Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
én pl a Gridet használom "tesztjátéknak" prime helyett..... same Dirt
-
apollo12
veterán
válasz
csabika0001 #16681 üzenetére
AID64 en belül ezt hol tudom meg tekinteni ?
-
nanus
senior tag
Aki meg tunningol az ne legyen lusta beküldeni az eredményeit..tegye mindenki közkincsé
...igy mindenki tanulhat a beállitásokból.[link]
Topik:[link]
<***>-www.cpu-tuning.joruska.com-<***>-ÚJ AMD Tuning-lista:www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm-<***>-teszteredmény;beküldés: cpu.tuning@citromail.hu-<***>Gyufaaa:
-
-
Gyufaaa
veterán
Nosza Te fiú?
Black Ops? Azt én is szeressem. Bár egy ideje már nem játszottam vele. Most a BC2 tombol nálam.
FPS-t legegyszerűbben az MSI After Burnerrel tudod kiiratni és tájékoztat a vga-d kihasználtsága, teljesítménye, memória működési frekvenciája, hőmérséklete és egyéb nyalnánkságokról játék közben. Nem csak tuningra jó.
Hallottad Crossfit007?
-
nanus
senior tag
-
Gyufaaa
veterán
Nosza. Újabb tuningláz van?
Kőkemény. Megy a szénné feszelés. Only gém. Szerintem is az a leghatásosabb ilyenben és közben még élvezkedhetsz is. Lerágod a körmöd, mire lefut a prime teszt, hogy dob hibát vagy sem. Gém közben meg még futtathatsz párhuzamosan dolgokat.
De egy Prime teszt közepette játszani. Nah az sem lehet kutya.
-
apollo12
veterán
válasz
csabika0001 #16679 üzenetére
bőven megfelelő az a mérő
de mondjuk neked lehet hogy ki hajtja 100% osan ha 2gpu-t használsz
-
Alister71
nagyúr
válasz
csabika0001 #16676 üzenetére
A GTA4 a bench szerint 62%-ban használja a procit. Tök mind1, bármelyik játék előhozhat akármilyen hibát. Az EGO-t azért emlegetem folyton, mert az a ram hibát is előhozza. Ha az időzítéseket túl szűkre veszed, már attól is kékezik. Minden hibát kihoz. Nekem 2x szállt el miatta a mentésem, mert pont rosszkor verte a kékhalált, mikor a 8400-est tuningoltam, kb 10 perc alatt előjött a hiba. Ezután indítottam a prime-ot, ami csak vagy 1.5 óra után állt le hibával. Azóta én nem szadizom magam ilyen hülyeségekkel. Dirt neki és had szóljon.
-
apollo12
veterán
válasz
csabika0001 #16676 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
apollo12 #16673 üzenetére
Hidd el, hogy az összes EGO motoros játék előhoz bármilyen hibát, ezt nem a kisujjamból szívom.
De menjünk tovább. Ha már játék alatt nem hibázik? Mi alatt fog? Netezés alatt? Konvertálás alatt? vagy ???????
Nem mindegy? Miért nyugtat meg bárkit is ha a prime megy 8 órán keresztül?
Énfelőlem aztán biztathattok 24 órás prime-ra akit akartok, végül is nem az én villanyomat fogyasztják halál feleslegesen
-
apollo12
veterán
válasz
csabika0001 #16671 üzenetére
én filmet nézek téveben és 30 percenként vissza nézek mivan vele, nem nehéz
Lord Vader hát nem tom őcsémnek a 6850 esével a phenom 2 x4 3.4ghz se terheli le csak 50-60 % osan attól még nem biztos hogy stabil a proci ha játszasz vele tőbb órát
-
Alister71
nagyúr
válasz
csabika0001 #16671 üzenetére
Pontosan erről van szó. A franc se baszatja a gépet ilyen hülyeségekkel, mikor a Dirt3 ugyan úgy előhoz bármilyen hibát, és legalább szórakozok közbe.
-
csabika0001
senior tag
válasz
apollo12 #16670 üzenetére
Nem az
Hanem nem mindenkinek van kedve órákon át egy tesztet bámulni és várni hogy mikor lesz hiba vagy kék halál.
Részemről még mindig tartom azt hogy elég 30perc hogy eldöntsd hogy a megengedett hőmérsékleten belül maradsz e vagy nem másrészt amikor nagyon nem jó a beáll már itt el is száll.
Ezek után meg jöhet a game. Legalább ott nem unod magad. -
norbi0604
aktív tag
Prime testnél mennyi időt kellene várni? Már ~10 perce megy mind a 4 mag 100%on (3.7Ghz) hibakód nélkül, ez jó jel?
-
Malibutomi
nagyúr
-
norbi0604
aktív tag
válasz
apollo12 #16661 üzenetére
Jelenlegi beállítás:
CPU szorzó: 18.5 (200x18.5=3700Mhz), 1.4000 volt, CPU NB: 13X (2600Mhz), 1.2000 volton. Most stabilnak tűnik, a F1 se fagy ki, de valami normális mérés is kellen neki, látom sokan a Prime95-öt használjátok, ezt ha felteszem és elinditom mit kell figyelni? És ez konkrétan mit tesztel? (CPU-t terheli 100%osan?)
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
apollo12 #16651 üzenetére
SLI rendszert soha, de crossfire -t se fogok. Meg a 970 es chipset úgy tudom gyárilag nem támogat több kártyás rendszert, gondolom csak valami mókolással van megcsinálva, csökkentett sávszéllel..
Viszont az fontos hogy legyen 2 darab sima PCI foglalat, ezen meg az egyik pont a videókártya alatt van a leghülyébb helyen ahol tuti nem lehet használni.
USB 3 meg SATA 3 nélkül pedig nem vennék meg egy új alaplapot.
asrock meg nálam a nem játszik kategória
Elhiszem hogy vannak belőlük MÁR jó alaplapok, de semmiképp nem vennék. Nem vagyok egyáltalán gigabyte párti, nem kell félre érteni, 1 hónapja még eszembe nem jutott volna hogy gigabyte ot vegyek, de jelenleg ez tetszik. Jó az illesztő kártyák elosztása, tud mindent ami nekem kell, van VRM hűtése gyárilag. Felmegy rá a chipset hűtő blokkom. Jól is néz ki, talán minőségi cuccokból van. Ennyi.. -
norbi0604
aktív tag
A F1 2010 többször is kifagyott (furcsa hang, elmosódott kockás kép) alapfeszen(1.4) 3.7Ghz-n, visszavettem 3.4-re, most stabilnak tűnik. 1.4voltnál többet meg biztos nem adok rá, nem tudom miért nem bírta így. Mondjuk NB nem volt emelve.
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
csabika0001 #16654 üzenetére
nekem anno volt egy ASRock K10N78am 2évig és semmi problémám nem volt vele, nagyon sok beállítás volt a biosban és a procit is jól lehetett húzni
-
nanus
senior tag
válasz
apollo12 #16655 üzenetére
Mindenkinek az ami nála kifogástalanul működik....nálam mindkettő....hogy melyik birja jobban a tunningot ....nem márkafüggő..(giga is birja a tunningot olyant kell választani ami erre megfelelő) én egyszer jártam szervízbe gariztatni asztali dvd-t......és a polcon nem láttam mást mint asust(alaplapot) amit gariztattak.....de lehet hogy legközelebb azt veszek
,ha már Abit nem lehet....
-
apollo12
veterán
válasz
csabika0001 #16654 üzenetére
csabika az én lapom már lassan a 3.évet tapossa, volt amikor az előző procinak 1.46voltot adtam a 4ghz kb 1.5évig, még mindig megy, haverom gigalapja 2x volt a szervizben mert nem bírja strapát ennyit a gigáról
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
---Lasali--- #16650 üzenetére
ez az alaplap viszont nem rossz
-
apollo12
veterán
válasz
---Lasali--- #16650 üzenetére
én ezt ajánlom ebbe még egy sli rendszer is csinálhatsz
-
apollo12
veterán
válasz
HELLAFLUSH #16647 üzenetére
szeptember 19 én jönnek ki
-
csabika0001
senior tag
válasz
HELLAFLUSH #16647 üzenetére
Ezt hiába kérdezed ezt senki sem tudhatja , konkrétumok tesztek semmi nem áll rendelkezésre.
-
HELLAFLUSH
őstag
sziasztok! a Bulldozernek körülbelül menyi lesz az ára? én max 45öt szánok procira, és játékra kellene, esetleg tudnátok ajánlani valamit? most az i5 2500k-n gondolkozom
-
apollo12
veterán
válasz
---Lasali--- #16645 üzenetére
a legjobb választás a gigabyte 770 ud3
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ebbe a szerencsétlen lapban csak annyi beállítás van cpu feszre, hogy: auto, +50, +100, +150mv.
Legújabb biossal 1.375 voltot állít be az autoval. Régebbiekkel meg 1.425 re állítja be.
Jah meg C2 es nek ismeri fel a biosMondjuk az asus oldalán az van kiemelve, hogy C2 es 955 öst támogat.
Nah mindegy, kár már szaporítani erről a szót, alaplapot ki kell cserélnem aztán majd utána lehet próbálkozni.. -
-
apollo12
veterán
na 1órája stabil prime 95 smalfft 20.5x200 4.1ghz en 1.4volton
55Cfokosak a magok a kupakhő meg 60Cfokon megy
-
norbi0604
aktív tag
CPU NB szorzót és feszt érdemes emelni? Lesz ettől gyorsabb valami? Most úgy néz ki, hogy stabil (200x18.5, 1.4 volt), csak a cpu szorzót emeltem 16-ról 18.5re, többi gyári. (alap)
-
Finwe
őstag
Hali!
72°C sok egy 955-nek 4GHz-en? kb 1.4V-al megy ennyit terhelve. Ha elviseli akkor nem nyúlok hozzá csak nem szeretném ha megfőne
Finwe
-
apollo12
veterán
válasz
---Lasali--- #16629 üzenetére
lasali épp most van nálam egy 965 proci, ennek a vidje 1.3vol, én most saccra adtam neki 1.4voltot 20x200 4ghz hez, ha itt nálam stabil 3óra prime 95 smallfft nél, akkor lejjebb kell tenni a feszt 1 el, utána újra tesztelni, nálam most a magok 55Cfokosak figyelni kell a melegedésre is
-
rumkola
nagyúr
válasz
---Lasali--- #16629 üzenetére
Az új C3-asok alapból mindnek 1.425V a VID-je, gondolom már nem szórakoznak vele, belövik erre az értékre, így tuti mind stabil, aztán mehetnek a gyártósoron ezerrel....
-
nanus
senior tag
válasz
---Lasali--- #16628 üzenetére
Az attól függ mi az alapfesz..neked..(auto? vagy te állitottad biosban 1.425-re? core temp mit mutat vid-nek?) 1.425-tel 4Ghz környékén lehet stabilizálni....kb megfelelő lappal
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ki kerestem a száma alapján a procit az AMD oldalán.
[link]
Újabb meglepetés ért, ugyanis ez C3 as, de nem 1.40 et írnak hanem 1.425 -t.
Most ez jó vagy rossz? -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
csabika0001 #16627 üzenetére
Okés, csak így elméletben tudni szeretném hogy miket lehet ebből kihozni.
Mert jelenleg alapfeszen megy 3675 öt. 3750 nem volt stabil, volt hogy megakadt a gép, aztán uszítottam rá prime ot, 37 percnél hiba..
Többet ezzel az alaplappal nem tudok kihozni belőle.
Eleve csak 50,100,150 mv pluszot lehet állítani, semmi finom beállítás. És ha egyáltalán adok rá feszt, és feljebb húzom, akkor vége van, elkezdenek sípolni a tekercsek, terhelés alatt pedig túl melegszenek a fetek pár perc alatt, és le rakja 4x es szorzóra. Gondoltam hogy csinálok maszek brutál fet hűtőt, de nincs értelme, az már bőven nem normális hogy a tekercsek sípolnak.. meg szerintem túlságosan droppol is..
Majd lehet lecserélem ezt a lapot, és csak azért szeretném megtudni, hogy akkor mire mennék. -
csabika0001
senior tag
válasz
---Lasali--- #16626 üzenetére
Ha bírod hűteni szerintem az még nem okoz problémát.
De pl ha csak az van hogy alap feszen stabil 3,9 en de neked 4 kell és ezért adod neki a pluszt nah annak nincsen értelme.
Ezzel szórakozni kell 1 napot és kb ennyi. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
csabika0001 #16625 üzenetére
Értem. De elképzelhető hogy 1.425 el lesz stabil 4 Ghz en a C3? Akkor érdemes azon hagyni? Folyamatos használatról beszélek.
62 fok alatt tudom tartani a legnagyobb melegben is szerintem. T56 V2 van rajta, meg egy ipari hűtő hőleadója, igaz passzívan, ezért eléggé fel tudja fűteni a gép. -
csabika0001
senior tag
válasz
---Lasali--- #16623 üzenetére
Kiegészítés képpen C3 nál folyamatos használat mellett ne adj 1,4V- tól többet max ha nagyon brutáll hűtésed van akkor 1,425V.
C2 nél se árt 1,47 alatt maradni ahogyan kolléga írja.
És igen C3 -ak nagy általánosságban tudnak 1,4V feszültség mellett maximum 4GHz et de a 3,8GHz helytállóbb.Ettől függetlenül lehet hogy a tied pont 3,9 en lesz stabil .
Ha mégis azt hiszed milyen jól megy a cucc és adod tovább a feszt érdemes előtte kb 10 oldalt visszaolvasnod és akkor rájössz hogy semmi értelme. -
apollo12
veterán
válasz
---Lasali--- #16623 üzenetére
mind kettőnek lehet adni 1.5 de ajánlott 1.47 volt alatt lenni, csak jó hűtés kell hozzá
-
---Lasali---
Közösségépítő
Kezdek elveszni a sűrűjében..
Úgyhogy felteszek egy kérdést.
Mit mond az általános statisztika itt a fórumban?
Egy 955 C3 nak kell tudnia 1.400 án 4Ghz et? C2 nél mi a helyzet? Ott mennyi kell? 1.475?
Igazából én azt se tudom felfogni hogy 2 verzió közt hogy lehet 0.1V különbség. Mert ugye az amd oldalán azt írja, hogy C3 nak max 1.4, C2 nek meg 1.5 a max fesz. -
Gyufaaa
veterán
válasz
csabika0001 #16618 üzenetére
Holnap már csak. Fel kellene telepítenem. Bár, nem igazán van hozzá kedvem. Nem voltam sosem ponthajhász. De nem is szeretném, hogy elkapjon a gépszíj.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Crossfit007 #16615 üzenetére
Majd ha megvettem a játékot. Warezolni már nem szeretek. A játék tetszik, de még be kell slattyognom az 576 ba.
(#16616) csabika0001: Lehet, hogy valóban azt kell majd mondanom. Csak, hogy ne ölje magát tovább..
-
csabika0001
senior tag
válasz
Crossfit007 #16615 üzenetére
Minek úgyis szaggat
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Crossfit007 #16608 üzenetére
Hát. Kíváncsian várom.
Úgy legyen!
(#16605) Lord Vader : Hát igen! A kisördög
-
Alister71
nagyúr
válasz
Az első alfa tesztek szerint a 8 magos bull a 2600K-t elveri.
-
Wukiwo
senior tag
válasz
legyen így
vélhetően jó hatással lesz az árakraMár ha azon az áron lesz amire számítunk.....
am i5 tulaj vagyok
(sokan összetennék a mancsukat ha az i5-t lealázná -én is )
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Crossfit007 #16606 üzenetére
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Crossfit007 #16603 üzenetére
alapon is elég brutál! Elhiheted!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Crossfit007 #16596 üzenetére
Nem rossz. Alapok már meg vannak. De mit lehet tenni. Be kell szereznem még egysmást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- PlayStation 1 / 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!