- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HTPC (házimozi PC) topik
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz
eszakas #24384 üzenetére
Nem egyezik a GPU neve?
Neked 7970 van ami Tahiti XT nekem 7950, ami Tahiti Pro.
De attól még ugyanazokat méri.
Amúgy ezekszerint a te karidon nem a szokásos Chil vezérlő van, vagy csak nem fér hozzá a HWiNFO, de végülis tökmindegy, csak annyi a lényeg, hogy amit mértél, az nem a valós fesz, amit általában mérni szoktak a topicban.
-
-
ZetorGumi
addikt
Ha jól működik egy VGA, akkor mi értelme van azon "vitázni", hogy droppol-e, vagy sem?
-
HSM
félisten
válasz
eszakas #24380 üzenetére
Hát nálad valami nagyon nem kerek... Az összes adat kb. hiányzik valamiért.
Ami abban a sorban van, az nem a valós, hanem a BIOS által belőtt fesz. Én akármit állítok, az mindig azt a feszt mutatja, amit a BIOS az adott üzemmódhoz beállítana a karimon, ha nem bírálnám felül.
Csináltam egy képet, hogy kéne kb. kinézzen a HWiNFO, és pirossal bejelöltem, hogy melyik sorban láthatnánk valós, a GPU-nak leadott feszültséget [link].
Ja, és 1,038V volt beállítva AfterBurner-ből, szépen látszik a drop. -
eszakas
őstag
-
HSM
félisten
-
BullKoxa
őstag
válasz
Erdei88 #24349 üzenetére
AB valami régebbi volt kb 3 hónapos beta. De most feltettem az új AB-t monitorozásra ,de most is pörögnek a ventik 50%-n minden egyes OP indításkor. De ha nincs rá orvosság akkor ezt kell megszokni! Ezek szerint csak neked van rajtam kívül ilyen problémád, ez azért vicces szerintem.
-
eszakas
őstag
válasz
ricshard444 #24370 üzenetére
De láthatod hogy terhelem rendesen és nem droppol. Ez a huncut giga kártya már azt sem képes megmutatni, hogy kell droppolni
hát kidobom a kukába
-
válasz
ricshard444 #24370 üzenetére
Benne van, hogy tévedek, de nálam még soha egyik kártya sem kapott fix feszt valósan.
Majd aki komolyabban foglalkozik ezzel megmondja. -
-
eszakas
őstag
válasz
ricshard444 #24367 üzenetére
-
BeLucZ
addikt
válasz
ricshard444 #24367 üzenetére
bezzeg ha lehetne LLC-t szoftveresen állítani a gpuknál mi ?
lenne itt füstparádé
-
-
eszakas
őstag
válasz
ricshard444 #24364 üzenetére
Ezt azért én igy nem jelenteném ki
A kép az én kártyám GPU feszültségét mutatja a mért intervallum alatt 3 teszt futott le. A Heaven Benchmark 4.0 a 3D Mark és a Valley Benchmark 1.0, a 3DMark betöltései között láthatod a feszültségesést de máshol nem látok benne droppot. Tehát nem teljesen helytálló ez a megállapítás
-
-
Cole86
senior tag
válasz
Gtaati #24355 üzenetére
Ledroppol 1256-1260mv környékére.. magasabb venti fordulaton biztonságos teljesen! (vrm már kártya vram hűtés kérdése)
Rengeteg ghz edition és boostos kártya alapfesze 1,3mv (1,256 droppolva kb)
Ha életveszélyes lenne, nem adna meg sok gyártó ekkora értéket defaultnak...
ricshard444 : nálam volt pár kari, ami 1,256v fesznél volt ledroppolt állapotban.. bár igaz ,h a többség valóban 1,21-1,22v körül van úgz ,de akkora különbség nincs.. a lényeg ,h nem életveszélyes feszek még ezek..
Memóriát viszont szerintem felesleges és kockázatos feszelni, max húzni szabad alafeszen ,de közel sem hoz annyit mint a gpu..
-
Gtaati
őstag
válasz
Gtaati #24355 üzenetére
Egyébként korábban kérdeztem már de senkitől sem jött válasz, hogy mitől lehet ha Hd filmet nézek és az fhd tv össze van kötve a géppel hdmin keresztöl és a monitoron lejátszva filmet folyékony hibátlan kép de ahogy átrakom a tvre szaggat nem folyamatos kép és ha lejátszóra kattintok bármire akkor is több másodper mire reagál valamire, ez mitől lehet? köszönöm
-
Bossi
őstag
1,3v az nem sok? én addig nem mertem neki feszt tolni...
-
Hoorus
őstag
válasz
Cole86 #24346 üzenetére
Talán emlékszel még a levelezésünkre, mi szerint nekem is fesz záras 7970 Top-om volt, gyakorlatilag 1000 fölött nem is ment rendesen.. Meg is szabadultam tőle. 1:1-ben cseréltem egy Sapphire Dual-X alap órajeles változatra.. Csöppet jobb lett a helyzet.. 1200/1800-at viszi szépen
Megérte bőven a csere, mert erősebb a kártya, viszont a DCII hűtés nagyon hiányzik a nem létező hangja miatt..
-
Cole86
senior tag
válasz
glspeter1 #24345 üzenetére
Nekem 1090-95mv és terhelve ledroppol 1075-1080mv-ra..
Szóval lehet nálam az alaplapi illesztőprogram krepál közbe vagy én nem tudom ,de mindenesetre nagyon fura ,h fel tudom oldani a fesz zárat ,de csak addig él, amíg ki nem kapcsolom a gépet.. köv bekapcsolásnál már vissza állt... Jó pár 7970 DC2TOP kártya volt nálam, mindegyik ugyan azokkal a fesz értékekkel.. kezd gyanús lenni ez nekem ,h itt a lapnál/illesztőprogramnál lehet valami...
(de akkor nem értem ,h miért csak ennél a típusnál csinálja a sz*rt és miért volt jó vele minden más kártya... )
[ Módosította: radi8tor ]
-
Cole86
senior tag
Amúgy azon gondolkoztam el ,h lehet ám a az alaplapi vga illesztő program csinálja ezt az egészet... olyan létezik?
Sajnos cdről felrakhatta magát all in driversbe..
(bár akkor más kariknál miért nem volt ilyen jellegű gond, ezt sem értem...
)
[ Módosította: radi8tor ]
-
BeLucZ
addikt
válasz
Cole86 #24337 üzenetére
szerintem hanyagold az asus dc2es cuccokat
nincs szerencséd velük
én ennyit szívtam volna velük eddig is, tuti hogy nem neveztem volna be egy újra
(#24340) Cole86 : sajnálom hogy ilyen csúnyán átvágtak, nekem volt már olyan boltom ahol én állítottam hogy ennyit és ennyit megy , elvittem az illetőhöz és meg is bizonyosodott róla hogy tényleg igy van e, ez igy korrekt sztem
-
E1even
senior tag
válasz
Cole86 #24313 üzenetére
Próbáltad már a legújabb GPU Tweak-kel?
Nekem ez oldotta meg a fesz zárat a Matrix-nál.
Amit a kártya oldaláról töltöttem le azzal nem működött. -
Bossi
őstag
válasz
Cole86 #24332 üzenetére
Szia,
nálam megy a Matrix BIOS és a fesz emelés is 1150-ig 1180mv stabil tovább nagyon nem nyomom, mert silnet házban van és az esetleges vrm túlmelegedés miatt nem akarom ill 1200MHz/1200mv-on már nem stabil több feszt tényleg nem akartam adni neki.
Ja és tegnap volt win. reinstall most is működik rendesen... -
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Trixx-ben állítottam ventiprofilt ami az OP-vel indul ( tuning is van). Gondom a következő, minden egyes indításnál a karin a ventik 50% pörögnek amíg én nem nyúlok bele a Trixx venti profiljába ,hogy megszüntessem a lármát. ( Játék közben nem zavar,de netezés közben már igen) Valami ötlet erre a gondra? v 4.4.0 a Trixx verzó a memória fesz állítás miatt használom ezt. A segítséget köszönöm előre is!
-
Cole86
senior tag
válasz
Tökmindegy #24325 üzenetére
Hát igen.. tieden nincs még fesz zár ... gondolom nem mostani vétel! Azok még jó karik voltak, sajnos ez van...
köszi
-
Cole86
senior tag
válasz
Tökmindegy #24322 üzenetére
ez pl tökéletes... kis pics* program...
úgy kiderülne... amúgy meg lehet a játékban nincs kiterhelve maxon, ezért nem dobott ki még téged... kell alá proci és gpu igényes program/játék..
-
Tökmindegy
senior tag
válasz
Cole86 #24321 üzenetére
Sajna nem tudom. Nincs fent GPU Z. Egyáltalán semmiféle teljesítmény néző dolog nincs a gépemen
Max a AB mert ott tudom fixálni az fps-t rendesen egy bizonyos játékhoz ,de ennyi. Ezt is csak azért írtam ,mert ott néztem, de a kernel módot bekapcsoltam mert mondták,hogy az úgy a tuti
Szóval ahogy megnéztem ez ennyin mendegél stabilan,nem ugrál ,nem csinál semmit ha terhelem akkor a maxon megyeget.
Mért nem próbálod alapon a saját biosával?Azt se tudom melyik a legújabb.
Ráveszem magam de melyiket töltsem le? -
Cole86
senior tag
válasz
Tökmindegy #24319 üzenetére
Mekkora feszt kap terhelés alatt a kártya? Kérlek csinálj már egy gpu-z screenshotot...
Sensor fülnél mutatja az értékeket..
-
válasz
DroiDMester #24318 üzenetére
Nálam is járt vagy egy tucat Asus, de nekem meg csak jó tapasztalatom van velük. Ilyen ez a szakma
-
válasz
ricshard444 #24314 üzenetére
utóbbi 2. évben nekem is csak mind rossz tapasztalataim vannak az ASUS VGA -kal, pedig járt nálam szép számmal(vagy 25-30.DB) vegyesen AMD és nV is!
Szerencsére alaplapoknál még mindég tartják a megszokott minőséget, tudást és extrákat
-
Cole86
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #24315 üzenetére
Igaz.. sajnos sima lekapcsolás utána is ez a probléma.. bár ezt még kipróbálom ,de ebben már nem is reménykedem...
-
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444 #24311 üzenetére
Ezt végig kérdeztem.. 2600k i7.. állítólag mindenhol stabil volt.. (az alapon is kihatja azért lazán full hdban) vagy egy hozzá nem értő vagy kamuzott "kicsit"...
7950 giga windforce 3mat kapott ,bontatlan újt cserébe + kp-t még.. tehát vissza fogom boltolni , aztán ennyi..
szerk: ne nézz idiótának, rendesen utána kérdeztem.. le is akartam tesztelni a kártyát ,de véletlen kifelejtette belőle a HDMI/DVI átalakítót..(nekem nem volt itthon elfekvőben más kábel vagy átalakító) kb azért lett ez az egész...
vettem ma plusz pénzért egyet ,h ki tudjam próbálni.. ezért is van most felbaszva az agyam..
Asbee : mert talán kamu a marketingjük...
"GPU Tweak utility helps you modify and tune clock speeds, voltages, and fan performance via an intuitive interface"
"Acclaimed DIGI+ VRM with 12-phase Super Alloy Power technology delivers precise digital power and enhanced durability for stable overclocking
VGA Hotwire allows you to plug and solder wires on the card’s voltage regulators and accurately read and control Vcore, Vmem, and PLL voltages on a hardware level"Dobozon rajta és még sorolhatnám... szerinted ez nem átbaszás?
-
-
Cole86
senior tag
válasz
ricshard444 #24308 üzenetére
Nálam volt 4 db.. tudtam ,h van feszültség zár, ez nem lepett meg!
Viszont a tulaj állította ,h 1125öt meg és 1575öt memóriában így is.. ezen akadtam ki,mert már 1040en elvérzik a gpu... ez meg viccnek is rossz.. csak 1 próbálkozás volt ,h hátha nem áll vissza a feszültség zár, ha már pár tulajdonosnak ez sikerült ÁLLÍTÓLAG....
-
válasz
Cole86 #24305 üzenetére
Az Asus 7970-ről már mióta megy a téma, hogy fesz záras...? Nem kellett volna vállalni és nem lenne ilyen gond, tudhattad előre, hogy ez lesz
Ha meg nem olvastál utána a topikban, hogy nem lehet feszt állítani rajta akkor...
7950-n lehet, azzal nincs gond, a hűtő is remekül szolgál, nem kell szídni az Asus-t hiszen leírták már páran, hogy nem feszelhető. -
Cole86
senior tag
válasz
BeLucZ #24304 üzenetére
F*s az összes.. asus meg egy nagy 0 lett, kamu marketing, cserélni már nem cserélnek, cserébe viszont vissza küldenek mindent ugyan olyan sz*r állapotban vagy még esetleg szét is karcolják...legdrágább és a legsz*rabb lassan, ez elmondható...! pofátlan egy ***** népség lett az új tulaj kör... kerülni fogom ezen túl őket messziről..
-
N.Ferry
senior tag
Sziasztok!
Jöv. hónapban esedékes a kártyavásárlásom.
A Sapphire Hd 7950 Vapor-X-et néztem ki.
Akinek ilyen van írna pár sort,hogy mik a tapasztalatai? -
Cole86
senior tag
válasz
DroiDMester #24300 üzenetére
Új windfos lett az ssd óta.. (1-2hónapja kb) korábban voltak 7970 topok, igaz volt pár kari azóta is ,de más típusok, fesz zár nélkül...! esetleg drivert újra nyomhatom ,de a win7 64bitesben nem hinném ,h valami hibázna..
Ez inkább mintha ,ha valami beépített softver lenne ,h a feszt vissza nyomja a biosra vagy a franc se tudja..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest