Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sandrew
őstag
Megvan a 955. De a gyári hűtése valami magas hangot ad ki
Nem bah úgyis lecserélem... -
genric
csendes tag
Szerintetek melyik processzort érdemes megvennem játékra?
AMD Phenom II X6 1090T vagy AMD, Phenom II X4 975 -
amerigo
aktív tag
Sziasztok!
Életem első AMD procijával ismerkedek. Ha alulfeszelem elég 10 perc Prime95 blend a teszteléshez? Most 1,275V-nál tartok meddig érdemes próbálkozni?
Bocs, ha lesz még pár láma kérdésem -
Nálam egy CM TX3 teszi a dolgát, némán és csendben.
Megemelt 3,8GHz-en alapfesszel max 60fok. A hűtő valami 4ezer volt.
-
-
Sabre
őstag
srácok, lehet volt már de egy láma kérdést engedjetek meg.
van hatással a tuningra, ha bekapcsolom a c'n'q és a másik ehhez kapcsolódó funkciót, azt hiszem c1q eist vagy valami hasonló.
amiknek hála visszaveszi szorzót, órajelet ha nincs terhelés.
DE ha van például 3d alkalmazás - játék vagy több szálas dolgok, akkor rendesen visszakapcsolja. ugye?fagyás nem várható a tuning és a +2 mag engedélyezése végett?
-
Speed®
titán
válasz
ALONSO11 #14472 üzenetére
Semmi baj nincs a 12V ággal..hibahatár/tűréshatár, ingadozhat terhelésre.
Ami a fogyasztást illeti, nézz rá a (nem szoftveres) mérési eredményeimre..
Esetedben, ha alapon van minden cuccod, fullra terhelve jársz 300W körül.
De ez a legrosszabb eset (fánk+p95), játékok alatt nekem 250 körül beéri..
Ez azt jelenti, hogy csontra terhelve is csak 25A kell a gépednek 12V ágon.
Ha jól van elosztva (proci/vga külön ág), nagy baj nem lehet, bírni fogja -
tudnatok valami hutot ajanlani ami halk es talan kesobb meg 200 mhz tuningot is elvisel? mert a gyari 5000 fordulatszammal a jatek hangjat is elnyomja... be965
-
Sandrew
őstag
válasz
Speed® #14456 üzenetére
Ez pontosan igy van... 955Be-t megrendeltem vegre. Egyenlore gyari hutes lesz 965 orajelein fog menni lehetoleg alulfeszelve. Aztan meg keritek valami normalisabb hutest ra. Csak az a baj hogy tx3 vagy ekl sarga hutesnel nem fer be nagyobb a hazamba. Atlagban mennyi fesz kell a 4Ghz hez? mert akkor hatha eleg lenne ra a fentebb emlitett hutok kozul valamelyik.
-
Speed®
titán
válasz
Sandrew #14449 üzenetére
Ha hosszú távon gondolkodsz, nem rossz az 1055T sem, 3.5-3.6GHz körül fullhdban korrektül kihajt szerintem bármilyen vidkarit. És ahogy javul a több mag kihasználásának mértéke, úgy fogja szép lassan behozni az árát. Viszont..ki tudja mit hoznak a Bulldozerek..ergó inkább egy minél olcsóbb C3mas X4 és váltás, ha majd szükség lesz rá. 5850 mellett játékokban az X6 haszna jelenleg konvergál a nullához.
-
Sandrew
őstag
Vagy még egy maradt: X6 1090T 3.20GHz AM3 BOX Black Editon 31k lenne. Legfőképp játékra kéne de ezt már írtam. Sok időre lenne. Későbbiekben egy 5970-sem kizárt mellé.
-
Sandrew
őstag
Na jó. Döntenem kell nem cseszekszek tovább. Phenom II X4 965Be Új C3-as 24k vagy X6 1055T 27k
Lenne gyorsulás a +2mag-tól játékokban?
(nettó áron tudom megvenni a procikat)
-
djculture
félisten
válasz
Scholes9 #14440 üzenetére
Hát az biztos hogy ilyen tuningos felárral árult procikon én is csodálkozom.Ott kezdődik hogy a tuning függ pár részegységtöl aztán megveszi azt ember semmi garancia hogy nálla is annyit fog menni.Mostanába volt ilyen beirás a jelentsd a csalók topikba is.Valaki méltatlankodott hogy az ő neki nem megy csak 3 mag az eladó meg váltig állitotta hogy nála 4 megy hibázás nélkül.Teljesen lutri az egész ezért + felárat kérni érdekes .Esetleg úgy eltudom képzelni ha az eladó meghirdeti a fél gépét.
-
Speed®
titán
válasz
Scholes9 #14440 üzenetére
Mit nézzél? Mondjuk peretestednél a 24/7 használható beállítást. Ne mondd már, hogy számodra egyenértékű két 955ös, ha az egyik 3.4, a másik meg 4GHzen rohangál alapfeszen..
Egyébként nézz szét kicsit, mennyibe kerülnek a hasonló sebességű Q9550ek használtan..miközben az alap teljesítményük nyilván nem indokolja, hiszen ~akármelyik i5 lemossa már őket. Ott is a 4GHz körüli tuning az, amiért emberek sokszor 40+kt fizetnek ki..ugyanis ez nem általánosan elvárható ezektől a prociktól, ergó amelyik jól megy, az többet ér.
De ezt most komolyan meg kell magyarázniEgyébként, aki nem tuningol, az javarészt új cuccot fog venni, nem aprósat..ill. ha aprón is nézelődik, nem pretested überalles edísönt fog keresni.
Sandrew
Csak akkor vegyél C2est, ha megelégszel a szolídabb tuninggal..C3 a nyerő. -
Sandrew
őstag
Na jó...
Más.
955Black Editon-ból a C2-es hány wattos? 22-ért lenne egy, de C2-es...
-
Speed®
titán
-
Scholes9
nagyúr
válasz
->Raizen<- #14436 üzenetére
Nézd meg milyen procim van
Nem is cserélném le semmire, mert bőven elég mindenre
Amúgy újonnan normális boltból 28k 3 év garanciával, így, amit írtam árat rá, még talán sok is....
20k használtan max, nem több.
-
Sandrew
őstag
válasz
Mr.Csizmás #14434 üzenetére
Csak pici
Meg 4x pci sáv.
-
Sandrew
őstag
válasz
Mr.Csizmás #14429 üzenetére
Te nem vagy normális
Brazos-ban 5850? xd
-
Scholes9
nagyúr
válasz
->Raizen<- #14430 üzenetére
20k max garanciával...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
->Raizen<- #14430 üzenetére
akkor sem indokolja ezt az árat.
-
Sandrew
őstag
Azon tünődöm hogy az emberek egy Használt X4 955-ért mire fel kérnek 28, meg 30.000 Forintokat?
-
Ger_man
senior tag
Kedves Phenom II X3 720BE / X4 B20 tulajok,
akad közületek olyan, akinek sikerült emellett a proci mellett 1066mhz-es DDR2 memóriákat működésre bírni?
Ha igen milyen memóriákkal, illetve BIOS beállításokkal?
Előre is köszönet!
-
Borokafa
őstag
válasz
kucseranor #14416 üzenetére
Valószínűleg a proci tudásának itt a vége. Ritka az ennél jobb.
Ellenőrizd, hogy stabil-e pl. Prime95-el. (Blend) -
kucseranor
tag
Hali!
Elértem 4226 Mhz-et 1.368V fesszel, viszont 4.3-at nem akarja akárhogy osztom a ramot vissza, még szorzóval sem. Adtam neki 1.45öt de tovább nem szeretném. Az lenne a kérdésem, hogy ez az alaplap vége lehet vagy a prociban nincs több tartalék?
-
Sandrew
őstag
X4 955-t találtam 25k-ért. Azt veszem mégiscsak
-
Sandrew
őstag
válasz
Butcher-HUN #14410 üzenetére
Akkor phenom II X4 840 (athlon II) megrendelve
-
Sandrew
őstag
válasz
Butcher-HUN #14404 üzenetére
Na 2különböző válasz
Játékra melyik a jobb akkor úgy kérdezem, Phenom II X4 3.2Ghz vagy Athlon II X4 3.6Ghz
-
Borokafa
őstag
Szerintem itt összehasonlítható a mai procik tudása:[link]
-
Butcher-HUN
senior tag
válasz
Sandrew #14401 üzenetére
L3 cache játékokban el hanyagolható értsd 3~5%. Friss tesztekben az Athlon II X4 és Phenom II X4 között kicsi sebesség különbség van a Phenom II javára. Na már most ha meg húzzuk az L3 cache nélküli procinkat legyen az Athlon II X4 úgy 400Mhz már ott vagyunk ahol a Phenom II X4 L3 cachel. Ami nagyon számít az a natív 4 mag és amelyik játék ezt ki is használja lásd BC2, Maffia 2 és így tovább ott ki jön az előnye még így is az L3 cache nélküli procinak.
-
Sandrew
őstag
Játékokban mennyit számít az L3 hiánya?
Gépet rakok össze és X4 955Black Editon és X4 840 között kell döntenem. + - 8k
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR