Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Motion_Blur #25394 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
válasz
fatal1ty1984 #25397 üzenetére
Így van.
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Motion_Blur #25396 üzenetére
ez már a droppolt amit terhelés alatt kap a vga?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
fatal1ty1984 #25395 üzenetére
1075mV
-
fatal1ty1984
őstag
válasz
Motion_Blur #25394 üzenetére
és mennyi az alapfeszed?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
demmer22 #25393 üzenetére
Tuningban meddig tudsz felmenni?
http://unigine.com/products/valley/download/ - ezzel elég jól ki lehet tesztelni (Extreme HD)
Nálam ennyit dobott:
1125/1700 - hozzá se kell tennem hogy alapfeszen
-
demmer22
csendes tag
amugy proci limittem van?
metro last light 2update.
Very high minden tesselation is csak ssao physx off
full hd-ba 45fps kint miért???
itt a benchmark is:
kép
procim i5 2500k kari gpu 1000 memoria 5600 -
demmer22
csendes tag
Vettem egy 7970 asus directcu 2 kártyát minden ok de most vettem észre egy program csak 1024mb ir rá 1gb memóriás lenne?
bf3 full maxon full hd-ba csak 1150memoriát vesz fel gyári hibás lenne itt a kép?
aida64azt irja 3gb most mivan?
-
ericdrawen74
senior tag
Az MSI Afterburnerben beállítottam a 2D/3D órajeleket, még is a Windows betöltése után a 3D órajelekre vált át.
MSI Afterburner 3.0.0 beta 10, Catalyst 13.5 beta 2-öt használok.
-
daveoff
veterán
-
SkyS1gn
félisten
Szevasztok!
Valaki hasít 7970el BF3-ban?
A Ghz edition hogy van? Csak egy húzott 7970 vagy kicsit jobb lapkák kerültek fel?
Ghz editionból csak referencia van vagy van másfajta is?
-
haddent
addikt
Na ugye
Nekem teljesen mindegy, mindenki azt csinál amit akar, tapizzátok, dörzsöljétek (zsíros, olajos) kézzel a processzor lábait, a szilikon tetejét, a ramokat amit értek
Igazából garis meghibásodás, mivel nem látszódik rajta majd semmi... Csak éppen ha az üt be, amit HSM is írt, hogy csak egy része hibásodik meg (pl.: egy memória chip egy része a sokból, a gpu egy része stb..), akkor aztán meg megy, hogy na hogy gariztassuk, mert iPon azt mondja nem tudta előidézni...
-
HSM
félisten
válasz
gaben82 #25378 üzenetére
Persze, hogy tök fontos védekezni az ESD ellen, de azért az úristen, kössük magunkat a radiátorhoz, mert húdemennyire baj lesz is túlzás.
A mérnököknek is igazuk volt, de tegyük hozzá, sokkal rosszabb dolog is történhet, minthogy a usernél tönkremegy az ESD után, például az, hogy nem megy tönkre, és elkezd mondjuk egy bizonyos funkciónál bohóckodni.
Instabilitás, egy-két apróbb furcsaság, bármi előfordulhat. Én az ilyen meghibásodásokat rühellem a legjobban, marha nehéz előidézni, bizonyítani, de az életed meg tudja keseríteni.
Egyszer sikerült is amúgy egy jó kis ESD csapást mérnem gondatlanságból egy memóriamodulra, hú de nagyon beszartam, de szerencsére nem lett baja, egy egész hétig teszteltem utána memtest-el...
-
gaben82
tag
válasz
Gróf... #25375 üzenetére
Én 10 évet húztam le egy elektronikai gyárban, műszerészként, elektronikai termékeket gyártottak, és mi azokat javítottuk, mobiltelefon, tv, beltéri egység...
Az egész csarnokban esd padló volt, a munkaasztalok is esd védettek voltak, szóval minden ilyen gyár nagyon ad a védelemre, súlyos pénzekről van szó, szóval biztos hogy van jelentősége a védekezésnek.
ESD védelemre szükség van. Itt olvashattok róla röviden.
Lehet ellene védekezni, direkt erre a célra vannak eszközök.Hülyeségnek ez az egész nem hülyeség, de így utólag bevallhatom, mivel már nem dolgozom ott, sokszor a 10 év alatt nem volt bedugva az esd karpántom, kényelmi okokból
, és egy alkatrészt nem vágtam, vágtunk agyon, pedig jó pár ic-t kicseréltünk egy nap.
A mérnökség mindig azzal jött hogy nem biztos hogy egyből elszáll az az alkatrész, csak károsodik, majd a vevőnél megy tönkre, én hittem nekik egyébként. -
HSM
félisten
válasz
Gróf... #25354 üzenetére
Én ugyan nem vagyok szakmabeli, de ilyenkor nem okoz gondot az ottmaradt műszerolaj? Mert a paszták elvileg a zsírmentes felületen működnek a legjobban.
Jól gondolod, a szilícium-mag mellett lakkozott a felület amit remekül megmar a körömlakklemosó. Sajnos egyszer egy nagyon makacs paszta miatt kénytelen voltam ahhoz folyamodni, és minimális mellément mennyiség is kicsit "megkóstolta". Baja nem tudom, mennyi lehet tőle, de nem is akartam kipróbálni. A magnak úgy tűnt, nem ártott.
(#25356) Macka: Persze, de sokkal könnyebben kezelhető és sokkal sokkal olcsóbb a foltbenzin.
Illetve a foltbenzin maradék nélkül elpárolog, a féktisztítóban nem vagyok biztos.
(#25360) haddent: Az égvilágon semmi baja nem lesz tőle. Akkor van baj, ha fémfelületet érintessz a NYÁK-on.
(#25364) haddent: Soha nem volt rajtam földelés, pedig dolgoztam a szakmában. Persze, nem műszálas ruhában csinál az ember ilyet, illetve gyakran fogdos munka közben valami földelt tárgyat. Egyszerűen tudni kell, mit és hol szabad/nem szabad tapizni, ennyi a lényeg.
(#25358) radi8tor1: Egy jóminőségű féktisztítóban szénhidrogének vannak, hajtógáz, meg izopropil alkohol. Semmi ami ártana a csipnek. Ellentétben a körömlakklemosóval, ami azonnal megmarja a csip környékét, ha rámegy.
-
Gróf...
aktív tag
A 25354-es hozzászólásom módosítva így hangzik: Mielőtt maszatolni kezdenétek a gépben valamit, gondosan láncoljátok magatokat a radiátorhoz, vagy a vízcsaphoz! Mert különben villanysámli lesz!
Így rendben lesz?
-
Weareus
addikt
Azt tudja valaki, h. miként lehetne a 300 MHz-es GPU órajelet feltornázmi 925-re, ha a GPU úgy látja, hogy nem játszok, de mégis játszok?
Van egy régi kedvencem (Quake 3 motoros game), és ha elindítom, akkor 10-50 között mozog az fps, mert a GPU 300 MHz-en "teker"...
Elég vicces.
Próbáltam Youtube-videót futtatni a háttérben (mondják, hogy ilyenkor 500 MHz-re megy fel), de ugyanúgy 300-on marad...
Ha egy újabb game-t elindítok és leteszem háttérbe, akkor is 300-on marad, ha tolom ezt a régi game-t... -
xatos3
senior tag
-
MiklosSaS
nagyúr
Ma delutan a havernel jatszotunk egy kis Crysis3-at. Minden rendben, egyszer csak leesik a FSP. Elinditottam a Furmark-ot, indul normalisan, a hofok lassan kuszott folfele, aztan csak 58-60 FSP-rol leesett 37-40-re, a venti kisebb fordulatszamon forgott es igy tovabb vitte a tesztet, a hofok elerte a 85-ot, aztan stabilan maradt 75-78. Ujbol elinditottam, csak igy csinalt.
Ez mitol van ? Tul melegszik a kartya ?>
7970-es referencia, 2500K@4.5 ghz + asus maximus IV Gene-Z a konfig.
-
haddent
addikt
válasz
Gróf... #25363 üzenetére
Hát nézd én nem vagyok elektromérnök, de a fontos alapokat tudom. Ha a te tudásod még az enyémnél is hiányosabb, arról nem tehetek. Nyugodtan kérdezz meg valakit aki ilyen területen dolgozik (akár innen) is, vagy egy profi szervízben nézd meg, a csuklójukon ott van rajta a földelés és rá van csatlakoztatva a null potra valahol...
De nem is igazán érdekel, ha te tönkreteszed a sajátodat, de ettől még nem kell terjeszteni és rossz tanácsokkal ellátni mindenkit, majd még felháborodva állítani, hogy hülyeség az egész és mítosz, egyszerű fizika (statikus feltöltődés, kisülés, potenciál különbség stb..) -
Gróf...
aktív tag
Jómagam egy csepp műszerolajjal szoktam a beszáradt szürke pasztát feloldani. Egyszerűen rácseppentem és az ujjammal összedörzsölöm.
A benzint nem tartom indokoltnak, de ezt pasztája válogatja.
Ha egy kicsit szakmázhatok, akkor a körömlakk lemosó a kromofághoz hasonlóan a már megkötött festéket-lakkot oldja. Nem tudom mennyi műgyanta jellegű anyagot tartalmaz egy processzor, de lehető legtávolabb tartanám az egész géptől!!! -
-
Gróf...
aktív tag
válasz
eszakas #25345 üzenetére
Apropó pasztázás!
Persze, hogy lemosod. Egyszer egy ismerősöm áthozott egy 8800-ast valami hülye hibával. Gondoltam szedjük szét. Ha nem volt rajta egy milliméter vastag paszta, akkor semmi. Újra pasztáztam, majd egy idő után a hibajelenség elmúlt.
Felhívnám mindenki figyelmét, hogy a paszta a hűtő és a processzor közötti MIKROSZKOPIKUS hézag kitöltésére való. Tehát, nem azért van, rugózzon rajta a hűtő. Lásd repkény híd, vagy az autók motorjaiban az olaj, aminek a hűtési szerepe legalább akkora, mint a kenési! -
eszakas
őstag
Rendben de, a kérdésre nem válaszoltatok
-
-
eszakas
őstag
Hali.
Azon gondolkozom, hogy újra pasztázom a GPU-t, hogy lehet leszedni a hűtőt úgy hogy utána ha baj van a szerviz ne kifogásolja azt hogy le volt szedve a hűtő. /ne sérüljenek a csavarok/
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Gróf... #25334 üzenetére
Sajnoa nagyon igaz amit olvastal a HIS kartyakrol. Az egyik haver itt ingland-ban nagyok szivott vele. Egy az egyben nem akartak kicserelni a kartyat, nala nem ment, nalam nem ment, a cegnel nem ment. Sokszor nem kapot jelet a kijelzo HDMI-rol, de minden rendben volt DVI-rol. Nagy nehezen rengeeteg cirkusszal csereltek neki. Es itt nemcsak a helyi boltal volt a baj, a legfobb baj maga a gyartoval volt.
Ja , ez volt a kartya :[link]
-
HSM
félisten
válasz
Gróf... #25334 üzenetére
Hibás termékek minden gyártónál előfordulnak... Szvsz nem érdemes erre alapozni.
Nekem nagyon tetszik a HIS X2-es 7900 szériája, nekem az a legszimpatikusabb 7950/70. Bár a Powercolor 7950-emmel is elégedett vagyok, de közelse olyan igényesen megépített konstrukció.(#25335) Macka: Szvsz az teljesen j hőfok. Szvsz ha 75 fok alatt van a GPU és 80 alatt a VRM játék alatt, az teljesen jó. Én még arra figyelek oda, hogy egy furmark/kombustor terhelés alatt se menjen fel a VRM hőfok 100 fok fölé, és a GPU 80 fölé. Ha ezt sikerül elérni, én már nyugodtan dőlök hátra, hogy biztonságban a VGA. 4-5 éve így csinálom, és eddig bevált.
-
Gróf...
aktív tag
Revideálom az állításomat: Az MSI és a HIS volt képes rendes hűtést készíteni a memóriának és a tápellátásnak.
Csak ezt ne olvastam volna: "Nice card! But... depending on how my recent RMA goes, I may never buy HIS again... however, so far, so good." -
Macka
veterán
7950-nek mekkora az egészségesen 24/7-re adható max fesz?
-
daveoff
veterán
HWINFO64 + RivaTunerStatisticServer
Ezeket letöltöd, és a logout cikk alapján beállítod! Az AB nem kell hozzá.......Tarill megelőzött....de még egyszer mondom AB felesleges, mert a rivatuner külön is letölthető!
-
Macka
veterán
Leírná pontosan valaki, hogy a HWInfo adatait hogyan tudom kitenni OSD-re?
-
Macka
veterán
Amit a GPU-Z mutat feszértéket, az valós? Mert akkor hiába állítom AB-ben a feszt, sz@r sem változik.
-
Macka
veterán
Trixx-ben hol lehet a power limitet kitolni?
-
ffodi
veterán
Ha berakod és elindítod vele a gépet, akkor már kell valamennyire melegednie, függetlenül attól, hogy a win betölt vagy sem (hacsak nem full halott a vga). Hagyhatod a BIOS-ban is addig, amíg szükséges. Ha pedig ventivel nem fújatod, akkor a környezete be fogja melegíteni.
Esetleg óvatosan hajszárító/hőlégfúvó, ha van.
-
Macka
veterán
Csak az a baj, hogy nem igazán akar menni a vga...
Szervizesek hétfőn leszedik, addig ott a másik. Ha meg nem lehet rongálás nélkül akkor így jártam. Ramokon gyárilag sem volt hűtés, szerintem nem melegednének annyira, hogy magától lejöjjön.
Mindenesetre én senkinek nem ajánlom a peter ragasztóját.
-
ffodi
veterán
A legegyszerűbb az, ha hagyod menni a gépet benne a vga-val. Akár a ventiket is kiiktathatod erre a rövid időre. Hagyod átmelegedni, majd a kikapcsolás után rögtön szétkapod, nálam ez be szokott válni (igaz még a Peter-t nem kellett szétszednem, de máshol már alkalmaztam)
-
Macka
veterán
válasz
Foxmulder89 #25307 üzenetére
Próbáltam tekergetni, de nem mozdul. Mindegy, hétfőn visszatérek a kérdésre. Ha lejön szépen, akkor irány vissza Iponba, garoztatom. Pedig alapfeszen vitte az 1200 -t.
-
deadwing
addikt
CF lesz, egy Sapphire 7970 GE VaporX felé kerülne. Azt meg nem is tudom húzni feszelés nélkül 1050, meg minek is, szóval tuning nem mérvadó most nekem. Kivételesen
Jah, azért nem Sapphire a választásom, mert 2.5 slotos, fél slot kevés volt neki levegőből, mikor kipróbáltam... Csak ezért meg nem akarok másik lapot venni. Egyébként a HIS-t miért lehet jobban húzni, mikor egyik karin sincsenek válogatott chipek? Most egyébként végigrágtam magam itt a fórumon az említett karira keresve, tényleg lutri, még az is lehet, hogy a gyári órajelen sem fog menni neki az 1050... vagy még az 1G sem. Ahh, nem tudom mit tegyek. 20k azért nem kevés különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Gitáros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen légkondit a lakásba?
- Spórolós topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest