- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
apollo12
veterán
heló egy kérdés 4ghzen 1.375volton kb mennyit ehet a proci ?
-
tahepa
senior tag
Kis segítséget kérnék a hozzáértőktől:
http://noob.hu/2011/07/16/kep_1.jpg
A képen látható tulajdonságú prociból nem tudom kisajtolna a 3.6 Ghz-es sebességet pedig elvileg vidáman tudnia kellene.
Amikor a biosban beállítom a 200X18-as értéket utánna a gép lefagy induláskor vagy a kékhalál . Próbálkoztam a fesz emelésén ( 1.4V) de dettó. Még emelnem kellett volna?alaplap: Asrock M3A 940 atx
cpu: Amd Phenom II x4 b55@x4 BE 975 3600mhz
ram: 4gb kingmax ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel
vga: ati hd 5770 dx11 1GB GDDR5
hdd: samsung 500gb eco green sata 2 16mb cache
dvd: samsung dvdrwMi tegyek? Milyen adatokat adjak meg a jobb tisztán látás kedvéért?
-
czuzia
csendes tag
Bocsi hogy nem reagáltam, valahogy átsiklottam felette
A tx2őt nemismerem, nemtudom milyen lehet. Az általad linkelt TX3-al az a baj, hogy a postaköltséggel együtt már tuti lenne legalább 5k. Itt helyben meg újonnan 5,5k. De köszi a segítséget, utána nézek a tx2nek.
Lord Vader: Nekem kicsit máshogy vannak a dolgok:S Ha rámegyek a cpu voltage controllra csak 0 és +0,600 között állíthatom. És én nemtudom állítani az északi, déli híd feszét, nincs is ilyen menüpont, és az a cpu nb vid pont sincs. Melyik bios van fent neked?
-
czuzia
csendes tag
válasz
Alister71 #15375 üzenetére
Nemmegy ígysem:S Ha megnyomom a minuszt mikor 0án van, nem megy minuszba, hanem +0,600ra ugrik. Csak felfele tudom változtatni a feszt:S Nemtudom mitől lehet. F11es bios van fent egyébként.
@matthew@: az iponnal az a baj hogy 2500 a házhozszállítás. Úgy meg már 10500 lenne a 212+ annyit meg nem akarok adni érte.
Amúgy a freezer13ról mi a véleményetek?
-
apollo12
veterán
ilyen nincs most vettem egy új hütöt hogy 1.4volton 4.1ghzet mennyen de a lap tul melegedik
most épp 3.9ghzet próbálom belőni épp 1.35 volton -
czuzia
csendes tag
válasz
Alister71 #15370 üzenetére
Köszi szépen a választ. A biosban már néztem, de valamiért csak hozzáadni tudok a feszhez, lejebben venni nem. Mi lehet az amit nem nem vettem észre? Ma már voltam énis boltban érdeklődni a procihűtökről, jövőhéten be is szerzek egyet. 5100ft volt az AC freezer7 5500 a tx3, és 6500 a freezer13. Melyik a legjobb választás?
-
Alister71
nagyúr
-
Cadal
őstag
válasz
@matthew@ #15367 üzenetére
ha biosban kikapcsolod a CPU Smart fan controllt akkor maxon fog pörögni a venti. Beállítod, megnézed fentebb írni is fogja majd visszaállítod. (éehet újra is kell indítnai hogy elvégezze a beállításokat)
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Azt meg tudná nekem mondani vki h az alap proci hűtőnek (AMD Phenom II X4 955) mi az az RPM-je amit maxon pörög, mert én eddig "csak" 7000-et értem el, van tovább is vagy ez már a vége? -
MontyCrew
senior tag
nekem is elég forrófejű,sajnacsak C2es... tuningnak neki se merek nagyon állni:/
-
válasz
///Krisz\\\ #15356 üzenetére
Integrált vga esetében van külön grafikus driver.
