Hirdetés
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepusos
senior tag
válasz
Silentfrog #17197 üzenetére
Fesz emelésben egyáltalán nem gondolkodom. Megnézem mit megy alapfeszen, aztán annyi...egyelőre
-
Silentfrog
veterán
válasz
Crossfit007 #17198 üzenetére
Pont ennyit mértem én is. ~ 12 wattot ha nem dolgozik a gép./ide modban/
-
Asbee
veterán
válasz
Crossfit007 #17194 üzenetére
Fogyasztásban és hőben mennyivel dobja meg 2,4-en?
-
pepusos
senior tag
válasz
Silentfrog #17193 üzenetére
Tudom, azért is írtam hogy ha nem megy ezekkel a ram beállításokkal magasabb órajelen a proci stabilan, akkor majd egy komolyabb kártya birtokában fogok csak tuningban gondolkozni, mert addig tök felesleges
-
Asbee
veterán
válasz
Crossfit007 #17152 üzenetére
Proci 3,6-on megy, sajnos csak 1,35V-al teljesen stabil. NB-t egyszer próbáltam feljebb de 2400-en alapfesszel már nem indult a gép azóta nem próbáltam. Amúgy játékok alatt 47 fok fölé nem megy sehol. De ha sokat nem javít, akkor nem szórakozok vele inkább
.
-
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #17178 üzenetére
azt azért meg lesném a +7fps, nekem nem hozott semmit, 2900mhz-n sem, azaz csak +3fps átlagban
3mdark 11 megdobja de játékokat nem
saját tesztem: metro 2033 ban nem hozott semmit, gta 4 ben hozott 2-3fps-t, nfs shift 2 ben hozott 2fps átlagban, anno 1404 ben nem hozott semmit, counter strike source ban hozott +3fps-t, DIRT 3 ban 1fps rosszabb volt xD, Dirt 2 ben 2fps hozottés az a pláne 2675mhz és 2900mhz között semmit nem hozott csak 10wattal többet fogyasztott és 1600mhz memokkal teszteltem cl9 ben mentek 1784mhz-et
-
pepusos
senior tag
3 órája megy a prime blade hiba nélkül. Procit nem húztam, ramok 1066 MHzn, 2,27 volton, NB freki és fesz emelés nélkül
A cél az volt, hogy a ramok 1066-on menjenek, szóval úgyfest megvan a megfeleló fesz hozzá. Most kipróbálom mit szól a prime ahhoz ha kicsit meghúzom a procit, persze csak alapfeszen. Ha nem tetszik neki, marad így 3,2-n, a 4850-hez sztem még így is bőven elég, aztán ha majd lesz egy normálisabb vga-m, akkor elgondolkodom mi legyen, de valszeg lap csere lesz... köszi mindenkinek aki segíteni próbált!
-
Alister71
nagyúr
válasz
Malibutomi #17185 üzenetére
Én 1.26 volton használom 3.6-on és 1.1 volton a 2.4-es NB.
-
Cole86
senior tag
válasz
Crossfit007 #17184 üzenetére
Igen.. most lehetne 80ért megvenni.. annyiért eléggé brutális kari.. 1680as felbontáson.. de zavar az 1gb memória csak gpunként:S
-
Crossfit007
senior tag
HD5970 nem jobb annyival szerintem.
GTX480 bőven jó lesz még egy ideig, én még várnék a cserével. -
Crossfit007
senior tag
Ja sok különbség valóban nem lesz, 2800-hoz jobban megérné feszelni.
De hát hagyhatod 2.4-en is, úgy sem rossz az. -
Cole86
senior tag
válasz
Alister71 #17181 üzenetére
Értem.. nos nekem szerintem 2600ra 1,2vel sem megy... 1,3al sem akkor ennyi.. szinte alapfeszen megy 2400et a nb..
A procim meg 3700et.. feszemelésre sem jobb.. 1680as felbontáson azért így kihatja a brutál 480amat.. amúgy most gondolkodom ,h váltsak hd 5970re... 80ért...
-
Cole86
senior tag
válasz
Crossfit007 #17178 üzenetére
Nekem 2400on vasn 1,125ön.. szinte alapfeszen.. szerintem már 2400on jó a nb, nem?
-
pepusos
senior tag
válasz
Crossfit007 #17174 üzenetére
Az az 1 század már nem zavarna
De ha 3 óra után nem hibázik, akkor 6 óra után miért?
-
pepusos
senior tag
válasz
Crossfit007 #17171 üzenetére
Hajnalban majdnem 7 óra után jött a 3. szálom fatal error... ja 3 óráig elmegy akkor az már stabilnak mondható?
nanus: oda hiába adok feszt, szorzó emeléskor akkor sem megy a gép. Nem tudok mást mondani, mert ez van
Csinálok én is majd egy fotót és felteszem, hogy lásd mit állítok.
-
pepusos
senior tag
válasz
///Krisz\\\ #17169 üzenetére
Köszönöm, sokkal jobb most
Ha jutok valamire megosztom mindenképp!
Tesztelem még kicsit így ahogy van, most 1066on mennek ramok igaz proci tuning nélkül, egy órája megy a prime blade... kíváncsi vagyok meddig megy el így... -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
pepusos #17168 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok, de én AsRock lappal, igaz nekem van olyan opció ahol tudom állítani az NB feszt, de hiába adom neki a kraftot a legkisebb órajel emeléstől (szorzó emelés) egyből instabil lesz a gép. Arra gyanakszom, hogy a RAM-okkal kell valamit varázsolni, de sajnos nem jutok egyről a kettőre. Tudom nem segítettem ezzel semmit, de beírtam azért, hogy lásd nem vagy egyedül.
És persze kíváncsian várom a fejleményeket.
-
apollo12
veterán
válasz
pepusos #17160 üzenetére
a ht vedd majd vissza 9x mert akkor 9x250 en 2250mhz en menne és nem érdemes 2300mhz főlé menni, a procit 16x250 próbál meg proci fesz 1.4volton a memokat vedd vissza 800mhz re és adj neki 2.0voltot az nb nek adj 1.25 voltot elsőnek azt majd vissza veszed
és majd prime alatt figyeld a hőmérsékletet 62Cfok főlé ne menny tartósan,
-
-
pepusos
senior tag
válasz
Crossfit007 #17161 üzenetére
oksa
-
apollo12
veterán
válasz
pepusos #17153 üzenetére
Szerintem tuningolj fsb vel, és akkor az nb is növekszik, a memokat meg vedd visza 800mhz re, és akkor 240fsb mellet a memok 960mhz, a ht 2400, és az nb is 2400mhz menne, a proci meg 16x240fsb 3840mhz, 16.5x240fsb 3960mhz, 17x240fsb 4080mhz en ha pontosan 4000mhz et akarsz akkor, 16x250fsb 4000mhz és a ht 2500 az nb meg 2500mhz mennek
-
pepusos
senior tag
válasz
Malibutomi #17157 üzenetére
Sztem én ezt ki sem próbálom
-
crysis88
tag
Hello.
Nem tudom jó helyre írok-e,de honnan lehet azt megtudni hogy a procim maximálisan kihajtja a videokártyámat?valami teszttel?
AMD Phenom II X4 955 BE & MSI GTX 560Ti Hawk -
Crossfit007
senior tag
Nagyon sokat dob NB sebessége, alapórajelhez képest 2600MHz-es NB nagyon felgyorsítja a memóriakezelést, ezáltal rendszert gyorsítasz vele, és játékokban simán hozhat +5-6fps-t is.
Nekem pl. 2886MHz-en megy 1.325V-al 24\7-be.
Hány fokos a procid? Milyen feszt kap CPU és CPU-NB most? -
oz82
senior tag
Sziasztok!
Nekem sincs olyanom hogy CPU-NB Vid
A Biosban a NB frek alatt van egy olyan hogy NB voltage, nekem az van 1,2V on (2600Mhz NB mellett)
Asrock 770 Exterme 3 om van
-
pepusos
senior tag
válasz
Malibutomi #17147 üzenetére
Az nálam a memória feszét emeli vagy csökkenti. Épp most tettem fel az AMD overdrive-t... ott lehet állítani NB Vid-et, most 1.0500-on van, tudom húzni egész 1.550-ig... csak az a baj, hogy ha nem BIOSból állítom, akkor 11es NB szorzóval már el sem indul a gép.
-
Asbee
veterán
Sziasztok!
CPU NB emelésével játékok gyorsulnak? Illetve fogyasztás kb mennyivel emelkedik ha CPU NB VID-nek 1,25-öt adok 2600 mhz-hez? -
Crossfit007
senior tag
válasz
Malibutomi #17147 üzenetére
Tedd fel ezt akkor:
Ebben a progiban be tudod állítani tutira, csak azért nem javaslom a szoftveres tuningot, úgy őszintén megmondva.
BIOS-ból a legmegbízhatóbb a tuning. -
pepusos
senior tag
válasz
Crossfit007 #17145 üzenetére
Az van fent, máshogy nem is menne benne a 955 BE.
-
Crossfit007
senior tag
Ez tényleg hihetetlen, ez bőven jó alaplap ahhoz, hogy legyen rajta ilyen beállítás, még az én régi 3-4 éves talonba tett lapomon is van ilyen beállítás...
Rakd fel a legújabb BIOS-t hozzá, ahogy a kolléga is mondja. -
pepusos
senior tag
válasz
Crossfit007 #17142 üzenetére
De hogyan adjak neki feszt, ha BIOSban nincs CPU NB VID állítási lehetősg?
-
Crossfit007
senior tag
CPU NB VID-nek kell adni 2600MHz-hez 1.2-1.25V-ot, 2400-hoz elég az 1.175-1.2V is.
Nekem pl 1.325V-on viszi a 2886-ot is. -
reset
senior tag
válasz
pepusos #17135 üzenetére
Úgy látom, nincs a lapodnak külön topikja - ott jobban találnál megoldást - esetleg itt is. Nálam a RAM-ok 1600 körül mennek, de a CPUZ ezt 800-nak írja / a dual channel miatt...Egyébként - hogy on is legyen, én emelt órajeles környezetben, 2500 NB frekivel hajtom a vasat: CPU 3.5 GHz-en
-
pepusos
senior tag
Ha az NB frekit bármennyivel emelem, nem indul a gép. Már 2200on sem. Azért akartam neki feszt adni, hátha az a baja, de mivel nincs cpu nb videm, így nem tudok. egyszóval fogalmam sincs mit csináljak
Egyébként meg épp fordítva van... mármint a ramok szorzóján akarok emelni, mert 1066os ramok, és csak 800on mennek stabilan. Megemelem a szorzót akkor prime lehal. Adok neki feszt, akkor megy, de idő után megint lehal. Erre mondták nekem, hogy emeljem NB frekit, meg adjak neki kis feszt...és ez az amit nem tudok megtenni, mert nincs cpu nb videm.
-
pepusos
senior tag
-
reset
senior tag
válasz
pepusos #17131 üzenetére
A lényeg az, hogy ne állíts olyan frekit vagy időzítést, amit a RAM vagy a CPU mem. vezérlője nem tud kezelni. Általában az szokott a típushiba lenni, hogy emelik a ref.clockot és nem veszik észre, hogy ezzel párhuzamosan emelkedik a RAM-órajel is. Vagy esetleg észreveszik, csak azt nem látják, hogy a RAM-időzítések viszont változatlanok, tehát azokon is változtatni kell.
Nem tudom milyen RAM-jaid vannak, de az a 2,3 V-os feszültség soknak tűnik...
NB-frekit nyugodtan emelhetsz úgy is, hogy a RAM-okat a gyári értéken (vagy akár alatta) hagyod. -
pepusos
senior tag
A ramok alapból 5-5-5-18as időzítéssel mennek, átírtam 5-5-5-15re és emeltem a ramfeszt 2,3-ra, hogy 1066MHzn menjenek. Kell esetleg még mást is állítanom ramoknál? Prime alatt legutóbb kicsit kevesebb fesszel 50 perc után fatal errorral leállt. Most ezen a feszen 40 perce megy, várom mi lesz. Azért akartam NB frekit és feszt emelni, mert állítólag ramok miatt kell.
-
pepusos
senior tag
válasz
Malibutomi #17124 üzenetére
Hm... nekem nincs CPU NB VID Control, minden más ugyan ez! Pont az hiányzik ahol +feszt kellene adnom. Eddig az NB voltage controllban próbáltam feszt adni neki, azt hittem ott kell, de már látom hogy nem... ilyenkor mit lehet csinálni?
-
pepusos
senior tag
válasz
Malibutomi #17122 üzenetére
NorthBridge volt control van nálam BIOSban, erre gondolsz? +0.0025V és + 0.375V között lehet állítani, de itt bármire állítom nem megy. Everest egyébként északi híd magfeszültségre 1.1V-ot ír, BIOSban 1.2-ről indul...
Alapfeszen 11es szorzóval nem indul már alapfeszen sem -
csabika0001
senior tag
Sikerült szereznem egy Scythe Ninja 3 at hát ez brutall nagy és brutall a hűtése is 1,45V -on eddig meg akasztottam egyszer a 67 fokot(HyperTX3) ezért nem is mertem többet annyit adni neki . Ezzel a hűtővel meg max 59 fok . Nem semmi mekkora különbség van , ha ráteszek még egy ventit akkor tovább javul a helyzet.
Érdekesség képen írom hogy kb 1 óra 19 percnyi prime 95 futtatása után gondoltam elindítom a gta 4 et azonnal össze omlott a kép. Ez 4127MHz en 1,425V on volt aztán vissza 4GHz re és szépen ment minden kb egy órát szarakodtam a rendőrökkel. -
pepusos
senior tag
válasz
Malibutomi #17119 üzenetére
Mennyire kicsit? Végigpróbáltam már elég sokat, de egyikkel sem megy. Gép áll, vga-n valami led pirosan világít, monitort el sem indítja :S
-
Malibutomi
nagyúr
CPU NB VID-re kell egy kis plussz fesz ha NB-t húzod
-
goodboy007
senior tag
Így nézen ki a deszkám tuningrészlege és bár az világos a tuningútmutató alapján, hogy 2600MHz-es NB-órajel-hez kb. 1,2V kell majd, a HT-t meg nem kell piszkálni, maradhat 2000MHz-en, de itt jóval több beállítás szerepel.
Az oké, hogy a DRAM Voltage Control az a RAM-ok feszültsége, az NB Voltage Control feltételezem az a fesz, amit növelni kell, ha az NB-t tuningolom, a CPU Voltage Control meg a CPU-fesz, de a többit kell piszkálni/érdemes piszkálni vagy ha normalon maradnak, az nem befolyásolja a fogyasztást? Illetve jók ezek az értékek, amiket az alaplap beállított alapértelmezésként, nem kell csökkenteni valamelyiket, hogy hosszabb távon ne károsodjon valami?
-
Cole86
senior tag
válasz
Crossfit007 #17112 üzenetére
Köszi.. megfogadom a tanácsod
-
apollo12
veterán
válasz
Cole86 #17109 üzenetére
gyorsabb nem lesz a játék, ha nincs elég fps ed 1333mhz, akkor 1600mhz se lesz tőbb, ez nagy tév hitt, inkább a procidat húzd meg 4ghz re és az nb min 2.6 ghz re
Kunsztler
mindegyik lapban jól lehet tuningolni a procidnak 1.4voltig adhatod kb akkor 3.8-4ghz környékére tudod húzni és nézd meg, hogy nem e droppol a lapod, asrock lapok képesek rá a régebbiek bios hwmonitor vcore az a pontos érték,
a legtöbb asrock lap 2tizedet téved, azaz 1.425volton 1.4voltot kap a proci62Cfok főlé ne meny tesztelés során
-
Cole86
senior tag
válasz
Crossfit007 #17108 üzenetére
Köszi szépen.. 2T ben unganged tökéletesen megy dualban 1600mhzen a 8gb-t... így már várhatom a bf3mat
köszi mindent Cross
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Cole86 #17106 üzenetére
Igen, 2T mehet nyugodtan neki.
Játékokban kb nulla különbséget fogsz észre venni...Ganged: 128bit-re címezi a memóriabuszt, és egy csatornán keresztül történik az olvasás és az írás ( singe task-os alkalmazásoknál ez a legjobb, manapság ilyen már nem nagyon van, kivéve AIDA-t pl. )
Unganged: 2x64bit-re címezi a memóriabuszt, két csatornán történik a folyamatos kommunikáció a procival, tehát ha az egyik csatorna ír, addig a másik olvashat, sokkal szabadabb, ezáltal gyorsabb adatáramlás valósul meg.
Több magos procik-hoz ez az ajánlott. ( multi task-os alkalmazások: játékok, renderelés...stb.: ) -
Cole86
senior tag
válasz
Crossfit007 #17102 üzenetére
Akkor mind1 majdnem ,h 1T vagy 2T ?
Amúgy mi a külömbség a ganged és unganged között?
-
apollo12
veterán
válasz
crysis88 #17101 üzenetére
jó az a lap a 4ghz nem lehetetlen, ha a proci képes rá, azt nézd meg mennyire droppol a lap, biosban a hw monitornál tudod meglesni vcore, mindig annak higgy szoftveresen nem szabad hinni, nekem most 1.432volt ra van beállítva, és a hwmonitorban 1.416voltot ad neki, szoftveresen meg 1.51voltot
mindig bios hw monitor
lehet neked 1.4volton csak 1.376voltot ad
tuningban meg próbálkozz elsőnek 1.4volt 20x200 on 4ghz en, és semmit ne hagy autontesztelés meg prime 95 és játékok
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- PlayStation 1 / 2
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia