Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Torry
addikt
Hozzá tartozik, hogy nekem egy Athlon II x3 445-ből lett PHenom II x4-em van. Szóval már a 3.6 phenom x4-ként sem semmi, de ugye a tuning az kell
-
Crossfit007
senior tag
válasz
---Lasali--- #17497 üzenetére
Szinkronba sikeredett, aszinkron helyett.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ha eddig nem adott többet akkor nem fog többet adni.
Viszont szépen tud ingadozni nekünk Crossfit el az 1.425.
Ha nincs terhelve akkor 1.425-1.440 közt mozog. De az még talán nem baj.
Meg nem bízok én 100% osan ezekben az értékekben, amit az alaplap így kijelez.Nekem is 6870 em van. Crysis 1 hez ami csak 1 magot használ, oda kéne a 4ghz, meg a GTA IV mellé, meg a cod 2 be nekem multi hoz, hogy EAX 3 al tartsa a 250 fps -t
Crossfit007
Mire megírtam addigra te is beírtad -
Torry
addikt
válasz
---Lasali--- #17494 üzenetére
Az nekem már elég lenne.
6850 vagy 70 lesz mellette, melléjük akarom kicsit feltornászni a tempót.Más:
Ha biosban 1.425-t adok meg max-nak, akkor nincs az az isten, hogy többet ad neki ugye? -
---Lasali---
Közösségépítő
Nekem se valami erős a C3 as procim.
Megjött az új lap meg a ram, aztán megnéztem most mit tud, hát nem voltam túl boldog..
3826 Mhz et tud 1.425 el, ami terhelésen 1.408 elvileg.
Pontosan 3 és fél óra in place teszt futott le, 2.66 os, 64 bites prime ba.
Próbáltam 1.400 el a 3826 ot, egyszer 11 perc másszor meg 2 óra 10 percnél írt hibát a prime egy egy magra. 1.425 el pedig 3900 at megközelítve már fagy. 4Ghz en meg szétcsúszik a kép és kékhalál, az első tesztnél.
Majd hétvégén rakok fel képeket. -
Torry
addikt
Meddig mehetek felfelé fesszel?
1.45? Csak mert 3.8-at szeretnék kihozni, de már 1.41-nél járok és a 3.7-t sem akarja, pedig 1.3750-el megy a 3625Mhz. -
Cadal
őstag
válasz
Blindfish #17489 üzenetére
Ha a felfogatást kérdezed, akkor a válasz az,hogy ez nem processzor függő, hanem foglalat típusfüggő. Amúgy jó! Ha a hűtőteljesítmény miatt kérdezed, akkor pedig mivel a 940 BE 125W-os osztályba tartozik, így gondolom hogy a többi 125W-os osztályba tartozó procival is elbír alapon.
-
Blindfish
tag
Lenne egy kérdésem. Phenon 2 x4 940-es gyári proci hűtő jó a többi 900-as szériára is???
-
///Krisz\\\
senior tag
-
Torry
addikt
válasz
Malibutomi #17485 üzenetére
CPU-NB-re gondoltam igen.
Nekem instabil a magfeloldás, 1.2375 alatt.
Miért van az, hogy nekem a kupakhő a magasabb a maghők az alacsonyabbak?
Másik, hogy a cpu-nb fesz hatással van a cpu órajelre, vagy a cpu órajel csak a cpu fesztől függ? -
Torry
addikt
NB-nek mennyi az alap fesz egy phenom II x4 esetén, mondjuk 965-nek?
Jelenleg nekem így néz ki az x3-am phenom-ként:
core:3.6ghz - 1.375v
nb:2.25ghz - 1.2375v
Így netezgetés közben 40-42fok körül beáll, de ugye a mag hőmérők megzavarodtak a feloldás után. A maghő általában nagyobb vagy kisebb? Szükség esetén rángathatom tovább vagy ne nagyon feszeljem? -
pepusos
senior tag
juventus85: én is hasonló gondokkal küzdöttem/küzdök borda melegedéssel kacsolatban... tettem rá egy ötzit, de nem feküdt fel rendesen, eléggé billegett, így ment vissza a gyári borda, és arra fogattam fel az ötzit. 84 fokról 80-ra csökkent a hőmérséklet, ami szinte semmi. Szerintem (és többek szerint is) rosszul mér az a szenzor, bár tény, hogy a kezem nem állta, olyan meleg volt a borda. Így, hogy ötzi fent van (szorosan ráfogatva gyárira, közötte paszta) már nem olyan meleg, de így is 80 fokot írnak rá a progik.
-
sith7
félisten
válasz
bluemirage #17481 üzenetére
Szerintem mehet az lejjebb is, nekem a 965 - öm, 1,325 - ön van alapon
Próbáld ki, és akkor még alacsonyabbak lesznek a hőfokok -
Néhány napja vettem én is egy 955 BE-t C3-at.
Nem húzva használom így a CM Hyper 212 Plus hűtővel halk.
Normál módon, azaz 1,4V... Prime95-el terhelve: 52C
Picit alulfeszelve (1,375V) és szintén Prime95-el terhelve 50C
Az Idle: 34-35C
Nemsokára elkezdem befogni HD videók vágására és majd akkor meglátom, hogy hogyan bír pl. 1-2 órás transzkódolást. -
norbi0604
aktív tag
1.440 volt még jó a Phenom II X4 955-nek 24/7-be? 3.8Ghz-en csak e körül akar stabil maradni.
-
apollo12
veterán
válasz
Ger_man #17464 üzenetére
1200mhz ddr2 van
-
sith7
félisten
válasz
Crossfit007 #17465 üzenetére
Nekem az 1600 -as ramok megfeküdted, az 1333 - ok jók
-
Ger_man
senior tag
Ez marketig srácok... örülhettek h 1600at is stabilan tudják, mert igen 1333ig hivatalos a támogatás, vagy legalábbis garantált...
egy példa: nekem DDR2es lapom van, 1333mhzig(!) van ráírva DDR2es support, de áruljátok már el hol lehet kapni 1333mhzes DDR2 XD
-
fasterware
aktív tag
Sajnos ddr3 1333 a hivatalos phenom II támogatott memóriaszabvány:
Support for unregistered DIMMs up to PC2 8500(DDR2-1066MHz) and PC3 10600 (DDR3-1333MHz) – AM3
Up to 17.1GB/s memory bandwidth for DDR2 and up to 21GB/s memory bandwidth for DDR3 -
Crossfit007
senior tag
válasz
---Lasali--- #17461 üzenetére
Sajnos a Phenom procik memvezérlője alapjárat defaulton 1600MHz-es RAM-ot képesek meghajtani csak szerintem, az 1866 itt már tuning lehet a proci memvezérlője szerint, amit már nem képes vinni.
Szerintem egy bull 1900 felett is kihajtaná bőven neked. -
---Lasali---
Közösségépítő
-
John D'oh
aktív tag
válasz
---Lasali--- #17459 üzenetére
nem megy a link
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
juventus85 #17457 üzenetére
De én direkt 1866 ost vettem ráadásul vártam rá 3 hetet hogy megjöjjön
Agyf@szt kapok tőle hogy miért nem viszi...
Pedig a dobozára rá van íva hogy Phenom II vel kompatibilis.
Sőt csak hogy kínomba röhögő görcsöt kapjak. Még az alaplap kompatibilitási listáján is rajta van!!! [link] -
fasterware
aktív tag
válasz
whiteman0524 #17456 üzenetére
Sajnos annyi plusz Mhz - et nem bírnak, gondolom úgy lövik be a gyárban, hogy a következő sebességlépcsőt ne nagyon vigye, mert akkor nehezebb lenne eladni az 1866 - os ramokat.
Nekem a kingston hyperx genesis 1600 - as ram sem megy többet 1784 mhz - nél, mondjuk 1,695 v - ot adtam neki max, e feletti feszültségérték már pirossal van jelölve a bios - ban, gondolom nem véletlenül. -
juventus85
tag
válasz
whiteman0524 #17456 üzenetére
Lehet hogy nem is fognak tudni menni annyit
Esetleg próbáld meg a RAM szorzóját emelni hátha úgy jo lesz.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
---Lasali--- #17455 üzenetére
Nekem 2x4 GB Corsair Vegeance 1600MHz 1.5 voltos ramom van, és 970A-UD3-ban nekem sem hajlandó 1866-ot futni
Már mindenhogy próbáltam én is. Trükköztem az FSB-vel, próbáltam feszt emelni, az időzítéseket babrálni de semmi se használt.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte 970A UD3, F3 as legújabb biossal, benne egy Phenom 955 C3
Plusz van benne 2x4 giga Corsair Vengenace 1866
Gondoltam beállítom a max 1600Mhz et, és fsb vel felhúzom 1866 ra. Ami a gyári értéke. Az f3 as biosban van is ilyen funkció, hogy milyen ram sebességhez csalja hozzá a többi értéket.
Beállítottam a gyári időzétéseket 9-10-9-27
És nem indul el a gép csak sípol.
Max 210 es fsb-t visz, 220 nál már nem indul.
Próbáltam 1.2V os CPU - NB vel, Próbáltam 1.175 voltos NB vel.
Felraktam az időzítéseket a legrosszabbra.
Adtam a ramnak 1.65 voltot.
Semmi...
Mia... ért nem megy 1680Mhz nél többet a ram??? -
NEC chippes USB3 az jónak számít? Úgyértem megbízható és nem BSOD gyár?
-
aDM|RaL^
őstag
válasz
FireKeeper #17448 üzenetére
Konkrétan inteles usb3-as alaplapon szívtam az etron vezérlővel, itthon még nem használtam az AMD-s gépemen...
A lényeg, hogy napokba került, mire kiderítettem mitől dobál BSOD-ket minden login előtt a gép, minidump az persze nem volt.
grh. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Vikthor #17450 üzenetére
lga1366 zsákutca, még használtan sem éri meg befektetni.
a bull jobb lesz, pont volt linkelve egy teszt a topikjába.
x6 max annyiban jobb, hogy van benne turbo core, tehát az inaktív magok "kárára" növeli a proci az aktív magok órajelét, de ugyanezt kézzel is meg tudod tenni x4-nél, és azért az x6 mégis többet fogyaszt. szerintem jobban jársz az x4-el, aztán ha azt kevésnek érzed, akkor bull (elvileg jó árazása lesz). -
Köszi a válaszokat, hát így elsőre megint a két szék közé estem, mert eredetileg egy használ i7 920-as rendszer beszerzését terveztem, de akárhogy is nézem, az + 30 rongy többletkiadást jelentene, kérdés megéri e? Bulldozer már jobb lesz az i7 9xx sorozatnál? Esetleg Phenom2 X6? Ott meg olyanokat olvastam, hogy játékoknál szinte nincs különbség az X4 és X6 közt...
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
Vikthor #17443 üzenetére
Üdv, nekem szinte olyan a konfigom mint amit te tervezel. Profilomban meg lehet nézni. Én egy 4 gigás 955-el hajtom a HD6950@6970-et. Úgy vettem észre hogy a proci tuning, tehát az a +800Mhz azért besegített a VGA-nak. Szerintem nem hajtja ki teljesen még így se a VGA-t de hamarosan jön a Bull.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Vikthor #17445 üzenetére
az extreme3 kiesett, azon is bugos Etron van, viszont az extreme4 okés, azon működő asmedia vezérlő van. shellkretor többet tudna mesélni erről az etron bugról, ha jól tudom az a gond, hogy usb3-as eszköz használatánál instabil lesz a rendszer.
ha csak egy videókártyát akarsz használni, nem hinném hogy kéne a 990x.Torry: igazad van, de a jövőbe is nézve talán jobb választás az am3+ mert: bull biztos jön bele, bull továbbfejlesztése valószínűleg jön bele, intel fronton meg megkérdőjeleződött ugye az ivy bridge támogatása.
-
válasz
FireKeeper #17444 üzenetére
Vagy ez, nemsokkal drágábban? Asus M5A99X EVO
-
válasz
FireKeeper #17444 üzenetére
Pedig pont most néztem egy Asrock lapot 970 Extreme, bár ha jól láttam el is vitték. Tehát az USB controllere miatt akkor csak ASUS marad. De eleve nem működik rendesen az USB 3 azokon? Hogyhogy?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Vikthor #17443 üzenetére
érdemesebb a 955-öt megvenni, mert szorzózár nincs, és csak órajelben gyengébb mint a drágább modellek.
lap kb ugyanolyan fontos mint a többi platformnál, a 9xx-es chipsetes lapokba jó lesz a bulldozer is, illetve bizonyos 8xx és néhány 7xx chipes lapban is (de 9xx-nál nincs zsákbamacska).
ha fontos az usb3 akkor asust vagy msi-t mondanék, mivel asrocknál néhány lapon hibás etron chip van, illetve a giga is használta az inteles lapjainál, úgyhogy lehet hogy amd-nél is van, de nem tudom pontosan. az sb950 elvileg natívan tud 4 portot, úgyhogy a 9xx chipes lapoknál ennek sem kéne gondnak lenni.
jó kis lap pl az ASUS M5A97 PROmod: hogy az első kérdésre is válaszoljak, szerintem csak vga limites beállítások mellett fogyna el a proci ereje, de azért általában lehet rajtuk húzni párszáz MHz-et, szóval van egy kis tartalék bennük, és ha mégis kevés lenne, nemsokára jön a bull (plusz most olyan híreket olvastam, hogy a továbbfejlesztett bulldozer is am3+ foglalatba jön). vga limites beállításnál sztem teljesen jó lesz,
-
Sziasztok!
Nemsokára gépet veszek, eddig inteles rendszerem volt C2D E6600 Conroe, amit már el is adtam, mert eljárt felette az idő. Ha most veszek egy X4 955 vagy 965-öt rakok mellé 8 GB ramot és egy 6950-et, akkor ez elvisz majd azért 1-2 mai játékot? Alaplap mennyire fontos neki, hogy milyen? Láttam vannak 790, 890 meg 990-es lapok, milyet ajánlotok mondjuk egy ilyen procihoz? USB 3 kell mindenféleképpen.
Üdv,
Vik -
FireKeeper
nagyúr
válasz
juventus85 #17441 üzenetére
az a baj, hogy ahogy nézem, nagyon hülye helyen vannak a felfogatói, nem biztos hogy egy univerzális chipsethűtő rámegy. ha nagyon-nagyon zavar a dolog talán megleshetnéd az alpenföhn ötzi-t, szoktak árulni itt apróban, de az sem 100% hogy rámegy.
-
apollo12
veterán
válasz
juventus85 #17439 üzenetére
hűvösebb lett, mert elvezeti a meleg levegőt
-
apollo12
veterán
válasz
juventus85 #17437 üzenetére
az nekem is melegedik mint a rosseb, vettem rá egy 4cm ventit és rácsavaroztam 2db csavarral
-
norbi0604
aktív tag
válasz
juventus85 #17435 üzenetére
Nem tudom, hogy arra szoktak e külön hűtést rakni, nem biztos, hogy az nagy baj, ha meleg, de viszont ha problémát okoz, akkor a megfelelő helyen utána kérdezhetsz.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
juventus85 #17433 üzenetére
http://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_hyper_tx3_rr_910_htx3_gp/115787
Használtan biztos van ~5k körül. Szerintem ez elég annak a procinak. Nekem is ilyen hűtőm van, idle-ben a 4 magos phenom II 3.8Ghz-n jelenleg 31 fokos.
-
juventus85
tag
Egy olcsó CPU hűtőt tudnátok nekem ajánlani ami használtan 5ezer FT körül van? AMD Athlon II x2 5000@ Phenim II x4 3,3Ghz-ra kellene hogy kisebb hőfokon tartsa mint a gyári hűtője
mert így vissza kell vennem egy kicsit az órajelet.
-
reset
senior tag
Az Arctic Freezer 13 (Pro) fölfelé fújja a levegőt. Ha ez szempont akkor inkább CM 212+ vagy Corsair A 50.
-
apollo12
veterán
hát én az Arctic Freezer 13 Pro ajánlom, egész jól hűt, és nagyon halk
4ghz sem lehetetlen akár 1.425volton is
-
Saw
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem a x4 955 t.3.8ghz n elindult simán eddig.
Ami viszont zavar,hogy a gyári hűtője nagyon hangos,milyen proci hűtőt ajánlotok rá ami csendes is és hatékony is.Köszönöm újfent a segítséget előre is!
Üdv,
s.
-
Tomko78
őstag
Alaplapot váltottam és a X4 965 4 ghz alapfsb is működik a C&Q
-
norbi0604
aktív tag
Megosztom veletek a mostani tuning eredményeket:
CPU 3.8Ghz (200X19), 1.4375-ös fesszel, de a valóságban (HW monitor) csak 1.424-et kap drop miatt.
NB 2600Mhz 1.1500 volton
CNQ ugyan úgy van, stabilnak tűnik, ha beválik e fölé nem is viszem.
-
b3Ro
senior tag
Sziasztok !
Megjott az uj proci hutom ( Corsair A70 ), amivel sikerult beloni a procim 4 ghz-re, ugy, h a regi hutore ( Artic Coolink Freezer pro7 rev2 ) 10-12 fokot ver, ugyhogy a lefojtast beraktam.
Viszont 1 dolog nem az igazi. 4ghz et 1,425-on tudja, de a hwmonitor, es nehol a cpu z 1,46 ra is felugrik, tudom, h elofordul az igadozas, de ez eleg nagy. Az alaplapomnal van a LLC opcio, amit meglehet adni szazalekosan, jelenleg 19 % van, mert a regi procimnal ez volt a nyero, de ennel besult.
Valaki nem tudja, h az asus alaplapoknal, a phenom ii hoz milyen szazalekos ertek dukal az LLC-nel ? -
norbi0604
aktív tag
eléggé ki van halva a topic.
Bull-ról van már hivatalos infó?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Cole86 #17418 üzenetére
Nekem is volt úgy hogy a freezer 13 felfelé fújt magában, és egy hátsó venti ( ez a CM 370 alapfelállása). Csak azzal hogy a hátsó ventit felülre raktam 5 fokot csökkent a proci.
Most van felül 2 Swif2 5V-on ami kihúzza a meleget, oldalt egy ami a procira nyomja, és elöl egy. -
Cole86
senior tag
válasz
apollo12 #17415 üzenetére
Köszi a választ.. most ,h jön a tél már nem is para ,h fog kicsit fűteni
nanus : a ventik a fölső 2slotot leszámítva mind be vannak téve.. 120mm-esek..
Ház tetején sajnos nem lehet ezzel a lappal használni őket (mással sem nagyon csak ügyeskedve), faragni meg nem akarok.. kicsit magasabb kéne legyen a ház, de így is jól szellőzik
Pont felfelé fúja ki a házból.. a hátsó venti meg kapja le róla a maradékot.. végülis nekem így jó... ez nem 1tuning proci egyáltalán.. alulfeszelni meg nem lehet
-
apollo12
veterán
Cole86
venti beállítást nyomd 50Cfokra hogy akkor induljon el így képes le nyomni még pár fokotismerősömnek is tx3 van és ott neki 56Cfokon ment 2db venti mellet 3.52ghz 1.35volton
szerintem reális
minden gyári beállítás mellet a hűtésem ezt produkálta 1.3volton 3.4ghz en
prime 95 mellet -
Cole86
senior tag
Hát hát.. eléggé elbizonytalanodtam..
prime95 első 5percben 61-62cpu , magok 65fokosak... aztán a venti automatikusan ugye rázendít és max fordulatszámon 2800-2900rpm-n (game alatt a vga hűtése is jól megy, szóval nem zavaró fülessel igazán) stagnál a hőfok... CPU :60-61 fok, magok: 61-62C fokosak..
3700mhzen megy 1,4v (alap) feszen..
NB 2400on 1,165von
A ház TT V3black.. 4ventivel (elöl, alul,oldalt 1szívja a vgaról a meleget és fent 1 a CPUról.. ház teteje lyuggatott és könnyen kiszáll belőle a meleg..
Reálisak 28fokos szobában ezek az adatok vagy azért túl magasak?
Hűtőm Hyper TX3..
Lehet túl sok pasztát nyomtam fel rá vagy nem tökéletesen van rajta a hűtő? akinek hasonló beállításai és hűtője van az kérem véleményezze,mennyi szerinte így a reális hőfok.. ?
köszi
-
Malibutomi
nagyúr
No tesztelgettem a procimat kicsit, hát sajna a C3 stepping ellenére nem egy tuning bajnok, de sebaj.
Az alapfesz nálam 1,35V
3600-at tudja 1,275(1,280)-on
3700 - 1,325V
3800 - 1,375V
3900-ba belefagy 1,4 volton isEzzel együtt ugye emelkednek a terhelt hőfokok is 52-54-57-59-re
Szóval a 4GHz-ről lemondtam.
Marad 3,6-on 24/7-re -
Wukiwo
senior tag
válasz
Crossfit007 #17407 üzenetére
holnap valami mondaniuk kell mert hivatalosan nem nyilatkozott az AMD a csúszásról.A promóvideoban meg a holnapi dátum díszeleg (bár az évet lehet nem írták)
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Crossfit007 #17389 üzenetére
nekem már tavasszal a 2400 megvétele előtt azt mondták "várd meg míg kijön a Bull."
-
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #17397 üzenetére
8mag 8szálon fog futni ez már biztos, és magonként az l2 cashe 1megabájt lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Gear S3 - második kör
- Milyen routert?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Disney+
- Filmvilág
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!