-
apollo12
veterán
Na tegnap haverom áthozta a prociját (965be) meg mérni mit tud aztán folyamatosan 65Cfokot mértünk 4ghzen 1.4volton 10perc prime 95 el, 2szer pasztáztuk újra
tegnap délutánra kölcsön kértük havernak a prociját, hogy menyire hűtené le azaz 1100t azzal 4.4ghzet 1.43volton 60Cfok volt a max 1óra prime95
nekem meg 4ghzen 1.4volton 55cfokot mértünk 1óra prime 95
26cfokos lakásban
ez mind tegnap történt a én gépemben
-
czuzia
csendes tag
Üdv!
Most vettem egy 955ös procit, Gigabyte ga-ma78gm-s2h lapba (am2+). Gyári hűtő van rajta ami olyan hangos, hogy nem lehet mellette megmaradni. Alapból ilyen 5000 rpm körül megy, prime95 alatt felment majdnem 7000ig is. Üresjáratban a kupak 40 fok körl van kicsivel talán alatta, a magok 45. Prime tesztnél felmentek 57, és 64-ig is. Ez normális? Vagy lehet hogy rosszul raktam fel a hűtöt? Esetleg a paszta nemjó? Gyárilag volt felkenve a hűtő aljára.
-
apollo12
veterán
heló haverom át hozta a prociját (965be c3) hogy mennyit bír, de valamitől nála egyszerre felszökött 4ghzen 1.4volton 65Cfokra 2 újra pasztáztam és ugyan úgy melegedik mint a rosseb most van nálam egy 1100t és az meg 4.2ghzen 1.45volton 1.5óra prime 95 teszt 60Cfokos volt
mi lehet a gond rossz a kupakja, mert az enyém 55Cfok fölé nem megy 4ghzen 1.4 volton óra prime 95 teszt után se -
Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de AMD chipsetes lapok esetében érdemes, mindegy vagy kötelező felrakni a "South Bridge" drivert? Sajnos az alaplapom topikja elég kihalt...
-
Cole86
senior tag
Emberek..
Mi van akkor ha prime95 hibát észlelt ,viszont az InterBurntest v2.51 full stabylnak találja a cpu-t többszöri kemény terheléses tesztek után is?
1,3v on mégis sikerült 3500on hajtani..
Mit gondoltok? hagyjam így aztán majd kiderül gamek alatt?
köszi a választ előre is
-
parkr
őstag
válasz
///Krisz\\\ #15349 üzenetére
kösz, akkor nem parázok
nekem lent van a táp, fent a hátsó venti gondolom majd kihúzza nagyrészt -
///Krisz\\\
senior tag
Nekem nem Pro-m van hanem csak a sima, de azzal is ez a helyzet. Én is kicsit furcsálltam a dolgot, mert jobb lett volna ha hátra a ventik felé tolja a meleg levegőt, de így felfele sincs semmi gáz, így meg a táp szívja el. Az sem gond ha a kari felől szívja a levegőt, legalábbis nálam ebből semmi gond sincs, nyilván 1-2°C hűvösebb lenne ha oldalról szívna levegőt, de még így is teljesen jó. Nálam pici házba 1.35V 3.6GHz-nél (955) Prime alatt max 54°C-ig megy fel még ebben a nagy melegben is.
-
parkr
őstag
Freezer 13 Pro-val van itt valakinek tapasztalata?
Azt olvastam, csak ventivel lefelé lehet AM3-ra felrakni, úgy nem, hogy a hátsó venti felé fújja a levegőt.
az nem gond, hogy a video kártya felől szívja a meleg levegőt? -
Csabee.
nagyúr
Ma beszereltem a hyper tx3at és tökéletesen muzsikál
Nagyon halk hűtő!
Köszönöm a segítségeteket.
-
apollo12
veterán
Heló van egy 4 magosított procim és az lenne a kérdésem hogy, 2 magon 4ghz-en prime 95 blend tesztben 47Cfok a lap szerint a cpu mag szerint meg 36 Cfok-os
ha most 4magon 60Cfokos a lap szerint, akkor a magok feltehetőleg 49C fokosak? -
Scholes9
nagyúr
58 fok neces 3d terhelés alatt? Héten veszek MX 4 pasztát, mert már, ha magas is a hő érdemes újrapasztázni, mert 1 éve volt MX 3-al...
-
Thomks
csendes tag
Sziasztok.
Én mostanában szeretnék szerezni egy Phenom II X4 965 -öst és érdeklődni szeretném hogy egy ilyen cpu hűtőt [link] .Jó-e illetve elég-e neki. Van-e valakinek ilyen vagy halott-e már róla . Nekem azért tetszett meg mert egy 12 cm -es ventilátor található meg rajta ami nem csak a cpu -t tudja hűteni hanem a körülötte lévő kondenzátorokat és a többit.
Előre is köszönet. -
Cole86
senior tag
Mondjuk mikor üresben visszaveszi a feszt 1,0v körülre és 800mhz a proci akkor eléggé furának tűnik a 43-44fokos alaphőmérséklet... (idle)
32fokos a szobám. gpu 42fokos.. rendszer 40, aux 30, Hd0 33
-
lacam71
tag
válasz
Alister71 #15323 üzenetére
csak egy megjegyzés ha már neked is ugyan olyan alaplapod van: Nem hiányolsz a Gigátol egy BIOS frissítést mert elvileg a 975 és 980-ast már nem ismeri. Persze nem valószínű hogy lecserélném a procit
csak hát így volna teljes, meg hát milyen verzió az F12A? már várnék vmi véglegest...
-
Tomko78
őstag
-
lacam71
tag
válasz
Tomko78 #15334 üzenetére
Szia,
Ezzel nem tudok mit kezdeni, 3x pasztáztam át a TX3-ast a SPEEDFAN a core és cpu hőmérsékletre azonos vagy 1-2 foknyi különbséget mutat (innen gondolom hogy sikerült jól pasztázni) nekem ennyi elég. jobb hűtőre nem akarok költeni tuningolni nem akarom nekem így jó ahogy van.
Laci
-
-
Vigneau
félisten
válasz
///Krisz\\\ #15325 üzenetére
A jelek szerint ez egy Green proci.
Nálam beérte a B55 3.6GHz-en 1.325V-al. Viszont két maghoz ez a feszültség 3.8GHz-en már nem elegendő. -
Cole86
senior tag
Létezik ,h nem jól pasztáztam le (ezüst tartalmúval csináltam)
Gamek alatt általában full terhelés alatt 1,4v 3700on hajtva felmegy 56-60fokig..egy hyper TX3-mal. Nem kis időre 61-62et is megüti..
Igaz szobám elég meleg, 31-34 fok szokott lenni..
V3black házam van, thermaltake 3x 12cmes ventival.. elöl, alul,hátul.. ház tetején van még 2hely ,de az alaplapom miatt nem fér oda már be a 2venti..(tácsatlakozó miatt nem fér már oda) ott csak szellőzik a gép erősen..
MSI twin frorz ii gtx 480 pedig olyan 72fokig szokott fűteni a házba, de prime95nél csak a cpu dolgozik és a hőfokok ott is kb így alakultak..
Szerintetek ez normális hőmérséklet ilyen feltételek mellett?
-
-
nanus
senior tag
válasz
lacam71 #15322 üzenetére
Hmmm... matekot rég tanultam
,de az én giga lapom is 1.45-el kinálta auto beállitásnál...
..
Asrock lapnál bios nekem is 1.325- progik szerint meg 1.36-1.4-ig...na bumm
Egyébként auton-1.45 ...........,de ha beállitod akkor a
normál 1.4 vidből vonja/d/ a 0.025-öt plussz dropi azt már jó is -
Alister71
nagyúr
válasz
lacam71 #15322 üzenetére
Igen, ugyan ilyen lapom van, sőt a procim is
, ne hagyd autón a biosban a feszeket.
Nekem 1.275 volton van, és így megy 200x18-on, a TX3 meg se mukkan.
Ha esetleg nem akarod húzni a procit ( de nem tudom miért tennél ilyet), akkor alapon elmegyeget 1.225 volton is. klikk
-
lacam71
tag
Sziasztok,
Segítség (tanács, magyarázat...stb) kellene. Múlt héten vettem egy 955-öst C3-as stepinggel. Alaplap gigabyte GA-Ma785GM-USH2 bios a legutolsó. Tudja ezt a procit. Szóval beleraktam. A TX3-as süvöltött mint egy tornádó, megnéztem a cpuZ-t fesz 1.456V!!? Biosban azt láttam hogy normál fesz: 1.4V A PC health státuszban meg ott virított az 1.456V. levettem a feszt. 0.025-el, ez után már csak 1.36 V -t jelzett ki. Valahogy számtanilag sem jön ki.. Tapasztalt már ilyet valaki?
Köszi
Laci -
csabika0001
senior tag
válasz
Gerisz #15318 üzenetére
Megmondjam mit
Nem rendelnek belőle csak akkor ha nagy kereslet van rá.
De ugye ez a rendelősdi nem sokáig megy már mert nem fogják sokáig gyártani már, vagy csak kevesebbet , és általában ha valamiből kisebb a kínálat lásd pl a 775 procik felmegy az áruk . A boltok meg nem fognak rendelni előre töménytelen mennyiséget csak mert , "hogy legyen" ez nem így működik.
-
Gerisz
addikt
válasz
djculture #15316 üzenetére
De mit csinálnak vele? Leveszik és elteszik télire? Nem hiszem.
Én nagyon örülnék ha már régen lehetne kapni az újakat és nem érdekel meddig marad a régi, ha nem lehetne kapni azt se bánnám. Llanonak meg nem tud konkurencia lenni, csak majd nem veszik meg a Llano mellett akik értenek hozzá. -
HERR Z
veterán
válasz
MontyCrew #15312 üzenetére
se 770 -ből se 790-ből se 870-ből se 890FX-ből nem volt mATX-es, csak int vga-sból
mivel az am3+ support nem chipsetfüggő, és matx-ság = int vga ezért nemhiszem hogy később annyira több lesz(980G,GX majd valamikor talán, de szerintem felesleges várni, már vannak jó 880-890gx-es int lapok am3+ -ra) -
Gerisz
addikt
válasz
csabika0001 #15310 üzenetére
Lesz még szerintem jövő évben is. Gyártanak ezekből bőséggel.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
A legrosszabb esetben is "csak" az év végén hagyják abba a gyártását és utána még egy kis ideig lesznek belőlük a boltok polcain, szóval aki tud/akar várni az nyugodtan bevárhatja a Bull-okat a vásárlással.
-
Ger_man
senior tag
válasz
Mi is néztük az árakat ismerőssel, mert ő is mostanában kar Phenom IIes rendszert összerakni... valóban már most is jók az árak.
De attól h kifutószéria, nem hiszem h 1-2hónap múlva már nem lesz boltokban...
-
csabika0001
senior tag
válasz
Ger_man #15308 üzenetére
Már leesett
24000Ft
PL ez a proci amiről beszélek most [link] kb 1,5 hónapig figyeltem az árát míg rászántam magam . És 24 volt az utolsó legalacsonyabb ár , össze vissza ugrál van hogy visszamegy 25 -26 ra. De lentebb nem megy.
Aki esetleg most tervez venni szerintem gyorsan dobja kosárba mert a készletek végesek . -
Ger_man
senior tag
válasz
csabika0001 #15300 üzenetére
De nem pont ezért lesz olcsó, nem mindig a kifutó termékek árai esnek le
-
Csabee.
nagyúr
Na holnap veszek új proci hűtőt!
Lap: Gigabyte GA-MA770-US3 R2.0
Proci: AMD Phenom X4 9850 Black EditionErre akkor tutira jó a hyper tx3 ? AM2 és AM2+ az egy és ugyan az a foglalat?
-
HERR Z
veterán
válasz
Dark KillerX #15302 üzenetére
nem, már CSAK AZT érdemes venni szvsz
mATX-es már van pl asus m5a..... -
MontyCrew
senior tag
válasz
Dark KillerX #15302 üzenetére
Ez engem is érdekelne, valamint még az is, hogy am3+ban lesz e előreláthatólak microATX-es megoldás?
-
Dark KillerX
addikt
Kérdezném,érdemes már am3+-os lapot venni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Motoros topic
- GTA V
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest