem gond a BOOST problémaköre (mivel nincs olyan kártyám), de ez a fórum információt (is) ad. Az más kérdés, hogy jó párszor le van már írva.
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #27624 üzenetére
Mikor elindítod, sensor only, és ott alul lesz a kari: [link]
(#27625) Whit3Rav3n: Ezzel nem értek egyet.
Már az nagyon nem mindegy, hogy a VRM a GPU bordán egyszer már átment, időközben 50+ fokosra melegedett levegővel hűtődik, vagy a házban lévő ~20 fokkal hűvösebb levegővel. Ezenkívül a GPU-hűtő által keltett szél se hasonlítható egy precízen a VRM-re illetve a memóriákra irányított venti által keltetthez képest.
Jó cuccok a FC blokkok, de marha drágák ahhoz képest, hogy csak egyféle kártyára mennek fel...(#27628) Gróf...: Nekem nincs vele bajom... A 7950-em vígan elvan a 7970 limitjeivel, a 7970-em meg szintén OC, gyárilag +50%-ig emelhető power limittel, az is elég jól veszi a gyűrődést, sehol semmi órajelugrálás, szeretem.
(#27631) Gróf...: Néha én is így érzem itt magam....
-
Gróf...
aktív tag
Nyafogtok itt a boost-on! Droidmester megemeli a fogyasztáshatárt és csók!
Ha még nem tudja, akkor majd a jövőhéten! -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #27626 üzenetére
Azért veszek én is csak olyanokat.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Whit3Rav3n #27625 üzenetére
full cover blokk erre valo
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #27620 üzenetére
Nálam a Sapphire 7970 tud olyat, hogy 70 fok GPU, és 100 fok VRM hozzá, csak azért....
Nem állítom, hogy a tiédnél is így lenne, mert ez azért sokmindentől függ, csak én azt tapasztalom a Sapphire meg a refi 7970-nél is, hogy a VRM sokkal jobban melegszik, mint a GPU durvább terhelésen.
Sokmindentől lehet, hogy nem látszik, lehet más rajta a vezérlő, és vagy nem tudja mérni, vagy a GPU-Z nem ismeri fel. HWiNFO se látja? -
KAMELOT
titán
válasz
fatal1ty1984 #27621 üzenetére
GPU 73fok abból következtettem, hogy kb 75-80fok a VRM.
-
HSM
félisten
Az az előlapi USB cetli nagyon komoly! Szép kis masina.
(#27605) KAMELOT: Azért nem ér fabatkát se a boost, mert nem akkor emel, amikor szükség van rá, hanem amikor a csip fogyasztása megengedi. Nem akarok rosszműjóskodni, de inkább akkor kapcsolja le, amikor éppen be kéne neki, és akkor megy, amikor semmi szükség nincs rá, de szerencsére ki lehet trükközni ezt a zseniális, felbecsülhetetlen értékű technikát.
(#27606) KAMELOT:Hehe... Milyen szemérmesen elrejti a karid a kritikusabb (pl. vrm) hőfokokat...
-
szasanyi
félisten
válasz
Firestormhun #27612 üzenetére
Ok, köszi. Azért rossz ez, mert nem csak annyi gond lehet, hogy az NV effektek nem lesznek láthatóak... TW2 esetén halálra idegesít a mikrolag van mi a bánat ez, bár maga az FPS érték tökéletes lenne. Full patch, eredeti játék meg minden, de hiába ez nem tűnt el.
-
KAMELOT
titán
válasz
Firestormhun #27612 üzenetére
Elég durva!
-
szasanyi
félisten
válasz
Firestormhun #27609 üzenetére
Ez nem sok...
The Witcher 3 & Watch Dogs tuti NV-s lesz?
-
szasanyi
félisten
A BOOST nem azonos a gyári OC-vel, legalábbis a klasszikus értelemben nem. A BOOST kártyák két jellemzője, melyektől egyaránt "szenved":
1. baromi magas (~1.250V) GPU fesz (ami szükségtelen, de valszeg tuti ami biztos alapon ment, hogy mind1ik kártya emelt órajelen - jellemzően 925-950Mhz - stabil legyen)
2. a BOOST (azaz az emelt) órajelet a nagyobb teljesítményigény esetén a kártya BIOS szinten emeli, amit sajnos szinte azonnal vissza is vesz, mert a kártya úgy már túllépte a TDP keretét (ebből adódik a BOOST órajel ugrálás ami sajnos az FPS értéke sincs jó hatással)
A képeid alapján nem derül ki milyen hosszú kártya van a gépben, sem az mekkora a házban rendelkezésre álló hely. Ha nem lesz pontos válasz - kell a pontos mérete -, akkor kiveszem a gépem a helyéről és megmérem neked.
-
KAMELOT
titán
A boost azt jelenti, hogy időközönként amikor kell több kraft megemeli a GPU órajelet. De nem jó semmire sem. Másik biost jobb használni ahol stabilan megy. Úgyis tuningnál 1100 körül használod. Vagy legalább 1000-et viszi alapon mindegyik. Kártya meg a képek alapján be fog férni igaz kevés hely marad majd ott, de úgy is a tápcsatik elöl vannak szóval semmi gond.
-
VGYke
addikt
válasz
szasanyi #27511 üzenetére
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Kicsit bugyuta kérdés: A boost azt jelenti, hogy referenciához képest gyárilag húzott? Mert én ezt látom: HD7950-DC2T-3GD5-V2 9000 / 5000 (1250 MHz GDDR5) annyi mint a Saphire Dual-X/Vapor-X
Saját gépem fényképeiről meg tudnátok mondani, hogy befér-e a 6970 helyett egy 2,5 kártyahelyet igénylő 7950? A fényképek itt vannak (lehet jobbra balra lapozni, igaz még az átkebelezésről készültek, de hátha lehet látni a szabad helyet)
-
szasanyi
félisten
válasz
KAMELOT #27601 üzenetére
Ez önmagában nem baj, csak ne alkoss határozott véleményt arról ami nem ismersz.
Mindenki: lehet-e tudni mikor (vagy mi) lesz új GE játék? Elég régen ua. van az AMD oldalán, és jó lenne már egy játék ahol rendesen van használva a GCN, és az előnye is egyértelmű lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen videókártyát?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Valorant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Facebook és Messenger
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest