Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimmy8
senior tag
Nem is értem az embereket. Szerintem egy 955BE 24eFt körül jelenleg egy best by vétel, miért is adnak ki a procira 40-50e Ft-ot? Mire nem elég valakinek a 955BE? Sokat fogyaszt? Alulfeszelve elmegy 3,4Ghz-en is... Lassú? Mihez?
Munkához (értsd pénzt keresni, azaz ahol az idő pénz), persze lehet venni drágábbat, de ott ugye meg is keresi az árát.
Másra teljesen felesleges. Persze jó villogni a haverok előtt, meg mutogatni a teszt eredményeket, de a drágább procin többet bukik X idő alatt.
Régen vettem én is drágán procit: Pentium 233MX procit 30eFt-ért. Anno kész vagyon volt.
Pár év múlva elajándékoztam az egész gépet a rokonságnak.Ez az egész "vegyünk drágán procit" (intel i5, i7 stb), olyan egy kicsit, mintha vennék egy Ferrarit azért, hogy évente egyszer megfuttassuk a Hungaroringen a nyílt napon, egyébként meg városi kocsikázásra használjuk.
Ha valakinek van fölösleges pénze akkor megteheti, de ha kuporgatni kell rá, akkor nem érdemesebb a leggyakoribb felhasználáshoz valót venni (olcsóbban)?Nem is áll az ország olyan rosszul, ha a "Vérpistikék" megengedhetik maguknak a 40+ Ft -os procikat.
Lehet én látom rosszul?
És ismét jelzem, most nem azokról beszélek, akik dolgoznak a géppel...
-
TeeBee73
veterán
válasz
apollo12 #15489 üzenetére
Szerintem meg a Small FFTs-t kellene, a Blend nem annyira terheli a procit, szvsz.
(Volt, hogy a Blend futott 1 órát, Small-on meg megfeküdt a proci 5mp. alatt.)MOD: (#15492): apollo12: Legyen IB teszt, és kvittek vagyunk!
Egyébként, érdekes, mert elméletileg a Blend RAM/procit terhel, a Small csak CPU-t, de azt izomból. -
apollo12
veterán
válasz
@matthew@ #15484 üzenetére
Nekem egy cooler master hyper 212 vel 2db swif 2 ventivel 1.352volton 30fokos szobában 55 Cfokos volt, 1.4volton már a 64Cfokot súrolta, de a Lord Vader csak teszt erejéig csinálta,
az új hűtővel 1.352volton 3940mhz en 45Cfok volt a max,
jah a másik vigyázz a vrmekre ne hogy túl melegedjen 1.4volton 4ghzen már nagyon meleg szik érdemes vga ram bordákat rá rakni, nekem 1.4volton 4.11ghzen meg égette az ujjamatazóta 2db 8cm ventivel hűtöm
csak azért mondom mert ismerősnek így szált el a Gigabyte GA-MA770-UD3 lapja 1.4volton 4ghzen járatta és a vrm-ek leégtek még tavasszal
-
Jimmy8
senior tag
A C3-as 955BE-nek mennyi az alapfeszültsége? Csak azért kérdem, mert nagyon úgy néz ki, hogy igen alaplapfüggő, mennyit is ad neki alapon. Így én is "villoghatnék", hogy mennyit megy a proci alapfeszen,mert 1,44V-on ugye nem annyit megy, mint 1,35V, vagy 1,375-ön
-
@matthew@
őstag
válasz
apollo12 #15471 üzenetére
Oksi, köszi a helpet, amúgy vki kicsit szájbarágósabban le tudná írni h mit hol találom ehhez a biosban mert még sosem csináltam ilyet és nem szeretném elrontani. Amúgy procihűtő egy CM Hyper 212 Plus lesz egy CM Elite 430-as házba és egy Noctua ventivel felvértezve szóval a hőmérséklettel nem hiszem h gond lenne
-
Vigneau
félisten
A Phenom II X4 940 BE valóban nem támogatja a DDR3-at és az NB/HT csak 1800MHz-es?
-
Alister71
nagyúr
válasz
apollo12 #15476 üzenetére
200x18-on megy 24/7-ben, 1.275 volton. Így még megy a CnQ is, ha visszaveszi 0.896 voltot kap, 200x4-en, 30-34 fokos, időjárástól függően, a hűtő ventije alapon forog 800rpm körül, ha terhelem akkor 1.264-et kap windowsban, itt max 53 fokos, a venti 2400 körül forog.
Elég rá a TX3. -
apollo12
veterán
válasz
@matthew@ #15467 üzenetére
Hát egyszerű csak a biosban a 20 szorzóra kell fel raknod és fixálni kell a feszt a biosban, de nagyon függ milyen tuning potenciája van a procinak, jobbak 1.4volton 4-4.1 ghzet elmennek, rosszabbak 1.4volton 3.6-3-8ghz et mennek.
A másik szempont a hő, gyári hűtővel meg se próbáld 1.4volton olyan 1.3volton kéne próbálkozni mit megy, az 1.4voltot egy normál hűtővel kéne próbálkozni: Arctic Cooling Freezer 13 Pro, THERMALTAKE CL-P0564D Frio, NOCTUA NH-U12DO A3, CORSAIR H50eddigi eredményeim stabilan
1.30volton 3737 18.5x202
1.35volton 3940 19.5x202
1.40volton 4120 20x206
1.5volton 4520 20x226 (ASUS Crosshair IV Formula lapban)prime95 blend tesztel teszteld a procit, 1-2óra és utána GTA 4 vagy BFBC2 vel 2-3 óra játék saját tapasztalat
-
Alister71
nagyúr
válasz
kulerr #15468 üzenetére
Ha szorzót emel akkor hova ossza vissza a memóriákat? A legtöbb BE eleve akkora VID-el rendelkezik, hogy még feszt se kell adni neki. PCIE frekit hova kell fixálni, ha "fsb"-t nem emel? Nem kéne neki 100-on maradnia?
Legtöbb biosban eleve 100-on van, nem autón.@matthew@: próbáld manual 1.4 - 1.425 volton, ne hagyd autón, és csak a szorzót emeled 20-ra. Viszont esélyes, hogy itt már nem fog működni a CnQ.
-
Cadal
őstag
válasz
Alister71 #15464 üzenetére
Nem túl vészesek a feltételek. Prime95-nél pl fél óra elég a listára való felkerüléshez. Itt mindent megtalálsz róla: [link]
#15465 @matthew@: Tekintve hogy BE procid van, nem tudok mást javasolni, minthogy húzd meg 4 Ghz-re aztán próbáld ki, tapasztald meg te magad, hogy milyen lett a gép. Szerintem van feelingje egy 4Ghz-en szaladgáló procival való netezésnek.
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne h ha a procit fölhúzom pl 4 Ghz-ig akkor a gép gyorsabb lesz, érzékelhető lesz a változás vagy csak a tesztek alatt kapok több pontot? -
oz82
senior tag
válasz
Alister71 #15453 üzenetére
Ja-ja kipróbáltam, bár mintha lassabb lenne a frekvenciaváltás (de lehet hogy csak beképzelem). A régi alaplapom (Abit AV8 és X2 4200 páros)nál volt az, ha elállítottam a biosban a feszt akkor onnantól nincs C'n'Q, sőt a kisgépembe átmentett X2 esem ott is így műkszik)
-
apollo12
veterán
heló most tesztelem havernak a az 555 4magositva de a gyári hütővel 78Cfokra fel ment a lap szerint ezért le kapcsoltam nem akarom megfőni szerintetek ez mennyire valos? mert ha mag és a kupakhő között 11cfok van akkor is 67Cfokos
ventilátor 4280rpm forgott
-
-
-
Norbika88
senior tag
válasz
apollo12 #15444 üzenetére
Ne is mond ezen a deszkán mosfet-en nincs is hűtés NB is olyan hogy nem lehet szaba kézzel megfogni, de legalább rá jöttem hogy a ram fesz volt a ludas, azon gondolkozok marnom kellene valami kis frankó vízhűtés blokkokat.
Ugye ilyenkor C'n'Q ugrik, létezik valami program amivel cpu frekit meg feszt vissza lehet venni ha nincs használatban?
-
apollo12
veterán
válasz
Norbika88 #15442 üzenetére
nálam is ez volt 3órás blend teszt le futott stabilan 1.34volton 3940mhz en de bfbc2 1óra múlva megfagyott most 1.352 van és úgy stabil más játékok meg megelégszenek 1.34voltnak is pl gta 4
ez igaz csak a lap is bírjanekem 1.4volton 4110mhzen túlmelegedtek a vrmek és nem tudtam elindítani a gépet kb 10percig most így hűtöm
-
Norbika88
senior tag
válasz
apollo12 #15440 üzenetére
Szerintem átlagban nem 1-2évre tervezik a procik élettartamát, ha ilyet lehet egyáltalán tervezni előre, annyit meg úgy sincs egy felhasználónál, hogy "öregedés" miatt haljon meg, bár ugye a magasabb fesz gyorsabban "öregíti" de szerintem nem számottevő, vagy javítsatok ki a ha rosszul tudom.
-
Norbika88
senior tag
-
Norbika88
senior tag
Egy kis segítséget kérnék:
Adott egy Phenom 965 BE proc, Ati 4830@700/1000,gigabyte 870A-UD3 deszka 2*2gb Kingston DDR3 1600 CL9 es kittel, szeretném a lehető legtöbbet kihozni a prociból, tisztába vagyok vele, hogy a lap és a memória tuning potenciái nem a legjobbak.
3900Mhz felett kék halál,!1,525V-al!
Jelenlegi beállítással nincs fagyi:
1.kép:
[link]Próbáltam fsb-vel, valamit a ht, nb, szorzókkal játszni, memóriát is vissza raktam 1333 ra, fesz emelés mellet is fagyi volt, egy tippem lenne, hogy mi a ludas ebben kérek segítséget tőletek, tápomra gondoltam:
2.kép:
[link]Úgy gondolom, hogy ez a táp már kevés lenne ide.
[link]Előre is köszi.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
apollo12 #15426 üzenetére
nah ez így fasza, bár nekem egy nagyon régi c2esem van, 1.4en megy 3500at, többet nem akarok neki adni, a fogyasztás miatt, így elfogadható, idle 31-33 terhelve, 1 óra linx alatt ment fel 42re, csak a hűtőm teljesítményére vagyok kíváncsi, de alighanem egész jó lesz ez, köszi a gyors választ, egy kicsit megnyugodtam most
-
Jimmy8
senior tag
Az MSI alaplapom sem kispályás: Automatán 1,44V ad(na) a C3-as 955BE procimnak... Általam meg 1,3V-al megy alapórajelen
A kupakhő az melyik CPU hőmérséklet jelenti?
-
apollo12
veterán
válasz
MontyCrew #15425 üzenetére
hát nekem egy 4 magosított b55 procim van, és egy corsair h60 4ghz 1.4 volton 52Cfok volt a max 5órás blend teszt 2db ventivel, és 30cfokos szobában most 1.352votlon 3940mhz en 48Cfok(37Cfokos a magok) a kupakhő volt a max (2magon a magok 28cfokosak 39cfokos volt a kupakhő)
-
MontyCrew
senior tag
helóka, egy C2es phenom II x4 925 1.4 Vot kapva mennyire tud fűteni, csak azért érdekel, mert siekrült beszerválnom egy hűtőt, de eredményeket még nem írok, egy átlagos hőmérséklet érdekelne a fentebb említett prociról, idle/load meg hogy miylen hőtővel érte azt el! esetleg akinek lenne h50-60stb corsair hűtője, az is leírhatná, hogy mennyire tartja hűvösen a procit 1.4 Von.
-
ProEvoFan
nagyúr
X4 955 3.2Ghz tuning 3.6Ghz-ra+HD6950.Elbírja a Corsair 450WX tápom?
A régi gépemből maradt egy Coolermaster TX2 hűtőm...remélem elég lesz ha netán x4 955 cput veszek. -
finest
addikt
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!
-
-
@matthew@
őstag
válasz
///Krisz\\\ #15413 üzenetére
Én azt csak azért nem ajánlottam mert AMD-s lapra csak úgy helyezhető el h a VGA-ról szívja a levegőt ami már alapból sem olyan hűvöske és ha a táp van fölül akkor az szívja le róla a meleget és az a tápnak sem túlzottan jó dolog
meg a műanyag pöckös rögzítés sem tűnik nekem olyan időtállónak mint egy csavaros módszer
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
finest #15411 üzenetére
Én az Arctic Freezer 13-at javaslom. Folyadékcsapágyas venti van rajta ami hangtalan, a memória slot-ot nem takarja el és nem kell kiszerelni a lapot és a teljesítményére sem lehet panasz. 2 "fülecskével" egyszerűen rögzíted, nem kell neki a lap hátuljára támaszlap. Méretei: 123 L x 96 W x 130 H mm, nekem befért egy kis GMC R3 házba.
Több infót itt találsz róla.
És ha kérdésed van itt feltudod tenni. -
@matthew@
őstag
válasz
finest #15411 üzenetére
Én 955-höz veszek most Cooler Master Hyper 212 Plust és sztem neked is jó lenne ha nagy tuning kell akkor max teszel a hátuljára is egy PWM-es ventit és húzhatod. Ez egész kicsi hűtő mármint olyan szempontból h a RAM slotot nem takarja ki én is e miatt veszem ezt és jó is max annyi h legalább egy 19 cm széles ház kell neki én e miatt házat is cserélek.
-
finest
addikt
Milyen hűtőt ajánlanátok tuninghoz 965 procchoz, ami nem takarja el a Gigabyte 790XTA lapomon az első két memória slotot? Elsősorban olyan érdekel, amihez nem kell kiszerelnem a lapot.
-
Vigneau
félisten
válasz
Cole86 #15400 üzenetére
Na látod, ezen lepődtem meg én is.
Bár azt nem néztem még, hogy vajon lecsíptek-e a 3 éves garanciából, avagy nem...
smiti:
A lehetőségekhez mérten Te pedig jó áron vetted meg ezek szerint.Lord Vader:
Pontosan, de akkor már egyszerűbb az olcsóbbat megvenni. Jelen esetünkben meg aki nem tuningol (bár az nem én vagyok), annak még kecsegtetőbb ez az alternatíva. Viszont mivel négy magosított B55-öm van, nekem már nem téma ez a lehetőség. Max. a hőmérséklet kijelzés hiánya bosszant néha, de egye kánya. Úgyis "hamarosan" itt a Bull és lehet váasztani, hova tovább...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs