Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
haddent
addikt
válasz
Anfänger #24693 üzenetére
Ha az igazak a hírek amik keringenek, akkor a gtx770 az 1:1 -ben egy 680, a 780 meg valami buta titán, ami azért magában sem annyira okos. Mondom mégegyszer zöld fanok részére: erősebb mint a 7970 igen, csak éppen még így is gyenguska ahhoz az árcédulához
Szóval igen, majd talán a radeon 8000 -es széria tud egy kicsit akár titáni erő fölé menni, meg hát negyed annyiért -
Anfänger
őstag
válasz
Raggie #24696 üzenetére
Az igaz,de multiban én akkor is levenném highra,vagy mediumra,ha 200 fps-em lenne végig ultran is. singleben meg elmegy a Titánnal sok game maxon. Na meg Ádibá említette,hogy elég neki a high,-(vagy azt csak azért,mert most egy vga-ja van?
) -azért gondoltam,hogy jó döntés lenne neki,ha megteheti.
-
-
ÁdiBá
veterán
Úgy nézz ki búcsúzom a CrossFire táborból. Közel másfél év után vissza állok 1GPU-ra, és soha többi multi gpu.
-
fanti
addikt
válasz
MiklosSaS #24682 üzenetére
Nem lesz azzal semmi gond!
Vedd meg, szereld be és használd!
Ne méricskéld a hőfokokat, meg frissítgesd a biost, meg főképp ne tuningold az egekbe.
Az meg hogy Boostos vagy épp nem az, hát ki a francot érdekel.
Játszani vetted nem? De!
Akkor meg csináld azt és teljen benne sok örömöd! -
Gtaati
őstag
válasz
lowzor #24665 üzenetére
Hát nekem volt 7870Oc-m gigában wf3-as hűtéssel alapon leszabályozatlanul igen hangos volt, de akármelyik segédprogrammal pl Giga OCguruII-vel beállítottam és tuning mellet is max 70 fokon hangtalanul tette a dolgát, szóval ha lapon használja leszabályozza a kártyák venti szabályozását onnantól nem hiszem h bármi gondja lehet vele!! Voltage lock kicsit gáz de ha 1100-at tudja alapon és Cf lesz és nem tuningol akkor könyörgöm az mire nem elég? Arról nem is beszélve hogy a wf3-as hűtés a legkeskenyebb és cf ben szerintem így fér be legkönnyebben és legszellősebben két kártya, pl nálam egy második kártya szinte be se férne a dual-x hűtés mellé ha meg igen akkor a felső kártya semmi levegőt nem kapna...., szóval ha nem tuningol és beállítja aventi vezérlés elég jó kis kártyát kap 3 év garival!!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #24647 üzenetére
Mínusz egy év. Már van játék, ami kedvezőbb GCN-en, mint Kepleren. Pl.: DiRT Showdown, Sniper Elite V2, Ghost Recon: Future Soldier, Sleeping Dogs, Hitman: Absolution, Nexuiz, Tomb Raider, Bioshock Infinite. Utóbbi kettő inkább technikai problémákban nyilvánul meg, mint átlag sebességben. Ezek közül, ami a GCN tényleges hardveres előnyét használja, az a DiRT Showdown, a Sniper Elite V2, a Ghost Recon: Future Soldier, a Sleeping Dogs és a Nexuiz. A többi az részben Nokiás doboz.
Ha az előnynél DX11.1-re gondolsz, akkor ezt az API-t támogatja a GRID 2, a Battlefield 4 és a Total War: ROME 2. Ha a PRT képességre gondolsz, akkor az érkező ID Tech 5 motorra épülő játékok támogatják.
Ha a DX11.1-en túlmutató képességekre gondolsz, akkor először várjuk meg amíg lesz hozzá új API. -
haddent
addikt
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
fatal1ty1984 #24667 üzenetére
Mar jeleztek hogy csomagolva van es a futarnal van es holnap vagy penteken meg is erkezik. Most mar ha belementem vegig fogom tancolni.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
DroiDMester #24662 üzenetére
Ha a kartya hibazik akkor repul vissza a gariba es jon a masik (asus, sapphire). Ha pedig nem lehet tuningolni, az sem lesz nagy baj. Szerintem a 2 alapon levo 7970 ghz edition eleg utos lesz.
-
válasz
MiklosSaS #24657 üzenetére
Csak nehogy meglepetés érjen
Mert gagyibájt VGA -knál a jó bevett szokás ha gyári OC -t veszel elég nagy az esély hogy már a gyári órajeleket sem fogja bírni a kártya, szóval én nem álmodoznék tuningról
mert lehet nem felfelé kell 75.MHz et tekerned hanem lefelé, hogy ne hibázzon a kártya......
********************************************************************************
eszakas : látom még nincs elég tapasztalatod giga OC kártyákkal 1-2.db ha járt is nálad, esetleg lehet pont bele estél abba a 2.be ami épp bírta
Én PL: Giga 7870OC -ból 10.DB -ból 7-et vittem vissza mert nem bírták a gyári OC órajeleket de 7770 -ből is hasonló volt 15.db ból 11.et kellett visszavinnem -
MiklosSaS
nagyúr
Nem azert vettem meg a piac egyik legerosebb 7970-eset hogy szenne tuningoljam. En startbol CF-ben gondolkodtam, ma az egyik aztan 1-2 honap mulva amikor lesz egy kis penzem es megveszem a masodikat.
A gyari az 1100 Mhz, tehat ha meg ra tudok rantani (csak szorakozabol) + 75-100 mhz-et akkor az mar 1200 mhz. Hova nem lesz eleg 2 darab 1200 mhz-es 7970-es kartya ? -
haddent
addikt
válasz
eszakas #24654 üzenetére
Már miért ne értenének hozzá?
Mert spóroltak rajta? Üzletpolitika... az a kártya tökéletes egy olyan embernek aki megveszi, beszereli, esetleg CCC -ben tuningol, és utánna elégedett. Kap hozzá 3 év garit, egy elég korrekt hűtőt és mindezt az egyik legjobb áron. Senki nem mondta, hogy a Lightning-gal meg a Matrix -szal szánták egy súlycsoportba...
-
HSM
félisten
válasz
eszakas #24652 üzenetére
Persze, ha már megvan, akkor ez van, működni működik, és 7970.
Csak másoknak ne ajánljuk szvsz.
"Ha a gyártásnál olyan anyagot használnak ami bírja az általuk belőtt teljesítmény/hőfokot akkor nem értem minek mérni állandóan."
Na itt éppen ez a lényeg, hogy gyárilag a kártyát gyári paramétereihez lövik be, és mondjuk egy +20-30%-ot ráterveznek biztonsági tartaléknak. Ha gyári paramétereken használod a kártyát, gond egy szál se. De ha húzol rajta 20-30%-ot, még ráhúzod a +20% power limitet, esetleg feszt is emelsz, akkor már nagyon-nagyon túl tud terhelődni a dolog. Arról nem is beszélve, hogy komoly hűtésű házban se biztos, hogy pont a kártya megfelelő hűtést fog kapni, tuningnál ez se mindegy, pláne egy gyárilag is 250W-os karinál.Mutatok egy példát, itt a régi Sapphire 7870 XT-m, alapfeszes, +20% poweres tuning [link]. Lelőttem másfél perc után, mert szerintem simán elpukkanhatott volna, egy szűk 200W-ra tervezett kártya méréseim szerint 293W-ot fogyasztott a teszt közben. Lehetett így használni játékokban, meg benchmarkokra, de nem hagytam volna így, mert ahogy írtam, kinnfelejted a menüben a játékot, mert jött egy telefonhívásod, és leég a tökbe, és nem jó.
Ellenben alulfeszelve, 1200 helyett 1050-en: [link]
Szerintem elég komoly, ez így 293W helyett 192W-ot evett, nagyon nem mindegy. És ha nem mérsz, akkor nem tudom, ilyenekre hogy derítessz fényt. Sebességben meg mindössze 14% volt a difi, ami gyakorlatilag semmi.A feszültségzár a te karid esetében szerintem azért van, mert nem támogatja az I2C buszt a VRM, így nincs min keresztül programozni. Persze, egy újratervezett, kevésbé gagyi VRM vezérlővel ez azonnal megoldható lenne.
-
eszakas
őstag
Van igazad, főleg a hűtővel. De ha egyszer ez van akkor ezt kell szeretni. Bár nem értem azt a logikát, hogy mindent mérni kell és az a jó. Ha a gyártásnál olyan anyagot használnak ami bírja az általuk belőtt teljesítmény/hőfokot akkor nem értem minek mérni állandóan. A keresztbordás hűtőben igazat adok neked és ezt én sem értem. Bár itt 3 venti van és mind három egységet külön hűti és nem fújja a GPU melegét s VRM-re. A feszültségzár az sz* ügy de ezen hardveresen lehet változtatni.
ja az előző hozzászólás már megvolt mire megírtad abban nem tudtam reagálni bocsi
-
HSM
félisten
válasz
eszakas #24605 üzenetére
Igen, határozottan zavarna, hogy egy ~100 000Ft-os kártyán egy olyan gagyi VRM csip van, ami nem monitoroz semmit, és nem is állítható. Kb. 5 évvel ezelőtti, 30 000-es és azalatti kártyák műszaki színvonala ez.
A monitorozás egyébként nem csak arra jó, hogy 82 fokos-e. Persze, nyilván állatira kényelmes, hogy nekem csak meg kell nyitni egy HWiNFO-t és tudom nézni, de biztos több kihívás egy hődiódás multiméterrel vagy infrás hőmérővel a gép belsejében gépészkedni, hogy megmérd, mi a pálya.
De ezenkívül mér áramerősségeket, amiből tudsz következtetni tuningnál, hogy mi a pálya, mennyit fogyaszt, mennyire terheled a gyárihoz képest, illetve ha hangosabb a kártya a kelleténél egyből látod, a hűtésed koszolódott-e el vagy csak belefutottál a játékban egy jobban terhelő jelenetbe.
A feszültségállítás azért hasznos, mert alapfeszen, 1,18V-on nálam hallatja a hangját és sokat fogyaszt. Leveszem 1,04V-ra, és hűvös és néma. Nem mindegy.Egyébként halkan megjegyzem, lehet úgy is tuningolni, hogy felhúzod alapfeszen cata-maxra, és leszarod, működik, amíg működik, de ez nagyon könnyen kinyírhatja a karit.
Kicsit egyszerűbb egyszer futtatni rajta egy furmarkot, és akkor utána nyugodt lehetsz, hogyha ott nem melegedett túl, akkor másban sem fog. Így nem fog előfordulni olyan, hogy pl. kilépek a játék menüjébe, és ha 1 percnél többet maradok ott, akkor leég a kártya.
De ha te kemény férfi vagy, és leszarod a hőfokokat, vagy ha megdöglik a kari, te dolgod. Én se monitrozom 24/7, de egyszer hasznos kitesztelni, és néha-néha ránézni, nekem nyugodtabb a lelkem, hogy tudom, biztonságos körülmények között üzemel a kártyám tuningolva is, és így tudom, meddig mehetek el.Ezenkívül nekem nagyon rossz a véleményem a hűtőről, teljesen rossz koncepciónak tartom a félig lapra meleget fújó megoldást. Hűtési teljesítményben állati hatékony, de a lapnak marhára nem egészséges.
100 000 forintért egy csúcskategóriás kártyán, mint a 7970 szerintem ez marhára kevés, amit ez a Giga felmutat.
-
válasz
szasanyi #24647 üzenetére
Nem én fejlesztem sem a DX-et, sem a játékokat nem én írom, így sajnos erre nem tudok választ adni. Így hogy bedörrennek az új konzolom, tipp alapján min 2 év. Persze mind ezt laikusként mondom. Abu talán tud kézzelfoghatóbb, vagy legalább is jobban körvonalazott információkkal szolgálni.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ma vettem egy GIGABYTE GV-R797OC-3GD HD7970-es kártyát!Érdemes letölteni a gyártó oldaláról a legfrissebb Bios-t és frissíteni vagy maradjon a gyári?Előre is köszi a válaszokat! -
Gtaati
őstag
válasz
fatal1ty1984 #24644 üzenetére
Kitolod 1.3v-re és ledroppol 1,25-re hát kb ennyi lehet lehetne vele még macerázni csak idő fogytán nem tudtam vele foglalkozni alapon megy, BF3 multiban így is bőven elég nekem...
-
Gtaati
őstag
válasz
fatal1ty1984 #24642 üzenetére
Alap feszen vagy alul feszelve kb 1080-1100, ha adod neki a feszt akkor éledezik rendesen 1220 vitte terhelsé alatt 1,25v-re dropolva de gyárin is tökéletesen kiszolgál így azon ketyeg.
-
Gtaati
őstag
válasz
fatal1ty1984 #24637 üzenetére
Osztom a hozzászólást, így igaz nekem is ilyen van
(11197-01)
-
-
Raggie
őstag
válasz
haddent #24633 üzenetére
Hááát nem mondanám, hogy nagyobb... leginkább ugyan akkora és a sapphire hosszanti lamellázása előnyösebb lehet egy minimális légmennyiség házból való kijuttatása miatt. A VRM hűtés pedig magáért beszél...
Giga windforce oc 7970 1
Giga windforce oc 7970 2Sapphire dual-x 7970 1
Sapphire dual-x 7970 2@richard444: én megolajoztam a ventiket és teljesen megszűnt.
-
ricshard444
veterán
válasz
fatal1ty1984 #24634 üzenetére
Nálam sem lehetett a 70% fölöttit hiába volt meghúzva
Raggie: Ha szórakoztam volna ilyennel akkor biztos valahogy megszűnt volna, de annyira nem foglalkoztam vele, mert hamar eladtam.
-
MiklosSaS
nagyúr
Vegul is (ha valakit erdekel) megrendeltem a gigabyte HD 7970 Ghz Edition kartyat. Remelem nem lesz csalodas, hisz az egyik legerosebb 7970-es kartya.
-
szasanyi
félisten
APU+dGPU-val jól hozható a PS4 képessége - mint már többen kérdeztük - korábbi, hasonló "jóslatok" alapján -, MIKOR?
Mikor érnekk be, és lesznek valóban hasznosíthatóak (1080p felbontásban + magas grafikai részletességgel) ezek az elméleti képességek, amik jelenleg csak ott léteznek - elméletben.
-
válasz
fatal1ty1984 #24625 üzenetére
1250-et megy gyári hütéssel 1.2v on.a dual x mindegyik.
Ezt így kijelenteni erős túlzás, a tuning mindig lutri.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
fatal1ty1984 #24615 üzenetére
Mese nincs, mas cegtol nem akarok vasarolni. Harom kartya kozul valaszthatok:
1. Zotac referencia GTX 680
2. Gigabyte HD 7970 OC Ghz Edition Windforce
3. Sapphire HD 7970 Dual-X , 925 Mhz
-
eszakas
őstag
válasz
fatal1ty1984 #24615 üzenetére
Ebben igazad van.
-
haddent
addikt
Értem, köszi a választ, világos.
Még egy kicsit kérdezgetnék: véleményed szerint ezek az új APU -k , akár már a Kaveri, képes lesz hozni a konzolt a megfelelő API -val, driverrel stb..? Lesz egyáltalán a PS4 -hez hasonló robosztus, nem "csak" 4 magos Kaveri? Vagy leghamarabb mikor lesz konzol szintű normálisan működő AMD APU? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
haddent #24584 üzenetére
Az API-t relatíve egyszerűen lehet fejleszteni. Kell egy DX11.2 és egy shader modell fejlesztés bele. Ezzel rögtön a konzolok szintjén van a programozhatóság. A GCN-re csak egy új driver kell és már támogatja is az új funkciókat. Igazából az a meglepő, hogy miért nem kerültek bele ezek már a DX 11.1-be. Pontosan tudta az MS, hogy az új konzolok képességei így túlságosan is túlmutatnak majd a PC-n.
-
eszakas
őstag
Tehát szerinted a giga azért rossz mert spórol a "VRM vezérlő" monitorozásán. Ilyen erővel azt is mondhatod hogy nincs a nyákra építve digitális kijelző zónaidővel azért rossz. Valószínűleg nem kell rá, mert attól nem fog tovább tartani a kártya ha látod hány fokos és parázol állandóan hogy" jaj 82,82,83....C° jajaj de begörcsölök mert magas a hőfokom"
nyavalygástól. Legnagyobb melegben sem volt semmi baj a hőfokaimmal és nem is hibázott a kártyám csak azóta érdeklődtem én is mióta itt halottam a "jaj a VRM jaj igy jaj úgy a VRM". De úgy döntöttem lesz*-om ugy is az lesz a vége hogy mást nem fognak gyártani csak boostost mert nem éri meg a szénné feszelt kártyákat cserélni nekik.
-
MiklosSaS
nagyúr
Rendben, akkor marad a sapphire, megveszem a harmadik sapphire-t a 7xxx sorozatbol (7770, 7870, 7970 Vapor-x). Kisse kezd unalmas lenni ez a hardver vasarlas ....
Koszonom mindenkinek a tanacsot !
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest