Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
Pontosan nem tudom. Minimális kül van, vagy csak valami dizájn eltérés.
Úgy látom az UD3-nak erősebb a táp ellátó része. Ha extrém tuningot akarsz, ilyen 5-6 GHz környékét, akkor az U jól jöhet.
Mezei használatra elég a sima is. Nekem 4.2GHz 2.8-as CPUNB mellett stabil benne. Persze nem ennyin hajtom 24/7, mert felesleges, 3.6/2.6 megy.
-
Redneck
nagyúr
Igen mondjuk az NB bordák elég forrók tudnak lenni, de csak nem hülyék a Gigánál és tudják ezt, ez ilyen szerintem. Majd később lehet szerválok rá valami chipset hűtőt de nem biztos hogy kell... Alulfeszelve idleben is forró volt. Terhelésen is kb ugyanaz nálam.
Szerk:
DE hülyeség lenne még egy ugyanolyan ventit pakolnom a TX3-ra? Nem akarom cserélni még, nem túl régi. Ha mondjuk 54-55 fokra tudná még 1 ventivel hűteni már jó vagyok nem?
Szerk:
ESP
Hasonlítsd össze a Giga oldalán és meglátod. Azon kevesebb a port, nincs firewire (én mondjuk ezért is választottam) és az UD3 bordázott. -
ESP
őstag
Gigabyte 970A-UD3 megfelelne az X4 965 alá?
-
Redneck
nagyúr
Nem tudom mi van de azt hiszem csoda történt. 1,375V-on megy 3900-at a procim 2200-as NB-vel 1.105V-on. Battlefield multiztam, Crysis 2 multiztam és a fagyások, beállások megszűntek. Rendszer újratelepítés jót tett. ÉS persze az is lehet, hogy átraktam Dualba a ramokat mert véletlenül egymás mellett voltak
Megszoktam a DDR2-t...
Most megy és totál fasza, maximum 58 fok volt. Nekem ez így megfelel. A poén hogy még a Cool and Quiet is megy rendesen.
Szerk:
Bár CPU-Z 1,4V-ot ír... Csak biosban állítottam be, lehet a phenomtweaker más feszültség beállításait se szerette.Szerk2:
Persze egy jobb hűtést majd kap, bár előtte még megpróbálom hogyha rárakok még egy ventilátort a TX3-ra akkor milyen.
Ez pl kb ugyanaz mint a TX3 csak két ventivel:
[link] -
-
Redneck
nagyúr
Igen tényleg kéne egy job hűtő. TX3-mal 3700 1,375V, NB 2200 1,105V, nem fagyott egyszer sem, órákig ment a BF3, Crysis2 multi. Így maximum 57 fok, ez van ennyit tudtam ésszerűen kifacsarni.
Rendszer újratelepítés után, nem fagy, köszönöm a segítségeket!
-
ETOM
addikt
BRIKLY azért is írja mert mi 1440x900-ban használjuk és eleinte én is elhittem, hogy elég, de sajna tévedtem BF3 multiba kevés persze magasabb felbontáson változhat a helyzet, de egyelőre én lecserélem a 965-t egy FX 8120-ra mivel a BF3 multi a fő szempont így került a 965 BRIKLY barátomhoz.
Amellett árban tényleg best buy.
-
Alister71
nagyúr
válasz
BRIKLY #22082 üzenetére
23-ért újonnan nem találsz jobbat. Ha lenne 100-ezrem konfogot újítani, én is I5.öt vennék. Az I3-ak is drágábbak, és azok se jobbak játékokban, max egy minimálissal. De ezek is 30 körül vagy felett vannak. Szóval ennyiért jó ez. Egy GTX460, HD6850, HD7770 mellé jó 1680-ra, én 1920-hoz beraknék mellé egy 7850-est vagy GTX660-ast. Nagyobb vga-t már nincs értelme.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Alister71 #22081 üzenetére
" De ami normálisan van megírva" Itt elmondtad a lényeget. BF3-ban 70-80% GPU kihasználtság szerintem sokat elárul.
És ki tudja,hogy 2 éven belül hány olyan játék lesz, ami "nincs normálisan megírva"? Én most vettem 965-öt,de ennek ellenére is azt mondom,hogy hosszú távra nem éri meg ezt venni.Ja,és nem mindenki játszik 1080-ban...
-
brady28
tag
-
Redneck
nagyúr
Tegnap egész nap így szórakoztam... Prime95 simán lement, de BF3 multi alatt elhasalt véletlenszerűen...
-
brady28
tag
Sziasztok!
Kezdő vagyok tuning témàban..... Odáig jutottam eddig hogy a szorzòt feltekertem-most 4ghz-en futkos a 965be alapfeszen :-) Viszont ennél kicsit többet szeretnèk,kihozni belőle :-) 4.5ghz lenne a cél! Körülmények adottak: Thermalright Silver Arrow hűtő, 8gb 1600mhz ram, Asrock 890gx3 Extreme lap, HAF 922 hàz-sok venti :-) Viszont itt kezdödnek a problémák. Szorzò emelèsével 4.2-nél már behal a rendszer....
Tudna valaki segiteni hogy mit hogyan állitsak be a lapon hogy kicsikarjak még egy kis pluszt a procibòl..? Kicsit bonyolult a számomra ez az Asrock BIOS..... Meg mint mondtam totàl kezdő vagyok.... :-)Ha esetleg valaki segitene azt nagyon megköszönném !
Üdvözlettel! -
BalaNce87
addikt
válasz
yoken562 #22069 üzenetére
Én jelenleg egy 7850 el hajtom együtt 3700-3800 on. Szerencsére elég alacsony feszen viszi, de eléggé melegszik így is. BF3 Full HD alatt nekem elég jól kihajtja amúgy. Ott lehet kevesebb, ahol a procinak csak egy-két szála van terhelve.
Mindezektől függetlenül nincs ma olyan játék, amit a konfigommal ne tudnék megfelelő módon játszani.
Szóval megéri megvenni, de két-három év távlatában már annyira nem jó befektetés. Én két éve használom és még egy darabig nem váltok, de ha ma kellene vennem akkor lehet az Intel felé kacsingatnék inkább. -
BRIKLY
veterán
válasz
yoken562 #22069 üzenetére
Annak is kell kb 3.8GHz
Ha teheted,szerintem erősebb procit vegyél.Hogy milyet,azt itt megmondják -
BalaNce87
addikt
válasz
yoken562 #22065 üzenetére
Jelenleg MÉG éppen elég.
Az egyetlen gond vele, hogy magas órajelre kell húzni és sajnos nagyon termeli a hőt. Kell rá egy jó hűtő!
Ha azt akarod hogy terhelés alatt is csendes legyen, akkor egy nagyon jó hűtő
És mivel a tuning lutri az is lehet, hogy csak olyan tartományban viszi az elérni kívánt órajelet, amit léggel már nem nagyon lehet rendesen hűvösen tartani.
Nem tudom, hogy a mostani FX procik mennyivel jobb választások a mai helyzetben. Az bizonyos, hogy nem ennyire olcsók -
yoken562
csendes tag
Sziasztok... szeretnék összepakolni egy gépet, 2-3 hónap alatt és a kérdésem az lenne hogy mennyire éri meg most phenom procira építeni ?(itt értem arra hogy 2-3 évet kibír e még a mostani "nagy" fejlődésben, játék/hd videó-t menynire bírja-e ( 1680X1050 felbontáson) egy phenom II x4 965 re alapoznék .
Válaszokat előre is köszönöm !
-
ESP
őstag
X4 965 újonnan 22-ért megvehető.
Megérheti megvenni? -
Alister71
nagyúr
válasz
powermause #22059 üzenetére
A tuningnak semmi köze az AM2+-hoz, vagy az AM3-hoz. A proci szorzózár mentes, a tuning könnyű. A C3-asok szinte mindegyike megy 4GHz-en, csak a feszt kell kitesztelni hozzá. Van amelyiknek elég az 1.375 volt, van amelyiknek 1.50 kell.
Na meg minimum egy erős hűtő rá. A gyárival max 3.6GHz, CPUNB 2.4GHz jöhet össze, még vállalható hőfokokkal. stressz tesztben 65 fok felé ne menjen, akkor játékok alatt 60 körül megáll. -
powermause
tag
HI all!
Lecserélném az AM2+ AMD Phenom II X4 940BE -t,egy AM3 X4 965BE-re.Az alaplap asus M3A78-T,4X2GB DDR2 Geil1060 ram.Van esetleg tapasztalata valakinek hogy mennyivel javulhat a teljesítmény?A940-es elég anti-tuning példány (mondjuk ez a fő ok) de másikat nem akarok venni csak ezért.Szóval nem tudom hogy azAM3 -as proci mennyire húzható azAM2+ lapban DDR2-es ramokkal.Próbált esetleg valaki ilyesmit? -
477il4
tag
használ valaki Alpenföhn Ötzi-t? valami tapasztalat?
csak mert nagyon nem bírom hogy forrosodik az nb... -
Alister71
nagyúr
válasz
mrterminator #22054 üzenetére
Azzal számolj, hogy eléggé elkezdi majd fűteni a procit.
-
Alister71
nagyúr
válasz
mrterminator #22049 üzenetére
2.6 - 2.8-ra érdemes belőni.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Alister71 #22048 üzenetére
felhúzom,csak külön teszteltem egy nagyot,hogy proci meg a ram biztos legyen.1.5625V kellett a procinak,hogy stabil legyen,de van egy olyan érzésem,hogy valójában sokkal kevesebbet kap.hűtő is épp hogy langyos. volt a teszt alatt
NB 2.6GHz-en stabil,1.3V-al, lehet hogy kevesebb is elég neki,de így hagyom,úgysem meleg... 2.8GHz-en el sem indul a gép.
-
brady28
tag
válasz
Alister71 #21840 üzenetére
Üdv!
Most olvastam az F1 2012-es tesztet....
Létezik hogy WIN8 alatt ennyire gyorsabb lenne a Phenom x4?
Pont most csináltam egy ugyanilyen tesztet egy 965BE-vel, 4 ghz-re húzva,
egy Gigabyte 6950@70 kártyával 880/1375@950/1450mhz-re felcsavarva,
minden ULTRÁN 16xaa-val, de csak 40 fps-t produkált átlagban, ugyanez 8xaa-val 42....
Akkor most mi van
Jah és WIN7 ULTIMATE!
Ha visszaállitottam mindent gyárira-procit,vga-t-akkor meg 38 FPS.... Nem igazán értem...Mondjuk a minimum az leesett 33-ról 26ra, de ennyi...
Most akkor hogy van ez??? -
BRIKLY
veterán
ETOM - tól vettem a 965-öt, neki 1.250V-on stabilan ment 2.6GHz-et az NB, nekem meg 1.350V-al is kékhalál pár perc prime95 blend-től.
mi lehet a gond?Szerk: más a gond.10 kör IBT, és 50 perc SmallFFT ellenére 2000MHz-NB-vel is elszáll a tesztben az egyik mag.
lehet,hogy a lapom alul feszeli a cuccot? teszt közben a CPU-z 1.5V-ot ír procira,mikor 1.55-öt adtam neki BIOS-ból. ez részben megmagyarázná hogy ilyen hűvös.
-
Redneck
nagyúr
Működik a téma, egyedül az NB hűtőjét tartom túl forrónak bár csak kézzel érzékeltem
3,8Ghz, 1,415V
NB 2200Mhz 1,15VÍgy a plafon stress 56,5 fok volt. Ennél tovább nem akarom cibálni ezzel a hűtéssel, az NB hűtésén meg agyalok. Sajnos úgy tűnik feszültség-igényes processzort fogtam ki
-
Redneck
nagyúr
Az normális hogy az NB gyári hűtőbordája forró? Olvastam hogy újra kell pasztázni na de bazz 2 hetes sincs a deszka :S:S Nem akarok hűtőt sem venni rá mert a mérnökök a gyárban csak felkészültek rá hogy az ember ráhúz egy keveset a procikra.
-
válasz
Alister71 #22015 üzenetére
Amúgy volna egy kérdésem, hogy ezek a monitorozós progik által kiírt hőmérsékletek ,mennyire valósak? Csak azért kérdezem, mert érdekességként, nálam most pillanatnyilag csak a net megy, a procik órajele 800 Mhz, 0,975 V-on, az AMD OverDrive szerint a magok hőmérséklete meg 19,5 C, míg a szobában jelenleg 22 C van, na már most ezt fizikai képtelenségnek tartom, hogy a procik hőfoka kevesebb legyen, mint a környező szoba hőmérséklete.
-
válasz
szcsaba1994 #22012 üzenetére
Üdv!
Majdnem egy hónapja cseréltem le az E8500-ös procimat egy Phenom II X4 945-re, pont a játékok miatt, mert már nagyon szükség volt a négy magra. Nálam egy HD 7770-es Vapor-X-es VGA-val van párba, 1920x1080-as felbontáson. A prociról eddig csak jót tudok mondani. Igaz a gyári hűtőt azonnal lecseréltem, egy Xigmatek Lokira, így gyakorlatilag alig van hangja, terhelés alatt a procik hőfoka még a 35 fokot se éri el, AMD OverDrive-val, és CPU-Z-vel szoktam nézni. A procit amennyire csak lehetett alulfeszeltem, így a fogyasztása is alig több mint amennyi az előzőé volt, enyém 1,225 V-ot kap jelenleg, próbáltam ennél alacsonyabban is, de a BF3-multija alatt 20 perc után kifeküdt. Amit már írtak is, a négy mag miatt a minimum fps-ek magasabbak lettek, stabilabb és nincs akkora ugrálás, mint az E8500-nél. Szóval én csak ajánlani tudom ezt a procit. -
Redneck
nagyúr
válasz
szcsaba1994 #22012 üzenetére
Igen a Phenom memóriavezérlője DDR2 és DDR3 szabványt is támogat. FullHD-ben az 5770 sok programban már kevés lehet. Bár én 4850-el is toltam TV-n, egy-két kivételtől eltekintve nem volt rossz. Azokhoz viszont bika gép kell.
-
Redneck
nagyúr
Attól is függ mire használod. Játékokban, játéka válogatja melyik hogy szuperál. A grafikonok legtöbbször kiírják a maximum fps-t ami csalóka, mert a minimum ami nagyon számít. Tömörítésnél, renderelésnél ha modern programot használsz és több szálon dolgozik (több mint 2) akkor nyilván kontrasztosabb lehet egy grafikon.
-
Redneck
nagyúr
válasz
szcsaba1994 #22007 üzenetére
Erre nem lehet egyszerűen válaszolni és grafikonon ábrázolni. Vannak játékok melyekhez bár nem elengedhetetlen de ajánlott a 4 mag alapból. Nekem volt a 965 előtt 545-ösöm ami bár ment 3,6-ot lazán de az élmény összehasonlíthatatlan egy ugyanilyen vagy akár alacsonyabb órajelű teljes értékű Deneb processzorral. Az 5770 is remek kis kártya, valószínűleg ezzel a kombóval minden játék elmegy közepes és néha kicsit magasabb beállításokon. Attól is függ mennyi és milyen a RAM-od, a processzor hogy van beállítva, a VGA van e húzva és ha igen, mennyire.
Szerk:
A 4 magos processzorok minimum fps-e is jóval magasabb, így megszűnik a ronda fps drop ami rohadt idegesítő 2 magon. Nekem sajnos feloldhatatlan 545-öm volt, de pár engine nem szereti az AMD 2 magosokat. Azért egy Core 2 Duo E8xxx (nem mai tech) sokszor jobban szerepelt a kis Phenomoknál. -
endruboy1
senior tag
válasz
szcsaba1994 #22007 üzenetére
Hát ahhoz képest mérföldekkel
. Tessék itt van egy összehasonlítási alap, Ph II X4 940 vs X2 4600+ (utóbbi erősebb a 3800-nál). [link]
-
szcsaba1994
tag
Egy Phenom ii X4 945 ma mennyire elég a legújabb játékokra egy HD 5770 mellett?
Athlon 64 X2 3800+-hoz képest kb. hányszor lest tőle gyorsabb a játék, a bootolás? -
Redneck
nagyúr
Még egy fontos dolog. A monitorozó programok szerint az 1,375V csak 1,3-1,35V az 1,415 pedig csak 1,39V.
Ez a PhenomMrsTweaker miatt van, esetleg mérési hiba? Az nem gond hogy a BIOSban 1,4V van megadva a Tweakerben pedig 1,415? Csak mert BIOSban a következő lépcső 1,425V. -
Redneck
nagyúr
Nálam a hang, nem vészes, amúgy is fülesben játszom, ha pedig filmezés vagy hasonló van, le van véve a proci és végképp nem hangos.
Tegnap toltam még egy Prime95-öt 3800-on. Biosban hagytam 1,4V-on, PhenomMrsTweakerben viszont 1,415V volt és nem írt errort. Sajnos 1,4-en a Core3 ugyanúgy errort produkál egy idő után mint 3700 1,375-ön.
Vennék én VGA-t de mivel nemrég bevásároltam és a második gépet is összeraktuk a gyereknek így most nincs rá keret. Az árakkal sem vagyok még teljesen kibékülve.
Be akarom lőni a processzor 3,8-ra, az NB-t pedig minimum 2200-ra stabilan, de nem lenne rossz a 2400 sem.
RAMok maradnak 1333-mon. Annyi a lényeg hogy minimum 2200-as NB meglegyen mert így már 60 fölött van a minimum fps érték, a maximum pedig 110 fölött. -
BalaNce87
addikt
válasz
Redneck #22000 üzenetére
Igazából nem is a hőmérséklet a kérdés, hanem az hogy elég hangos lesz a hűtő ha ennyire melegszik. És szerintem nem nagyon van olyan hűtő, amin nem pörög fel a venti ilyen melegedés közben. A CM Hyper kb 1300-1400 ig elég halk. 1500 körül már hangos, a házból is kihallatszik nekem. Márpedig folyamatos terhelés mellett 1600-1700 re felpörög. Prime alatt még gyorsabb és 60 fok körül van.
-
Redneck
nagyúr
Prime95-tel tesztelek, azt mondták a legtöbben. Sajnos az előző beállításra IRQL not less or equal-t dobott
Feljebb kell tolni a feszültséget, hétvégén belövöm rendesen, kell az a 60+ minimum fps.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- PlayStation 1 / 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...