-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cole86
senior tag
válasz
DroiDMester #24297 üzenetére
Visszaállt azonnal megint...
Flash után tökéletes, de ha áramtalanítok vagy lehet már újraindítás után is a feszültség zár vissza áll a 1090mv körülire üresben, terhelve pedig 1065-1070ig droppol...
Sormintát hanyagold, kérlek!
[ Módosította: radi8tor ]
-
Cole86
senior tag
válasz
DroiDMester #24297 üzenetére
Ha ez műkszik akkor jövök neked pár sörrel! mondjuk fél rekesszel! Nem vicc!
próbálom...
-
válasz
Cole86 #24291 üzenetére
Nemrég csináltam Bossi kollégának egy BIOS frissítőt szintén DC2 Top ról Martix ra nála tökéletesen működik, és nem zárta magát vissza a kártya!
innét tudod leszedni kitömöríted a C -gyökerébe majd megkeresed a HD7xxx_AutoFlash mappát és azon belül az UPDATE.CMD -re katt, a többit magától megcsinálja!
-
Cole86
senior tag
válasz
L1ZRRR #24292 üzenetére
Összesnél (újaknál legalábbis) csak, ha nem hardveres a dolog, akkor áramtalanítás után miért áll vissza.. Átflasheltem és tökéletes most.. de utána vissza áll ,bármelyik állásba is van és bármilyen bios is van éppen a kártyám.. a BIos órajelei maradnak ,de a feszültség zár mintha, vissza betonozódna...
-
Cole86
senior tag
Újra megpróbáltam egy ASUS 7970 DC2 TOP karit, lehet komoly hiba volt..
Feszültség zár nem okozott meglepetést.. flasheltem és pár után sikerült feloldani ,de gép áramtalanítás után visszaáll a feszültség zár.. Matrix ill platinium biossal is vissza a feszültség zár...
Erre valakinek valami megoldási javaslata? Tuningban az eladó állítótta, h 1125 és 1575 (cata maxot viszi simán), természetesen már az 1050nél is elhasal...
Úgy volt felhozza a kártyát és kipróbáljuk ,de mivel a HDMI/DVI átalakítót "véletlen" kifelejtette, így nem tudtam akkor kipróbálni a kártyát..
Most eléggé dühöngök és próbálok még megoldásokat ,de eddig sikertelenül.
Megköszönnöm az építő jellegű hozzászólásokat, esetleg valami BIOS-t ami hatásos lehet vagy program amiről nem tudok még..
-
E1even
senior tag
válasz
daveoff #24277 üzenetére
Nincs mit!
A lap manuáljának a 2-17 oldalán találod az infót erről.
Nem is fogsz, úgyhogy nyugodtan hagyhatod így.DroiDMester: Igen, néztem a lapod manul-ját, szép.
Mondjuk egy Extreme alaplaptól el is várja az ember...
A Maximus V Extreme ilyen szempontból kicsit visszalépésnek tűnik.
De, mint ahogy előzőleg én is írtam, semmi hátránya nem származik a 8x sebességből. -
Macka
veterán
Az AB 3.0 Beta 9-ben tényleg nincsen OSD, vagy én vagyok vak.
-
dergander
addikt
válasz
Foxmulder89 #24281 üzenetére
a Régivel nem csinálta,azért raktam fel az újat mert szeretem ha a gép naprakész,láttam hogy van FX1 tipusú bios és ennyi,nem gond mert visszaraktam a régebbi non-boost-ot szóval marad igy
-
Foxmulder89
senior tag
válasz
dergander #24280 üzenetére
Az előző biossal is ezt csinálta? Nem tudom milyen verziójú kártyád van (rev 1/2), de ha lehet rajta feszültséget állítani (rev1), akkor tegyél rá egy régebbi non-boost biost..azzal lesz a legkevesebb problémád.
Driverből a legújabb 13.4 legyen fent, power limitet pedig told +20%-ra. -
dergander
addikt
válasz
DroiDMester #24279 üzenetére
van egy gigabyte 7950WF3 kártyám megjött hozzá a legújabb bios fel is raktam majd miután játszok csapja állandóan az amd driver azt az üzenetet hogy leállt majd újraindult a kártya,játékok alatt megérzem mert megfagy a kép pár másodpercre utána meg szaggat...mi a baj? néztem nincs más referencia kártya ebből a tipusból...na meg néha videózás alatt összeomlik a kép és csak kék csikok vannak,reset oldja meg csak
-
válasz
E1even #24276 üzenetére
Nálam Maximus IV Extreme -nél 16x + 16x +16x + 4x + 1X,
vagy 8x + 8x + 16x +16x + 4x + 1X, ként van az elosztás!
igaz itt van a lapon egy NF200 + PLX Chip isAmúgy meg sz.tem semmi hátránya nincs hogy csak 8X ben megy a VGA -ja, mert elvileg a PCie-3.0 8X az pont olyan sebességre képes mint egy PCie-2.0 16X
-
E1even
senior tag
válasz
daveoff #24267 üzenetére
A második PCIe hosszú sín a Maximus V Gene-en, sőt, még a Maximus V Formulán is "csak" 8x, és 8x-ként is működnek.
Csak a Maximus V Extreme-en van még egy 16x PCIe sín, de ezt csak a 3 utas rendszereknél lehet használni, és akkor is az 1-es PCIe sín csak 8x-osan fog működni.
De a hátrányát nem fogod észrevenni, max. 1-2 fps lehet.Ennek oka a Z77-es chipsetben keresendő, mert vagy 1x16 vagy 2x8 vagy 1x8+2x4 arányban történhet meg PCIe sávok elosztása.
-
MiklosSaS
nagyúr
Valakinek valami pozitiv/negativ tapasztalata a gigabyte windforce HD 7970 Ghz edition kartyaval ? (1100 mhz gpu + 6000 mhz memoria) ?
-
-
ÁdiBá
veterán
Fiúk, lányok a FarCry 3 CFel még mindig játszhatatlan olyan szinten lagol.
A minap kipróbáltam de 1,5 javítással is ugyan az a helyzet...
Haverral tolnám ezerrel Cop-ba de egyszerűen olyan szinten lagol, akad, húzódik a monitor hogy elveszi a kedvemet az egésztől...
Kezd a f@xom ki lenni ezzel a játékkal komolyan.
Nem hiszem el hogy se az AMD, se az Ubisoft nem foglalkozik a problémával.
Kiadnak egy programot amihez maximum grafikához két kártya szükséges, de ha két kártyád van hibásan fut...
Ez vicc? -
daveoff
veterán
Hát nem tudom, én is meglepődtem az ~50°C-os GPU-n, de tetszik!
Gyakorlatilag 3 venti van a kártyán, mert az oldallapon lévő is pont rá fújja a friss levegőt.
Így néz ki a cucc....Annyi gondom van, hogy a kártyát át kellett tennem a második pci-e slot-ba a hangkártya miatt, és a gpu-z ezt írja terhelés alatt:
Pedig elvileg egy teljes értékű pci-e 16x slot-ról van szó,érdemes ezzel foglalkozni? -
ffodi
veterán
-
daveoff
veterán
A ref hűtő 40%-on tekert, azt már nem tudom milyen fordulatszámon....mindkét esetben BF3 multi kb. fél óra játék után. Én is nagyon csodálkoztam mikor hozzám került a kártya, és megláttam a VRM hőfokokat, nagyon hűvös a kártya VRM része....nem hinném, hogy rossz értékeket mutatna a szenzor.
-
daveoff
veterán
Egy kis érdekesség.....
Végre sikerült felszerelnem a sapphire ref 7970-re az új szerzeményt, alpenföhn peter 79xx.
Használtan vettem és volt egy kis gubanc a tartozékokkal, de korrekt volt az eladó és pótolta a hiányosságot.A hűtő a GPU szempontjából brutális hőmérséklet csökkenést hozott, viszont a VRM része az eddigi tapasztalatok alapján közel azonos, de inkább rosszabb, mint a ref hűtés.
Sapphire HD7970@1100/1500 ref hűtővel
Sapphire HD7970@1100/1500 + Alpenföhn Peter 79xx 2db swif2@1000rpm
-
haddent
addikt
Persze, hogy nem. De mégcsak 7950 cf szintet sem, főleg, hogy ha OC is játszik, és márpedig játszik mivel a 7870 (ugye ebből is csak a XT vagy milyen verzió, az újabb) csak akkor rug labdába egyáltalán, ha jól meg van tépve.
#24255 HSM Igen ez igaz, csak már kicsit túl sok a butítás szvsz. Persze mindenkinek a pénztárcája szab határt, de szerintem a 7950 azért jobban megéri, még ha mondjuk fps/Ft aránya erősebb is a 7870 XT -nek. A 2GB ram meg hogy mire elég, hát zöld oldalon egy időben elég keményen ment a rinya, hogy hát ez már nem elég. Pl. Max Payne 3 -ra emlékszem, hogy volt belőle vita.
-
HSM
félisten
Az SC2-höz pont semmi értelme 6-magos procit venni, mivel max 2 magot tud használni, de inkább másfelet...
Magas órajel és magas IPC kell neki, akár csak 2 maggal.(#24254) BeLucZ: Én is így voltam vele, csak fordítva, sehol nem láttam előnyét a Tahiti-LE után a +1GB ramnak eddig full-HD-ban.
(A 384bites memóriabusz viszont azért tudott hasznos lenni.)
Amúgy tényleg ez a kártya jelenelg az ár/érték bajnok a sima 7950-el együtt szvsz. -
BeLucZ
addikt
válasz
radi8tor #24252 üzenetére
buta 7950-es, ez jó
szidjátok ezt a szerencsétlen kártyát, pedig sztem a piac legjobb ár/érték arányú karija ha csak a teljesítményt nézzük
(#24253) ÁdiBá : kolléga, hidd már el hogy megy szépen
bioshock inf, bf3, metro, cry3-t, unigine benchmarkokat néztem és nagyon szépen megy, cf elég rugalmas szerencsére
2gb ram bőven elég még, legalábbis 1920ban 0 hátrányát érzem eddig
-
ÁdiBá
veterán
válasz
radi8tor #24252 üzenetére
Értem én, csak az is 2Gb, és a memóriában egyeznie kellene a CF-nek.
Vagy esetleg rosszul tudom?
Én úgy tudom a Gpu felépítése, a memória mérete, és a memória busz sebességének kellene egyeznie.Csak panaszkodik a kolléga hogy nem úgy megy a CF ahogy kellene, én azért ezt az okot se zárnám ki hogy nem iker kártyákat járattat.
-
xatos3
senior tag
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Beluc kolléga meg keresett engem privátban hogy hogy megy az SC2 7970CF-el.
Tény, ez a játék olyan proci limites mint a ház, ehhez lenne értelme 6 magos i7 - est venni.
Viszont kérdeztem hogy ő milyen CF-et használ.:
7970+7870 (felhúzva 7970 szintre)
Ilyen van?
7970 megy 7870 el Crossfire-ben?
Ég és föld a két kártya...Én biztos vagyok benne hogy nem lehet 7970CF szintet elérni egy ilyen kombinációval....
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Moretimer #24247 üzenetére
Nem hiszem, fél éve van meg a kártyám és az eddigi catalyst-ok amiket használtam mindegyiknél meg volt ez a jelenség. Másik biost is használtam rövid ideig, ott is jelentkezett.
Amúgy milyen gyakoriságról van szó, hogy ennyire zavar? Nálam van hogy hetekig nem találkozok vele de van olyan is, hogy naponta többször. Ha jól tudom ez teljesen ártalmatlan jelenség de majd úgy is megerősítik a hozzáértők. -
Moretimer
aktív tag
Erre valaki?
Néha meg-meg ugrik a képernyő, de csak böngészőben. Ez lehet attól, hogy a vga visszaveszi az órajelet?
-
válasz
radi8tor #24242 üzenetére
A kártyához kapcsolódik? Igen. Ha valakit nem érdekel akkor max nem olvassa el, ennyi. Ettől még egy teljesen ON-topic beszélgetés.
És senki nem mondta, hogy mindenre a bios csere lenne a megoldás. De a user pont arra kíváncsi, hogy adott kártyának, mi az eredeti bios verziója. Nehogy már ezt ne lehessen itt kitárgyalni, csak azért mert Téged untat.
-
Moretimer
aktív tag
válasz
fatal1ty1984 #24238 üzenetére
sku: 11197-11
küldenél a tiedről egy gpu-z srcreent ha megkérlek? -
Moretimer
aktív tag
Hello,
Vettem nemrég egy sapphire dual-x-es 7970-et viszont azt vettem észre, hogy a trixx progi alapórejelet mutat, 1200-as fesz mellett
Mitől lehet ez? Lehet másik bios van rajta? Mi az origi bios száma? -
Raggie
őstag
válasz
DroiDMester #24235 üzenetére
Oopsz, ez igaz. sry
-
-
LucifeI2
őstag
válasz
ricshard444 #24231 üzenetére
Van egy 5870-em ami ugyan akkora és az teljesen jól működik ugyan abban a slotban. De azért megpróbálom a másik slotot.
-
-
Weareus
addikt
válasz
DroiDMester #24225 üzenetére
Nekem 7970 cf + i7 van full vizen. 1 db venti üzemel a rendszerben, egy 2 db ellenállással csendesített Noctua, ami annó még a D14-en tekert. Most a tápot hűti! A pumpa - ha olyat veszel - hangtalan. Így messze a vinyó (volt) a legbrutálisabb hangkeltő a redszerben, amíg a száján nem űztem!
Én is ugyanazt mondom, mint a kollégák: persze, hogy jó a Peter, meg jó volt a D14 is, főleg mikor először megláttam
. De hűtésben, habár felül a gálya, s alul a víznek árja ...
-
Asbee
veterán
válasz
A peter egy nagyon jó hűtés nem arról van szó. Én is csak azért fogtam bele, mert cf-et tervezek az pedig egy jó ideig elég lesz nekem. Rendes légtelenítés után még nyertem vrm-en 8 fokot gpu-n 2-őt.
Persze, aki gyakran váltogatja a vga-t annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia blokk ügyileg. 11k-ért alap hogy baromi jó vétel volt a peter. -
Asbee
veterán
válasz
Dehogy 150k. De ezt ne itt beszéljük meg. Egy idő után a vízhűtés már nemcsak a hatékonyságról és a hőmérsékeletekről szól.
Léggel sosem lesz beérve ezt be kell látni. Én is azt hittem lehet, míg bele nem fogtam. Nekem 1200 rpm körül már nagyon hangos egy olyan venti.
-
No akkor.....
1, Nekem CAKK-PAKK 11.K -ba van a Peter 79xx edition (10.ért vettem Merlintől és 1.k volt a futár!)
2, Nem kell semmi EXRA venti 5-10.e ért! Van itthon jó néhány véle-fajta ventim 4-14.centisig, előkaptam 2.db SWiF2-120P ventit a szekrényből és azt tettem a Peter -re!
Ennyi......... tehát erre sem kellett kiadnom 1.Ft -ot sem!3, Nincs mindenkinek már eleve vízhűtése a gépben (de sz.tem nem csak én vagyok így) jó ha 100.emberkéből 1-2.nek [de még lehet sokat is mondtam!]
Szóval nem csak 30.K a 79xx felvizezése,ha mindent meg kel venned(és legalább valami közép kategóriás cuccot veszel) akkor van az ~100-150.e is
4, Hiába vízhűtés, ugye annak is vannak hűtésre szoruló (RADIÁTOR) részei, amit ugye szintén ventikkel kell hűteni és oda minimum 3-6.db venti kell amik szintén zajt keltenek nem is kicsit, még akkor is ha csak 6-700.RPM -en ketyegnek és még a pumpáról nem is beszéltem, ami szintén zajkeltő forrás
Tehát attól hogy vízhűtésed van, még nem NÉMA a rendszer
MAX hatékonyabb5, Asbee nem az számít hogy 80.% mivel ugye nem a gyári ventik mennek a kártyán, hanem a fent említett SWFi2-120P -k ami 100.% on 1700.RPM, jó nem azt mondom hogy néma ~1700RPM -en, de nem is szoktak menni csak ~800-1000.RPM körül ahol nem sokkal melegebb a kártya, olyan 4-5.fokkal melegebb és ~900.RPM en már nemigazán hallani a hangjukat!
Nyáron majd kiderül hogy 10.fokkal melegebb szobában mint most, mit tud a peter de sz.tem nem lesz vészesNem is azt mondtam hogy jobb a peter mint a vizes cucc de nekem 11.k van ahogy írtam ennyiből nem jött volna ki semmilyen vizes cucc de még 5X ennyiből sem, nem beszélve arról ha VGA -t váltok a peter jó lesz 99.% a 89xx re is te meg kezdheted kapásból megint 30.k ért blokkot venni az új VGA -ra
Én elég gyakran váltogatom a VGA -kat van hogy 2-3.hónap van hogy fél-1.év, szóval nekem semmiképp nem lenne jó a vizes megoldás mert a gatyám rámenne! nameg akármilyen jó is egy vizes cucc nem ér fele annyit egy blokk a VGA mint maga a VGA ára!
-
Asbee
veterán
válasz
fatal1ty1984 #24223 üzenetére
Még annyi sincs a blokk. Teljesen egyetértek. Még egy noisblocker sem olyan csendes mint a víz.
Az árából meg kapsz egy fél blokkot majdnem.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
DroiDMester #24214 üzenetére
amugy csak 30k egy full cover blokk ami 10k-val több csak mint a péter amihez+2 normális venti majdnem anyi és akkor ugyanott vagy,de ha van a procin egy normális épitett viz onnantol kezdve totál felesleges egy peter hütövel vacakolni.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
DroiDMester #24218 üzenetére
AB-ben hol lehet a riva tuner servert választani?mert én seholsem találok olyat.
-
asdf2
tag
válasz
DroiDMester #24218 üzenetére
Na várjál, nálam ez meg van csinálva (visszaolvastam még régebben
), és akkor ír 1090mV-t, amikor 1250-re tolom a csúszkát.
-
sixpak
nagyúr
válasz
DroiDMester #24216 üzenetére
Köszönöm, így már menni fog.
Esetleg még egy kérdést ha megengedsz: Régi kártyáimnál (4850, 5850 etc) a Catalyst-ban láttam olyan opciót, hogy:Test Custom Clocks.
Sajnos ezt már régóta nem látom, ezért nem is próbálom meg emelni az órajelet. Van rá valami módszer, amivel meg tudom állapítani azt, hogy mi az az emelt órajel, amivel még gond nélkül működik a vga?
Köszönöm. -
asdf2
tag
De ha nektek a droppolt fesz 1117 mV meg 1126 mV akkor mennyire van tolva a fesz? Mert nekem 1250 mV-ra állítva 1090-et ad neki. Ergo mehetek tovább is?
#24214: Hát én azt hiszem maradok a Powercoloros hűtésemnél, 1100-nál még 70 fokon megáll, az nekem pont megteszi játszani
-
válasz
sixpak #24215 üzenetére
Minek kellene TRIAL verzió FULL ingyenes mind 2 progi ami kell hozzá! MSi AB és HWINFO
itt már leírtam korábban hogyan kell beállítani (bármit kilehet tenni vele OSD -re amit monitoroz a hwinfo, mert a példánál csak a CPU használatot írtam le)
-
sixpak
nagyúr
válasz
DroiDMester #24214 üzenetére
Melyik ez a program, amivel kiíratod az adatokat és van-e belőle trial version, ha nincs akkor mennyibe kerül a teljes verzió?
Én is kíváncsi lennék pár dologra és ez elég jónak tűnik.
Kösz. -
-
LucifeI2
őstag
Üdv!
Kéne egy kis segítség, mert nem volt még sose problémám új kártyával. Vettem egy GIGABYTE GV-R797OC-3GD-t, de ha beleteszem a gépbe és elindítom, akkor csak fekete képernyő fogad. A kártya beindul, a hűtök pörögnek. Mi lehet a probléma? Hogy tudom meg, hogy a kártya hibás-e vagy nálam van-e valami hiba?
Alaplap: MSI P67A-GD55 b3
-
BeLucZ
addikt
Synchronize settings for similar graphics processors beállítás az AB-ban kipipálva legyen 7970 + 7870 tahiti le kombónál vagy vegyem ki a pipát? mikor kell bepipálni, ha ugyanolyan órajelen mennek?
-
Blitz23
tag
Örülök,hogy megbeszéltétek a képet,de a probléma megoldásáról még mindig nem esett szó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest