Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen processzort vegyek?
- Mini PC
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
eszakas
őstag
válasz
Nwis86
üzenetére
Itt nézd meg mennyit ad le áganként a tápod, mivel gondolom osztott ágas. Szerintem 18A ad le ha jól gondolom és nem ártana a 22A tuninghoz ahogy én emlékszem.
ui. szerkesztési időt lekéstem

-
eszakas
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nem kellene azért ilyen durvaságot csinálni
. "És ha el viszik lehet megyek vissza Nvidia vonalra." Esetleg jobb minőségűt kell venni. /Más gyártótól/. -
eszakas
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Hát a kártya honlapján ott a bios szerintem. A DOS-t meg nem tudod elővarázsolni sehonnan. DOS lemezt csinálni kell. De szerintem hagyd az egészet úgy ahogy van, ha hibázik a kártya vagy nem tudja a gyári paramétereket akkor gariztast ha nem akkor ne varázsolj vele
. -
eszakas
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Igen igazad van egyes példányok nem kapcsolósok, de akkor is DOS alól a legjobb frissíteni onnan próbáld.
A tápod milyen? Dobj egy linket a kártyáról légy szíves. -
eszakas
őstag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
A kártyán két BIOS van miért nem kapcsoltad át a másikra? Lehet hogy a másik BIOS nem is lockolt. Ha nem ad képen indulsz a másik biossal boot lemezen menet közben visszakapcsolod a sérült biosra és beflesseled dos alatt.
-
eszakas
őstag
Sziasztok.
Feltettem a 7970-es kártyához a amd-catalyst-14.6-beta-v1.0-windows-may23 drivert erre ezt a hibát adja

És nem indul a driver van valami tippetek miért?
-
eszakas
őstag
-
eszakas
őstag
válasz
oravecz56
üzenetére
Igen a következő lépés az volna hogy másik eszközzel kellene megnézni a TV HDMI csatlakozását.
Ha jó akkor kártya gari.Vagy esetleg valakitől kérj HDMI kábelt hátha nem szereti azt a típust amivel próbáltad
Drivert innen töltsd! Az OP-nak megfelelőt.
-
eszakas
őstag
válasz
simixox
üzenetére
Hát passz, elindítod csökkentett módban és úgy visszaállítod.
Másik TV nincs amin ki lehetne próbálni? Kapcsold át a kártya bios kapcsolóját és még úgy is megnézheted.
-
eszakas
őstag
válasz
spanglee001
üzenetére
Persze hogy nem megy mert túlmelegszik és visszaveszi a kártya.
Tedd vissza a gyári VRM hűtőt és nézd meg úgy a VRM-re hőpadot tegyél ne ragaszd.
-
eszakas
őstag
válasz
spanglee001
üzenetére
A ramsütiket is felraktam sekisui kétoldalas hővezető ragasztóval. Itt vettem a hardver aprón. Szerintem csak kompatibilitásban van különbség köztük. Tesztet nem de fotókat találsz róluk ott látható a sima a 79xx és a 2 közötti különbség. A VRM hűtőt nem tudtam rátenni mert kicsi volt lehet a kettőnél már orvosolták. De ott is thermal padot cseréltem.
-
eszakas
őstag
válasz
spanglee001
üzenetére
A peter 2-re csak az apostoli leveleket adta ki a google

A Peter 79xx kizárólag 7950-70-es kártyákra készült mivel egyedi a GPU elhelyezése.
Az én kártyámon Peter 79xx van Nactua ventikkel. 60-65°C felé nem ment furmark alatt bár töredelmesen bevallom nem sokat futtattam. Inkább BF4-et nnyomok vele Ghostot meg WoW-ot. Ezeken 50-55°C felett még nem láttam, MX4 pasztával van feltéve. -
eszakas
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Azt tudom hogy kell a pech, csak játszható törten is? Ezt nem tudtam

-
eszakas
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Valamihez kötve van a mentle? pl. csak a **boltban vásárolt vagy csak a prémiumos kapja?
-
eszakas
őstag
válasz
kitbiagas
üzenetére
Nem kellene elhozni a boltból. Ennek a confignak alapból menni kell minden gond nélkül. Ha valahogy működésre is bírnák akkor lehet hogy csak ideig-óráig működne. Ha fizetek egy komplett gépért az ne csinálja ezt. Ne csak a kártyát vidd vissza, hanem ez egészet mert ha valóban a táppal van gond akkor az később is gondot okozhat.
-
eszakas
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Az általános:jó. 3 kártyahelyes jól szellőző házban kitűnő választás. A tuningolhatósága meg lutri, mind minden kártyának

Asus 7950 DCT2 Top-ra gondoltál ugye?
-
eszakas
őstag
válasz
oravecz56
üzenetére
Mennyi feszültségen viszi az 1100/1500-at. Nekem a Corsair H100i vezérlője szabályozza a ventiket. A feszt lehet hogy nem ártana csökkenteni de mint mondtam nem engedi a bios. És UEFI frissítés van rajta úgy hogy nem is nagyon értem mit ír az elején a bios editor mert angolul írja
. -
-
eszakas
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Akkor ezek szerint az én aláírásomban szereplő kártyán is?
-
eszakas
őstag
Én ha nyák tápellátást terveznék külön, nem megszakítható fázisra tenném az érzékelők és a ventilátorok tápellátó köreit. A védelem áramköreit is "terheletlen" fázisról venném és ezt a két fázist nem engedném lekapcsolni semminek!
Vollá 2db fázis meg is van. -
eszakas
őstag
válasz
Bigemperor
üzenetére
Ha nem akarsz tuningolni az ASUS hidegebb és halkabb megoldásnak tűnik, csak sok helyet foglal. Kinézetre viszont a legszebb szerintem.
-
eszakas
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
-
eszakas
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Oda ez van írva: GPU érzékelő típusa Diode (ATI-Diode)
-
eszakas
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
És ez működik a "GIGABYTE GV-R7970TO-3GD"-ben is?
-
eszakas
őstag
válasz
eszakas
üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő

Ezen a videón 5 perc környékén látható miről beszélek.
-
-
eszakas
őstag
Sziasztok!
GIGABYTE GV-R7970TO-3GD kártyára rakott már valaki közületek Alpenföhn Peter 79xx-t? Ugyan is a kártya hátoldalán pont a GPU másik oldalán van valami kiálló alkatrész ami miatt nem fekszik fel a hátlemez. Mit lehet ezzel kezdeni?
-
eszakas
őstag
Rendben de, a kérdésre nem válaszoltatok

-
eszakas
őstag
Hali.
Azon gondolkozom, hogy újra pasztázom a GPU-t, hogy lehet leszedni a hűtőt úgy hogy utána ha baj van a szerviz ne kifogásolja azt hogy le volt szedve a hűtő. /ne sérüljenek a csavarok/
-
eszakas
őstag
Van igazad, főleg a hűtővel. De ha egyszer ez van akkor ezt kell szeretni. Bár nem értem azt a logikát, hogy mindent mérni kell és az a jó. Ha a gyártásnál olyan anyagot használnak ami bírja az általuk belőtt teljesítmény/hőfokot akkor nem értem minek mérni állandóan. A keresztbordás hűtőben igazat adok neked és ezt én sem értem. Bár itt 3 venti van és mind három egységet külön hűti és nem fújja a GPU melegét s VRM-re. A feszültségzár az sz* ügy de ezen hardveresen lehet változtatni.
ja az előző hozzászólás már megvolt mire megírtad abban nem tudtam reagálni bocsi
-
eszakas
őstag
válasz
fatal1ty1984
üzenetére
Ebben igazad van.
-
eszakas
őstag
Tehát szerinted a giga azért rossz mert spórol a "VRM vezérlő" monitorozásán. Ilyen erővel azt is mondhatod hogy nincs a nyákra építve digitális kijelző zónaidővel azért rossz. Valószínűleg nem kell rá, mert attól nem fog tovább tartani a kártya ha látod hány fokos és parázol állandóan hogy" jaj 82,82,83....C° jajaj de begörcsölök mert magas a hőfokom"
nyavalygástól. Legnagyobb melegben sem volt semmi baj a hőfokaimmal és nem is hibázott a kártyám csak azóta érdeklődtem én is mióta itt halottam a "jaj a VRM jaj igy jaj úgy a VRM". De úgy döntöttem lesz*-om ugy is az lesz a vége hogy mást nem fognak gyártani csak boostost mert nem éri meg a szénné feszelt kártyákat cserélni nekik. -
eszakas
őstag
válasz
Tökmindegy
üzenetére
-
eszakas
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Hát elég buta 1100/6000Mhz, beszélni egyáltalán nem tud hiába tanítom, hízni sem akar olyanra hogy elfoglalja az egész házat hiába etetem 14 szálon
. Viszont alapon megy annyit mint itt a legtöbb kártya az asus sz*t /Cole86/ is beleértve. Hogy nem látom a hőfokát nem nagyon érdekel mert szép rajta a kép és nem mikrolagzik és még van az alaplapomon mellette hely ahová más is elfér. -
eszakas
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Gumi és felni topik
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nem a 750W hanem a Chieftec 750W.

nyavalygástól. Legnagyobb melegben sem volt semmi baj a hőfokaimmal és nem is hibázott a kártyám csak azóta érdeklődtem én is mióta itt halottam a "jaj a VRM jaj igy jaj úgy a VRM". De úgy döntöttem lesz*-om ugy is az lesz a vége hogy mást nem fognak gyártani csak boostost mert nem éri meg a szénné feszelt kártyákat cserélni nekik.