Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
krystman
őstag
Köszi mindkettőtöknek a segítséget. Hát nekem elég lenne olyan is amivel csak simán tudnám húzni, tehát ilyen fesz emeléses húzást én nem akarnék. Nekem elég lenne valami olcsó lap is, ami le tudja kezelni a 6magos procit is, meg tudjam húzni valamennyire. Így 20körül nem tudok jelenleg költeni rá sajnos.
-
D.Orion
veterán
válasz
apollo12 #17998 üzenetére
Nekem jelenleg az aláírásomban szereplő Gigabyte GA-880GM-UD2H lapom van. Válasszuk külön azért a tuningot, mert amit itt a többséggel csinálunk az csak egy kis plusz keresés és nem igZI tuning. Szerintem egy 955-öt 4-4.2 -re felhúzni nem nevezhető komoly tuningnak. Ezt a legolcsóbb alaplapokon kívűl mindegyikkel meg lehet csinálni.
-
Cole86
senior tag
Na akkor emberek, kedves elvtársak!! Legyetek olyan jók és áruljátok már el ,h a cpu (kupakhő) és a magok között hány fok különbség lehet full terhelés alatt és melyik amelyik lejeb van... ?
Apollo13 képe szerint a magok, de mások szerint a magok melegebbek terhelés alatt (egyébként én is így tudtam)
Nekem B55ösöm van és így a magok hőfokát nem tudom megnézni, ezért lenne fontos a PONTOS infó már végre.. előre is köszönöm
-
apollo12
veterán
válasz
Malibutomi #17985 üzenetére
-
apollo12
veterán
válasz
Malibutomi #17983 üzenetére
am3+ os lapokban megy a C&Q val akár a 22 szorzóval is
mert a bulldik 22szorzóval is fognak menni
-
apollo12
veterán
válasz
Malibutomi #17980 üzenetére
ha bírja akkor hagyad
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
apollo12 #17977 üzenetére
Ha 3,8-ra akarnám húzni, FSB-vel, akkor 238x16 mondjuk? De akkor az 1600-as ramjaim vagy 1904-en kéne menjenek, vagy visszaveszem 1585-re. Az nem gáz ha a ram lassabban megy kicsit?
Egyébként, észrevehető a különbség, vagy csak a tesztekben? Mert ha utóbbi, akkor nem küzdök vele -
D.Orion
veterán
No lenen egy hülye laikus kérdésem: Hogy érdemesebb inkább tuningolni?
Magas szorzó kis FSB?
vagy
Alacsony szorzó nagyobb FSB?Ugyanazon órajel mellett melyik ad több teljesítményt?
Ui.: 4GB (2x2GB) DDR3/1600MHz/1.65V 7-10-10-24 Silverline#17977 apollo12 Thx!
-
apollo12
veterán
válasz
KRoy19 #17972 üzenetére
hát leht csere kéne stem ha még lenne rá kereted egy corsair h60 mint nekem 2db swif 2 ventivel szépen le lehet hűteni akár majd az új bullt is, ha később váltani akarsz
pontosabban ezek szépen le hütik
[link]
[link]
[link]
[link]pont most én is tesztelem a procimat
1.5 órája megy éppen
hő fokígy van be helyezve a gépemben [link] középső venti után
h60 ast ajánlom
a a70 el 2db ventivel max olyan 1.4 voltot ki bír
-
apollo12
veterán
válasz
KRoy19 #17970 üzenetére
fsb tuningolsz akkor jobban fog menni
le írnád milyen hűtésed van akkor meg mondom mennyit lehet adni neki
de 1.45ig el lehet menni feszel, és akkor mondjuk nálam 1.425volton 19x221fsb és az nb 12x221= 2651mhz 1.25volton
a memó függ emnyi feszt kap a 4ghz hez érdemes 18x223 ra rakni a legtöbb memo 230fsb ig birja megadott feszen belül -
-
KRoy19
őstag
Üdv
Nem tudom jó helyen kérdezősködöm e, de ha valaki tudna segíteni azt meköszönném!
Szóval van egy Phenom II x4 965-ösöm (nincs húzva) és egy gigabyte 990fx ud3 lapom szeretnék egy GTX 570 sli-t és az érdekelne hogy a "bottleneck" jelenség jelentkezhet e, vagy ki tudja hajtani a kártyákat ez a proci?
Köszönöm előre is a válasz -
krystman
őstag
válasz
apollo12 #17961 üzenetére
Írtam, hogy van két gedget kitéve az asztalra, az egyik a CPU-t a másik GPU-t figyeli. Hőmérséklet fesz, freki terheltséget nézi. Mind a kettőnek van grafikai része, olyan mint a Windowsba a procinak is. Játszok kb.2-3 percet, és utánna asztalra kilépek és ott mind a kettőnek a grafikonnyán látom, hogy mennyire volt használva a CPU GPU. Persze valós időben mér folyamatosan.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
apollo12 #17957 üzenetére
Tehát nem tudod miért, de az Auto a nyerő.
Mondjuk elfogadom, mert jelen pillanatban én sem tudok róla többet.
+(#17958) D.Orion: Akkor a HT is beleszól a gép teljesítménybe hiába nem használok integráltat? Játékokban ez megmutatkozik? Mert oké, hogy a SuperPI gyorsabb, de nem azzal szeretnék játszani és fölöslegesen nem tuningolnám a procit.
-
D.Orion
veterán
válasz
///Krisz\\\ #17956 üzenetére
Szerintem alkalmazása válogatja, hogy melyiknél mi a jobb. Ezért érdemes auto-n hagyni. Szerintem.
Ht tuningra: Indíts el egy superPi-t(vagyis 4el, mert 4 magos a proci) és az időeredményből látni fogod, hogy mennyi a különbség 2Ghz vs 2.4GHz-es HT között. Ha úgy véled, hogy arra szükséges van, akkor tuningold. Nem kell 32MB-os csomag, elég lesz az 1MB is. Úgy is kiírja a másodperc tört részére, hogy mennyi idő alatt végzett.
-
apollo12
veterán
válasz
///Krisz\\\ #17956 üzenetére
auton van mind a 2 gépen de alapból 16biten van
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
apollo12 #17955 üzenetére
De miért Auto-ra? A 16 Bit nem jobb? (csak azért kérdezem, mert fingom nincs a dologhoz és nem értem)
A HT-t azt írták, hogy nem érdemes tuningolni, mert csak az integráltra van hatással én meg azt nem használom.
A VGA-t annyira nem akarom megkínozni, egyelőre elég így is, de ha majd később elfogy akkor lehet, hogy megfogadom a tanácsod. -
apollo12
veterán
válasz
///Krisz\\\ #17954 üzenetére
auto ra rakd és a ht rakhatod 2200mhz re is
a vga-t meg rakd fel 1000/1150mhz re [link]
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy sikerült tuningolnom az NB-t csak user error volt (elfelejtettem fixálni a RAM frekvenciát és valahogy emelte azt is
). Még tesztelem, de úgy néz ki, hogy 1.1750V-on viszi a 2600MHz-et.
Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy a HT Bus Width-et mire érdemes állítani Auto vagy 8 Bit vagy 16 Bit (a HT Bus Speed-et természetesen fixáltam 2000MHz-en)? -
Cole86
senior tag
válasz
Kroni1 #17940 üzenetére
Kellemesen hangzik..
Én tesztelt 1éves B55öt vettem (x2@x4 B55)=955BE
Nekem 1,260v viszi a 3800mhzet,de mivel nekem a húzott gtx 480 (580as erőt) ki kell hajtani, így 4150mhzen járatom 1392vos feszültségen.
NB 2680mhz, 1,275v feszen!
A hőfok ilyenkor már 58-59fok (60 max rövid ideig) terhelés alatt primeban egy arctic cooling freezer 13 pro hűtővel.. van valakinek még ilyen hűtője hasonló beállítások mellett? érdekelne korrekt -e a hőfok vagy nem tettem fel jól (esetleg túl sok a paszta rajta
) ?
-
Kroni1
veterán
válasz
apollo12 #17939 üzenetére
Azt meg sem néztem hogy meddig lehetne húzni. A gépen 80%-ban irodai munka folyik, a többi a játék így a legfontosabb a minél alacsonyabb idle fogyasztás, de ha kell akkor ott van az erő benne. Most üresjáratban ~90W a falból felvett teljesítmény, fullon hajtva pedig ~210W helyett 160W körül eszik, és így is tökéletesen elvisz mindent FullHD-ban a 6850-el..
-
Kroni1
veterán
Megvan az új 955BE procim! Az előző is már egy jobbfajta C3 steppinges 1.4V VID-es példány volt, ami az alap 3.2GHz-et 1.2V-on alulfeszelve is tudta, de ez még ennél is jobb:
szintén C3 stepping, VID 1.325V, és 1.15V-on is tökéletesen stabil már jópár napja! CnQ bekapcsolva, és mikor 800MHzen ketyeg üresjáratba csak 0.7V-ot kap! Nagyon meg vagyok elégedve vele.. -
krystman
őstag
válasz
apollo12 #17935 üzenetére
Hát ezt csak holnap tudom megnézni, de én a Windowsba ki szoktam tenni, egy CPU és GPU gedgetet, és az mutatja grafikusan mennyire terheli le a játék mindkettőt. Pl.a Rage-be a kártya csak a negyed teljesítményel dolgozik, még a proci 70% körül a 4mag. De volt olyan játék is pl.a Hard Reset (fps) ami a kártyát, fullon nyomta, és a proci olyan 50% körül volt. Csak hát az a gondom, hogy ez mind látszik, és elég jók az adatok játékok alatt. Viszont fura módon, ismerőseimnek full HD-ban jobban megy minden mint nekem 1680x1050-ben. Hogy ez mitől van nem tudom. De van egy olyan jelenség amire nem tudom, hogy játék vagy géphiba, hogy a Dead Island és a Call of Juarez-be, ha csak simán előre megyek, akkor szaggat a játék, de ha előre menet közben egy pillanatra bármelyik gombot megnyomom, abba a pillanatban teljesen folyamatosan megy a játék. Ha az előre menetet az egérre teszem a jobb gombra, akkor nincs ez a hiba. Csak billentyűzeten. Két billentyűvel is próbáltam, és ugyan az a hiba. Bocs a hosszú írásért.
-
krystman
őstag
A BIOS-ba van ez a C1E funkció. Ez mindenképp be kell kapcsolni? Miben különbözik ez mint a C&Q?
-
krystman
őstag
válasz
D.Orion #17932 üzenetére
Igen! Nem tudom húzni, mert hiába engedélyezem a CPU-nál, hogy akarom állítani, semmi nem történik. Ha az FSB-t is megpróbálom, 200-ról pl.220-ra állítani, kilépve ugyan úgy alapon van minden. Szerintem a lap nem engedi, mert ez a proci 95W-os, és max ennyit tud lekezelni a lap is. Hallottam valami olyasmit, hogy a memória sávszélesség játéknál is nagyon sokat jelent. Esetleg 800mhz már kevés lenne?
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Lenne nekem egy problémám. Kezd gyanússá válni, hogy a lap fogy el a processzor alól, szóval vennék egy faszább AM3+-os lapot, viszont előtte le szeretném tesztelni a processzort, hogy valóban az alaplap a kevés.
Kitud valaki segíteni esetleg? -
-
krystman
őstag
Nekem valaki mondhatna valami tippet, mert nekem most egy Phenom X4 840 3200mhz-es proci van, és egy HD 5850 1GB-os kari. A gondom, hogy a Deus Ex 1680x1050-ben, (ennyin tudok játszani a monitor miatt) nagyon szaggat, full garfukával. Tegnapelőtt elvittem egyik ismerőshöz a kártyámat próbaképp, akinek egy i7 920-as 2.6Ghz-es alapon járó Intel cucca van, és megnéztük a játékot, és rá sem lehetett ismerni, annyira ment a játék, 1920x1200-ban, fullon. Egyszerűen 75fps-től lejebb soha nem ment, akárhogy is néztük, és mindenféle látványjavítót tettünk rá. Nem értem mi lehet nálam. Hisz új a rendszer, X4 3200-as proci egyszerűen nem tudja ennyire meghajtani a 5850-es kártyát? Hisz még jobban kellene mennie 1680x1050-ben mint neki! A lapom egy ECS GM-A 780G. 4GB RAM van mellette. Húzni nem tudom, mert max 95W proci megy a lapba. Szerintetek mi lehet a gond? Vagy ennyire erős az intel?
-
safy
tag
Sziasztok
Lehet hülyén hangzik, de a kérdésem az. h hogyan lehet "lesarkazni" egy processzort? a fém kupak megvédi nem? Egy ilyen modern procit tönkre lehet tenni igy? Köszönöm, és elnézést, h nme ismerem e régi szónak jelentését...
-
D.Orion
veterán
válasz
Cole86 #17908 üzenetére
Igaz, de én akkor is nehezen tudom fizikailag elképzelni, hogy egy akkora méretű chip felületéről hogyan lehetne elvezetni 200W-t hőt. Bár tény, hogy ha %-osan nézzük a feszültség és órajel emelést, akkor kb. ki is jön a 200W. Kár, hogy nem találtak ki még olyan mérési módszert amivel meg lehet mérni(halandó otthoni felhasználónak) a proci fogyasztását. VGA fogyasztást már könnyű mérni.
Motaba78: Ott a pont, elfelejtettem, hogy csak a C3-é 125W.
Jim74: Régebbi bios-okban ez nem működik még, normális jelenség. Milyen alaplapod van?
-
Sziasztok!
Van egy Phenom II X4 955BE C2 CPU-m. Normális jelenség, hogy 18X szorzóig működik a C'N'Q és ez felett nem? Vagy az lehet a gond, hogy a feszültséget 1,35V-ról 1,375-re emeltem? Az 1,35V is kézzel volt beállítva, így a szorzóra gyanakodnék, de nem tudom, hogy ez létező jelenség-e vagy máshol keressem a hibát? Vagy tegyek le a C'N'Q-ról?
-
apollo12
veterán
válasz
Crossfit007 #17909 üzenetére
majd télen ki derül, már gondoltam rá
-
D.Orion
veterán
válasz
Cole86 #17903 üzenetére
Azt megnézem, hogy hogyan méred ki mennyit eszik csak maga a proci! Amit te érsz a konnektorból az a gép teljes fogyasztása + a táp hatásfokából adódó veszteség. Egy Phenom II maximális TDP-je 125W. Ez ugyan nem egyezik meg a maximális fogyasztási értékével(gyári beállítások szerint), de nagyjából megfelel neki.
-
HERR Z
veterán
válasz
Crossfit007 #17902 üzenetére
"Sajnos ezek a Deneb-ek ha már 1.425V fölé kell emelni feszt végük van, kb ott a proci vége órajelben, amit tud 1.425V-on"*
*Szobában léggel....kiviszed -10be léggel +100-150MHz ugyanazon a feszen, vízzel hasonló...igazából csak a hűtésedtől függ mennyire lesz lineáris a +fesz alapján nyert órajeltöbblet, ami jó -
Cole86
senior tag
válasz
Crossfit007 #17900 üzenetére
Öhhööm...
X4 980as (3700mhz stock) eszik alapon 1,400v-on full terhelés alatt önmagában 197W-ot ,de nem gond
-
Crossfit007
senior tag
válasz
---Lasali--- #17901 üzenetére
Sajnos ezek a Deneb-ek ha már 1.425V fölé kell emelni feszt végük van, kb ott a proci vége órajelben, amit tud 1.425V-on.
Esetleg CPU PLL kis emelése segíthetne, bár azt még én se próbáltam ki. -
---Lasali---
Közösségépítő
Nah mégsem volt nyerő a 4026 Mhz..
Ott bukott le a dolog, hogy aidában a memória tesztekben kevesebbet kaptam mint anno 3826 al.
Aztán elkezdtem utána járni, elővettem egy régi kis programot, megkerestem neten, hogy meg tudjam mutatni: [link]
Egy egyszerű win alatt futó memtest program.
A tesztelést úgy csináltam, hogy elindítottam egy példányt 1000MB-al. Majd rá indítottam még egy példányt szintén 1000MB-al, és az már nem tudta lefoglalni magának a helyet, talált kb 4-8 hibát.
Szóval vissza raktam 3826 ra a procit, 1.425 el. És egy kis tesztelés után, visszakaptam aidában az értékeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- PlayStation 1 / 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W