Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Motaba78
addikt
válasz
Malibutomi #15992 üzenetére
a két vinyó is elég meleg ott a kuckóban, annak sem tesz jót.
39°C
46°C+ nagyon meleg a szobában is a levegő ?
-
nanus
senior tag
válasz
Malibutomi #15996 üzenetére
CoolerMaster Hyper212+(hátrafale nyomja a levegőt) tiéd nem elforditható?
szerintem sokat segitene ha oldalról kapna egyet ami befelé nyomja -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #15996 üzenetére
No ugy fest nyertem egy 4-5 fokot hogy felülre került a venti, és kihuzza a prociról a meleget.
-
nanus
senior tag
válasz
Malibutomi #15994 üzenetére
Ha elölről van egy befelé-hátulról egy kifelé(procihűtőd is erre nyomja?)az eléglehet estleg egy plusz az oldalára ami befelé tolja.
-
nanus
senior tag
válasz
Malibutomi #15992 üzenetére
-
nanus
senior tag
válasz
Malibutomi #15990 üzenetére
Sok.....[link]
ez max 1.5v-nál lenne elfogadható hőmérséklet. -
Malibutomi
nagyúr
Sziasztok, kérdésem lenne, adott egy egy PII X4 955 egy GA-MA-770-UD3P lapban, Freezer 13 hűtővel, a ház egy coolermaster Elite 370.
Próbáltam a procit, alapfeszen simán megy 18x200-on, ellenben még tuning nélkül is kicsit melegnek érzem. Idlen(800-on) 40-42 fokos, ha hajtom akkor felmegy 61-63 fokig.
Ez sok, vagy elfogadható?
Msot épp az AMD Overdrive stability tesztje megy 49 perce, 18x200on, 1,325 volton. A hőmérséklet beállt 63,5-63,8 fokra stabilan. -
Colos1
őstag
Sziasztok!
Lehetséges-e az, hogy egy PH II 955 -ös proc 32 biten stabil, 64 biten meg nem???
Januárban 3500 MHz -re húztam a magokat, és 2 óra Prime small FFT lefutott. Az előbb hirtelen felindulásból - a BC2 fagyásai miatt - futtattam Large FFT -t, és 1 perc alatt megbukott
Visszatettem 3400 MHz -re, és ott is 1 perc alatt megbukott. Pedig amikor az NB-t tavaly januárban 2600 MHz -re húztam - ekkor a magvak már 3400 -on voltak -, akkor futtattam Large -ot a melegedés miatt, és nem bukott meg. Viszont akkor még csak 32 bites rendszerem volt
-
Ger_man
senior tag
válasz
- = Zk = - #15986 üzenetére
Hát nem tudom... de akkor minek fejlesztené az AMD, már a 4.0.4es verziónál járunk
Én amióta megvan a 720BE-m, azóta AOD-vel van tuningolva, kb másfél éve.
Egyébként, más tuningot, értsd memória időzítés, avagy NB órajel, feszültség, ezeket a biosban állítom, csak a CPU szorzóját illetve a feszét az AOD-ban.
-
-
Ger_man
senior tag
válasz
- = Zk = - #15966 üzenetére
Szia,
Nekem GB MA790X-UD3P-s lapom van, nekem sem működött a CnQ F7-es Bios-okig, ha elállítottam a szorzót... de még régebbi biossal is működésre tudtam bírni a CnQ-et ha AMD OverDriveban tuningoltam.
Sőt hozzáteszem, (még az új Bios-szal is! - F7b) ha Biosban plusz feszültséget állítok, akkor a beállított fesz emelés értéke minden feszültség értékhez hozzáadódik a különböző órajelek melett:
Egyszerűbben, ha pl +0.1V adok a CPUnak, akkor nem csak loadban adja ezt hozzá az alapfeszemhez (1.325V), hanem a 800mhzes feszültségértékhez is (1.024+0.1=1.124V lesz), ami nem jó lássuk be... Megoldás még mindig: AMD OverDrive , ott marad 1.024V -
-
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #15980 üzenetére
A 940BE tuning a 10 éves gyerekeknek is megy.
Ha valami nem ok, feldobsz 1-2 képet a biosodról, és kitaláljuk közös erővel.
-
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #15978 üzenetére
Ha egy 200x18-at elérsz alapfeszen, 2.0, 2.2-es HT és 2.4-es NB-vel, már nagy lépést tettél annak az irányába, hogy ne kelljen egyenlőre másik procit venned. A 6870-est is nyugodtan berakhatod mellé. Bár szerintem itt meg egy 6850-essel megint csak jobban jársz, mert ezekben elég sok tuning rejlik, és jóval olcsóbban kapod meg az alap 6870-es szintjét.
-
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #15976 üzenetére
Ennyi próbát szerintem megér. A bios frissítés kb 5 mp. Giga laphoz van windows-os progi is.
-
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #15974 üzenetére
Jelenleg egy AM2+-os DDR2-es Giga 786G lapban használom a 955-öst alulfeszelve, és ahogy mint korábban is írtam, 18,5-ös szorzóig van CnQ. 19-nél már nem veszi vissza.
-
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #15970 üzenetére
Nem, valami 780-as Asus lap volt, nem emlékszek pontosan milyen.
-
apollo12
veterán
mondjuk 1 nem értek 2db vga-d van terheléskor 10watt ide vagy oda ? ennyi erővel ne játszál, 6magos proci meg nem fog segíteni inkább 4mag 4ghz en azzal jobban jársz
ha meg a CnQ kell akkor álisd be 18.5x216 ra 3996mhz en fog menni nekem 18.5x220 és ha nem terhelem akkor 880mhz en jár
-
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #15970 üzenetére
-
sith7
félisten
válasz
- = Zk = - #15960 üzenetére
igazad van
-
Alister71
nagyúr
Ettől függetlenül az X6 fogyasztását semmilyen alapfeszes tuningal sem fogja elérni.
Bár ezt az adatot nem tudom honnan vetted.- = Zk = -: mindenképp rakd fel a legfrisebb biost és próbáld ki. Volt nekem is 940BE és működött a CnQ 3.6GHz-nél is. Tuti, hogy a lapod a ludas.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Alister71 #15965 üzenetére
jogos. ellentmondtam magamnak, de hát az élet márcsak ilyen! lehet lesz CF-em, lehet, hogy nem. tervben van, és tisztában vagyok azzal is, hogy mekkora többletfogyasztás várható
ha felrántom 3,5GHz-re, akkor marad is ott. nem veszi vissza pl 800MHz-re, mint most.
persze, nem néztem a legfrissebb BIOS-szal, de az alaplap honlapján ehhez a procihoz ezt a verziót írják!... lehet felvarázsolom neki a legfrissebbet, még meggondolom. -
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #15964 üzenetére
Alapfeszes tuningnál mitől nőne a fogyasztás? A CF eleve egy hatalmas fogyasztó, ez már rögtön ellentmond az előző állításodnak.
Mi a gond a lapodba a CnQ-val? nekem 18.5-ös szorzóig működik. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Alister71 #15963 üzenetére
nos.
alapfeszen használom, alap állapotban. a villanyszámla mindenek felett
ha ehhez a deszkához is megoldják a CnQ-t, akkor adok neki.X6-tal meg hosszabb távra tervezhetek. pl CF-es lapom van, igaz CF-nél 8x+8x.. de szeretnék CF-et a későbbiekben. ahhoz meg azért jó ha van.
de persze addig sok víz lefolyik a Dunán, ELMÜ is okosít még ezt azt, ha tudok szerezni X6-ot 25-27 környékén, akkor miért ne váltanék?
nameg hallottam, hogy érezhető a különbség. persze a személyes tapasztalat fog majd dönteni, mert ha nem jön be, akkor X4 965BE... ennyni röviden -
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #15962 üzenetére
De gondolom még most is ezt a procit használod, és ha már egy BE procival rendelkezel, egy alapfeszes 24/7-es tuning szerintem kötelező.
Már csak amiatt kérdezgetlek, mert nem hiszem, hgy azzal a 6 magossal sokat nyernél. Különösen játékban nem. Ha naponta 7-8 órán keresztül renderelsz, akkor hajrá, de szerintem gondolt át azt a cserét. -
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = - #15960 üzenetére
A 940-es gondolom megy 3.6-on még emberi feszen, a HT-t és az NB-t mennyire tudod feltornázni?
-
sith7
félisten
válasz
- = Zk = - #15958 üzenetére
Akkor mi van az aláírásodban ?
-
sith7
félisten
válasz
- = Zk = - #15953 üzenetére
Jól sikerült kis proci
-
-
sith7
félisten
válasz
- = Zk = - #15947 üzenetére
az szép, nekem 3.6 volt a plafon
-
Gerisz
addikt
válasz
milan18 #15950 üzenetére
A legnagyobb ok, hogy a boltok 90%-a nem tudja mit árul
Ráadásul nem is foglalkozik vele.
Olyan helyen kell venni ahol megnézik, hogy C3-e tutira.
De szerintem már mind az.Milyen CF rendszered van? Gondolom már Full HD felbontást használsz minimum.
3,7 alapfeszen tökéletes nekem 2db 5850-hez -
milan18
aktív tag
válasz
Motaba78 #15949 üzenetére
Nem érted a kérdést tisztában vok vele hogy miért kifutó széria, csak azt nem értem hogy miért c2-esek vannak szinte minden üzletben mikor már 2010-óta állítólag c3-asokat gyártanak. És nagyon sokat vásáróltak belőlük. Ezek szerint az amd továbra is gyártota a c2-eseket? Nem hiszem hogy 2009 óta ugyan azok vannak a boltok polcain.
Azért kell 4ghz- hogy a cf rendszert tólja rendesen ne legyen proci limit
És azért idegesít hogy kifutó széria és mégis a régi verziókat lehet szint csak kapni.... -
Motaba78
addikt
-
milan18
aktív tag
Sziasztok
Phenom 2 x4 955-ös prockót akarok veni de az hogy lehet hogy kifutó széria és mégis szinte mindenhol a c2-es verziókat árulják? 10-ből 7 kb még c2-es! Ez hogy lehet?
És ha venék mondjuk egy c2-es verziót az lehetne stabilan 4 ghz-re húzni? -
- = Zk = -
félisten
noh? Kicsit nem vagyok, máris garázdálkodtok. Ej ej!
Jöttem vna a kis 940be-mel. Anno 3.7 - 3.8 ig jutottam vele, ha jól emlékszem!... -
sith7
félisten
válasz
fasterware #15945 üzenetére
én sem tudtam volna jobban összefoglalni
-
Xezs
tag
válasz
Alister71 #15939 üzenetére
A gyári nekem is ordított, amíg rá nem jöttem, hogy az alaplapom (Asrock) gyárilag úgy van beállítva, hogy max sebességen pörgeti a ventit. Levettem normális sebességre és csend lett. Természetesen szükség esetén automatikusan emel a fordulatszámon a cucc, szóval ha pl. játszok akkor elkezd szépen lassan ordítani
-
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #15941 üzenetére
lehet hogy alatta nem stabilok a ramok ezért rosszabb
-
Crossfit007
senior tag
Az hogyan lehetséges, hogy 5-5-5-12 jobb eredményt hoz WinRAR-ban, mint az 5-5-5-7 vagy az 5-5-5-11?
5-5-5-11-ben hozott 2786kb/s-et, 5-5-5-12-ben 2830kb/s-et.
Ez hogyan lehetséges?
Úgy tudtam eddig a TRas csökkentése teljesítménynövekedéshez vezet, szekszerint pont fordítva lenne? -
Crossfit007
senior tag
válasz
Colos1 #15938 üzenetére
Nálam NB emelése 2600-ról 2925MHz-re +3fps-t hozott játékokban átlagban, igaz ehhez már 1.375V-al kell megkínálni, ami ugyanannyi, mint a procifeszem.
Mem olvasásom is AIDA-ban stabil 9300 felett van, memírás 9800-9900 között, memmásolás pedig 10600-10800 közt.És mindez 975MHz-es 5-5-5-12-es DDR2-vel.
-
Colos1
őstag
válasz
Alister71 #15937 üzenetére
Nálam 17,5 a szorzó, és amikor a BIOS -ban bekapcsoltam a CnQ-t, akkor indulás után kék színű információs képernyővel jelezte, hogy nem igazán kellene ezt erőltetni.
De mindegy, engem nem zavar, a Freezer Pro64 most is 2500 -on pörög (Q-FAN kikapcsolva), és nem hallok belőle semmit. (Amúgy sem szeretem, ha ugrál az órajel)
Az öcsém viszont elfelejtett rendes hűtőt rendelni rá, és ő csendmániás. Én nem is hallom a gépe hangját, de már nyavalyog, hogy hangos. Nála alighanem alulfeszelés lesz, mert ez a gyári hűtő fantasztikusan hangos. Az előbb teszteltem nála, 52 fok fölé nem ment a CPU, de a venti ekkor már 4600 -at pörgött.Az NB nálam is 2,4 -et ment alapfeszen, de 1,175V -on elmegy 2,6 GHz -en. 2,8 -on már 1,2 V- al sem akart elindulni a gép, e fölé meg nem megyek, mert szerintem felesleges.
-
Colos1
őstag
válasz
Alister71 #15933 üzenetére
Igen, azt fogjuk csinálni, csak furcsállottam, hogy a C3 alapból magasabb. Az NB -jét kell majd megtuningolni, nálam az nagyon jótékony hatással volt a memóriaelérésre.
Ha tuningolom a CPU-t, akkor nem megy a CnQ, ami nálam nem probléma. Ha visszaveszi a feszt, és fixálja, akkor ez menni fog? Ha jól tudom, a CnQ működésének az tesz be, ha le vannak fixálva a feszültségek.
-
Colos1
őstag
HI!
Az öcsém most vett PH II 955 -öt. Az övé C3-as, az enyém még C2-es.
Kérdés: A C3 -nak 1,4 V az alapfeszültsége?
Mert az övét annyira állítja be a lap, az enyém meg 1,35V -on megy.
-
sith7
félisten
Én ezzel az iszonyú összeggel, talán egy mikromililitert teszek ki az óceánban
Őszinte leszek, életemben először tudok élni ilyen lehetőséggel, és tudod mit ... semmi lelkiismeretfurdalásom nincs... / 2 gyerekem van, CHF lakáshitelem, és én is visszalépő mnyp tag vagyok ... szerintem mindent tudsz
/
Lord Vader
Mindennek ára van -
sith7
félisten
Köszönöm a válaszokat, úgy néz ki, hogy C3 -as a proci, viszont csak pénteken kapom meg
-
sith7
félisten
Honnan látom azt, hogy az adott proci C2 - es, vagy C3 -as steppinges ?
-
Alister71
nagyúr
A maximálisan beállítható NB-nek a procihoz vagy inkább a laphoz van köze?
-
apollo12
veterán
na úgy néz ki hogy, az nb is stabil lett, 2860mhz en 1.3volton
-
TeeBee73
veterán
Egyik cimbi gépét fejlesztettük, (szintén HD4670, ami maradt is), E2160/3GHz/2GB-ról Q8300/3.2GHz/4GB-ra, a játékok minimum fele sokkal jobban megy.
(Mondjuk, én ezt a memória javára írnám.)
Egyébként,szvsz. a videokártyád lesz a legfájóbb pont az új játékok esetében, de a proci az jó ötlet, kelleni fog. -
Üdv.!
Jelenleg egy S939-es X2 4200+ om van (2,2ghz)
Egy Phenom X4 955BE mekkora javulást hozna hozzá képest?
Főleg az újabb játékok miatt szeretnék fejleszteni.
Egy 512-mb-os Sapphire 4670-em van.
Ha kijön a Bulldozer, nagyot fog esni az ára? (jelenleg 25k körül mozog boltban)
2 évig nem szeretnék procit cserélni, nem tuningolok.
-
apollo12
veterán
válasz
kokoistvan #15902 üzenetére
szerintem vegyél egy 955 be-t és húzad fel 3.6-3.8ghz az nb meg 2600mhz környékére akkor már bőven jó lesz
nb tuningolás nekem sokat segített tömörítésben és kicsomagolásban -
Motaba78
addikt
válasz
kokoistvan #15902 üzenetére
nem érdemes annyit rááldozni,
-
kokoistvan
csendes tag
Sziasztok!
Van egy AMD Phenom X4 Black Edition 9850 procim amit 3000Mhz en hajtok egy Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0 alaplapban. Az lenne a kérdésem ,hogy érdemes -e
váltani erre a procira :AMD Phenom II X4 965 3.40GHz mennyivel lesz észrevehető a különbség? Érdemes-e rááldozni 29000.-.Főként kamera videókat tömörítek vágok dvd-re.
Előre is kösz a választ! -
sith7
félisten
válasz
Ger_man #15898 üzenetére
Ok, rendben rákérdezek
Hú, erre szerintem egy szavam se lehet, mármint a 940 - esre, 3,6 - on ment játék /BFBC2, SC2/ , és prime95 stabilan... de inkább 3,4 - en használtam 1,2875 - ön
A 3,6 - ot most nem tudom mennyi volt, de 1,45 alatt volt , ha jól rémlikEzért is reménykedem, hogy ezzel a 965 - tel meglesz a 4 ghz
Motaba78
Már 965 - ös lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc